Αυτοκτονία από cyber-bullying
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Πρόσωπα & προσωπεία
ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ mich@enet.gr, http://www.bavzer.blogspot.com
Η ΜΕΓΚΑΝ ΜΕΓΙΕΡ, 13 χρόνων μαθήτρια από το Σεντ Λούις, στο Μιζούρι των ΗΠΑ, αυτοκτόνησε (βρέθηκε κρεμασμένη μέσα στο υπνοδωμάτιό της) ως αποτέλεσμα «κυβερνο-τρομοκρατίας» (cyber-bullying) εκ μέρους της μητέρας μιας συμμαθήτριάς της, με την οποία η Μέγκαν είχε τσακωθεί. Οι γονείς της λένε πως, εδώ και καιρό η κόρη τους ήταν πολύ χαρούμενη, γιατί είχε «γνωριστεί» στο Διαδίκτυο «με ένα ωραίο και καλό αγόρι», που ήταν 16 χρόνων, τον έλεγαν Τζος Εβανς, και με τον οποίο ανέπτυξαν «μια θαυμάσια φιλία» μέσω του δημοφιλούς ιστότοπου MySpace.
Επικοινωνούσαν πολύ τακτικά επί 6 εβδομάδες μέχρι που, πριν από λίγες μέρες, εκείνος της ανακοίνωσε πως δεν θέλει πια να έχει σχέση μαζί της, επειδή, τάχα, είναι «σκληρή και άκαρδη», «χοντρή και άσχημη» και ότι «ο κόσμος θα ήταν καλύτερο μέρος» χωρίς αυτήν. Η Μέγκαν που, όπως αποκαλύπτεται τώρα, έπασχε από κατάθλιψη, δεν άντεξε το χτύπημα αυτό και την επόμενη κιόλας μέρα κρεμάστηκε μέσα στο δωμάτιό της. Το εκπληκτικό, όμως, είναι ότι, όπως ανακάλυψαν οι γονείς της, «Τζος Εβανς» ποτέ δεν υπήρξε! Το «ωραίο και καλό αγόρι» ήταν δημιούργημα της μητέρας της φίλης της, με την οποία είχε τσακωθεί και την οποία είχε αναλάβει να υπερασπιστεί με αυτόν τον απίστευτο τρόπο η μαμά της. Η αστυνομία την ανακρίνει.
Πηγή: http://www.enet.gr/online/online_hprint ... d=58401736
ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ mich@enet.gr, http://www.bavzer.blogspot.com
Η ΜΕΓΚΑΝ ΜΕΓΙΕΡ, 13 χρόνων μαθήτρια από το Σεντ Λούις, στο Μιζούρι των ΗΠΑ, αυτοκτόνησε (βρέθηκε κρεμασμένη μέσα στο υπνοδωμάτιό της) ως αποτέλεσμα «κυβερνο-τρομοκρατίας» (cyber-bullying) εκ μέρους της μητέρας μιας συμμαθήτριάς της, με την οποία η Μέγκαν είχε τσακωθεί. Οι γονείς της λένε πως, εδώ και καιρό η κόρη τους ήταν πολύ χαρούμενη, γιατί είχε «γνωριστεί» στο Διαδίκτυο «με ένα ωραίο και καλό αγόρι», που ήταν 16 χρόνων, τον έλεγαν Τζος Εβανς, και με τον οποίο ανέπτυξαν «μια θαυμάσια φιλία» μέσω του δημοφιλούς ιστότοπου MySpace.
Επικοινωνούσαν πολύ τακτικά επί 6 εβδομάδες μέχρι που, πριν από λίγες μέρες, εκείνος της ανακοίνωσε πως δεν θέλει πια να έχει σχέση μαζί της, επειδή, τάχα, είναι «σκληρή και άκαρδη», «χοντρή και άσχημη» και ότι «ο κόσμος θα ήταν καλύτερο μέρος» χωρίς αυτήν. Η Μέγκαν που, όπως αποκαλύπτεται τώρα, έπασχε από κατάθλιψη, δεν άντεξε το χτύπημα αυτό και την επόμενη κιόλας μέρα κρεμάστηκε μέσα στο δωμάτιό της. Το εκπληκτικό, όμως, είναι ότι, όπως ανακάλυψαν οι γονείς της, «Τζος Εβανς» ποτέ δεν υπήρξε! Το «ωραίο και καλό αγόρι» ήταν δημιούργημα της μητέρας της φίλης της, με την οποία είχε τσακωθεί και την οποία είχε αναλάβει να υπερασπιστεί με αυτόν τον απίστευτο τρόπο η μαμά της. Η αστυνομία την ανακρίνει.
Πηγή: http://www.enet.gr/online/online_hprint ... d=58401736
- gasparosoft
- Gbyte level
- gasparosoft
- Gbyte level
- para
- Wow! Terabyte level
Δεν είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο αλλά σπάνια βγαίνει προς τα έξω
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
- Proxenos
- Gbyte level
Όλοι κάνουν λάθη...PASCAL wrote:ΑmmarkoV είναι από την Ελευθεροτυπία, δεν νομίζω.AmmarkoV wrote:Η ιστορία είναι too much..
σαν chain-mail ακούγεται..
Είναι σίγουρο ?
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Δεν είναι ανάγκη να είναι ψυχασθενής. Λιγάκι τρελή όμως...kill bill wrote:Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται φρικτό μια μητέρα να έκανε κάτι τέτοιο δίνοντας τόσο βάρος σε μια παιδική ανοησία.Μήπως ήταν ψυχασθενής;Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
Βέβαια, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ούτε αυτή ήθελε να έχει τέτοια κατάληξη η όλη ιστορία...
What to say man...what to say....
- Proxenos
- Gbyte level
Δεν είπα ότι δεν είναι, απλά δεν εμπιστεύομαι κανέναν 100% - και η αναδημοσίευση είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνει η εφημερίδα λάθος. Από την άλλη, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι κάποιοι εμπιστεύονται κάποια μέσα ενημέρωσης σχεδόν τυφλά ενώ είναι εξ' ορισμού καχύποπτοι όταν οι απόψεις των τελευταίων δεν συμπίπτουν με τις δικές τους - κυρίως όταν είναι "αντιδραστικές"...elsupreme wrote:Είδα να αναφέρεται και σε διάφορα blogs και άλλα sites, googlαρέ το αν θες Proxene, μου φαίνεται αληθής η είδηση.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- Proxenos
- Gbyte level
Να που κάποιος απάντησε... Δεν θεωρείς ότι για ένα θέμα που προβάλλεται από τα μέσα έχει σχέση το πόσο αξιόπιστες είναι οι ειδήσεις; Κατ αρχήν δεν πρόκειται για cyber-bullying, αλλά για μια περίπτωση πλαστοπροσωπίας (misrepresentation of identity).
edit: Βρήκα κάπου ορισμούς για το bullying: ναι, με μια γενικότερη έννοια μπορεί να είναι και bullying, όμως είναι σε πρώτο βαθμό πλαστοπροσωπία και θα μπορούσε να σου συμβεί παντού.
edit: Βρήκα κάπου ορισμούς για το bullying: ναι, με μια γενικότερη έννοια μπορεί να είναι και bullying, όμως είναι σε πρώτο βαθμό πλαστοπροσωπία και θα μπορούσε να σου συμβεί παντού.