Τούρκικα στα γυμνάσια ! ! !
Θα συμφωνήσω ότι ένας πολιτικός οφείλει να κοιτάξει το συμφέρον της χώρας του.Τώρα επειδή τα συμφέροντα αλληλοσυγκρούονται λογικό είναι να πάρεις αποφάσεις υπέρ της ομάδας σου και κατά των άλλων.Ούτε εγώ είμαι σύμφωνος μ'αυτή την ιδέα αλλά δυστυχώς ο κόσμος μας απαρτίζεται από πολλούς μαλ@κες.Όταν βγαίνω έξω στο δρόμο βλέπω πολλή πνιχτή μαλα**α να κατοικεί στα μυαλά των συνανθρώπων μας.Ως αποτέλεσμα πολλοί αργηγοί μας να έχουν πολλά κιλά πάνω τους και να είναι έρμαια άλλων μαλ@@ων πλουσίων ψυχασθενών οι οποίοι προτιμούν να σκοτώσουν 100 παιδιά και από το αίμα τους να βγάλουν μερικά δολλάρια.
Η πολιτική πρέπει να περιέχει λίγο πο@@τια μέσα της για να είναι μερικές φορές αποτελεσματική και για να μη γίνεις έρμαιο και εσύ των ανόητων μεγαλοαρχηγών του κόσμου μας.
Η πολιτική πρέπει να περιέχει λίγο πο@@τια μέσα της για να είναι μερικές φορές αποτελεσματική και για να μη γίνεις έρμαιο και εσύ των ανόητων μεγαλοαρχηγών του κόσμου μας.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- tZoLe
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Συμφωνώ με τον χρόκο και αυτό είναι που έλεγα και εγώ προτού ξεφύγει η συζήτηση.xrokos wrote:Θα συμφωνήσω ότι ένας πολιτικός οφείλει να κοιτάξει το συμφέρον της χώρας του.Τώρα επειδή τα συμφέροντα αλληλοσυγκρούονται λογικό είναι να πάρεις αποφάσεις υπέρ της ομάδας σου και κατά των άλλων.Ούτε εγώ είμαι σύμφωνος μ'αυτή την ιδέα αλλά δυστυχώς ο κόσμος μας απαρτίζεται από πολλούς μαλ@κες.Όταν βγαίνω έξω στο δρόμο βλέπω πολλή πνιχτή μαλα**α να κατοικεί στα μυαλά των συνανθρώπων μας.Ως αποτέλεσμα πολλοί αργηγοί μας να έχουν πολλά κιλά πάνω τους και να είναι έρμαια άλλων μαλ@@ων πλουσίων ψυχασθενών οι οποίοι προτιμούν να σκοτώσουν 100 παιδιά και από το αίμα τους να βγάλουν μερικά δολλάρια.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Βασικά δεν έχει νόημα να έχουμε σαν 2η γλώσσα τα Τουρκικά από τη στιγμή που δεν είμαστε σε μιά κατάσταση όπως η Κύπρος.
Και έπειτα η ελληνοτουρκική φιλία δεν προωθείται με "κοινές επίσημες γλώσσες". Καλύτερα να κάναμε μια αμοιβαία αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.
Και έπειτα η ελληνοτουρκική φιλία δεν προωθείται με "κοινές επίσημες γλώσσες". Καλύτερα να κάναμε μια αμοιβαία αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.
Last edited by PASCAL on Wed Sep 13, 2006 5:44 pm, edited 1 time in total.
Φίλε proxenos εγώ το θεωρώ πολύ θετικό στοιχείο ότι έχουν σταθερή εξωτερική πολιτική δεν ξεφτυλίζονται διεθνώς και εξηγούμαι . Είναι δυνατόν να βγαίνει ο γάλλος υπουργός και να λεεί ότι θέλουμε να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και να βγαίνει η ψηλή και να λεεί ότι πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά. Αλλάζει ο υπουργός και αλλάζει η εξωτερική μας πολιτική αυτο το πράγμα είναι αστειο.Proxenos wrote:Αυτό δηλαδή σου φαίνεται θετικό στοιχείο της τουρκικής πολιτικής; Έτσι σκέφτεσαι;tZoLe wrote: Η Τουρκία αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γείτονας μας με την έννοια που έχει γίνει η Βουλγαρία παρά τις διαφορές που είχαμε στο παρελθόν. Η Τουρκία είναι αντίπαλος και πρέπει να υπάρχει μια ισσοροπία ανάμεσα μας. Οι τούρκοι σε αντίθεση με τις δικές μας πολιτικές ηγεσίες έχουν πλάνο σταθερό στην εξωτερική πολιτική και το εφαρμόζουν. Το ίδιο κάνουν και στη Θράκη. Έγω θα προτιμούσα να τους είχαμε μιμηθεί τις δεκαετίες του 50 και 60 όταν έκλεισαν οριστικά το κεφάλαιο μειονοτητες, αντί αν φτιάχνουμε υπερνομαρχίες.
Επιπλέον δεν μπορεί κάθε 3 και λίγο να υπάρχει αναταραχή στην Θράκη να τείθεται θέμα μειονοτήτων όλη την ώρα, ή να προσπαθούμε να παγιώσουμε τα χωρικά ύδατα και όταν έρχονται Γερμανοί επιστήμονες να μελετήσουν τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Κρήτη Τουρκική φρεγάτα να τους εμβολίζει, να πέφτουν F16 κατα την διάρκεια αναχαίτησης στα 10 μίλια και εμείς να τους λέμε ευχαριστώ.
Πρέπει κάποιες θέσεις μας να είναι πάγιες γιατι σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν πέσει ο Ερντογάν που του είπαν στην βουλη ότι αν διοικούσε αυτός εκείνη την εποχή η Μ.Ασία θα ήταν Ελλήνική. Τι έχει να γίνει τότε?
-
- Kilobyte level
χα0χ0αχ0α0χα0χ0αχ0αχ0αχ παιδιά σόρρυ το πιο γελοίο που διάβασα σε forum:
************************************************************************************************
Και να τελικά η λύση του μυστηρίου:
ε, δείτε και αυτό: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 006_193567
</flame>

x0ax0a0xa0xa0x0ax0ax0aΑπεσταλμένο: 04 Αυγούστου 2006 στις 14:10
Λέω να μαθαίνουμε Τούρκικα σαν υποχρεωτική γλώσσα. Έτσι άμα γίνει πόλεμος με την Τουρκία θα κάνουμε τους Τουρκους. Τι λέτε;
************************************************************************************************
Και να τελικά η λύση του μυστηρίου:
Και απο επόμενες χρονιές θα αποφασιστεί για τα υπόλοιπα σχολεία.“ΥΠΕΠΘ για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε ελληνικά σχολεία
Διευκρινίσεις αναφορικά με τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε ελληνικά σχολεία, έδωσε το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, απο το Σχολικό Έτος 2006-2007 θα εισαχθεί σε πέντε Γυμνάσια (3 στο Νομό Ροδόπης και 2 στο Νομό Ξάνθης), η διδασκαλία της τουρκικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.
Οι μαθητές της Α΄ Τάξης αυτών των Γυμνασίων θα επιλέξουν ανάμεσα στη γαλλική, γερμανική και τουρκική γλώσσα. Όπως επισημαίνεται, την τουρκική γλώσσα θα διδαχθούν μόνο οι μαθητές που θα την επιλέξουν.
«Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται στην αρχή της πολυγλωσσίας, η οποία σε μια εποχή πολυπολιτισμικότητας αποτελεί προτεραιότητα όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη»,καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.”
(Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2006 15:26)
ε, δείτε και αυτό: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 006_193567
</flame>

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
Εγώ προσωπικά διαφωνώ με την εισαγωγή της τουρκικής έστω και σαν επιλογή καθώς υπάρχουν πολύ πιο χρήσιμες γλώσσες εάν θέλουμε να δώσουμε επιλογές στα παιδιά για δεύτερη γλώσσα (βλ. Ιταλικά, Ισπανικά κτλ). Αν και ας μάθουν πρώτα τη δική μας γλώσσα πολλοί και μετα ας κοιτάξουμε τις 2 ξένες γλώσσες. Βέβαια δεν είναι κακό να ξέρουν μερικοί Έλληνες τουρκικα. Ισα ίσα χρησιμεύει πολύ.
Τώρα για Ροδόπη και Ξάνθη εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Στο γυμνάσιο που πήγαινα εγώ στην Ξάνθη (6ο γυμνάσιο για όσους είναι από εκεί) είχαμε μεγάλο ποσοστό πομάκων αλλά και παιδιά που αυτοπροσδιορίζονταν ως Τούρκοι (λίγοι αυτοί) που προέρχονταν από μειονοτικά σχολεία όπου διδάσκονταν την τουρκική μαζί με τα ελληνικά. Τώρα βέβαια πρέπει να εξετάσουμε υπο ποιο πρίσμα θα εισάγουμε τη γλώσσα. Κάποια θέματα είναι πολύ ευαίσθητα και καλύτερα κάποιες φορές να αφήνεις το νερό στη λιμνη να κάτσει παρά να το ανακατεύεις συνεχώς. Έχουν γίνει πολλά λάθη και οι κινήσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές ακόμα και σε θέματα που φαίνονται απλά. Πάντως διπλωματικά είναι τεράστιο λάθος κατα την άποψη μου να ξεκινήσει το πρόγραμμα ενταξης της τουρκικής από τις περιοχές εκείνες γιατί δημιουργείς λάθος εντυπώσεις. Ξεκίνα από αλλού και αν θες μετά δωσε δυνατότητα σε όλους.
Τώρα για Ροδόπη και Ξάνθη εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Στο γυμνάσιο που πήγαινα εγώ στην Ξάνθη (6ο γυμνάσιο για όσους είναι από εκεί) είχαμε μεγάλο ποσοστό πομάκων αλλά και παιδιά που αυτοπροσδιορίζονταν ως Τούρκοι (λίγοι αυτοί) που προέρχονταν από μειονοτικά σχολεία όπου διδάσκονταν την τουρκική μαζί με τα ελληνικά. Τώρα βέβαια πρέπει να εξετάσουμε υπο ποιο πρίσμα θα εισάγουμε τη γλώσσα. Κάποια θέματα είναι πολύ ευαίσθητα και καλύτερα κάποιες φορές να αφήνεις το νερό στη λιμνη να κάτσει παρά να το ανακατεύεις συνεχώς. Έχουν γίνει πολλά λάθη και οι κινήσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές ακόμα και σε θέματα που φαίνονται απλά. Πάντως διπλωματικά είναι τεράστιο λάθος κατα την άποψη μου να ξεκινήσει το πρόγραμμα ενταξης της τουρκικής από τις περιοχές εκείνες γιατί δημιουργείς λάθος εντυπώσεις. Ξεκίνα από αλλού και αν θες μετά δωσε δυνατότητα σε όλους.
To you I'm an atheist; to God, I'm the Loyal Opposition.
Woody Allen

Woody Allen

-
- Venus Project Founder
lolololΛέω να μαθαίνουμε Τούρκικα σαν υποχρεωτική γλώσσα. Έτσι άμα γίνει πόλεμος με την Τουρκία θα κάνουμε τους Τουρκους. Τι λέτε;

εγώ ειλικρινά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να διδαχτεί η τουρκική γλώσσα στα 5 αυτά σχολεία. Στην τελική αυτά τα παιδιά πιο πιθανό είναι να χρειαστούν τούρκικα παρά τα γαλλικά!
αν είναι όντως έτσι δεν νομίζω ότι πρέπει να το ανάγουμε σε εθνικό θέμα..
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
Βασικά από την αρχή είναι εθνικό θέμα. Όπως είπα για εμένα καλύτερα να γίνει παντού ή αλλού παρά να ξεκινήσει από εκεί αλλιώς δίνεις την εντύπωση ότι θέτεις θέμα τουρκικής μειονότητας. Αν θες να διδάξεις κάτι μονο τοπικά φτιάξε τμήμα πομάκικης γλώσσας αλλά όχι τούρκικα ΜΟΝΟ εκεί.theo_ wrote:
εγώ ειλικρινά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να διδαχτεί η τουρκική γλώσσα στα 5 αυτά σχολεία. Στην τελική αυτά τα παιδιά πιο πιθανό είναι να χρειαστούν τούρκικα παρά τα γαλλικά!
αν είναι όντως έτσι δεν νομίζω ότι πρέπει να το ανάγουμε σε εθνικό θέμα..
To you I'm an atheist; to God, I'm the Loyal Opposition.
Woody Allen

Woody Allen

- tZoLe
- Venus Former Team Member
Το πράγμα αποσαφηνίστηκε πλήρως σήμερα στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή της ΝΕΤ, όπου ήταν καλεσμένη η Μάριέττα. Στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος σε 5 σχολεία της Θράκης δίνεται η δυνατότητα η επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας να γίνει μεταξύ των Γαλλικών και των Γερμανικών, αλλά και των τούρκικων. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τα κριτήρια επιλογής των σχολείων, η εξήγηση ήταν πως σε αυτά τα σχολεία φοιτούν πολλοί μουσουλμάνοι και καλό θα ήταν να τους δίνουμε τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν την μητρική τους γλώσσα.
Με τέτοιες τοποθετήσεις, όμως ενισχύουμε την τουρκική πολιτική στο θέμα της Θράκης....Τα συμπεράσματα δικά σας για να μην κατηγορηθούμε πάλι για εθνικιστικές τοποθετήσεις και τραμπουκισμούς.
Με τέτοιες τοποθετήσεις, όμως ενισχύουμε την τουρκική πολιτική στο θέμα της Θράκης....Τα συμπεράσματα δικά σας για να μην κατηγορηθούμε πάλι για εθνικιστικές τοποθετήσεις και τραμπουκισμούς.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...