http://www.hfoss.org/The Humanitarian FOSS Project is a collaborative, community-building project that was started by a group of computing faculty and open source proponents at Trinity College, Wesleyan University, and Connecticut College. Our goal is to build a community of academic computing departments, IT corporations, and local and global humanitarian and community organizations dedicated to building and using Free and Open Source Software (FOSS) to benefit humanity.
HFOSS
- AnINffected
- Gbyte level
HFOSS
Με την ευκαιρία που έχουμε ομάδα FOSS πλέον, (θέλω να) πιστεύω οτί αυτό θα το βρείτε ενδιαφέρον:
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: HFOSS
Δεν πολυκατάλαβα τι είναι. Πως διαφοροποιείται από τους υπολοίπους?
- AnINffected
- Gbyte level
Είναι αυτό που λέει το όνομα του βασικά.Μια ομάδα FOSS η οποία επικεντρώνεται αποκλειστικά σε projects κοινωνικής προσφοράς.
Θα μου πείτε πολλά κομμάτια software αποτελούν κοινωνική προσφορά-και ο VLC player κοινωνική προσφορά είναι!-αλλά αυτή είναι πιο άμεση κοινωνική προσφορά.Έχουν φτιάξει π.χ. web app για την αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής (με την υποστήριξη παροχής βοήθειας στους πληγέντες).Επίσης ένα web interface για την διαχείριση μιας medical database ανήκει στην ίδια κατηγορία.
Στην project gallery έχει και άλλα παραδείγματα.
Το ανακάλυψα αναλογιζόμενος οτί θα ήταν καλό να υπήρχε ένας (μη κερδοσκοπικός) οργανισμός ή μια ομάδα που να είναι αφιερωμένη σε τέτοιου είδους development.Ναι μεν στις μεγάλες εταιρίες γίνονται τέτοιες προσπάθειες, αλλά τα μακροπρόθεσμα κίνητρα είναι άλλα, έτσι είναι λιγότερο "ad hoc" βοήθεια-δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.Ίσως πάλι να υπάρχουν πολλές παρόμοιες ομάδες και απλά να μην το ήξερα εγώ;
Όπως και να έχει, σκέφτηκα οτί ίσως η ομάδα FOSS του ΟΠΑ θα μπορούσε να εμπνευστεί από κάτι τέτοιο (αν και ομολογώ πως δεν είμαι ενήμερος για τις δραστηριότητες της αυτή την στιγμή).Food for thought!
Σ'ευχαριστώ Punisher που απάντησες!
Θα μου πείτε πολλά κομμάτια software αποτελούν κοινωνική προσφορά-και ο VLC player κοινωνική προσφορά είναι!-αλλά αυτή είναι πιο άμεση κοινωνική προσφορά.Έχουν φτιάξει π.χ. web app για την αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής (με την υποστήριξη παροχής βοήθειας στους πληγέντες).Επίσης ένα web interface για την διαχείριση μιας medical database ανήκει στην ίδια κατηγορία.
Στην project gallery έχει και άλλα παραδείγματα.
Το ανακάλυψα αναλογιζόμενος οτί θα ήταν καλό να υπήρχε ένας (μη κερδοσκοπικός) οργανισμός ή μια ομάδα που να είναι αφιερωμένη σε τέτοιου είδους development.Ναι μεν στις μεγάλες εταιρίες γίνονται τέτοιες προσπάθειες, αλλά τα μακροπρόθεσμα κίνητρα είναι άλλα, έτσι είναι λιγότερο "ad hoc" βοήθεια-δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.Ίσως πάλι να υπάρχουν πολλές παρόμοιες ομάδες και απλά να μην το ήξερα εγώ;
Όπως και να έχει, σκέφτηκα οτί ίσως η ομάδα FOSS του ΟΠΑ θα μπορούσε να εμπνευστεί από κάτι τέτοιο (αν και ομολογώ πως δεν είμαι ενήμερος για τις δραστηριότητες της αυτή την στιγμή).Food for thought!
Σ'ευχαριστώ Punisher που απάντησες!

Last edited by AnINffected on Fri Jan 22, 2010 12:47 am, edited 1 time in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- nikolas17
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Ίσως φανεί λίγο άκυρη η απορία μου
Αλλά απ' ότι βλέπω απ' το http://foss.aueb.gr/ η κοινότητα foss είναι πολύ λίγο ενεργή

Αλλά απ' ότι βλέπω απ' το http://foss.aueb.gr/ η κοινότητα foss είναι πολύ λίγο ενεργή

- cypher
Η κοινοτητα ειναι οι ιδιοι οι φοιτητες. Μπορεις ομοιως να συμμετεχεις και εσυ και αλλοι και να γινει πιο ενεργη. It's up to each and every one of us to make a change.nikolas17 wrote:Ίσως φανεί λίγο άκυρη η απορία μου![]()
![]()
![]()
Αλλά απ' ότι βλέπω απ' το http://foss.aueb.gr/ η κοινότητα foss είναι πολύ λίγο ενεργή![]()
![]()
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

μια απορια π εχω εγω, αν και επισης off λιγο :
το foss.aueb.gr γιατι ειναι ξεχωριστο απο το venus και οχι απλα ενα subforum του;
το foss.aueb.gr γιατι ειναι ξεχωριστο απο το venus και οχι απλα ενα subforum του;
Κυρίως γιατί είναι για όλη τη σχολή και όχι μόνο για τη πληροφορική.chriskin wrote:μια απορια π εχω εγω, αν και επισης off λιγο :
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

-
Απ' ότι κατάλαβα, μόνο θεματικά διαφοροποιείται. Δηλαδή έχουν φτιάξει μερικά projects τα οποία, όπως είπε κι ο anninfected πιο πάνω, έχουν άμεση σχέση με την ανθρώπινη ζωή.
Γενικά δε μου γέμισε το μάτι. Σκάναρα όλο το site τους. Έχουν πάρει NSF grant για αυτό (λεφτά από την αμερικάνικη κυβέρνηση) Δεν έχουν τίποτα σοβαρό online από υλικό ή teaching materials. Γενικά δε με έπεισε.
Τα παιδιά στο foss.aueb ξεκίνησαν να κοιτάνε ένα project (για διαγωνισμό είναι νομίζω?) αλλά έχει βαλτώσει λίγο λόγω εξεταστικής. Αν έχετε διάθεση και χρόνο, δοκιμάστε να κάνετε την αρχή
Γενικά σε ενα foss community project, νομίζω το βασικό πρόβλημα είναι το κομμάτι του project management. Υπάρχουν αρκετά άτομα που ξέρουν να γράφουν κώδικα, το θέμα είναι πως θα διαχειριστείς αυτήν την μηχανή. Εκεί χωλαίνουν οι περισσότερες κοινότητες. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι το teaching. Δηλαδή πως , με τον πιο αποδοτικό τρόπο, θα αυξήσεις το δυναμικό σου σε active programmers / geeks. Γιατί για να δεχθεί ένα σοβαρό project κάποιο commit δικό μου, θα πρέπει εγώ να μη γράφω trash code. Οπότε και τσάμπα θα κουράζομαι, και θα βλέπει το community ότι θα μπορούσε άλλος ένας να δουλεύει μαζί τους, απλά δεν έχει την εκπαίδευση που απαιτείται.
Το foss.aueb, όπως είπαν και τα παιδιά, διαφοροποιήθηκε από το Venus για να περιλάβει όλα τα τμήματα της σχολής. Το λυπηρό είναι ότι δεν του έχει δοθεί ακόμη η απαραίτητη προσοχή.
Γενικά δε μου γέμισε το μάτι. Σκάναρα όλο το site τους. Έχουν πάρει NSF grant για αυτό (λεφτά από την αμερικάνικη κυβέρνηση) Δεν έχουν τίποτα σοβαρό online από υλικό ή teaching materials. Γενικά δε με έπεισε.

Τα παιδιά στο foss.aueb ξεκίνησαν να κοιτάνε ένα project (για διαγωνισμό είναι νομίζω?) αλλά έχει βαλτώσει λίγο λόγω εξεταστικής. Αν έχετε διάθεση και χρόνο, δοκιμάστε να κάνετε την αρχή

Γενικά σε ενα foss community project, νομίζω το βασικό πρόβλημα είναι το κομμάτι του project management. Υπάρχουν αρκετά άτομα που ξέρουν να γράφουν κώδικα, το θέμα είναι πως θα διαχειριστείς αυτήν την μηχανή. Εκεί χωλαίνουν οι περισσότερες κοινότητες. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι το teaching. Δηλαδή πως , με τον πιο αποδοτικό τρόπο, θα αυξήσεις το δυναμικό σου σε active programmers / geeks. Γιατί για να δεχθεί ένα σοβαρό project κάποιο commit δικό μου, θα πρέπει εγώ να μη γράφω trash code. Οπότε και τσάμπα θα κουράζομαι, και θα βλέπει το community ότι θα μπορούσε άλλος ένας να δουλεύει μαζί τους, απλά δεν έχει την εκπαίδευση που απαιτείται.
Το foss.aueb, όπως είπαν και τα παιδιά, διαφοροποιήθηκε από το Venus για να περιλάβει όλα τα τμήματα της σχολής. Το λυπηρό είναι ότι δεν του έχει δοθεί ακόμη η απαραίτητη προσοχή.
- tZoLe
Αν κατάλαβα καλά ο AnINffected προτείνει η κοινότητα FOSS του πανεπιστημίου να αναλάβει και δράσεις με στόχο την ανάπτυξη projects κοινωνικής προσφοράς. Δεδομένου ότι το FOSS κάνει τα πρώτα του βήματα στη σχολή μας, δεν νομίζω πως είναι εφικτό ακόμα κάτι τέτοιο, ωστόσο μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- AnINffected
- Gbyte level
Yep!Ασχολούνται αποκλειστικά με τέτοια, αυτό είναι που τους διαφοροποιεί.Βέβαια εγώ δεν προτείνω την αποκλειστικότητα, αλλά, όπως λέει ο tZoLe παρακάτω ...The Punisher wrote:Απ' ότι κατάλαβα, μόνο θεματικά διαφοροποιείται. Δηλαδή έχουν φτιάξει μερικά projects τα οποία, όπως είπε κι ο anninfected πιο πάνω, έχουν άμεση σχέση με την ανθρώπινη ζωή
Ναι, ουσιαστικά ακριβώς αυτό λέω.Όχι δηλαδή μια συνεργασία με την HFOSS, ούτε το να υιοθετήσει απαραίτητα η FOSS μας ακριβώς το ίδιο μοντέλο.tZoLe wrote:Αν κατάλαβα καλά ο AnINffected προτείνει η κοινότητα FOSS του πανεπιστημίου να αναλάβει και δράσεις με στόχο την ανάπτυξη projects κοινωνικής προσφοράς. Δεδομένου ότι το FOSS κάνει τα πρώτα του βήματα στη σχολή μας, δεν νομίζω πως είναι εφικτό ακόμα κάτι τέτοιο, ωστόσο μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.
Αυτό δεν το ήξερα.Πολύ ενδιαφέρον πραγματικά.Όντως, γιατί η συμμετοχή σε πραγματικά projects δίνει απίστευτη εμπειρία.The Punisher wrote:Το foss.aueb, όπως είπαν και τα παιδιά, διαφοροποιήθηκε από το Venus για να περιλάβει όλα τα τμήματα της σχολής. Το λυπηρό είναι ότι δεν του έχει δοθεί ακόμη η απαραίτητη προσοχή.
Code: Select all
Punisher++;
++tZoLe;

Ada Lovelace

Ada Lovelace