σε λονδινο και παρισι ειναι παλια ναι, στο ελσινκι φαινεται καινουριο σχετικα.ultimate_aektzis wrote:Ποτε εφτιαξαν μετρο ομως αυτοι?Σιγουρα αρκετα χρονια πριν με αλλη τεχνογνωσια.Ενταξει η βρωμια δεν δικαιολογειται....
αλλα ουτε η βρωμια δικαιολογειται , ουτε τα ελαχιστα τρενα (αναλογικα παιζει να ειναι λιγοτερα απο τα δικα μας), ουτε το οτι δεν εχουν κανει βασικες επιδιορθωσεις ενας θεος ξερει ποσα χρονια.)
θυμαμαι οτι στο τρενο του παρισιου πχ οταν βγηκα ειχα μονο μια σκεψη στο μυαλο μου : "εκει μεσα δεν ξαναμπαινω αμα μπορω να το αποφυγω"
συνηθως στην αθηνα, εκτος απο συγκεκριμενες στασεις σε συγκεκριμενες ωρες, τα μεσα μεταφορας ειναι μια χαρα. εχουν περιθωρια διορθωσεων και αναπτυξης, αλλα πιστευω οτι ειμαστε μπροστα (αθηνα παντα, επαρχια ουτε για πλακα) απο αρκετες αλλες πρωτευουσες μεγαλων χωρων της ευρωπης.
τουριστικο σχολιο : ΝΑ ΠΑΣ. ειναι Πολυ ωραια πολη.zweistein wrote:chriskin wrote:philimonas wrote:Με 1 ευρώ μπορείς όντως να διασχίσεις την Αθήνα από τη μια άκρη στην άλλη.
Αλλά το ίδιο ποσό χρειάζεσαι και για να πάρεις το λεωφορείο για μία στάση.
(& για να μην πεις "περπάτα", το ίδιο είναι και για 2,3,4 στάσεις..!)
Τα εισιτήρια είναι όντως πιο φτηνά σε σχέση με τη δυτική Ευρώπη πχ, αλλά πρέπει να συγκρίνεις και τι υπηρεσίες παρέχουν.
Όταν δεν υπάρχει ουσιαστικά πρόγραμμα για τα λεωφορεία, όταν είναι υπεργεμάτα αντί να αυξήσουν τις συχνότητες κλπ κλπ, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μόνο την τιμή του εισιτηρίου!
χωρις να θελω να ειμαι ο "κακος" εδω : οι μεταφορες στη φινλανδια(τουλαχιστον στο ελσινκι, εχω ακουσει οτι αλλου ειναι πανω κατω τα ιδια) ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ χειροτερου επιπεδου απο τις ελληνικες
βρωμικα μικρα αργα μετρο (που κλεινει και τραγικα νωρις), ομοιως βρωμικα τραμ κτλ. κι ομως για 5 μερες εδωσα 20.40 ευρω.
(εκτος αμα λες καθαρα γεωγραφικα το "δυτικη ευρωπη" , οποτε μπορω να σου πω ποσο ακομα πιο χαλια ειναι τα μετρο του παρισιου και του λονδινου)
Αν και έχω ζήσει σε ένα σορό άλλες πόλεις της χώρας δεν έχει μείνει ποτε Ελσίνκι. Την επομενη φορα θα το έχω υπόψιν. Πάντως μου κάνει εντύπωση γιατί οπουδήποτε αλλου που ήμουν έτριβα τα ματια μου από καθαριότητα, ταξί και ομορφιά.. Ακόμα και τα παλιά τραίνα που γυρνάνε την χωρα με τα "φτηνά" εισιτήρια ήταν πεντακάθαρα..
τωρα για τα μεσα μεταφορας που ειναι, περιπου, το θεμα μας : κοιτα, δεν ηταν παντα βρωμικα. αλλα οταν βρωμισαν μετα τη γιορτη της πρωτομαγιας δεν τα καθαρισαν (μεχρι τις 5 του μηνα που εφυγα απο το ελσινκι...)
πεταμενες μπυρες κατω (και δεν εννοω τα κουτακια

επισης στα περισσοτερα τραμ και λεοφορεια τα μεταλα ηταν αρκετα σκουριασμενα.
(και για τα δυο που ειπα παραπανω εχω φωτογραφιες για να μην με παρει κανεις για ψευτη, για την σερπατινα εχω..και την ιδια τη σερπατινα

γενικοτερα , παντως, τα μεσα μεταφορας στο ελσινκι εχουν τεραστια διαφορα με την κατα τ'αλλα αρκετα καθαρη πολη.