Η Ελλάδα αντιστέκεται
- zaveti
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Re: Η Ελλάδα αντιστέκεται
ευχαριστω..εσυ ποιος απο αυτους με τις μπλε στολες που χειροκροτανε εισαι γιατι δεν σε αναγνωριζω?
-------------------------------------
Περαν απο την πλακα ακομα και οι ενστολοι ειτε εχουν αμεσο ρολο στις πορειες οπως τα ματ ειτε ειναι σαν τους υπηρεσιακους της φωτογραφιας δεν θα αντεξουν να σηκωνουν τα βαρη που τους φορτωνουν..ηθικα και χρηματικα.Τοτε ειναι που θα παρατησουν και εκεινοι το ρολο που τους εχει αναθεσει το αστικο κρατος.Δηλαδη την προστασια της αστικης ταξης και νομιμοτητας που εκεινη οριζει.
Εσυ με τι φωτογραφια αυτη τι υποννοεις?Οτι επρεπε να πλακωθουμε μαζι τους?
-------------------------------------
Περαν απο την πλακα ακομα και οι ενστολοι ειτε εχουν αμεσο ρολο στις πορειες οπως τα ματ ειτε ειναι σαν τους υπηρεσιακους της φωτογραφιας δεν θα αντεξουν να σηκωνουν τα βαρη που τους φορτωνουν..ηθικα και χρηματικα.Τοτε ειναι που θα παρατησουν και εκεινοι το ρολο που τους εχει αναθεσει το αστικο κρατος.Δηλαδη την προστασια της αστικης ταξης και νομιμοτητας που εκεινη οριζει.
Εσυ με τι φωτογραφια αυτη τι υποννοεις?Οτι επρεπε να πλακωθουμε μαζι τους?
Last edited by cypher on Fri Jul 01, 2011 1:11 am, edited 1 time in total.
Reason: doublePost.merge();
Reason: doublePost.merge();
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Μπόινγκ. Αυτοί με τα χακί τι είναι; Λιμενικό σώμα; 'Ετσι είναι το λιμενικό σώμα;
- zaveti
- Mbyte level
οχι,καποια ειδικα σωματα του λιμενικου και ΟΥΚ
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Μάλιστα.zaveti wrote:οχι,καποια ειδικα σωματα του λιμενικου και ΟΥΚ
Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι. Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου χθες Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένα συνεχές φλερτ με τον θάνατο.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και ο κ. Παπουτσής θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον Θεό που πιστεύει, καθώς μόνο στην καλή του τύχη θα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν απολογείται σήμερα για θύματα.
Το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος τις δύο τελευταίες μέρες, ήταν ένα "γιουρούσι" όπως εύστοχα παρατήρησε ο Αϊμάν, Ισπανός δημοσιογράφος που εργάζεται για το Al Jazeera. Ένα γιουρούσι, εναντίον όλων και όποιον πάρει ο χάρος. "Μα καλά τι αστυνομία είναι αυτή που έχετε;" με ρώτησε αγανακτισμένος. "Είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον ακόμα" μου είπε με νόημα χαμογελώντας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Περίπου στη 13.30 υπάρχει πολύς κόσμος συγκεντρωμένος μπροστά από την Βουλή. Δεν είναι κουκουλοφόροι. Δεν πετάνε πέτρες. Είναι γέροι, νέοι, γυναίκες, άντρες, φοιτήτριες και φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι που φωνάζουν συνθήματα, ρίχνουν την γνωστή μούντζα προς το κοινοβούλιο, και οι πιο θερμόαιμοι μπροστά - μπροστά άντε να εκτοξεύουν καμιά βρισιά εναντίον των αστυνομικών και να κουνάνε τα κιγκλιδώματα που έχουν στηθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τίποτα το σημαντικό δηλαδή που να δικαιολογεί αυτό που θα ακολουθήσει. Ξαφνικά από παντού, από δεξιά, από αριστερά και από το κέντρο, αρχίζει μια γενική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που απωθούν τους διαδηλωτές προς τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος. Φανταστείτε δηλαδή χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες προς ένα στενό άνοιγμα το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνά τα δέκα μέτρα. Από πίσω τους τα ΜΑΤ, ρίχνουν μέσα στο πλήθος χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, προκαλώντας πανικό. Άνθρωποι καίγονται από τις φλόγες, πνίγονται από τα δακρυγόνα δεν βλέπουν μπροστά τους και αρχίζουν να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον και να κουτρουβαλούν στα σκαλιά. Υπάρχουν άνθρωποι λιπόθυμοι, άλλοι ποδοπατημένοι μέσ' τα αίματα. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί δεν αποχωρούν. Χτυπάνε με τα γκλομπς όποιον βρουν μπροστά τους, ανθρώπους δηλαδή που τρέχουν να σωθούν πατώντας ο ένας πάνω στον άλλον.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Πέρα από την δράση των προβοκατόρων η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες που βγήκαν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν τις επόμενες μέρες, πέρα από τους μπαχαλάκηδες την δράση των οποίων απεχθάνομαι και διαφωνώ κάθετα, η πέτρα είναι πλέον εύκολο να φύγει από το χέρι οποιουδήποτε, που τον χτύπησαν, τον ψέκασαν, και είναι άνεργος, άστεγος - ναι, υπάρχουν πλέον νεοάστεγοι - και κάθε μέρα γίνεται φτωχότερος χωρίς να βλέπει διέξοδο από πουθενά.
Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα βλέποντας μια άνευ προηγουμένου αγριότητα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου. Ένιωσα τον ίδιο φόβο που έχω νιώσει σε ζόρικες περιοχές του πλανήτη. Ένιωσα τον φόβο του θανάτου. Καθώς νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου και πως είχα ξεσυνηθίσει να δουλεύω στην Ελλάδα - έχω να δουλέψω στη χώρα μου από το έτος 2000- ρώτησα παλιούς μου συναδέλφους αν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο εδώ. Μου απάντησαν πως δεν είχαν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.
Θα ήθελα λοιπόν ένας λογικός άνθρωπος από το υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πλέον ο τίτλος του μου θυμίζει το Υπουργείο Αγάπης του Όργουελ στο 1984) να μου απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:
Ποιος έδωσε την εντολή για την γενική επίθεση στις 13.30 και γιατί; Ποιανού ιδέα ήταν να διατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγήσουν ένα πανικόβλητο πλήθος που ποδοπατιέται στα σκαλιά πετώντας κρότου - λάμψης και δακρυγόνα χτυπώντας αδιακρίτως, παίζοντας κορώνα γράμματα την πιθανότητα, κάποιος ανάμεσα στους χιλιάδες, να αφήσει την τελευταία του πνοή στην πλατεία.
Για ποιο λόγο οι αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν το ιατρείο της πλατείας Συντάγματος; Επαγγελματίες γιατροί πνευμονολόγοι και άλλοι, όλοι εθελοντές, φρόντιζαν τραυματίες καθ' όλη την διάρκεια των συγκρούσεων. Δεν ήταν "κουκουλοφόροι", γιατροί ήταν. Φώναζαν στους αστυνομικούς "εδώ είναι ιατρείο" αλλά καμία σημασία δεν έδιναν εκείνοι. Αφιονισμένοι, τους έριχναν δακρυγόνα και τους χτυπούσαν. Όπως μας είπε ένας γιατρός "Αυτά δεν γίνονται ούτε στον πόλεμο. Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχει ανακωχή για να μαζέψεις και να φροντίσεις τους τραυματίες." Τα μάζεψαν άρον - άρον οι άνθρωποι και έστησαν το ιατρείο κάτω στο μετρό αλλά ούτε και αυτό γλίτωσε από τις ρίψεις χημικών.
Για ποιο λόγο χτυπήθηκαν δάσκαλοι στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος; Και αυτοί κουκουλοφόροι; Δεν νομίζω. Τα ΜΑΤ αφού πέταξαν δακρυγόνα στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Ξενοφώντος 15, άρχισαν να τους πετούν πέτρες (!) και να ανοίγουν κεφάλια με την ανάποδη του γκλομπ, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων. Τρεις τραυματίες, ένας με σπασμένα πλευρά, ένας με ανοιγμένο κεφάλι και ένας με ελαφρά τραύματα στο χέρι. Έλεγαν οι δάσκαλοι: "Όταν μια κοινωνία κακοποιεί τους δασκάλους της βρίσκεται στο κατώτερο σκαλοπάτι που μπορεί να φτάσει"
Με ποια λογική οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χτύπησαν ανθρώπους μέσα σε μανάβικα και σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα, προκαλώντας τρόμο σε πελάτες και τουρίστες;
Και τέλος κάτι προσωπικό για τον κ. Παπουτσή: Γιατί με χτυπήσατε; Όχι εσείς δηλαδή, ένας από τους άνδρες της αστυνομίας σας. Επειδή όμως εγώ δεν γνωρίζω τον "ανώνυμο" ΜΑΤατζή και γνωρίζω εσάς, θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση. Η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη εκείνη την ώρα και γω τραβούσα με την κάμερα μια διμοιρία των ΜΑΤ που ανέβαινε προς την Βουλή, όταν ένας ξέκοψε από την διμοιρία του, ήρθε προς το μέρος μου και στάθηκε μπροστά μου σε απόσταση αναπνοής. Σταμάτησα να τραβάω και κατέβασα την κάμερα. Με κοιτούσε μες στα μάτια. Του είπα τι θέλει και ως απάντηση εισέπραξα μια, για να θυμάμαι τη μέρα. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει: "Τον Αυγερόπουλο χτυπάς ρε". Δεν αντέδρασα καθόλου και εκείνος απομακρύνθηκε. Αν είχα αντιδράσει ίσως να τα λέγαμε στο τμήμα όπου θα μου ζητάγατε συγνώμη για την... "παρεξήγηση". Παρεπιπτόντως: Στην Οαχάκα, όταν με είχαν στριμώξει μαζί με τον κάμεραμάν μου οι Μεξικανοί αστυνομικοί, που όπως είπαμε θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι, τους φώναξα "Δημοσιογράφος" και δεν με πείραξαν. Στη χώρα μου τις έφαγα για πρώτη φορά.
Γιώργος Αυγερόπουλος
http://www.exandasdocumentaries.com/gr/ ... on-thanato
UN: Greek austerity measures could violate human rights
By BNO News
UNITED NATIONS (BNO NEWS) -- The United Nations Office of the High Commissioner for Human Rights (OHCHR) on Thursday warned that the Greek austerity measures and structural reforms may result in violations of basic human rights.
According to Cephas Lumina, UN expert on foreign debt and human rights, the implementation of a second package of austerity measures which includes a wholesale privatization of state-owned enterprises and assets is likely to have a serious impact on the Greek population's basic rights.
The UN independent expert, who reports to the UN Human Rights Council, urged Greece to find the balance between austerity and the realization of human rights, particularly in the most vulnerable sectors of the population such as the poor, elderly, unemployed and persons with disabilities.
"The rights to food, water, adequate housing and work under fair and equitable conditions should not be compromised by the implementation of austerity measures," added Lumina.
The warning came as the Greek Parliament passed a series of reforms to facilitate the implementation of the new series of austerity measures, aimed at securing a second loan from the European Union.
"Debts can only be paid out of income. A shrinking economy cannot generate any revenue and contributes to a reduced capacity to repay the debt. More time should have been allowed for the restructuring measures already in place to work," Lumina said.
However, the Greek government is determined to secure a new 12 billion Euro ($17 billion) bailout from the EU and the International Monetary Fund (IMF) to consolidate its troubled finances and avoid bankruptcy as the first one failed to stabilize its financial system.
This week, the Parliament voted to approve the Medium-Term Fiscal Strategic Program and the necessary reforms despite the opposition from citizens who have staged a series of protests in the capital Athens and in other parts of the Mediterranean country.
The new set of austerity measures approved by the Parliament included tax hikes, wide-ranging reforms and accelerated privatizations. The approval of program was fundamental for securing a new EU bailout agreement.
"Tax rises, public expenditure cuts and privatization measures have to be implemented in such a way that they do not result in unbearable suffering of the people," remarked the UN independent expert.
Lumina also called on the IMF, the EU and the European Central Bank (ECB) to remain aware of the human rights impact of the policies they design in attempting to resolve the financial crisis in Greece.
"There will be no lasting solution to the sovereign debt problem if the human rights of the people are not taken into account," Lumina concluded.
http://www.thepressproject.gr/external. ... .ly/iPlDDI
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Ειδα ενα βιντεο που σπανε την πορτα στην οποια απο πισω περιμεναν 10 τυποι του λιμενικου σωματος (και οχι των ουκ φυσικα μιας και δεν εχουν τετοιες αρμοδιοτητες και επισης ειναι αχρηστοι σε τετοια περιστατικα οπως αχρηστα και απλα θεαματικα ηταν τα εκαμ το δεκεμβρη) οι οποιοι μολις εσπασε η πορτα αρχισαν να τρεχουν. Οχι αυτο δεν ειναι ανοχη απο το κρατος. Να σου πω τι θα γινοταν αν ενα σωματιο βασης προσπαθουσε να κανει το ιδιο? θα ειχε κλουβα καθετα μπροστα απο την πορτα και με το που πλησιαζε ο κοσμος θα πνιγοταν ο τοπος στο χημικο και στο ξυλο. Αυτο ειναι μη ανοχηzaveti wrote:παρε ανοχη απο το παμε..WoLfeN Ilic wrote:το κκε ναι μεν κανει καλες περιφρουρησεις αλλα ξεχνατε κατι:
1) ειναι κομμα και αυτο σημαινει πλατες και ανοχη απο τη στιγμη που κατεβαινει στο δρομο
2) γενικε παμε και δακρυγονο ειναι 2 αντιθετα πραγματα
3) το παμε εχει κατα καιρους ανοιξει και αφησει δυναμεις των ματ να περασουν αναμεσα για να συλλαβουν τους "προβοκατορες"
4) "προβοκατορες" για το παμε ειναι οσοι δεν κινουνται συμφωνα με τις εντολες του κκε
και φυσικα μου εχει τυχει να περναω απο πορεια των κκεδων με μικρη χειρουργικη μασκα επειδη πιο πανω πεφταν δακρυγονα και οι τυποι να εχουν κανει αλυσιδες μπροστα μου μην τυχον και μπω στο μαντρι τους και τους κολλησω τπτ
Link
πιθανως δεν σε ενδιαφερει ολο..δωσε βαση στο πρωτο λεπτο..
ΥΓ:Αυτα για χουντα που λεγονται,ειναι επικινδυνα σε επικινδυνους καιρους. Ας μην τα αναπαραγουμε και εμεις χωρις λογο.
καλα μην πιασουμε τις ειδικες δυναμεις γιατι εκει οι περισσοτεροι που δεν ειναι σαπιοκοιλιαδες ειναι ή σακατεμενοι ή κοιτανε μπας και βγουνε νωριτερα στη συνταξη με τα επιδοματα και τους μισθους που τους κοβουν.Η προπαγανδα που γινεται ειναι απλα για το φαινεσθαι αμα κατσεις και μιλησεις με καποιους απο αυτους θα καταλαβεις (αν το εχεις κανει ηδη σιγουρα θα καταλαβαινεις τι εννοω). Ποια μοιρα και τι σειρα btw?rose wrote:Ετσι, το θέτω σαν προβληματισμό, αν ηταν να συμβει θα το βγάζαν στην φόρα ετσι απλά? Αυτα γινονται χωρις να το παρεις χαμπαρι.ultimate_aektzis wrote:http://www.greeknews.biz/index.php?opti ... &Itemid=69Προσοχή στο τι λέμε και αναδημοσιευουμε, θα μπορουσα και εγω να κανω ενα listing με "διαφορα" που ακουσα στις ειδικές δυνάμεις για να δημιουργησω εντυπωσεις - αντιθετα ποτε δεν καταλαβα οτι οι ανθρωποι εκει θέλουν την εξουσία. Αν καποτε το εκανα θα ηταν χυδαιο, αν παραημουν ευαισθητος απλά θα υπήρχε σαν μια φτηνη μαρτυρία, αν το εκανα σημερα θα ηταν επικίνδυνο.
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Για τους αξιωματικούς λες?Γιατί κάτι τύπους που ξέρω από α-μακ μόνο σαπιοκοιλιάδες δεν τους λεςWoLfeN Ilic wrote: καλα μην πιασουμε τις ειδικες δυναμεις γιατι εκει οι περισσοτεροι που δεν ειναι σαπιοκοιλιαδες ειναι ή σακατεμενοι ή κοιτανε μπας και βγουνε νωριτερα στη συνταξη με τα επιδοματα και τους μισθους που τους κοβουν.Η προπαγανδα που γινεται ειναι απλα για το φαινεσθαι αμα κατσεις και μιλησεις με καποιους απο αυτους θα καταλαβεις (αν το εχεις κανει ηδη σιγουρα θα καταλαβαινεις τι εννοω). Ποια μοιρα και τι σειρα btw?

Δεν νομίζω να το λέει ειρωνικά νομίζω ότι απλά είδε τοτέμ και χάρηκεzaveti wrote: Εσυ με τι φωτογραφια αυτη τι υποννοεις?Οτι επρεπε να πλακωθουμε μαζι τους?

f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
ναι για τους αξιωματικους λεω. αυτοι που λες ανηκουν στη δευτερη κατηγοριαja_the_invincible wrote:Για τους αξιωματικούς λες?Γιατί κάτι τύπους που ξέρω από α-μακ μόνο σαπιοκοιλιάδες δεν τους λεςWoLfeN Ilic wrote: καλα μην πιασουμε τις ειδικες δυναμεις γιατι εκει οι περισσοτεροι που δεν ειναι σαπιοκοιλιαδες ειναι ή σακατεμενοι ή κοιτανε μπας και βγουνε νωριτερα στη συνταξη με τα επιδοματα και τους μισθους που τους κοβουν.Η προπαγανδα που γινεται ειναι απλα για το φαινεσθαι αμα κατσεις και μιλησεις με καποιους απο αυτους θα καταλαβεις (αν το εχεις κανει ηδη σιγουρα θα καταλαβαινεις τι εννοω). Ποια μοιρα και τι σειρα btw?![]()
Ελα ρε wolfen καταδρομέαWoLfeN Ilic wrote: Ποια μοιρα και τι σειρα btw?

που θα πάει θα το δουμε...
- zweistein
- Wow! Terabyte level
ναι, ok. μας δείχνεις τώρα μια φωτό από ένα ότι νάναι αντικείμενο με την χαρακτηριστική φράση "Τέτοιους μηχανισμούς πέταγαν και οι ΔΕΛΤΑδες/ΔΙΑδες".
καλή η προπαγανδα που κανεις αλλα έλεος λίγο.

- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
ε ναι ρε pascal αν ειναι δυνατον με την προπαγανδα σου!
αντε ειδαμε μερικες φωτογραφιες οπου υπαρχει υπονοια οτι τα ματ μπορει να πετανε πετρες. αντε και το πιστεψαμε. αλλα τωρα εσυ μας λες οτι οι ομαδες διας πεταγανε και εκρηκτικες χειροβομβιδες κροτου που μπορουν και να τραυματισουν?αν ειναι δυνατον! στο τελος θα μας πεις οτι πεταγανε κροτου λαμψης και μεσα στο θαναση στο μοναστηρακι!
αντε ειδαμε μερικες φωτογραφιες οπου υπαρχει υπονοια οτι τα ματ μπορει να πετανε πετρες. αντε και το πιστεψαμε. αλλα τωρα εσυ μας λες οτι οι ομαδες διας πεταγανε και εκρηκτικες χειροβομβιδες κροτου που μπορουν και να τραυματισουν?αν ειναι δυνατον! στο τελος θα μας πεις οτι πεταγανε κροτου λαμψης και μεσα στο θαναση στο μοναστηρακι!
- zweistein
- Wow! Terabyte level
το ότι μπορούν οι κροτίδες να τραυματίσουν υπάρχουν αποδείξεις, το ότι κάνουν ένα σορό λαλακίες οι μπάτσοι το βλέπουμε κάθε μέρα, αλλα από όσο ξέρω τουλάχιστον ο εξοπλισμός τους είναι παρεχόμενος από το κράτος το αν είναι ληγμένο ή αν είναι κόκκινο ή πράσινο, είναι καθαρά στις αρχές που αναλαμβάνουν την προμηθεuση και την συντήρηση τους.
το αν ένας από αυτούς μπορεί να κ@ύλωσε να φτιάξει δικό του εκρηκτικό και αν το έφερε και να το πετάξει στις πορείες είναι πιθανό, αλλα το να το κάνουν όλοι δεν το βρίσκω πιθανό. καταρχήν είναι τόσο παράνομο όσο το αν κουβαλούσαν αλλα όπλα από αυτά που τους ορίζει ο νομος. προφανώς θα ήταν κάτι που αν ίσχυε θα υπήρξες αρκετές πηγες. ποσο μάλλον όταν βγαίνει ένας στο ξεκάρφωτο και παρουσιάζει μια φωτογραφία. μπορώ και εγώ να φτιάξω ένα *** από πλαστελίνη να το τραβήξω φωτογραφία και να ισχυριστώ ότι το πετούσαν παπάδες από τα παράθυρα της βουλής στην διάρκεια των συγκρούσεων.
το αν ένας από αυτούς μπορεί να κ@ύλωσε να φτιάξει δικό του εκρηκτικό και αν το έφερε και να το πετάξει στις πορείες είναι πιθανό, αλλα το να το κάνουν όλοι δεν το βρίσκω πιθανό. καταρχήν είναι τόσο παράνομο όσο το αν κουβαλούσαν αλλα όπλα από αυτά που τους ορίζει ο νομος. προφανώς θα ήταν κάτι που αν ίσχυε θα υπήρξες αρκετές πηγες. ποσο μάλλον όταν βγαίνει ένας στο ξεκάρφωτο και παρουσιάζει μια φωτογραφία. μπορώ και εγώ να φτιάξω ένα *** από πλαστελίνη να το τραβήξω φωτογραφία και να ισχυριστώ ότι το πετούσαν παπάδες από τα παράθυρα της βουλής στην διάρκεια των συγκρούσεων.

- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
προσωπικα θεωρω χαζη τη διαμαρτυρια για τα ληγμενα. Καρκινος ειναι ετσι κι αλλιως 100% επιβεβαιωμενο ας ειναι τουλαχιστον ληγμενο που ειναι λιγοτερο αποδοτικο.zweistein wrote:το ότι μπορούν οι κροτίδες να τραυματίσουν υπάρχουν αποδείξεις, το ότι κάνουν ένα σορό λαλακίες οι μπάτσοι το βλέπουμε κάθε μέρα, αλλα από όσο ξέρω τουλάχιστον ο εξοπλισμός τους είναι παρεχόμενος από το κράτος το αν είναι ληγμένο ή αν είναι κόκκινο ή πράσινο, είναι καθαρά στις αρχές που αναλαμβάνουν την προμηθεuση και την συντήρηση τους.
δε νομιζω πως εννοουσε οτι ολοι το εκαναν. Οπως δε νομιζω πως επρεπε να πει "οριστε τι πεταξε ενας ή δυο ανδρες των διας" για να το ξεκαθαριζει. τεσπαzweistein wrote:το αν ένας από αυτούς μπορεί να κ@ύλωσε να φτιάξει δικό του εκρηκτικό και αν το έφερε και να το πετάξει στις πορείες είναι πιθανό, αλλα το να το κάνουν όλοι δεν το βρίσκω πιθανό.
καλα και οι πετρες των ματ παρανομες ειναι αλλα δεν ακουσα λεξη στην τιβι. οπως παρανομα ειναι και τα ασφυξιογονα που μπορουν να σκοτωσουν καποιον προκαλοντας του ασφυξια, σε αντιθεση με τα δακρυγονα που ειναι απλα για διαλυση πληθους, αλλα απο τις 15 ιουνη εχω χασει το λογαριασμο να μετραω ασφυξιογονα.zweistein wrote: καταρχήν είναι τόσο παράνομο όσο το αν κουβαλούσαν αλλα όπλα από αυτά που τους ορίζει ο νομος
*φυσικα δεν συζητω τι μπορει να γινει αν εχεις ασθμα και φας ασφυξιογονο
- AnINffected
- Gbyte level
Από http://tvxs.gr/ :
αυτή η οπτική γωνία είναι γνωστή μόνο στους (έστω και λίγο) ψαγμένους.
Πρέπει να αρχίσει να ψάχνεται όλη η Ελλάδα.
ΠηγήΣυνεργασία αστυνομίας - παρακρατικών
Ο άνδρας με το άσπρο μπλουζάκι, τη μάσκα και την τραγιάσκα, περνάει τρέχοντας δίπλα από τις φωτιές και στην συνέχεια στρέφεται προς προς άνδρες των ΜΑΤ, τους οποίους πλησιάζει και συνομιλεί μαζί τους. To υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι πρόκειται για κάποιον πολίτη που συζητάει με την αστυνομία σε ήρεμο τόνο, μεταχείριση που κάθε άλλο παρά επιφύλαξαν οι αστυνομικές δυνάμεις στους διαδηλωτές ή και απλούς περαστικούς, που φυσικά δεν φορούσαν μάσκα. Μια μικρή λεπτομέρεια προδίδει την συνεργασία: από την τσέπη του παρακρατικού, εξέχει ένα δακρυγόνο...
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

Πρέπει να αρχίσει να ψάχνεται όλη η Ελλάδα.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

Δυο πράγματα θέλω να αναφέρω.
1ον) Το θέμα μας δεν πρέπει να είναι οι αστυνομικοί και τη βία που χρησιμοποιούν ώρες ώρες αλλά η πολιτική που ακολουθείται συνολικά από την κυβέρνηση. Το να μιλάμε 10 μέρες και να γράφουμε 10 σελίδες ποστς σχετικά με το πόσο γουρούνια είναι οι μπάτσοι, ποιοι συμφωνούν και ποιοι διαφωνούν, ποια κανάλια το ανέφεραν κτλ είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Εντάξει τα είπαμε, τα είδαμε, τα αναφέραμε και τα κατήγγειλαν ελπίζω όσοι τα βίωσαν. Εντάξει τώρα το ανακαλύψαμε ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί κουκουλοφόρους που προκαλούν στις πορείες και πεσαμε από τα σύννεφα? Τόσα χρόνια γίνεται. Δεν είναι η αστυνομία όμως το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή.
2ον) Ανησυχώ λίγο με το λαικισμό που εμφανίζεται σε μεγάλο βαθμό σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας των Ελλήνων. Πολλές φορές το διαμαρτυρία γίνεται "διαμαρτυρία" πλέον για να τραβήξουν κάποιοι την προσοχή. Σαν μόδα ένα πράγμα. Αγανακτίσαν όλοι ν' αγανακτίσουμε και μεις. Ας περπατήσουμε από το τάδε μέρος (>100km μακριά) μέχρι το Σύνταγμα. Ας κάνουμε καμια συγκέντρωση στην πλατεία της γειτονιάς να στείλουμε εξώδικο στον βουλευτή Χ που δεν θα χει κανένα αποτέλεσμα φυσικά. Χθες το βράδυ καθώς έβλεπα live streaming από το Σύνταγμα σκάνε 10-20 μηχανάκια και ξεκινάνε να κάνουν burn out και καγκουριές πάνω στην Αμαλίας. Ε όχι ρε φούστη μου αυτό δεν είναι ούτε διαδήλωση ούτε διαμαρτυρία ούτε τίποτα που να έχει σχέση με τα κοινά. Κάναν και γκρουπ στο facebook και θα μαζεύονται λέει οι <<αγανακτισμένοι μοτοσυκλετιστές>> στο προαύλιο του ΣΕΦ κάθε Τετάρτη. Εκεί που κατα καιρούς μαζεύονται να κάνουν επίδειξη καγκουριάς δηλαδή διάφοροι. Σε λίγο μετά τις μηχανοκίνητες πορείες θα δούμε και πορείες με μαγιό, με γυμνούς ποδηλάτες και τέτοια γραφικά έτσι όπως πάει η δουλειά.
Παρόλο που οι μαζώξεις στο Σύνταγμα πλησιάζουν το 40ήμερο ακόμα δεν έχουν γίνει κίνημα σε καμία περίπτωση. Ανομοιογενές πλήθος, χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα, οι μισοί πάνε για βόλτα κι οι άλλοι μισοί είναι προβοκάτορες-ασφαλίτες-χούλιγκανς. Α και υπάρχουν και πολλοί που πουλάνε πράγματα. Οι μεμονομένες προσπάθειες μικρών ομάδων ανθρώπων για κάτι πιο οργανωμένο δεν είναι αρκετές να συσπειρώσουν κόσμο υπο έναν συγκεκριμένο σκοπό και στόχο. Ενώ η χώρα περνάει τόσο δύσκολες στιγμές αρκετοί άνθρωποι δεν ταρακουνιούνται καν, κι όταν το κάνουν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνουν με αναποτελεσματικό τρόπο ή απλά για να δείξουν ότι κάναν κάτι κι αυτοί.
1ον) Το θέμα μας δεν πρέπει να είναι οι αστυνομικοί και τη βία που χρησιμοποιούν ώρες ώρες αλλά η πολιτική που ακολουθείται συνολικά από την κυβέρνηση. Το να μιλάμε 10 μέρες και να γράφουμε 10 σελίδες ποστς σχετικά με το πόσο γουρούνια είναι οι μπάτσοι, ποιοι συμφωνούν και ποιοι διαφωνούν, ποια κανάλια το ανέφεραν κτλ είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Εντάξει τα είπαμε, τα είδαμε, τα αναφέραμε και τα κατήγγειλαν ελπίζω όσοι τα βίωσαν. Εντάξει τώρα το ανακαλύψαμε ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί κουκουλοφόρους που προκαλούν στις πορείες και πεσαμε από τα σύννεφα? Τόσα χρόνια γίνεται. Δεν είναι η αστυνομία όμως το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή.
2ον) Ανησυχώ λίγο με το λαικισμό που εμφανίζεται σε μεγάλο βαθμό σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας των Ελλήνων. Πολλές φορές το διαμαρτυρία γίνεται "διαμαρτυρία" πλέον για να τραβήξουν κάποιοι την προσοχή. Σαν μόδα ένα πράγμα. Αγανακτίσαν όλοι ν' αγανακτίσουμε και μεις. Ας περπατήσουμε από το τάδε μέρος (>100km μακριά) μέχρι το Σύνταγμα. Ας κάνουμε καμια συγκέντρωση στην πλατεία της γειτονιάς να στείλουμε εξώδικο στον βουλευτή Χ που δεν θα χει κανένα αποτέλεσμα φυσικά. Χθες το βράδυ καθώς έβλεπα live streaming από το Σύνταγμα σκάνε 10-20 μηχανάκια και ξεκινάνε να κάνουν burn out και καγκουριές πάνω στην Αμαλίας. Ε όχι ρε φούστη μου αυτό δεν είναι ούτε διαδήλωση ούτε διαμαρτυρία ούτε τίποτα που να έχει σχέση με τα κοινά. Κάναν και γκρουπ στο facebook και θα μαζεύονται λέει οι <<αγανακτισμένοι μοτοσυκλετιστές>> στο προαύλιο του ΣΕΦ κάθε Τετάρτη. Εκεί που κατα καιρούς μαζεύονται να κάνουν επίδειξη καγκουριάς δηλαδή διάφοροι. Σε λίγο μετά τις μηχανοκίνητες πορείες θα δούμε και πορείες με μαγιό, με γυμνούς ποδηλάτες και τέτοια γραφικά έτσι όπως πάει η δουλειά.
Παρόλο που οι μαζώξεις στο Σύνταγμα πλησιάζουν το 40ήμερο ακόμα δεν έχουν γίνει κίνημα σε καμία περίπτωση. Ανομοιογενές πλήθος, χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα, οι μισοί πάνε για βόλτα κι οι άλλοι μισοί είναι προβοκάτορες-ασφαλίτες-χούλιγκανς. Α και υπάρχουν και πολλοί που πουλάνε πράγματα. Οι μεμονομένες προσπάθειες μικρών ομάδων ανθρώπων για κάτι πιο οργανωμένο δεν είναι αρκετές να συσπειρώσουν κόσμο υπο έναν συγκεκριμένο σκοπό και στόχο. Ενώ η χώρα περνάει τόσο δύσκολες στιγμές αρκετοί άνθρωποι δεν ταρακουνιούνται καν, κι όταν το κάνουν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνουν με αναποτελεσματικό τρόπο ή απλά για να δείξουν ότι κάναν κάτι κι αυτοί.
- AnINffected
- Gbyte level
Ιδιαίτερα αν δεχθούμε οτί κάποιοι αστυνομικοί συνεργάζονται με τους χούλιγκανς/ασφαλίτες/κουκουλοφόρους/παρακρατικούς ή όπως θέλεις πες τους, τότε αυτοί οι κάποιοι αστυνομικοί είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, αν όχι από τα μεγαλύτερα.Σε αυτή την περίπτωση, αποτελούν εμπόδιο στις ειρηνικές διαδηλώσεις, είναι υπεύθυνοι για πολλές σωματικές, ψυχολογικές και υλικές(=οικονομικές) φθορές και συμβάλλουν στην αποχή του λαού/των πολιτών από τα πολιτικά δρώμενα και στην μεταξύ τους διάσπαση (διαίρει και βασίλευε).1ον) Το θέμα μας δεν πρέπει να είναι οι αστυνομικοί και τη βία που χρησιμοποιούν ώρες ώρες αλλά η πολιτική που ακολουθείται συνολικά από την κυβέρνηση. Το να μιλάμε 10 μέρες και να γράφουμε 10 σελίδες ποστς σχετικά με το πόσο γουρούνια είναι οι μπάτσοι, ποιοι συμφωνούν και ποιοι διαφωνούν, ποια κανάλια το ανέφεραν κτλ είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Εντάξει τα είπαμε, τα είδαμε, τα αναφέραμε και τα κατήγγειλαν ελπίζω όσοι τα βίωσαν. Εντάξει τώρα το ανακαλύψαμε ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί κουκουλοφόρους που προκαλούν στις πορείες και πεσαμε από τα σύννεφα? Τόσα χρόνια γίνεται. Δεν είναι η αστυνομία όμως το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή.
edit Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν-πόσο μάλλον να το έχουν το έχουν συνειδητοποιήσει-όλοι και ναι, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πέφτουν/έπεσαν/θα έπεφταν από τα σύννεφα μετά από μια τέτοια συνειδητοποίηση.
Αν οι οικονομικές και πολιτικές υποθέσεις είναι το δάσος, η υπόθεση της αστυνομίας είναι το μονοπάτι στο δάσος, ή αν θέλετε, τα φύλλα και η βλάστηση που το καλύπτει.
Δεν είμαι ειδικός, όμως αυτά, τουλάχιστον, λέει η διαίσθηση μου.
Το πλήθος είναι ανομοιογενές γιατί έτσι πρέπει να είναι. Δεν έχουν συγκεκριμένα αιτήματα γιατί είναι πρώτη φορά και είναι νωρίς ακόμη, για ένα τόσο ανομοιογενές πλήθος.Υπάρχουν κάποιοι που πάνε για βόλτα, κάποιοι προβοκάτορες/χούλιγκανς/ναρκομανείς/ακροδεξιοί, αρκετοί πωλητές και κάποιοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για κάτι καλύτερο (ή, ίσως, για την αποφυγή του χειρότερου). Αρκετοί άνθρωποι δεν ταρακουνιούνται κάν επειδή είτε είναι αποκλειστικά αντιδραστικοί, είτε πολύ αδιάφοροι, είτε απλά φοβούνται (βλ. παραπάνω).Παρόλο που οι μαζώξεις στο Σύνταγμα πλησιάζουν το 40ήμερο ακόμα δεν έχουν γίνει κίνημα σε καμία περίπτωση. Ανομοιογενές πλήθος, χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα, οι μισοί πάνε για βόλτα κι οι άλλοι μισοί είναι προβοκάτορες-ασφαλίτες-χούλιγκανς. Α και υπάρχουν και πολλοί που πουλάνε πράγματα. Οι μεμονομένες προσπάθειες μικρών ομάδων ανθρώπων για κάτι πιο οργανωμένο δεν είναι αρκετές να συσπειρώσουν κόσμο υπο έναν συγκεκριμένο σκοπό και στόχο. Ενώ η χώρα περνάει τόσο δύσκολες στιγμές αρκετοί άνθρωποι δεν ταρακουνιούνται καν, κι όταν το κάνουν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνουν με αναποτελεσματικό τρόπο ή απλά για να δείξουν ότι κάναν κάτι κι αυτοί.
Last edited by AnINffected on Sat Jul 02, 2011 1:13 am, edited 4 times in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Ακόμα και ένα μήνα μετά, ειλικρινά ρε barbarosa τι περιμένεις να βγει? Νέο κόμμα? Αλλαγή πολιτευματος?
Και μόνο το γεγονός ότι κάθε μέρα η πλατεία γεμίζει τόσο κόσμο, τόσο διαφορετικό κόσμο, είναι θετικό. Ο κόσμος έστω και στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας έχει γίνει πιο ανθρώπινος. Και μέσα από 10-15.000 κόσμο δεν περιμένω ομοιογένεια. Εδώ οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δε συμφωνούνε μεταξύ τους.
Αυτό που γίνεται είναι ζυμώσεις. Ζυμώσεις και έντονες εμπειρίες. Και από αυτό βγαίνουν πρωτοβουλιακά ποικίλες δράσεις. Που όμως δεν αναλώνονται στο να κάτσουμε σπίτι ή να πάμε για καφέ. Είναι κάτι καινούργιο, και όμορφο, και πολύ πολύ ρομαντικό. Αυτό είδα εγώ δηλαδή.
edit: ANinfected ++ για το 2ο
Και μόνο το γεγονός ότι κάθε μέρα η πλατεία γεμίζει τόσο κόσμο, τόσο διαφορετικό κόσμο, είναι θετικό. Ο κόσμος έστω και στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας έχει γίνει πιο ανθρώπινος. Και μέσα από 10-15.000 κόσμο δεν περιμένω ομοιογένεια. Εδώ οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δε συμφωνούνε μεταξύ τους.
Αυτό που γίνεται είναι ζυμώσεις. Ζυμώσεις και έντονες εμπειρίες. Και από αυτό βγαίνουν πρωτοβουλιακά ποικίλες δράσεις. Που όμως δεν αναλώνονται στο να κάτσουμε σπίτι ή να πάμε για καφέ. Είναι κάτι καινούργιο, και όμορφο, και πολύ πολύ ρομαντικό. Αυτό είδα εγώ δηλαδή.
edit: ANinfected ++ για το 2ο
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Παρ' όλο που συμφωνώ με τα υπόλοιπα posts σου, δεν υπάρχουν απλά φωτογραφίες με υπόνοια. Υπάρχουν video που επιβεβαιώνουν.WoLfeN Ilic wrote: αντε ειδαμε μερικες φωτογραφιες οπου υπαρχει υπονοια οτι τα ματ μπορει να πετανε πετρες. αντε και το πιστεψαμε. αλλα τωρα εσυ μας λες οτι οι ομαδες διας πεταγανε και εκρηκτικες χειροβομβιδες κροτου που μπορουν και να τραυματισουν?αν ειναι δυνατον! στο τελος θα μας πεις οτι πεταγανε κροτου λαμψης και μεσα στο θαναση στο μοναστηρακι!
AnINffected ++
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
το ξερω ρε, ειρωνικο ηταν το postMpoMp wrote:Παρ' όλο που συμφωνώ με τα υπόλοιπα posts σου, δεν υπάρχουν απλά φωτογραφίες με υπόνοια. Υπάρχουν video που επιβεβαιώνουν.WoLfeN Ilic wrote: αντε ειδαμε μερικες φωτογραφιες οπου υπαρχει υπονοια οτι τα ματ μπορει να πετανε πετρες. αντε και το πιστεψαμε. αλλα τωρα εσυ μας λες οτι οι ομαδες διας πεταγανε και εκρηκτικες χειροβομβιδες κροτου που μπορουν και να τραυματισουν?αν ειναι δυνατον! στο τελος θα μας πεις οτι πεταγανε κροτου λαμψης και μεσα στο θαναση στο μοναστηρακι!
AnINffected ++

- Stayrakas
- Mbyte level
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.