...Και μίσους

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: ...Και μίσους

Post by chriskin » Fri Apr 02, 2010 12:12 pm

marios wrote:
chriskin wrote:επισης δεν βλεπω γιατι λες αυτο για το "αφού δεν πολεμάτε μαζί μας, είστε μαζί με τους άλλους, άρα αντίπαλοι". δεν θυμαμαι να επιτεθηκαν ποτε σε τυχαιους περαστικους, κατι που δεν μπορω να πω για την αλλη πλευρα.
Το να επιτεθείς με αυτόματο σε αστυνομικούς που κάνουν περιπολία(πριν καποιους μήνες είχε γίνει), για μένα είναι ουσιαστικά επίθεση χωρίς συγκεκριμένο στόχο. Αν θες να χτυπήσεις το πολίτευμα που έχουμε και να πας σε άλλο, χτύπα εκεί που "πρέπει"(Βουλή, Υπουργεία κλπ) όχι 2 παιδιά που κάνουν την δουλειά τους(ναι, δεν συμπαθώ την νοοτροπία των αστυνομικών, αλλά αυτό είναι άσχετο, δεν έχει μέσα ιδεολογία).
Αυτό που έγραψα, το είχα δει σε αφίσα πριν κάποιο καιρό στην Αθήνα(νομίζω λίγο πιο χαμηλά από τα Εξάρχεια, αλλά δεν είμαι σίγουρος που ακριβώς) και αν σκεφτείς τα χτυπήματα που έκανε η ακροαριστερά πριν 2-3 χρόνια και αυτά που κάνει τους τελευταίους μήνες, πηγαίνει προς αυτό(παλιότερατα χτυπήματα ήταν σε συγκεκριμένους στόχους/πρόσωπα).

Για την ακροδεξιά, αφού συμφωνούμε δεν έχει νόημα να το αναλύσω ;)
καταλαβαινω τι λες, γι αυτο τονισα πως δεν το δικαιολογω
εκτος απο αδικη ειναι και χαζη επιθεση : η , καθε μορφης, επανατασταση χανει απο τετοιες πραξεις - η τουλαχιστον σιγουρα δεν κερδιζει.
δεν το εβαλα ως ηθικη επιθεση, απλα ηθικοτερη απο το να βαρεσεις ομαδικα μια κοπελιτσα στα χανια η να μαχαιρωσεις εναν τυχαιο μακρυμαλλη σε συναυλια (πυξ λαξ νομιζω;) στην πλατεια της δαφνης.
ηθικοτερη επειδη, πες, μπορει να ανταποδωσει ο αλλος. οχι οτι αυτο το δικαιολογει . επισης ειναι αρκετα πιθανο (η αστυνομια, τουλαχιστον στην ελλαδα, παιζει σε ενα 95% μπατσοι και 5% τιμιοι αστυνομοι)ο αλλος να ειναι εγκληματιας (ηθικα και νομικα) - χωρις αυτο παλι να κανει την επιθεση στοχευμενη , και παλι τυφλη ειναι.
και παλιοτερα που βαραγαν συγκεκριμενους στοχους (17Ν πχ) ηταν ατομα τα οποια δεν επαιζαν πια σοβαρο ρολο. βαραγαν τους παλιους βασανιστες και αφηναν τους νεους να συνεχιζουν. βαραγαν μικροεγκληματιες της χουντας και αφηναν τα ιδια τα ατομα που την εφερναν να κυκλοφορουν αναμεσα μας (το τελευταιο ακουστηκε σαν φραση απο το blade, οχι οτι διαφερουν οι χουντικοι απο τους βρυκολακες αλλα τελος παντων)

οσο για το τι ειναι γραμμενο στην αφισα, πιθανως να το παρεξηγησες
εννοει οτι ειμαστε ιδεολογικα εχθροι τους αφου παιζουμε στο συστημα της εμμεσης αστικης δημοκρατιας , οχι οτι θα μας βαρεσουν κιολας.
δεν νομιζω ποτε να ανοιξουν πολεμο στην υπολοιπη κοινωνια ως "η με εμας η με αυτους" παντως, δεν ταιριαζει με την ιδεολογια καθολου
WoLfeN Ilic wrote: edit: και για ολους του αρχαιολατρες: ψαξτε λιγο να δειτε εσεις που εκθειαζετε τους αρχαιους ελληνες(και δεν το λεω με την αρνητικη εννοια) στη μυθολογια το ονομα Βια τι ηταν.
θελεις να πεις για να μην ψαχνει ο κοσμος αδικα? επιχειρημα που σε στελνει να ψαξεις αλλου , αλλωστε, ποτε δεν εχει ιδια ισχυ με επιχειρημα που το λες κανονικα.
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Apr 02, 2010 1:04 pm

chriskin wrote:
WoLfeN Ilic wrote: edit: και για ολους του αρχαιολατρες: ψαξτε λιγο να δειτε εσεις που εκθειαζετε τους αρχαιους ελληνες(και δεν το λεω με την αρνητικη εννοια) στη μυθολογια το ονομα Βια τι ηταν.
θελεις να πεις για να μην ψαχνει ο κοσμος αδικα? επιχειρημα που σε στελνει να ψαξεις αλλου , αλλωστε, ποτε δεν εχει ιδια ισχυ με επιχειρημα που το λες κανονικα.
αντιγραφω απο εγκυκλοπαιδεια μιας και στο internet δεν βρηκα κατι λεπτομερες:
[b]Παπυρος - Larousse - Britannica τομος 14 σελ. 173[/b] wrote: Βία, η (Μυθ.). Προσωποποίηση της απεριόριστης δύναμης στους αρχαίους Έλληνες, που αντιστοιχεί στην αρχέτυπη ιδέα της μαγικής κοσμικής δύναμης(mana). Οι Έλληνες την ύψωσαν στο επίπεδο των θεών και τη φαντάστηκαν κόρη κατεξοχήν πρωτόγονων μορφών της μυθολογίας τους, όπως ο Τιτάν Πάλλας και η κόρη του αρχέγονου Ωκεανού Στυξ, που τα μαύρα νερά της σήμαιναν τον ίδιο τον Άδη. Έτσι η Βία στους Αρχαίους δεν αντιπροσώπευε οπωσδήποτε αρνητικές δυνάμεις. Η δύναμη της ήταν ένα σκληρό εργαλείο στα χέρια των θεών και των ανθρώπων, που επέβαλλε την καλή ή κακή επιλογή τους, πέρα από συναισθήματα ή άλλες αδυναμίες. Γι' αυτό και εμφανίζεται ήδη στον Ησίοδο ως αδελφή του Κράτους(προσωποποίησης της δύναμης της οργανωμένης κοινωνίας), του Ζήλου και της Νίκης, που βοήθησε μαζί με τ'αδέλφια της τον Δία να επιβληθεί στους σκοτεινούς Τιτάνες και έμεινε έκτοτε κοντά του. Χαρακτηριστική για την "ηθική" της Βίας είναι ότι αυτή μαζί με το Κράτος δένουν τον "υβριστή" Προμηθέα στον Καύκασο εκτελώντας τη διαταγή του Διός. Επίσης ότι η Βία λατρευόταν μαζί με την Ανάγκη, με την οποία στο τέλος ταυτίστηκε.

Βιβλιογρ.: Ν. Μ. Κοντολέων, "Βία και κράτος, εν σχήμα πολιτικών εννοιών των αρχαίων Ελλήνων" στην Επετηρίδα Φιλοσοφικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (1965).
Συνεπως το να καταδικαζεις τη βια ετσι γενικα και αοριστα η οποια ειναι ενα εργαλειο, ειναι σα να καταδικαζεις το κατσαβιδι επειδη τον τελευταιο καιρο εχουν δολοφονηθει 50 ατομα απο κατσαβιδι.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Fri Apr 02, 2010 2:02 pm

chriskin wrote: επισης δεν βλεπω γιατι λες αυτο για το "αφού δεν πολεμάτε μαζί μας, είστε μαζί με τους άλλους, άρα αντίπαλοι". δεν θυμαμαι να επιτεθηκαν ποτε σε τυχαιους περαστικους, κατι που δεν μπορω να πω για την αλλη πλευρα.
και σοβαρα τωρα, αλλο να κανεις μικροεπεισοδια και αλλο να χαραξεις μια κοπελα, αλλο να βαλεις μια συμβολικη βομβα που δεν παθαινει κανεις τιποτα και αλλο να βαλεις μια βομβα που σκοτωνει ενα παιδι και τραυματιζει ενα αλλο. νομιζω δνε υπαρχει καν σημειο συγκρισης αναμεσα στη συμβολικη "βια" απο τη πλευρα της ακρας αριστερας και την πραγματικη βια της ακρας δεξιας
chriskin ο αστυνομικός που γάζωσε η σέχτα ήταν συγγενής ενός φίλου μου και είχε ένα κοριτσάκι που τώρα μεγαλώνει χωρίς πατέρα..αυτά για να σκέφτεσαι άλλη φορά πριν γράψεις ότι σου κατέβει..ακροαριστεροί ή ακροδεξιοί είναι επικίνδυνοι εξίσου - η τρομοκρατία άλλωστε δεν έχει ιδεολογία-η βόμβα που έβαλαν οι πυρήνες της φωτιάς στην κηφισσίας έσκασε μεσημεριάτικα την στιγμή που είχε κόσμο τριγύρω-είναι πιθανοί δολοφόνοι και επικίνδυνοι και όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να καταδικαστούν σε ισόβια-γιατί πρώτα από όλα κανένας ψυχάκιας που βάζει βόμβες δεν πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος.
WoLfeN Ilic wrote: ναι γιατι δεν εχουν κανει δολοφονιες ολες οι οργανωσεις. οι πυρηνες π.χ δεν εχουν κανει
ναι δεν έχουν κάνει απλά βάζουν βόμβες εδώ και εκεί δηλαδή απλά καθημερινά πράγματα..
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Apr 02, 2010 2:11 pm

δεν ειμαι σιγουρος οτι διαβασες τι ειπα ομως
νομιζω οτι τονισα ηδη αρκετες φορες μεσα στο ιδιο κειμενο πως δεν δικαιολογω αυτου του ειδους τις επιθεσεις, αμα αρνεισαι να το καταλαβεις και θελεις να βγαλεις οτι υποστηριζω καποια εγκληματα, δεν μπορω να κανω και πολλα

επισης το οτι ειναι γνωστος σου η οχι, η αμα ειχε η δεν ειχε παιδι δεν βλεπω τι θελουν να πουν ως επιχειρηματα. δηλαδη αμα ηταν αγνωστος και δεν ειχε παιδι θα ηταν μικροτερη η αξια της ζωης του;;;

αμα μπορεις μην λες οτι λεω οτι μου κατεβει οταν δεν κανω κατι τετοιο. οχι τιποτα αλλο αλλα δεν βλεπω και το λογο να δημιουργουμε τσακωμους απο το τιποτα
εγω αυτο που ειπα ειναι οτι ο τροπος επιθεσης των ακροδεξιων ειναι τελειως τυφλος (αρκει ο αλλος να μην ειναι κοντοκουρεμενος ελληναρας) ενω των ακροαριστερων εχει μια ιδεολογια (δεν επιλεγουν στοχους με το που γεννηθηκαν αλλα με τις επιλογες τους)

τωρα, δεν βλεπω γιατι πιστευεις οτι ειπα οτι εκαναν καλο, νομιζω οτι ειπα αρκετες φορες πως "δεν συμφωνω", "δεν τους δικαιολογω" , "τετοιες επιθεσεις δεν συμφερουν καμια μορφη παλης" (<---το τελευταιο για μην πεις οτι δεχομαι τετοιες πραξης ως αναγκαιες για το γενικοτερο "καλο")

επισης για την παραθεση σου στο αλλο μηνυμα
προφανως καταλαβαινεις πως αλλο ειναι η καταστροφη υλης και αλλο η δολοφονια.
κακο το να βαλει κανεις βομβα αλλα δεν συγκρινεται με το να πυροβολαει κοσμακη νομιζω
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Apr 02, 2010 2:18 pm

ja_the_invincible wrote: chriskin ο αστυνομικός που γάζωσε η σέχτα ήταν συγγενής ενός φίλου μου και είχε ένα κοριτσάκι που τώρα μεγαλώνει χωρίς πατέρα..αυτά για να σκέφτεσαι άλλη φορά πριν γράψεις ότι σου κατέβει..ακροαριστεροί ή ακροδεξιοί είναι επικίνδυνοι εξίσου - η τρομοκρατία άλλωστε δεν έχει ιδεολογία-η βόμβα που έβαλαν οι πυρήνες της φωτιάς στην κηφισίας έσκασε μεσημεριάτικα την στιγμή που είχε κόσμο τριγύρω-είναι πιθανοί δολοφόνοι και επικίνδυνοι και όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να καταδικαστούν σε ισόβια-γιατί πρώτα από όλα κανένας ψυχάκιας που βάζει βόμβες δεν πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος.
1) Προφανως και εχει ιδεολογια η τρομοκρατια, το λεει και η ιδια η λεξη
2) Η λεξη τρομοκρατια χρησιμοποιειται κακως χωρις να οριστει ο στοχος της. Η τρομοκρατια ειτε στοχευει σε μερικους, ειτε στοχευει σε ολους. Οταν σκαει μια βομβα στο μετρο της Μαδριτης, μιλαμε για τρομοκρατια του γενικου πληθυσμου καθως στο μετρο μπορει να ειναι ο οποισδηποτε. Οταν μιλαμε για βομβες που σκανε σε κτηρια που εχουν εκκενωθει λογω προειδοποιητικων τηλεφωνηματων, μιλαμε για ειδικη τρομοκρατια. Εγω γιατι να τρομοκρατηθω? Δεν ειμαι ουτε βουλευτης, ουτε ο μιχαλολιακος, ουτε η citibank ουτε ο πρωθυπουργος για να φοβαμαι μηπως μου βαλουν βομβα στο σπιτι.
3) Το να ισσοπεδωνεις οποιαδηποτε διαφορα μεταξυ ομαδων, ειναι τραγικο. Το ιδιο ηταν η 17Ν με τον ΕΛΑ, το ιδιο ειναι ο Ε.Α οι πυρηνες και η σεχτα?
4) Και τοσοι μεταναστες που εχουν πεθανει τοσα χρονια στην καλυτερη ειχαν οικογενεια στη χωρα τους. Στη χειροτερη τους βυθισαν ολους μαζι.
5) Ψυχακιας ειναι αυτος που βαζει βομβες, τον ρωτας γιατι το εκανε και γελαει. Το να εχει καποιος μια τεραστια ιδεολογικη διαφορα με σενα και αυτη η διαφορα να του οπλιζει το χερι, δεν ειναι ουτε ψυχολογικο ουτε παθολογικο προβλημα
6) Τρομοκρατια ειναι να κανεις κατι ωστε να προκαλεσεις τρομο σε καποιον και να μπορεις να τον χειριστεις εσυ οπως θες μεσω αυτου του τρομου. Π.χ τρομοκρατια ειναι η αλ καιντα που λεει οτι αν δε σταματησει π.χ ο πολεμος στο αφγανισταν θα γινονται χτυπηματα. Αυτο σε βαζει σε μια θεση τρομου και ελλειψης ελεγχου αφου φοβασαι πως αν συνεχισεις να κανεις πολεμο θα πεθαινουν αθωοι. Αρα ο αλλος με αυτον τον τροπο προσπαθει να σε ελεγξει. Τρομος+κρατος(αυτος που ελεγχει). Οταν ο αλλος λεει οτι θελει καταργηση του Κρατους(θεσμου), με ποιον τροπο ελεγχει την κυβερνηση?

Αλφα,βητα,γαμα,δελτα κλπ κλπ ολοι μαζι τωρα να συνθεσουμε λεξεις γιατι απο οτι φαινεται ουτε απλες λεξεις δεν μπορουμε να αναλυσουμε στο μυαλο μας
Last edited by WoLfeN Ilic on Fri Apr 02, 2010 2:21 pm, edited 2 times in total.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Apr 02, 2010 2:20 pm

chriskin wrote: τα μονα εγκληματα που εχουν κανει οι ανθρωποι απο τους πυρηνες ειναι υλικες καταστροφες. οταν/αμα τους πιασουν, γι αυτα πρεπει να καταδικαστουν μονο (!)
:smt012 .σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι.έγκλημα είναι η ύπαρξη τους και ο κίνδυνος που αποτελούν για την κοινωνία-όχι οι πράξεις τους.καμιά ιδεολογία δεν διαφοροποιεί τους τρομοκράτες από τους κοινούς εκληματίες.η σέχτα που γάζωσε όχι μόνο τον συγκεκριμένο που γράφω (και ναι έχει διαφορά αν γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις) αλλά και άλλους ανθρώπους με οικογένειες έχει ιδεολογία παρεπιπτόντως.και ναι η ιδεολογία αν είναι λανθασμένη σε κάνει πραγματικά επικίνδυνο.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Apr 02, 2010 2:32 pm

ja_the_invincible wrote:
chriskin wrote: τα μονα εγκληματα που εχουν κανει οι ανθρωποι απο τους πυρηνες ειναι υλικες καταστροφες. οταν/αμα τους πιασουν, γι αυτα πρεπει να καταδικαστουν μονο (!)
:smt012 .σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι.έγκλημα είναι η ύπαρξη τους και ο κίνδυνος που αποτελούν για την κοινωνία-όχι οι πράξεις τους.καμιά ιδεολογία δεν διαφοροποιεί τους τρομοκράτες από τους κοινούς εκληματίες.η σέχτα που γάζωσε όχι μόνο τον συγκεκριμένο που γράφω (και ναι έχει διαφορά αν γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις) αλλά και άλλους ανθρώπους με οικογένειες έχει ιδεολογία παρεπιπτόντως.και ναι η ιδεολογία αν είναι λανθασμένη σε κάνει πραγματικά επικίνδυνο.
μα δεν αναφερθηκα στη σεχτα, αναφερθηκα στους πυρηνες ... (!) δηλαδη αμα ελεγα οτι επαιξε καλα ο παναθηναικος θα θεωρουσες αμεσως οτι υποστηριζω και το πως επαιξε ο ολυμπιακος; για να καταλαβω τι λογικη σου δηλαδη...

δεν θυμαμαι να νομιμοποιησα τις δολοφονιες πισω απο οποιαδηποτε ιδεολογια. απλα ειπα οτι καταλαβαινω γιατι βαζουν βομβες και πως αξιζουν ενα κατι παραπανω που ενημερωνουν πρωτα και δεν βαρανε στην ψυχρα οπως η ακροδεξιοι, η και αυτοι αλλων οργανωσεων που δεν εχουν την αναλογη ηθικη που εχουν δειξει οι πυρηνες (οχι οτι σκιζουν και αυτοι αλλα ειναι σιγουρα οι λιγοτερο "κακοι" απο εκει μεσα)

"(και ναι εχει διαφορα αμα γνωριζεις πραγματα και καταστασεις)"
δηλαδη;

"εχει ιδεολογια παρεπιπτοντως"
δεν με ενδιαφερει, οταν φερνουν την ιδεολογια σε ηθικα εγκληματα χανει το νοημα της. νομικα εγκληματα ας κανουν οσα θελουν αμα ο κοσμος δεν παθαινει κατι. η σεχτα δεν εδειξε ιδεολογια, εδειξε νοοτροπια συμμοριας και μαφιοζικων επιθεσεων. και οχι, αμα δεν το καταλαβες ακομα, δεν το υποστηριξα ποτε αυτο.

τωρα ομως , σοβαρα : τι απο αυτα που ειπα ηταν οτι "μου κατεβηκε";
γιατι μου εχεις φορτωσει τελειως διαφορετικα απο αυτα που ειπα νομιζω
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Apr 02, 2010 2:53 pm

αυτό που λέω εγώ είναι ότι όλοι ίδιοι είναι.και ότι δεν υπάρχει ιδεολογία σε τέτοιες ενέργειες-όπως και wolfen ilic ,ναι μπορεί να μην με αφορά και οι στόχοι τους να μου είναι εξίσου μισητοί ωστόσο αν ο καθένας δρα και σκέφτεται έτσι ζήτω που καήκαμε.αν ποτέ λέω γω τώρα δεν προλάβει η αστυνομία να εκκενώσει ένα χώρο έγκαιρα και έχουμε θύματα μετά θα κράζετε τους μπάτσους?γιατί οι άλλοι προειδοποίησαν και το χτύπημα θα έπρεπε να είναι σε κενό χώρο?είναι τρόμο-κρατώ επιβάλλομαι με τον τρόμο.απόλυτα φυσιολογικό συμπληρώνω εγώ..
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Apr 02, 2010 3:02 pm

ja_the_invincible wrote:αυτό που λέω εγώ είναι ότι όλοι ίδιοι είναι.και ότι δεν υπάρχει ιδεολογία σε τέτοιες ενέργειες
ja_the_invincible wrote:είναι τρόμο-κρατώ επιβάλλομαι με τον τρόμο.απόλυτα φυσιολογικό συμπληρώνω εγώ..
φασκεις και αντιφασκεις
ja_the_invincible wrote: αν ποτέ λέω γω τώρα δεν προλάβει η αστυνομία να εκκενώσει ένα χώρο έγκαιρα και έχουμε θύματα μετά θα κράζετε τους μπάτσους?
και αν ποτε λεω εγω τωρα βρεξει πυρηνικα αποβλητα τι θα κανουμε? Με το αν και αν μονο σεναρια μπορεις να γραψεις.
ja_the_invincible wrote:γιατί οι άλλοι προειδοποίησαν και το χτύπημα θα έπρεπε να είναι σε κενό χώρο?
εδω δεν καταλαβαινω τι εννοεις
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Apr 02, 2010 4:49 pm

WoLfeN Ilic wrote:
ja_the_invincible wrote:αυτό που λέω εγώ είναι ότι όλοι ίδιοι είναι.και ότι δεν υπάρχει ιδεολογία σε τέτοιες ενέργειες
ja_the_invincible wrote:είναι τρόμο-κρατώ επιβάλλομαι με τον τρόμο.απόλυτα φυσιολογικό συμπληρώνω εγώ..
φασκεις και αντιφασκεις
δεν φάσκω και αντιφάσκω-ειρωνεία είναι :smt082 .
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Apr 02, 2010 5:12 pm

ja_the_invincible wrote:
WoLfeN Ilic wrote:
φασκεις και αντιφασκεις
δεν φάσκω και αντιφάσκω-ειρωνεία είναι :smt082 .
Ποιο ακριβως ειναι ειρωνια?Το οτι δεν υπαρχει ιδεολογια ή το τρομο-κρατω επιβαλλομαι με τον τρομο? Αυτα τα 2 μεταξυ τους ειναι αντιφατικα οχι τα υπολοιπα. Η τρομοκρατια ειναι ενα εργαλειο που χειριζεται τον φοβο για να πετυχει καποιον σκοπο. Και αυτος ο σκοπος φαινεται οταν καποιος βγαζει λογο. Χρησιμοποιω το κατσαβιδι(βια) για να βιδωσω μια βιδα(δεκτης της βιας ή του τρομου) ωστε να δουλεψει το router(στοχος). Εχω μια ιδεα να χρησιμοποιησω ενα router. Κανω πραξη αυτη την ιδεα παιρνοντας ενα κατσαβιδι και βιδωνοντας μια βιδα. Υστερα εσυ με ρωτας γιατι βιδωνω τη βιδα με το κατσαβιδι. Και εγω σου λεω οτι το κανω αυτο επειδη εχω ενα σκοπο. Δηλαδη εχω ενα στοχο και προσπαθω να τον φερω εις περας.
Η τρομοκρατια ουσιαστικα ειναι μια απειλη προς καποιον χρησιμοποιοντας τον φοβο. Και αυτο αντικατοπτριζεται και στον λογο.(βλεπε αλ καιντα, απειλες αν δεν σταματησει ο πολεμος στο ιρακ). Με λιγα λογια εχεις καποια απαιτηση(να σταματησει ο πολεμος) απο καποιον (βλεπε αμερικη) αλλιως θα πραγματοποιησεις την απειλη σου(και αλλα τυφλα χτυπηματα). Χτυπαω εκει που φοβασαι ωστε να πραγματοποιησεις τα αιτηματα μου. Αυτο ειναι τρομοκρατια.
Αυτο δεν επιβαλει την υπαρξη καποιας ιδεολογιας. Ηθικης ναι, αλλα ιδεολογιας οχι.

Ειπα και πριν λοιπον οτι 1)ειναι λαθος με το παραπανω σκεπτικο να αποκαλεις καποιους που δεν απαιτουν κατι απο καποιον, τρομοκρατες 2)απο τη στιγμη που βγαινει ενας λογος που "δικαιολογει" την πραξη τους βαζοντας ενα σκεπτικο-στοχο απο πισω, ειναι κουλο να λες πως δεν εχουν ιδεολογια. Αμα δεν ειχαν ιδεολογια δεν θα προπαγανδιζαν τις ιδεες τους μεσω προκυρηξεων.3) Για να το φερω στα ελληνικα προτυπα το θεμα: Τρομοκρατια θα ηταν να εμπαιναν βομβες που να εσκαγαν χωρις καποιο τηλεφωνημα και να ελεγε αυτος που το εκανε "απελευθερωστε τον ταδε αλλιως δε θα σταματησουμε". Αυτο ειναι τρομοκρατια γιατι μετα απο αυτο ο πολιτης εχει ενα μονιμο αισθημα φοβου οτι μπορει ανα πασα στιγμη να σκασει μια βομβα διπλα του. Περαν της εκρηξης στα Πατησια, δεν εχει υπαρξει τετοιο γεγονος που να μπορει να θεωρηθει ως τρομοκρατια. Και ακομα και η εκρηξη στα Πατησια, ειναι ξεχωριστο θεμα γιατι υπαρχουν πολλα αντιφατικα στοιχεια.

στον αερα μιλαω φαινεται παλι τα ιδια λεω
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Apr 02, 2010 9:28 pm

το οτι δεν συμφωνει καποιος μαζι σου δεν σημαινει οτι φταιει αναγκαστικα αυτος παντως, μην το παιρνεις σαν να ειναι χαζος και δεν καταλαβαινει.
εχει διαφορετικη αποψη απο εσενα, οπως και αρκετοι αλλοι εχουμε.

(με την ευκαιρια το παραδειγμα με το router ηταν αποτυχημενο , και τεχνολογικα αλλα και στο θεμα μας :cool: )
(επισης προσπαθησε να μην μιλας τοσο θεωρητικα μερικες φορες, χανεις το δικιο σου κι εκει που το εχεις. η ζωη δεν ειναι θεωριες και ορισμοι λεξεων :roll: )
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Apr 02, 2010 9:53 pm

chriskin wrote: (επισης προσπαθησε να μην μιλας τοσο θεωρητικα μερικες φορες, χανεις το δικιο σου κι εκει που το εχεις. η ζωη δεν ειναι θεωριες και ορισμοι λεξεων :roll: )
αμα θες να επικοινωνησεις με καποιον δεν πρεπει να ορισεις τους διαυλους επικοινωνιας?Αμα ο ενας χρησιμοποιει τις λεξεις διαφορετικα απο τον αλλο, πως ακριβως θα συνεννοηθουν αυτοι οι 2? Εγω δεν απαγορευω σε κανενα να δινει διαφορετικη εννοια σε καποιες λεξεις. Αλλα αν θελει να επικοινωνησει, θα πρεπει να μας δωσει και τον δικο του ορισμο. Απο τη στιγμη που δεν τον δινει, ακολουθω τον κλασικο ορισμο.
Σε ποιο ακριβως σημειο μιλησα θεωρητικα?
chriskin wrote: το οτι δεν συμφωνει καποιος μαζι σου δεν σημαινει οτι φταιει αναγκαστικα αυτος παντως, μην το παιρνεις σαν να ειναι χαζος και δεν καταλαβαινει.
εχει διαφορετικη αποψη απο εσενα, οπως και αρκετοι αλλοι εχουμε.
Two words: Λογικα επιχειρηματα. Ας κανουμε αυτο το βημα πρωτα και μετα ας φτασουμε στις ιδεολογικες διαφορες. Δε θυμαμαι στο συγκεκριμενο topic να ειπα κατι περαν του λογικου.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sat Apr 03, 2010 12:34 am

δηλαδή αυτοί που καταδικάζουν την βία από όπου και αν προέρχεται, προφανώς καταδικάζουν και την αστυνομική βία και την στρατιωτική βία και κατά συνέπεια είναι υπέρ της κατάργησής τους, αφού είναι σύμφυτα με την βία και χωρίς αυτήν δεν υφίστανται.
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by tZoLe » Sat Apr 03, 2010 11:45 am

*estrngd wrote:δηλαδή αυτοί που καταδικάζουν την βία από όπου και αν προέρχεται, προφανώς καταδικάζουν και την αστυνομική βία και την στρατιωτική βία και κατά συνέπεια είναι υπέρ της κατάργησής τους, αφού είναι σύμφυτα με την βία και χωρίς αυτήν δεν υφίστανται.

Σε ότι με αφορά εννοείται πως είμαι εναντίον της αστυνομικής και της στρατιωτικής βίας. Άρα συμφωνούμε στο πρώτο κομμάτι. Η κατάργηση είναι αδύνατη, διότι εφόσον ζούμε σε μία κοινωνία με κανόνες και νόμους πρέπει να υπάρχει κάποιο σώμα το οποίο να προστατεύει κάθε πολίτη από την ιδιωτική βία. Από τη βία που μπορεί να προκαλέσει ο οποιοδήποτε ιδιώτης εναντίον ενός μεμονωμένου ατόμου ή εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας. Διαφορετικά ζούμε στη ζούγκλα όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει και δεν συμμορφώνεται με τίποτα ή ακόμα καλύτερα γινόμαστε οι τέλειοι άνθρωποι που σεβόμαστε τον συμπολίτη μας. Άρα το ερώτημα δεν είναι η κατάργηση των δυνάμεων ασφαλείας, τα οποία δυστυχώς ή ευτυχώς χρησιμοποιούν τη βία για το κοινό καλό, αλλά η αποφυγή της κατάχρησης της εξουσίας τους σε βάρος των πολιτών. Θα πει κάποιος βέβαια ποιο είναι το κοινό καλό και ποιος το ορίζει. Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, όμως, αυτό ορίζεται από το σύνταγμα, δηλαδή είτε άμεσα από το λαό είτε από τους αντιπροσώπους του. Αν σε κάποιον δεν αρέσει αυτό, κρίμα. Μάλλον του ταιριάζει άλλο πολίτευμα.

Πιο πάνω αναφέρθηκε πως ορίζουμε τη βία και πως ο καθένας ενδεχομένως να την ορίζει διαφορετικά. Λυπάμαι αλλά για κάποια θέματα διαμορφώνεται μία κοινά αποδεχτή άποψη σε μία κοινωνία ώστε να μπορούμε να συζητάμε μεταξύ μας και βγάζουμε άκρη. Η έννοιες αυτές είναι σαφώς ορισμένες.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για τους τρομοκράτες. Μπορώ να κατανοήσω ότι το κάνουν επειδή έχουν μίσος (?) για την εξουσία κλπ αλλά δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Πριν φτάσουμε στη μορφή αντίδρασης που περιλαμβάνει τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, πρέπει πρώτα να εξαντληθούν οι υπόλοιποι.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sat Apr 03, 2010 12:54 pm

tZoLe wrote: Πιο πάνω αναφέρθηκε πως ορίζουμε τη βία και πως ο καθένας ενδεχομένως να την ορίζει διαφορετικά. Λυπάμαι αλλά για κάποια θέματα διαμορφώνεται μία κοινά αποδεχτή άποψη σε μία κοινωνία ώστε να μπορούμε να συζητάμε μεταξύ μας και βγάζουμε άκρη. Η έννοιες αυτές είναι σαφώς ορισμένες.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για τους τρομοκράτες. Μπορώ να κατανοήσω ότι το κάνουν επειδή έχουν μίσος (?) για την εξουσία κλπ αλλά δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Πριν φτάσουμε στη μορφή αντίδρασης που περιλαμβάνει τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, πρέπει πρώτα να εξαντληθούν οι υπόλοιποι.
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sat Apr 03, 2010 1:05 pm

tZoLe wrote: Θα πει κάποιος βέβαια ποιο είναι το κοινό καλό και ποιος το ορίζει. Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, όμως, αυτό ορίζεται από το σύνταγμα, δηλαδή είτε άμεσα από το λαό είτε από τους αντιπροσώπους του. Αν σε κάποιον δεν αρέσει αυτό, κρίμα. Μάλλον του ταιριάζει άλλο πολίτευμα.
Και μετά ξύπνησες. Το κοινό καλό διαμορφώνεται από την τηλεόραση, τα κερδοσκοπικά συμφέροντα, την τρομολαγνεία, την εκπαίδευση που δεν καλλιεργεί την κριτική σκέψη...
"With soap, baptism is a good thing"
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat Apr 03, 2010 1:21 pm

Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό που λες, απλά πιστεύω πως όσοι διαθέτουν κριτική σκέψη και μπορούν να αντιληφθούν την πλύση εγκεφάλου στην οποία υπόκειται ο μέσος πολίτης μπορούν να αντιδράσουν και οφείλουν να αντιδράσουν. Ωστόσο, η τρομοκρατία δεν αποτελεί τρόπο αντίδρασης ατόμων με κριτική σκέψη. Κατά τη δική μου άποψη ατόμων δογματικών.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"

έτσι

WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Sat Apr 03, 2010 4:43 pm

Ωραια ολα αυτα περι peace love κλπ κλπ αλλα εδω δεν ειναι παραμυθι του Hans Christian Andersen
Με το να καταδικαζεις κατι απλα δεν γινονται και πολλα. Εστω οτι δεν συμφωνεις με το υπαρχον τι ακριβως κανεις? Εδω απεργια γινεται και οι μισοι μουρμουρατε οτι αυτο ειναι φασιστικο. Να προσευχηθουμε ολοι μαζι μηπως και σταματησουν τα κακα μετρα? Ή μηπως σε περιοδους δικτατοριας οι πολιτες πρεπει να ενωσουν ολοι μαζι τα χερια και να ευχηθουν να φυγει ο κακος δικτατορας?

Επειδη ακριβως η βια ειναι μια χαρα ορισμενη σαν λεξη, ειναι κουλο να λες οτι την καταδικαζεις γενικα και αοριστα
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat Apr 03, 2010 5:25 pm

Το πιο κουλό και επικίνδυνο από όλα είναι να την αποδέχεσαι και να προσπαθήσεις να τη δικαιολογήσεις.
Image

έτσι

The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Feb 08, 2011 11:33 pm

Χωρίς να σχετίζεται άμεσα με το προηγούμενο θέμα (απλά δεν ήξερα που αλλού να το γράψω) για άλλη μια φορά, Τουρκική φρεγάτα έχει φτάσει μεταξύ Τήνου - Μυκόνου. Δηλαδή αποτελεί casus beli η υφαλοκρηπίδα, κι όχι αυτό :???: Κάτι χάνω ..

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=249452
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Tue Feb 08, 2011 11:57 pm

τις μέρες της πρόσφατης κατάληψης νομικής είχε φτάσει μέχρι την εύβοια..
η χαλαρότητα εντός της χώρας δεν περνάει απαρατήρητη και την εκμεταλλεύονται πλήρως οι απέναντι..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
αντίστοιχα και τον δεκέμβρη του 08 είχαμε τις περισσότερες παραβιάσεις
επίσης πριν από λίγες μέρες για κάποιο διάστημα το καστελόριζο φαινόταν να ανήκει στην τουρκία στο google maps..
το καστελόριζο καει ιδιαίτερα τους τούρκους γιατί αν το εντάξουν στην κυριαρχία τους θα έχουν δικαίωμα στην συνεκμετάλλευση που θα γίνει μεταξύ ελλάδας κύπρου..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”