ΠηγήΙσχυρή σεισμική δόνηση έντασης 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:14 το πρωί με επίκεντρο 150 χλμ. νοτιοδυτικά της Αθήνας, νοτιοανατολικά του Λεωνιδίου Αρκαδίας, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.
Η μετασεισμική ακολουθία δεν είναι έντονη, ωστόσο οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί λόγω του ενδιάμεσου εστιακού βάθους του σεισμού, περίπου 60-80 χιλιόμετρα.
Ο κ. Δρακάτος από το Γωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ανέφερε ότι δεν υπάρχει αξιόλογη μετασεισμική δραστηριότητα, εμφανίστηκε ωστόσο καθησυχαστικός αφού σε τέτοιο εστιακό βάθος είναι χαρακτηριστικό να μην σημειώνεται έντονη μετασεισμική ακολουθία.
Η καθηγήτρια σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημείου Θεσσαλονίκης Α.Κιρατζί ανέφερε επίσης ότι σε σεισμούς βάθους, όπως η συγκεκριμένη δόνηση, είναι σύνηθες να μην υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία, αλλά ο σεισμός να γίνεται αισθητός σε μεγάλη γεωγραφική έκταση. Διευκρίνισε επίσης ότι πρόκειται για μία ισχυρή δόνηση, απορρίπτοντας μαρτυρίες πολιτών ότι αισθάνθηκαν δύο δονήσεις.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη νότια Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλλία, τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ξύπνησαν από τη δόνηση.
Newsroom ΔΟΛ
Σεισμός με επίκεντρο το Λεωνίδιο
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Σεισμός με επίκεντρο το Λεωνίδιο
What to say man...what to say....
- silegav
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Re: Σεισμός με επίκεντρο το Λεωνίδιο
Άσε και μου χάλασε τον ύπνο τον γλυκό...5.30 το πρωί κοιμήθηκα και με ξύπνησε ο σεισμός στις 7!
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
πρεπει να ηταν οντως πολυ δυνατος.να φανταστειτε οτι με ξυπνησε κιολας 

- crash_override
- Wow! Terabyte level
Γιατί εμένα τι μου έκανε? Και γω κατά τις 5 κοιμήθηκα και μετά πετάχτηκα σαν τρελός γιατί δεν κατάλαβα τί γινόταν. Άτιμη φύση δεν σέβεσαι τους ξενύχτιδες...silegav wrote:Άσε και μου χάλασε τον ύπνο τον γλυκό...5.30 το πρωί κοιμήθηκα και με ξύπνησε ο σεισμός στις 7!

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τίποτα... 

http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

- para
- Wow! Terabyte level
Εγώ δεν είχα κοιμηθεί. Έβλεπα το 3ο στη σειρά επεισόδιο prison break και ετσι οπως ειχα και τα ακουστικα τερμα στα αυτια μου νόμιζα οτι για να δωσει μεγαλυτερη δραση απλα κουναγε την καμερα ο καμεραμαν. Αργότερα βέβαια το κατάλαβα ;ρ
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Το γεγονός ότι κοιμόμαστε όλοι μετά τις 5 μήπως υποδειλώνει κάτι? 

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ότι βρίσκονται όλοι σε καλό δρόμοSreak wrote:Το γεγονός ότι κοιμόμαστε όλοι μετά τις 5 μήπως υποδειλώνει κάτι?

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- Loner
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
Εγώ τι να πω???Είχα πάει εκδρομή -έστω και με τους γονείς μου και την οικογένεια- στο Λεωνίδειο για 4ήμερο...Απλά έλεος...

You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Μήπως και κατά τις 7:10 είπες κανένα: "Τί ωραία μέρα είναι σήμερα!!! Τίποτα δεν μπορεί να την χαλάσει!
"