Απλοπίισι τισ Ελλινικίσ γλόσσασ
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Απλοπίισι τισ Ελλινικίσ γλόσσασ
Βασικά πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό μια γλώσσα να έχει μουσικότητα όχι μόνο από άποψη ότι ακούγεται ωραία στα αυτιά μας αλλά και γιατί προσδίδει μία ιδιαιτερότητα σε ένα λαό, τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Στην Ελληνική γλώσσα το πλήθος των γράμματων και των πνευμαάτων είναι φτιαγμένα ακριβώς γι' αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο στις μέρες μας δεν ξέρω ακριβώς πόσο αυτό βοηθάει στο να έχουμε παγκοσμίως ένα μοναδικό γλωσσικό άκουσμα αλλά ίσως μέσω της εκπαίδευσης να άλλαζε κάτι-αν και μάλλον ουτοπικό Για τη καθαρεύουσα εννοείται πώς δεν το συζητάμε, ήταν και είναι ένα τερατούργημα που ουσιαστικά δεν μιλήθηκε ζωντανά ούτε από αυτούς που την έφτιαξαν. Για τα γράμματα όμως και για τα πνεύματα δεν νομίζω πως υπάρχει αναλογία με την καθαρεύουσα. Αρκεί να προσέξουμε πόσο μουσικά μιλάει ακόμα ο λαός της Κρήτης και της Κύπρου για παράδειγμα.
- Fairy
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Σαν παρένθεση να αναφέρω πως οι Ιταλοί προφέρουν τα διπλά γράμματα. Οι λέξεις capelo και capello προφέρονται διαφορετικά κι έχουν διαφορετική άσχετη σημασία.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- vincent
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Πω πω εμένα πάλι μου κάνει πολύ ωργουελική κατάσταση όλο αυτό μπορώ να πω ότι με τρομάζει και αρχίζει να δικαιώνεται ο Λιακόπουλος (και αυτό με τρομάζει περισσότερο) που λέει ότι θα μας κάνουν να αλλάξουμε την γλώσσα μας. Η Ελληνική γλώσσα έχει δεχθεί αρκετές απλοποιήσεις δεν χρειάζεται περισσότερες. Για μας τους ανορθόγραφους καλύτερα να μάθουμε να γράφουμε παρά να απλοποιήσουμε την γλώσσα...Δεν θα πέσει το επίπεδο επειδή βαριέμαι να το περάσω...
Τα περισσότερα γράμματα και οι περισσότερες λέξεις όντως προσφέρουν πνευματική όξυνση όχι μόνο σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους. Το πρόβλημα με την γλώσσα μας είναι ότι δεν την διδασκόμαστε σωστά όχι το ότι είναι αρκετά πολύπλοκη...
Η δυνατότητα να εκφράζεσαι με περισσότερους τρόπους σου δίνει το δικαίωμα να σκέφτεσαι γιατί αν ξεμείνεις από λόγια ίσως ξεμείνεις και από σκέξεις...
(Συγνώμη για τα ορθρογραφικά, μην ρίξετε κι άλλο το επίπεδο της γλώσσας μας κ. βουλευτές...)
Τα περισσότερα γράμματα και οι περισσότερες λέξεις όντως προσφέρουν πνευματική όξυνση όχι μόνο σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους. Το πρόβλημα με την γλώσσα μας είναι ότι δεν την διδασκόμαστε σωστά όχι το ότι είναι αρκετά πολύπλοκη...
Η δυνατότητα να εκφράζεσαι με περισσότερους τρόπους σου δίνει το δικαίωμα να σκέφτεσαι γιατί αν ξεμείνεις από λόγια ίσως ξεμείνεις και από σκέξεις...
(Συγνώμη για τα ορθρογραφικά, μην ρίξετε κι άλλο το επίπεδο της γλώσσας μας κ. βουλευτές...)