Μεταρρυθμίσεις Διαμαντοπούλου

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Μεταρρυθμίσεις Διαμαντοπούλου

Post by chriskin » Wed Oct 26, 2011 11:08 pm

@nick

μα δεδομενου οτι με το νεο νομο - αμα εχω καταλαβει καλα - θα ειναι υποχρεωμενοι να ανεβαζουν τις σημειωσεις στα internets το να αλλαζουν οι διαφανειες μονο καλο μπορει να φερει.
εννοω, αμα ειναι καλυτερες οι καινουριες, ειναι προφανως θετικο. αμα ειναι χειροτερες οι καινουριες, απλα κατεβαζεις και διαβαζεις τις παλιοτερες - κανενα (σοβαρο) προβλημα

γενικοτερα καλο μου φαινεται να εχουν οι καθηγητες την ελευθερια να αλλαζουν ο,τι θελουν (και οποτε θελουν, χωρις ελεγχο εννοω) στις σημειωσεις τους - μπορει να ειναι επειδη μεχρι στιγμης ειχα ελαχιστες περιπτωσεις αντικειμενικα κακων σημειωσεων και ολες οι υπολοιπες γινονταν καλυτερες οσο περναγε ο καιρος
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Wed Oct 26, 2011 11:47 pm

Πιστεύω ότι το θέμα των διαφανειών είναι θέμα καθηγητή ξεκάθαρα.Αν έχεις π.χ διαφάνειες σαν της Τεχνητής να το βράσω το βιβλίο.Οκ , θα δω 1-2 πράγματα αλλά οι διαφάνειες αρκούν.Σε άλλα μαθήματα όμως όπως π.χ Δίκτυα άστα να πάνε άμα περιμένεις από διαφάνειες..
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Watchman
byte level
byte level

Post by Watchman » Thu Oct 27, 2011 12:29 am

nickpro wrote:Δεν διορθώνεις έτσι το πρόβλημα δεκαετιών με το μεγάλο φαγοπότι στα πανεπιστημιακά συγγράματα, που καθένας καθηγητής έγραφε ένα σύγγραμμα πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας, το πρότεινε ως μοναδικό στους φοιτητές του, το κοστολογούσε με ένα ποσό αρκετά μεγάλο (σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους, για να είναι και μεγάλο το φαγοπότι), και πλούτιζε χωρίς κανένα έλεγχο.]
Την κοστολόγηση την έκανε το Υπουργείο - όχι οι συγγραφείς ούτε οι εκδότες. Οι τιμές που έδινε το Υπουργείο ήταν πολύ χαμηλές. Τα περισσότερα βιβλία μοιράζονται σε 1-2 τμήματα και δεν γίνεται φαγοπότι έτσι.

Τα συγγραφικά δικαιώματα είναι πολύ λίγα. Τα περισσότερα λεφτά τα παίρνουν οι εκδότες. Καλά λεφτά από τα συγγράμματα κέρδιζαν μόνο κάποιοι καθηγητές της Ιατρικής.
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Thu Oct 27, 2011 12:31 am

Χωρίς βιβλίο δεν γίνεται τίποτα.

Καλές, χρυσές οι διαφάνειες αλλά είναι διαφάνειες το οποίο σημαίνει συνοπτική παρουσίαση της ύλης. Χρειάζεσαι εμβάθυνση για να μάθεις κάτι κι αυτήν μπορεί να στην προσφέρει μόνο το βιβλίο.

Δεν υπάρχει ούτε ένα μάθημα το οποίο πέρασα μόνο με διαφάνειες.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Oct 27, 2011 12:43 am

με σημειωσεις τυπου τουμπη (400+ καλογραμμενες σελιδες) παντως περναει κανεις μαθημα ανετα
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Thu Oct 27, 2011 12:46 am

chriskin wrote:με σημειωσεις τυπου τουμπη (400+ καλογραμμενες σελιδες) παντως περναει κανεις μαθημα ανετα
Και με βιβλία τύπου Tanenbaum δεν πας πουθενά. As usual η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Thu Oct 27, 2011 1:14 am

400+ καλογραμμένες σελίδες = βιβλίο != σημειώσεις.

Tanenbaum = epic book of awesomeness για μενα. Τα πιο ευχάριστα και περιεκτικά βιβλία που έχω διαβάσει μέχρι τώρα.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Thu Oct 27, 2011 1:25 am

barbarosa wrote:400+ καλογραμμένες σελίδες = βιβλίο != σημειώσεις.

Tanenbaum = epic book of awesomeness για μενα. Τα πιο ευχάριστα και περιεκτικά βιβλία που έχω διαβάσει μέχρι τώρα.
Ναι μαθαίνει και τι έχει κάνει ο tanenbaum και με ποιες έχει πάει. Σου έχει προσθέσει και στα λειτουργικά ολόκληρο κεφάλαιο για Windows Vista και στα κατανεμημένα δεν ξέρει ούτε ο ίδιος τι έχει κάνει. Τρομερός επιστήμονας δεν αντιλέγω αλλά στα βιβλία του είναι επικίνδυνος. Btw είσαι ο πρώτος που ακούω να του αρέσουν τα βιβλία του Tanenbaum. Τέσπα offtopic είμαι!!!! :-D
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu Oct 27, 2011 11:24 am

barbarosa wrote:400+ καλογραμμένες σελίδες = βιβλίο != σημειώσεις.

έχω περάσει τα περισσότερα μου μαθήματα από διαφάνειες.
εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα το πως μπορεί να διαβάσει κανεις.
για μεvα το βιβλίο είναι καθαρά extra γνώσεις για εμβάθυνση ή για τις εργασίες. και από κει και μετά google και ebooks..
και ο Tanenbaum δεν είναι και θεός.. Tα βιβλία του έχουν υπερχείλιση μη αναγκαίων πληροφοριών.. (u r ending up with TMFS..)
Image
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”