Πέτρες από μικροπωλητές σε αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Πέτρες από μικροπωλητές σε αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ

Post by Ktulu » Tue Sep 24, 2013 3:23 pm

@Mpomp, νόμιζα πως εσυ και καποια αλλα ατομα εδω μεσα (ετους 2009+) ηθελαν πραγματι να προωθησουν το forum και οχι απλα να παριστανουν τα εγωκεντρικα τυπακια μπαινουν μεσα και νομιζουν οτι ολο το forum τους ανηκει, αν εκανα λαθος διορθωσε με. Επισης, το forum ανηκει στην φοιτητικη κοινοτητα του τμηματος της πληροφορικης και δεν ειναι τσιφλικι κανενος διαχειριστη και της παρεας του, ολοι ειμαστε περαστικοι απο το μεσα, και οσο πιο γρηγορα το καταλαβουν καποιοι τοσο το καλυτερο.

Οταν καποιοι αναρωτιουνται τι φταιει και μαραζωνει το forum, καλο θα ειναι να καταλαβουν η αποτυχια να οφειλεται στην αποτυχια των διαχειριστων. Οταν η αποψη καποιων φοιτητων δεν μπορει αν ακουστει, τοτε αρχιζει η κατρακυλα και στο τελος αν συνεχισει ετσι θα καταντισει σαν το opanotes.

Peace, δεν εχω ορεξη να προκαλεσω flames, αλλα ετσι ειναι τα πραματα, οποιος δεν συμμεριζεται την αποψη μου, με γεια του με χαρα του.
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
m4ver1ck
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by m4ver1ck » Tue Sep 24, 2013 3:30 pm

@ Ja

Δεν θα έλεγα ότι είναι φοβισμένοι, παρά εντελώς εγωκεντρικοί και αιθεροβάμμωνες. Αν πρόσεξες δεν φοβάται να πεί την άποψη του, αλλα παθαίνει μαζικό butthurt όταν του γίνεται η ασθενέστερη κριτική. Ουσιαστικά έχει θέσει εαυτόν σαν "μοναδική και ανεπανάληπτη προσωπικότητα" που κανείς δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να του προσβάλλει τα συναισθήματα (τουτέστιν και η παραμικρή αντιδραση εκλαμβάνεται σαν επίθεση προς το μέρος του). Δεν είναι αποκλειστικά δικό του το φταίξιμο, μιας και είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας. Τα κοινωνικά ήθη που επιβάλλονται, καταντούν πολλούς ανθρώπους εντελώς νάρκισσους, με την συνεχή ανάγκη να έχουν ένα κοινό. Όταν δεν μπορούν να το αποκτήσουν "με το σπαθί τους" και το απωθούν, προβαίνουν σε επιδεικτικούς αυτο-οικτιρμούς, (σε απλή αργκό, drama-queen-ιαζουν) μπας και το ξανακερδίσουν.

Αυτός είναι και ένας από τους σημαντικότερους λόγους, που όταν βλέπω ανθρώπους να "καταδικάζουν την βία" σαν το μέγιστο κακό, τείνω να μην τους παίρνω καθόλου στα σοβαρά ή να τους ακούω με δόσεις προκατάληψης.
Last edited by m4ver1ck on Tue Sep 24, 2013 3:38 pm, edited 2 times in total.
Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Tue Sep 24, 2013 3:33 pm

Ktulu wrote:@Mpomp, νόμιζα πως εσυ και καποια αλλα ατομα εδω μεσα (ετους 2009+) ηθελαν πραγματι να προωθησουν το forum και οχι απλα να παριστανουν τα εγωκεντρικα τυπακια μπαινουν μεσα και νομιζουν οτι ολο το forum τους ανηκει, αν εκανα λαθος διορθωσε με. Επισης, το forum ανηκει στην φοιτητικη κοινοτητα του τμηματος της πληροφορικης και δεν ειναι τσιφλικι κανενος διαχειριστη και της παρεας του, ολοι ειμαστε περαστικοι απο το μεσα, και οσο πιο γρηγορα το καταλαβουν καποιοι τοσο το καλυτερο.
Καταρχάς εγώ μπήκα στη σχολή το '10 και στην ομάδα του Venus το '11. Πέρα από αυτό, μετά από εμένα μπήκαν στην ομάδα φοιτητές παλαιότεροι από εμένα. Αυτό για να ξεκαθαρίζουμε ότι δε πάει με τη "χρονολογία" η ποιότητα της διαχείρισης. Δε ξέρω τι γινόταν πριν το 2009. Είχατε "τυραννία" και ψάχνατε για καλύτερους διαχειριστές?

Το forum δεν "ανήκει" σε κανέναν. Αν ανήκει σε κάποιον είναι στα παιδιά που το ίδρυσαν. Ακριβώς επειδή είμαστε περαστικοί, ας αναλογιστούμε όλοι τι αφήνουμε εδώ και πώς επηρεάζουμε την ποιότητα της κοινότητας.
Επίσης ας αναλογιστούν τα μέλη πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του συντονιστή και του διαχειριστή. Έχει ξαναγίνει η κουβέντα, λίγο πριν παραιτηθώ ο ίδιος από τη θέση του συντονιστή. Και βλέπω ότι και αφού "απαλλάχθηκαν" αρκετοί από τις "αυθαιρεσίες" μου, τα κόμπλεξ δεν παύουν να υπάρχουν, τώρα στοχεύουν ορισμένοι και την υπόλοιπη ομάδα.
Το forum δεν είναι το τσιφλίκι των διαχειριστών αλλά ξεχνάτε ότι δεν είναι και η παιδική χαρά των μελών.
Ktulu wrote: Οταν καποιοι αναρωτιουνται τι φταιει και μαραζωνει το forum, καλο θα ειναι να καταλαβουν η αποτυχια να οφειλεται στην αποτυχια των διαχειριστων. Οταν η αποψη καποιων φοιτητων δεν μπορει αν ακουστει, τοτε αρχιζει η κατρακυλα και στο τελος αν συνεχισει ετσι θα καταντισει σαν το opanotes.

Peace, δεν εχω ορεξη να προκαλεσω flames, αλλα ετσι ειναι τα πραματα, οποιος δεν συμμεριζεται την αποψη μου, με γεια του με χαρα του.
Αποτυχία των διαχειριστών? Πού το βασίζουμε αυτό? Ποια άποψη φιμώθηκε? Είσαι εντελώς φάουλ εδώ και η άποψή σου αβάσιμη. Και προσβλητική προς την ομάδα. Συγνώμη, αλλά είσαι αχάριστος. :roll:
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
X-ray
Mbyte level
Mbyte level

Post by X-ray » Tue Sep 24, 2013 4:11 pm

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Εγώ ένα έχω να πω! Φασισμός!!! Είτε είσαι δεξιός είτε είσαι αριστερός είτε πάνως είτε κάτως αν δεν συμφωνείς με όλους και το λες είσαι φασίστας. Τελεία και παύλα. Και ο διάλογος είναι φασιστικός. Γιατί μας πιέζει. Και ακούμε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε παρά τη θέλησή μας. Και αυτό που λέω φασιστικό είναι. Και οι Monty Python είναι φασίστες. Γιατί έχουν φάση... Γενικά καλή φάση και φασισμός είναι ένα και το αυτό. Αυτό το ίδιο. Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο...
Επίσης αλλάξτε το title του forum σε meta-venus...
Ή διαγράψτε αυτό το subforum γιατί φαίνεται να τραβάει όλα τα threads μέσα του.
shrinked image
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Tue Sep 24, 2013 4:20 pm

Αριωνας wrote:Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στο φόρουμ αυτό και ποιοι κάνουν κουμάντο, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις σοβαρό διάλογο και ανταλλαγή διαφορετικών απόψων σε θέματα πολιτικού περιεχομένου εξαιτίας μερικών ανεγκέφαλων. Άμα τύχει και διαφωνήσεις μαζί τους, θα μετανιώσεις τη στιγμή που το έκανες, γιατί πολύ απλά αυτοί ΠΡΩΤΟΙ θα σε ειρωνευτούν, θα σε υποτιμήσουν, θα σε χλευάσουν και θα σε <<ταπεινώσουν>> με τον δικό τους τρόπο, θα αισθάνονται περήφανοι μετά για αυτήν την πράξη τους, γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι κάποιοι απ'τους διαχειριστές είναι μαζί τους, δεν πρόκειται να τους κάνουν τίποτα, και τα εγκρίνουν κάτι τέτοια απ'την μια πλευρά. Το έχω διακρίνει και σε πολλά άλλα παλιότερα threads στο venus, όχι μόνο στα δικά μου. Εδώ, ο άλλος ο τελευταίος φίλος μου λέει με βεβαιότητα κιόλας, λες και με ξέρει από χθες, ότι δεν ξέρω τι να πιστέψω και ότι έχω κάνει και άπειρα posts(!!!), και μετά περιμένουν να κάνω και σοβαρή συζήτηση μαζί τους.

Εδώ είχα παρακαλέσει από έναν απ'τους διαχειριστές του site, να μεταφέρουν τα όποια προσβλητικά σχόλια έγιναν αρχικά προς το πρόσωπό μου σε άλλο thread, όπου δεν είχα προκαλέσει τον συνομιλητή μου, και ξέρεις τι μου είπε; Δεν γίνεται να το κάνουν, και άμα το έκαναν θα μετέφεραν όλο το thread στα off-topic. Και το πιο αστείο είναι ότι έκρινε ότι είμαι υπερβολικός και υποτιμώ τον συνομιλητή μου. Όλα αυτά απ'τον ίδιο τον διαχειριστή/συντονιστή του venus........... Άσ'το φίλε μου, δεν βγάζεις άκρη. Γι'αυτό και εγώ δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με πολιτικά θέματα εδώ μέσα, όχι επειδή μερικοί απαξιώνουν και ειρωνεύονται την αξιοπιστία της κάθε είδησης, αλλά επειδή βλέπω ότι ο ένας υποστηρίζει τον άλλον, πατάνε like ή thanks ή ό,τι άλλο είναι αυτό μεταξύ τους, επειδή είτε ξέρουν ο ένας τον άλλον είτε για το γαμώτο, και δεν θέλουν να δουν την ουσία ή την οπτική της κάθε είδησης από μια αντίθετη πλευρά. Τζάμπα βερεσέ τα λέω όλα αυτά, αλλά θέλω να πιστεύω ότι και, οι άλλοι, απλοί χρήστες του venus, έχουν μάτια και βλέπουν.
Πρώτα απ'όλα επειδή παίζεις πολύ χοντρά με το να αποκαλείς ανεγκέφαλους ανθρώπους που δεν ξέρεις, θα σου πρότεινα λιγάκι να προσέξεις τον τόνο σου. Ο μόνος λόγος που δε μπορεί να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση μαζί σου (και προσωπικά το προσπάθησα εξ'αρχής αλλά όπως είδες κι εσύ, δε βγαίνει) είναι ότι φάσκεις και αντιφάσκεις, ότι υστεριάζεις ότι παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά σου και στο αμέσως επόμενο post λες "στην ουσία ναι, αυτό έλεγα κι εγώ στην αρχή", ότι έχεις ανοίξει ένα κάρο threads μόνο και μόνο για να τ'ανοίξεις και να μας πείσεις ότι ξέρεις να συζητάς κι ότι νομίζεις ότι όλοι είναι εναντίον σου.
Εγώ δεν είδα κανέναν να σε προσβάλλει. Είδα μόνο άτομα να σε δουλεύουν (όπως έκανα κι εγώ) όταν, σε κάθε post σου, προκαλούσες ανοιχτά. Δε νομίζω ότι απ'την αρχή κάποιος μπήκε με την κακή προαίρεση να σε δουλέψει, αλλά ρε παιδί μου, το τραβάει ο οργανισμός σου.

Συνεπώς επειδή δε μιλάμε για προσβολή, μιλάμε για μία φυσιολογική δράση-αντίδραση που εσύ ο ίδιος προκαλείς, πως έχεις την απαίτηση να "προστατευτείς" από τους διαχειριστές; Για το offtopic έχεις δίκιο αλλά εγώ πάντα είμαι της άποψης ότι μερικές κουβέντες πρέπει να γίνονται, έστω κι αν είναι offtopic. Αλλιώς ας το κάνουμε ειδησεογραφικό portal με δυνατότητα user comments. Οπότε κρίνε λίγο τη δική σου, εντελώς αψυχολόγητη, συμπεριφορά πριν αρχίσεις να κατηγορείς άλλους γιατί κι εγώ στο παρελθόν έχω πλακωθεί (σε επίπεδο απόψεων πάντα) με άτομα πολύ πιο κοντά στην ομάδα διαχείρισης απ΄ότι εγώ αλλά όπου η άλλη πλευρά ξέφυγε απρόκλητα και έκανα report, αν θυμάμαι καλά, έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Οπότε απ'το να ψάχνεις φαντάσματα, κάτσε να δεις αν εσύ ο ίδιος έχεις την ικανότητα να συζητάς. Εγώ πιστεύω ότι δεν την έχεις, ή ότι μας τρολλάρεις.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Tue Sep 24, 2013 5:21 pm

Παίζει ο Αρίωνας να είναι το μεγαλύτερο τρολ του αιώνα και να την έχουμε πατήσει όλοι.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Tue Sep 24, 2013 6:48 pm

@stoupeace Έχεις μεγάλη αυτογνωσία, βλέπω. Για τον εαυτό σου μιλάς, σωστά; Γνωρίζεις τι εστί τρολ, έτσι; Αυτός που πετάει άκυρες εξυπνάδες όλη την ώρα, και μιλάει χωρίς επιχειρήματα. Λ.χ. εσύ. Άλλα έχει δίκαιο ο cypher, τζάμπα ασχολούμαι. Over and out, indeed.
Ο stoupeace, αν παρατηρήσετε, στα περισσότερα threads, πετάει μια κοτσάνα, νομίζει ότι είναι ο μικρός θεούλης κοτσάροντας και μια φωτογραφία του τεράστιου Stewie, και περιμένει αυτήν την ένδοξη στιγμή που κάποιος του πατήσει thanks στο post του για να ικανοποιηθεί ακόμα περισσότερο.
@m4ver1ck Κρίμα αδερφέ, και σε είχα σε μεγάλη υπόληψη.. Αλλά με αυτά που έγραψες τώρα, με διέψευσες θριαμβευτικά.
Anyway, θα προτιμούσα lock και των 4 δικών μου threads, αν γίνεται, γιατί ξεφεύγει και άλλο το πράγμα και ιδιαίτερα από τα τρολς. Υπάρχουν και άλλοι συμφοιτητές μας που μιλάνε σωστά και απ'τις 2 πλευρές και μάλιστα με επιχειρήματα και πραγματικά το σέβομαι αυτό, αλλά δυστυχώς τα τρολ βλ. stoupeace, ξέρουν πως να διαλύουν μια συζήτηση.
ImageImage
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Sep 24, 2013 7:05 pm

Πάντως τυπικά μια παρατήρηση. Επειδή σπουδάζω εξωτερικό και κάνω αρκετή παρέα με παιδιά από άλλες σχολές πληροφορικής και τυχαίνει να είναι μερικοί από αυτούς διαχειριστές σε forum των σχολών τους μερικές απλές παρατηρήσεις ... Δεν λέω ότι το moderation είναι τέλειο στο venus αλλά τα παιδιά έχουν ρίξει πολύ δουλειά για να έχουμε εμείς όλοι όλο αυτό το πράγμα τσάμπα ... Δεύτερον έχω βαρεθεί την καραμέλα ότι οι mods φταίνε που το venus δεν είναι τόσο ενεργό ... λάθος σε όλα τα forum αντίστοιχων σχολών με τη δική μας έχει πέσει η κίνηση τον τελευταίο καιρό επειδή πολύ απλά οι φοιτητές δεν ασχολούνται όσο ασχολιόντουσαν πιο παλιά και τα έχουν όλα γραμμένα. Τρίτον οι mods είναι άνθρωποι που σημαίνει ότι κάνουν λάθη κλπκλπ. Τι περιμένετε δηλαδή να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με όλα? Τέταρτον όταν γράφετε κάτι στο forum και θέλω να γράψω κάτι θα το γράψω και θα το πω και στον φίλο μου τον nacho και θα μιλήσω και με τον ja κλπκλπ επειδή γράφουμε τόσο καιρό στο forum και κάνουμε και την πλάκα μας. Οποιοσδήποτε δεν αντέχει την κριτική σεβαστό αλλά να πάει να κλειστεί σε μοναστήρι εδώ είμαστε αληθινός κόσμος get used to it οπότε υπάρχουν και οι κλίκες και οι μαλάκες και όλοι ... δεν φταίνε οι mods για τα πάντα. Αν δεν σας αρέσει κάποιος απλά δεν λαμβάνετε υπόψιν το τι λέει. Ούτε τα post και τα threads είναι πνευματικό σας έργο που το καταπατούν οι κακοί trollers ούτε οι mods είναι ιντερνετικές νταντάδες (νταντάδες από το θα σε κάνω ντα). Επίσης για να μην παρεξηγηθώ έχω θέματα με τους mods και κατα καιρούς τα λέω αλλά δεν μπορώ να είμαι μπάσταρδος και να μην αναγνωρίσω ότι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν (που είναι και το ζητούμενο) ειδικά όταν εγώ θα μπορούσα (αρχικά λόγο γνώσεων) να ασχοληθώ πιο ενεργά με το venus και δεν το κάνω.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
bstrds
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by bstrds » Tue Sep 24, 2013 8:18 pm

Image
[code] _____________________________________ / You're a card which will have to be \ \ dealt with. / ------------------------------------- \ ,-^-. \ !oYo! \ /./=\.\______ ## )\/\ ||-----w|| || || Cowth Vader [/code]
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Tue Sep 24, 2013 9:46 pm

m4ver1ck wrote:@ Ja

Δεν θα έλεγα ότι είναι φοβισμένοι, παρά εντελώς εγωκεντρικοί και αιθεροβάμμωνες. Αν πρόσεξες δεν φοβάται να πεί την άποψη του, αλλα παθαίνει μαζικό butthurt όταν του γίνεται η ασθενέστερη κριτική. Ουσιαστικά έχει θέσει εαυτόν σαν "μοναδική και ανεπανάληπτη προσωπικότητα" που κανείς δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να του προσβάλλει τα συναισθήματα (τουτέστιν και η παραμικρή αντιδραση εκλαμβάνεται σαν επίθεση προς το μέρος του). Δεν είναι αποκλειστικά δικό του το φταίξιμο, μιας και είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας. Τα κοινωνικά ήθη που επιβάλλονται, καταντούν πολλούς ανθρώπους εντελώς νάρκισσους, με την συνεχή ανάγκη να έχουν ένα κοινό. Όταν δεν μπορούν να το αποκτήσουν "με το σπαθί τους" και το απωθούν, προβαίνουν σε επιδεικτικούς αυτο-οικτιρμούς, (σε απλή αργκό, drama-queen-ιαζουν) μπας και το ξανακερδίσουν.

Αυτός είναι και ένας από τους σημαντικότερους λόγους, που όταν βλέπω ανθρώπους να "καταδικάζουν την βία" σαν το μέγιστο κακό, τείνω να μην τους παίρνω καθόλου στα σοβαρά ή να τους ακούω με δόσεις προκατάληψης.
Συμφωνώ για το bold , αν και το περί φοβισμένων δεν πάει στον Αρίωνα μιας και έχει το θάρρος της άποψής του , πάει σε αυτό το ποστ:
Ktulu wrote: Έχεις απόλυτο δίκιο, το ίδιο εχω παρατηρήσει και εγώ, άμα δεν είσαι φίλος του εκάστοτε διαχειριστή δεν μπορείς να πεις τίποτα χωρίς να σε χλευάσουν οι γνωστοί τύποι. Γι'αυτό άλλωστε για μένα το Venus είναι το τελευταίο forum στο οποίο θα μίλαγα περί πολιτικών θεμάτων.
Συνήθως από τέτοιο κόσμο θα ακούσεις τις παρακάτω ατάκες.Δεν συμμετέχω στο venus γιατί υπάρχουν οι γνωστοί flamers , δεν συμμετέχω σε συνελεύσεις γιατί υπάρχουν κομματικοί , δεν συμμετέχω σε πορείες γιατί υπάρχουν μπάχαλοι , δεν συμμετέχω γενικά γιατί γιατί γιατί...Παραμύθια της χαλιμάς.Αν δεν έχεις π.χ το θάρρος της άποψής σου έχοντας απέναντι τον Τζα και τις ειρωνείες του σκέψου να έχεις απέναντι σου ένα φασίστα ( μιας και είναι και της μόδας τελευταία ).
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
artistas
byte level
byte level

Post by artistas » Wed Sep 25, 2013 12:41 am

@Αριωνας εμένα αυτοί οι άνθρωποι κάθε άλλο παρά άβολα με έχουν κάνει να αισθανθώ. Εγώ όσο χρονικό διάστημα είμαι στη σχολή έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι είναι πολύ ευγενικοί με τους φοιτητές και δεν ενοχλούν κανέναν. Μάλιστα όταν είχα πρόβλημα με το πόδι μου μου έλεγαν περαστικά. Πιστεύω πρέπει να υπάρχει μια αλληλεγύη μεταξύ των διωκόμενων γιατί και εμάς και τις οικογένειας μας μας κυνηγάει το κράτος (οικονομικά). Προφανώς, έξω απ' τη σχολή έχουν εγκατασταθεί για να νιώθουν οι ίδιοι ασφαλείς και όχι για να σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα. Το να αισθάνεσαι άβολα δίπλα σε ανθρώπους μπορώ να το ερμηνεύσω μόνο ως σύμπτωμα αντικοινωνικότητας. Και αντιαισθητικό είναι μόνο να βλέπεις αυτά τα βίαια σκηνικά που συνεχίζονται παρά τις εκατοντάδες αποτυχημένες απόπειρες της αστυνομίας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Επίσης, ευχαριστούμε τα παιδιά που συνεργάζονται για την ύπαρξη του forum και μας βοηθάνε!
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Wed Sep 25, 2013 1:30 am

@artistas Αντικοινωνικός είναι αυτός που έχει πρόβλημα στο να γνωρίζει αγνώστους. Κάθε άλλο παρά αντικοινωνικός δεν είμαι. Σε πληροφορώ ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι ανοιχτός στο να γνωρίζω και να συναναστρέφομαι με άλλους ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας. Έχω πρόβλημα με το παρεμπόριο αυτό καθ'αυτό, που πραγματοποιείται ακριβώς έξω απ'τη σχολή μας, και όχι με τους ανθρώπους που το πράττουν, αν με πιάνεις. Το είχα αναφέρει και σε προηγούμενο μου post.

Kατά τ'άλλα πολύ σωστή και δεκτή η άποψή σου!
ImageImage
bstrds
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by bstrds » Wed Sep 25, 2013 4:23 am

σταματα να εχεις προβλημα γιατι μου τη βαραει
[code] _____________________________________ / You're a card which will have to be \ \ dealt with. / ------------------------------------- \ ,-^-. \ !oYo! \ /./=\.\______ ## )\/\ ||-----w|| || || Cowth Vader [/code]
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Sep 25, 2013 4:28 am

Ο Αρίωνας μου την είπε.

Link
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Wed Sep 25, 2013 6:54 am

@bstrds Άμα στη "βαράει", όταν κάποιος εκφράζει τις προσωπικές του ανησυχίες για διάφορα κοινωνικά ζητήματα, τότε πραγματικά δεν μπορώ να κάνω κάτι για την περίπτωση σου. Σου συνιστώ τα ηρεμιστικά Zanax, αρχικά, για να καλμάρουν λίγο τα νεύρα σου και μετά, βλέπουμε.
ImageImage
X-ray
Mbyte level
Mbyte level

Post by X-ray » Wed Sep 25, 2013 9:37 am

Αρίωνα δεν σε έχω κατηγορήσει ούτε μισή φορά γιατί λες τη γνώμη σου, συμφωνώ δε συμφωνώ.
.....
Αλλά ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΝ Stoupeace!! :lol:
Οι παρεμβάσεις του είναι πάντα έγκυρες και αποτελεσματικές.
shrinked image
Deykalionas17
byte level
byte level

Post by Deykalionas17 » Fri Sep 27, 2013 12:01 am

Να πω κι εγώ την βλακεία μου μιας και έχω καιρό να γράψω στο forum και μου αρέσουν οι τζερτζελέδες! (btw πότε θα βγάλει αυτός ο Κωτίδης το σχεδιασμό Βάσεων!!!;;; )... Γενικά αριστερό δεν με λες παρ'ότι αυτός ο διαχωρισμός στην Ελλάδα (δεξιών και αριστερών) είναι εντελώς λάθος και ό,τι να'ναι. Επίσης το παραεμπόριο δεν μου αρέσει. Ούτε που είμαστε στις 11.000.000 πολίτες στη χώρα και έχουμε κάνα μύριο νόμιμους μετανάστες και 1-2 ακόμα παράνομους. Αλλά από εκεί και πέρα έχω να πω ότι τα αφεντικά των παραεμπόρων είναι Έλληνες (μέχρι σήμερα πίστευα ότι ήταν μόνο ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κλπ, αλλά φαίνεται ότι ακόμα και οι μπάτσοι και οι χρυσαυγίτες οι γελοίοι εκμετεαλεύονται αυτούς τους άμοιρους ανθρώπους) και το μεγαλύτερο φταίξιμο για αυτή την κατάσταση είναι δικό τους και όντως οι μπάτσοι κατεβαίνουν στην ΑΣΟΕΕ καθαρά για να δει ο κόσμος ότι παίξανε λίγο ξύλο και να το δείξουν οι ειδήσεις. Θυμάμαι ακόμα ένα κοντούλι πακιστανό (αντιπαθέστατο κατά τα άλλα ενοχλούσε όλους τους περαστικούς κυρίως γυναίκες μεγάλης ηλικίας που τις έπριζε να πάρουν από την πραμάτια του) που τον πιάσανε 3 γωμάρια και τον πετάξανε στον τοίχο και τον σαπίσανε στις μάπες. Ακόμα το σκέφτομαι και με πιάνει τρέλα. Ήταν μια άνανδρη και άθλια κατάσταση. Μακάρι να υπήρχε κάποιος να πλακώσει τους μπάτσους εκείνη την ώρα. Πολύ θα το χαιρόμουνα. Επίσης η αλλαγή της θέσης των μικροπωλητών δεν αλλάζει το πρόβλημα και ήταν πραγματικό fail σχόλιο.

Ας πάω στον φίλο Αρίωνα. Φίλε μου δεν σε ξέρω και δεν έχω κάτι εναντίον σου. Όπως πιστεύω και οι περισσότεροι εδώ μέσα. Το ότι στην Ελλάδα φοβάσαι να πεις ότι είσαι δεξιός γιατί θα είσαι δακτυλοδειχτούμενος ίσως να ισχύει. Το ότι η βία και η παρανομία από την αριστερή πτέγυρα θεωρείται normal και ότι πρέπει να συγχωρείται σε ένα βαθμό ισχύει. Και δεν μου αρέσουν αυτές οι αντιλήψεις. Αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι έχουν τις ρίζες τους. Όχι πολύ παλιότερα (όταν οι γονείς πήγαιναν ήδη σχολείο) είχαμε ΔΕΞΙΑ δικτατορία. Με φίμωση, βασανισμό, φυλάκιση εξορία και και και και και των αντιφρονούντων. Όποιος τολμούσε να πιστεύει κάτι άλλο από αυτό που πίστευε το καθεστώς έπρεπε να εξαφανιστεί. Αυτό ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της κοινωνίας ενάντια σε οτιδήποτε δεξιό και ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ. Έχει μειωθεί πολύ στις μέρες μας, αλλά όχι αρκετά γιατί και η προοπτική που παρουσιάζουν τα λαικά αριστερά κόμματα παλιά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΣΥΡΙΖΑ είναι ομολογουμένως ονειρική. Δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία, δωρεάν μεταφορές, δωρεάν τα πάντα σε υψηλό επίπεδο και καλοί μισθοί και τα πάντα. Και τη Βεργκάρα να μας κάνει αέρα θα μας τάξουν. Αν τους πίστευα κι εγώ αριστερός θα ήμουν. Αλλά κάτι μέσα μου με εμποδίζει να πιστεύω όλες αυτές τις αερολογίες. Δεν θέλω ένα κράτος να το βυζαίνω όλη μου τη ζωή και εγώ να μην κάνω τίποτα. Τελικά μακρυγόρησα και δεν σου είπα αυτό που ήθελα. Αυτά μπορεί να συμβαίνουν στην κοινωνία, μπορεί να έχουμε αρκετούς υποστηρικτές τέτοιων απόψεων στο forum, δικαίωμά τους και δεν θα δώσουν αναφορά σε κανέναν για αυτό, ίσως ακόμη και κάποιοι από τους διαχειριστές να είναι τέτοιων απόψεων (δεν τα γνωρίζω τα παιδιά) ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΦΙΜΩΣΕΙ. Ούτε εμένα φιμώσανε και είμαι σίγουρος ότι δεν το έχουν κάνει και σε κανέναν άλλο. Εσύ επιτήθεσαι στους πάντες, εκείνοι απαντούν σε ελαφρύ ύφος με ειρωνεία και εσύ παίρνεις αμυντική στάση και προσβάλλεις πάλι τους πάντες. Πιστεύοντας μάλιστα ότι δείχνεις ισχυρός ή κάτι τέτοιο με αυτόν τον τρόπο. Είσαι σαν ένα μικρό κουταβάκι που κυνηγάει την ουρά του. Ισχυρός και άξιος σεβασμού θα είσαι μόνο όταν παραθέσεις τις απόψεις σου χωρίς να ειρωνευτείς κανένα, χωρίς να επιτεθείς σε κανένα και χωρίς να νομίζεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια και όλοι πρέπει να συμφωνούν μαζί σου. Τότε θα δεις ότι ανεξάρτητα από αυτό που γράφεις κανείς δεν θα σε ειρωνευτεί. Και αν κάποιος το κάνει θα είναι troll και θα απομονωθεί από τους υπόλοιπους. That's all cheers.
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Fri Sep 27, 2013 12:56 am

Εγώ, φίλε μου, προσωπικά, δεν υποστηρίζω κανένα πολιτικό κόμμα, γιατί κανένα απ'όλα αυτά δεν με εκφράζει ιδεολογικά.

Επειδή, μάλλον, έτυχε να διαβάσεις μόνο τα σχόλια απ'αυτό το thread, σε πληροφορώ ότι είσαι, πολύ μακρυά απ'την αλήθεια. Θα σου πω πως έχουν τα πράγματα.. Στην αρχή, είχα αναδημοσιεύσει 1-2 posts από κάποιες πηγές, και άρχισαν μερικοί να ειρωνεύονται και να αμφισβητούν την αξιοπιστία της είδησης, και μάλιστα ένας-δυο απ'αυτούς μου απευθύνθηκαν σε προσβλητικό τόνο. Είναι δικαίωμα του καθενός να λέει ό,τι θέλει, αλλά για κανένα λόγο, δεν αποδέχομαι προσβλητικά ή ειρωνικά σχόλια. Παραδέχομαι μόνο ότι μπορεί να ήμουν λίγο υπερβολικός προς τον stoupeace, αλλά το έκανα καθαρά από αντίδραση (δράση-αντίδραση). Επίσης, αναφερόμουν σε μια μερίδα συμφοιτητών, και δεν έκραζα τους "πάντες" όπως λες. Δέχομαι την διαφορετική άποψη, που έχει βάση και επιχειρήματα, αλλά δεν προσβάλλει, όπως θα παρατήρησες. Εδώ, δεν είναι γήπεδο. Εν κατακλείδι, σέβομαι και επιβραβεύω τις διαφορετικές απόψεις και τώρα και τη δικιά σου και ας έχεις μια μικρή δόση ειρωνίας προς το τέλος. Δεν ΕΠΙΘΥΜΩ να συμφωνεί κανένας μαζί μου, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να είχαμε λεκτική αντιπαράθεση αυτή τη στιγμή. Αυτό έλειπε. Στα είπα όλα αυτά για να σε ενημερώσω λίγο για το ιστορικό. (Όχι πως σε ενδιαφέρει, αλλά το ανέφερα επειδή εσύ το έθιξες.) Αφού σταμάτησα να ασχολούμαι όμως, εγώ και οι άλλοι, δεν χρειαζόταν να το επαναφέρεις ξανά στην επιφάνεια.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντως, η τοποθέτηση σου με καλύπτει απόλυτα.

Υ.Γ. Δεν παίρνω θέση για την πρώτη παράγραφο σου, γιατί συμφωνώ κατά λέξη με ό,τι είπες.
ImageImage
Deykalionas17
byte level
byte level

Post by Deykalionas17 » Fri Sep 27, 2013 1:28 am

Δεν έχω κάτι να προσθέσω, απλώς ότι αν σε ενόχλησε τα σχόλιό μου, περί κουταβιού, δεν ήθελα να σε προσβάλλω. Ήθελα να βρω μία παρομοίωση και ήταν η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό. Just to be clear... I'm off to play ROME II!!!! :-D
Aitoulas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Aitoulas » Fri Sep 27, 2013 10:14 am

Επειδή παρακολουθώ καιρό το forum, είναι αλήθεια ότι οι δεξιές απόψεις δεν αντιμετωπίζονται με πλήρη ψυχραιμία γενικότερα. Για παράδειγμα, αν σε αυτό το thread που αφορά τους μικροπωλητές γράψω "ότι αποτελούνται από λαθρομετανάστες και πρέπει να γυρίσουν στη χώρα τους, δεν έχει θέση το παραεμπόριο στην είσοδο ενός πανεπιστημίου" είμαι σίγουρος ότι θα εισπράξω, αν όχι επιθετικότητα, σίγουρα ειρωνία για το ότι ζω σε άλλο κόσμο, ότι δεν φταίνε οι μικροπωλητές αλλά τα αφεντικά που φηφίζουνε οι ομοίοι μου κ.τ.λ.
Δε λέω, δεν είμαστε εκκλησία και οι έντονες συζητήσεις είναι χαρακτηριστικό ατόμων που ενδιαφέρονται, αλλά γενικότερα η αριστερή άποψη έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τη δεξιά. Θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται το ίδιο από ένα συγκροτημένο άτομο που θέλει να πάρει την αλήθεια κι από τις δύο πλευρές.
September 28, daylight. The monsters have overtaken the city. Somehow, I am still alive...
X-ray
Mbyte level
Mbyte level

Post by X-ray » Fri Sep 27, 2013 11:27 am

Αριωνας wrote:Εγώ, φίλε μου, προσωπικά, δεν υποστηρίζω κανένα πολιτικό κόμμα, γιατί κανένα απ'όλα αυτά δεν με εκφράζει ιδεολογικά.

Επειδή, μάλλον, έτυχε να διαβάσεις μόνο τα σχόλια απ'αυτό το thread, σε πληροφορώ ότι είσαι, πολύ μακρυά απ'την αλήθεια. Θα σου πω πως έχουν τα πράγματα.. Στην αρχή, είχα αναδημοσιεύσει 1-2 posts από κάποιες πηγές, και άρχισαν μερικοί να ειρωνεύονται και να αμφισβητούν την αξιοπιστία της είδησης, και μάλιστα ένας-δυο απ'αυτούς μου απευθύνθηκαν σε προσβλητικό τόνο. Είναι δικαίωμα του καθενός να λέει ό,τι θέλει, αλλά για κανένα λόγο, δεν αποδέχομαι προσβλητικά ή ειρωνικά σχόλια. Παραδέχομαι μόνο ότι μπορεί να ήμουν λίγο υπερβολικός προς τον stoupeace, αλλά το έκανα καθαρά από αντίδραση (δράση-αντίδραση). Επίσης, αναφερόμουν σε μια μερίδα συμφοιτητών, και δεν έκραζα τους "πάντες" όπως λες. Δέχομαι την διαφορετική άποψη, που έχει βάση και επιχειρήματα, αλλά δεν προσβάλλει, όπως θα παρατήρησες. Εδώ, δεν είναι γήπεδο. Εν κατακλείδι, σέβομαι και επιβραβεύω τις διαφορετικές απόψεις και τώρα και τη δικιά σου και ας έχεις μια μικρή δόση ειρωνίας προς το τέλος. Δεν ΕΠΙΘΥΜΩ να συμφωνεί κανένας μαζί μου, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να είχαμε λεκτική αντιπαράθεση αυτή τη στιγμή. Αυτό έλειπε. Στα είπα όλα αυτά για να σε ενημερώσω λίγο για το ιστορικό. (Όχι πως σε ενδιαφέρει, αλλά το ανέφερα επειδή εσύ το έθιξες.) Αφού σταμάτησα να ασχολούμαι όμως, εγώ και οι άλλοι, δεν χρειαζόταν να το επαναφέρεις ξανά στην επιφάνεια.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντως, η τοποθέτηση σου με καλύπτει απόλυτα.

Υ.Γ. Δεν παίρνω θέση για την πρώτη παράγραφο σου, γιατί συμφωνώ κατά λέξη με ό,τι είπες.
Food for thought.
Αν ήσουν λίγο πιο "ανεκτικός" με τον τρόπο έκφρασης των άλλων δεν θα τσακωνόσουν τόσο εδώ μέσα πιστεύω. Δεν λέω ότι το φταίξιμο είναι 100% σε σένα. Συνήθως 50 - 50 είναι αυτά. Απλά λέω ότι το δικό σου 50% μάλλον οφείλεται στο ότι δεν συγχωρείς όσο αφορά τον τρόπο έκφρασης. Να ας πούμε τώρα ο Deykalionas17 σου έγραψε κάτι που είναι εμφανέστατη η φιλική διάθεσή του από όλο το κείμενο του και εσύ παρ'όλα αυτά σχολίασες για μια μικρή ειρωνεία προς το τέλος. Ευτυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση το παιδί έχει πραγματικά πολύ φιλική διάθεση αλλιώς θα μπορούσε να αρχίσει μια παρεξήγηση και πάλι. Αυτό που θέλω να πω είναι, από την πλευρά σου προσπάθησε να ψειρίζεις λιγότερο τα πράγματα και να μην αρπάζεσαι ακόμα και αν διακρίνεις επιθετικότητα ή ειρωνεία. Read between the lines. Δεν είναι κανένας εδώ μέσα άψογος ρήτορας ώστε να μην του ξεφεύγει και μια ειρωνεία που και που. Κάνε εσύ αυτό το πρώτο βήμα και θα δεις σιγά σιγά ότι θα έχεις πολύ πιο ωραίους διαλόγους. Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι απόψεις σου είναι ο μοναδικός λόγος που τσακώνεσαι με άλλους. Και πίστεψέ με παίζω League of Legends. Έχω κάνει διατριβή πάνω σε αυτό το θέμα. Θα γίνουμε όλοι βούδες σε λίγο με τόσο raging που πέφτει... χαχα!

Α επίσης tip of the day: Αν σε ενοχλεί πολύ κάτι και δεν κρατιέσαι, κάνε humor και προσπάθησε να την πεις στον άλλο έτσι. Σου φεύγει και σένα και ελαφρύνει και το κλίμα..
shrinked image
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Sep 27, 2013 12:48 pm

Aitoulas wrote:Επειδή παρακολουθώ καιρό το forum, είναι αλήθεια ότι οι δεξιές απόψεις δεν αντιμετωπίζονται με πλήρη ψυχραιμία γενικότερα. Για παράδειγμα, αν σε αυτό το thread που αφορά τους μικροπωλητές γράψω "ότι αποτελούνται από λαθρομετανάστες και πρέπει να γυρίσουν στη χώρα τους, δεν έχει θέση το παραεμπόριο στην είσοδο ενός πανεπιστημίου" είμαι σίγουρος ότι θα εισπράξω, αν όχι επιθετικότητα, σίγουρα ειρωνία για το ότι ζω σε άλλο κόσμο, ότι δεν φταίνε οι μικροπωλητές αλλά τα αφεντικά που φηφίζουνε οι ομοίοι μου κ.τ.λ.
Δε λέω, δεν είμαστε εκκλησία και οι έντονες συζητήσεις είναι χαρακτηριστικό ατόμων που ενδιαφέρονται, αλλά γενικότερα η αριστερή άποψη έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τη δεξιά. Θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται το ίδιο από ένα συγκροτημένο άτομο που θέλει να πάρει την αλήθεια κι από τις δύο πλευρές.
Αφ'ενός το τελευταίο που λες δε γίνεται γιατί ο καθένας μιλάει μέσα από το πρίσμα της δικής του οπτικής. Τα πιο πολλά θέματα δεν είναι άσπρο-μαύρο, οπότε δύσκολα μπορείς να μιλήσεις για "αλήθεια". Εγώ πιστεύω ότι για να προοδεύσει η κοινωνία πχ. ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο ως συνεργάτη. Άλλοι πιστεύουν ότι ο εργοδότης πρέπει απλά να έχει τον τελευταίο λόγο. Προφανώς αν κάποιος διατυπώσει το δεύτερο θα διαφωνήσω λοιπόν.

Απο κει και πέρα υπάρχουν και τα γεγονότα. Δε μπορείς πχ. να επιχειρηματολογείς κατά του παρεμπορίου φέρνοντας ως επιχείρημα το ότι συμβαίνει μπροστά στο πανεπιστήμιο, ούτε ότι τελείται από λαθρομετανάστες. Κυρίως γιατί το πρόβλημα με το παρεμπόριο είναι φορολογικής φύσεως οπότε το "μπροστά στο πανεπιστήμιο" και το "λαθρομετανάστες" δεν είναι απλά κάποια aspects του προβλήματος, είναι στην ουσία άλλα θέματα προς τα οποία κάποιος επιδιώκει να πάει την κουβέντα απτόμενος απ'το παρεμπόριο. Εγώ προσωπικά δε μπορώ να δεχτώ να φεύγουμε απ'την ουσία ενός θέματος (που στο παρεμπόριο είναι η φοροδιαφυγή και σε μία βαθύτερη ανάλυση οι εργασιακές συνθήκες) για να προβάλλουμε ο καθένας αυτό που τον συμφέρει. Όταν ένας χρυσαυγίτης πχ. παραληρεί εναντίον του παρεμπορίου (στο οποίο συνήθως είναι προμηθευτής αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα) δεν το κάνει επειδή τον ενοχλεί το παρεμπόριο, το κάνει επειδή είναι ρατσιστής και δε γουστάρει να βλέπει Πακιστανούς. Ε, σ'αυτόν δε βλέπω το λόγο να του προσφέρεται βήμα, απτόμενος από διάφορα θέματα για να προπαγανδίσει εκεί που θέλει αυτός. Και το ίδιο συμβαίνει με τον οποιονδήποτε αποπροσανατολίζει συζητήσεις. Κι ενώ θερμοκέφαλοι υπάρχουν και αριστεροί και δεξιοί, συμβαίνει συχνότερα οι δεξιοί, τουλάχιστον στην Ελλάδα, να έχουν τρόπο σκέψης καφενείου και υπόβαθρο χωριάτη, με το μέσο δεξιό να είναι αρκετά πιο χωμένος σε προκαταλήψεις, ιδεοληψίες και απαρχαιωμένες ιδέες. Οπότε γι'αυτό παρατηρείς αυτό που λες. Δεν ξέρω, αλλά πιθανολογώ ότι αυτό συνέβη επειδή στην ουσία η Δεξιά στην Ελλάδα δεν ανέκυψε από κάποια μορφωμένη αστική τάξη με διεθνείς επιρροές αλλά στην ουσία ο Καραμανλής δημιούργησε μία δεξιά βάση που αποτελείτο κυρίως από "φιλήσυχους" μικρομεσαίους/επαρχιώτες των προηγουμένων δεκαετιών, εξ'ου και το "λαική δεξιά". Οι δεξιοί στην Ελλάδα μοιάζουν περισσότερο με το ρεπουμπλικάνο υδραυλικό στην Αμερική παρά με τον αστό με οικονομική επιφάνεια στις μεγάλες χώρες της Ευρώπης. Ανάλογη θα είναι και η ικανότητά του να συμμετέχει σε πολιτική συζήτηση ποιότητας.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”