Fee Marie Meyer: “Έτσι με συνέλαβαν”

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school
Fee Marie Meyer: “Έτσι με συνέλαβαν”

Post by stoupeace » Fri Jan 21, 2011 6:49 pm

“Και τώρα που τα φώτα της παράστασης έσβησαν και η αυλαία έχει πια πέσει, ήρθε η ώρα να μιλήσω εγώ”.

Για πρώτη φορά, η 27χρονη Γερμανίδα, της οποίας το επίθετο αποτέλεσε και έναν από τους δύο κυριότερους λόγους για τη σύλληψη της με την κατηγορία της τρομοκρατίας, μιλά για τη σύλληψη της, σε επιστολή που απέστειλε και δημοσίευσε την Παρασκευή (21/1) το indymedia.

“Παρασκευή 15.00 έγινε η απαγωγή μου, την ώρα που έβγαινα από το σπίτι να πάω στο φροντιστήριο όπου διδάσκω. Τουλάχιστον δέκα άτομα με κουκούλες, αφού μου φόρεσαν κι εμένα κουκούλα, με πήγαν στον 12ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α. χωρίς να μου πουν ούτε μια λέξη.

Εκεί αφού με ανέκριναν έξι άτομα, μου έδειξαν μια φωτογραφία όπου βρισκόμουν εγώ και ο φίλος και σύντροφος Χρήστος Πολίτης.

Με ρώτησαν αν τον γνωρίζω και μόλις τους απάντησα θετικά, ότι είναι ένας ακόμη που έχετε στείλει φυλακή άδικα, ο επικεφαλής διέταξε βαρύγδουπα «κανονικά, πάμε τις διαδικασίες».

Με έγδυσαν, με κατέγραψαν, μου έκλεψαν το φανελάκι και τις κάλτσες μου, εννοείται ότι δεν μου είχαν πει καν γιατί κατηγορούμαι και εννοείται ότι καμία σημασία δεν έδιναν στο αίτημα μου για δικηγόρο.”

Στην επιστολή της, υποστηρίζει ότι το όλο θέμα ήταν στημένο από την Ελληνική Αστυνομία που απλώς έψαχνε μια αφορμή για την συλλάβει:

“Είμαι πια αρκετά σίγουρη ότι από τη στιγμή που τα στοιχεία μου έγιναν γνωστά στα τσακάλια της αντιτρομοκρατικής, βεβαίως απόλυτα δικαιολογημένα -καταλαβαίνετε, ήπια ποτό με τους λάθος ανθρώπους- το έργο ήταν προδιαγεγραμμένο.

Πόσο μάλλον, όταν googlαραν το επίθετό μου (σαν να λέμε Παπαδόπουλος στην ελλάδα) και –φαντάζεστε τι χαρά- ανακάλυψαν το πλούσιο «οικογενειακό» μου ιστορικό.

Δεν είχε σημασία το διαφορετικό όνομα του πατέρα μου -άλλωστε «αυτές πάνε όλες με όλους»-, ούτε η διαφορετική ημερομηνία γέννησης της μητέρας μου.”

Όσο για την αποκάλυψη της γκάφας η Meyer σχολιάζει:

“Όταν το φιάσκο είχε αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρο, κι ενώ εγώ δεν γνώριζα τίποτα απ’ όλα τα αίσχη που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, με κάλεσε στο γραφείο του ένας υπεύθυνος για τη «διεθνή τρομοκρατία».

Άρχισε να μου κάνει «φιλική κουβεντούλα» σε σχέση με το πότε ακριβώς σκοτώθηκε ο πατέρας μου σε συμπλοκή! Πραγματικά, πρέπει να μου έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα, ιδιαίτερα όταν μειδιώντας πρόσθεσε ότι «καλά, εμένα πιο πολύ η μητέρα σου με το διεθνές ένταλμα σύλληψης με ενδιαφέρει»...

Μόνο που δεν με κατηγόρησε, εν τέλει, ανοιχτά για υπόθαλψη εγκληματία, αφού δεν δήλωσα εξ αρχής τα πατρώνυμα των γονιών μου…”
πηγή http://cosmo.gr/News/Hellas/306329.html
Αν δεν εχετε ακουσει το story δείτε κι εδώ: παρεξήγηση η σύλληψη της γερμανίδας

Τα όσα γίνονται στο όνομα της δημοκρατίας είναι ακόμα πιο επικίνδυνα και απο τα όσα γίνονται στο όνομα της θρησκείας.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
MpoMp
Venus Former Team Member

Re: Fee Marie Meyer: “Έτσι με συνέλαβαν”

Post by MpoMp » Fri Jan 21, 2011 8:20 pm

stoupeace wrote: Τα όσα γίνονται στο όνομα της δημοκρατίας είναι ακόμα πιο επικίνδυνα και απο τα όσα γίνονται στο όνομα της θρησκείας.
+++

Ή καλύτερα της νόμιμης τρομοκρατίας.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Fri Jan 21, 2011 9:59 pm

Πραγματικά, τραγική περίπτωση. Ιδιαίτερα ο τρόπος που έγινε η σύλληψη. Λες και είχαν να κάνουν με κανένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών ή τον νονό της μαφίας. Και μάλιστα σε μια εποχή που υποτίθεται προωθείται η "διαύγεια" και... η "προτεραιότητα" του πολίτη. Βάναυση καταπάτηση δικαιωμάτων, εξευτελισμός και τρομοκράτηση ενός ατόμου που απλά έτυχε να έχει δεσμό με ένα φυλακισμένο κατηγορούμενο και να ανήκει στον αναρχικό χώρο. Αλλά ας μην χάνουμε το δέντρο: έμμεσα και σε άλλη τάξη μεγέθους, ο στόχος δεν ήταν η Γερμανίδα αλλά...εμείς. Εμείς οι "απλοί τηλεθεατές", "οι απλοί πολίτες", στους οποίους ασκείται μια έμμεση τρομοκρατία πως όλα παρακολουθούνται, πως υπάρχει ένα κράτος, ένας αστυνομικός μηχανισμός, που δε διστάζει να κάνει συλλήψεις -με χολυγουντιανό τρόπο φυσικά για να πουλήσει στα ΜΜΕ- όποιον τύχει να συναναστρέφεται με αναρχικούς. Μάθαμε πως για το κράτος είναι "μη φυσιολογικός" όποιος έχει σπίτι του τυπωμένες προκυρήξεις επαναστατικών οργανώσεων. Ακόμα πως για όλους υπάρχει ένας χαφιές της αστυνομίας, της ΚΥΠ, της αντιτρομοκρατικής. Ίσως και πτυχίο με Πληροφορικής ΟΠΑ(με ειδίκευση στην "Ασφάλεια" βεβαίως βεβαίως). Ποτέ δεν ξέρεις. Εν τέλει είναι σαν μια φωνή να μας λέει: "σκάστε", "κλειδωθείτε μέσα", "κοιτάξτε τη δουλειά σας" και "μακριά από αναρχικούς".

Τα γράφει πολύ ωραία ο pitsirikos: http://pitsirikos.net/2011/01/%CE%AD%CF ... #more-8214
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sat Jan 22, 2011 12:10 am

Απο το link του Pascal
[...]η εισαγγελέας την ρώτησε γιατί βρέθηκαν στο σπίτι της κείμενα αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και επιστολές συλληφθέντων με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Η Γερμανίδα απάντησε πως τα κείμενα ήταν δημοσιευμένα και η εισαγγελέας σχολίασε πως «δεν είναι φυσιολογικό να έχεις στο σπίτι σου κείμενα τρομοκρατών».
[...]
Στην εποχή της κοινωνίας της πληροφορίας –όπου μπορείς να βρεις όλα τα κείμενα του πλανήτη στο διαδίκτυο- μια Ελληνίδα εισαγγελέας θεωρεί πως δεν είναι φυσιολογικό να έχει κάποιος στο σπίτι του κείμενα «τρομοκρατών». Από την άλλη, η εισαγγελέας θα θεωρεί φυσιολογικό να έχει κάποιος στο σπίτι του περιοδικά για τα ζώδια. Επίσης, θα θεωρεί φυσιολογικό να έχει κάποιος σπίτι του τηλεόραση και να παρακολουθεί μεσημεριανάδικα και σαπουνόπερες – αυτά είναι πολύ φυσιολογικά πράγματα.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
thefreak
Mbyte level
Mbyte level

Post by thefreak » Sat Jan 22, 2011 11:09 am

Να προσέχετε με ποιούς κάνετε παρέα. :smt021
aquila non captat muscas. numero 5
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Sat Jan 22, 2011 6:34 pm

thefreak wrote:Να προσέχετε με ποιούς κάνετε παρέα. :smt021
και που συχνάζετε.. :smt021
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by XaviannNJ » Thu Feb 10, 2011 10:14 pm

Με το σκεπτικό ότι «συμμετείχε σε κινήσεις αλληλεγγύης και ότι υπήρχαν στον υπολογιστή της δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους», συνελήφθη και οδηγείται σήμερα στη φυλακή η 27χρονη καθηγήτρια ξένων γλωσσών, Γερμανίδα Φέι Μέγιερ, μετά τη χτεσινή έκδοση σχετικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Συγκεκριμένα το υπ' αριθμ. 462/2011 βούλευμα τάχθηκε υπέρ της άποψης της εισαγγελέως, που είχε προτείνει από την αρχή την προσωρινή της κράτηση και υιοθέτησε πλήρως το προαναφερόμενο σκεπτικό της.
Αντίθετα δεν έγινε αποδεκτή η άποψη της 19ης τακτικής ανακρίτριας, που είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με τους όρους της τακτικής εμφάνισής της σε αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα.
Οι συνήγοροί της, Μαρίνα Δαλιάνη και Χάρης Λαδής (που δίνουν σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Δ.Σ.Α.), σε δήλωσή τους αναφέρουν ότι «μετά τον δημόσιο διασυρμό της για το ‘δήθεν τρομοκρατικό οικογενειακό παρελθόν της’ η Φέι - Μαρί Μέγιερ ‘απήχθη’ χτες το μεσημέρι έξω από το σπίτι της από αστυνομικές δυνάμεις, μετά την έκδοση βουλεύματος το οποίο δημοσιεύθηκε μισή ώρα πριν τη σύλληψή της».
Υπενθυμίζεται ότι η Μέγιερ είχε συλληφθεί στις 14 Ιανουαρίου με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση (κάτι που η ίδια το αρνείται ισχυριζόμενη ότι απλώς ανήκει στον αναρχικό χώρο).
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=53980997
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Fri Feb 11, 2011 12:45 am

«συμμετείχε σε κινήσεις αλληλεγγύης και ότι υπήρχαν στον υπολογιστή της δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους»
Άρα:
α)Ποινικοποιήση της αλληλεγγύης. Αύριο θα δίνεις ένα πιάτο φαί στο διπλανό σου και θα συλλαμβάνεσαι.
β)Ποινικοποιήση των πολιτικών φρονημάτων. Όποιος κατέχει στον υπολογιστή του δημοσιευμένα κείμενα και χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους "τρομοκράτες"(κατά το κράτος) είναι κι αυτός "τρομοκράτης".
Μα τι υπέροχες μέρες ζούμε στη δημοκρατία.
____
Ο Πιτσιρίκος τα λέει πιο ωραία:
Η λούμπεν Δικαιοσύνη
Η 27χρονη Γερμανίδα Φέι Μάγιερ –εναντίον της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για «συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση»- κρίθηκε προφυλακιστέα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αξιολόγησαν ως επιβαρυντικό στοιχείο ότι «κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους».

Έχω διαβάσει –και μάλλον δεν είμαι ο μόνος- όλες τις προκηρύξεις των επαναστατικών οργανώσεων. Δεν είναι δύσκολο, αφού υπάρχουν όλες στο διαδίκτυο – έχουν δημοσιευτεί σε σάιτ εφημερίδων, σε ιστοσελίδες και σε πάρα πολλά μπλογκ.

Πάνω στο γραφείο μου υπάρχουν φυλλάδια αναρχικών και αντιεξουσιαστών – τα μοιράζουν, όταν κάνουν πορεία.

Πίσω μου, στη βιβλιοθήκη, υπάρχει το βιβλίο με τις προκηρύξεις της 17Ν – το έχω αγοράσει και υπάρχει σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Θεωρώ τα μέλη των επαναστατικών οργανώσεων πολιτικούς κρατούμενους. Ίσως, κάποιοι να έχουν διαφορετική γνώμη – δικαίωμά τους, αλλά και δικαίωμά μου να σκέφτομαι με το δικό μου μυαλό και όχι με το μυαλό της Όλγας Τρέμη.

Αναρωτιέμαι γιατί προφυλακίστηκε η Φέι Μέγιερ. Αν ο λόγος είναι ότι κατείχε και διάβαζε κείμενα ατόμων που θεωρεί πολιτικούς κρατούμενους, θα έπρεπε να προφυλακίσουν και εμένα – και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους πολίτες, για τους οποίους ισχύουν αυτά τα «επιβαρυντικά» στοιχεία.

Ο λόγος που προφυλακίστηκε η Φέι Μέγιερ είναι ότι οι δικαστικοί φοβούνται. Ξέρουν πως έχουν κατεβάσει εδώ και δεκαετίες τα βρακιά τους, έχουν υποκύψει σε όλα τα πολιτικά λαμόγια, δεν είναι πια εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης και τρέμουν – κι εγώ στη θέση τους θα έτρεμα.

Οι δικαστικοί νομίζουν πως προφυλακίζοντας και καταδικάζοντας όποιον θεωρούν πως αποτελεί απειλή για αυτούς θα σωθούν. Στην πραγματικότητα, κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα, μεγαλώνουν το μίσος της κοινωνίας για τους δικαστικούς και τη συνέχεια δεν είναι δύσκολο να την φανταστεί κάποιος.

Όταν οι δικαστικοί θα βρεθούν στο εδώλιο, ας προσπαθήσουν να δείξουν λίγη από την αξιοπρέπεια που δείχνουν οι «τρομοκράτες» που προφυλακίζουν και καταδικάζουν. Κι ας μην αρχίσουν να ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Οι «τρομοκράτες» δεν το έκαναν.
http://pitsirikos.net/2011/02/%CE%B7-%C ... /#more-849
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”