Δεν νομίζω οτι είναι offtopic , πάνω στο θέμα (η δίπλα anywayz..) είμαστε..
Τα πτυχία ούτως ή άλλως έχουν ταχύτητες με την έννοια βαθμολογίας..
Εγώ δεν μιλάω για στιγματισμό και κατάταξη σε αποτυχήμένους/επιτυχημένους , για βοήθεια λέω , δηλαδή να γίνει προσπάθεια κατα την διάρκεια της φοίτησης για αλληλεπίδραση και error correction ( για να το θέσω έτσι

) , να μην είναι μονόπλευρη η διαδικασία.. Αν κάποιοι έχουν κενά κάπου να διαπιστώνονται και να καλύπτονται.. Πιστεύω είναι κοινός τόπος οτι δεν ξέρουμε όλοι τα ίδια πράγματα , υπάρχουν άτομα που ουτε κάν έχουν ακουμπήσει Η/Υ οταν έρχονται εδώ , υπάρχουν άλλοι που έχουν ασχοληθεί πολύ περισσότερο.. Επίσης αν κάποιος ξεστρατήσει από το μονοπάτι σπουδών για κάποιο λόγο να μπορέσει να αναταχθεί και να μαθαίνει με τον καλύτερο ρυθμό , όχι να μπεί στην διαδικασία χρωστάω X μαθήματα να διαβάσω τα SOS να πάρω 5 εδώ και εδώ για να ξεμπερδεύω..
(αυτό ειναί το σκεπτικό για το οποίο πιστεύω οτι θα ήταν καλή η ρύθμιση των αλυσιδών)
Και όχι με τον βούρδουλα αλλά με καλή θέληση από όλους..
Δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν φοιτητές και καθηγητές , οι στόχοι τους θα έπρεπε να είναι οι ίδιοι..
Προφανώς όταν κάποιος νιώσει οτι προσπαθείς να τον βοηθήσεις θα ανταποκριθεί.. Και αν δεν ανταποκριθεί στην βοήθεια με κοινή λογική θα καταλάβει την βλακεία που κάνει.. Εκτός αν είναι τρελός!
Επίσης εγώ προσωπικά νιώθω σαν ζητιάνος αν πάω στο γραφείο κάποιου καθηγητή , δεν θέλω να είμαι άλλος ένας που τον πρίζει για τα προβλήματα του.. Γιατί ακόμα και αν το κάνω δεν υπάρχει τρόπος για να με βοηθήσει σε κάτι πέρα από το μάθημα του (και δεν εννοώ βαθμολογικά , είναι γελοίο..) ..
Γίνονται πράγματα όπως τα φροντιστήρια πχ ακόμα και το γεγονός οτι μιλάω στους καθηγητές μου από αυτό το forum το θεωρώ πολύ σημαντικό , απλά λείπουν οι συνδετικοί κρίκοι μεταξύ όλων των πραγμάτων για να συντονίσουν την προσπάθεια προς μια κατεύθυνση.. Και στην σχολή μας είμαστε πολύ πιο οργανωμένοι από άλλες σχολές (από συζητήσεις με φίλους μου..)
Θεωρώ οτι ένας τέτοιος εσωτερικός συντονισμός θα είχε τάξεις καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με οποιοδήποτε νομοθέτημα..
Η κοινωνία έχει αποφασίσει οτι δεν είναι υποχρεωτική η πανεπιστημιακή εκπαίδευση αλλά όλα τα παιδιά που μπήκαν στην σχολή μας και δεν την παράτησαν εξαρχής ελπίζουν πως κάτι θα τους προσφέρει..
Και αυτά μέρος της κοινωνίας είναι..
Σχετικά με τα χρήματα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα γιατί είναι κοροϊδία εκ μέρους των κυβερνόντων (παρελθόντος και παρόντος)..
Υπόσχονταν 5% του Α.Ε.Π πήραν την ψήφο μας και τώρα λένε μα κάναμε αυξήσεις 10% σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση (αναρωτιέμαι είμαι ο μόνος που ξέρω πολλαπλασιασμό?)
Και δεν δίνουν που δεν δίνουν αυτά που υπόσχονται (υποβαθμίζοντας τα δημόσια πανεπιστήμια) , θέλουν να φορτώσουν και οσα από τα υπάρχοντα έξοδα γίνεται σε εμάς (βιβλία κτλ) , όσα γίνεται σε εταιρείες και ταυτόχρονα να επιτρέψουν την ίδρυση ιδιωτικών ανώτατων σχολών κάτι που κάνει την επιλογή δημοσίου/ιδιωτικού απλή..
Δεν χρειάζεται να κλείσει η Ολυμπιακή.. Εϊμαστε καλοί στο να βρίσκουμε χρήματα.. Μόνοι μας αναθεωρούμε το ΑΕΠ , δηλώνουμε πλούσιοι για να ικανοποιήσουμε την ματαιοδοξία μας (βλέπε Υπουργείο Οικονομικών) και τα σκάμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας για να νιώσουμε πιο large...