PASCAL wrote: έχω κάνει και έχω φιλοσοφήσει.

PASCAL wrote: έχω κάνει και έχω φιλοσοφήσει.
Διαφωνώ!nachos wrote:Υποκριτική είναι πρώτη απ' ολές η πεποίθηση του προλεταριάτου πως μόνο χοντροί πλούσιοι σα το Μαρινάκη και τον Βαρδινογιάννη χρωστάνε να δώσουν στους ευπαθείς και εξαθλιωμένους αυτού του κόσμου. Είμαι σίγουρος πως όλοι οι "ευαισθητοποιημένοι" περί υποκρισίας συνάδελφοι, θα ήταν πέρα για πέρα διαθέσιμοι να μειωθεί το βιοτικό τους επίπεδο στο μισό, αν αυτό εξασφάλιζε πως το άλλο μισό θα το λάμβαναν άνθρωποι που σήμερα δε διαθέτουν ΤΙΠΟΤΑ. Είμαι σίγουρος επίσης πως όσοι άνθρωποι βρίσκονται στη θέση του να μη γνωρίζουν αν θα επιβιώσουν την επόμενη μέρα, ταυτίζονται ιδεολογικά μαζί σας, φτύνουν στα μούτρα τους υποκριτές ευεργέτες τους, και βουτάνε ματσούκι και βενζίνη για να κάψουν καμιά τράπεζα και να αλλάξουν τον κόσμο (γεια σου ρε pascal Μagaiver)
Δεν είναι θέμα ευθύνης, αλλά "υποκρισίας" την οποία εξάρουμε σε αυτό το thread. Είναι τραγική ειρωνία, όταν οποιοσδήποτε που λαμβάνει στο πιάτο του σε αφθονία τα "πολιτιστικά αγαθά" της δυτικής κοινωνίας που παράγονται στις πλάτες του τρίτου κόσμου εδώ και αιώνες, να κατηγορεί τη φιλανθρωπία για υποκρισία. Γίνεται αυτόματα βασιλικότερος του βασιλέως. Και σε τελική ανάλυση, ο "φιλάνθρωπος" θα δώσει καταληκτικά ένα πιάτο φαί στον πεινασμένο. Ο κατακρίνων της υποκρισίας τι του προσφέρει; Καυστική κριτική και υψηλή διαλεκτική;
Διαφωνώ με αυτό, αλλά εκεί ανοίγει μια τελείως διαφορετική και αχανής συζήτηση. Αυτό που με ενδιαφέρει στο τρέχον thread να παρατηρήσω είναι αυτό που μόλις παρατήρησε ο ja:barbarosa wrote:Τα εργοστάσια υπάρχουν ώστε και ο εργάτης της τριτοκοσμικής χώρας να αμοίβεται σωστά και να παράγονται και περισσότερα προιόντα για όλους. Απλά πρέπει να φύγουν από τη μέση οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων οι οποίοι παράγουν προιόντα σύμφωνα με τη βασική οικονομική αρχή. Βελτιστοποίηση του κέρδους-ελαχιστοποίηση του κόστους.
Το να ισχυρίζεται κανείς ότι η φιλανθρωπία είναι ημίμετρο είναι σωστό. Το να ισχυρίζεται όμως ότι το ημίμετρο πρέπει να καταργηθεί ακριβώς επειδή είναι ημίμετρο και δεν αρκεί για να τουμπάρει ο κόσμος όλος είναι ανοησία. Ή για την ακρίβεια, είναι η πολυτελής αφέλεια του ατόμου που δεν έχει βρεθεί στο σημείο του να μην έχει τίποτα να χάσει. Η κοινωνική ευαισθησία του βολεμένου. Και για να μην παρεξηγούμαι, στην κατηγορία του βολεμένου θεωρώ πως ανήκουμε όλοι όσοι συζητάμε αυτή τη στιγμη, απλά σε διαφορετική διαβάθμιση ο καθένας.ja_the_invincible wrote: δες όμως πόσο απέχει από την πραγματικότητα.
Συμφωνώ, απλά εγώ έθιξα και το "μυστήριο" φαινόμενο της αποπομπής ευθυνών για τα πάνδεινα παντός αναξιοπαθούντα προς τον μέσο πολίτη. Αυτό δε σημαίνει ότι δε πρέπει να είναι φιλάνθρωπος (το οποίο στην τελική είναι και επιλογή του καθενός) αλλά είναι βασικό food for thought περί οικονομικού και κοινωνικού συστήματος.nachos wrote: Δεν είναι θέμα ευθύνης, αλλά "υποκρισίας" την οποία εξάρουμε σε αυτό το thread. Είναι τραγική ειρωνία, όταν οποιοσδήποτε που λαμβάνει στο πιάτο του σε αφθονία τα "πολιτιστικά αγαθά" της δυτικής κοινωνίας που παράγονται στις πλάτες του τρίτου κόσμου εδώ και αιώνες, να κατηγορεί τη φιλανθρωπία για υποκρισία. Γίνεται αυτόματα βασιλικότερος του βασιλέως. Και σε τελική ανάλυση, ο "φιλάνθρωπος" θα δώσει καταληκτικά ένα πιάτο φαί στον πεινασμένο. Ο κατακρίνων της υποκρισίας τι του προσφέρει; Καυστική κριτική και υψηλή διαλεκτική;
Προφανώς, αλλά δεν έχει και νόημα να συγκρίνεις τη ζωή σου με τη ζωή του άλλου. Επειδή δεν ξέρεις εσύ ότι έχει ζήσει κάτι, δε σημαίνει ότι όντως δε το έχει ζήσει.ja_the_invincible wrote:@Μπομπ πραγματικά δεν έχω όρεξη να κάτσω να σου αναλύσω το όλο θέμα.Ένα θα σου πω όμως : έχει διαφορά να λες μένω πάνω στην λεωφόρο και βλέπω τροχαία άρα ξέρω τι παίζει και άλλο να έχει πεθάνει/καταστραφεί γνωστός/φίλος σου από τροχαίο.Στην δεύτερη περίπτωση μαθαίνεις να φοράς ζώνη και εν πάσει περιτπώσει δεν είσαι τόσο "σκληρός" με τέτοια περιστατικά , ούτε τόσο απόλυτος.
Δεν ειναι ετσι απλά τα πραγματα, η βασική οικονομική αρχή εχει αλλο χαρακτήρα. Η οικονομια (και οχι η χρηματοοικονομικη) δεν δεχεται καν την υπαρξη κερδους....συμφωνα με το θεωρημα euler. Επισης η ελαχιστοποίηση του κόστους δεν σημαινει οτι καθε 2 μηνες μειώνω μισθους.barbarosa wrote: Τα εργοστάσια υπάρχουν ώστε και ο εργάτης της τριτοκοσμικής χώρας να αμοίβεται σωστά και να παράγονται και περισσότερα προιόντα για όλους. Απλά πρέπει να φύγουν από τη μέση οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων οι οποίοι παράγουν προιόντα σύμφωνα με τη βασική οικονομική αρχή. Βελτιστοποίηση του κέρδους-ελαχιστοποίηση του κόστους.
zweistein wrote:όχι, όχι σε σένα.
στον κλασικό συγκεκριμένο γνωστό θερμοκέφαλο user που θα πεταχτεί πάντα με την ταυλωμενη πολιτικοποιημένη ιδεολογία του για να trolάρει ένα θέμα στις αναδημοσιεύσεις που θα του κάτσει γιατί έτσι του ταυλωσε και κλασσικά θα το βγάλει εκτος θέματος μετατρέποντας το σε άλλη μια πολιτικοποιημένη συζήτηση που συνήθως θα αγγίζει πάλι το επίπεδο της αηδίας με αναφορες σε χιλιομασημένα θέματα.
.Net 4.0 Compiler wrote:Error 1 Overload resolution failed because no accessible 'SetHotTemperedVenusUser' is most specific for these arguments:
'public void SetHotTemperedVenusUser(Venus.CS.Aueb.Users.WolfenIlic user)': Not most specific.
'public void SetHotTemperedVenusUser(Venus.CS.Aueb.Users.Pascal user)': Not most specific.
XAXAXAXAXXAXAXAXAX. Θεός!!!nachos wrote:zweistein wrote:όχι, όχι σε σένα.
στον κλασικό συγκεκριμένο γνωστό θερμοκέφαλο user που θα πεταχτεί πάντα με την ταυλωμενη πολιτικοποιημένη ιδεολογία του για να trolάρει ένα θέμα στις αναδημοσιεύσεις που θα του κάτσει γιατί έτσι του ταυλωσε και κλασσικά θα το βγάλει εκτος θέματος μετατρέποντας το σε άλλη μια πολιτικοποιημένη συζήτηση που συνήθως θα αγγίζει πάλι το επίπεδο της αηδίας με αναφορες σε χιλιομασημένα θέματα..Net 4.0 Compiler wrote:Error 1 Overload resolution failed because no accessible 'SetHotTemperedVenusUser' is most specific for these arguments:
'public void SetHotTemperedVenusUser(Venus.CS.Aueb.Users.WolfenIlic user)': Not most specific.
'public void SetHotTemperedVenusUser(Venus.CS.Aueb.Users.Pascal user)': Not most specific.
My eyes!!! Oh my eyes!!! I'm blind!!!WoLfeN Ilic wrote:πετραιλεοκηλιδες