Εικόνες του Αύριο για την Ελληνική Παιδεία?
-
- Gbyte level
Εικόνες του Αύριο για την Ελληνική Παιδεία?
ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΑΡΘΡΟ 16)
Τελικα κυριοι,ποιο θα ειναι το μελλον της Ελληνικης Παιδειας;;;
Κατα τη διαρκεια της προεκλογικης περιοδου
ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικος,
απο ΚΑΝΕΝΑ πολιτικο κομμα,
δεν εκανε λογο για την αναθεωρηση του αρθρου 16,
η οποια επιτρεπει και επισημα την ιδρυση
Ιδιωτικων Πανεπιστημιων στην Ελλαδα...
Επισης ΚΑΝΕΝΑΣ,δεν εκανε λογο για το νεο νομο
που θα περασει σε λιγο καιρο
η κυβερνηση της Νεας Δημοπρασιας,
που αφορα τη θεσπιση κατατακτηριων εξετασεων
απο ΙΕΚ και Ι.ΙΕΚ,
στα αντιστοιχα ΑΕΙ και ΤΕΙ,
που θελει ο καθε σπουδαστης,
πελατης τους.
Ενα μονο μικρο παραδειγμα,
της Δημοκρατιας και της ελευθεριας του λογου,
που επικρατει σε Ιδιωτικα Πανεπιστημια
της ευλογημενης Αμερικης,
μπορειτε να παρακολουθησετε στο video που ακολουθει...
Link
Αναδημοσίευση απο http://prezatv.blogspot.com/
Τα σχόλια δικά σας.
Τελικα κυριοι,ποιο θα ειναι το μελλον της Ελληνικης Παιδειας;;;
Κατα τη διαρκεια της προεκλογικης περιοδου
ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικος,
απο ΚΑΝΕΝΑ πολιτικο κομμα,
δεν εκανε λογο για την αναθεωρηση του αρθρου 16,
η οποια επιτρεπει και επισημα την ιδρυση
Ιδιωτικων Πανεπιστημιων στην Ελλαδα...
Επισης ΚΑΝΕΝΑΣ,δεν εκανε λογο για το νεο νομο
που θα περασει σε λιγο καιρο
η κυβερνηση της Νεας Δημοπρασιας,
που αφορα τη θεσπιση κατατακτηριων εξετασεων
απο ΙΕΚ και Ι.ΙΕΚ,
στα αντιστοιχα ΑΕΙ και ΤΕΙ,
που θελει ο καθε σπουδαστης,
πελατης τους.
Ενα μονο μικρο παραδειγμα,
μπορειτε να παρακολουθησετε στο video που ακολουθει...
Link
Τα σχόλια δικά σας.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Δεν παρακολούθησα καθόλου την προεκλογική εκσδτρατεία φέτος αλλά λόγο για το άρθρο 16 έκανε ο Συνασπισμός.
Για το δε περιεχόμενο του post, νομίζω ότι η σύνδεση της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με την δημοκρατία έχει κάποια λογικά άλματα. Το ίδιο συμβάν του βίντεο θα συνέβαινε και σε κάποιο state university εκε ί. Το post σε σχέση με το βίντεο είναι λίγο άκυρο.
Για το δε περιεχόμενο του post, νομίζω ότι η σύνδεση της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με την δημοκρατία έχει κάποια λογικά άλματα. Το ίδιο συμβάν του βίντεο θα συνέβαινε και σε κάποιο state university εκε ί. Το post σε σχέση με το βίντεο είναι λίγο άκυρο.
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Η αλήθεια είναι ότι μου κίνησε πολύ την περιέργεια το συγκεκριμένο... αν όντως αυτό έγινε, τότε μιλάμε για τις γνωστές πλέον τακτικές των αμερικανικών κυβερνήσεων. Δεν αφορά την παιδεία συγκεκριμένα, ούτε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πρόκειται καταφανώς για την απόλυτη καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου, άσχετα με το πού αυτή γίνεται. Είναι προφανές ότι σε ένα τέτοιο καθεστώς, τα γεγονότα που παρακολουθούμε στο video μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, άρα και σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο.
Μη συγχέουμε το ένα με το άλλο. Αν η Ελλάδα ήταν Αμερική αλλά με δημόσια πανεπιστήμια και με κατοχυρωμένο το ακαδημαϊκό άσυλο, τα γεγονότα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να συμβούν. Καταλήγω πως τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιχείρημα περί λειτουργίας ή όχι ιδιωτικών πανεπιστημίων, χωρίς να υπονοώ ότι είμαι εναντίον του δημόσιου πανεπιστημίου.
Έψαξα και βρήκα και άλλες ενδιαφέρουσες απόψεις, ίσως "από την άλλη πλευρά" για τη σύλληψη του φοιτητή.
http://michellemalkin.com/2007/09/17/st ... rry-forum/
(Είναι πολλά το ξέρω, αλλά εγώ τα βρήκα διαφωτιστικά)
Εννοείται βέβαια ότι όπως και να έχει, πρόκειται για καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου, πράγμα κατάπτυστο. Απλώς εκφράζω την άποψη ότι δεν αφορά συγκεκριμένα το ζήτημα της ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά γενικότερης πολιτικής καταπάτησης δικαιωμάτων. Στην Ελλάδα φαινόμενα τέτοιας έκτασης δεν έχουμε.
@tsilochr: Ακριβώς αυτό ήθελα να πω, αλλά όσο εγώ έγραφα, εσύ με πρόλαβες Very Happy
---------------------------------------------------------------------
Αν κάποιος κάνει τον κόπο να μου απαντήσει, θα ήθελα να το κάνει με συγκεκριμένες αναφορές στα άρθρα και τις παραγράφους του νόμου.
Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι άσχετο με το θέμα του thread, διότι η εφαρμογή του νόμου - αν δεν κάνω λάθος - αρχίζει με το νέο ακαδημαϊκό έτος. Το πολύ πολύ να θεωρήσουμε ότι αναφέρομαι σε "εικόνες του σήμερα για την Ελληνική Παιδεία" και όχι "εικόνες του αύριο".
merged by maria_
Μη συγχέουμε το ένα με το άλλο. Αν η Ελλάδα ήταν Αμερική αλλά με δημόσια πανεπιστήμια και με κατοχυρωμένο το ακαδημαϊκό άσυλο, τα γεγονότα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να συμβούν. Καταλήγω πως τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιχείρημα περί λειτουργίας ή όχι ιδιωτικών πανεπιστημίων, χωρίς να υπονοώ ότι είμαι εναντίον του δημόσιου πανεπιστημίου.
Έψαξα και βρήκα και άλλες ενδιαφέρουσες απόψεις, ίσως "από την άλλη πλευρά" για τη σύλληψη του φοιτητή.
http://michellemalkin.com/2007/09/17/st ... rry-forum/
(Είναι πολλά το ξέρω, αλλά εγώ τα βρήκα διαφωτιστικά)
Εννοείται βέβαια ότι όπως και να έχει, πρόκειται για καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου, πράγμα κατάπτυστο. Απλώς εκφράζω την άποψη ότι δεν αφορά συγκεκριμένα το ζήτημα της ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά γενικότερης πολιτικής καταπάτησης δικαιωμάτων. Στην Ελλάδα φαινόμενα τέτοιας έκτασης δεν έχουμε.
@tsilochr: Ακριβώς αυτό ήθελα να πω, αλλά όσο εγώ έγραφα, εσύ με πρόλαβες Very Happy
---------------------------------------------------------------------
Αυτό το βρήκα στο link του prezatv που ανέβασε ο StormRider. Ρε παιδιά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με απλά λόγια (διότι εγώ ως φαίνεται είμαι χαζός και Ελληνικά δε γιγνώσκω, ούτε κατανοώ το νέο νόμο πλαίσιο όταν τον διαβάζω) πώς συνδέεται ο νέος νόμος πλαίσιο με αυτό που είδαμε στο βίντεο;At 1:17 πμ, christine
Τα ωραία ξεκινούν στα πανεπιστήμια μας τώρα που θα μπεί πλέον σε εφαρμογή ο νέος νόμος πλαίσιο... Αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) θα δούμε κι άλλες "μεταρρυθμίσεις"... Στο μέλλον ίσως να τραβάμε κι εμείς τέτοια video από τις σχολές μας. Τουλάχιστον ας μην αφήσουμε να μας περάσουν ό,τι θέλουν έτσι εύκολα...
Αν κάποιος κάνει τον κόπο να μου απαντήσει, θα ήθελα να το κάνει με συγκεκριμένες αναφορές στα άρθρα και τις παραγράφους του νόμου.
Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι άσχετο με το θέμα του thread, διότι η εφαρμογή του νόμου - αν δεν κάνω λάθος - αρχίζει με το νέο ακαδημαϊκό έτος. Το πολύ πολύ να θεωρήσουμε ότι αναφέρομαι σε "εικόνες του σήμερα για την Ελληνική Παιδεία" και όχι "εικόνες του αύριο".
merged by maria_
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
απλά λόγω του περασμένου της ώρας, και μιας προσωπικής ψιλοβαρεμάρας να πληκτρολογώ, δεν επιχειρηματολόγησα καν... Η ίδρυση ιδιωτικών ιδρυμάτων ανώτατατης εκπαίδευσης και η εφαρμογή του νέου νόμου δεν νομίζω να συνδέεται τόσο άμεσα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία λόγου. Δεν νομίζω αύριο να κόψουν την φωνή κανενός φοιτητή οι securιτάδες. Μόνο αν δούμε το θέμα μακροπρόθεσμα με επιπτώσεις στην κοινωνία κλπ οπότε πάσο.Dog oF wAr wrote:@tsilochr: Ακριβώς αυτό ήθελα να πω, αλλά όσο εγώ έγραφα, εσύ με πρόλαβες
Εξάλλου μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Στις ΗΠΑ απαγορεύεται (από το σύνταγμα τους νομίζω) η ίδρυση κομουνιστικού κόμματος. Τι να λέμε τώρα...
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
StormRider++ , Η αποκορύφωση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου.!
Ατάκα από συζήτηση με την Αμερικανίδα ξαδέρφη μου.. (Σπουδάζει ψυχολογία)
Όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα μπορεί να διαβάσει αυτό το κείμενο , ονόματι "The strengths of the academic enterprise" γραμμένο από τον E.W.Dijkstra.. Το έχω ξαναποστάρει παλιά με τις καταλήψεις.. Αλλά λέει για πολλά την σημερινή κατάσταση και για την αρχική έννοια της λέξεις ακδημαϊκό/πανεπιστήμιο..
Ατάκα από συζήτηση με την Αμερικανίδα ξαδέρφη μου.. (Σπουδάζει ψυχολογία)
But you know what they say ( or at least my dad does lol ) " most colleges are really just big businesses".
Άσυλο ?Dog oF wAr wrote:πώς συνδέεται ο νέος νόμος πλαίσιο με αυτό που είδαμε στο βίντεο
Όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα μπορεί να διαβάσει αυτό το κείμενο , ονόματι "The strengths of the academic enterprise" γραμμένο από τον E.W.Dijkstra.. Το έχω ξαναποστάρει παλιά με τις καταλήψεις.. Αλλά λέει για πολλά την σημερινή κατάσταση και για την αρχική έννοια της λέξεις ακδημαϊκό/πανεπιστήμιο..
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Τα γουρούνια στην Αμερική είναι ελεύθερα να κυκλοφορούν μέσα στα πανεπιστήμια και μάλιστα εξοπλισμένα να δρουν με όπλα Τέιζερ κατά οποιουδήποτε φοιτητή. Έννοια πανεπιστημιακού ασύλου σε αυτή τη χώρα πολύ απλά δεν υπάρχει. Να παλέψουμε για να μην φτάσει ποτέ αυτός φασισμός και στα δικά μας πανεπιστήμια.
-
- Mbyte level
Re: Εικόνες του Αύριο για την Ελληνική Παιδεία?
Το video θα το σχολιάσω ως εξής...StormRider wrote: Ενα μονο μικρο παραδειγμα,
μπορειτε να παρακολουθησετε στο video που ακολουθει...[/color]
Link
Τα σχόλια δικά σας.
Μ@λ@κες υπάρχουν παντού. Στην Αμερική ήταν ζώο ο φρουρός και βάρεσε με taser τον φοιτητή, στην Ελλάδα πλακόνονται οι φοιτητές ο ένας με τον άλλο και πέφτουν μαχαιριές ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ασύλου.
Τώρα αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τί αναφέρει ο νόμος πλαίσιο και το κείμενο της αναθεώρησης σχετικά με το άσυλο (τί προβλέπει δηλαδή, και υπό ποιες συνθήκες μπορού να παρέμβουν σώματα ασφαλείας) δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση.
Μάλλον για αυτό δεν ανοίγουν τις γραμματείες των σχολών τρεις φορές το χρόνο και κλέβουν τα PC...Καλό το άσυλο, κακή η κατάχρηση του ασύλου...απλά κάποια άτομα δεν μπορούν να κάνουν την διάκριση.Έννοια πανεπιστημιακού ασύλου σε αυτή τη χώρα πολύ απλά δεν υπάρχει.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Αν έχεις την ευγενή καλοσύνη θα ήθελα να με παραπέμψεις στο σημείο του νόμου το οποίο καταργεί/περιορίζει το άσυλο.Ammarkov wrote:Άσυλο?Dog of war wrote: πώς συνδέεται ο νέος νόμος πλαίσιο με αυτό που είδαμε στο βίντεο
ΑΛΛΑ και αν ακόμη καταργηθεί το άσυλο, τι σχέση έχει αυτό με τα φαινόμενα ΗΠΑ; Ας ξυπνήσουμε... αν πραγματικά ήθελαν να εφαρμόζουν τέτοια λογοκρισία θα το είχαν κάνει. Στο κάτω κάτω το άσυλο είναι μια έννοια γραμμένη στα χαρτιά και όχι κάποιο αόρατο τείχος που εμποδίζει την αστυνομία να μπει μέσα. Ήμαρτον. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι στο πανεπιστήμιο της florida (αυτό στο video) και αν ακόμα υπήρχε άσυλο κατοχυρωμένο δε θα γίνονταν τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε; Παιδιά το σύνταγμα των ΗΠΑ γράφει κάπου
"We the people of the United States, in order to form a more perfect union, establish justice, insure domestic tranquility, provide for the common defense, promote the general welfare, and secure the blessings of liberty to ourselves and our posterity, do ordain and establish this Constitution for the United States of America."
Μήπως αυτό είναι παντελώς αντίθετο με αυτά που είδαμε στο βίντεο; ΟΕΟ; Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι στη χώρα μας είναι το άσυλο που εμποδίζει τέτοια φαινόμενα;
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- ailouros
- Gbyte level
Το σοκαριστικό με το βίντεο δεν είναι ότι ένα μάτσο ζώα τραμπουκίζουν έναν άσχετο χωρίς λόγο αλλά ότι καμια 100ρια ελεύθεροι,δημοκρατικοί (σε ακαδημαικό χώρο) και ότι άλλο θέλει να λέγεται ο καθένας δεν αντιδρούν μπροστά στο φαινόμενο αλλά κάθονται είτε γελώντας είτε αγνοώντας το φαινόμενο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη νίκη του οποιουδήποτε συστήματος ελέγχου ούτε η κατάργηση του ασύλου ούτε το άρθρο 16. Το να κοιτάει ο καθένας τον εαυτό του..
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
@Σε τελική ανάλυση ΝΑΙ, αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη οποιουδήποτε συστήματος ελέγχου.ailouros wrote:Το σοκαριστικό με το βίντεο δεν είναι ότι ένα μάτσο ζώα τραμπουκίζουν έναν άσχετο χωρίς λόγο αλλά ότι καμια 100ρια ελεύθεροι,δημοκρατικοί (σε ακαδημαικό χώρο) και ότι άλλο θέλει να λέγεται ο καθένας δεν αντιδρούν μπροστά στο φαινόμενο αλλά κάθονται είτε γελώντας είτε αγνοώντας το φαινόμενο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη νίκη του οποιουδήποτε συστήματος ελέγχου ούτε η κατάργηση του ασύλου ούτε το άρθρο 16. Το να κοιτάει ο καθένας τον εαυτό του..
Βέβαια η πιθανότητα να μην θέλουν οι περίοικοι να αρπάξουν καμία αδέσποτη δεν παίζει...PASCAL wrote:
@Σε τελική ανάλυση ΝΑΙ, αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη οποιουδήποτε συστήματος ελέγχου.
Ακόμα και να λειτουργήσουν οι παρατάξεις σωστά δεν παύουν τα προβλήματα του Ασύλου στην τρέχουσα μορφή του...ο τυπάκος στο υπόγειο θα συνεχίσει να πουλάει dvds, οι γνωστοί-άγνωστοι θα συνεχίσουν να ανοίγουν γραμματεέις και εργαστήρια και οι "αγωνιστές" (προσέξτε τα εισαγωγικά) θα συνεχίσουν να σπάνε έδρανα, να γράφουν στους τοίχους και να σε/με αποκαλούν φασίστα όταν πας να τους κάνεις παρατήρηση.@Στην Ελλάδα αντί να κατηγορούμε τα κόμματα και τις κομματικές παρατάξεις που δεν λειτουργούν σωστά, βολευόμαστε με τα κατηγορητήρια από επιμέρους καταχρήσεις του πανεπιστημιακού ασύλου.
Για τα παραπάνω δεν φταίνε οι παρατάξεις σαν θεσμοί, φταίει το status quo που έχει δημιουργηθεί, και τα άτομα που πασχίζουν να το διατηρήσουν...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!