Δε λέω να την ανεβάσει, απλώς στο λέω γιατί προφανώς δεν ανήκει στην κατηγορία "είμαι άνεργος με κανένα περιουσιακό στοιχείο, κανένα εισόδημα κι έκανα σωστά τη δήλωση"....οπότε λογικά κάτι θα ξέχασε να σου πει.

Όχι ότι αυτό καθιστά το φόρο δίκαιο αυτομάτως, απλά επειδή ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, το θέμα είναι τι ισχύει στην πραγματικότητα.
Εγώ λέω άλλο όμως. Υπάρχει το ενδεχόμενο από ότι ακούγεται, να πληρώνεις φόρο από το 1ο ευρώ εισοδήματος. Δηλαδή και για 1 μήνα να σε προσέλαβαν και να σε πλήρωσαν 300 ευρώ, να πληρώσεις φόρο. Βέβαια τώρα με το 6ήμερο δεν θα μας απασχολεί και πολύ γιατί θα δουλεύουμε 6ήμερε την εβδομάδα, οπότε θα βγάζουμε σε βασικό περίπου όσα βγάζαμε πριν 4 χρόνια με 5νθήμερο 8ωρο.
Ωραίος ο συλλογισμός που κάνεις στο τέλος, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα 560 του βασικού μισθού αφορούν "μηνιαίο μισθό", όχι "μηνιαίο μισθό 20 ημερών". Τουτ'έστιν δεν θ'αλλάξει ο βασικός επειδή θα προστεθούν 5 μέρες στον εργασιακό μήνα. Απλά θα πέσει το μέσο ημερομίσθιο. Με λίγα λόγια, μη νομίζεις ότι θα πληρώνεσαι παραπάνω την έκτη μέρα.
εξαρτάται πως θα ορίσουν τους νέους μισθούς του 6ήμερου. Θα τους ορίσουν με βάση το μηνιαίο κατώτατο μισθό ή με βάση το κατώτατο ημερομίσθιο?
btw πολύ απότομα δεν ανεβαίνει το ευρώ τις τελευταίες μέρες?
Νομίζω δεν υπάρχει κατώτατο ημερομίσθιο. Ο μηνιαίος μισθός είναι που ορίζεται και μετά πάει δια του x. Αλλιώς ο μισθός του τετραώρου θα ήταν ακριβώς ο μισός του οχταώρου, που δεν συμβαίνει.