Σκηνές από το μέλλον του ιδιότυπου «εμφυλίου» μεταξύ εργαζομένων
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Re: Σκηνές από το μέλλον του ιδιότυπου «εμφυλίου» μεταξύ εργαζομένων
Σε αυτό που λες συμφωνώ (όταν αναλύεις ένα επιχείρημα με λογική ποσο ωραία κατανοητό γίνεται :P )
Και έχω δει πολλές καταστάσεις που είναι άδικες (πτυχιούχοι του τμήματος μας να είναι σε call centers και άσχετοι ΤΕΙτσιδες να πιάνουν δουλειές με πολύ καλο μισθό για τις ικανότητες τους --πάντα χωρίς μέσο μιλάω).
Όμως νομίζω δεν αρκεί μονο η τύχη, πρέπει να ξέρει κανεις και να ψάχνει. Δηλαδή πχ ένας πτυχιούχος δεν μπορεί κάτι θα βρει να κάνει αν ψάχνει. Αυτοί που είναι σε πιο δύσκολη θέση από όλους είναι οι ανειδίκευτοι. Σε αυτούς υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν κάτι γιατί μπορεί οι συνθήκες ζωής τους να ήταν πολύ κακές για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν να έχουν κάποιες προτάσεις επιλογων εργασίας. (και σε αυτούς ακόμα όμως δεν μπορείς εύκολα να ξέρεις ποιος είναι ο τεμπέλης και ποιος ο αδικημένος έτσι δεν είναι?). Βλέπουμε ότι το "σύστημα" μας δεν μπορεί να αλλάξει έτσι με κινητοποιήσεις και μονο.
Και έχω δει πολλές καταστάσεις που είναι άδικες (πτυχιούχοι του τμήματος μας να είναι σε call centers και άσχετοι ΤΕΙτσιδες να πιάνουν δουλειές με πολύ καλο μισθό για τις ικανότητες τους --πάντα χωρίς μέσο μιλάω).
Όμως νομίζω δεν αρκεί μονο η τύχη, πρέπει να ξέρει κανεις και να ψάχνει. Δηλαδή πχ ένας πτυχιούχος δεν μπορεί κάτι θα βρει να κάνει αν ψάχνει. Αυτοί που είναι σε πιο δύσκολη θέση από όλους είναι οι ανειδίκευτοι. Σε αυτούς υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν κάτι γιατί μπορεί οι συνθήκες ζωής τους να ήταν πολύ κακές για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν να έχουν κάποιες προτάσεις επιλογων εργασίας. (και σε αυτούς ακόμα όμως δεν μπορείς εύκολα να ξέρεις ποιος είναι ο τεμπέλης και ποιος ο αδικημένος έτσι δεν είναι?). Βλέπουμε ότι το "σύστημα" μας δεν μπορεί να αλλάξει έτσι με κινητοποιήσεις και μονο.

-
- Kilobyte level
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
low-level συνδικαλιστής είσαι και εσύ που από ότι έχω καταλάβει ασχολείσαι με τον σύλλογο. ψιλοκαταλαβαίνω αυτό που λες αλλά πήγαινε ας πούμε σε κάποιον που σηκώνει κεφάλι και ζητάει τουλάχιστον πρόσληψη και ασφάλιση και ρισκάρει να απολυθεί και πες του ότι σε αηδιάζει. σε αηδίαζαν και αυτοί που ζητούσαν 8ωρο και όχι ένοπλα εργατικά συμβούλια;Stoupeace wrote:Μεγαλη κουβέντα αυτή. Λες "συνδικαλιστής"... ακούς ΓΣΕΕ + Παναγόπουλος. Ο low-level γνήσιος συνδικαλισμός, με τη μη-διεφθαρμένη εννοια πάλι με αηδιάζει σε μικρότερο βαθμό. Το να ζητάς ψίχουλα ενω δικαιούσαι τα περισσότερα. Σε λίγο παιδικό και ανώριμο επίπεδο, έχεις ακούσει μεθυσμένα ξωτικά στο "άντε ***σου εργατιά"? Αυτό εννοώ.giak wrote:ωραία και συνδικαλιστές να ήταν όμως όλοι τους τι σημασία έχει. από πότε το να συνδικαλίζεσαι σε καθιστά λαμόγιο;
zweistein τέτοιο κουμάσι που είσαι φυσικά (λες ότι) δεν παίρνεις την θέση κανενός και σε νοιάζει μόνο το κωλαράκι σου. βέβαια με το να μην στηρίξεις τους συναδέλφους σου στηρίζεις το αφεντικό σου που σε απολύει και όλα τα αφεντικά που δεν θα σου κολλάνε ένσημα αλλά εσύ ναι είσαι έξυπνος, "σας την έφερα κορόιδαρες, εγώ και ο πουφ να 'μαστε καλά".
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Lol, ποιο σύλλογο?giak wrote:low-level συνδικαλιστής είσαι και εσύ που από ότι έχω καταλάβει ασχολείσαι με τον σύλλογο. ψιλοκαταλαβαίνω αυτό που λες αλλά πήγαινε ας πούμε σε κάποιον που σηκώνει κεφάλι και ζητάει τουλάχιστον πρόσληψη και ασφάλιση και ρισκάρει να απολυθεί και πες του ότι σε αηδιάζει. σε αηδίαζαν και αυτοί που ζητούσαν 8ωρο και όχι ένοπλα εργατικά συμβούλια;
Σου ξαναλέω ότι μιλάω γενικά, γι'αυτό και δεν παίρνω σαφή θέση ούτε πάω να αναλύσω τι έπαιξε. Και η μάνα μου απεργησε σήμερα γιατι διαμαρτύρεται για το ασφαλιστικό. Για να πάρει λίγα παραπάνω ψίχουλα σύνταξης λίγα χρόνια νωρίτερα. Με αυτό που είπα πριν δεν εννοούσα ότι θα με ενοχλεί αυτή η στάση. Ρεαλιστικά, προφανώς και είναι ό,τι καλύτερο έχει να κάνει ο εργαζόμενος. Μίλησα πιο ιδεαλιστικά, με τη σκέψη ότι όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν ακόμα και μέσα απο τα σωματεία που τους εκπροσωπούν να πιέσουν για πολύ καλύτερη μεταχείριση, και δεν το κάνουν τόσα χρόνια.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- zweistein
- Wow! Terabyte level
1. Πρόσεξε τα λόγια σου. Δεν με ξέρεις, δεν έχεις ιδέα ποιος είμαι, καλά θα κανεις να μην μιλάς έτσι σε άτομα που δεν γνωρίζεις όταν κρίνεσαι πίσω από ένα πληκτρολόγιο.giak wrote: zweistein τέτοιο κουμάσι που είσαι φυσικά (λες ότι) δεν παίρνεις την θέση κανενός και σε νοιάζει μόνο το κωλαράκι σου. βέβαια με το να μην στηρίξεις τους συναδέλφους σου στηρίζεις το αφεντικό σου που σε απολύει και όλα τα αφεντικά που δεν θα σου κολλάνε ένσημα αλλά εσύ ναι είσαι έξυπνος, "σας την έφερα κορόιδαρες, εγώ και ο πουφ να 'μαστε καλά".
2. Με νοιάζει το κωλαράκι μου οπwς στον καθένα τον νοιάζει το δικό του. Είναι ο κανόνας της επιβίωσης και η βάση των επιλογων στην ζωή μου. Εσύ που είσαι τόσο φιλάνθρωπος πράξε καλύτερα και σπάσε καμια βιτρίνα.
3. Ναι ρε φιλαράκι δεν θα στηρίξω κανένα από τους 2 γιατί πολύ απλά κανένας από τους 2 δεν με εκφράζει. Εσύ μπορεί να τα βλέπεις ασπρόμαυρα ή με 16bit, συγγνώμη αλλα δεν είναι όλοι έτσι.
4. Δεν είπα πουθενά ότι στηρίζω τα αφεντικά, εάν δεν ξέρεις ανάγνωση φύγε και βγάλε δημοτικό πάλι από την αρχή.
PS: Κόψε τις προκλητικές μαλ@κίες και κανε διάλογο. Σε forum είσαι όχι στο δρόμο.

σκιάχτηκα!1. Πρόσεξε τα λόγια σου. Δεν με ξέρεις, δεν έχεις ιδέα ποιος είμαι, καλά θα κανεις να μην μιλάς έτσι σε άτομα που δεν γνωρίζεις όταν κρίνεσαι πίσω από ένα πληκτρολόγιο.
μα πως γίνεται να μην καταλαβαίνεις τίποτα από αυτά που λέω. τι έχει πάει στραβά με σένα;4. Δεν είπα πουθενά ότι στηρίζω τα αφεντικά, εάν δεν ξέρεις ανάγνωση φύγε και βγάλε δημοτικό πάλι από την αρχή.
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Η στραβά πάει ο γιαλός ή στραβά αρμενίζεις σκιαγμένε giak.

- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Mike μην το γενικεύεις. Είπα μια (αυθόρμητη) σκέψη για την περίπτωση που ισχυρός εκμεταλεύεται τον αδύναμο. Δεν δικαιολογώ την κλοπή, ούτε λέω ότι το να κλέβεις τον πλούσιο είναι ΟΚ. (αν και ο Robin Hood παίζει πάλι στο σινεμά, και οι δικοί μας Ρομπέν των σούπερ μάρκετ εισπράτουν χειροκροτήματα από το κόσμο). Αλλά για να εμποδίσεις τον δυνατό να εκμεταλευτεί τον αδύναμο, ίσως να έκανες την ποινή αναλογική όχι με τα απόλυτα νούμερα (φάε ένα πρόστιμο, αν σε πιάσουμε), αλλά με τη σχέση δυνατού/αδύναμου (τι του έκλεψες, 20% του εισοδήματος ενώ εσύ βγάζεις 10πλάσια, φέρε το 20% του δικού σου εισοδήματος να δούμε αν σου αρέσει). Ίσως είναι πολύ παιδικές σκέψεις.mikem4600 wrote:Κατά δεύτερο, δεν νομίζω ότι μπορείς να κρίνεις την κλοπή (ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα) κατ' αυτό τον τρόπο. Η κλοπή παραμένει κλοπή, ανεξαρτήτου του πόσο πλούσιος είναι ο αυτός από τον οποίο κλέβεις (τι το πέρασες, Robin Hood?). Δηλαδή είναι πιο κακό να κλέβεις έναν περιπτερά απ' ότι έναν μισθωτό ή (τώρα θα ξεχυθούν
) μία τράπεζα; Ή πρέπει να τιμωρηθεί διαφορετικά αυτός που έκλεψε το παπάκι από έναν πιτσιρικά και αυτός που το έκλεψε από έναν εισοδηματία ("α, αυτός είχε λεφτά άρα δεν πειράζει που του το έκλεψες - καλά του έκανες κιόλας!"); Όχι φυσικά: Η κλοπή είναι και παραμένει κλοπή.
Αν την πάρεις αυτή τη συλλογιστική μέχρι το τέλος, το να κλέβεις από το κράτος θα έπρεπε είναι νόμιμο, επειδή το κράτος είναι πιο πλούσιο απ' οποιονδήποτε άνθρωπο ή εταιρία... και το να κλέβεις την ΕΕ πρακτικά υποχρεωτικό. (Πάντως απ' ότι φαίνεται, δυστυχώς πολλοί τα πιστεύουν αυτά).
Στη τελική ρε mike, ο εστιάτορας δλδ δεν ήξερε ότι το να απασχολεί προσωπικό ανασφάλιστο είναι παράνομο; Ήθελε να αποσβέσει 800Κ σε 2 χρόνια, άρα στη συνέχεια να βγάλει τρελλά φράγκα (ειδικά αν τα συγκρίνεις με το ετήσιο εισόδημα του λανζτέρη ) και να γλυτώσει και το ΙΚΑ του σερβιτόρου;
Μιλάμε πάντα για το γενικότερο προβληματισμό, διότι σε αυτή τη περίπτωση κάπου άκουσα ότι έπαιζει και εκβιασμός/προστασία να του κάνουν ή όχι χαλάστρα στο μαγαζί.
Σε περιοδους σαν αυτη της ελλαδας δεν ειναι ακριβως ετσι, οι πτυχιουχοι, (παρα)μορφωμενοι, white collars κλπ θα ζοριζονται περισσοτερο να βρουν δουλεια ή θα δουλευουν υπαλληλοι με χαμηλο μισθο κλπ, πλην εξαιρεσεων φυσικα εννοειται.zweistein wrote:Δηλαδή πχ ένας πτυχιούχος δεν μπορεί κάτι θα βρει να κάνει αν ψάχνει. Αυτοί που είναι σε πιο δύσκολη θέση από όλους είναι οι ανειδίκευτοι.
Αυτοι που θα τη βγαζουν πιο καλα ειναι αυτοι που ξερουν να κανουν δουλειες παραγωγικες και αμεσα χρησιμες (χειρωνακτικες δηλαδη), και εννοειται που τις κανουν καλα και δεν τεμπελιαζουν.
Γενικα, να ξερετε οτι θα γινει το εξης: οσοι ψαχνονται για 8ωρα σε δουλειες γραφειου με benefits και αλλα τετοια, στο ψαξιμο θα μενουν (ή θα δουλευουν με μισθο του τυπου μηνας μπαινει-μηνας βγαινει).
Απο την αλλη, οποιος στρωθει στη δουλεια χωρις να το πολυψειριζει το θεμα, θα τη βρισκει την ακρη.

- zweistein
- Wow! Terabyte level
Γενικά οι πτυχιούχοι έχουν και θα έχουν το πόλεμο μεταξύ ανωτερων και κατωτερων βαθμίδων "εκπαίδευσης - γνώσης".jimm wrote:Σε περιοδους σαν αυτη της ελλαδας δεν ειναι ακριβως ετσι, οι πτυχιουχοι, (παρα)μορφωμενοι, white collars κλπ θα ζοριζονται περισσοτερο να βρουν δουλεια ή θα δουλευουν υπαλληλοι με χαμηλο μισθο κλπ.zweistein wrote:Δηλαδή πχ ένας πτυχιούχος δεν μπορεί κάτι θα βρει να κάνει αν ψάχνει. Αυτοί που είναι σε πιο δύσκολη θέση από όλους είναι οι ανειδίκευτοι.
Αυτοι που θα τη βγαζουν πιο καλα ειναι αυτοι που ξερουν να κανουν δουλειες παραγωγικες και αμεσα χρησιμες (χειρωνακτικες δηλαδη), και εννοειται που τις κανουν καλα και δεν τεμπελιαζουν.
Δηλαδή το κλασσικό που ο ΤΕΙτζής θα πάρει την θέση από το ΑΕΙτζή λόγο χαμηλότερης απαίτησης μισθού και ότι δεν ξέρει του το μαθαίνουν.
Συμβαίνει πολλές φορες αυτό, εκεί το θέμα είναι τι είδους θέση εργασίας θα παιχτεί, γιατί υπάρχouv και αυτές (λίγες) που ψάχνουν αυτόν που πραγματικά έχει τις γνώσεις (εκεί παίζει συνήθως η εκμετάλλευση του σε έχω δοκιμαστικά και δε σε πληρώνω και αν δε σε γουστάρω σε δίωχνω --> αυτό εξαρτάται βεβαια από το ποσα άτομα περιμένουν από πίσω για την θέση βεβαια, θα ισχύει ακόμα ότι ο εργοδότης δεν θέλει να χάσει την παραγωγικότητας της εκάστοτε θέσης)
Για τις χειρωνακτικές εργασίες είναι κάπως περίεργα τα πράγματα. Εκεί εξαρτάται ξεκάθαρα από το ποσο βιοτικής σημασίας είναι για τον άλλο το προϊόν που φτιάχνεις.
Εάν είσαι μαραγκός ή μηχανικός κότερων την πάτησες, ενώ αν είναι μπακάλης κάτι θα συνεχίσεις να βγάζεις και με κάμποσοι οικονομία την βγάζεις (εάν έχεις κάποιου είδους μονοπώλιο από την άλλη και βγάζει πολλά λεφτά χ€στηκ€ς)...
Δεν γνωρίζω την αντιπροσωπευτική πραγματικότητα στον τομέα.jimm wrote:Γενικα, να ξερετε οτι θα γινει το εξης: οσοι ψαχνονται για 8ωρα σε δουλειες γραφειου με benefits και αλλα τετοια, στο ψαξιμο θα μενουν (ή θα δουλευουν με μισθο του τυπου μηνας μπαινει-μηνας βγαινει).
Απο την αλλη, οποιος στρωθει στη δουλεια χωρις να το πολυψειριζει το θεμα, θα τη βρισκει την ακρη.
Στο plaisio και στα multirama που είχα ψάξει πρόσφατα για part time δουλειά με πείραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι η θέσεις ήταν διαθεσιμες μονο για full time....
πάντως όπως είπες, και είχα aναφέρει σε άλλη φάση, ισχύει αυτό περί παραγωγικότητας. Δηλαδή σαν εργαζόμενος αν κανεις πολύ καλά την δουλειά σου (θα φοβάσαι μεν αλλα) θα είναι δύσκολο να την χάσεις.

- sandra
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
O TEIτζής από που κι ως που έχει κατώτερο επίπεδο γνώσεων από σένα που τελειώνεις ΑΕΙ; Ίσα ίσα που σε τεχνικό επίπεδο αυτός είναι φτασμένος πριν από εμάς. Η πλειοψηφία των αποφοίτων μας δε θα απορροφηθεί σε θέσεις που θέλουν outstanding skills ή θεωρητικά πράγματα που μπορεί να ξέρεις καλύτερα από κάποιον απόφοιτο ΤΕΙ. Ο ίδιος αναφέρεις έστω και για προσωρινή απασχόληση Plaisio/Multirama. Ε δε λες πως είναι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν τις γνώσεις σου σε αλγορίθμους.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- zweistein
- Wow! Terabyte level
sandra έχω δει ύλες από 2 ΤΕΙ πληροφορικής από 2 πολύ κολλητούς μου φίλους που είναι και οι 2 στο πτυχίο τώρα.
Ο έναs είναι Αθηνα και ο άλλος Καστορια. Οι ύλες τους σε επίπεδο προγραμματισμού δεν αγγίζουν ούτε τα μισά που έχουμε κάνει εμείς. Τα δικά τους τα βαριά μαθήματα είναι τα δικά μας τα μεσαία. Οι εργασίες που κάνουμε εμείς σε βάσεις, κατανεμημένα και οι προγραμματιστικές μας σε δίκτυα και τεχνιτη δεν πάνε ούτε κατά νου στις ικανότητες τους. Εκεί στο τρίτο έτος κάνουν ακόμα pascal και C++. Η C++ τους είναι η μιση που κάνουμε εμείς και είναι σπασμένη σε 2 μαθήματα. Και μονο αυτά τα δεδομένα που ξέρω από τα 2 συγκεκριμένα ΤΕΙ (δεν ξέρω ποιο θεωρείται το τεχνικό επίπεδο τους αλλα) μου αρκούν για να πιστεύω ότι όντως το επίπεδο γνώσεων τους είναι κατώτερο από το δικό μας.
Το ότι αναφέρω θέσεις σε plaisio και multirama οφείλεται στο ότι πολύ απλά θεωρούμai ανειδίκευτος, δεν είμαι πτυχιούχος. Αν ήμουν πτυχιούχος τώρα θα ήμουν σε πολύ διαφορετική κατάσταση (εάν δεν είχα ήδη φύγει για μεταπτυχιακό) δεν θα έψαχνα σε plaisio και multirama.
Ο έναs είναι Αθηνα και ο άλλος Καστορια. Οι ύλες τους σε επίπεδο προγραμματισμού δεν αγγίζουν ούτε τα μισά που έχουμε κάνει εμείς. Τα δικά τους τα βαριά μαθήματα είναι τα δικά μας τα μεσαία. Οι εργασίες που κάνουμε εμείς σε βάσεις, κατανεμημένα και οι προγραμματιστικές μας σε δίκτυα και τεχνιτη δεν πάνε ούτε κατά νου στις ικανότητες τους. Εκεί στο τρίτο έτος κάνουν ακόμα pascal και C++. Η C++ τους είναι η μιση που κάνουμε εμείς και είναι σπασμένη σε 2 μαθήματα. Και μονο αυτά τα δεδομένα που ξέρω από τα 2 συγκεκριμένα ΤΕΙ (δεν ξέρω ποιο θεωρείται το τεχνικό επίπεδο τους αλλα) μου αρκούν για να πιστεύω ότι όντως το επίπεδο γνώσεων τους είναι κατώτερο από το δικό μας.
Το ότι αναφέρω θέσεις σε plaisio και multirama οφείλεται στο ότι πολύ απλά θεωρούμai ανειδίκευτος, δεν είμαι πτυχιούχος. Αν ήμουν πτυχιούχος τώρα θα ήμουν σε πολύ διαφορετική κατάσταση (εάν δεν είχα ήδη φύγει για μεταπτυχιακό) δεν θα έψαχνα σε plaisio και multirama.

-
- Gbyte level
Ποιοι έχουμε κάνει??? εμείς?? LOL!!!! Πραγματικά αν θεωρείς ότι οι απόφοιτοί μας ξέρουν προγραμματισμό, είσαι πολύ μακρυά νυχτωμένος...zweistein wrote:sandra έχω δει ύλες από 2 ΤΕΙ πληροφορικής από 2 πολύ κολλητούς μου φίλους που είναι και οι 2 στο πτυχίο τώρα.
Ο έναs είναι Αθηνα και ο άλλος Καστορια. Οι ύλες τους σε επίπεδο προγραμματισμού δεν αγγίζουν ούτε τα μισά που έχουμε κάνει εμείς.
Τα μισά από τα μαθήματα που αναφέρεις τα παίρνουν οι καμμένοι της σχολής μας ενώ το άλλο μισό (γιατί τώρα το κάνουν 2 καθηγητές), όταν άρχισε να γίνεται σοβαρό ο καθηγητής έπρεπε να κυκλοφορεί με πυροσβεστήρα...zweistein wrote: Τα δικά τους τα βαριά μαθήματα είναι τα δικά μας τα μεσαία. Οι εργασίες που κάνουμε εμείς σε βάσεις, κατανεμημένα και οι προγραμματιστικές μας σε δίκτυα και τεχνιτη δεν πάνε ούτε κατά νου στις ικανότητες τους.
Το ίδιο και στο ΕΜΠ...zweistein wrote: Εκεί στο τρίτο έτος κάνουν ακόμα pascal και C++. Η C++ τους είναι η μιση που κάνουμε εμείς και είναι σπασμένη σε 2 μαθήματα.
LOL.... Κοίτα λίγο γύρω σου και θα καταλάβεις ότι δεν είναι το τμήμα ή ο οδηγός σπουδών που κάνει τη γνώση, αλλά οι φοιτητές του... Και οι φοιτητές μας δεν είναι διαφορετικοί από αυτούς των ΤΕΙ. όσοι καλοί βρίσκονται στην ΑΣΟΕΕ, τόσοι υπάρχουν και σε οποιαδήποτε άλλη σχολή.zweistein wrote: Και μονο αυτά τα δεδομένα που ξέρω από τα 2 συγκεκριμένα ΤΕΙ (δεν ξέρω ποιο θεωρείται το τεχνικό επίπεδο τους αλλα) μου αρκούν για να πιστεύω ότι όντως το επίπεδο γνώσεων τους είναι κατώτερο από το δικό μας.
Μακάρι... άλλο η φιλολογική ανάλυση και άλλο η πραγματικότηταzweistein wrote: Το ότι αναφέρω θέσεις σε plaisio και multirama οφείλεται στο ότι πολύ απλά θεωρούμai ανειδίκευτος, δεν είμαι πτυχιούχος. Αν ήμουν πτυχιούχος τώρα θα ήμουν σε πολύ διαφορετική κατάσταση (εάν δεν είχα ήδη φύγει για μεταπτυχιακό) δεν θα έψαχνα σε plaisio και multirama.
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Καλά ρε συ συγγνώμη τώρα, αλλα θες να μου πεις ότι οι απόφοιτοι μας δεν ξέρουν από προγραμματισμό? Εγώ πιστεύω ότι όσοι έχουν πάρει το πτυχίο χωρίς να αντιγραφουν εργασίες ξέρουν μια χαρά προγραμματισμό. Το ποσοστό τους είναι αρκετά μεγάλο, παρα πολύ μεγάλο, εκτος και αν κάνω παρέα μονο με hardcore πλιροφοριακριους εδώ και 6 χρονια και δεν το ξέρω ρε συ.
edit: Eav αυτό που λες είναι αλήθεια, τότε όπως και σε κάθε σχολη ισχύουν οι μέση οροι ασχετων έτσι θα ισχύουν και στα ΤΕΙ. Με την ίδια λογική θα πρέπει να είναι ακόμα πιο πίσω. Δεν νομίζω oi ΤΕΙτσιδες ξαφνικά χωρίς λόγο να προκύπτουν οι πιο φιλότιμοι και μελετηροί από μας.
Ποσα χρονια είναι το ΕΜΠ και ποσα ένα ΤΕΙ?Erevodifwntas wrote:Το ίδιο και στο ΕΜΠ...zweistein wrote: Εκεί στο τρίτο έτος κάνουν ακόμα pascal και C++. Η C++ τους είναι η μιση που κάνουμε εμείς και είναι σπασμένη σε 2 μαθήματα.
edit: Eav αυτό που λες είναι αλήθεια, τότε όπως και σε κάθε σχολη ισχύουν οι μέση οροι ασχετων έτσι θα ισχύουν και στα ΤΕΙ. Με την ίδια λογική θα πρέπει να είναι ακόμα πιο πίσω. Δεν νομίζω oi ΤΕΙτσιδες ξαφνικά χωρίς λόγο να προκύπτουν οι πιο φιλότιμοι και μελετηροί από μας.

-
- Gbyte level
Μπορώ να μιλήσω για τα δικά μου χρόνια (άντε και λίγο μετά)zweistein wrote:Καλά ρε συ συγγνώμη τώρα, αλλα θες να μου πεις ότι οι απόφοιτοι μας δεν ξέρουν από προγραμματισμό? Εγώ πιστεύω ότι όσοι έχουν πάρει το πτυχίο χωρίς να αντιγραφουν εργασίες ξέρουν μια χαρά προγραμματισμό. Το ποσοστό τους είναι αρκετά μεγάλο, παρα πολύ μεγάλο, εκτος και αν κάνω παρέα μονο με hardcore πλιροφοριακριους εδώ και 6 χρονια και δεν το ξέρω ρε συ.
μμμ.... η ποσότητα είναι που μετράει ε....zweistein wrote:Ποσα χρονια είναι το ΕΜΠ και ποσα ένα ΤΕΙ?Erevodifwntas wrote:Το ίδιο και στο ΕΜΠ...zweistein wrote: Εκεί στο τρίτο έτος κάνουν ακόμα pascal και C++. Η C++ τους είναι η μιση που κάνουμε εμείς και είναι σπασμένη σε 2 μαθήματα.
Ορίστε? όντως... είμαστε σαν το φιλοσοφικό όπου το σημαντικό είναι το διάβασμα, κι όχι το μεράκι να ασχολείσαι με αυτά που θες...zweistein wrote: edit: Eav αυτό που λες είναι αλήθεια, τότε όπως και σε κάθε σχολη ισχύουν οι μέση οροι ασχετων έτσι θα ισχύουν και στα ΤΕΙ. Με την ίδια λογική θα πρέπει να είναι ακόμα πιο πίσω. Δεν νομίζω oi ΤΕΙτσιδες ξαφνικά χωρίς λόγο να προκύπτουν οι πιο φιλότιμοι και μελετηροί από μας.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Yes, ο μέσος απόφοιτος ΑΣΟΕΕ δεν ξέρει καλό προγραμματισμό.zweistein wrote:Καλά ρε συ συγγνώμη τώρα, αλλα θες να μου πεις ότι οι απόφοιτοι μας δεν ξέρουν από προγραμματισμό?
- marios
- Wow! Terabyte level
Αρχικά, είμαστε πιο-offtopic-δεν-παει.
Αφετέρου, η σχολή μας έχει το θετικό και το αρνητικό να "σπάει" στα 2. Υπάρχουν αυτοί που τους αρέσει η πληροφορική(και κάτι ξέρουν, όχι πολλά είναι η αλήθεια, αφού με 50 γραμμές C στα λειτουργικά δεν μπορείς να θεωρείς ότι ξέρεις πολύ καλό προγραμματισμό) και αυτοί που αν δεν ήταν ΑΣΟΕΕ, δεν θα κοίταζαν καν το τμήμα(και προφανώς θέλουν να περάσουν τα μαθήματα προγραμματισμού με κάθε τρόπο, χωρίς να μάθουν). Αυτοί προφανώς και δεν ξέρουν.
Οπότε ειδικά για εδώ(γιατί υπάρχει η διέξοδος των οικονομικών) δεν παίζει μέσος φοιτητής. Υπάρχει μέσος φοιτητής της πρώτης πιο πάνω κατηγορίας(που την ψιλοπαλεύει από προγραμματισμό) και μέσος φοιτητής της δεύτερης κατηγορίας(που δεν ξέρει Χριστό).
Αφετέρου, η σχολή μας έχει το θετικό και το αρνητικό να "σπάει" στα 2. Υπάρχουν αυτοί που τους αρέσει η πληροφορική(και κάτι ξέρουν, όχι πολλά είναι η αλήθεια, αφού με 50 γραμμές C στα λειτουργικά δεν μπορείς να θεωρείς ότι ξέρεις πολύ καλό προγραμματισμό) και αυτοί που αν δεν ήταν ΑΣΟΕΕ, δεν θα κοίταζαν καν το τμήμα(και προφανώς θέλουν να περάσουν τα μαθήματα προγραμματισμού με κάθε τρόπο, χωρίς να μάθουν). Αυτοί προφανώς και δεν ξέρουν.
Οπότε ειδικά για εδώ(γιατί υπάρχει η διέξοδος των οικονομικών) δεν παίζει μέσος φοιτητής. Υπάρχει μέσος φοιτητής της πρώτης πιο πάνω κατηγορίας(που την ψιλοπαλεύει από προγραμματισμό) και μέσος φοιτητής της δεύτερης κατηγορίας(που δεν ξέρει Χριστό).
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Erevodifwntas++
tsilochr++
tsilochr++

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

Για να πουμε και την αλήθεια δεν ειναι ο κανόνας να γράφει καλό κώδικα ενας 22χρονος, θέλει εμπειρία, μεγάλα εργα, βιβλία, διάβασμα κτλ. Γενικά ομως εχω δει να δυσκολευονται και στα απλά αν εννοείς αυτό...αλλα μεγάλωσα και δεν ξερω αν μπορώ να ειμαι αντικειμενικός...tsilochr wrote:Yes, ο μέσος απόφοιτος ΑΣΟΕΕ δεν ξέρει καλό προγραμματισμό.zweistein wrote:Καλά ρε συ συγγνώμη τώρα, αλλα θες να μου πεις ότι οι απόφοιτοι μας δεν ξέρουν από προγραμματισμό?

Αυτό ειναι πολύ σημαντικό οποιος σημερα ψάχνει την super δουλειά που να ικανοποιεί τα ακαδημαικά του standards(μισθολογικά, αντικείμενο εργασίας κτλ) να το πώ ετσι απλά κινδυνευει στο τέλος να σηκώνει τηλέφωνα...απλά.jimm wrote:Απο την αλλη, οποιος στρωθει στη δουλεια χωρις να το πολυψειριζει το θεμα, θα τη βρισκει την ακρη.
που θα πάει θα το δουμε...
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Πρακτικά όχι, αλλα επίσης πρακτικά το να κανεις Pascal στο τρίτο από τα 3 έτη δεν είναι ίδιο με το να κανεις Pascal στο τρίτο από τα 5 έτη έτσι?Erevodifwntas wrote:μμμ.... η ποσότητα είναι που μετράει ε....zweistein wrote:Ποσα χρονια είναι το ΕΜΠ και ποσα ένα ΤΕΙ?Erevodifwntas wrote: Το ίδιο και στο ΕΜΠ...
Erevodifwntas wrote:Ορίστε? όντως... είμαστε σαν το φιλοσοφικό όπου το σημαντικό είναι το διάβασμα, κι όχι το μεράκι να ασχολείσαι με αυτά που θες...zweistein wrote: edit: Eav αυτό που λες είναι αλήθεια, τότε όπως και σε κάθε σχολη ισχύουν οι μέση οροι ασχετων έτσι θα ισχύουν και στα ΤΕΙ. Με την ίδια λογική θα πρέπει να είναι ακόμα πιο πίσω. Δεν νομίζω oi ΤΕΙτσιδες ξαφνικά χωρίς λόγο να προκύπτουν οι πιο φιλότιμοι και μελετηροί από μας.
Όχι απαραίτητα, νομίζω ότι γι αυτό ακριβώς το λόγο έχουμε τόσες επιλογές στα μαθήματα πριν πάρουμε πτυχίο. Ναι έχουμε τεραστια γκάμα θεωρητικών μαθημάτων αλλα δεν είναι όλα έτσι.
tsilochr wrote:Yes, ο μέσος απόφοιτος ΑΣΟΕΕ δεν ξέρει καλό προγραμματισμό.zweistein wrote:Καλά ρε συ συγγνώμη τώρα, αλλα θες να μου πεις ότι οι απόφοιτοι μας δεν ξέρουν από προγραμματισμό?
Ok έστω ότι συμφωνώ. Βάση της προϋπόθεσης της μέσης νοοτροπίας και τρόπου σκέψης νομίζω ότι ο μέσος ορος από ΤΕΙ λοιπόν πάει σε αντίστοιχα επίπεδα.
Την λογική μου την εξήγησα ήδη. (βλ προηγούμενο quote)
Στο κάτω κάτω, οι περισσότεροι ερευνητές και οι καλύτερες διδακτορικές εργασίες γίνονται από ΑΕΙτζιδες, γιατί άραγε?
Η θεωρία ιάνει που τους κάνει τόσο super ουάου ε? Και μην ακούσω περί διδακτορικών από ΤΕΙ, τα ποσοστά πάνε στην ίδια λογική που ήδη ανέφερα.
Παιδιά πάρτε το χαμπάρι, τα ΑΕΙ είναι σε μέσο ορο γνώσης γενικά ανωτερα από τα ΤΕΙ. Δεν είμαστε Αγγλία και Γερμανία που οι τεχνικές σχολες έχουν καλύτερες εξειδικεύσεις σε ειδικά αντικείμενα. Ελλάδα είμαστε.
Και αν πραγματικά επιμένετε ακόμα υποχωρώ, αλλα σας παρακινώ και σας παρακαλώ να κάτσετε να ψάξετε χωρίς να βαρεθείτε οδηγούς σπουδών και γνώμες φοιτητών από ΤΕΙ πληροφορικής να δείτε τι θα σας πούμε. (και ας μην πάτε επίσκεψη από τα ΤΕΙ, η εμπειρία της κατάντιας εκεί είναι άλλο πράγμα).
Αυτά και δεν συνεχίζω γιατί είναι ήδη off topic.

-
- Gbyte level
(τρίτο από τα 4) Συμφωνώ. Πρακτικά είναι το ίδιο άχρηστο και άκυρο (τουλάχιστον οι μεν δεν περνούν άλλα 2 χρόνια νομίζοντας ότι μαθαίνουν κι όλας)zweistein wrote:Πρακτικά όχι, αλλα επίσης πρακτικά το να κανεις Pascal στο τρίτο από τα 3 έτη δεν είναι ίδιο με το να κανεις Pascal στο τρίτο από τα 5 έτη έτσι?Erevodifwntas wrote:μμμ.... η ποσότητα είναι που μετράει ε....zweistein wrote: Ποσα χρονια είναι το ΕΜΠ και ποσα ένα ΤΕΙ?
Ξεκάρφωτο κι αυτό? τι σχέση έχει αυτό που λες? πώς υποστηρίζει ότιzweistein wrote:Erevodifwntas wrote:Ορίστε? όντως... είμαστε σαν το φιλοσοφικό όπου το σημαντικό είναι το διάβασμα, κι όχι το μεράκι να ασχολείσαι με αυτά που θες...zweistein wrote: edit: Eav αυτό που λες είναι αλήθεια, τότε όπως και σε κάθε σχολη ισχύουν οι μέση οροι ασχετων έτσι θα ισχύουν και στα ΤΕΙ. Με την ίδια λογική θα πρέπει να είναι ακόμα πιο πίσω. Δεν νομίζω oi ΤΕΙτσιδες ξαφνικά χωρίς λόγο να προκύπτουν οι πιο φιλότιμοι και μελετηροί από μας.
Όχι απαραίτητα, νομίζω ότι γι αυτό ακριβώς το λόγο έχουμε τόσες επιλογές στα μαθήματα πριν πάρουμε πτυχίο. Ναι έχουμε τεραστια γκάμα θεωρητικών μαθημάτων αλλα δεν είναι όλα έτσι.
oi ΤΕΙτσιδες ξαφνικά χωρίς λόγο να προκύπτουν οι πιο φιλότιμοι και μελετηροί από μας.
όπως προείπα δεν απαντάς.zweistein wrote:tsilochr wrote:Yes, ο μέσος απόφοιτος ΑΣΟΕΕ δεν ξέρει καλό προγραμματισμό.zweistein wrote:Καλά ρε συ συγγνώμη τώρα, αλλα θες να μου πεις ότι οι απόφοιτοι μας δεν ξέρουν από προγραμματισμό?
Ok έστω ότι συμφωνώ. Βάση της προϋπόθεσης της μέσης νοοτροπίας και τρόπου σκέψης νομίζω ότι ο μέσος ορος από ΤΕΙ λοιπόν πάει σε αντίστοιχα επίπεδα.
Την λογική μου την εξήγησα ήδη. (βλ προηγούμενο quote)
Απλά LOL!!!! πρέπει κάποια στιγμή να ξεχωρίσεις τις έννοιες επιστήμονας και μηχανικός λογισμικού...zweistein wrote: Στο κάτω κάτω, οι περισσότεροι ερευνητές και οι καλύτερες διδακτορικές εργασίες γίνονται από ΑΕΙτζιδες, γιατί άραγε?
Η θεωρία ιάνει που τους κάνει τόσο super ουάου ε? Και μην ακούσω περί διδακτορικών από ΤΕΙ, τα ποσοστά πάνε στην ίδια λογική που ήδη ανέφερα.
ίσως θα έπρεπε να πάρεις χαμπάρι, ότι μία σχολή είναι τόσο καλή όσο και οι φοιτητές της... Πάντως, όταν βγεις στην αγορά εργασίας και συνεργαστείς από όλες τις σχολές, θα δεις ποιο πραγματικά είναι το επίπεδο κάθε σχολής.zweistein wrote: Παιδιά πάρτε το χαμπάρι, τα ΑΕΙ είναι σε μέσο ορο γνώσης γενικά ανωτερα από τα ΤΕΙ. Δεν είμαστε Αγγλία και Γερμανία που οι τεχνικές σχολες έχουν καλύτερες εξειδικεύσεις σε ειδικά αντικείμενα. Ελλάδα είμαστε.
Και αν πραγματικά επιμένετε ακόμα υποχωρώ, αλλα σας παρακινώ και σας παρακαλώ να κάτσετε να ψάξετε χωρίς να βαρεθείτε οδηγούς σπουδών και γνώμες φοιτητών από ΤΕΙ πληροφορικής να δείτε τι θα σας πούμε. (και ας μην πάτε επίσκεψη από τα ΤΕΙ, η εμπειρία της κατάντιας εκεί είναι άλλο πράγμα).
Αυτά και δεν συνεχίζω γιατί είναι ήδη off topic.
P.S. Πολύ τα χάρηκα όλα αυτά τα εμφωλευμένα quotes

- zweistein
- Wow! Terabyte level
μου λες ότι είμαστε σαν το φιλοσοφικό όπου το σημαντικό είναι το διάβασμαErevodifwntas wrote: Ξεκάρφωτο κι αυτό? τι σχέση έχει αυτό που λες? πώς υποστηρίζειs ότιoi ΤΕΙτσιδες ξαφνικά χωρίς λόγο να προκύπτουν οι πιο φιλότιμοι και μελετηροί από μας.
εγώ σου εκφράζω ότι δεν είναι απαραίτητο καθώς έχουμε και πολύ πρακτικά μαθήματα κατεπιλογή για το πτυχίο μας
το quote δεν ξέρω γιατί το κότσαρες, η απάντηση μου ήταν ξεκάθαρα ως προς αυτό:
που το βλέπεις το ξεκάρφωτο.Erevodifwntas wrote:Ορίστε? όντως... είμαστε σαν το φιλοσοφικό όπου το σημαντικό είναι το διάβασμα, κι όχι το μεράκι να ασχολείσαι με αυτά που θες...
η απάντηση μου ήταν ξεκάθαρηErevodifwntas wrote: όπως προείπα δεν απαντάς.
η προσωπική μου άποψη είναι ότι και ο μέσος απόφοιτος ενός ΤΕΙ δεν ξέρει τόσο καλο προγραμματισμό όσο ενός ΑΕΙ.
δεν μιλάω κινεζικα ελληνικά μιλάω
Erevodifwntas wrote: Απλά LOL!!!! πρέπει κάποια στιγμή να ξεχωρίσεις τις έννοιες επιστήμονας και μηχανικός λογισμικού...
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η δικη σου κοροϊδευτική απάντηση είναι εντελώς ξεκάρφωτη και χωρίς επιχείρημα.
ναι συμφωνώ, αλλα εσύ βεβαια ξέρεις όλους τους άλλους φοιτητές όλων των άλλων σχολών και απαντάς πάντα με τεκμήριο ε?Erevodifwntas wrote: ίσως θα έπρεπε να πάρεις χαμπάρι, ότι μία σχολή είναι τόσο καλή όσο και οι φοιτητές της... Πάντως, όταν βγεις στην αγορά εργασίας και συνεργαστείς από όλες τις σχολές, θα δεις ποιο πραγματικά είναι το επίπεδο κάθε σχολής.