Σε ηλικία 82 ετών πέθανε σήμερα ο John Backus, ένας από τους πρωτοπόρους της επιστήμης των υπολογιστών. Για όσους δεν τους λέει κάτι το όνομα η μορφή BNF (Backus - Naur Form) των γραμματικών προέρχεται από το όνομα του. Ήταν από τους πρωτεργάτες της Fortran και είχε τιμηθεί με το Turing Award το 1977.
Περισσότερα: http://www.cnn.com/2007/TECH/03/20/obit ... index.html
John Backus @ Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/John_Backus
Πέθανε ο John Backus
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Πέθανε ο John Backus
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- AnINffected
- Gbyte level
Σοβαρά;
Κάτι το ιδιαίτερο με πιάνει όταν ακούω να πεθαίνουν τέτοιοι άνθρωποι.
Είναι ένα περίεργο συναίσθημα.Δεν θα το έλεγα ακριβώς λύπη, γιατί ο άνθρωπος πέθανε μίλια μακριά μου και ούτε που τον γνώρισα ποτέ, για να νοιώσω ενα τόσο βαρύ συναίσθημα.
Αλλά ακούς και διαβάζεις πολλά χρόνια για πράγματα όπως η BNF, τα χρησιμοποιείς κιόλας, και γίνονται ένα πολύ μικρό κομμάτι-αλλά κομμάτι όπως και να έχει-της ζωής σου, κατά κάποιον τρόπο.
Και ξαφνικά, αυτός που έκανε αυτή την εφεύρεση/επινόηση κλπ. δεν υπάρχει πιά.
Έτσι ακριβώς είχα νοιώσει και όταν άκουσα πέθανε ο Dijkstra-το 2003 δεν ήταν;
Περίεργο δεν είναι;
Ο Naur ζεί, τουλάχιστον;
Κάτι το ιδιαίτερο με πιάνει όταν ακούω να πεθαίνουν τέτοιοι άνθρωποι.
Είναι ένα περίεργο συναίσθημα.Δεν θα το έλεγα ακριβώς λύπη, γιατί ο άνθρωπος πέθανε μίλια μακριά μου και ούτε που τον γνώρισα ποτέ, για να νοιώσω ενα τόσο βαρύ συναίσθημα.
Αλλά ακούς και διαβάζεις πολλά χρόνια για πράγματα όπως η BNF, τα χρησιμοποιείς κιόλας, και γίνονται ένα πολύ μικρό κομμάτι-αλλά κομμάτι όπως και να έχει-της ζωής σου, κατά κάποιον τρόπο.
Και ξαφνικά, αυτός που έκανε αυτή την εφεύρεση/επινόηση κλπ. δεν υπάρχει πιά.
Έτσι ακριβώς είχα νοιώσει και όταν άκουσα πέθανε ο Dijkstra-το 2003 δεν ήταν;
Περίεργο δεν είναι;
Ο Naur ζεί, τουλάχιστον;

The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!