Εξαρθρώνεται η Χρυσή Αυγή

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
MpoMp
Venus Former Team Member

Re: Εξαρθρώνεται η Χρυσή Αυγή

Post by MpoMp » Sat Oct 05, 2013 10:50 pm

Αριωνας wrote: Θεωρείς ότι έχει επιτευχθεί η ισότητα ανάμεσα στα 2 φύλα; Σοβαρά μιλάς τώρα; Το ότι μπορεί να ψηφίζουν και οι γυναίκες είναι γεγονός και πρόοδος για τα ελληνικά πρότυπα, αλλά σε πληροφορώ ότι οι περισσότερες ακόμα και στις μέρες μας αντιμετωπίζονται σαν μέσο ευχαρίστησης για τον άντρα. Υπάρχουν και τα αντίστοιχα στερεότυπα απέναντί τους και ο ρατσισμός.
Αυτό για το ποσοστό πάντως πήγαινε για τον X-ray, ο οποίος πρώτος μίλησε για ποσοστά.
Σοβαρά μιλάω, δεν είπα ότι φτάσαμε στην ουτοπία, είπα ότι δεν είμαστε όπως στην αρχαία Ελλάδα σε αυτούς τους τομείς πλέον. Διάβαζε εσύ καλύτερα. Απευθυνόμουν σε όλους για τα ποσοστά, ήταν μια σκέψη.
Αριωνας wrote: Αφού με παρέπεμψε να πάω να διαβάσω κάτι και θα με εξέταζε και καλά αργότερα, που σημαίνει ότι κατά την άποψη του εμμέσως πλην σαφώς είμαι λάθος. Να διαβάζεις καλά KAI τα σχόλια των άλλων, φίλε MpoMp. Αν σκεφτόταν πιο ανοιχτά, θα δεχόταν και την διαφορετική άποψη, δε νομίζεις; :roll:
Χιούμορ έκανε και διαβάζω πολύ προσεκτικά. Η δική σου άποψη έχει πολλά ψεγάδια (και το πιστεύω κι εγώ αυτό) αλλά δε σου απάντησε κανείς με τον εγωκεντρικό τρόπο που απαντάς εσύ.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Sat Oct 05, 2013 11:02 pm

MpoMp wrote:Σοβαρά μιλάω, δεν είπα ότι φτάσαμε στην ουτοπία, είπα ότι δεν είμαστε όπως στην αρχαία Ελλάδα σε αυτούς τους τομείς πλέον. Διάβαζε εσύ καλύτερα. Απευθυνόμουν σε όλους για τα ποσοστά, ήταν μια σκέψη.
Το ίδιο λέμε. Δεν ήμασταν όπως παλιά. Είμαστε πολύ χειρότερα απ'ότι στην Αρχαία Ελλάδα. Εσύ λες το αντίθετο, βέβαια, αλλά έτσι πιστεύω τουλάχιστον.
Αριωνας wrote:Χιούμορ έκανε και διαβάζω πολύ προσεκτικά. Η δική σου άποψη έχει πολλά ψεγάδια (και το πιστεύω κι εγώ αυτό) αλλά δε σου απάντησε κανείς με τον εγωκεντρικό τρόπο που απαντάς εσύ.
Το κατάλαβα ότι έκανε χιούμορ....... Βλέπεις να λέω συνέχεια "εγώ" και "εγώ"; :-p Ρεαλιστής είμαι, όχι "εγωκεντρικός" όπως λες, και ας μην αρέσουν οι αλήθειες σε μερικούς.

Χούντα είναι, θα περάσει... Και όχι δημοκρατία.
ImageImage
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 05, 2013 11:06 pm

Αριωνας wrote: Το ίδιο λέμε. Δεν ήμασταν όπως παλιά. Είμαστε πολύ χειρότερα απ'ότι στην Αρχαία Ελλάδα. Εσύ λες το αντίθετο, βέβαια, αλλά έτσι πιστεύω τουλάχιστον.
Πολύ καλύτερα είμαστε. Οι πλούσιοι όσο καλά ήταν τότε είναι και τώρα. Τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα, οι γυναίκες, τα παιδιά, οι αλλοδαποί στην Ελλάδα είναι λίγο έως πολύ καλύτερα. Έχει εξηγηθεί παραπάνω το γιατί. Αν επιμένεις, τουλάχιστον στήριξε σε κάτι έγκυρο αυτό που λες.
MpoMp @ Discord
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Sat Oct 05, 2013 11:10 pm

MpoMp wrote:Πολύ καλύτερα είμαστε. Οι πλούσιοι όσο καλά ήταν τότε είναι και τώρα. Τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα, οι γυναίκες, τα παιδιά, οι αλλοδαποί στην Ελλάδα είναι λίγο έως πολύ καλύτερα. Έχει εξηγηθεί παραπάνω το γιατί. Αν επιμένεις, τουλάχιστον στήριξε σε κάτι έγκυρο αυτό που λες.
Θα σου απαντήσω με μια ερώτηση μόνο. Θεωρείς ότι η δια βίου μάθηση και κοινωνική μας ζωή έχει βελτιωθεί και τείνει προς το καλύτερο;
ImageImage
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 05, 2013 11:25 pm

Αριωνας wrote: Θα σου απαντήσω με μια ερώτηση μόνο. Θεωρείς ότι η δια βίου μάθηση και κοινωνική μας ζωή έχει βελτιωθεί και τείνει προς το καλύτερο;
Τι ακριβώς εννοείς με τη δια βίου μάθηση? Πώς ακριβώς ήταν στην αρχαία Αθήνα δηλαδή? Η δια βίου μάθηση είναι προσωπικό θέμα του κάθε ανθρώπου και εξαρτάται από πολλούς (και αστάθμητους) παράγοντες. Δε συγκρίνουμε την κοινωνική κατάσταση με βάση κάτι τέτοιο... :roll:

Repeat:
MpoMp wrote: Και σου εξήγησαν τα παιδιά ότι δεν υπήρχε ελευθερία, αξιοπρέπεια και ισοπολιτεία για τις γυναίκες και τους δούλους. Ποια δημοκρατία λοιπόν? Η Δημοκρατία των λίγων, των προεστών, των δυνατών ανδρών, όπως και σήμερα. Άσε που σήμερα έχουμε κάνει κάποια βήματα παραπάνω σε κάποιους τομείς, οι γυναίκες ψηφίζουν και δουλεία (όπως τότε) δεν υπάρχει, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Τότε (και αρκετούς αιώνες αργότερα βέβαια) οι γυναίκες δε σήκωναν κεφάλι. Δε δούλευαν εκτός σπιτιού. Δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Υπήρχαν δούλοι. Θέλει πολλή ανάλυση παραπάνω το γιατί είμαστε καλύτερα τώρα? Το "καλύτερα από τότε" δε σημαίνει ότι είμαστε γενικώς εντάξει. Είναι μια σύγκριση. Τόσο πολύπλοκο είναι για σένα?
MpoMp @ Discord
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Sat Oct 05, 2013 11:26 pm

Αριωνας wrote: Θα σου απαντήσω με μια ερώτηση μόνο. Θεωρείς ότι η δια βίου μάθηση και κοινωνική μας ζωή έχει βελτιωθεί και τείνει προς το καλύτερο;
Ναι. Σήμερα ξέρουν τουλάχιστον οι μισοί το πυθαγόρειο θεώρημα, ενώ τότε το ήξερε μόνο ο Πυθαγόρας.
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by ThOdOr1s » Sat Oct 05, 2013 11:28 pm

Αριωνας wrote:
MpoMp wrote:Κάνει ορθογραφικά λάθη αλλά φαίνεται πως σκέφτεται πιο ανοιχτά από εσένα. Και αντί να σου πει "προφανώς κάνεις λάθος" όπως εσύ, συζητάει.
Αφού με παρέπεμψε να πάω να διαβάσω κάτι και θα με εξέταζε και καλά αργότερα, που σημαίνει ότι κατά την άποψη του εμμέσως πλην σαφώς είμαι λάθος. Να διαβάζεις καλά KAI τα σχόλια των άλλων, φίλε MpoMp. Αν σκεφτόταν πιο ανοιχτά, θα δεχόταν και την διαφορετική άποψη, δε νομίζεις; :roll:
1ον, σορυ για την ορθογραφια μου, αλλα ποτε δεν το ειχα σε αυτον τον τομεα. :-D Κυριως επειδη δεν ασχοληθηκα ποτε με αρχαια and stuff... Και επειδη το 90% των βιβλιων που εχω διαβασει ειναι στα αγγλικα anyway...

2ον. Ποτε δεν σου ειπα καταμουτρα οτι εισαι λαθος. ουτε σε ειρωνευτηκα για κατι. Αν αυτο πιστευεις οτι εκανα με το να σου πω οτι θα σε εξετασω αυριο τοτε... dunno? chill out! ;) Ναι κατα την αποψη μου εχεις παραμελισει καποια πραγματα... Απλα σχεδον ποτε δεν αρκει μια οπτικη γωνια η μια αποψη για να καταλαβεις τι παιζει και απλα δειχνεις σαν να μη θελεις να δωσεις στον εαυτο σου μια ακομη. Δεν ειμαι μονο εγω η τα παιδια που σου λεμε αυτο το πραγμα. Ειναι πολυς κοσμος, κυριως καταξιομενοι ανθρωποι που εχουν μελετησει αντικειμενικα και σφαιρικα τον πολιτισμο μας (κυριως ξενοι, γιατι ειμεις ειμαστε πολυ ψωροπεριφανοι για να τα δουμε ολα αυτα)... Οποτε δεν υπαρχει λογος να εχεις αυτο το attitude. Αν απλα απο την αλλη δε θες να ακουσεις αυτο που θελω να σου πω υπαρχει πιο ευγενικος τροπος να το κανεις απο το να λες:
Αριωνας wrote:Η επιμονή και το θράσσος που έχετε μερικοί για να αποδείξετε κάτι που δεν ισχύει είναι για γέλια, πραγματικά. χαχα
Η επιμονη και το θρασσος μου για ποιο πραγμα? Για το οτι σου παραθετω την αποψη μου για ενα θεμα οπου φαινεται οτι η γνωση σου πανω σε αυτο ειναι περιορισμενη, η για το οτι ασχολουμαι μαζι σου? Γιατι σαφως αν μιλας για το 2ο, εχεις δικιο...
Elementary OS
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ala_mages » Sat Oct 05, 2013 11:31 pm

Αριωνας wrote:Η επιμονή και το θράσσος που έχετε μερικοί για να αποδείξετε κάτι που δεν ισχύει είναι για γέλια, πραγματικά. χαχα
Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό ροχάλα
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Sat Oct 05, 2013 11:46 pm

@MpoMp Άμα δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάω, άσ'το φίλε μου.

@Funk Αυτό δεν έχει να λέει κάτι. Πετυχημένο το παράδειγμα σου, πάντως.

@Τhodoris Και εγώ ασχολούμαι και απαντώ στις τοποθετήσεις σου, αλλά δεν το κάνω θέμα. Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις σε ποιο πράγμα αναφερόμουν.

@ala-mages Και ο άκυρος της υπόθεσης ξαναχτυπά!

Η μονόπλευρη συζήτηση δεν είναι καλή, if you know what i mean...
ImageImage
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Sat Oct 05, 2013 11:49 pm

Αριωνας wrote: @ala-mages Και ο άκυρος της υπόθεσης ξαναχτυπά!
Δημοκρατία δεν έχουμε?
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 05, 2013 11:52 pm

Αριωνας wrote:Η μονόπλευρη συζήτηση δεν είναι καλή, if you know what i mean...
Στον εαυτό σου πες το αυτό...
MpoMp @ Discord
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Sun Oct 06, 2013 12:04 am

Image
ImageImage
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Oct 06, 2013 11:07 am

f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Tue Oct 08, 2013 3:48 pm

BUMP BUMP BUMP
Αριωνας wrote: Αν σκεφτόταν πιο ανοιχτά, θα δεχόταν και την διαφορετική άποψη, δε νομίζεις; :roll:
Όχι,αν είχε ήδη σχηματίσει αντίθετη από την δική σου άποψη γιατί να δεχόταν την δική σου ; Ή γιατί να επαναλάμβανε μια συζήτηση την οποία θα την είχε κανει πιο πριν στο μυαλό του,ειδικότερα από την στιγμή που δεν κυλάει ;
Συμφωνώ.Πιο παλιά ΤΟΥΣ τσάντιζα πηγαίνοντας στα threads ΤΟΥΣ και σπαμμάροντας όλη την ώρα "Αυτό δεν ισχύει,αν κάτσεις και το σκεφτείς λίγο θα δεις ότι οι υποθέσεις και τα δεδομένα σου προέρχονται από την σφαίρα του φανταστικού ".
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”