Ταμιευτήριο ευχών!!!

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
User avatar
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1489
Joined: Sun Jun 06, 2010 7:04 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by ala_mages » Fri Dec 23, 2011 10:35 am

PASCAL wrote: έχω κάνει και έχω φιλοσοφήσει.
Image
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by ja_the_invincible » Fri Dec 23, 2011 10:54 am

@Μπομπ πραγματικά δεν έχω όρεξη να κάτσω να σου αναλύσω το όλο θέμα.Ένα θα σου πω όμως : έχει διαφορά να λες μένω πάνω στην λεωφόρο και βλέπω τροχαία άρα ξέρω τι παίζει και άλλο να έχει πεθάνει/καταστραφεί γνωστός/φίλος σου από τροχαίο.Στην δεύτερη περίπτωση μαθαίνεις να φοράς ζώνη και εν πάσει περιτπώσει δεν είσαι τόσο "σκληρός" με τέτοια περιστατικά , ούτε τόσο απόλυτος.
Και εννοείται ότι δεν θα κάτσω να αναλύω τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.Θες ότι στην παρούσα συγκυρία το τελευταίο που νοιάζει το κράτος είναι τα πρεζάκια , θες ότι σαν κράτος ανέχεσαι και υποστηρίζεις την κατάσταση γιατί η ναρκο-καταστολή είναι η πιο αποτελεσματική?Εγώ δεν είμαι αντίθετος με την λύση που προτείνει ο Pascal δες όμως πόσο απέχει από την πραγματικότητα.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1033
Joined: Thu Dec 21, 2006 10:11 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by barbarosa » Fri Dec 23, 2011 11:06 am

nachos wrote:Υποκριτική είναι πρώτη απ' ολές η πεποίθηση του προλεταριάτου πως μόνο χοντροί πλούσιοι σα το Μαρινάκη και τον Βαρδινογιάννη χρωστάνε να δώσουν στους ευπαθείς και εξαθλιωμένους αυτού του κόσμου. Είμαι σίγουρος πως όλοι οι "ευαισθητοποιημένοι" περί υποκρισίας συνάδελφοι, θα ήταν πέρα για πέρα διαθέσιμοι να μειωθεί το βιοτικό τους επίπεδο στο μισό, αν αυτό εξασφάλιζε πως το άλλο μισό θα το λάμβαναν άνθρωποι που σήμερα δε διαθέτουν ΤΙΠΟΤΑ. Είμαι σίγουρος επίσης πως όσοι άνθρωποι βρίσκονται στη θέση του να μη γνωρίζουν αν θα επιβιώσουν την επόμενη μέρα, ταυτίζονται ιδεολογικά μαζί σας, φτύνουν στα μούτρα τους υποκριτές ευεργέτες τους, και βουτάνε ματσούκι και βενζίνη για να κάψουν καμιά τράπεζα και να αλλάξουν τον κόσμο (γεια σου ρε pascal Μagaiver :smt005 )


Δεν είναι θέμα ευθύνης, αλλά "υποκρισίας" την οποία εξάρουμε σε αυτό το thread. Είναι τραγική ειρωνία, όταν οποιοσδήποτε που λαμβάνει στο πιάτο του σε αφθονία τα "πολιτιστικά αγαθά" της δυτικής κοινωνίας που παράγονται στις πλάτες του τρίτου κόσμου εδώ και αιώνες, να κατηγορεί τη φιλανθρωπία για υποκρισία. Γίνεται αυτόματα βασιλικότερος του βασιλέως. Και σε τελική ανάλυση, ο "φιλάνθρωπος" θα δώσει καταληκτικά ένα πιάτο φαί στον πεινασμένο. Ο κατακρίνων της υποκρισίας τι του προσφέρει; Καυστική κριτική και υψηλή διαλεκτική;
Διαφωνώ!
Υπάρχει η τεχνολογία και τα παραγωγικά μέσα ωστε όλος ο κόσμος να ζήσει άνετα. Έχουμε στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι, έχουμε δημιουργήσει μοριακούς κινητήρες, έχουμε τιθασεύσει όλα τα στοιχεία της φύσης και το μόνο που δεν έχουμε μάθει με σιγουριά είναι πως κατασκευάστηκε το σύμπαν δισεκατομύρια χρόνια πριν αλλά το παλεύουμε ακόμα κι αυτό πλέον.

Τα εργοστάσια υπάρχουν ώστε και ο εργάτης της τριτοκοσμικής χώρας να αμοίβεται σωστά και να παράγονται και περισσότερα προιόντα για όλους. Απλά πρέπει να φύγουν από τη μέση οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων οι οποίοι παράγουν προιόντα σύμφωνα με τη βασική οικονομική αρχή. Βελτιστοποίηση του κέρδους-ελαχιστοποίηση του κόστους.

Πιστεύω πως μπορούνε όλοι να έχουν την άνεση που έχουμε εγώ και συ! Για να μην σου πω περισσότερη.

Και πρόσεξε. Ακόμα κι έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα σχετικά με την ελεημοσύνη το προλεταριάτο σε σχέση με αυτά που έχει και με αυτά που δίνει, προσφέρει πολλά περισσότερα απ ότι το "χοντρό" κεφάλαιο.
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by nachos » Fri Dec 23, 2011 11:42 am

barbarosa wrote:Τα εργοστάσια υπάρχουν ώστε και ο εργάτης της τριτοκοσμικής χώρας να αμοίβεται σωστά και να παράγονται και περισσότερα προιόντα για όλους. Απλά πρέπει να φύγουν από τη μέση οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων οι οποίοι παράγουν προιόντα σύμφωνα με τη βασική οικονομική αρχή. Βελτιστοποίηση του κέρδους-ελαχιστοποίηση του κόστους.
Διαφωνώ με αυτό, αλλά εκεί ανοίγει μια τελείως διαφορετική και αχανής συζήτηση. Αυτό που με ενδιαφέρει στο τρέχον thread να παρατηρήσω είναι αυτό που μόλις παρατήρησε ο ja:
ja_the_invincible wrote: δες όμως πόσο απέχει από την πραγματικότητα.
Το να ισχυρίζεται κανείς ότι η φιλανθρωπία είναι ημίμετρο είναι σωστό. Το να ισχυρίζεται όμως ότι το ημίμετρο πρέπει να καταργηθεί ακριβώς επειδή είναι ημίμετρο και δεν αρκεί για να τουμπάρει ο κόσμος όλος είναι ανοησία. Ή για την ακρίβεια, είναι η πολυτελής αφέλεια του ατόμου που δεν έχει βρεθεί στο σημείο του να μην έχει τίποτα να χάσει. Η κοινωνική ευαισθησία του βολεμένου. Και για να μην παρεξηγούμαι, στην κατηγορία του βολεμένου θεωρώ πως ανήκουμε όλοι όσοι συζητάμε αυτή τη στιγμη, απλά σε διαφορετική διαβάθμιση ο καθένας.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6620
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by MpoMp » Fri Dec 23, 2011 2:58 pm

nachos wrote: Δεν είναι θέμα ευθύνης, αλλά "υποκρισίας" την οποία εξάρουμε σε αυτό το thread. Είναι τραγική ειρωνία, όταν οποιοσδήποτε που λαμβάνει στο πιάτο του σε αφθονία τα "πολιτιστικά αγαθά" της δυτικής κοινωνίας που παράγονται στις πλάτες του τρίτου κόσμου εδώ και αιώνες, να κατηγορεί τη φιλανθρωπία για υποκρισία. Γίνεται αυτόματα βασιλικότερος του βασιλέως. Και σε τελική ανάλυση, ο "φιλάνθρωπος" θα δώσει καταληκτικά ένα πιάτο φαί στον πεινασμένο. Ο κατακρίνων της υποκρισίας τι του προσφέρει; Καυστική κριτική και υψηλή διαλεκτική;
Συμφωνώ, απλά εγώ έθιξα και το "μυστήριο" φαινόμενο της αποπομπής ευθυνών για τα πάνδεινα παντός αναξιοπαθούντα προς τον μέσο πολίτη. Αυτό δε σημαίνει ότι δε πρέπει να είναι φιλάνθρωπος (το οποίο στην τελική είναι και επιλογή του καθενός) αλλά είναι βασικό food for thought περί οικονομικού και κοινωνικού συστήματος.
ja_the_invincible wrote:@Μπομπ πραγματικά δεν έχω όρεξη να κάτσω να σου αναλύσω το όλο θέμα.Ένα θα σου πω όμως : έχει διαφορά να λες μένω πάνω στην λεωφόρο και βλέπω τροχαία άρα ξέρω τι παίζει και άλλο να έχει πεθάνει/καταστραφεί γνωστός/φίλος σου από τροχαίο.Στην δεύτερη περίπτωση μαθαίνεις να φοράς ζώνη και εν πάσει περιτπώσει δεν είσαι τόσο "σκληρός" με τέτοια περιστατικά , ούτε τόσο απόλυτος.
Προφανώς, αλλά δεν έχει και νόημα να συγκρίνεις τη ζωή σου με τη ζωή του άλλου. Επειδή δεν ξέρεις εσύ ότι έχει ζήσει κάτι, δε σημαίνει ότι όντως δε το έχει ζήσει.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by rose » Fri Dec 23, 2011 8:15 pm

barbarosa wrote: Τα εργοστάσια υπάρχουν ώστε και ο εργάτης της τριτοκοσμικής χώρας να αμοίβεται σωστά και να παράγονται και περισσότερα προιόντα για όλους. Απλά πρέπει να φύγουν από τη μέση οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων οι οποίοι παράγουν προιόντα σύμφωνα με τη βασική οικονομική αρχή. Βελτιστοποίηση του κέρδους-ελαχιστοποίηση του κόστους.
Δεν ειναι ετσι απλά τα πραγματα, η βασική οικονομική αρχή εχει αλλο χαρακτήρα. Η οικονομια (και οχι η χρηματοοικονομικη) δεν δεχεται καν την υπαρξη κερδους....συμφωνα με το θεωρημα euler. Επισης η ελαχιστοποίηση του κόστους δεν σημαινει οτι καθε 2 μηνες μειώνω μισθους.
που θα πάει θα το δουμε...
User avatar
zaveti
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 797
Joined: Wed Oct 07, 2009 8:12 pm
Academic status: N>4
Gender:
Contact:

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by zaveti » Fri Dec 23, 2011 9:46 pm

Επειδη ομως για αυτους που κατεχουν τα κεφαλαια(καθε λογης) το χρημα ειναι ο θεος τους,η βασικη οικονομικη αρχη που λες γινεται σμπαραλια και ισχυει αυτη που περιεγραψε ο barbarosa.
User avatar
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 4537
Joined: Sun Oct 15, 2006 10:49 pm
Gender:
Location: in your computer
Contact:

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by zweistein » Sat Dec 24, 2011 11:00 am

έλεος ρε φιλε. απλά έλεος.
Image
User avatar
zaveti
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 797
Joined: Wed Oct 07, 2009 8:12 pm
Academic status: N>4
Gender:
Contact:

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by zaveti » Sat Dec 24, 2011 5:33 pm

απευθυνεσαι σε μενα?ή αυτη ειναι η ευχη σου?
User avatar
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 4537
Joined: Sun Oct 15, 2006 10:49 pm
Gender:
Location: in your computer
Contact:

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by zweistein » Sun Dec 25, 2011 11:23 am

όχι, όχι σε σένα.
στον κλασικό συγκεκριμένο γνωστό θερμοκέφαλο user που θα πεταχτεί πάντα με την ταυλωμενη πολιτικοποιημένη ιδεολογία του για να trolάρει ένα θέμα στις αναδημοσιεύσεις που θα του κάτσει γιατί έτσι του ταυλωσε και κλασσικά θα το βγάλει εκτος θέματος μετατρέποντας το σε άλλη μια πολιτικοποιημένη συζήτηση που συνήθως θα αγγίζει πάλι το επίπεδο της αηδίας με αναφορες σε χιλιομασημένα θέματα.
Image
User avatar
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1033
Joined: Thu Dec 21, 2006 10:11 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by barbarosa » Sun Dec 25, 2011 11:43 am

Τα πολιτικά δεν είναι ποτέ εκτός θέματος όμως. κι αυτό που κάνεις εσύ πολιτική είναι :-D

Χρόνια πολλά!
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by nachos » Sun Dec 25, 2011 11:51 am

zweistein wrote:όχι, όχι σε σένα.
στον κλασικό συγκεκριμένο γνωστό θερμοκέφαλο user που θα πεταχτεί πάντα με την ταυλωμενη πολιτικοποιημένη ιδεολογία του για να trolάρει ένα θέμα στις αναδημοσιεύσεις που θα του κάτσει γιατί έτσι του ταυλωσε και κλασσικά θα το βγάλει εκτος θέματος μετατρέποντας το σε άλλη μια πολιτικοποιημένη συζήτηση που συνήθως θα αγγίζει πάλι το επίπεδο της αηδίας με αναφορες σε χιλιομασημένα θέματα.
.Net 4.0 Compiler wrote:Error 1 Overload resolution failed because no accessible 'SetHotTemperedVenusUser' is most specific for these arguments:
'public void SetHotTemperedVenusUser(Venus.CS.Aueb.Users.WolfenIlic user)': Not most specific.
'public void SetHotTemperedVenusUser(Venus.CS.Aueb.Users.Pascal user)': Not most specific.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2141
Joined: Sun Nov 18, 2007 5:32 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by necrofear_13 » Sun Dec 25, 2011 11:53 am

nachos wrote:
zweistein wrote:όχι, όχι σε σένα.
στον κλασικό συγκεκριμένο γνωστό θερμοκέφαλο user που θα πεταχτεί πάντα με την ταυλωμενη πολιτικοποιημένη ιδεολογία του για να trolάρει ένα θέμα στις αναδημοσιεύσεις που θα του κάτσει γιατί έτσι του ταυλωσε και κλασσικά θα το βγάλει εκτος θέματος μετατρέποντας το σε άλλη μια πολιτικοποιημένη συζήτηση που συνήθως θα αγγίζει πάλι το επίπεδο της αηδίας με αναφορες σε χιλιομασημένα θέματα.
.Net 4.0 Compiler wrote:Error 1 Overload resolution failed because no accessible 'SetHotTemperedVenusUser' is most specific for these arguments:
'public void SetHotTemperedVenusUser(Venus.CS.Aueb.Users.WolfenIlic user)': Not most specific.
'public void SetHotTemperedVenusUser(Venus.CS.Aueb.Users.Pascal user)': Not most specific.
XAXAXAXAXXAXAXAXAX. Θεός!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
User avatar
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 527
Joined: Sun Jun 14, 2009 10:44 pm
Gender:
Location: Lat. 51°29'31.14"N Lon. 0° 7'33.27"W

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by WoLfeN Ilic » Sun Dec 25, 2011 12:34 pm

Τη θερμοκρασια του πλυντηριου τη μειωσατε στους 30 βαθμους, ετσι ωστε να μπορει η BP να αμολαει μεγαλυτερες πετρελαιοκηλιδες?
Last edited by WoLfeN Ilic on Sun Dec 25, 2011 12:52 pm, edited 2 times in total.
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by nachos » Sun Dec 25, 2011 12:40 pm

WoLfeN Ilic wrote:πετραιλεοκηλιδες
My eyes!!! Oh my eyes!!! I'm blind!!!

edit: Ρε mods μαζεύτε (μας) τις τρολάρες ρε!!!
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!

Post by cypher » Sun Dec 25, 2011 12:47 pm

Stay ontopic plz.
ImageImageImageImageImageImageImage
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”