Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Post by rapadder » Mon Dec 08, 2008 11:22 am

Λογικά η δίκη θα αναβληθεί. Μέσα σε ενα τέτοιο κλίμα δεν μπορεί να γίνει δημοκρατική δίκη.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Mon Dec 08, 2008 11:33 am

Νομίζω οτι το θέμα μπορούμε να το αναλύσουμε σαν ενα ακραίο φαινόμενο, ολα τα αλλα ειναι περιττα.
που θα πάει θα το δουμε...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Dec 08, 2008 12:10 pm

Είπα να περιμένω λίγο, αλλά βαρέθηκα. Για να δούμε λοιπόν μια σειρά από θεματάκια:

1. Όταν καίμε ένα πολυκατάστημα, εκτός από την περιουσία κάποιων ευπόρων βάζουμε σε κίνδυνο και τις δουλειές πολλών υπαλλήλων και μεροκαματιάρηδων. Αλλά ξέχασα, αν είναι μεγάλο το κατάστημα και κλείσει, θα φροντίσει το κράτος να βολευτούν κάπως. Αν πάλι είναι μικρό, ποιος νοιάζεται. Ας μην έπιαναν δουλειά εκεί, ε; Δεν ενδιαφέρουν τα ΜΜΕ οι τρύπες...

2. Για να καταπιέσουν το φοιτητικό, νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να υπάρχει και τέτοιο. Πρέπει να υπάρχουν ιδέες και προτάσεις για να καταπιεστούν και από αυτές, δυστυχώς, μόνο έλλειψη έχουμε. Και μόνο που συγκρίνουμε τη σημερινή κατάσταση με τη χούντα και τους δήθεν επαναστάτες με εκείνους που είχαν κλειστεί στο Πολυτεχνείο και έτρωγαν ξύλο στο ΕΑΤ-ΕΣΑ είναι ντροπή. Ντροπή για εμάς που σπιλώνουμε για τη μνήμη τους αντί να χτίζουμε πάνω σε αυτά που μας άφησαν.

3. Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πόσο επηρεάζονται από την προπαγάνδα οι ίδιοι οι "αναρχικοί". Ο νεαρός (που πήγε πολύ νέος και πολύ άδικα) είναι από εύπορη οικογένεια. Ανάλογα με τις καταστάσεις μπορεί να είναι από μισητός εχθρός - ή μήπως οι αναρχικοί δε "νοιάζονται" για τον λαουτζίκο που ζει καθημερινά στην εκμετάλλευση - έως μάρτυρας, όταν μας βολεύει για να βγούμε να κάψουμε. Και μην ακούσω κανένα κουφό ότι έγινε μάρτυρας επειδή είχε αποτάξει την οικόγενειά του. Ο νεαρός έγινε απλά όχημα εκμετάλλευσης για να εξυπηρετηθούν οι βλέψεις και οι ορέξεις κάποιων. Εάν ο αστυνομικός τον σκότωσε εν ψυχρώ, οι "αναρχικοί" "ποδοπάτησαν" το πτώμα του. Και έτσι σίγουρα δεν τιμάται η μνήμη του. Α και επίσης, για αναρχικοί είναι πολύ δικτυωμένοι και καθοδηγούμενοι...

4. Το αν και πόσο θα πληγεί ο τουρισμός είναι δύσκολο να προβλεφθεί ή να υπολογιστεί, αλλά κάποιοι μάλλον θα το νιώσουν στο πετσί τους.

5. Εάν οι "αναρχικοί" απεχθάνονται τόσο τον καπιταλισμό, γιατί κάνουν πλιάτσικο στα προϊόντα του;

6. Όταν κάποιος μπαίνει στην αστυνομία λόγω ανεργίας, χαμηλής μόρφωσης, αβεβαιότητας στην καπιταλιστική αγοράς εργασίας, του δίνουν ένα όπλο στο χέρι και τον στέλνουν στον δρόμο είναι κακός μπάτσος. Όταν μπαίνει στο Δημόσιο είναι αδέρφι μας που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και αναγκάζεται να το κάνει. Μήπως αυτή η "προπαγάνδα/προβοκάτσια του κράτους" που και καλά μας βάζει σαν πολίτες να τρωγόμαστε κατά το "διαίρει και βασίλευε" δουλεύει τελικά καλύτερα σε εκείνους που νομίζουν ότι την έχουν πάρει χαμπάρι; Προσωπικά μου έχουν συμπεριφερθεί πολύ χειρότερα (οι υπόλοιποι) δημόσιοι υπάλληλοι απ'ό,τι αστυνομικοί - και αυτό ανεξαρτήτως χώρας. Ίσως να φαίνεται αστείο, αλλά οι (υπόλοιποι) δημόσιοι υπάλληλοι δεν κρατούν όπλο. Αν οι εφοριακοί κρατούσαν όπλο και είχαν τόσο κακή εκπαίδευση όπως οι αστυνομικοί, θα βλέπαμε πολύ χειρότερα πράγματα.

7. Είναι αστείο να θεωρούμε ότι ξέρουμε τα κίνητρα εκείνων που συμμετέχουν στις ταραχές. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι ούτε γιατί το κάνουν, αν είναι στο περιθώριο της κοινωνίας ή απλά δεν τους αγαπούσε αρκετά η μαμά τους. Ξέρουμε όμως τι κάνουν. Και από τις πράξεις του κρίνεται κανείς. Όποιος τώρα θεωρεί ότι με τις πράξεις τους κάτι θα δείξουν ή θα πετύχουν, ή ακόμη περισσότερο θα πείσουν και άλλους να τους ακολουθήσουν, τον καλωσορίζω στην πραγματικότητα.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Dec 08, 2008 12:50 pm

Proxenos νομίζω ότι πρώτη φορά συμφωνώ τόσο με ποστ σου...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Mon Dec 08, 2008 12:51 pm

Η νεολαία σήμερα δεν έχει αιτήματα! Τι άλλη ΨΕΥΤΙΑ θα ακούσουμε!
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Mon Dec 08, 2008 12:53 pm

Proxenos wrote:2. Για να καταπιέσουν το φοιτητικό, νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να υπάρχει και τέτοιο. Πρέπει να υπάρχουν ιδέες και προτάσεις για να καταπιεστούν και από αυτές, δυστυχώς, μόνο έλλειψη έχουμε. Και μόνο που συγκρίνουμε τη σημερινή κατάσταση με τη χούντα και τους δήθεν επαναστάτες με εκείνους που είχαν κλειστεί στο Πολυτεχνείο και έτρωγαν ξύλο στο ΕΑΤ-ΕΣΑ είναι ντροπή. Ντροπή για εμάς που σπιλώνουμε για τη μνήμη τους αντί να χτίζουμε πάνω σε αυτά που μας άφησαν.
Σε αυτό διαφωνώ: Δεν υπάρχει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ φοιτητικό κίνημα και αυτό είναι αποτέλεσμα της υπάρχουσας κατάστασης... Αλλά υπάρχουν συνειδητοποιημένοι φοιτητές που έχουν μυαλό ώστε να κρίνουν τις καταστάσεις και να αντιδράσουν... Δεν λέω ότι είναι η ίδια κατάσταση με την χούντα σήμερα, αλλά από την άλλη, όχι, δεν αισθάνομαι ότι ντροπιάζω τον πατέρα μου και την γενιά του! Πιστεύω ότι και η δική μας γενιά όταν χρειαστεί(και αν χρειαστεί) θα κάνει το δικό της "Πολυτεχνείο"!
Proxenos wrote:3. Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πόσο επηρεάζονται από την προπαγάνδα οι ίδιοι οι "αναρχικοί". Ο νεαρός (που πήγε πολύ νέος και πολύ άδικα) είναι από εύπορη οικογένεια. Ανάλογα με τις καταστάσεις μπορεί να είναι από μισητός εχθρός - ή μήπως οι αναρχικοί δε "νοιάζονται" για τον λαουτζίκο που ζει καθημερινά στην εκμετάλλευση - έως μάρτυρας, όταν μας βολεύει για να βγούμε να κάψουμε. Και μην ακούσω κανένα κουφό ότι έγινε μάρτυρας επειδή είχε αποτάξει την οικόγενειά του. Ο νεαρός έγινε απλά όχημα εκμετάλλευσης για να εξυπηρετηθούν οι βλέψεις και οι ορέξεις κάποιων. Εάν ο αστυνομικός τον σκότωσε εν ψυχρώ, οι "αναρχικοί" "ποδοπάτησαν" το πτώμα του. Και έτσι σίγουρα δεν τιμάται η μνήμη του. Α και επίσης, για αναρχικοί είναι πολύ δικτυωμένοι και καθοδηγούμενοι...
Όλα αυτά είναι ελαφρώς άσχετα... Εγώ ενοχλήθηκα/εκνευρίστηκα/ όπως θες πες το επειδή σκοτώθηκε ένας 15χρονος, και μου είναι 100% αδιάφορο αν ήταν από εύπορη οικογένεια ή όχι, αν είχε φύγει από το σπίτι του κλπ. Και ναι, οι "αναρχικοί"(και όχι αναρχικοί κανονικά γιατί αυτός ο όρος έχει ξεφτίσει απο τα ΜΜΕ) το εκμεταλλέυτηκαν, αλλά όλοι οι υπόλοιποι που πήραν μέρος στις πορείες και τις διαδηλώσεις όχι!
Τέλος, δεν ξέρω γιατί, αλλά κάτι βρωμάει στο να συλλαμβάνονται μόνο πιτσιρίκια και όχι αυτοί που κάνανε τα επεισόδια(/καταστροφές) χθες και προχθες... Και όποιος κατάλαβε, καταλαβε...
Proxenos wrote:6. Όταν κάποιος μπαίνει στην αστυνομία λόγω ανεργίας, χαμηλής μόρφωσης, αβεβαιότητας στην καπιταλιστική αγοράς εργασίας, του δίνουν ένα όπλο στο χέρι και τον στέλνουν στον δρόμο είναι κακός μπάτσος. Όταν μπαίνει στο Δημόσιο είναι αδέρφι μας που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και αναγκάζεται να το κάνει. Μήπως αυτή η "προπαγάνδα/προβοκάτσια του κράτους" που και καλά μας βάζει σαν πολίτες να τρωγόμαστε κατά το "διαίρει και βασίλευε" δουλεύει τελικά καλύτερα σε εκείνους που νομίζουν ότι την έχουν πάρει χαμπάρι; Προσωπικά μου έχουν συμπεριφερθεί πολύ χειρότερα (οι υπόλοιποι) δημόσιοι υπάλληλοι απ'ό,τι αστυνομικοί - και αυτό ανεξαρτήτως χώρας. Ίσως να φαίνεται αστείο, αλλά οι (υπόλοιποι) δημόσιοι υπάλληλοι δεν κρατούν όπλο. Αν οι εφοριακοί κρατούσαν όπλο και είχαν τόσο κακή εκπαίδευση όπως οι αστυνομικοί, θα βλέπαμε πολύ χειρότερα πράγματα.
Συμφωνώ, αλλά είναι διαφορετικό να δίνεις όπλο σε κάποιον και άλλο να του δίνεις στυλό... Παρότι αυτός με το στυλό έχει περισσότερη δύναμη, είναι διαφορετικό να καταστρέφεις απο το να αφαιρείς μια ζωή...
Τέλος, προσωπικά και με τα βιώματα που έχω, δεν έχω ακούσει και πολλούς να λένε τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους "αδέρφια"... Όλοι τους κράζουν...

Στα υπόλοιπα που λες, απο λίγο έως πολύ συμφωνω(ειδικά το 1 και το 4)!

Υ.Γ.: ελπίζω να μην ακούστηκα επιθετικός γιατί δεν είχα τέτοιο σκοπό!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Mon Dec 08, 2008 12:55 pm

@Proxenos Διαφωνώ προσωπικά με αρκετά από αυτά που λες. Π.χ. να αντιμετωπίζουμε τους αστυνομικούς απλώς ως κάποιους ανθρώπους που ξύπνησαν μια μέρα και αναρωτιούνται "Τι είδους καριέρα άραγε να διαλέξω στο δημόσιο;". Το γεγονός ότι εξοπλίζονται με όπλα και εξουσία δεν είναι μια τυπική παράμετρος της γενικότερης ένταξης μας στο εργασιακό βίο.

Επίσης το θέμα εδώ δεν είναι μια λεκτική διαμάχη ανάμεσα σε αναρχικούς ή μη. Είναι κάτι που αγγίζει όλους μας. Η κατάχρηση εξουσίας, η εγκληματική χρήση της και κατά πόσο πραγματικά είναι μεμονωμένη θεωρώ είναι η καρδιά του ζητήματος. Αν ενοχλείσαι και/ή μόνο από τη φθορά καταστημάτων δε σε απαλλάσει από μια άτυπη ευθύνη να τοποθετηθείς ακριβώς επί αυτού του ζητήματος. Τη γνώμη σου για τα επισόδεια που προκαλούνται από αναρχικούς την καταλάβαμε. Για το κράτος όμως και την ευθύνη του για τη γέννηση τέτοιων φαινομένων; :roll:
"With soap, baptism is a good thing"
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon Dec 08, 2008 1:13 pm

Μ'αρέσει η de facto υπόθεση μερικών μερικών ότι όσοι έχουν βγάλει λεφτά τα έχουν βγάλει με ρουσφέτια και αντιδημοκρατικές πρακτικές, οπότε έχουμε το ηθικό δικαίωμα να τους καίμε τα σπίτια και τα καταστήματα....Επίσης, προφανώς οι τράπεζες δεν προσφέρουν υπηρεσσίες στην κοινωνία και τον απλό λαό...οπότε να τις κάψουμε και αυτές...

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! (με χρωματάκι, bold, underline, italics και μεγάλα γράμματα, για να το καταλάβετε).

Οι στενόμυαλες, οπισθοδρομικές, φανατισμένες και ΛΑΘΟΣ αντιλήψεις σας είναι ο ΠΡΩΤΟΣ λόγος που δεν πάει η χώρα μπροστά. Η διαφθορά, η οικονομία και οι πολιτικοί έρχονται μετά.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Mon Dec 08, 2008 1:19 pm

Μπορείς να πεις ότι θες(δεν ξέρω καν αν είμαι μέσα σε αυτούς που πάει το άντε γειά), αλλά δεν έχεις κάνενα απολύτως δικαίωμα να κρίνεις(όχι μόνο εσύ, αλλά κανείς μας) ποια άποψη είναι σωστή και ποιά λάθος...
Αυτή η πεποίθηση είναι που θεωρώ εγώ ότι μας πάει πίσω(και υπάρχει και στις 2 "πλευρές")!

For the record, δεν ανήκω στα άτομα που περιγράφεις στην πρώτη παράγραφο σου...
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Mon Dec 08, 2008 1:21 pm

fo@ wrote:Για το κράτος όμως και την ευθύνη του για τη γέννηση τέτοιων φαινομένων;
Νομίζω σαν φαινόμενο δεν ερμηνεύεται...δεν μπορούν να βγούν συμπεράσματα. Πιστεύω ότι με λίγη προσπάθεια μπορεί να συμβεί οπουδήποτε - ακόμα και σε ενα "θεωρητικά άψογο" κράτος. Ξέρω οτι μπορεί να ακουστεί κάπως ανόητο αλλα δεν βλέπω καμία ευθύνη πέρα από την προσωπική ευθύνη.
που θα πάει θα το δουμε...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Dec 08, 2008 1:23 pm

marios wrote:Όλα αυτά είναι ελαφρώς άσχετα... Εγώ ενοχλήθηκα/εκνευρίστηκα/ όπως θες πες το επειδή σκοτώθηκε ένας 15χρονος, και μου είναι 100% αδιάφορο αν ήταν από εύπορη οικογένεια ή όχι, αν είχε φύγει από το σπίτι του κλπ. Και ναι, οι "αναρχικοί"(και όχι αναρχικοί κανονικά γιατί αυτός ο όρος έχει ξεφτίσει απο τα ΜΜΕ) το εκμεταλλέυτηκαν, αλλά όλοι οι υπόλοιποι που πήραν μέρος στις πορείες και τις διαδηλώσεις όχι!
Τέλος, δεν ξέρω γιατί, αλλά κάτι βρωμάει στο να συλλαμβάνονται μόνο πιτσιρίκια και όχι αυτοί που κάνανε τα επεισόδια(/καταστροφές) χθες και προχθες... Και όποιος κατάλαβε, καταλαβε...
Θα συμφωνήσω. Ούτε εμένα με νοιάζει ποιος ήταν που σκοτώθηκε, γιατί δεν αντιμετωπίζω τις καταστάσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και ο υπουργός Εσωτερικών να είχε σκοτωθεί, απεχθές θα μου φαινόταν. Μπορεί να μη με άγγιζε τόσο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε την ανθρωπινη ζώη διαφορετικά ανάλογα με τον κάτοχό της. Με νοιάζει που σκοτώθηκε κάποιος άνθρωπος και το γεγονός ότι ήταν νέος είναι αυτό που το κάνει χειρότερο. Δεν είχε προλάβει να χαρεί τη ζωή καθόλου. Οι πορείες και οι διαδηλώσεις ήταν ο σωστός τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη του και να περάσει το μήνυμα. Ποιοι κάνουν τα επεισόδια είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι φάνηκε για ακόμη μία φορά η αδυναμία της κυβέρνησης να κυβερνήσει.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon Dec 08, 2008 1:26 pm

marios wrote:Μπορείς να πεις ότι θες(δεν ξέρω καν αν είμαι μέσα σε αυτούς που πάει το άντε γειά), αλλά δεν έχεις κάνενα απολύτως δικαίωμα να κρίνεις(όχι μόνο εσύ, αλλά κανείς μας) ποια άποψη είναι σωστή και ποιά λάθος...
Αυτή η πεποίθηση είναι που θεωρώ εγώ ότι μας πάει πίσω(και υπάρχει και στις 2 "πλευρές")!

For the record, δεν ανήκω στα άτομα που περιγράφεις στην πρώτη παράγραφο σου...
Όταν η υπόθεση πάνω στην οποία βασίζεται μία ΟΛΟΚΛΗΡΗ "ιδεολογία" (προσοχή στα εισαγωγικά) είναι τόσο αηδιαστικά γενικευμένη (λεφτά/επιτυχία/καπιταλισμός == κακό -> burn them all) και χρησιμοποιεί και τον ΘΑΝΑΤΟ ενός 15 χρονου ως αφορμή και περαιτέρω δικαιολογία για της πράξεις της, τότε ΝΑΙ, είναι ΛΑΘΟΣ, και αν διαφωνείς σε παρακαλώ να μου δώσεις το αντεπιχείρημά σου.

Straw-man argument με μία δόση από πολιτικοποιημένη τραγωδία...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Dec 08, 2008 1:30 pm

fo@ wrote:@Proxenos Διαφωνώ προσωπικά με αρκετά από αυτά που λες. Π.χ. να αντιμετωπίζουμε τους αστυνομικούς απλώς ως κάποιους ανθρώπους που ξύπνησαν μια μέρα και αναρωτιούνται "Τι είδους καριέρα άραγε να διαλέξω στο δημόσιο;". Το γεγονός ότι εξοπλίζονται με όπλα και εξουσία δεν είναι μια τυπική παράμετρος της γενικότερης ένταξης μας στο εργασιακό βίο.

Επίσης το θέμα εδώ δεν είναι μια λεκτική διαμάχη ανάμεσα σε αναρχικούς ή μη. Είναι κάτι που αγγίζει όλους μας. Η κατάχρηση εξουσίας, η εγκληματική χρήση της και κατά πόσο πραγματικά είναι μεμονωμένη θεωρώ είναι η καρδιά του ζητήματος. Αν ενοχλείσαι και/ή μόνο από τη φθορά καταστημάτων δε σε απαλλάσει από μια άτυπη ευθύνη να τοποθετηθείς ακριβώς επί αυτού του ζητήματος. Τη γνώμη σου για τα επισόδεια που προκαλούνται από αναρχικούς την καταλάβαμε. Για το κράτος όμως και την ευθύνη του για τη γέννηση τέτοιων φαινομένων; :roll:
Πολλοί άνθρωποι με εξοργίζουν αφάνταστα, αυτό δε σημαίνει ότι θα τους σκοτώσω... Και δεν έχω μάθει να εξωτερικεύω την οργή μου με βία. Θα φωνάξω, θα πω διάφορα, αλλά δεν θα χειροδικήσω, δε θα βάλω φωτιές, δε θα πατήσω πεζούς με το αυτοκίνητο επειδή έτσι μου την έδωσε. Όπως έγραψα και πριν: δεν γνωρίζουμε εκείνους που δημιουργούν τα επεισόδια, άρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και τα κίνητρά τους. Γνωρίζουμε μόνο τις πράξεις τους. Ας μην τους επικολλάμε κίνητρα επειδή εμείς νομίζουμε ότι αυτά έχουν.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Dec 08, 2008 1:36 pm

shodanjr_gr wrote:[..] μία ΟΛΟΚΛΗΡΗ "ιδεολογία" (προσοχή στα εισαγωγικά) είναι τόσο αηδιαστικά γενικευμένη (λεφτά/επιτυχία/καπιταλισμός == κακό -> burn them all) [..]
Πρόκειται για έναν απλοϊκό τρόπο σκέψης, το επιχείρημα ορθότητας του οποίου έγκειται αποκλειστικά και μόνο στο ότι δεν είναι απαιτητικός στην κατανόηση...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Mon Dec 08, 2008 1:40 pm

shodanjr_gr wrote:Όταν η υπόθεση πάνω στην οποία βασίζεται μία ΟΛΟΚΛΗΡΗ "ιδεολογία" (προσοχή στα εισαγωγικά) είναι τόσο αηδιαστικά γενικευμένη (λεφτά/επιτυχία/καπιταλισμός == κακό -> burn them all) και χρησιμοποιεί και τον ΘΑΝΑΤΟ ενός 15 χρονου ως αφορμή και περαιτέρω δικαιολογία για της πράξεις της, τότε ΝΑΙ, είναι ΛΑΘΟΣ, και αν διαφωνείς σε παρακαλώ να μου δώσεις το αντεπιχείρημά σου.
Το πρώτο σκέλος από το αντεπιχείρημα το γράφεις μόνος σου με τα εισαγωγικά. Ο πραγματικός αναρχιστής(ή κομμουνιστης αφού σε τέτοιες περιπτώσεις επίσης όλοι τσουβαλιάζονται) δεν είναι συνώνυμο του χούλιγκαν όπως έχει καταντήσει να θεωρείται σήμερα... Ο Bakounin δεν λέει πουθενα για τέτοια πράγματα, το ίδιο και Marx...
Τώρα επαναλαμβάνω αυτό που σου είπα: Κανείς μας(και πρώτος εγώ) δεν είναι ικανός να πει αν μια άποψη είναι σωστή ή όχι, όσο ακραία και αν είναι...
Μπορώ ας πούμε να σου πω ότι ακριβώς όπως το λες, η δολοφονία του 15 χρονου ήταν αφορμή και τα αίτια ήταν η γενικότερη στάση της αστυνομίας σε βάθος χρόνου(δεν συμφωνω απόλυτα, απλά το χρησιμοποιώ για να σου δώσω μια ιδέα)...
Και επίσης πιστεύω ότι τα πράγματα δεν ακριβώς τόσο καθαρά όπως τα παρουσιάζεις(δηλαδή τα επεισόδια γίνονται απο τους κακούς "αναρχιστες" που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα παρα μόνο να σπάσουν τις βιτρίνες) αλλά έχουν μπλεγμένη μέσα και την αστυνομία(γνωστοί-άγνωστοι) κλπ...

Και για να το τελειώσω, πιο πολύ στο είπα με το σκεπτικό του Βολταίρου:
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it. "
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Dec 08, 2008 2:30 pm

proxenos++;

Το δίκιο χάνεται με τέτοιες πέρα από κάθε λογικής αντιδράσεις. Αφορμή ψάχνανε κάποιοι. Δυστυχώς οι αντιδράσεις δειχνουν το επίπεδο και την παιδεία κάποιων. Αλήθεια αν ο δολοφόνος δεν ήταν μπάτσος θα καταλαμβάναν οι ιδεολόγοι και καλά αναρχικοί το προξενείο μας στο Βερολίνο?? Μάλλον όχι. Αυτοί που το παίζουν προοδευτικοί είναι τελικά οι πιο στενόμυαλοι, στέκονται πίσω από τις ταμπέλες μπάτσος=κακός και κάνουν τις επαναστάσεις και τους αγώνες που τόσο πολύ έχουν ανάγκη. Btw σήμερα πιάσανε μία σπείρα κλεφτών, που είχε κλέψει ένα σπίτι και βίασε τη μάνα και την κόρη που ήταν μέσα την ώρα της κλοπής, λέω να πάω να τα σπάσω και εγώ για να δείξω το θυμό μου. Προσοχή, σέβομαι απόλυτα το αδικοχαμένο παιδί και απαιτώ την καταδίκη του αστυνομικού που έκανε κατάχρηση της εξουσίας του, αλλά μέχρι εκεί.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Mon Dec 08, 2008 2:39 pm

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μεγάλο μέρος των καταστημάτων κάηκε από αστυνομικούς προβοκάτορες. Άτομα ντυμένα με πολιτικά και κουκούλες πετάχτηκαν πίσω από τα ΜΑΤ και άρχισαν κυριολεκτικα να τα σπάνε όλα χωρίς να τους εμποδίζει κανείς. Από εσωτερικές πληροφορίες το "σώμα" είναι υπαρκτό στην Ελληνική Αστυνομία και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες παρ' όλο το περιβάλλει μυστικότητα.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Mon Dec 08, 2008 2:48 pm

tzole++
Δεν φτάνει που το κράτος είναι αυτό που είναι, πρέπει να υπάρχουν και οι κάθε λογής κατεστραμμένοι που προσπαθούν να το ξεπεράσουν σε φασιστική νοοτροπία. Αυτό το παραμόρφωμα των Εξαρχείων πρέπει να πάψει να υφίσταται. Οι πολιτικοί διστάζουν να καταγγείλουν ανοιχτά την κατάσταση από φόβο μην τους κακοχαρακτηρίσουν. Τα ΜΜΕ επίσης. Η τρομοκρατία δεν μπορεί να γίνει ανεχτή, είτε από το κράτος είτε από όσους προσπαθούν να γίνουν (παρα)κράτος. Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Mon Dec 08, 2008 2:59 pm

Υπάρχουν πληροφορίες για κατάληψη των γραμμών του ΗΣΑΠ.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Dec 08, 2008 3:04 pm

Έγινε και στο Αμβούργο λένε πορεία.

http://athens.indymedia.org/local/webca ... soli_d.jpg

δείτε πως τους "συνοδεύουν" οι αστυνομικοί
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Dec 08, 2008 3:05 pm

The Punisher wrote:Έγινε και στο Αμβούργο λένε πορεία.

http://athens.indymedia.org/local/webca ... soli_d.jpg

δείτε πως τους "συνοδεύουν" οι αστυνομικοί
Δε μου ανοιγει το link.

---------------------------------------------------
Eιρωνία: Πανο με still loving the black block, και μπροστά μαι διμοιρια :shock:
Last edited by stoupeace on Mon Dec 08, 2008 3:09 pm, edited 1 time in total.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Dec 08, 2008 3:06 pm

Ναι,τα τρενα πανε μεχρι Ν.Ιωνια.Εχουν κανει καταληψη στο mall.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”