proskopos wrote:...Επιμένω πως θέλω να κλείσουν όλες αυτές οι τουριστικές επιχειρήσεις που εκμευταλλεύονται τον κόσμο.. Αδιαφορώ για το αν χαθεί ενα σύνολο θέσεων εργασίας, άλλωστε οι περισσότερες τέτοιες επιχειρήσεις είναι οικογενιακες...
Έχει μια φαμίλια ενα οικοπεδο το κανει 4 δωμάτια και ξυλώνετε ο κόσμος... Άλλωστε ειναι εποχιακές δουλειές και λογικά όλοι εκεί θα έχουν και μια σταθερή δουλεια... Αλλά και να μην έχουν δεν θα πάρουν από εμας όλα όσα δεν δουλευουν σε εναν χρόνο...
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, φυσικά και εχεις δικιο, το λεω και παραπάνω, αλλά ο τουρισμός στην ελλάδα μπορεί να ανθίσει μόνο αν όλοι αυτοι οι wannabe επιχειρηματίες, κλείσουν τα μαγαζιά τους και περάσουν στο dark side... Δηλαδή οι καλοκαιρινές σου διακοπες, αξίζουν τα χρηματα τους? εγώ τα τελευταια 2 που πηγαίνω έξω, βλέπω τι θα πει τουρισμός. όχι εκμεταλευση...
1) δεν μπορείς να αδιαφορείς για το γεγονός οτι η πρότασή σου θα έχει το αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά της μια ομάδα στην οποία δεν ανήκεις.
2) δεν είναι οικογενειακές επιχειρήσεις μόνο. Και σε ξενοδοχεία πέφτει εκμετάλευση και σε ταβέρνες και σε club, παντού μπορεί να γίνει.
3) μια πιο λογική λύση είναι να επιβληθούν πρόστιμα (ή/και να υπάρξει έκπτωση 10% στους Έλληνες που δεν παίζει) και να συμμορφωθούν οι επιχειρηματίες. Δεν έχουμε τόσους πολλούς ώστε να στείλουμε αυτούς στο "dark side" και να περιμένουμε <<τους άλλους>>. Και μην πείτε οτι δεν παίζει να τους ρίξουν πρόστιμα γιατί άλλο τόσο δεν παίζει να τους κλείσουν.
4) μη θεοποιούμε το εξωτερικό. Μου έχει τύχει ανοργανοσιά και εκμετάλευση στη Βαρκελώνη, μου έχουν τύχει καλά (αλλά ακριβότερα) στην Αυστρία κλπ κλπ. Δες τιμές δωματίων σε Παρίσι, Ρώμη κλπ για διάστημα μικρότερο απο 1 μήνα απο τη στιγμή που ψάχνεις και θα καταλάβεις. Αν πας στα φθηνότερα της Γαλλίας-Ισπανίας-Αγγλίας-Αυστρίας (40-60 ευρώ το δίκλινο) θα δεις κι εκεί παροχές. Μπες
http://www.booking.com και δες τα σχόλια για τα δωμάτια στις τιμές αυτές απο Έλληνες και θα καταλάβεις. Στη Βαρκελώνη έχουν προβλέψει την κάθε κίνηση του τουρίστα.
Ο,τι και να κάνεις θα πληρώσεις 10 ευρώ μέσα στο νερό μέχρι και 20 ευρώ, για οποιοδήποτε αξιοθέατο (μην τα αναλύσω και μεγαλώσει κι άλλο το post), φαγητό Βαρκελώνη, Λονδίνο, Βενετία, Βιέννη κλπ για εστιατόριο θέλεις πάνω απο 20 ευρώ το άτομο και τρως το πιατάκι σου και μια σαλάτα.
5) μάθετε να μιλάτε με τους επιχειρηματίες και να κλείνετε νωρίς. Υπάρχουν κλέφτες αλλά σαμπτάρετέ τους άμεσα την ώρα που δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε μαζί τους. Έλληνες είστε...Όπου έχω μείνει τα τελευταία 5 χρόνια σε όλη την Ελλάδα έχω μείνει με 35-50 ευρώ το δίκλινο, και ήταν πολύ καλά. Και όταν πας εκεί μαθαίνεις τα κόλπα και μιλάς με κανά δυο ντόπιους, δεν πας να φας στην πρώτη ταβέρνα ή στην πρώτη παραλία που βλέπεις μπροστά σου. Εγω είμαι ευχαριστημένος απο Σαμοθράκη, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κέρκυρα, Ναύπλιο, Λιτόχωρο, Κατερίνη, Θεσσαλονικη, Βόλο, Πάτρα, Γιάννενα, Πήλιο, Κρήτη, Κύθνο, Σίφνο, Σπάρτη, Ναύπακτο, Κάρυστο, Σκιάθο. Παντού η διαμονή ήταν στα πλαίσια που είπα, το φαγητό ήταν απο 10 μέχρι 20 ευρώ με πολύ φαγητό (και υπάρχει και το σουβλάκι με 2 ευρώ για όποιον θέλει). Τώρα αν πας σε μέρη που έχουν τη φήμη της κλεψιάς Πάρο, Μύκονο, Ιο κλπ μπορεί και να μην έχεις επιλογές δεν ξέρω. Όποιος προγραμματίζει βγαίνει κερδισμένος για Ελλάδα. (Για εξωτερικό είναι αλλιώς υπάρχουν και διακοπές της τελευταίας στιγμής ειδικά για ακριβά μέρη που ξεμένουν κάποιες θέσεις και πας με τα μισά χρήματα αλλά έχεις λίγες μέρες να πάρεις απόφαση ταξίδι χιλιάδων ευρώ

)...
Με φιλική διάθεση