Για ένταξη μίλησα για τους Αλβανούς όχι για όλους. Είχα φίλο Αλβανό στο σχολείο μου και έχω και στη σχολή. Γενικά για τους Αλβανούς είναι σίγουρο οτι έχουν εναχθεί δεν χρειάζεται να το πω εγω. Σπουδάζουν κανονικότατα και η νεα γενιά τους έχει τα ίδια βιώματα με εμάς.sandra wrote:Elder μάλλον για άλλη αντιμετώπιση βλέπεις στους μετανάστες. Έχω φτάσει στα πρόθυρα να κάνω καταγγελία σε οδηγό. Μπες σε ένα τρόλλευ και θα δεις. Ο κόσμος τσακώνεται συνέχεια με τους μετανάστες, τους προκαλεί λεκτικά και τους περιφρονεί. Για ποια ένταξη μιλάμε?
Για τους υπόλοιπους είπα απλά "έχουν συμφιλιωθεί" και θα πω και παράδειγμα. Η κυρία Νιννή που διδάσκει τα Τεχνολογικά Θέματα Βιομηχανίας μένει στην Κυψέλη απο όταν γεννήθηκε. Ο κόσμος της λεει γιατί δεν μετακομίζει αφου πλεον η Κυψέλη έχει γεμίσει με μετανάστες και μετά τις 10 το βράδυ γίνεται γκέτο. Εκείνη όμως έχει συμφιλιωθεί και μάλιστα όταν συμβαίνουν έκρυθμες κατασστάσεις δεν φοβάται να μπει ανάμεσά τους να μιλήσει και να συνεννοηθεί.
Όμως όταν μπαίνουν στην είσοδο της πολυκατοικίας για να κάνουν την ανάγκη τους δυσφορεί και είναι λογικότατο. Όμως στο τρόλεϋ όπως μας έλεγε προχθές γίνεται ο κακός χαμός. Αυτό ισχύει και εννοείται οτι κι εγω τις ελάχιστες φορές που το χρησιμοποιώ νοιώθω ασφυκτικά που εγω εδω και 4 χρόνια που κυκλοφορώ στην Αθήνα μπορώ πλέον να πω οτι έχω συμφιλιωθεί πλήρως με τους ξένους. Ένας φίλος μου στη Βικτώρια σαν φοιτητής έχει επίσης συνηθίσει τοσο που του αρέσει (αλλά εντάξει αυτό είναι το άλλο άκρο).
Ξέρω οτι υπάρχουν πολλοί ρατσιστές και δεν είναι κανόνας η συμφιλίωση, ξέρω οτι στο σημείο που εμποδίζεσαι (στα μέσα, στους δρόμους κλπ) μπορείς να εκνευριστείς αλλά για αυτό δεν φταίνε οι μετανάστες φταίνε οι χώρες και οι πολιτικές τους (και των δικών τους χωρών και των δικών μας). Δεν έχουμε μεταναστευτική πολιτική και έχουμε γεμίσει την Αθήνα ανεξέλεγκτα. Την συμφιλίωση πιστεύω τη βλέπεις σε αυτούς που εκτέθηκαν σε μετανάστες στην εργασία τους ή στην κατοικία τους όχι σε αυτούς που τους συναντάνε μόνο στο τρόλεύ γιατί οι τελευταίοι δεν έχουν προλάβει να σκεφτούν σοβαρά και να βγουν απο το καβούκι τους.