Τρένο έκοψε τα πόδια περαστικού ποδηλάτη

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Re: Τρένο έκοψε τα πόδια περαστικού ποδηλάτη

Post by mosquito110 » Fri Oct 26, 2012 12:54 pm

Aitoulas wrote:Μια παρατήρηση για τους ποδηλάτες: κινούνται πολύ άναρχα μέσα στην πόλη. ( Αρκετοί ) περνάνε με κόκκινο σαν μην αφορά τα ποδήλατα το φανάρι ή θα οδηγούν πολύ αργά σε λεωφόρους. Καλώς ή κακώς, οι δρόμοι είναι ρυθμισμένοι για την κυκλοφορία αυτοκινούμενων και από τη στιγμή που δε υπάρχουν ακόμα ποδηλατόδρομοι, χρειάζεται μια προσαρμογή στις υπάρχουσες συνθήκες κυκλοφορίας.
Ας μη δίνουμε κακή εικόνα οι ποδηλάτες στον υπόλοιπο κόσμο, όταν γίνεται προσπάθεια να σηκωθούν οι άνθρωποι από τον καναπέ του αμαξιού και να γίνει το ποδήλατο πιο διαδεδομένο μέσο.
Όσο γρήγορα κ να θες να πηγαίνεις σε μια λεωφόρο,δεν μπορείς να αποδίδεις συνεχώς το ίδιο. Κάποια στιγμή θα κουραστείς. Αλλά κ πάλι δεν μπορείς να πιάσεις την ίδια ταχύτητα,ίσως ούτε την μισή, από όση πιάνουν τα αυτοκίνητα στις μεγάλες λεωφόρους(πχ μεσογείων).
Έχω παρατηρήσει ότι επικίνδυνος γίνεται ο ποδηλάτης για τον ίδιο του τον εαυτό στις αλλαγές λωρίδων. Δηλαδή ενώ όλη την ώρα βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του δρόμου, απροειδοποίητα αλλάζει με κίνδυνο κυρίως για εκείνον γιατί δεν κάνει κ μεγάλη ζημιά ένα ποδήλατο σε ένα αυτοκόνητο.. Οπότε καλό είναι να κουνάμε το χεράκι μας, για το καλό όλων μας!
Καιρός ειναι πάντως να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, έστω για αρχή στα κεντρικά σημεία.
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Oct 26, 2012 3:27 pm

mosquito110 wrote: Έχω παρατηρήσει ότι επικίνδυνος γίνεται ο ποδηλάτης για τον ίδιο του τον εαυτό στις αλλαγές λωρίδων. Δηλαδή ενώ όλη την ώρα βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του δρόμου, απροειδοποίητα αλλάζει με κίνδυνο κυρίως για εκείνον γιατί δεν κάνει κ μεγάλη ζημιά ένα ποδήλατο σε ένα αυτοκόνητο.. Οπότε καλό είναι να κουνάμε το χεράκι μας, για το καλό όλων μας!
Καιρός ειναι πάντως να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, έστω για αρχή στα κεντρικά σημεία.
Η αλλαγή λωρίδων είναι κατά την άποψη μου η πιο επικίνδυνη στιγμή. Εγώ προσωπικά αλλάζω λωρίδα μόνο όταν σε αυτή τη λωρίδα το αμάξι που θα είναι πίσω μου θα έχει μια απόσταση της τάξης των 80 μέτρων. Αλλιώς κόβω ταχύτητα μέχρι να πετύχω φανάρι ή κάνω στην άκρη μέχρι να πετύχουν αυτοί φανάρι. Και χέρι να βγάλεις, σε μεγάλους δρόμους πάλι ρισκάρεις. Καταρχάς με πόση ταχύτητα κινείσαι που θα αλλάξεις λωρίδα και με πόση κινούνται οι υπόλοιποι στη λωρίδα;
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Oct 26, 2012 3:38 pm

Πρεπει να εισαι πραγματικα πολυ ενσυνειδητος για να πιασει τοπο το χειροκινητο φλας. Πιο σωστο βρισκω αυτο που λεει ο Wolfen
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”