«Πράσινο φως» για τη χρήση καμερών κατά τις διαδηλώσεις

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Sat Dec 01, 2007 9:29 pm

καλά κοροϊδευόμαστε; πες το ξεκάθαρα: να φύγουν οι κάμερες ή όχι; πόσο δύσκολο είναι; άσε τα δεν έχω κάτι να φοβηθώ και τα λαϊκίστικα με τους παιδεραστές.
Ο πανεπιστημιακός είναι ένας στοχαστής που δεν ονειρεύεται ποτέ. Μας κυβερνούν οι πλαστές ιδέες, που εμπορεύονται τα πανεπιστήμιά μας. Ο καθηγητής είναι σοβαρόν ζώον. Η σοβαροφάνεια κρύβει το καρδιοχτύπι της μηδαμινότητας
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Sat Dec 01, 2007 9:51 pm

Δεν κατάλαβα Γίδι;;;

1) Από πότε θέτεις εσύ τις ερωτήσεις εδώ; Σε έβαλε κανείς υπεύθυνο να χωρίζεις τον κόσμο σε υπέρ-κατά;
2) Πότε με ρώτησες και δε σου απάντησα;
3) Τώρα λοιπόν που με ρωτάς σου απαντώ ξεκάθαρα: Είμαι ουδέτερος. Σε πιο λιανά ελληνικά: Δε με ενδιαφέρει (aka δεν έχω κάτι να κρύψω ;)), εκτός και αν με πείσει κάποιος ότι καραδοκεί ο ολοκληρωτισμός που αναφέρει ο PASCAL. Αντί λοιπόν να αναλώνεσαι τοιουτοτρόπως, θα μπορούσες ως υποστηρικτής της αντίθετης άποψης να περιγράψεις τον ολοκληρωτισμό που φοβάσαι.
4) Πάω στοίχημα ότι στην πρώτη παράγραφο του αίλουρου (γιατί με αυτή συμφωνώ και όχι με τη 2η) δεν έχεις καταλάβει καν τι λέει ο άνθρωπος και κατά τα άλλα πας να με κρίνεις που συμφωνώ. Είμαι σίγουρος ότι αν ο αίλουρος ήταν πχ γνωστός ΔΑΠίτης θα διαφωνούσες μαζί του και ας έκανε ακριβώς το ίδιο post.
5) Λαϊκισμός;! χαχαχα όταν βάλω υποψηφιότητα και θα έχω ανάγκη να μιλάω λαϊκίστικα θα σε ενημερώσω. Προς το παρόν απέχω πάρα πολύ από κόμματα και παρατάξεις.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Sat Dec 01, 2007 10:00 pm

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 2:08 am, edited 1 time in total.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sat Dec 01, 2007 10:32 pm

shodanjr_gr wrote:
StormRider wrote:
"Συνήθως", λες, και εγώ σε ρωτάω, επί της παρούσης: Θίγεται ή όχι το σύνταγμα?.
(Θύμωσες για το quote της Ντόρας βρε?)
Θίγεται το Σύνταγμα. Και μερικοί λένε να σπάσουν τα αμάξια του κοσμάκι εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Και μερικοί πολιτικοί τους υποστηρίζουν (ανήσυχες ψυχές είναι μωρέ...).
Ο Σύριζα φταίει... το βρήκα!? Θέλω και άλλη μια διευκρίνηση. Η SL 500 που αράζει παράνομα στα στενά του Κολωνακίου, είναι του κοσμάκη??? Επί πόσων πτωμάτων έχει πατήσει ο κύριος καπιταληστής όχι για να την πάρει, αλλά για να σε βάλει στη θέση να τον υπερασπιστείς κιόλας?...

Τελοσπάντων. Αν θες την άποψή μου δεν πρόκειται να χαλάσω κάτι για να συμβολίσω κάτι άλλο, υπάρχει η δημιουργικότητα, υπάρχει και η επαναστατική κίνηση. Μπορεί η SL να εξαγοράζει σε κάποιον πολλά πράγματα(π.χ αυτό που δεν έχει στο παντελόνι) και να τον κάνει ευτυχισμένο, γιατί να του το στερήσω?(Άλλο η ευτυχία, άλλο η ψευδαίσθησή της, αλλά όλο και περισσότερο συγκλείνουν)
Το πρόβλημά μου, επί της παρούσης, δεν είναι ο καπιταλιστής, είναι αυτός που δεν έχει την SL... το "πρόβλημά" μου είσαι "εσύ" (και ο άλλος που στα 20 του δεν έχει αρχίσει καλά καλά το 3ο έτος και θεωρεί τον ευατό του καπιταλιστή).
Image
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Sun Dec 02, 2007 12:01 am

@gidi & dog_of_war: Καλμάρετε και ότι έχετε να πείτε μεταξύ σας με πμ ή διαφορετικά ενημερώστε μας να κανονίσουμε ένα debate των 2 σας στο αμφιθέατρο αντωνιάδου μέχρι τελικής πτώσης.

Απλά συζητήστε...δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς να τη λέτε ο ένας στον άλλο;
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sun Dec 02, 2007 5:04 am

StormRider wrote:
Ο Σύριζα φταίει... το βρήκα!? Θέλω και άλλη μια διευκρίνηση. Η SL 500 που αράζει παράνομα στα στενά του Κολωνακίου, είναι του κοσμάκη??? Επί πόσων πτωμάτων έχει πατήσει ο κύριος καπιταληστής όχι για να την πάρει, αλλά για να σε βάλει στη θέση να τον υπερασπιστείς κιόλας?...
Θα κρίνεις εσύ τον άλλο, επειδή έχει ακριβό αυτοκίνητο; Αν είναι δυνατόν δηλαδή...όσοι πλουτίζουν σε αυτή τη χώρα (ή σε αυτόν τον πλανήτη γενικότερα) το κάνουν παράνομα; Και ακόμα και να πάτησε κάποιος επί πτωμάτων, σου δίνει κανείς εσένα (και δεν εννοώ εσένα προσωπικά , μην παρεξηγηθούμε) το δικαίωμα να κάψεις την SL (αν το μόνο που σε ενοχλεί είναι το παρκάρισμα, τότε φώναξε την τροχαία...) ;

Υπάρχουν ένομοι τρόποι διαμαρτυρίας...τον χουλιγκανισμό υπό την πρόφαση του "επαναστατικού κινήματος" προσωπικά ΔΕΝ τον αποδέχομαι, τον θεωρώ κοροιδία. Τώρα εσύ πίστευε ότι ο κύριος με την κουκούλα και το καδρόνι, που πετάγεται όποτε περάσει αστυνομικός έξω από την σχολή, πως είναι επαναστάτης...
Τελοσπάντων. Αν θες την άποψή μου δεν πρόκειται να χαλάσω κάτι για να συμβολίσω κάτι άλλο, υπάρχει η δημιουργικότητα, υπάρχει και η επαναστατική κίνηση.
Και όπως είπα και παραπάνω, επαναστατική κίνηση != χουλιγκανισμός.
Το πρόβλημά μου, επί της παρούσης, δεν είναι ο καπιταλιστής, είναι αυτός που δεν έχει την SL... το "πρόβλημά" μου είσαι "εσύ" (και ο άλλος που στα 20 του δεν έχει αρχίσει καλά καλά το 3ο έτος και θεωρεί τον ευατό του καπιταλιστή).
Γιατί, ο 20χρονος απαγορεύεται να έχει θεωρίες και απόψεις περί του οικονομικοπολιτικού συστήματος; Ενώ από την άλλη μπορεί σαφώς να είναι "επαναστάτης"; Τί λογική είναι αυτή;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Sun Dec 02, 2007 5:48 am

μα δεν φοβάμαι κανένα ολοκληρωτισμό. και η δημοκρατία με καλύπτει το βλέπω κάθε μέρα.

κατά τα άλλα αφού είσαι στο μυαλό μου τι άλλο να πω;

και δεν κρατιέμαι θα το πω ;)
στο σημερινό μάθημα μάθαμε ότι λαϊκίστικα μπορούμε να μιλάμε αν είμαστε υποψήφιοι ή εκλεγμένοι
Ο πανεπιστημιακός είναι ένας στοχαστής που δεν ονειρεύεται ποτέ. Μας κυβερνούν οι πλαστές ιδέες, που εμπορεύονται τα πανεπιστήμιά μας. Ο καθηγητής είναι σοβαρόν ζώον. Η σοβαροφάνεια κρύβει το καρδιοχτύπι της μηδαμινότητας
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by elsupreme » Sun Dec 02, 2007 7:02 am

edit: ας μην το χοντρύνω, οπότε : ำวรหฟร ิเวรกร
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Dec 02, 2007 11:35 am

@gidi, StormRider etc.
SW wrote:Anakin: If you're not with me, you're my enemy.
Obi: Only a Sith deals in absolutes.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Sun Dec 02, 2007 1:35 pm

gidi wrote:μα δεν φοβάμαι κανένα ολοκληρωτισμό. και η δημοκρατία με καλύπτει το βλέπω κάθε μέρα.

κατά τα άλλα αφού είσαι στο μυαλό μου τι άλλο να πω;
Άλλ' αντί άλλων... lol φοβερό επιχείρημα και τροφή για σκέψη.
gidi wrote:και δεν κρατιέμαι θα το πω Wink
στο σημερινό μάθημα μάθαμε ότι λαϊκίστικα μπορούμε να μιλάμε αν είμαστε υποψήφιοι ή εκλεγμένοι
Ή αναρχικοί. Δεν είμαι εγώ που τόση ώρα το μοναδικό μου επιχείρημα είναι "εσείς είστε βλάκες και δεν καταλαβαίνετε".

( @ gidi: Όποτε θες, περιμένω την άποψή σου μπας και συνεχιστεί πολιτισμένα η συζήτηση. Έχεις το μπαλάκι )

@silegav: Προσπαθώ...
StormRider wrote:και ο άλλος που στα 20 του δεν έχει αρχίσει καλά καλά το 3ο έτος και θεωρεί τον ευατό του καπιταλιστή
LOL

1) Δεν ξέρεις την ηλικία μου.
2) Δεν ξέρω την ηλικία σου.
3) Αν ήμουν αναρχικός, θα έλεγες "μπράβο το παιδί, συνειδητοποιημένος πολίτης - επαναστάτης". Πες μας λοιπόν και την άποψή σου για τα 14χρονα που κλείνουν το σχολείο τους. Ξέρω, ξέρω, είναι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι με πλήρη άποψη περί παιδείας. (μην μπεις στο τρυπάκι να επαινήσεις τις καταλήψεις, αλλού το πάω).
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Sun Dec 02, 2007 7:57 pm

στο σημερινό μάθημα μάθαμε ότι το να πεις "εσείς είστε βλάκες και δεν καταλαβαίνετε" είναι λαϊκιστικό.
το έχεις κάνει δύο φορές λάθος. αν δεν ξέρεις τι σημαίνει κοίτα το πρώτα.

στα υπόλοιπα.
έστω ότι είσαι φιλήσυχος πολίτης που δεν ξεφεύγεις από τα όρια που σου έχουν ορίσει. δεν έχει τίποτα να φοβηθείς. δεν σε πειράζει όμως να σε παρακολουθούν.

έστω ότι δεν κανονίζεις που θα βάλεις γκαζάκια από το τηλέφωνο. δεν σε πειράζει όμως να ακούει ο μπάτσος να λες στην κοπέλα σου ότι το βράδυ θα ντυθείς ναυτάκι και θες να σου δίνει ξυλιές στον κώλο.

έστω ότι δεν παρακολουθείς στόχους τα βράδια. δεν σε πειράζει όμως να σε
βλέπει ο σεκουριτάς να τον βγάζεις στην γωνία για να ξαλαφρώσεις ή να την βρίσκει χαζεύοντας εσένα και την κοπέλα σου να την χουφτώνεις και να σε χουφτώνει;

έστω ότι δεν σηκώνεσαι από τον καναπέ σου να πας σε πορεία. δεν σε ενοχλεί όμως που φακελώνονται συμπολίτες σου για συμμετοχή σε ριζοσπαστικές οργανώσεις και αυτή η συμμετοχή μόνο και μόνο αρκεί για καταδίκη στο δικαστήριο μετά από συλλήψεις στον σωρό.

μπορώ να σκεφτώ πολλά παραδείγματα αλλά αφού εσύ δεν έχεις τίποτε να φοβηθείς..

και για να μην παρεξηγηθώ επειδή παίζει και τσατίλα, τα παραδείγματα πάνω είναι γενικά και δεν υπονοώ κάτι για τις "προτιμήσεις" σου
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”