Διατρέχουμε κίνδυνο από την υπερπληροφόρηση;
- AnINffected
- Gbyte level
Re: Διατρέχουμε κίνδυνο από την υπερπληροφόρηση;
Ποτέ δεν θεώρησα πρόβλημα την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας.Αυτό που θεωρώ επιζήμιο είναι να τα έχουμε όλα έτοιμα στο χέρι, χωρίς να προσπαθούμε για αυτά.
Όταν μίλησα γι'αυτό είχα στο μυαλό μου τα παράνομα downloads και ιδίως uploads και το έθεσα σαν παράπλευρο ζήτημα, ας μην έχει άμεση σχέση με αυτό που συζητάμε.
Έχει όμως σχέση και μάλιστα μεγάλη, γιατί διαιωνίζει τη νοοτροπία των εύκολων λύσεων (λαϊκότερα: βόλεμα).
Θέλεις να δείς μία ταινία;Πήγαινε δες την.Να διαβάσεις βιβλίο που πληρώνεται;Πλήρωσε το.Ούτε θα στα κατεβάσω ούτε θα στα κάνω upload.Θέλετε ελεύθερη διακίνηση;Μέσα, 1000%.Κάνετε το όμως για χάρη της ελευθερίας, όχι για να μην σηκώνεστε από την καρέκλα ή για χάρη της οικονομίας.
Αν το παιδί μας μάθει έτσι από μικρό, να τα έχει όλα έτοιμα, νομίζω οτί ούτε για να σκεφτεί θα προσπαθήσει ιδιαίτερα.Εξ'ου και οι προτιμήσεις στην εύκολη, σερβιρισμένη από τρίτους "πληροφόρηση".
Εννοείται οτί δεν το παίζω politically correct, όπως λέει και ενας καθηγητής μας.Δεν βγάζω τον εαυτό μου από την κατάσταση, ούτε θα αγιοποιήσω τα copyrights.
Αν θέλω όμως να τιμήσω την ελεύθερη διακίνηση των αγαθών, θα δείξω προτίμηση σε αυτά που είναι ελεύθερα.Αν καίγομαι για τα υπόλοιπα, θα πληρώσω.
Και αν δεν θελουμε να πληρώνουμε για τίποτα, ας κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια γι'αυτό.Έστω και μέσω rapidshare ή bittorrent.Αλλά να ξέρουμε τί ζητάμε.
Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με όλους όσους μίλησαν στο μεταξύ.Επειδή είπα πολλά σε αυτό το post, θα σας γράψω τη γνώμη μου για τα σχετικά videos που παρακολουθώ αργότερα.
Όταν μίλησα γι'αυτό είχα στο μυαλό μου τα παράνομα downloads και ιδίως uploads και το έθεσα σαν παράπλευρο ζήτημα, ας μην έχει άμεση σχέση με αυτό που συζητάμε.
Έχει όμως σχέση και μάλιστα μεγάλη, γιατί διαιωνίζει τη νοοτροπία των εύκολων λύσεων (λαϊκότερα: βόλεμα).
Θέλεις να δείς μία ταινία;Πήγαινε δες την.Να διαβάσεις βιβλίο που πληρώνεται;Πλήρωσε το.Ούτε θα στα κατεβάσω ούτε θα στα κάνω upload.Θέλετε ελεύθερη διακίνηση;Μέσα, 1000%.Κάνετε το όμως για χάρη της ελευθερίας, όχι για να μην σηκώνεστε από την καρέκλα ή για χάρη της οικονομίας.
Αν το παιδί μας μάθει έτσι από μικρό, να τα έχει όλα έτοιμα, νομίζω οτί ούτε για να σκεφτεί θα προσπαθήσει ιδιαίτερα.Εξ'ου και οι προτιμήσεις στην εύκολη, σερβιρισμένη από τρίτους "πληροφόρηση".
Εννοείται οτί δεν το παίζω politically correct, όπως λέει και ενας καθηγητής μας.Δεν βγάζω τον εαυτό μου από την κατάσταση, ούτε θα αγιοποιήσω τα copyrights.
Αν θέλω όμως να τιμήσω την ελεύθερη διακίνηση των αγαθών, θα δείξω προτίμηση σε αυτά που είναι ελεύθερα.Αν καίγομαι για τα υπόλοιπα, θα πληρώσω.
Και αν δεν θελουμε να πληρώνουμε για τίποτα, ας κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια γι'αυτό.Έστω και μέσω rapidshare ή bittorrent.Αλλά να ξέρουμε τί ζητάμε.
Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με όλους όσους μίλησαν στο μεταξύ.Επειδή είπα πολλά σε αυτό το post, θα σας γράψω τη γνώμη μου για τα σχετικά videos που παρακολουθώ αργότερα.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Γενικά νομίζω αυτό το topic αγγίζει ένα πάρα πολυ σημαντικό και τρέχον ζήτημα και παρότι φεύγει λίγο από το θέμα (υπερπληροφόρηση) αυτό καθ`αυτό ωστόσο όλα όσα λέτε όντως σχετίζονται..!
Ως προς την ADSL πέρα από τα τεχνικά ζητήματα ( το πώς κόβονται τα κανάλια στο PSTN/ISDN , τα θέματα signaling κτλ κτλ ) νομίζω οτι υπάρχουν πολύ πιο βασικοί λόγοι για τους οποίους είναι ασυμμετρική όπως η τιμολογιακή πολιτική ( για όσους , όπως εγώ έχουν ασχοληθεί με το να κάνουν host τον εαυτό τους ) οπότε η εμπειρία μου λέει πως είναι κυρίως θέμα οικονομίας και ιδιαίτερα στην χώρα μας όπως λέει ο netharis. Βέβαια όντως δείχνει την παθητική τάση αφού ο κάθε υπολογιστής είναι κυρίως αποδέκτης πληροφορίας αλλά ωστόσο είναι γιγαντιαίο βήμα μπροστά σε σχέση με το καθαρά broadcast μοντέλο της τηλεόρασης μέχρι πρόσφατα όπου δεν είχες απολύτως καμμία συμμετοχή.
Επιπλέον θα πρέπει να παίρνετε υπ`όψην σας οτι τα πράγματα βρίσκονται σε συνεχή αλλαγή. Για παράδειγμα στην αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι μπορούσαν να συγκεντρωθούν και να συζητήσουν πραγματικά όλοι μαζί και να πληροφορούνται πλήρως , το 1900 όταν οι Έλληνες ήταν 2.5 εκατομμύρια οι 300 της βουλής είχαν μια αναλογία 6700 ατόμων ανa βουλευτή. Σήμερα που είμαστε 11 εκατομμύρια έχουμε 37000 άτομα ανα βουλευτή. Με αυτό θέλω να πώ ότι είναι πολύ πιο δύσκολο το να μπορέσεις να συγκεράσεις τις απόψεις , να πληροφορήσεις και να διαχειριστείς. Τα νούμερα όλο και μεγαλώνουν και το internet είναι σωτήρια , κατα τη γνώμη μου , εξέλιξη για την ανθρωπότητα ανεξάρτητα από το κατα πόσο έχει αρνητικά ή το τι θα συμβεί τελικά. Ακόμα και για αυτό το forum , φανταστείτε οτι αν θέλαμε να συζητήσουμε 100 άτομα το ίδιο θέμα θα επικρατούσε το κλίμα γενικής συνέλευσης..! Δεν είναι μόνο το οτι μπορώ και γράφω αυτά που θέλω από την καρέκλα μου , είναι οτι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αλλιώς.!
Τελικά είναι ζήτημα κυρίως του κάθε ανθρώπου το κατα πόσο έχει την βούληση όντως να προσπαθήσει να φιλτράρει αυτά που δέχεται , να αναζητήσει και να μάθει , να είναι ευκολόπιστος ή να τα παρατήσει..
Και οι θεωρίες συνομοσίας , οι δημαγωγοί και οι αδιάφοροι , υπήρχαν σε όλη την διάρκεια της ιστορίας , είναι τα νούμερα που μεγαλώνουν..
πχ γιαυτό -> http://www.bigpicture.in/diesel-be-stup ... craziness/ <- δεν φταίει το internet..
Σχετικά με αυτά που λέω , αυτό είναι ένα ντοκυμαντέρ το οποίο μιλάει για φαινόμενα όπως οι CouchSurfers ( μην το παίρνετε literaly όσοι δεν έχετε ακούσει τι είναι.. ) και είναι μια ιδέα του πως networking sites όπως το facebook τα οποία τραβάνε κόσμο στο internet μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη εκδημοκράτιση και σε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Ένα μικρό παράδειγμα είναι σε μια ποδοσφαιρική ομάδα της Αγγλίας όπου ανοίξαν ένα site όπου ο κάθε φίλαθλος κάνει account και προτείνει για τις μεταγραφές , τις αλλαγές της 11άδας κ.ο.κ και όπου προφανώς 30000 φίλαθλοι οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της ομάδας κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από τον προπονητή ( ο οποίος βέβαια έχει τον τελευταίο λόγο ) .
Ως προς την ADSL πέρα από τα τεχνικά ζητήματα ( το πώς κόβονται τα κανάλια στο PSTN/ISDN , τα θέματα signaling κτλ κτλ ) νομίζω οτι υπάρχουν πολύ πιο βασικοί λόγοι για τους οποίους είναι ασυμμετρική όπως η τιμολογιακή πολιτική ( για όσους , όπως εγώ έχουν ασχοληθεί με το να κάνουν host τον εαυτό τους ) οπότε η εμπειρία μου λέει πως είναι κυρίως θέμα οικονομίας και ιδιαίτερα στην χώρα μας όπως λέει ο netharis. Βέβαια όντως δείχνει την παθητική τάση αφού ο κάθε υπολογιστής είναι κυρίως αποδέκτης πληροφορίας αλλά ωστόσο είναι γιγαντιαίο βήμα μπροστά σε σχέση με το καθαρά broadcast μοντέλο της τηλεόρασης μέχρι πρόσφατα όπου δεν είχες απολύτως καμμία συμμετοχή.
Επιπλέον θα πρέπει να παίρνετε υπ`όψην σας οτι τα πράγματα βρίσκονται σε συνεχή αλλαγή. Για παράδειγμα στην αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι μπορούσαν να συγκεντρωθούν και να συζητήσουν πραγματικά όλοι μαζί και να πληροφορούνται πλήρως , το 1900 όταν οι Έλληνες ήταν 2.5 εκατομμύρια οι 300 της βουλής είχαν μια αναλογία 6700 ατόμων ανa βουλευτή. Σήμερα που είμαστε 11 εκατομμύρια έχουμε 37000 άτομα ανα βουλευτή. Με αυτό θέλω να πώ ότι είναι πολύ πιο δύσκολο το να μπορέσεις να συγκεράσεις τις απόψεις , να πληροφορήσεις και να διαχειριστείς. Τα νούμερα όλο και μεγαλώνουν και το internet είναι σωτήρια , κατα τη γνώμη μου , εξέλιξη για την ανθρωπότητα ανεξάρτητα από το κατα πόσο έχει αρνητικά ή το τι θα συμβεί τελικά. Ακόμα και για αυτό το forum , φανταστείτε οτι αν θέλαμε να συζητήσουμε 100 άτομα το ίδιο θέμα θα επικρατούσε το κλίμα γενικής συνέλευσης..! Δεν είναι μόνο το οτι μπορώ και γράφω αυτά που θέλω από την καρέκλα μου , είναι οτι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αλλιώς.!
Τελικά είναι ζήτημα κυρίως του κάθε ανθρώπου το κατα πόσο έχει την βούληση όντως να προσπαθήσει να φιλτράρει αυτά που δέχεται , να αναζητήσει και να μάθει , να είναι ευκολόπιστος ή να τα παρατήσει..
Και οι θεωρίες συνομοσίας , οι δημαγωγοί και οι αδιάφοροι , υπήρχαν σε όλη την διάρκεια της ιστορίας , είναι τα νούμερα που μεγαλώνουν..
πχ γιαυτό -> http://www.bigpicture.in/diesel-be-stup ... craziness/ <- δεν φταίει το internet..
Σχετικά με αυτά που λέω , αυτό είναι ένα ντοκυμαντέρ το οποίο μιλάει για φαινόμενα όπως οι CouchSurfers ( μην το παίρνετε literaly όσοι δεν έχετε ακούσει τι είναι.. ) και είναι μια ιδέα του πως networking sites όπως το facebook τα οποία τραβάνε κόσμο στο internet μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη εκδημοκράτιση και σε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Ένα μικρό παράδειγμα είναι σε μια ποδοσφαιρική ομάδα της Αγγλίας όπου ανοίξαν ένα site όπου ο κάθε φίλαθλος κάνει account και προτείνει για τις μεταγραφές , τις αλλαγές της 11άδας κ.ο.κ και όπου προφανώς 30000 φίλαθλοι οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της ομάδας κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από τον προπονητή ( ο οποίος βέβαια έχει τον τελευταίο λόγο ) .
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Last edited by AmmarkoV on Tue Jan 26, 2010 2:25 am, edited 1 time in total.

-
- Kilobyte level
AmmarkoV ++
Σχετικά με την υπερπληροφόρηση τώρα. Σκεφτείτε δυο σημαντικά πράγματα.
1)Είναι τόσο πολλοί οι τομείς και τόσο μεγάλη η εξειδίκευση πλεον που είναι αδύνατον να ξέρεις για τα πάντα και να επαληθεύεις εξισώσεις για τα πάντα. Υπήρξαν εποχές που το βιογραφικό κάποιου ξεκινούσε "Σπούδασε νομικά, οικονομικά, ψυχανάλυση, φιλοσοφία..." όμως τώρα αυτό είναι αδύνατον. Επίσης πολλές μεγάλες προσωπικότητες κατέφυγαν στην ιδιώτευση προκειμένου να μπορέσουν να μελετήσουν ολα όσα τους απασχολούσαν και να δημιουργήσουν σφαιρικές απόψεις.
Σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει και αυτό που οφείλουμε είναι να φροντίζουμε όσα νομίζουμε οτι ξέρουμε να τα ξέρουμε καλά και για τα υπόλοιπα να λέμε οτι δεν ξέρουμε. Είναι καταστροφικό να υιοθετείς άκριτα ξένες θέσεις όπως και είναι αδύνατο να ασχολείσαι με τα πάντα. Πρέπει να ξεχωρίσεις αυτά που σε απασχολούν και για αυτά να ενημερώνεσαι και να εξελίσσεις τις απόψεις σου.
2)Πιστεύω οτι το άγχος για την υπερπληροφόρηση προκύπτει κατα πολύ και απο την ηλικία μας. Όταν διπλασιαστούν και τριπλασιαστούν τα χρόνια μας τότε θα έχουμε κατασταλάξει σε πολλά βασικά πράγματα με αποτέλεσμα να επιλέγουμε καλύτερα τις πηγές απο τις οποίες παίρνουμε τα ερεθίσματα και να τα κρίνουμε ευκολότερα.
Είναι πολύ μεγάλη η ομάδα εκείνη που ανεβάζει και μοιράζει αρχεία. Για να υπάρχουν αυτά κάποιος πρέπει να τα ανεβάζει και είναι πολύ καλό το γεγονός οτι όλο και περισσότερα άτομα κάθονται και μεταφράζουν ταινίες, μετατρέπουν τα αρχεία video, γράφουν πλήρεις περιγραφές για ο,τι ανεβάζουν, αφήνουν τα pc τους ανοιχτά κλπ. Είναι πολύ χρήσιμο κατά τη γνώμη μου να παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου. Όπως πχ η ενημέρωση μέσω internet παύει να είναι ιδιοκτησία των μμε-δημοσιογράφων. Είναι τόσο πολλές οι ταινίες, τόσο πολλά τα βιβλία, τόσο πολλά τα καινούρια cd που χρειάζεται δουλειά απο πολύ κόσμο για να ανεβαίνουν όλα αυτά στο net. Κάποιοι κάθονται στην καρέκλα και απολαμβάνουν αλλά όλο και περισσότεροι αρχίζουν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.AnINffected wrote:Ποτέ δεν θεώρησα πρόβλημα την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας.Αυτό που θεωρώ επιζήμιο είναι να τα έχουμε όλα έτοιμα στο χέρι, χωρίς να προσπαθούμε για αυτά.
Σχετικά με την υπερπληροφόρηση τώρα. Σκεφτείτε δυο σημαντικά πράγματα.
1)Είναι τόσο πολλοί οι τομείς και τόσο μεγάλη η εξειδίκευση πλεον που είναι αδύνατον να ξέρεις για τα πάντα και να επαληθεύεις εξισώσεις για τα πάντα. Υπήρξαν εποχές που το βιογραφικό κάποιου ξεκινούσε "Σπούδασε νομικά, οικονομικά, ψυχανάλυση, φιλοσοφία..." όμως τώρα αυτό είναι αδύνατον. Επίσης πολλές μεγάλες προσωπικότητες κατέφυγαν στην ιδιώτευση προκειμένου να μπορέσουν να μελετήσουν ολα όσα τους απασχολούσαν και να δημιουργήσουν σφαιρικές απόψεις.
Σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει και αυτό που οφείλουμε είναι να φροντίζουμε όσα νομίζουμε οτι ξέρουμε να τα ξέρουμε καλά και για τα υπόλοιπα να λέμε οτι δεν ξέρουμε. Είναι καταστροφικό να υιοθετείς άκριτα ξένες θέσεις όπως και είναι αδύνατο να ασχολείσαι με τα πάντα. Πρέπει να ξεχωρίσεις αυτά που σε απασχολούν και για αυτά να ενημερώνεσαι και να εξελίσσεις τις απόψεις σου.
2)Πιστεύω οτι το άγχος για την υπερπληροφόρηση προκύπτει κατα πολύ και απο την ηλικία μας. Όταν διπλασιαστούν και τριπλασιαστούν τα χρόνια μας τότε θα έχουμε κατασταλάξει σε πολλά βασικά πράγματα με αποτέλεσμα να επιλέγουμε καλύτερα τις πηγές απο τις οποίες παίρνουμε τα ερεθίσματα και να τα κρίνουμε ευκολότερα.
Last edited by Elder on Wed Jan 27, 2010 5:17 pm, edited 1 time in total.
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
Κοιτα εγω διαβάζω το χύμα απλά για να πάρω την τάση, με ενδιαφέρουν τα πάντα "σχηματιζω αποψη" απο τα επιστημονικα βιβλία μέχρι και τις ουρές στα super market και τις προσφορές προϊόντων, απο τις διαλέξεις στο πανεπιστήμιο, απο φεστιβάλ κινηματογράφου μέχρι και τις συζήτησεις με φίλους συναδέλφους forum κτλ. Ολα αυτα εχουν κάτι να πουν ειναι περίεργο αλλα εχουν. Για παράδειγμα αν πάς τετάρτη μεσημέρι σε super market και εχει ουρά ή γεμάτο parking βλέπεις οτι η οικονομία κινείται. Τα θέματα στον κινηματογράφο ειναι μια ένδειξη(οπως για παράδειγμα το 2012). Στο πανεπιστήμιο είχα ακουσει απο καθηγητή 1.5 χρονο πριν για αρνητικούς ρυθμούς στο μάθημα της μεγέθυνσης...Η πληροφορία υπάρχει ειναι εδώ αλλα θέλει την τέχνη της, οταν απλά καταναλώνεις απλά δεν κερδίζεις τίποτα και ταυτόχρονα χάνεις το πιο συναρπαστικό παιχνίδι - αντιθέσεων - που έφτιαξε ποτέ ο άνθρωπος.WoLfeN Ilic wrote:Γιατι να διαβαζω βιβλια για την οικονομια, ενω μπορω να ακουω πολλες ετοιμες αποψεις ακομα και αν δεν κατανοω πληρως την οικονομια.Και οχι μονο αυτο, αλλα ενω το βιβλιο θα μου παρει μερες, μπαινοντας στο internet μεσα σε μια ωριτσα εχω "μαθει" 2-3 πραγματα και εχω χρονο να δω και την αγαπημενη μου σαπουνοπερα και να "μαθω" για την πολιτικη κατασταση στην ευρωπη.Η καταναλωση πληροφοριας δεν συνεπαγεται και επεξεργασια αυτης πλεον. Αυτο λεω. Ακουω 15 διαφορετικες αποψεις. Εχω δικια μου αποψη?Οχι, η αποψη μου ειναι τα αυτα που μου φανηκαν καλυτερα κομματια απο τις 15 διαφορετικες αποψεις.rose wrote:Γιατι να εχεις χρονο για κατανάλωση(πληροφορίας) και οχι για σκέψη? Πως προκύπτει αυτό? Μα η ισχυρή βάση της υπερπληροφόρησης ειναι οι αντιθετικές απόψεις, αν δεν το ψάξεις κάπου δεν εχει και νόημα. Α λέει ο Κώστας β ο Μήτσος, εσύ που θα πάς?
που θα πάει θα το δουμε...
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Καλα δε διαφωνω οτι υπαρχουν πααααρα πολλα πραγματα που εχουν ενδιαφερον να μελετησεις σε αυτη τη ζωη. Δυστυχως ομως δεν μπορεις να τα εχεις ολα και πρεπει να διαλεξεις καποια απο αυτα. Προτιμω να μελετησω 10 πραγματα και να εχω οσο το δυνατον πιο πληρη γνωση του συγκεκριμενου θεματος, παρα να ασχολουμε με 1 εκατομμυριο πραγματα και να διαβαζω για αυτα ετοιμες αποψεις τις οποιες να ενσωματωνω σιγα σιγα σαν δικες μου.
Προτιμω να κατανοησω π.χ τον τροπο με τον οποιο λειτουργει η οικονομια, διαβαζοντας τομους βιβλια και ψαχνοντας επιπλεον πληροφοριες και στο internet, και ας ειναι αυτο 1 απο τα 10 θεματα για τα οποια θα μπορω να λεω μετα οτι ξερω, παρα να ειναι η οικονομια ενα απο τα χιλιαδες rss feeds που εχω στον firefox και διαβαζω αρθρα καθημερινα. Δεν θελω να εχω αποψη χωρις να εχω γνωση. Και η γνωση θελει κοπο, υπομονη και θυσιες. Οπως ειπε και καποιος "Οι αποψεις ειναι σαν τις κ***τρυπιδες, ολοι εχουν απο μια"
Δεν γινεται να εισαι hommo universales και να ζεις το συγχρονο τροπο ζωης. Δε γινεται για πολλους λογους, τι να κανουμε that's life. Οποτε να μας λειπουν οι απομιμησεις του hommo universales.
Εχω αποψη για το σινεμα, για τη σκηνοθεσια, για τη μπαλα, για τα οικονομικα, για την τεχνη, για την πολιτικη, για τη μαφια, για τους πολεμους, για την ευρωπαικη ενωση, για τη μουσικη, για τον κλαδο της πληροφορικης, για τα αυτοκινητα, για της μηχανες. Εχεις αποψη για ολα αυτα, ομως για ποσα απο αυτα εχεις γνωση?Πες και ενα γ***μενο δεν ξερω και ας παει στο διαολο, δε θα σου κοψουμε το κεφαλι.
(το δευτερο προσωπο δεν απευθυνεται σε σενα προφανως)
Προτιμω να κατανοησω π.χ τον τροπο με τον οποιο λειτουργει η οικονομια, διαβαζοντας τομους βιβλια και ψαχνοντας επιπλεον πληροφοριες και στο internet, και ας ειναι αυτο 1 απο τα 10 θεματα για τα οποια θα μπορω να λεω μετα οτι ξερω, παρα να ειναι η οικονομια ενα απο τα χιλιαδες rss feeds που εχω στον firefox και διαβαζω αρθρα καθημερινα. Δεν θελω να εχω αποψη χωρις να εχω γνωση. Και η γνωση θελει κοπο, υπομονη και θυσιες. Οπως ειπε και καποιος "Οι αποψεις ειναι σαν τις κ***τρυπιδες, ολοι εχουν απο μια"
Δεν γινεται να εισαι hommo universales και να ζεις το συγχρονο τροπο ζωης. Δε γινεται για πολλους λογους, τι να κανουμε that's life. Οποτε να μας λειπουν οι απομιμησεις του hommo universales.
Εχω αποψη για το σινεμα, για τη σκηνοθεσια, για τη μπαλα, για τα οικονομικα, για την τεχνη, για την πολιτικη, για τη μαφια, για τους πολεμους, για την ευρωπαικη ενωση, για τη μουσικη, για τον κλαδο της πληροφορικης, για τα αυτοκινητα, για της μηχανες. Εχεις αποψη για ολα αυτα, ομως για ποσα απο αυτα εχεις γνωση?Πες και ενα γ***μενο δεν ξερω και ας παει στο διαολο, δε θα σου κοψουμε το κεφαλι.
(το δευτερο προσωπο δεν απευθυνεται σε σενα προφανως)
Το θέμα το βλέπεις σαν υπερπληροφόρηση => παραπληροφόρηση εχω να κάνω ενα σχόλιο. Αρχικά τιποτα δεν ειναι χωρίς κοστος ετσι και υπερπληροφόρηση εχει 10 καλα και 1 κακό. Η υπερπληροφόρηση ειναι το μεσο για μαζική παραπληροφόρηση. Αλλα ειναι τοσο εύκολο να παραπληροφορήσεις, απλά κατσε και κοιτα ψηλά, σε λιγο θα ερθει και ενας αλλος και θα κοιτάξει και αυτός ψηλά, θα κοιτάξει και η γυναίκα απένατι που απλώνει ρουχα στο τέλος θα μαζευτεί τοσος κοσμος και αναπόφευκτα κάποιος θα ρωτήσει: τι κοιτάνε ολοι αυτοι? Και θα βρεθει καποιος να απαντήσει: δεν ξέρω αλλα για κοιτάνε ολοι κάτι σημαντικό θα συμβαίνει...Η υπερπληροφόρηση λοιπόν ειναι το μέσο για να γίνει αυτό μαζικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη που εχει εναν υπολογιστή και μια γραμμή. Οπότε ναι υπάρχει υπάρχει παραπληροφόρηση και ουτε ο άνθρωπος εχει χρονο για τόση σκέψη. Αυτό ειναι ενα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον καθένα προσωπικά αλλα δεν ειμαι τοσο σίγουρος αν οφείλεται σε αδυναμία η αν πραγματικά φταίει η υπερπληροφόρηση. Ιστορικά ο άνθρωπος επεσε αρκετές φορές θύμα παραπληροφόρησης ενθουσιασμού κτλ χωρίς ουτε ενα καλώδιο σπίτι του.WoLfeN Ilic wrote:Προτιμω να μελετησω 10 πραγματα και να εχω οσο το δυνατον πιο πληρη γνωση του συγκεκριμενου θεματος, παρα να ασχολουμε με 1 εκατομμυριο πραγματα και να διαβαζω για αυτα ετοιμες αποψεις τις οποιες να ενσωματωνω σιγα σιγα σαν δικες μου.
που θα πάει θα το δουμε...
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Καταπληκτικό βιβλίο.
-
- Kilobyte level
Όποιος δεν το έχει διαβάσει ας το διαβάσει. Υπάρχει μεταφρασμένο και περιφέρεται online. 

κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
- AnINffected
- Gbyte level
Θα επιμείνω στο θέμα του out-of-the-law-sharing, συνδέοντας το και με τα υπόλοιπα.Elder wrote:Είναι πολύ μεγάλη η ομάδα εκείνη που ανεβάζει και μοιράζει αρχεία. Για να υπάρχουν αυτά κάποιος πρέπει να τα ανεβάζει και είναι πολύ καλό το γεγονός οτι όλο και περισσότερα άτομα κάθονται και μεταφράζουν ταινίες, μετατρέπουν τα αρχεία video, γράφουν πλήρεις περιγραφές για ο,τι ανεβάζουν, αφήνουν τα pc τους ανοιχτά κλπ. Είναι πολύ χρήσιμο κατά τη γνώμη μου να παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου. Όπως πχ η ενημέρωση μέσω internet παύει να είναι ιδιοκτησία των μμε-δημοσιογράφων. Είναι τόσο πολλές οι ταινίες, τόσο πολλά τα βιβλία, τόσο πολλά τα καινούρια cd που χρειάζεται δουλειά απο πολύ κόσμο για να ανεβαίνουν όλα αυτά στο net. Κάποιοι κάθονται στην καρέκλα και απολαμβάνουν αλλά όλο και περισσότεροι αρχίζουν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.
Να παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου, ναι,Αλλά με ποιόν τρόπο;Και ποιος είναι ο στόχος;Είναι η π.χ. η κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος;Επειδή έχω άποψη για τα οικονομικά, μπορώ να σου πώ οτί δεν θα πετύχει έτσι, διότι υπάρχουν βιομηχανίες το προϊόν των οποίων δεν μπορείς να το διακινήσεις μέσω Internet (βλ. αυτοκινητοβιομηχανίες).Εσύ θα μπορούσες να αντιτείνεις στην αφελή μου άποψη οτί η οικονομία είναι μια αλυσίδα, αρκεί να σπάσει ένας κρίκος κλπ.
Και ίσως το σημαντικότερο που πρέπει να σκεφτεί κάποιος: με τί κόστος;Τί θα γίνει αν σπάσει τελικά η αλυσίδα;
Πρώτον λοιπόν, χωρίς οργάνωση και εναν κοινό σκοπό δεν γίνεται τίποτα.Το μόνο μήνυμα που περνάει στο παράδειγμα μας είναι "πάρτε τζάμπα πράγμα" και τίποτα παραπάνω.Μπορεί εγώ, εσύ, ακόμα και τα hats οποιουδήποτε χρώματος να το βλέπουμε σαν αγώνα για ελευθερία έκφρασης και ισοκατανομή-η πλειοψηφία όμως αυτό λαμβάνει σαν μήνυμα.
Δεύτερον, έστω οτί αποφασίζουμε να συγκεντρωθούμε, και βάζουμε εναν παρόμοιο στόχο.Με μόνο εφόδιο τις απόψεις μας για την οικονομία, χωρίς γνώση, χωρίς καν να υποπτευόμαστε αν θα μας γυρίσει μπούμερανγκ ή όχι, τί κάνουμε;Πηγαίνουμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή, ή λέμε "δεν ξέρω" και τέρμα ο αγώνας;Εδώ είναι που χρειάζεται μέτρο και κρίση, να επιλέξουμε μεν τρίτες πηγές, (λέγε με οικονομολόγο π.χ.) αλλά να είναι έγκυρες και διασταυρωμένες (πολύ σημαντικό).Όπως σε ένα μεγάλο project δεν ξανα-ανακαλύπτεις τον τροχό αλλά κάνεις code reuse, έτσι και εδώ.
Τρίτον, όσον αφορά τη διεπιστημονικότητα: είναι καλό να έχεις σφαιρική γνώση (γιατί μπορεί να κάνεις συνδιασμούς που δύο ή περισσότερα άτομα ίσως δεν κάνουν ποτέ), είναι όντως δύσκολο, αλλά με προγραμματισμό, αποφασιστικότητα και καλό φιλτράρισμα (να αποφεύγεις τις άχρηστες πληροφορίες/γνώσεις καλή ώρα, για εξοικονόμηση χώρου/χρόνου), όλα γίνονται.
Αφηρημένα/διεπιστημονικά πεδία όπως η επιστήμη συστημάτων μπορεί να μην σε κάνουν expert σε κάτι συγκεκριμένο αλλά συμβάλλουν στην διατήρηση μιας σφαιρικής εικόνας.Από την σκοπιά της, είναι λογικό επόμενο οτί όλα παίζουν ρόλο και συνδέονται μεταξύ τους, τουλάχιστον μέσα στα όρια ενός πλανήτη, αφού τα πάντα αποτελούν μέρη ενός μεγαλύτερου συστήματος-του πλανήτη.
Ammarkov <---- Η ροή της πληροφορίας δεν σταματά, έτσι; Με την θετική έννοια πάντα! ++++!

The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Όχι δεν το βλέπω έτσι ντετερμινιστικάrose wrote: Το θέμα το βλέπεις σαν υπερπληροφόρηση => παραπληροφόρηση εχω να κάνω ενα σχόλιο.

-
- Kilobyte level
O στόχος δεν είναι η κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος. Ο στόχος είναι η πρόσβαση στη γνώση ! Και μετά το μυαλό ανοίγει και θα αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν το ξέρουμε απο τώρα αυτό ούτε εσυ ούτε εγω ούτε κανείς, και αν το ξέραμε θα το εφαρμόζαμε μπας και λυθούν τα προβλήματά μας. Πολλά συστήματα απέτυχαν και κανένα σύστημα δεν θα πετύχει απο μόνο του γιατί απέξω δεν αλλάζει τίποτα, απο μέσα αλλάζει. Αλλιώς απλά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα βιβλία έχω διαβάσει, πόσες ταινίες έχω δει και πόσα τραγούδια έχω ακούσει. Όλα αυτά με βοήθησαν να διαμορφώσω διάφορες απόψεις που σε καμία άλλη περίπτωση (π.χ. πριν απο 20 χρόνια ή πριν απο 200 χρόνια) δεν θα μπορούσα. Θέλω τον κόσμο μορφωμένο και με πρόσβαση στην ψυχαγωγία αλλιώς δεν είναι ολόκληρος και δεν είναι υγιής και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Αν η δημόσια βιβλιοθήκη είχε αυτά που διακινούνται στο νετ (και μιλάμε κυρίως για έργα πεθαμένων ανθρώπων έτσι; μην τρελαθούε τώρα...ειναι διαστροφή η υπερβολή με τα πνευματικά δικαιώματα), και αν δανείζονταν για επαρκή χρόνο κλπ, τότε δεν θα είχαμε θέμα νόμιμου-παράνομου. Το θέμα προκύπτει απο το γεγονός οτι δεν υπήρξε ποτέ πρόσβαση.AnINffected wrote: Θα επιμείνω στο θέμα του out-of-the-law-sharing, συνδέοντας το και με τα υπόλοιπα.
Να παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου, ναι,Αλλά με ποιόν τρόπο;Και ποιος είναι ο στόχος;Είναι η π.χ. η κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος;Επειδή έχω άποψη για τα οικονομικά, μπορώ να σου πώ οτί δεν θα πετύχει έτσι, διότι υπάρχουν βιομηχανίες το προϊόν των οποίων δεν μπορείς να το διακινήσεις μέσω Internet (βλ. αυτοκινητοβιομηχανίες).Εσύ θα μπορούσες να αντιτείνεις στην αφελή μου άποψη οτί η οικονομία είναι μια αλυσίδα, αρκεί να σπάσει ένας κρίκος κλπ.
Και ίσως το σημαντικότερο που πρέπει να σκεφτεί κάποιος: με τί κόστος;Τί θα γίνει αν σπάσει τελικά η αλυσίδα;
Πρώτον λοιπόν, χωρίς οργάνωση και εναν κοινό σκοπό δεν γίνεται τίποτα.Το μόνο μήνυμα που περνάει στο παράδειγμα μας είναι "πάρτε τζάμπα πράγμα" και τίποτα παραπάνω.Μπορεί εγώ, εσύ, ακόμα και τα hats οποιουδήποτε χρώματος να το βλέπουμε σαν αγώνα για ελευθερία έκφρασης και ισοκατανομή-η πλειοψηφία όμως αυτό λαμβάνει σαν μήνυμα.
Δέχομαι οτι ενα μεγάλο ποσοστό απλά καταναλώνει το τσάμπα χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα και μάλιστα όχι βιβλία και ταινίες χρήσιμες αλλά αηδείες, όμως είναι δουλειά μας να ενημερώσουμε τον κόσμο. Εγω με την πρώτη ευκαιρία εξηγώ τη διαφορά ανοιχτού κώδικα και κλειστού κώδικα σε ανθρώπους άσχετους με την πληροφορική για να καταλάβουν οτι είναι ευεργετική η μαζική συνεργασία χωρίς οικονομικό κίνητρο επηρεάζοντας όσο μπορώ τον τρόπο σκέψης. Δεν θα αλλάξει ο κόσμος βέβαια ο,τι και να κάνω εγω αλλά είναι δουλειά όλων μας να μιλάμε με τους γύρω μας.
Οι υπόλοιποι δε που δεν είναι απλά καταναλωτές αλλά κάνουν τον κόπο και διαθέτουν τα μηχανήματά τους και το χρόνο τους για upload και για περιγραφές (και μάλιστα οι περιγραφές έχουν προδιαγραφές που τηρούνται !!!), αυτοί έχουν αποκτήσει μια παραπάνω συνειδητοποίηση για την αυτοοργάνωση (βλέπε Κορνήλιος Καστοριάδης).
Μην το φοβάσαι τόσο πολύ το μπούμερανγκ. Τι φοβάσαι ; Οτι θα βρεθείς στην ίδια θέση που βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό του πλανήτη ; Απλά τώρα έτυχε να ζεις στην προνομιακή μερίδα αλλά ακόμα η λύση της ευημερίας δεν έχει βρεθεί. Η ιστορία έχει σημειώσει κατάρρευση πάνω στην κατάρρευση και αυτό δεν μπορούμε να κρίνουμε αν είναι καλό ή κακό. Εγω πχ πιστεύω οτι εφόσον αυτό το σύστημα δουλεύει μόνο για λίγους και μάλιστα δουλεύει κοιμίζοντάς τους στην κατανάλωση, τότε καλό είναι να το δούμε πιο σφαιρικά γιατί περιβαλλοντικά και ηθικά έχει ήδη καταρρεύσει.AnINffected wrote: Δεύτερον, έστω οτί αποφασίζουμε να συγκεντρωθούμε, και βάζουμε εναν παρόμοιο στόχο.Με μόνο εφόδιο τις απόψεις μας για την οικονομία, χωρίς γνώση, χωρίς καν να υποπτευόμαστε αν θα μας γυρίσει μπούμερανγκ ή όχι, τί κάνουμε;Πηγαίνουμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή, ή λέμε "δεν ξέρω" και τέρμα ο αγώνας;Εδώ είναι που χρειάζεται μέτρο και κρίση, να επιλέξουμε μεν τρίτες πηγές, (λέγε με οικονομολόγο π.χ.) αλλά να είναι έγκυρες και διασταυρωμένες (πολύ σημαντικό).Όπως σε ένα μεγάλο project δεν ξανα-ανακαλύπτεις τον τροχό αλλά κάνεις code reuse, έτσι και εδώ.
Link
Εκτιμώ αφάνταστα την διεπιστημονικότητα γιατί έχει τρομερή αξία να μην είναι κανείς κολλημένος με τον τομέα του και να βλέπει πέρα απο το δάχτυλό του. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη η συνεργασία, ο σγκερμασμός ιδεών και γνώσεων. Κι εγω σε αυτό το πνεύμα είμαι. Δεν έχει νόημα να λύνονται τα πάντα μονόπλευρα (για μερικά δεν γίνεται αλλιώς) γιατί έτσι δημιουργούνται πάλι αντιθέσεις.AnINffected wrote: Τρίτον, όσον αφορά τη διεπιστημονικότητα: είναι καλό να έχεις σφαιρική γνώση (γιατί μπορεί να κάνεις συνδιασμούς που δύο ή περισσότερα άτομα ίσως δεν κάνουν ποτέ), είναι όντως δύσκολο, αλλά με προγραμματισμό, αποφασιστικότητα και καλό φιλτράρισμα (να αποφεύγεις τις άχρηστες πληροφορίες/γνώσεις καλή ώρα, για εξοικονόμηση χώρου/χρόνου), όλα γίνονται.
Αφηρημένα/διεπιστημονικά πεδία όπως η επιστήμη συστημάτων μπορεί να μην σε κάνουν expert σε κάτι συγκεκριμένο αλλά συμβάλλουν στην διατήρηση μιας σφαιρικής εικόνας.Από την σκοπιά της, είναι λογικό επόμενο οτί όλα παίζουν ρόλο και συνδέονται μεταξύ τους, τουλάχιστον μέσα στα όρια ενός πλανήτη, αφού τα πάντα αποτελούν μέρη ενός μεγαλύτερου συστήματος-του πλανήτη.
Αυτό που είπα πριν ήταν σχολιο για το οτι είναι απαράδεκτο να μην επιβεβαιώνουμε ο,τι ακούμε. Όσο διεπιστημονικός κι αν είσαι όμως, θα σου βρω τομείς που είναι σημαντικοί και δεν έχεις ιδέα για αυτούς. Αυτό εννοούσα. Οτι δεν γίνεται να γνωρίζουμε τα πάντα αλλά οφείλουμε να γνωρίζουμε πολλά και αυτά να είναι διασταυρωμένα.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
- AnINffected
- Gbyte level
Πρέπει να επαναλάβω οτί δεν με ενοχλεί αυτή καθ'εαυτή η παρανομία, αλλά τα μηνύματα που στέλνει και συνεπώς η στάση του κόσμου απέναντι σε αυτή.Η κατάσταση με τα copyrights είναι όντως αηδιαστική.Η διάδοση της γνώσης είναι ένα ευγενές κίνητρο στο οποίο είμαι απόλυτα θετικός.Δεν θα με σταματούσε ο φόβος μου για τις συνέπειες, αυτό όμως δεν αναιρεί το οτί πρέπει να είμαι υποψιασμένος για τις συνέπειες των πράξεων μου (βλ. τη διαφορά μεταξύ θάρρους και θράσους, στον επιτάφιο του Περικλή), γιατί έχω ευθύνη τόσο απέναντι στον εαυτό μου όσο και στο περιβάλλον μου.Επίσης δεν αναιρείται το γεγονός οτί χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και μια κοινή γραμμή.
Πρώτον, επειδή τα δίκτυα peer2peer "φεύγουν" πιο εύκολα από όσο νομίζαμε, και δεύτερον:Ποιά γνώση θέλουμε να διαδωθεί;Η πραγματική, ή η "γνώση";Η ψυχαγωγία ή η φθηνή διασκέδαση;Θα μπορούσαν να διαδίδονται μόνο ποιοτικά έργα και όχι "Η Μαρία η άσχημη".Καταλαβαίνεις γιατί τα μηνύματα που φθάνουν είναι λάθος, και γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό;
Ammar <--- Εξαιρετικό το βιβλίο που πόσταρες, μάλιστα παρήγγειλα και την πλήρη έκδοση.Θα γράψω εντυπώσεις.
Πρώτον, επειδή τα δίκτυα peer2peer "φεύγουν" πιο εύκολα από όσο νομίζαμε, και δεύτερον:Ποιά γνώση θέλουμε να διαδωθεί;Η πραγματική, ή η "γνώση";Η ψυχαγωγία ή η φθηνή διασκέδαση;Θα μπορούσαν να διαδίδονται μόνο ποιοτικά έργα και όχι "Η Μαρία η άσχημη".Καταλαβαίνεις γιατί τα μηνύματα που φθάνουν είναι λάθος, και γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό;
Ammar <--- Εξαιρετικό το βιβλίο που πόσταρες, μάλιστα παρήγγειλα και την πλήρη έκδοση.Θα γράψω εντυπώσεις.
Ada Lovelace

Ada Lovelace

-
- Kilobyte level
Είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει πλήρης οργάνωση και μια κοινή γραμμή γιατί
1)κινούμαστε στα όρια της παρανομίας (τα ξεπερνάμε βασικά αλλα είπα να το θέσω πιο κομψά)
2)εκτεινόμαστε σε μια ολόκληρη χώρα (το λιγότερο)
3)η φύση της ελεύθερης διάδοσης είναι η ελευθερία.
Ας πάρουμε παράδειγμα το άσυλο.
Στον χώρο του πανεπιστημίου μπορεί να γίνει συζήτηση για τον Περικλή που ανέφερες αλλά και για τον Χίτλερ (υποστηρίζοντάς τον).
Μπορεί να γίνει προβολή της ταινίας "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" αλλά και της "Αlter Ego" (Ρουβάς
).
Μπορεί να γίνει μια αιμοδοσία αλλά μπορεί να γίνει και διακίνηση ναρκωτικών.
Στο διαδίκτυο πολλαπλασιάζεται το πλήθος των ατόμων οπότε δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος κεντρικός και καθολικός -απο τα ιδια τα άτομα εννοώ (απο τι δίωξη άνετα μπορεί να υπάρξει
).
Δεν μπορείς να κρίνεις αν ο άλλος θέλει να κατεβάσει τη Μαρία την άσχημη. Δεν μπορείς να του πεις τίποτα. Ετσι κι αλλιώς θα τη δει και στην tv. Δεν εχει νόημα να διαπαιδαγωγήσεις μέσω του ελέγχου του παράνομου κατεβάσματος. Το τι κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι του προέρχεται κυρίως εκτός του internet.
Το πρόβλημα όλο είναι η νομοθεσία περι copyright και αυτή είναι νομοθεσία του κράτους και των άλλων κρατών οπότε πέφτουμε σε τοίχο. Παρ'όλα αυτά αυτή η εύθραυστη ασυλία που παρέχεται στο διαδίκτυο έχει οφελήσει κατα τη γνώμη μου αλλά βαδίζουμε σε off topic.
1)κινούμαστε στα όρια της παρανομίας (τα ξεπερνάμε βασικά αλλα είπα να το θέσω πιο κομψά)
2)εκτεινόμαστε σε μια ολόκληρη χώρα (το λιγότερο)
3)η φύση της ελεύθερης διάδοσης είναι η ελευθερία.
Ας πάρουμε παράδειγμα το άσυλο.
Στον χώρο του πανεπιστημίου μπορεί να γίνει συζήτηση για τον Περικλή που ανέφερες αλλά και για τον Χίτλερ (υποστηρίζοντάς τον).
Μπορεί να γίνει προβολή της ταινίας "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" αλλά και της "Αlter Ego" (Ρουβάς

Μπορεί να γίνει μια αιμοδοσία αλλά μπορεί να γίνει και διακίνηση ναρκωτικών.
Στο διαδίκτυο πολλαπλασιάζεται το πλήθος των ατόμων οπότε δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος κεντρικός και καθολικός -απο τα ιδια τα άτομα εννοώ (απο τι δίωξη άνετα μπορεί να υπάρξει

Δεν μπορείς να κρίνεις αν ο άλλος θέλει να κατεβάσει τη Μαρία την άσχημη. Δεν μπορείς να του πεις τίποτα. Ετσι κι αλλιώς θα τη δει και στην tv. Δεν εχει νόημα να διαπαιδαγωγήσεις μέσω του ελέγχου του παράνομου κατεβάσματος. Το τι κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι του προέρχεται κυρίως εκτός του internet.
Το πρόβλημα όλο είναι η νομοθεσία περι copyright και αυτή είναι νομοθεσία του κράτους και των άλλων κρατών οπότε πέφτουμε σε τοίχο. Παρ'όλα αυτά αυτή η εύθραυστη ασυλία που παρέχεται στο διαδίκτυο έχει οφελήσει κατα τη γνώμη μου αλλά βαδίζουμε σε off topic.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
- AnINffected
- Gbyte level
(1)Υπάρχει και το οργανωμένο "έγκλημα"!
(2)Όντως, στην πραγματικότητα εκτεινόμαστε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου, αλλά αυτά ξεπερνιούνται εν έτει 2010.
(3)Μην πηγαίνει ο νους σου σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.Δεν μιλάω για επιβολή στους άλλους, στο τί θα κατεβάζουν και τί θα ανεβάζουν, αλλά για συνεννόηση και συνεργασία μιλάω.
Θα σου πώ περισσότερα από αύριο μέσω μηνύματος, αν δεν έχεις αντίρρηση.

(2)Όντως, στην πραγματικότητα εκτεινόμαστε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου, αλλά αυτά ξεπερνιούνται εν έτει 2010.
(3)Μην πηγαίνει ο νους σου σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.Δεν μιλάω για επιβολή στους άλλους, στο τί θα κατεβάζουν και τί θα ανεβάζουν, αλλά για συνεννόηση και συνεργασία μιλάω.
Ada Lovelace

Ada Lovelace

-
- Kilobyte level
Στο (1) και στο (2) εννοούσα οτι όταν μιλάμε για παράνομη διακίνηση υλικού δεν γίνεται να υπάρξει ενιαία οργάνωση. Δεν μπορούν να συγκεντρωθούν οι ιδιοκτήτες-διαχειρηστές-χρήστες των site-trackers και να δημιουργήσουν σύλλογο, και να κάνουν συνελεύσεις για να οριστεί μια κοινή γραμμή ώστε να διαδωθεί η πραγματική γνώση και όχι η "γνώση". Και είπα οτι δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσεις τη "γνώση" γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά μας και γιατί δεν θα σώσεις τίποτα έτσι. Αυτοί που την αναζητούσαν ίδιοι θα μείνουν και θα φροντίσουν να τα προλαβαίνουν την ώρα που τα δείχνει η tv.AnINffected wrote:(1)Υπάρχει και το οργανωμένο "έγκλημα"!![]()
Για το (3) αν δεν μιλάς για επιβολή-απαγόρευση τότε απλά το επιτρέπεις. Στείλε μήνυμα εννοείται ο,τι θες !
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..