από 1 Φεβρουαρίου αύξηση στα εισιτήρια MMM

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Re: από 1 Φεβρουαρίου αύξηση στα εισιτήρια MMM

Post by barbarosa » Wed Jan 26, 2011 7:24 pm

Αναρωτιέμαι αν μπορεί να γίνει κάτι σε συνεργασία με τους οργαζομένους του ΟΑΣΑ που τόσο καιρό διατυμπανίζουν στα πανώ τους ότι είναι κατά της αύξησης του εισιτηρίου.

Να μπαίνουν μέσα 4 άτομα και να χτυπάνε 3 εισιτήρια (η αναλογία δεν είναι ακριβώς κανονικά είναι 1,4 άτομα το εισιτήριο). Η να χτυπάμε εισιτήριο 5 μέρες τις εβδομάδας και μόνο σ αυτές να γίνονται έλεγχοι. Έτσι αντισταθμίζουμε την απώλεια που θα είχαμε με την αύξηση.
miv
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 2nd year

Post by miv » Wed Jan 26, 2011 7:26 pm

barbarosa wrote:
dexter wrote:ενώ στα ΜΜΜ έχεις την επιλογή να μην τα χρησιμοποιήσεις και να μετακινηθείς με ΙΧ , ταξί ή ποδήλατο..
Αλήθεια την έχεις αυτή την επιλογή?

ΙΧ και ταξί δεν το συζητώ σε καθημερινή βάση είναι μόνο γι αυτούς που έχουν μισθό>1500 ευρώ. Και οι περισσότεροι Έλληνες ΔΕΝ εχουν τέτοιο μισθό.

Το ποδήλατο επειδή το λέτε πολλοί έχω ξαναπεί ότι καλό είναι για χαβαλέ και κανα φοιτητή αλλά φυσικά και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση. Καταρχάς είναι για ηλικίες < 30. Επίσης το πιο πιθανόν εκτός αν ζεις σε χωριό είναι ότι θα θέλεις ώρες να πας στη δουλειά σου, το καλοκαίρι θα φτάνεις ιδρωμένος και το χειμώνα θα ξεπαγιάζεις για να μην μιλήσω τι γίνεται αν βρέχει. Και πάντα θα είσαι κουρασμένος.

Πως λοιπόν έρχεσαι και αυξάνεις 40% το εισιτήριο τη στιγμή που είναι απαραίτητο μέσο για να πάει ο μικρομισθωτός κι ο μεροκαματιάρης στη δουλειά του? Ήδη είναι ακριβό κατά την άποψή μου σχετικά με τις 'ανέσεις' που σου παρέχει τον να το αυξήσουν είναι απαράδεκτο!

"Γενικά" η κάρτα απεριορίστων για όλο αυτό το δίκτυο ΔΕΝ είναι ακριβή, δηλαδή μιλάμε για 45 ευρώ (23 για μας), για 30 μέρες, όταν πχ. σε άλλες πόλεις πληρώνεις 10 ή 15 για το ημερήσιο. Κι εντάξει, και τριπλάσια δίκτυα να έχουν, πάλι τα λεφτά είναι πολύ περισσότερα. Αυτός που θίγεται είναι ο περιστασιακός χρήστης, όπως επίσης κι αυτός που θα πληρώσει μεν την κάρτα, αλλά θα φάει στη μάπα 10 εργάσιμες με στάσεις και απεργίες. Το περίεργο δεν είναι στο κόστος, δεν είναι καν ακριβές οι δημόσιες συγκοινωνίες στην Αθήνα, ούτε και τα ταξί είναι, το περίεργο είναι ότι αυξάνεται σε περίοδο που το εισόδημα μειώνεται και που δεν βλέπουμε καμία βελτίωση στις υπηρεσίες, το αντίθετο μάλιστα.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jan 26, 2011 7:27 pm

@stoup
επειδη κι εγω ειχα παρει καρτα , ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι "δικαιουμαστε τα λεφτα μας πισω"
επενδυσαμε στην καρτα ως καλυτερη/φθηνοτερη επιλογη . η επενδυση πηγε στραβα . κριμα - δεν μας υποχρεωσαν ποτε να παρουμε την καρτα ουτε μας υποσχεθηκαν οτι απο τη στιγμη που την πηραμε θα εχουμε καθε μερα μετρο λεοφορεια κτλ.
μας υποσχεθηκαν μονο πως οσες μερες λειτουργουν τα μεσα θα πηγαινουμε χωρις εισιτηριο, και ακριβως αυτο εγινε.

@barbarosa
αυτο προυποθετει ενημερωση ολου του επιβατικου κοινου, κατι που ειναι τελειως απιθανο να γινει
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Jan 26, 2011 7:32 pm

chriskin wrote:@stoup
επειδη κι εγω ειχα παρει καρτα , ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι "δικαιουμαστε τα λεφτα μας πισω"
επενδυσαμε στην καρτα ως καλυτερη/φθηνοτερη επιλογη . η επενδυση πηγε στραβα . κριμα - δεν μας υποχρεωσαν ποτε να παρουμε την καρτα ουτε μας υποσχεθηκαν οτι απο τη στιγμη που την πηραμε θα εχουμε καθε μερα μετρο λεοφορεια κτλ.
μας υποσχεθηκαν μονο πως οσες μερες λειτουργουν τα μεσα θα πηγαινουμε χωρις εισιτηριο, και ακριβως αυτο εγινε.
Με δουλεύεις???

"Πάμε στοίχημα" με τον ΟΑΣΑ!? :-p :-p

Ειλικρινά, ακομα κι αν δε συμφωνείς, νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει μια μηνιαία κάρτα. Διαδρομές ενός μήνα = 30 ημερών.

ΑΝ ηταν δίκαιοι, και ίσχυε για 30 ημερίσιες χρήσεις, και όχι 30 ημέρες χρονικά. Τοτε ναι, δε θα μας χρωστούσαν τίποτα, θα ηταν κατι σαν pre-paid, αλλα χωρις ημερομηνια ληξης. Μην τρελαθουμε ρε συ.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
miv
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by miv » Wed Jan 26, 2011 7:34 pm

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αγοράζοντας την κάρτα, το κάνεις γνωρίζοντας ότι τα μέσα θα λειτουργούν καθημερινά απ'τις 5 μέχρι τις 12 και επίσης "αγοράζεις" το δικαίωμα να τα χρησιμοποιείς απεριόριστα στο διάστημα αυτό. Απ'τη στιγμή που παράνομα και καταχρηστικά δεν ήταν διαθέσιμη η υπηρεσία για κάποιο διάστημα, κανονικά η εταιρεία πρέπει να σε αποζημιώσει και φυσικά κατόπιν να τα χρεώσει ως ζημιά στο σωματείο που έκανε απεργία παράνομα. Ναι, φυσικά και είναι επένδυση, μόνο που δεν τηρήθηκαν οι όροι απ'την άλλη πλευρά. Όχι ότι ευθύνεται η εταιρία γι'αυτό, αλλά επίσης δεν ευθύνομαι ούτε εγώ.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jan 26, 2011 7:36 pm

τι να πω, εμενα δεν με ενοχλει να χασω λιγα ευρω λογω απεργιας ενος κλαδου που θιγεται ασχημα.

αν και η ιδεα με τις 30 ημερησιες χρησεις ειναι τελεια - θα το προτιμουσα 100% απο την τωρινη φαση
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Jan 26, 2011 7:39 pm

chriskin wrote:τι να πω, εμενα δεν με ενοχλει να χασω λιγα ευρω λογω απεργιας ενος κλαδου που θιγεται ασχημα.
Αλλο αυτο, συμφωνω με αυτο.
Αλλά το ότι δεν τηρηθηκε το δικό τους μέρος της συμφωνίας, δεν περνάει στο ντούκου, γιατί πλήρωσα 18€ και ξόδεψα τα 9-10€ :-p
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by enum21 » Wed Jan 26, 2011 7:45 pm

Λίγο οφφ αλλά θέλω να το πω :-p

Διάβαζα στο site του οασα ποιοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση και δείτε τι λέει
Β. Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου για τη μετακίνησή τους με όλα τα Μ.Μ.Μ. αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α.: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Αεροδρόμιο) και Προαστιακό (στο τμήμα του Μαγούλα-Πειραιάς-Αεροδρόμιο), με την επίδειξη των αντίστοιχων δελτίων που αποδεικνύουν την ιδιότητα αυτή:
Παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.
Οπλίτες θητείας των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), στα οποία χορηγούνται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Διευθύνσεων Πρόνοιας του Ν. Αττικής, ειδικές Ετήσιες Κάρτες Ελεύθερης Μετακίνησης. Όταν τα συγκεκριμένα άτομα δικαιούνται συνοδό, τότε αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός. Διευκρινίζεται ότι ο συνοδός δε μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνος του παρά μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας.
Οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές.
:lol: πείτε μου 1 (μόνο 1) βουλευτή - ευρωβουλευτή που να μπαίνει σε ΜΜΜ
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jan 26, 2011 7:49 pm

εχω δει σιγουρα τον αλαβανο και εναν της νεας δημοκρατιας (δεν θυμαμαι ονομα, τον ειχα δει στην τηλεοραση καποια στιγμη - δεν ηταν υπουργος κτλ, σκετος βουλευτης)
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Jan 26, 2011 7:57 pm

enum21 wrote:
stoupeace wrote:
enum21 wrote: Υπάρχει άλλη επιλογή?
Στην περίπτωση της Δήμητρας ναι. Δε θα δεχόμουν με καμία δύναμη να πληρώσω πρόστιμο μετά απο τόσες απεργίες (ασχετα αν συμφωνω με αυτες εν μερη) + την χαλια ποιοτητα υπηρεσιων, που δεν υπηρχε τροπος να φτασω στο ακυρωτικό.

Την καταλαβαινω ομως, ηταν μονη της. Ειδικα οταν δε μιλαει κανεις αλλος, χανεις το δικιο σου και βραζεις.
Stoupeace, και εγώ καταλαβαίνω την αδικία προς τη Δήμητρα και τη βλακεία που τόσα άτομα μείναν μούγκα και συμβιβάστηκαν να πληρώσουν ενώ μια φοιτήτρια προσπαθούσε να του επιδείξει πως έγινε η όλη ιστορία.
Αλλά από τη στιγμή που έχεις την ατυχία και σε πιάσουν και σου επιβληθεί πρόστιμο
Η επιβολή του προστίμου γίνεται με πράξη του εξουσιοδοτημένου για τον έλεγχο υπαλλήλου που την συντάσσει επιτόπου και προσκαλεί τον καταληφθέντα, ως παραβάτη επιβάτη, για άμεση πληρωμή του προστίμου ή για πληρωμή αυτού εντός είκοσι (20) ημερών.

Εάν το πρόστιμο δεν καταβληθεί εντός είκοσι (20) ημερών, τότε αυτό δεκαπλασιάζεται και διαβιβάζεται στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), στην οποία υπάγεται ο καταλαμβανόμενος ως παραβάτης επιβάτης.
δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη επιλογή. :roll:
Δεν δίνεις τα στοιχεία σου. Θα σε τραβήξει φωτογραφία?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jan 26, 2011 7:59 pm

αμα εισαι σε μετρο, θα φωναξει αλλους ελεκτες η σεκιουριταδες η αστυνομικους κτλ κτλ
miv
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by miv » Wed Jan 26, 2011 9:03 pm

Γενικά ναι, συνηθίζεται αν αρνηθείς να δώσεις στοιχεία, να προσαχθείς για ταυτοποίηση. Τώρα στο λεωφορείο και 2 να είναι, δεν ξέρω πως μπορούν να σε αναγκάσουν, στο μετρό πάντως δύσκολα ξεφεύγεις. Δεν ξέρω αν αξίζει και τον κόπο δηλαδή...Καλύτερα να τους αφήσεις να στο κόψουν και μετά να κάνεις ένσταση. Η κοπελιά που της συνέβη σήμερα αυτό, αν δεν το πλήρωσε επί τόπου, θα μπορούσε να προσπαθήσει για ένσταση. Γενικά, δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις οτιδήποτε δεν θεωρείς ότι επιβλήθηκε δίκαια. Μπορείς να κάνεις ένσταση κι αν θέλουν, να το διεκδικήσουν δικαστικά. Αλλά ξαναναρωτιέμαι μήπως το πάμε πολύ μακριά...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed Jan 26, 2011 9:12 pm

dimitra13 wrote:
enum21 wrote:
MpoMp wrote:Γιατί πλήρωσες?
Υπάρχει άλλη επιλογή?
κουτουλιά στην μύτη και τρέχεις.ή βασικά τρέχεις σκέτο. :-D
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Wed Jan 26, 2011 9:20 pm

miv wrote:Γενικά ναι, συνηθίζεται αν αρνηθείς να δώσεις στοιχεία, να προσαχθείς για ταυτοποίηση. Τώρα στο λεωφορείο και 2 να είναι, δεν ξέρω πως μπορούν να σε αναγκάσουν, στο μετρό πάντως δύσκολα ξεφεύγεις. Δεν ξέρω αν αξίζει και τον κόπο δηλαδή...Καλύτερα να τους αφήσεις να στο κόψουν και μετά να κάνεις ένσταση. Η κοπελιά που της συνέβη σήμερα αυτό, αν δεν το πλήρωσε επί τόπου, θα μπορούσε να προσπαθήσει για ένσταση. Γενικά, δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις οτιδήποτε δεν θεωρείς ότι επιβλήθηκε δίκαια. Μπορείς να κάνεις ένσταση κι αν θέλουν, να το διεκδικήσουν δικαστικά. Αλλά ξαναναρωτιέμαι μήπως το πάμε πολύ μακριά...
Ναι shit high and watch. Αν έκανε ένσταση μετά θα έπρεπε να φέρει και μάρτυρες ότι όντως έγιναν τα πράγματα όπως τα έλεγε και θα έπρεπε επίσης να πληρώσει 300 ευρώ τουλάχιστον δικηγόρους. Για να κερδίσει τι? 30 ευρώ? Δεν νομίζω ότι είναι απλά αυτά τα πράγματα.

Κι ούτε ξεφεύγεις. Όταν μπαίνουν ελεγκτές κλείνει τις πόρτες ο οδηγός δεν είναι χαζοί. Και μετά τι θα κάνεις θα σπάσεις την πόρτα? Θα σε τρέχουν για περισσότερα από την μη επικύρωση εισιτηρίου.

Γενικά για να είμαστε ρεαλιστές hit and run δεν υφίσταται σ αυτές τις περιπτώσεις. Μόνο σε συνεργασία με τους εργαζομένους του ΟΑΣΑ μπορεί να γίνει κάτι.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed Jan 26, 2011 9:22 pm

barbarosa wrote: Κι ούτε ξεφεύγεις. Όταν μπαίνουν ελεγκτές κλείνει τις πόρτες ο οδηγός δεν είναι χαζοί. Και μετά τι θα κάνεις θα σπάσεις την πόρτα? Θα σε τρέχουν για περισσότερα από την μη επικύρωση εισιτηρίου.
.
πφφφ δεν έχεις ταυτότητα , δεν έχεις εισιτήριο δεν έχεις κινητό και δεν πουλάς εξυπνάδες.σε κατεβάζουν και συνήθως σε αφήνουν ή άμα είσαι γρήγορος see you guys.Standard procedure.
miv
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by miv » Wed Jan 26, 2011 9:23 pm

Ε, μα δε θα γίνει όμως γιατί μέσα στα καθήκοντά τους είναι να προστατεύουν και τα κέρδη της εταιρίας, διαφορετικά μετά θα υπάρχει νομιμότατος λόγος να τους στείλουν σπίτι τους αυθημερόν. Στο κάτω-κάτω απ'αυτά τα κέρδη πληρώνονται...
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Ktulu » Wed Jan 26, 2011 9:24 pm

ja_the_invincible wrote:
dimitra13 wrote:
enum21 wrote: Υπάρχει άλλη επιλογή?
κουτουλιά στην μύτη και τρέχεις.ή βασικά τρέχεις σκέτο. :-D
Η κουτουλια ειναι σημαντικη, ωστε να μπερδευτει και να μπορεις να κανεις φτιαξεις αποσταση.
Σιγα μην κα8εται μετα να κυνηγάει.

Ενας φιλος μου κανει το εξης: αν τον πλησιασει ελεγκτης και δεν εχει εισιτήριο κανει τον καθυστερημενο και την γλυτωνει.
'Η μπορεις να κανεις τον λαθρομεταναστη λεγοντας ακυρες λεξεις.
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed Jan 26, 2011 9:26 pm

Ktulu wrote: Η κουτουλια ειναι σημαντικη, ωστε να μπερδευτει και να μπορεις να κανεις φτιαξεις αποσταση.
Σιγα μην κα8εται μετα να κυνηγάει.

Ενας φιλος μου κανει το εξης: αν τον πλησιασει ελεγκτης και δεν εχει εισιτήριο κανει τον καθυστερημενο και την γλυτωνει.
ο καθυστερημένος μπορεί να πιάνει ή ο τρελός αλλά ο μετανάστης δύσκολο..ξέρω γω θέλεις και άλλα στοιχεία. :-p
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jan 26, 2011 9:28 pm

μεταναστης πως; εχει μαζι του make-up για το δερμα και αλλαξια ρουχα με σημαδια απο καποια αφρικανικη χωρα;
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Ktulu » Wed Jan 26, 2011 9:41 pm

chriskin wrote:μεταναστης πως; εχει μαζι του make-up για το δερμα και αλλαξια ρουχα με σημαδια απο καποια αφρικανικη χωρα;
Οι περισσοτεροι Ελληνες ειναι μαυριδεροι, οχι οπως οι Πακιστανοι αλλα νταξει.
Για γυναικες, οντως δεν πιανει αυτο το σχεδιο, αλλα αυτες εχουν αλλους ασσους στα μανικια. :-)
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Wed Jan 26, 2011 9:42 pm

Ktulu wrote: Ενας φιλος μου κανει το εξης: αν τον πλησιασει ελεγκτης και δεν εχει εισιτήριο κανει τον καθυστερημενο και την γλυτωνει.
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ δεν υπάρχει αυτο που λες έχω λιώσει!
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Ktulu » Wed Jan 26, 2011 10:09 pm

barbarosa wrote:
Ktulu wrote: Ενας φιλος μου κανει το εξης: αν τον πλησιασει ελεγκτης και δεν εχει εισιτήριο κανει τον καθυστερημενο και την γλυτωνει.
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ δεν υπάρχει αυτο που λες έχω λιώσει!
Συναδελφε, η αποφυγη προστιμου προυποθετει εφαρμογη ριζικων μεθοδων, οπως αυτες που ανεφερα.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”