Ναυτεργάτες εμπόδισαν την επιβίβαση τουριστών σε κρουαζιερόπλοιο

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Re: Ναυτεργάτες εμπόδισαν την επιβίβαση τουριστών σε κρουαζιερόπλοιο

Post by StormRider » Fri Apr 30, 2010 4:04 am

Παιδιά, το κουράζετε... Η κλασσική ερώτηση: "Πόσοι από όλους αυτούς πληρώνουν εφορία;"
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Στα περαιτέρω, δεν είναι μόνο η υπερτιμολόγηση. Είναι η αίσθηση που έχω σαν επισκέπτης νησιών τα τελευταία 3 χρόνια, ότι από τη στιγμή που πατώ το πόδι μου στο λιμάνι θέλουν να μου πιάσουν τον... (σόρρυ κιόλας). Αν εξαιρέσω τη Μήλο (και περισσότερο για την ποιότητα του τουρισμού), η πλειονότητα των υπηρεσιών που έκανα χρήση ήταν άνευ αποδείξεων. Αποκορύφωμα ήταν πέρσι η Πάρος, όπου αν δεν είχαμε γνωρίσει ντόπιους να μας πουν who-is-who και δεν είχαμε αυτοκίνητο, θα περνούσαμε τις διακοπές στην ουσία αποκλεισμένοι σε ένα camping της κακιάς ώρας (όπως άλλοι 1000 φοιτητές που ήμασταν στο ίδιο group). Δε γίνεται να θέλουμε να κάνουμε διακοπές και να σκεφτόμαστε το εξωτερικό για καλοκαίρι... Μια από τα ίδια και στην Εύβοια από όπου κατάγομαι. Πριν κανα χρόνο οι αποδείξεις που έκοβαν ουζερί/ταβέρνες/κτλ ήταν ελάχιστες. Τώρα έχουν βελτιωθεί κάπως τα πράγματα, γεγονός που μαρτυρά ότι το μέτρο με τις αποδείξεις ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση (αυτή του κοινωνικού κράτους και άλλων ...φαντασμάτων) -αν κ υπήρξε κάποια εξομάλυνση της αυστηρότητάς του.
...και πάλι το ζήτημα της εισφοροδιαφυγής δεν είναι ο άγνωστος x στον κύκλο Χρήμα->Εμπόρευμα(->Χ'->Ε') καθώς και η λεγόμενη "μαύρη εργασία" μετέχει σε αυτόν. Απλά, κουβέντα να κάνουμε μιας και οι υπαίτιοι για την κρίση μας έχουν ανακοινωθεί: "η disco, το χασίς, τα U.F.O".
Όοοχι, δεν το κούρασα -καληνύχτα
Image
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by enum21 » Fri Apr 30, 2010 5:29 am

emperormario wrote:
sandra wrote:Καλά ρε παιδιά έχετε αίσθηση του πόσος κόσμος απασχολείται σε αυτές τις επιχειρήσεις που λέτε με τόση ευκολία να κλείσουν; Δε λέω όντως κάποιοι υπερτιμολογούν, γενικά όμως απασχολούνται εκεί πάρα πολλές οικογένειες. Σκεφτείτε τι πείτε πριν πετάξετε κάτι έτσι. Το να κλείσει ένα ξενοδοχείο δε σημαίνει πως χάνει απλά ο ιδιοκτήτης, αλλά και άλλοι 100 που ασχολούνται άμεσα εκεί, και αυτό πάει ντόμινο σε προμηθευτές κλπ. Όποιος έχει δει λίγα πράγματα από εμπόριο ξέρει πως κανένας δε μένει ανεπηρέαστος αν κλείσουν επιχειρήσεις.
Το θέμα δεν είναι η υπερτιμολόγηση, αμα προσφέρεις άριστες υπηρεσίες, δικαίωμα σου να χρεώνεις όσο θέλεις. Άλλωστε, ελευθερο εμπόριο έχουμε..
Προσωπικά, λίγες τουριστικές επιχειρήσεις μου έχουν δημιουργήσει τέτοια απέχθεια, ώστε να θέλω να κλείσουν..Γιαυτές τις λίγες "επιχειρήσεις", δε θα λυπηθώ, ούτε για τον ιδιοκτήτη ούτε για τους τρίτους (υπαλληλοι, προμηθευτές) που συγχέονται με αυτές, γιατί πολύ απλά στηρίζονται σε σάπιες βάσεις, και νομοτελιακά έχουν ημερομηνία λήξης. Και στο κάτω-κάτω, άμα δεν αξίζουν, γιατί να υπάρχουν? Για να ταλαιπωρούν και άλλους δύστυχους τουρίστες?
Τώρα, το παράδειγμα με τις επιχειρήσεις των 100+ εργαζομενων είναι λίγο άτοπο, μιας και αυτές είναι σοβαρές και τυπικές σε όλα (ποιότητα, απόδοση φόρων, καθαριότητα κλπ κλπ..).
Ξαναλέω, θεωρώ πως έχουμε πολύ καλές υποδομές, πολύ καλές παραλίες, γενικά έχει
"στρώσει" η αγορά μας, μόνο η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Η νέα γενιά με τα πτυχία και τα managerial skills της, νομίζω ότι θα κερδίσει το στοίχημα! Τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση σχηματίζω απο προσωπική πείρα!
Βγαίνουμε λίγο off, η ιδέα μου είναι? :-D
Ναι αλλά σε αυτή την νεα γενιά που όντως αν της δίνονταν ευκαιρίες θα κάναμε πολλά, ευκαιρίες γιοκ. Και δε μιλάω μόνο για το δημόσιο, αλλά για πολλές θέσεις. Οι πιο πολλοί εδώ νοιάζονται για την θεσούλα τους, να μπαίνει το μηνιάτικο ε να κάνουν και καμιά λαμογιά και σιγά μην τους ενδιαφέρει αν κάνουν ή όχι σωστά τη δουλειά τους. Κορόιδα είναι? Ενώ η νέα γενιά δεν έχει μπει στη συγκεκριμένη νοοτροπία και φυσικά όσο προχωράμε μπροστά και μαθαίνουμε (διαβάζοντας, σπουδάζοντας κλπ) πιστεύω πως τέτοια συμπεριφορά που έχει η προηγούμενη γενιά εμείς δεν θα την είχαμε. Αλλά αν οι άλλοι κάθονται μέχρι τα 70+ που φυσιολογικά είναι κουρασμένοι από τη ζωή, οπισθοδρομικοί και οι περισσότεροι καχύποπτοι απέναντι στη νέα γενιά πώς να πάει η χώρα μπροστά?
pyro
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by pyro » Fri Apr 30, 2010 6:57 am

μετά το διάλημμα για φαγητό συνεχίζω
, ο κλάδος του τουρισμού και γενικά των υπηρεσιών στην Ελλάδα είναι υπερδιογκωμένος και ελλατωματικός , αυτο σημαίνει ότι η αναδιοργάνωση είναι επιτακτική ανάγκη.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Apr 30, 2010 11:21 am

enum21 wrote:Ενώ η νέα γενιά δεν έχει μπει στη συγκεκριμένη νοοτροπία και φυσικά όσο προχωράμε μπροστά και μαθαίνουμε (διαβάζοντας, σπουδάζοντας κλπ) πιστεύω πως τέτοια συμπεριφορά που έχει η προηγούμενη γενιά εμείς δεν θα την είχαμε.
πόσο σίγουρη είσαι για αυτό; Εγώ κοιτάζοντας γύρω μου, θα έλεγα το αντίθετο δυστυχώς :-(
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Fri Apr 30, 2010 7:05 pm

The Punisher wrote:
enum21 wrote:Ενώ η νέα γενιά δεν έχει μπει στη συγκεκριμένη νοοτροπία και φυσικά όσο προχωράμε μπροστά και μαθαίνουμε (διαβάζοντας, σπουδάζοντας κλπ) πιστεύω πως τέτοια συμπεριφορά που έχει η προηγούμενη γενιά εμείς δεν θα την είχαμε.
πόσο σίγουρη είσαι για αυτό; Εγώ κοιτάζοντας γύρω μου, θα έλεγα το αντίθετο δυστυχώς :-(
Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά πιστεύω (ναι ναι είμαι σε αυτό αισιόδοξη :-p ) ότι αφού δε μας αρέσουν αυτά που βλέπουμε γύρω μας, δεν θα τα υιοθετήσουμε ούτε θα τα ακολουθήσουμε αλλά θα προσπαθήσουμε να τα αλλάξουμε. :-)
Λογικά πάντα...

Υπάρχει και η πιθανότητα να έχω γνωρίσει εγώ γ@μ@τους ανθρώπους και να τα βλέπω έτσι βέβαια.... :smt016
Last edited by enum21 on Fri Apr 30, 2010 7:07 pm, edited 1 time in total.
Reason: bad language enum :P
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Fri Apr 30, 2010 7:59 pm

Όποιος λέει να κλείσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις αποτελούν την βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Με 1.200.000 δημόσιους υπαλλήλους, χωρίς βιομηχανία με σχεδόν τελειωμένη την βιοτεχνία και την αγροτική παραγωγή, με έναν ισχνό ιδιωτικό τομέα που νομίζεται ότι εργάζεται η πλειονότητα των Ελλήνων ; Έστω και εποχιακά ο τουρισμός στην Ελλάδα εκτός από χρήματα επιφέρει και πολλές θέσεις εργασίες...

Ο ΕΟΤ είναι για τα δεδομένα της Ελλάδας ένας σοβαρός οργανισμός πολύ πιο μπροστά από 1000000 άλλους δημόσιους οργανισμούς (αν και πάλι πολύ πίσω σε σχέση με αυτό που πρέπει να ήταν).

Για το θέμα της επαγγελματικότητας στον τουρισμό.
1ον κατά την γνώμη μου φταίει το κράτος. Τόσα χρόνια ανεξέλεγκτα δρούσε ο καθένας, χρέωνε όσο ήθελε και χωρίς αποδείξεις...
2ον φταίμε όλοι εμείς που παρόλο ότι βλέπαμε τα κακώς κείμενα ποτέ δεν κάναμε μια καταγγελία...
3ον φυσικά φταίνε οι ίδιο οι επιχειρηματίες με τις πρακτικές τους...

Στον ελληνικό μικρόκοσμο και στην ελληνική μικρή κοινωνία ο τουρισμός αποτελεί την τελευταία ελπίδα. Αν βγάλει ο ιδιοκτήτης ταβέρνας και ο ξενοδόχος θα βγάλει και ο μπογιατζής και ο ξυλουργός και ο απλός εργάτης. Αν δεν βγάλουν ο ταβερνιάρης και ο ξενοδόχος δεν θα βγάλουν ούτε οι προηγούμενοι. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς ότι χάρη σε αυτή την αλυσίδα ζούσαν και ζούνε επί χρόνια τα νησιά και όχι μόνο, έτσι τα έβγαζαν πέρα κάτοικοι που κατά κύριο λόγο ήταν ξεχασμένοι από την πολιτεία και έτσι σπούδαζαν τα παιδιά τους...

Αντί να κράζουμε λοιπόν (εθνικό σπορ του Έλληνα έχει καταντήσει) αν συμβάλουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας στην καλυτέρευση του τουρισμού στην Ελλάδα...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Fri Apr 30, 2010 9:14 pm

Όποιος λέει να κλείσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις αποτελούν την βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Με 1.200.000 δημόσιους υπαλλήλους, χωρίς βιομηχανία με σχεδόν τελειωμένη την βιοτεχνία και την αγροτική παραγωγή, με έναν ισχνό ιδιωτικό τομέα που νομίζεται ότι εργάζεται η πλειονότητα των Ελλήνων ; Έστω και εποχιακά ο τουρισμός στην Ελλάδα εκτός από χρήματα επιφέρει και πολλές θέσεις εργασίες...
Πάμε πάλι.. Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις για να στο εξηγήσω άλλη μια φορά... Επιμένω πως θέλω να κλείσουν όλες αυτές οι τουριστικές επιχειρήσεις που εκμευταλλεύονται τον κόσμο.. Αδιαφορώ για το αν χαθεί ενα σύνολο θέσεων εργασίας, άλλωστε οι περισσότερες τέτοιες επιχειρήσεις είναι οικογενιακες...
Έχει μια φαμίλια ενα οικοπεδο το κανει 4 δωμάτια και ξυλώνετε ο κόσμος... Άλλωστε ειναι εποχιακές δουλειές και λογικά όλοι εκεί θα έχουν και μια σταθερή δουλεια... Αλλά και να μην έχουν δεν θα πάρουν από εμας όλα όσα δεν δουλευουν σε εναν χρόνο...

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, φυσικά και εχεις δικιο, το λεω και παραπάνω, αλλά ο τουρισμός στην ελλάδα μπορεί να ανθίσει μόνο αν όλοι αυτοι οι wannabe επιχειρηματίες, κλείσουν τα μαγαζιά τους και περάσουν στο dark side... Δηλαδή οι καλοκαιρινές σου διακοπες, αξίζουν τα χρηματα τους? εγώ τα τελευταια 2 που πηγαίνω έξω, βλέπω τι θα πει τουρισμός. όχι εκμεταλευση...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sat May 01, 2010 11:17 am

ο τουρισμός στην Ελλάδα όπως και η γεωργία είναι τομείς με μεγάλες δυνατότητες και θα μπορούσαν ανέτως να είναι ανταγωνιστικότατοι στην Ευρώπη.Δυστυχώς το κράτος δεν έδωσε ποτέ σωστές κατευθύνσεις και δεν κατέβαλλε ούτε καν υποτυπώδη προσπάθεια για βελτίωση αυτών των τομέων.ο τουρισμός στην ελλάδα είναι ένα ματσο rooms to let δίχως οργάνωση , έλεγχο τιμών κλπ.και γενικά το επίπεδο των τουριστών που έρχονται στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα χαμηλό(το 80% από αυτούς δεν έρχεται για την Ακρόπολη αλλά για πα****ζες στην Ρόδο :lol: ).για τι τουρισμό μιλάμε?όσον αφορά την κρατική μέριμνα θυμάμαι ότι ένας διάσημος έλληνας διαφημιστής της αμερικής είχε ετοιμάσει καμπάνια με συμμετοχή πολύ γνωστών αμερκάνων ηθοποιών και ο τότε υπουργός τουρισμού(βλ Αβραμόπουλος) τον ακύρωσε εκθέτοντας τον :smt012 .Επίσης το υπουργείο πολιτισμού δεν θα έπρεπε να είναι το "αγροτικό" των υπουργών αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα :smt011 .Κύριοι ξυπνάτε: σε τέτοιες εποχές δεν σε παίρνει να χάνεις τουρίστες που είναι και το σημαντικό του εισόδημα σαν μη παραγωγική χώρα.Ναι μεν η ελλάδα έχει δυνατότητες τουριστικά αλλά οι οργισμένοι κνητες , τα πρεζάκια της ομόνοιας και οι κλέφτες ταβερνιάριδες μόνο θετική διαφήμιση δεν σου κάνουν και σε τέτοια περίοδο κρίσης είναι και ένας σοβαρός λόγος να οδηγήσεις τον τουρισμό σου στην κατά πολύ φθηνότερη και εξίσου μεσογειακή Τουρκία(λέω εγώ τώρα) :smt013 .
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sat May 01, 2010 12:37 pm

proskopos wrote:...Επιμένω πως θέλω να κλείσουν όλες αυτές οι τουριστικές επιχειρήσεις που εκμευταλλεύονται τον κόσμο.. Αδιαφορώ για το αν χαθεί ενα σύνολο θέσεων εργασίας, άλλωστε οι περισσότερες τέτοιες επιχειρήσεις είναι οικογενιακες...
Έχει μια φαμίλια ενα οικοπεδο το κανει 4 δωμάτια και ξυλώνετε ο κόσμος... Άλλωστε ειναι εποχιακές δουλειές και λογικά όλοι εκεί θα έχουν και μια σταθερή δουλεια... Αλλά και να μην έχουν δεν θα πάρουν από εμας όλα όσα δεν δουλευουν σε εναν χρόνο...

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, φυσικά και εχεις δικιο, το λεω και παραπάνω, αλλά ο τουρισμός στην ελλάδα μπορεί να ανθίσει μόνο αν όλοι αυτοι οι wannabe επιχειρηματίες, κλείσουν τα μαγαζιά τους και περάσουν στο dark side... Δηλαδή οι καλοκαιρινές σου διακοπες, αξίζουν τα χρηματα τους? εγώ τα τελευταια 2 που πηγαίνω έξω, βλέπω τι θα πει τουρισμός. όχι εκμεταλευση...
1) δεν μπορείς να αδιαφορείς για το γεγονός οτι η πρότασή σου θα έχει το αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά της μια ομάδα στην οποία δεν ανήκεις.

2) δεν είναι οικογενειακές επιχειρήσεις μόνο. Και σε ξενοδοχεία πέφτει εκμετάλευση και σε ταβέρνες και σε club, παντού μπορεί να γίνει.

3) μια πιο λογική λύση είναι να επιβληθούν πρόστιμα (ή/και να υπάρξει έκπτωση 10% στους Έλληνες που δεν παίζει) και να συμμορφωθούν οι επιχειρηματίες. Δεν έχουμε τόσους πολλούς ώστε να στείλουμε αυτούς στο "dark side" και να περιμένουμε <<τους άλλους>>. Και μην πείτε οτι δεν παίζει να τους ρίξουν πρόστιμα γιατί άλλο τόσο δεν παίζει να τους κλείσουν.

4) μη θεοποιούμε το εξωτερικό. Μου έχει τύχει ανοργανοσιά και εκμετάλευση στη Βαρκελώνη, μου έχουν τύχει καλά (αλλά ακριβότερα) στην Αυστρία κλπ κλπ. Δες τιμές δωματίων σε Παρίσι, Ρώμη κλπ για διάστημα μικρότερο απο 1 μήνα απο τη στιγμή που ψάχνεις και θα καταλάβεις. Αν πας στα φθηνότερα της Γαλλίας-Ισπανίας-Αγγλίας-Αυστρίας (40-60 ευρώ το δίκλινο) θα δεις κι εκεί παροχές. Μπες http://www.booking.com και δες τα σχόλια για τα δωμάτια στις τιμές αυτές απο Έλληνες και θα καταλάβεις. Στη Βαρκελώνη έχουν προβλέψει την κάθε κίνηση του τουρίστα. Ο,τι και να κάνεις θα πληρώσεις 10 ευρώ μέσα στο νερό μέχρι και 20 ευρώ, για οποιοδήποτε αξιοθέατο (μην τα αναλύσω και μεγαλώσει κι άλλο το post), φαγητό Βαρκελώνη, Λονδίνο, Βενετία, Βιέννη κλπ για εστιατόριο θέλεις πάνω απο 20 ευρώ το άτομο και τρως το πιατάκι σου και μια σαλάτα.

5) μάθετε να μιλάτε με τους επιχειρηματίες και να κλείνετε νωρίς. Υπάρχουν κλέφτες αλλά σαμπτάρετέ τους άμεσα την ώρα που δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε μαζί τους. Έλληνες είστε...Όπου έχω μείνει τα τελευταία 5 χρόνια σε όλη την Ελλάδα έχω μείνει με 35-50 ευρώ το δίκλινο, και ήταν πολύ καλά. Και όταν πας εκεί μαθαίνεις τα κόλπα και μιλάς με κανά δυο ντόπιους, δεν πας να φας στην πρώτη ταβέρνα ή στην πρώτη παραλία που βλέπεις μπροστά σου. Εγω είμαι ευχαριστημένος απο Σαμοθράκη, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κέρκυρα, Ναύπλιο, Λιτόχωρο, Κατερίνη, Θεσσαλονικη, Βόλο, Πάτρα, Γιάννενα, Πήλιο, Κρήτη, Κύθνο, Σίφνο, Σπάρτη, Ναύπακτο, Κάρυστο, Σκιάθο. Παντού η διαμονή ήταν στα πλαίσια που είπα, το φαγητό ήταν απο 10 μέχρι 20 ευρώ με πολύ φαγητό (και υπάρχει και το σουβλάκι με 2 ευρώ για όποιον θέλει). Τώρα αν πας σε μέρη που έχουν τη φήμη της κλεψιάς Πάρο, Μύκονο, Ιο κλπ μπορεί και να μην έχεις επιλογές δεν ξέρω. Όποιος προγραμματίζει βγαίνει κερδισμένος για Ελλάδα. (Για εξωτερικό είναι αλλιώς υπάρχουν και διακοπές της τελευταίας στιγμής ειδικά για ακριβά μέρη που ξεμένουν κάποιες θέσεις και πας με τα μισά χρήματα αλλά έχεις λίγες μέρες να πάρεις απόφαση ταξίδι χιλιάδων ευρώ :-D)...

Με φιλική διάθεση
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sat May 01, 2010 12:56 pm

Δεν έχεις άδικο, ευτυχώς προσωπικά, επειδή στην οικογένια μου υπάρχουν άτομα που ασχολούνται με τον τουρισμό επαγγελματικά και εγω βρίσκω τέτοιες ευκαιρίες.. Αλλα γιατί πρέπει ο υπόλοιπος κόσμος να σκέφτεται τις επιπτώσεις και όλοι αυτοί (που ειναι το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρηματιών) οι κλέφτες, να την βγάζουν καθαρή?
Για εμένα αν δεν υπάρξει πλήρης διάλυση του τουρισμού και αναδιοργάνωση απο την αρχή δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε κάτι της προκοπής. Ο τουρίστας μαζεύει οικονομίες μιας χρονιας (ή μερικών μηνών) για να ξεκουραστεί από μια δύσκολη χρονιά.. Αυτοί το εκμεταλεύονται, άρα γιατί να μην έχω αυτήν την αντίδραση?

Και ναι σίγουρα μπορεί οποιοσδήποτε να ψαχτεί και να κάνει φθηνότερες εκδρομές-διακοπες, αλλα
1) Λίγοι έχουν την διάθεση να το κάνουν, μια οικογένια με 2 παιδιά με μια χρονια γεμάτη κούραση,θέλει απλά να πάει σε μια παραλία με μια μπανανιά απο πάνω τους και να τους κάνουν αέρα... όχι να ψάχνει
2) Ψάχνοντας να βρούμε εμείς κατι καλύτερο, δεν επιρρεάζει κανέναν τους, γιατι αν το έκανε θα βλέπαμε καμια αλλαγή.. Βλέπεις καμία εσύ?
Image
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sat May 01, 2010 1:42 pm

Απλά το να κλείσουν δεν είναι πολύ έξυπνη λύση. Μπορείς καλύτερα να τους επιβάλλεις να συμμορφωθούν με κάποιους κανονισμούς. Δεν χρειάζεται να γκρεμίσουν τα ξενοδοχεία-δωμάτια ή να τα πουλήσουν. Μπορούν απλά να κάνουν μετατροπές στις υποδομές και στις τιμές αν είναι διατεθιμένοι να χρησιμοποιήσουν τα έσοδά τους για αυτό αλλιώς ναι να κλείσουν. Και δεν είναι μόνο η διαμονή το πρόβλημα, είναι το φαγητό και οι παραλίες κλπ. Χρειάζονται κανόνες και χρειάζεται να τηρούνται.

Προφανώς δεν βλέπω μαζική αλλαγή γιατί μαζικά ο κόσμος δεν έχει συνείδηση καταναλωτική. Αυτό είναι και το πρόβλημα. Οτι όσο υπάρχουν θύματα τόσο θα υπάρχουν κλέφτες. Δεν χάνεις κάτι με το να ψάξεις, γιατί έτσι κι αλλιώς ψάχνοντας θα βρεις και καλύτερο ποιοτικά δωμάτιο-φαγητό κλπ. Πρέπει δηλαδή έτσι κι αλλιώς να ψάξεις που θα φας που θα πας για μπάνιο και δυο τρια πράγματα βασικά. Αν δεν ψάξεις και θα πληρώσεις και δεν θα έχεις ποιότητα. Αν γινόταν μαζικό σαμποτάζ θα βλέπαμε αλλαγή.

Αλλά αλλάζει για σένα και θα το πεις και στον παραδίπλα να ψάχνεται. Εγω έκραξα πολλούς φίλους μου και άλλαξαν. Ας το κάνουν οι νέοι και μετά θα το κρατήσουν για πάντα νομίζω. Οι μεγάλοι και λεφτά έχουν και βαριούνται και παλιά δεν είχαν τέτοια προβλήματα επειδή οι τιμές ήταν λογικότερες οπότε συνήθισαν αλλιώς. Εμείς αν συνηθίσουμε έτσι θα το κρατήσουμε έτσι.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sat May 01, 2010 3:03 pm

Elder wrote:Απλά το να κλείσουν δεν είναι πολύ έξυπνη λύση. Μπορείς καλύτερα να τους επιβάλλεις να συμμορφωθούν με κάποιους κανονισμούς. Δεν χρειάζεται να γκρεμίσουν τα ξενοδοχεία-δωμάτια ή να τα πουλήσουν. Μπορούν απλά να κάνουν μετατροπές στις υποδομές και στις τιμές αν είναι διατεθιμένοι να χρησιμοποιήσουν τα έσοδά τους για αυτό αλλιώς ναι να κλείσουν. Και δεν είναι μόνο η διαμονή το πρόβλημα, είναι το φαγητό και οι παραλίες κλπ. Χρειάζονται κανόνες και χρειάζεται να τηρούνται.

Προφανώς δεν βλέπω μαζική αλλαγή γιατί μαζικά ο κόσμος δεν έχει συνείδηση καταναλωτική. Αυτό είναι και το πρόβλημα. Οτι όσο υπάρχουν θύματα τόσο θα υπάρχουν κλέφτες. Δεν χάνεις κάτι με το να ψάξεις, γιατί έτσι κι αλλιώς ψάχνοντας θα βρεις και καλύτερο ποιοτικά δωμάτιο-φαγητό κλπ. Πρέπει δηλαδή έτσι κι αλλιώς να ψάξεις που θα φας που θα πας για μπάνιο και δυο τρια πράγματα βασικά. Αν δεν ψάξεις και θα πληρώσεις και δεν θα έχεις ποιότητα. Αν γινόταν μαζικό σαμποτάζ θα βλέπαμε αλλαγή.

Αλλά αλλάζει για σένα και θα το πεις και στον παραδίπλα να ψάχνεται. Εγω έκραξα πολλούς φίλους μου και άλλαξαν. Ας το κάνουν οι νέοι και μετά θα το κρατήσουν για πάντα νομίζω. Οι μεγάλοι και λεφτά έχουν και βαριούνται και παλιά δεν είχαν τέτοια προβλήματα επειδή οι τιμές ήταν λογικότερες οπότε συνήθισαν αλλιώς. Εμείς αν συνηθίσουμε έτσι θα το κρατήσουμε έτσι.
Έστω και αυτό να ειναι μια λύση... αλλα δεν νομιζω οτι ειναι αρκετη σε περιοχές που τα ξενοδοχεία και τα δωμάτια εινια πολύ περισσότερα από όσα ζητούνται, που ειναι φτιαγμένα χωρις άδεια και αυθαιρετα...
Image
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sat May 01, 2010 7:49 pm

Ε ναι τα αυθαίρετα εμπίπτουν σε άλλη κατηγορία. Αυτά λουκέτο.

Τώρα για μέρη που υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία θα κλείσουν μόνα τους, είναι ο νόμος της αγοράς.

Ο κόσμος είναι μεν ηλίθιος αλλά όχι τόσο που να πηγαίνει στους 5 κλέφτες μόνο και να αφήνει τους 5 σωστούς στο φτύσιμο. Και οι 5 σωστοί απο το να κλείσουν, θα κάνουν καμιά καταγγελία στους 5 κλέφτες.

Απο πέρυσι τέτοια εποχή πάντως δώθηκε οι δυνατότητα σε όσους δεν είχαν άδεια, να πάνε να βγάλουν χωρίς κυρώσεις αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις. Όσοι δεν έβγαλαν άδεια για να τα παίρνουν μαύρα ή γιατί είχαν πολεοδομικές παρανομίες ας τους κλείσουν, εγω συμφωνώ απόλυτα.

*Περσινή ρύθμιση για τα παράνομα καταλύματα
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Sat May 01, 2010 8:34 pm

proskopos wrote:Αδιαφορώ για το αν χαθεί ενα σύνολο θέσεων εργασίας, άλλωστε οι περισσότερες τέτοιες επιχειρήσεις είναι οικογενιακες...
Τώρα συγνώμη μετά από αυτό θέλεις να κάτσω να κάνω σοβαρή κουβέντα;

Elder++
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sat May 01, 2010 8:48 pm

aguero88 wrote:
proskopos wrote:Αδιαφορώ για το αν χαθεί ενα σύνολο θέσεων εργασίας, άλλωστε οι περισσότερες τέτοιες επιχειρήσεις είναι οικογενιακες...

Elder++
όχι δεν ειναι απαραιτητο.. Μην κάνεις...
Image
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Sat May 01, 2010 11:33 pm

proskopos wrote:
aguero88 wrote:

Elder++
Ε προφανώς και δεν θα κάνω σοβαρή συζήτηση με κάποιον που λέει αδιαφορώ αν ο κόσμος δεν έχει δουλειά= αδιαφορώ αν ο άλλος είναι άνεργος=αδιαφορώ για το αν ο άλλος οδηγείται στην φτώχεια.

Απλά πράγματα.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sun May 02, 2010 2:26 am

aguero88 wrote:
proskopos wrote:
aguero88 wrote: Τώρα συγνώμη μετά από αυτό θέλεις να κάτσω να κάνω σοβαρή κουβέντα;

Elder++
Ε προφανώς και δεν θα κάνω σοβαρή συζήτηση με κάποιον που λέει αδιαφορώ αν ο κόσμος δεν έχει δουλειά= αδιαφορώ αν ο άλλος είναι άνεργος=αδιαφορώ για το αν ο άλλος οδηγείται στην φτώχεια.

Απλά πράγματα.
Προφανώς υπάρχει μια παρεξήγηση εδώ. Είμαι σίγουρος ότι ο πρόσκοπος εννοεί ότι δεν είναι υπέρ του να κρατήσουμε μια επιχείρηση ανοιχτή με μοναδικό γνώμονα ότι αν κλείσει θα χαθούν θέσεις εργασίας και κάποιοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι.Πράγμα που πιστεύω βρίσκει σύμφωνο τον κάθε λογικό άνθρωπο (και μη-κολλημένα σκεπτόμενο).
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sun May 02, 2010 2:48 am

nickpro wrote:
aguero88 wrote:
proskopos wrote: όχι δεν ειναι απαραιτητο.. Μην κάνεις...

Απλά πράγματα.
Προφανώς υπάρχει μια παρεξήγηση εδώ. Είμαι σίγουρος ότι ο πρόσκοπος εννοεί ότι δεν είναι υπέρ του να κρατήσουμε μια επιχείρηση ανοιχτή με μοναδικό γνώμονα ότι αν κλείσει θα χαθούν θέσεις εργασίας και κάποιοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι.Πράγμα που πιστεύω βρίσκει σύμφωνο τον κάθε λογικό άνθρωπο (και μη-κολλημένα σκεπτόμενο).
νικο αστο ρε συ... λιγα ποστ πιο πανω νομιζω φανηκε το σκεπτικό μου... δεν γίνεται σε κάθε ποστ να το εξηγώ...
Image
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sun May 02, 2010 3:28 am

nickpro wrote:...Είμαι σίγουρος ότι ο πρόσκοπος εννοεί ότι δεν είναι υπέρ του να κρατήσουμε μια επιχείρηση ανοιχτή με μοναδικό γνώμονα ότι αν κλείσει θα χαθούν θέσεις εργασίας και κάποιοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι.Πράγμα που πιστεύω βρίσκει σύμφωνο τον κάθε λογικό άνθρωπο (και μη-κολλημένα σκεπτόμενο).
Βασικά εγω μπορεί να είμαι παράλογος αλλά πιστεύω πως είναι αρκετό κριτήριο και γνώμονας. Αυτό προσφέρουν οι επιχειρήσεις, δουλειά και φόρους.

Απλά αυτό που είναι σωστό να κάνεις είναι, όχι να την κλείσεις, αλλά να της επιβάλλεις να συμμορφωθεί. Έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα είναι περισσότερο δικό σου που είσαι λαδιάρικος ελεγκτικός μηχανισμός παρα του επιχειρηματία που χρησιμοποιεί τα μέσα που διαθέτει σύμφωνα με το παιχνίδι για να κερδίσει. Άλλαξε το παιχνίδι εφόσον είσαι ο άλλος παίχτης. Με αυτή τη λογική μετά θα πας να κλείσεις και τα σούπερ-μάρκετ, και τα φαγάδικα, και τα νυχτερινά κέντρα και παραλίες ολόκληρες... Η αδυναμία των ορμόδιων κρατικών φορέων δεν επιτρέπεται να φορτωθεί στους εργαζόμενους ούτε να μαραζώσει την αγορά.
Μόνο σε περίπτωση πολεοδομική ή βαριάς μόλυνσης του περιβάλλοντος είναι λογικό να κλείσεις την επιχείρηση. Στα υπόλοιπα απλά τη συμμορφώνεις.

Αποσύρομαι κι εγω γιατί τα βρήκαμε με τον πρόσκοπο και δεν προσφέρει κάτι η συζήτηση εκτός θέματος απλά ήταν προκλητικό αυτό που διάβασα..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Sun May 02, 2010 12:37 pm

Elder wrote:
nickpro wrote:...Είμαι σίγουρος ότι ο πρόσκοπος εννοεί ότι δεν είναι υπέρ του να κρατήσουμε μια επιχείρηση ανοιχτή με μοναδικό γνώμονα ότι αν κλείσει θα χαθούν θέσεις εργασίας και κάποιοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι.Πράγμα που πιστεύω βρίσκει σύμφωνο τον κάθε λογικό άνθρωπο (και μη-κολλημένα σκεπτόμενο).
Βασικά εγω μπορεί να είμαι παράλογος αλλά πιστεύω πως είναι αρκετό κριτήριο και γνώμονας. Αυτό προσφέρουν οι επιχειρήσεις, δουλειά και φόρους.

Απλά αυτό που είναι σωστό να κάνεις είναι, όχι να την κλείσεις, αλλά να της επιβάλλεις να συμμορφωθεί. Έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα είναι περισσότερο δικό σου που είσαι λαδιάρικος ελεγκτικός μηχανισμός παρα του επιχειρηματία που χρησιμοποιεί τα μέσα που διαθέτει σύμφωνα με το παιχνίδι για να κερδίσει. Άλλαξε το παιχνίδι εφόσον είσαι ο άλλος παίχτης. Με αυτή τη λογική μετά θα πας να κλείσεις και τα σούπερ-μάρκετ, και τα φαγάδικα, και τα νυχτερινά κέντρα και παραλίες ολόκληρες... Η αδυναμία των ορμόδιων κρατικών φορέων δεν επιτρέπεται να φορτωθεί στους εργαζόμενους ούτε να μαραζώσει την αγορά.
Μόνο σε περίπτωση πολεοδομική ή βαριάς μόλυνσης του περιβάλλοντος είναι λογικό να κλείσεις την επιχείρηση. Στα υπόλοιπα απλά τη συμμορφώνεις.

Αποσύρομαι κι εγω γιατί τα βρήκαμε με τον πρόσκοπο και δεν προσφέρει κάτι η συζήτηση εκτός θέματος απλά ήταν προκλητικό αυτό που διάβασα..
Αρχικά Elder++.

Κατά 2ον. Βέβαια. Αν έχουμε μια επιχείρηση με 1000(η 100Χ10) εργαζομένους, δεν μας ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι αλλά αν η επιχείρηση να είναι σωστή. Αν δεν είναι σωστή να κλείσει. Η λογική του πονάει χέρι κόψει χέρι. Όπως είπε ο Elder επειδή ακριβώς το θέμα των θέσεων εργασίας είναι πολύ ευαίσθητο, το θέμα είναι να συμμορφώσεις την επιχείρηση (γιατί έχεις την δύναμη και όχι να την κλίσεις). Συγνώμη αλλά αυτές τις απόψεις δεν μπορώ να τις πάρω στα σοβαρά, γιατί αν τις πάρω θα τις χαρακτηρίσω αναλόγως και θα γίνει χαμός εδώ μέσα.

Με την ανεργία που οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 30% με ξεκάθαρη μείωση του ΑΕΠ ο τουρισμός είναι ένας τομέας που πρέπει να στηριχτεί από όλους. Με νύχια και με δόντια πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το προϊόν και να κινηθούμε για την βελτίωση του.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sun May 02, 2010 2:25 pm

Με την ανεργία που οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 30% με ξεκάθαρη μείωση του ΑΕΠ ο τουρισμός είναι ένας τομέας που πρέπει να στηριχτεί από όλους. Με νύχια και με δόντια πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το προϊόν και να κινηθούμε για την βελτίωση του.
εγώ συμφωνώ με αυτό που λες... Εσυ καταλαβαίνεις ότι χωρίς ριζικές αλλαγές που θα πρέπει να περιέχουν ΚΑΙ λουκέτο, δεν θα γίνει τίποτα σωστό...? Αυτό λεω... Προφανώς δεν θελω να κλείσουν όλα, αλλα διάολε, σε άλλο κόσμο κάνουμε διακοπές..? Μόνο εκεί που πάω εγώ γίνεται πανικός?
Image
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sun May 02, 2010 6:36 pm

Elder wrote:
Αυτό που έγραψα το έγραψα με σκοπό να σταθεί μόνο του. Δεν το σχετίζω με την προηγούμενη συζήτηση καν. Λέω απλά και ανεξάρτητα ότι θεωρώ ότι δεν πρέπει να κρατάμε μια επιχείρηση ανοιχτή με μοναδικό κριτήριο τις θέσεις εργασίας που προσφέρει και τους φόρους. Αυτό και μόνο. Ούτε σε ποιο τομέα δραστηριοποιείται, ούτε τι παρατυπίες κάνει. Αν ο νόμος προβλέπει λουκέτο, να πέφτει λουκέτο χωρίς ενδοιασμό. Αν προβλέπει πρόστιμα οκ. Να επιβάλλονται πρόστιμα.
aguero88 wrote: Βέβαια. Αν έχουμε μια επιχείρηση με 1000(η 100Χ10) εργαζομένους, δεν μας ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι αλλά αν η επιχείρηση να είναι σωστή. Αν δεν είναι σωστή να κλείσει. Η λογική του πονάει χέρι κόψει χέρι. Όπως είπε ο Elder επειδή ακριβώς το θέμα των θέσεων εργασίας είναι πολύ ευαίσθητο, το θέμα είναι να συμμορφώσεις την επιχείρηση (γιατί έχεις την δύναμη και όχι να την κλίσεις).
Ελπίζω η επαναδιατύπωσή μου να σε καλύπτει.
aguero88 wrote:
Συγνώμη αλλά αυτές τις απόψεις δεν μπορώ να τις πάρω στα σοβαρά, γιατί αν τις πάρω θα τις χαρακτηρίσω αναλόγως και θα γίνει χαμός εδώ μέσα.
Αλλά αν πάλι δεν σε καλύπτει δεν σου ζητήσαμε ποτέ να τις πάρεις σοβαρά. Αλλά πρέπει να τις σέβεσαι, γιατί είναι απόψεις κάποιων, και όπως αυτοί σέβονται τις δικές σου, ακόμα και αν τις θεωρούν λάθος, πρέπει να τις σεβαστείς και εσύ. Γιατί αν δεν τις σέβεσαι,ναι, τότε θα γίνει χαμός.

Και μιας και αρέσκεσαι να χρησιμοποιείς φράσεις φιλοσόφων, ελπίζω να συμμερίζεσαι τον Βολταίρο και την φράση του περί απόψεων.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”