«Πράσινο φως» για τη χρήση καμερών κατά τις διαδηλώσεις
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Σήμερα δεν ξέρω τι λέει, αλλά όταν έλεγξα (2001-02), μαζί με άλλους ευρωπαίους εμπειρογνώμονες, τα Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα του Αρχηγείου της EUROPOL (στη Χάγη) - ως Μέλος της Α.Π.Π.Δ. της Ελλάδας και με εντολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - υπήρχε η ίδια αντίληψη για τη χρήση καμερων με αυτή που εξέφρασε η Α.Π.Π.Δ. στην ΕΛ.ΑΣ (και την οποία δεν τήρησε η ΕΛ.ΑΣ).
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Αυτός που δεν έχει κάτι να κρύψει δε φοβάται τη χρήση καμερών. Τώρα από κει και πέρα,
Όντως. Άρα ποιος ο λόγος...; Γιατί τέτοιος σάλος; Δηλαδή έστω πως συμφωνούμε ότι τα επιχειρήματα των προλαλήσαντων αρκούν για να πείσουν περί του μη ορθού της εφαρμογής του μέτρου. Η άλλη πλευρά (ΕΛ. ΑΣ. κτλ) γιατί να επιμένει τόσο;κ. Γουργουράκης wrote:Και να λειτουργούσαν οι κάμερες, τι θα έδειχναν; Τις κουκούλες;
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- mikem4600
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Καλά, μην το λες, μπορεί να φοβάται την κατάχρησή τους. Πάντως οι "εκδηλώσεις" όπως αυτές του πολυτεχνείου (που συνήθως καταλήγουν στο να σπάσουν όλη την Πατησίων) πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούν.Dog oF wAr wrote:Αυτός που δεν έχει κάτι να κρύψει δε φοβάται τη χρήση καμερών.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
-
- Gbyte level
Όχι, όχι, δεν πρόκειται να σπάσει κανείς την πατησίων, ούτε και έγινε.
Όταν επιβάλεται στρατιωτικός νόμος στο χώρο του πολυτεχνείου από ασφαλίτες, κάθε λογής μπάτσους και οι κάμερες στρέφονται στην πορεία, όταν η "δημοκρατία" σε παρακολουθεί και δεν σε παρατηρεί (γιατί οι ...άλλες κάμερες, των ΜΜΕ ακύρωσαν την πορεία), τότε οι ταραξίες, του κάθε Νοέμβρη, δεν μπορούν να αντιδράσουν.
Όσο για την ΕΛ.ΑΣ, επιμένει γιατί ήθελε να βεβαιωθεί -κοιτώντας τις εισόδους των πολυκατοικιών- ότι δεν θα χάνατε την μπάλα της Κυριακής.
Όταν επιβάλεται στρατιωτικός νόμος στο χώρο του πολυτεχνείου από ασφαλίτες, κάθε λογής μπάτσους και οι κάμερες στρέφονται στην πορεία, όταν η "δημοκρατία" σε παρακολουθεί και δεν σε παρατηρεί (γιατί οι ...άλλες κάμερες, των ΜΜΕ ακύρωσαν την πορεία), τότε οι ταραξίες, του κάθε Νοέμβρη, δεν μπορούν να αντιδράσουν.
Όσο για την ΕΛ.ΑΣ, επιμένει γιατί ήθελε να βεβαιωθεί -κοιτώντας τις εισόδους των πολυκατοικιών- ότι δεν θα χάνατε την μπάλα της Κυριακής.
-
- Kilobyte level
Δεκτόν. Δεν είπα ότι συμφωνώ να με παρακολουθούν, αλλά αν κάποιος μου εγγυηθεί ότι μαζί με εμένα παρακολουθείται και ο παιδεραστής στο πάρκο απέναντι, δε θα είχα πρόβλημα.mikem4600 wrote:Καλά, μην το λες, μπορεί να φοβάται την κατάχρησή τους.
You just have to be kidding man...StormRider wrote:Όχι, όχι, δεν πρόκειται να σπάσει κανείς την πατησίων, ούτε και έγινε.
Συνάδελφε ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι εκτός από σένα που δε θες να σπάσεις την Πατησίων, υπάρχουν και άλλοι ομοϊδεάτες σου που θέλουν. Καλά θα κάνεις - και εσύ και όλοι όσοι ασπάζονται τον αναρχισμό - να αντιμετωπίσετε την αλήθεια κατάμουτρα, μπας και εξαγνίσετε το κίνημά σας από τα παράσιτα. Με το να βγαίνει ο καθένας και να λέει "παιδιά μη φοβάστε, ο καλός κουκουλοφόρος δε θα σας σπάσει τη βιτρίνα ούτε θα σας κάψει το αυτοκίνητο" δε νομίζω ότι πείθετε κανέναν. Μου θυμίζει το "...οι Γερμανοί είναι φίλοι μας..." if you know what I mean.
Προφανώς υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα σε αυτή τη χώρα από τους κουκουλοφόρους. Από κει και πέρα εμένα γιατί μου φαίνεται ότι εσύ συγκεκριμένα τους ηρωοποιείς...;Pascal wrote:Κουκουλοφοβία...
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
Dog oF wAr wrote:Δεκτόν. Δεν είπα ότι συμφωνώ να με παρακολουθούν, αλλά αν κάποιος μου εγγυηθεί ότι μαζί με εμένα παρακολουθείται και ο παιδεραστής στο πάρκο απέναντι, δε θα είχα πρόβλημα.mikem4600 wrote:Καλά, μην το λες, μπορεί να φοβάται την κατάχρησή τους.
να γίνει poll. ποιος πιστεύει ότι αυτό είναι επιχείρημα γιαγιάς 80+ αμφιταλαντευόμενης μεταξύ κουίκ και αυτιά για την πρωινή ζώνη αλλά που έχει καταλήξει σε ευαγγελάτο στο κεντρικό;
επίσης πότε θυμάσαι να ήταν η τελευταία φορά που σπάστηκε μαγαζί "μεροκαματιάρη" σε πορεία;
-
- Gbyte level
lol, οι καπιταλιστές βάλαν τις κάμερες για τους παιδεραστές. Α, είναι και ανθρωπιστές, αυτό μας διέφυγε!gidi wrote:να γίνει poll. ποιος πιστεύει ότι αυτό είναι επιχείρημα γιαγιάς 80+ αμφιταλαντευόμενης μεταξύ κουίκ και αυτιά για την πρωινή ζώνη αλλά που έχει καταλήξει σε ευαγγελάτο στο κεντρικό;Dog oF wAr wrote:Δεκτόν. Δεν είπα ότι συμφωνώ να με παρακολουθούν, αλλά αν κάποιος μου εγγυηθεί ότι μαζί με εμένα παρακολουθείται και ο παιδεραστής στο πάρκο απέναντι, δε θα είχα πρόβλημα.
Ε, ναι, είναι καθαρή ...ειρωνεία.Dog oF wAr wrote:You just have to be kidding man...StormRider wrote:Όχι, όχι, δεν πρόκειται να σπάσει κανείς την πατησίων, ούτε και έγινε.
Όχι η Πατησίων δεν μου έχει κάνει απολύτως τίποτα για να την σπάσω. Το να επιβάλεται όμως στρατιωτικός νόμος (δεν περνούσε ούτε μύγα από Αλεξάνδρας-Εξάρχεια-3ης Σεπτεμβρίου) στην "Δημοκρατία της Ελλάδας" είναι τουλάχιστον περίεργο. Προφανώς και επί 7ετίας ακουγόταν ότι "...ομάς αναρχικών ενεκλείσθει εις το πολυτεχνείο με σκοπόν την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων όσον αφορά την τάξιν, ασφάλειαν και ήπιο κλίμα των πολιτών...", προφανώς και σήμερα φαίνεται (tv) το ίδιο με τότε. Η Ιστορία έδειξε ότι οι τότε αγωνιστές είχαν πολιτικά πιστεύω, πέρα από τον πορτοκαλοπόλεμο που παίζαν με τους αστυφύλακες. Το αν αυτή η Ιστορία θα επαναληφθεί ή όχι, λυπάμαι αλλά δεν είναι -μόνο- στα χέρια μου, ούτε γνωρίζω αν Αυτή θα πάψει να υπάρχει πριν την όποια επαναληψή Της.Dog oF wAr wrote: Συνάδελφε ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι εκτός από σένα που δε θες να σπάσεις την Πατησίων, υπάρχουν και άλλοι ομοϊδεάτες σου που θέλουν.
Ο αναρχισμός δεν είναι χριστιανισμός να τον ασπάζεσαι. Αντίθετα ο πρώτος είναι ρευστός, ανοιχτός στα "παράσιτα" και αγωνίζεται για τον εξαγνισμό της Ανθρωπότητας. Ευχαριστώ για την προτροπή, αλλά δεν θα σηκώσω τον σταυρό του αναρχισμού (παίζω με τις λέξεις ή τις μπέρδεψα ?), γιατί πέραν του βάρους του δεν είναι επιλογή του εκάστοτε υποστηρικτή του.Dog oF wAr wrote:
Καλά θα κάνεις - και εσύ και όλοι όσοι ασπάζονται τον αναρχισμό - να αντιμετωπίσετε την αλήθεια κατάμουτρα, μπας και εξαγνίσετε το κίνημά σας από τα παράσιτα.
Βγάλε τις αρνήσεις και πρόσθεσε "... ο καλός κουκουλοφόρος θα κλέψει πρώτα την τραπεζα". Satisfied?Dog oF wAr wrote:
Με το να βγαίνει ο καθένας και να λέει "παιδιά μη φοβάστε, ο καλός κουκουλοφόρος δε θα σας σπάσει τη βιτρίνα ούτε θα σας κάψει το αυτοκίνητο" δε νομίζω ότι πείθετε κανέναν.
E, αν δεν ευλογήσουμε τα γένια μας...Dog oF wAr wrote:Προφανώς υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα σε αυτή τη χώρα από τους κουκουλοφόρους. Από κει και πέρα εμένα γιατί μου φαίνεται ότι εσύ συγκεκριμένα τους ηρωοποιείς...;Pascal wrote:Κουκουλοφοβία...

**Γενικά, αν χάνεσαι εσύ συγκεκριμένα στις απαντήσεις μου μεταξύ σοβαρου και ασόβαρου, είναι γιατί είμαι ελιτιστής και θεωρώ ευατόν ανώτερον υπολοίπων...
- mikem4600
- Gbyte level
1) Α, δηλαδή το σπάσιμο γενικά είναι σωστό, και απλώς αποφεύγουμε τους "μεροκαματιάρηδες"; Δηλαδή το ψιλοκατζίδικο της γειτονιάς ΔΕΝ το σπάμε, ενώ τον OTE μπορούμε να τον κάνουμε μπουρλότο;gidi wrote:επίσης πότε θυμάσαι να ήταν η τελευταία φορά που σπάστηκε μαγαζί "μεροκαματιάρη" σε πορεία;
2) ΟΚ, ακόμα κι αν δεχθούμε τον (παράλογο) συλλογισμό σου, το σουβλατζίδικο δίπλα από τη σχολή επί της Αντωνιάδου και το (πρώην) μαγαζάκι με ρούχα Πατησίων & Δεριγνύ γιατί το σπάσανε/κάψανε σε κάποια από τις προηγούμενες "πορείες";
-
- Gbyte level
2)Μάλλον λάθος πληροφόρηση έχεις. Θα βλέπεις πολύ ΝΕΤ ίσως, και αυτή στα πεταχτά. Ο αγαπητός, "μεροκαματιάρης", μπαϊρακτάρης κάηκε από μόνος του, όταν -ενώ ήταν μέσα- ξέχασε το λάδι σε κάποιο τηγάνι και "άρπαξε" η ξύλινη επένδυση.mikem4600 wrote:1) Α, δηλαδή το σπάσιμο γενικά είναι σωστό, και απλώς αποφεύγουμε τους "μεροκαματιάρηδες"; Δηλαδή το ψιλοκατζίδικο της γειτονιάς ΔΕΝ το σπάμε, ενώ τον OTE μπορούμε να τον κάνουμε μπουρλότο;gidi wrote:επίσης πότε θυμάσαι να ήταν η τελευταία φορά που σπάστηκε μαγαζί "μεροκαματιάρη" σε πορεία;
2) ΟΚ, ακόμα κι αν δεχθούμε τον (παράλογο) συλλογισμό σου, το σουβλατζίδικο δίπλα από τη σχολή επί της Αντωνιάδου και το (πρώην) μαγαζάκι με ρούχα Πατησίων & Δεριγνύ γιατί το σπάσανε/κάψανε σε κάποια από τις προηγούμενες "πορείες";
Για το άλλο μαγαζί δεν μπορώ να θυμιθώ ποιο λες.
1) Επειδή όπως ειπώθηκε το θέμα μας είναι οι κάμερες και εσύ θέτεις εδώ τον "παράλογο" συλλογισμό, εξήγησέ μου το παρακάτω.
Το σύνταγμα, που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ είναι πάνω από όλους, προβλέπει ότι όποιος καταπατάει με τη βία τα δικαιώματα και τις Αρχές των πολιτών, οι δεύτεροι πρέπει με κάθε μέσο να υπερασπιστούν ευατούς και τα δικαιώματα/Αρχές τους. Στην πορεία της 17ης οι κάμερες λειτούργησαν, η ΕΛ.ΑΣ ζήτησε από την ΑΠΠΔ (για να νομιμοποιήσει αυτό που τόσο καιρό έκανε) την εγκρισή της, αυτή την αρνήθηκε, η κεφαλή της παραιτήθηκε.
Αν στην πορεία σύντροφοι αναρχικοί, αριστεροί και πολίτες εκτός αυτής έπαιρναν τον νόμο στα χέρια τους και έκαναν αυτό που τους προστάζει το σύνταγμα, έκαιγαν και έσπαγαν τις κάμερες, σήμερα θα γινόταν πάλι λόγος για "αυτούς που καίνε τα μαγαζία μας το χειμώνα, αυτούς που σπάνε τα αυτοκίνητά μας,... αυτοί καίνε και τα δάση..." (Ν.Μπακογιάννη)
Δεν πιστεύω να είναι ουτοπικός ο συλλογισμός μου...
Είναι τραγική ειρωνεία αλλά πάλι κάποιοι θα αγωνίζονται για το 1-1-4, και άλλοι πάλι θα νομίζουν οτι έχουν δημοκρατία.
Φαίνεται ότι μερικά τμήματα της Ιστορίας επαναλαμβάνονται συχνότερα από άλλα (βλ. παραπανω ποστ)
για τον μπαϊρακτάρη στα είπε και το μαγαζί σπάστηκε πριν 2 ή 3 χρόνια μετά από πάρτυ.mikem4600 wrote:1) Α, δηλαδή το σπάσιμο γενικά είναι σωστό, και απλώς αποφεύγουμε τους "μεροκαματιάρηδες"; Δηλαδή το ψιλοκατζίδικο της γειτονιάς ΔΕΝ το σπάμε, ενώ τον OTE μπορούμε να τον κάνουμε μπουρλότο;gidi wrote:επίσης πότε θυμάσαι να ήταν η τελευταία φορά που σπάστηκε μαγαζί "μεροκαματιάρη" σε πορεία;
επίσης ο συλλογισμός είναι ξεκάθαρος.. υπάρχει διαφορά μεταξύ του ψιλικατζίδικου της γειτονιά σου που δεν θα κάτσω να ασχοληθώ μαζί του (εκτός και αν έχει βάλει κανά μετανάστη να δουλεύει τα βράδια για 400 τον μήνα) και πχ της alpha bank. σου φαίνεται παράλογο; θεωρείς την τράπεζα κοινωφελές ίδρυμα; ότι προσφέρει κάπου;
-
- Kilobyte level
Ουάου! Μήπως έχεις μπερδευτεί; Άλλο ο οπαδός της ελεύθερης - ανοικτής οικονομίας και άλλο ο χουντικός. Και εγώ καπιταλιστής είμαι. Δεν είπα όμως ποτέ ότι είμαι υπέρ της παρακολούθησης πολιτών. Και από το υστέρημά μου βοηθώ και όσους έχουν ανάγκη όταν μπορώ. Θεωρώ εαυτόν αρκετά (πρόσεχε το επίρρημα) ανθρωπιστή λοιπόν.StormRider wrote:lol, οι καπιταλιστές βάλαν τις κάμερες για τους παιδεραστές. Α, είναι και ανθρωπιστές, αυτό μας διέφυγε!
Χμ... ΟΚ τότε αρχίστε να δέχεστε και φονιάδες, βιαστές κτλ στις τάξεις σας.StormRider wrote:Ο αναρχισμός δεν είναι χριστιανισμός να τον ασπάζεσαι. Αντίθετα ο πρώτος είναι ρευστός, ανοιχτός στα "παράσιτα" και αγωνίζεται για τον εξαγνισμό της Ανθρωπότητας. Ευχαριστώ για την προτροπή, αλλά δεν θα σηκώσω τον σταυρό του αναρχισμού (παίζω με τις λέξεις ή τις μπέρδεψα ?), γιατί πέραν του βάρους του δεν είναι επιλογή του εκάστοτε υποστηρικτή του.
Μάλιστα. Κοίτα, καλό είναι να υπάρχει αυτοπεποίθηση. Από κει και πέρα, το να γράφεις 2-3 ωραία χρωματισμένες απόψεις και να θεωρείς ότι πρόκειται για απόφθεγμα έντονης σκέψης και εσωτερικού αγώνα, εγώ αυτό το λέω ψώνισμα. Ξύπνα, απλές προτάσεις γράφεις, όχι πολυωνυμική λύση για τα NP προβλήματα.StormRider wrote:**Γενικά, αν χάνεσαι εσύ συγκεκριμένα στις απαντήσεις μου μεταξύ σοβαρου και ασόβαρου, είναι γιατί είμαι ελιτιστής και θεωρώ ευατόν ανώτερον υπολοίπων...
edit : Επίσης, έχω ποστάρει λίγο πιο πάνω μια σοβαρή ερώτηση, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να απαντήσει. Πίστευα ότι τουλάχιστον όσοι είναι εναντίον της χρήσης καμερών θα είχαν κάτι να πουν.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- P3
- Venus Project Founder
Νομίζω ότι τα ισοπεδώνεις τραγικά τα πράγματα! Δεν προσφέρει καθόλου? Αν δεν είχες και τις τράπεζες σε αυτή τη χώρα η οικονομία σου θα ήταν στα 1/3 από αυτό που είναι τώρα και τα λεφτά που θα έπαιρνες ακόμα λιγότερα! Δεν λέω ότι είναι άγιοι αλλά μη λέμε και ότι να 'ναι! Ακούς εκεί δεν προσφέρει τίποτα! Εσύ δηλαδή τα λεφτά σου τα έχεις βάλει κάτω από το στρώμα που κοιμάσαι??? Και btw υπάρχουν 5 δημόσιες τράπεζες εκ των οποίων η μία (Εθνική) είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα (μερίδιο αγοράς 21,5%)! Πιστεύεις ότι τα κέρδη της δεν προσφέρουν τίποτα στο κράτος που μέσω συνεπαγωγών μπορεί να καταλήγουν σε κάποια θετικά και για σένα??gidi wrote:θεωρείς την τράπεζα κοινωφελές ίδρυμα; ότι προσφέρει κάπου;
Τέσπα, ας το προσπεράσω αυτό και να πώ ότι είτε είναι δημόσια είτε είναι ιδωτική η περιουσία, είτε την κατέχει ο μεροκαματιάρης είτε ο ΧΨΖ μεγιστάνας του πλόυτου είναι αναφαίρετο δίκαίωμα του κατόχου(αφού αναφερθήκαμε και στο Σύνταγμα) να απαιτεί να του το σεβαστείς και να μην του το καταστρέφεις! άντε βάζουμε μια γραμμή: "Από εδώ δεν τα πειράζουμε αλλά από εδώ και πέρα που είναι του ΧΨΖ μεγιστάνα τα σπαμε γιατί δε θα του λείψουν????" Πολύ συνταγματική λογική!!!
ΥΓ. Παρατήρηση: Πως γίνεται όταν δημιουργούνται κουβέντες περί "Πολιτικής, Δικαιωμάτων, Ξεσηκωμού κτλ" να εμφανίζονται κάποιοι χρήστες υπερασπιστές των πάντων και μετά να εξαφανίζονται?????? Τα άλλα θέματα δε σας αφορούν???
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- mikem4600
- Gbyte level
StormRider wrote:Ο αγαπητός, "μεροκαματιάρης", μπαϊρακτάρης κάηκε από μόνος του, όταν -ενώ ήταν μέσα- ξέχασε το λάδι σε κάποιο τηγάνι και "άρπαξε" η ξύλινη επένδυση.
Δεδομένου ότι δεν κατεβαίνω πλέον συχνά στη σχολή, δέχομαι τα λεγόμενά σας ότι οι περιπτώσεις αυτές ήταν "ατυχήματα". Αλλά και τα άλλα ρουχάδικα (απέναντι από τη σχολή, κοντά στο θέατρο, καθώς και λίγο πιο πέρα πηγαίνοντας προς Κεφαλληνίας) και η καφετέρια κοντά στη Χέυδεν; Κι αυτά από μόνα τους κάηκαν; Τι σκ@τ@ όλη η Πατησίων είναι στα πρόθυρα spontaneous combustion? (τον ΟΤΕ φυσικά τον αφήνω ασχολίαστο.)gidi wrote:το μαγαζί σπάστηκε πριν 2 ή 3 χρόνια μετά από πάρτυ.
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Δεν θα σχολιάσω τις 2 απο πάνω απόψεις - απλά σε όσους βγάζουν σπυράκια, έχω να πω υπομονή, όλοι ξέρουμε σε τι forum γράφουμε!
(για να μην παρεξηγηθώ (γιατί το forum ως forum μια χαρά είναι), εκφράζω μια άποψη που έχω ξαναεκφράσει - το ότι σε αυτό το forum υπάρχει κόσμος σε κατάσταση κάπως πως να την πω ... trapeziki! και πράγματα που για άλλους θεωρούνται δεδομένα, για άλλους είναι απλώς ακατανόητα.)
(για να μην παρεξηγηθώ (γιατί το forum ως forum μια χαρά είναι), εκφράζω μια άποψη που έχω ξαναεκφράσει - το ότι σε αυτό το forum υπάρχει κόσμος σε κατάσταση κάπως πως να την πω ... trapeziki! και πράγματα που για άλλους θεωρούνται δεδομένα, για άλλους είναι απλώς ακατανόητα.)
Last edited by *estrngd on Fri Nov 30, 2007 3:53 pm, edited 1 time in total.
- rapadder
- Gbyte level
Να σημειώθει και κάτι ακόμα: Η φετεινή πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα ήταν η μοναδική (που θυμάμαι εγώ τουλάχιστον) στην οποία δεν έγιναν επεισόδια.
Εγώ θα ήθελα περισσότερες κάμερες εγκατεστημένες και ομολογώ ότι μου είναι δύσκολο να κατανοήσω ορισμένες αποφάσεις της Αρχής Προστασίας. Μου έκανε εντύπωση η δήλωση του (πρώην) προέδρου της αρχής, του Δ. Γουργουράκη στην πρόεδρο της Βουλής:
Ακόμη και ο Δ. Γουργουράκης απάντησε σκωπτικάσε παρέμβαση της τέως προέδρου της Βουλής, λέγοντάς της: «Εχετε την εντύπωση ότι οι κουκουλοφόροι δεν συλλαμβάνονται επειδή δεν λειτουργούν οι κάμερες; Αυτό είναι αφέλεια, που δεν σας χαρακτηρίζει».
Εκτός του ότι ο εν λόγω κύριος είναι αγενής, φανερώνει και την προκατάληψη του για την Ελληνική Αστυνομία. Μήπως τους βάζουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί για να βρίσκουν αφορμή και να μας παρακολουθούν όλους; Αν ο πρόεδρος της Αρχής πιστεύει κάτι τέτοιο τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
Αν η Αρχή βγάζει αποφάσεις που δεν αρέσουν στην Πολιτεία, ας αναθεωρήσει το Σύνταγμα για να την καταργήσει. Το να στερεί όμως από την Αρχή την δυνατότητα να εκτελέσει το έργο της, είτε προφασιζόμενη νομικά κωλύματα είτε με το να μην της παρέχει τους απαιτούμενους (ανθρώπινους και υλικούς πόρους) για να λειτουργήσει είναι απαράδεκτο. Θα πρέπει το κράτος να μάθει να σέβεται τους νόμους του.
Εγώ θα ήθελα περισσότερες κάμερες εγκατεστημένες και ομολογώ ότι μου είναι δύσκολο να κατανοήσω ορισμένες αποφάσεις της Αρχής Προστασίας. Μου έκανε εντύπωση η δήλωση του (πρώην) προέδρου της αρχής, του Δ. Γουργουράκη στην πρόεδρο της Βουλής:
Ακόμη και ο Δ. Γουργουράκης απάντησε σκωπτικάσε παρέμβαση της τέως προέδρου της Βουλής, λέγοντάς της: «Εχετε την εντύπωση ότι οι κουκουλοφόροι δεν συλλαμβάνονται επειδή δεν λειτουργούν οι κάμερες; Αυτό είναι αφέλεια, που δεν σας χαρακτηρίζει».
Εκτός του ότι ο εν λόγω κύριος είναι αγενής, φανερώνει και την προκατάληψη του για την Ελληνική Αστυνομία. Μήπως τους βάζουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί για να βρίσκουν αφορμή και να μας παρακολουθούν όλους; Αν ο πρόεδρος της Αρχής πιστεύει κάτι τέτοιο τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
Αν η Αρχή βγάζει αποφάσεις που δεν αρέσουν στην Πολιτεία, ας αναθεωρήσει το Σύνταγμα για να την καταργήσει. Το να στερεί όμως από την Αρχή την δυνατότητα να εκτελέσει το έργο της, είτε προφασιζόμενη νομικά κωλύματα είτε με το να μην της παρέχει τους απαιτούμενους (ανθρώπινους και υλικούς πόρους) για να λειτουργήσει είναι απαράδεκτο. Θα πρέπει το κράτος να μάθει να σέβεται τους νόμους του.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- Proxenos
- Gbyte level
Φυσικά, σε ένα αντιδραστικό forum που απεχθάνεται τα λαϊκά στρώματα και αποτελείται από μικροαστικούς πληροφορικάριους. Λυπάμαι που δεν είμαστε στο ύψος άλλων forum στα οποία η συζήτηση γίνεται σε υψηλό επίπεδο...*estrngd wrote:Δεν θα σχολιάσω τις 2 απο πάνω απόψεις - απλά σε όσους βγάζουν σπυράκια, έχω να πω υπομονή, όλοι ξέρουμε σε τι forum γράφουμε!
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Η χρήση καμερών είναι σαν να τοποθετείς σκιάχτρα στα χωράφια..
Περισσότερο σαν μέτρο για εκφοβίσμο μου κάνει , εκτός αν αρχήσουν το profiling σε κουκουλες , σε παπούτσια (πράσινα all star , ring a bell ? ) και σε τύπο καδρονιού ( ο x προτιμάει πάντα καδρόνι σε σχήμα σφυριού..) ...

Περισσότερο σαν μέτρο για εκφοβίσμο μου κάνει , εκτός αν αρχήσουν το profiling σε κουκουλες , σε παπούτσια (πράσινα all star , ring a bell ? ) και σε τύπο καδρονιού ( ο x προτιμάει πάντα καδρόνι σε σχήμα σφυριού..) ...

Αυτό είναι απλά lol , χωρίς πλάκα και από όποια πλευρά της συζήτησης και αν το σκεφτώ είναι τόσο γενικευτικά προσβλητικό που .. είναι απλά λάθος διαπίστωση..Proxenos wrote:Φυσικά, σε ένα αντιδραστικό forum που απεχθάνεται τα λαϊκά στρώματα και αποτελείται από μικροαστικούς πληροφορικάριους. Λυπάμαι που δεν είμαστε στο ύψος άλλων forum στα οποία η συζήτηση γίνεται σε υψηλό επίπεδο...
Είναι θέμα ευγένειας..!redlabel wrote:Γιατί μπορώ και συζητάω με ανθρώπους με τους οποίους διαφωνώ απολύτως, χωρίς να τους βρίζω, να τους υποτιμώ και να τους προσβάλλω;

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη