chriskin wrote:1) ναι εχεις γνωστους που χρησιμοποιουν ebooks
εγω ομως μιλησα για το ΜΕΣΟ φοιτητη. πιστευεις οτι ο μεσος φοιτητης στο μαθηματικο διαβαζει απο pdf? Σοβαρα τωρα....
Ναι, ο μέσος φοιτητής σχολής μη θεωρητικής επιστήμης(χημικός, φυσικός, μαθηματικός, γιατρός κλπ) θα διαβάσει e-book σχετικά με την επιστήμη του. Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν είμαστε καμιά evolved φυλή εμείς που το κάνουμε ώστε να μην το κάνουν και οι υπόλοιποι.
chriskin wrote:2)Ποοοοοσο πολλα παιδια αγοραζουν βιβλια για προγραμματισμο ενω ειναι σε τελειως διαφορετικες σχολες που ΔΕΝ εχουν μεσα προγραμματισμο; (το πολυτεχνειο μαθηματικα πχ εχει, εκει θα τους τα δινουν ετσι κι αλλιως)
οι αλλοι θα ειναι ποσοι; 0.001% τα εξοδα απο το χαμενο κερδος αυτο θα τα βγαζει η εκδοτικη μονο απο το οτι δεν θα τυπωνει..
Μάλλον δεν έχεις γνωρίσει παιδιά του Λυκείου που ξέρουν προγραμματισμό. Ψάξε λίγο στην σχολή (ή στο venus) και θα εκπλαγείς με το πόσοι είναι(δεν βάζω τον εαυτό μου μεσα, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, αφού είχα υπερβολικά επιφανειακή, στα όρια του ανύπαρκτου, σχέση όταν μπήκα)
chriskin wrote:3)δεν νομιζω οτι καταλαβες τι ειπα για τα μεταπτυχιακα
εκει δεν εχουν και τοσο συγκεκριμενη υλη , εδω αργοτερα στις σχολες δεν εχουν :
πχ ο αδερφος μου εχει να φτιαξει μια μηχανη γραφικων - δεν εχουν συγκεκριμενο βιβλιο για αυτο η συγκεκριμενη υλη γενικοτερα. αυτο λεω.
Εξαρτάται πως ορίζεις την ύλη. Αν εννοείς ότι το μάθημα του μεταπτυχιακού λέγεται "Δίκτυα" και η ύλη τα πάντα περι δικτύων, τότε πρέπει να ξαναμιλήσεις με τον αδερφό σου(έχω και εγώ αδερφό, παρότι δεν ήταν στην Πληροφορική, και τα ξέρω).
Αν εννοείς ότι το μάθηματα λέγεται "Δίκτυα" και ασχολείται, για απλοποιημένο παράδειγμα, με TCP, UDP και CSMA και μπορεί να σου πέσει οτιδήποτε πάνω σε αυτά, τότε αυτό έχουμε και εδώ(απλά πιο "μαζεμένο"). Απλά δεν είναι σε εκείνο το επίπεδο, αλλά εχει περίπου την ίδια λογική.
chriskin wrote:(αυτο το "εισαι πρωτοετης" η το "εχεις λιγα post" μερικες φορες κατανταει κουραστικο : εχω παρατηρησει πως ειναι μια σχολη σε ολοκληρη τη λειτουργια της σε προπτυχιακο και μεταπτυχιακο μεσω αλλων, του αδερφου μου για παραδειγμα - δεν βλεπω γιατι το οτι ειναι η πρωτη μου χρονια στην ασοεε να σημαινει πως δεν ξερω πως λειτουργει μια σχολη.
οπως και να το κανουμε , οταν στην εξεταστικη πεφτει η ασκηση του εργαστηριου , η εχει καθαρη θεωρια, η εχει να γραψεις μια αποδειξη , η να θυμασαι απ'εξω τυπους αυτο ειναι παπαγαλια. ο καθαρος ορισμος της μαλιστα. δεν χρειαζεται να ειναι σαν την αοδε του λυκειου "μαθετε τα ολα λεξη προς λεξη" για να λεγεται παπαγαλια....)
Κάθε σχολή έχει τα δικά της καλά και τα δικά της κακά. Για παραδειγμα, αν πας στο Πάντειο, θα δεις ότι παίρνουν βιβλία 1,5 βδομάδα πριν τις εξετάσεις. Αυτό (ευτυχώς) δεν ισχύει σε εμάς.
Αν πας στο Ιστορικό, θα δεις ότι έχουν να μάθουν ύλη 4 βιβλία για κάθε μάθημα και στο τέλος να γράψουν ότι θυμούνται. Ούτε αυτό ισχύει σε εμάς.
Ακόμα και μέσα στην ΑΣΟΕΕ μπορείς να δεις διαφορές στην λειτουργία. Στην ΟΔΕ έχουν σε κάποια μαθήματα υποχρεωτική παρουσία(εργαστήρια κλπ) καθώς και αρκετά μαθήματα παπαγαλίας(π.χ. Αστικό, Συνταγματικό Δίκαιο).
Συνεπώς, κράτα επιφυλάξεις πάνω στο τι συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις για την σχολή.
Έτσι κι αλλιώς, νομίζω ότι δεν μπορείς να ξέρεις περισσοτερα γύρω από την
συγκεκριμένη σχολή σε σχέση με όσους έχουμε κάποια χρόνια παραπάνω

Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N