Καλπάζει η εγκληματικότητα «νόμου Καστανίδη» βοηθούντος

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Re: Καλπάζει η εγκληματικότητα «νόμου Καστανίδη» βοηθούντος

Post by WoLfeN Ilic » Thu Dec 01, 2011 10:48 am

nachos wrote:
WoLfeN Ilic wrote:Εγω λεω οτι για οσους αιωνες υπηρχε θανατικη ποινη και/ή βασανιστηρια δεν βοηθησαν ή βοηθησαν ελαχιστα στη μειωση της εγκληματικοτητας
Τι είδους επίπτωση είχε στους δείκτες εγκληματικότητας η απουσία τους;
Αυτο ειναι αντεπιχειρημα?
Ωραια για να το θεσω αλλιως
Εγω λεω οτι για οσους αιωνες υπηρχε θανατικη ποινη και/ή βασανιστηρια δεν βοηθησαν ή βοηθησαν ελαχιστα στη μειωση της εγκληματικοτητας και οταν καταργηθηκαν δεν υπηρχε ή υπηρχε ελαχιστη διαφορα στα ποσοστα εγκληματικοτητας
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by marios » Thu Dec 01, 2011 10:55 am

barbarosa wrote:Όταν ο άλλος ομολογεί ότι κακοποιούσε σεξουαλικώς παιδάκια ή κατηγορείται για 100 ένοπλες ληστείες και άλλα εγκλήματα δεν υπάρχουν πιθανότητες να είναι αθώος, σεσειμασμένος συμμορίτης είναι και κανένα κριτήριο αθωότητας η σεβασμός να μην ισχύσει γι αυτόν.
Πιστεύεις ότι αν κάποιος έχει κάνει τα παραπάνω και ξέρει ότι λόγω αυτού θα του απαγγελθεί η θανατική ποινή, υπάρχει και 1 στο τρις να ομολογήσει ενοχή;

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για μια ποινή που παραβιάζει το πιο βασικό από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ας μπει ισόβια (με την κανονική έννοια του όρου όμως) και, ειδικά αν έχει σχέση με CP, θα περάσει πολύ ωραία μέσα... Θα τον "αρραβωνιαστούν" διάφοροι άλλοι βαρυποινήτες.

P.S.: Θα προτιμούσα να κινούμαστε προς το νορβηγικό μοντέλο παρά προς την άλλη κατεύθυνση...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Thu Dec 01, 2011 11:54 am

@marios

Ένα από τα comments νορβηγών στο άρθρο που παρέθεσες:
The article fails to mention the small fact that Bastøy is a minimum-security facility, and mostly contains drunk-drivers and economic criminals.

Norways hardest criminals do not recide there.
They spend their days in places like Ila or Ullersmo.

I understand that CNN admirers "progressive" left-wing nations, such as ours, but even CNN could ocassionally try to stick to the truth.

The only hard criminals at Bastøy are the ones who have spent most of their sentence at other facilities, such as Ila or Ullersmo, and have behaved gently enough to be allowed to serve the remainder of their sentence at soft-core places like Bastøy.

Anders Behring Breivik is, of course, not at Bastøy by the way.

He spends his days in a place called Ila, witch is a maximum-security facility,
were he sits in isolation 23 hours a day, and has 1 hour a day exercise.

He does not strawl around on a beach, watching sunsets while drinking dry martinis.

This for your information only, as CNN, as usual, seem to have some slight problems expressing The Truth.

Be nice to read an article, here just once in a while, that did not push some socio-political agenda.
Food for thought (η αγαπημένη ατάκα του thread) τα τονισμένα σημεία.

Κι εγώ δεν τάσσομαι υπέρ της θανατικής ποινής αν και το θέμα γενικά είναι αβυσαλαίο, με βαθιές φιλοσοφικό-θεωρητικές, αλλά και πρακτικές προεκτάσεις. Θα παραθέσω μερικές σκέψεις μου αφού σχολάσω, αυτή τη στιμγή είμαι λίγο πνιγμένος.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Dec 01, 2011 2:08 pm

WoLfeN Ilic wrote:Επι της ουσιας μπορεις να απαντησεις?
Εγω λεω οτι για οσους αιωνες υπηρχε θανατικη ποινη και/ή βασανιστηρια δεν βοηθησαν ή βοηθησαν ελαχιστα στη μειωση της εγκληματικοτητας
εγω τουλαχιστον απανταω, δεν κανω post βιντεακια με αλλες ασχετες ερωτησεις, αν και δεν ειναι αυτο το θεμα εδω
Επί της ουσίας, επαναλαμβάνω, σε μια ιδανική εφαρμογή του μέτρου (δίκαια δικαστήρια, αυστηροί περιορισμοί, ακραία εγκλήματα) η θανατική ποινή θα ήταν αποτελεσματική.
Όταν μου λες ότι η θανατική ποινή δεν ήταν αποτελεσματική όταν την εφάρμοσαν Πάπες, τύραννοι, αυτοκράτορες και γενικώς αδίστακτοι καρεκλοκένταυροι σε κοινωνίες με πολιτικά συστήματα σκάρτα και με την δικαιοσύνη να είναι απλά μια ταμπέλα, δε σημαίνει και ότι η ίδια η πρακτική είναι κακή. Όντως δεν πρέπει με τίποτα να εφαρμόζεται στην παρούσα κατάσταση, πόσο μάλλον στην Ελλάδα.
Προσπαθείς να με εκνευρίσεις με την τελευταία πρότασή σου? Ή απλά επιβεβαιώνεις αυτό που είπα παραπάνω? Μάλλον και τα δύο.
Αλλά ξέχασα. Το καλό το επιχείρημα είναι να βάζεις λόγια στους άλλους και να υπερβάλεις σε όσα λες, όπως 2 πιτσιρίκια σε καβγά για τάπες pokemon.
Όπως είπε ο nachos, το θέμα είναι όντως αβυσσαλέο.
Εγώ δεν τάσσομαι ακριβώς υπέρ της θανατικής ποινής. Απλά πιστεύω πως με ένα ιδανικό πολίτευμα, σε μια ιδανική κοινωνία, η εφαρμογή της ποινής με μελετημένο και αυστηρό σχέδιο, θα ήταν κατάλληλη για έναν μικρό αριθμό εγκλημάτων και μόνο για άτομα που έχουν ποινικό μητρώο που γεμίζει βιβλία ολόκληρα. Δηλαδή για εξαιρέσεις. Αλλά σε αυτή την κοινωνία το ισόβια θα σήμαινε ισόβια και θα σάπιζαν μέσα στις φυλακές οι ένοχοι. Οπότε ίσως και να μη χρειαζόταν η θανατική ποινή καν.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Thu Dec 01, 2011 5:33 pm

MpoMp wrote:
WoLfeN Ilic wrote:Επι της ουσιας μπορεις να απαντησεις?
Εγω λεω οτι για οσους αιωνες υπηρχε θανατικη ποινη και/ή βασανιστηρια δεν βοηθησαν ή βοηθησαν ελαχιστα στη μειωση της εγκληματικοτητας
εγω τουλαχιστον απανταω, δεν κανω post βιντεακια με αλλες ασχετες ερωτησεις, αν και δεν ειναι αυτο το θεμα εδω
Επί της ουσίας, επαναλαμβάνω, σε μια ιδανική εφαρμογή του μέτρου (δίκαια δικαστήρια, αυστηροί περιορισμοί, ακραία εγκλήματα) η θανατική ποινή θα ήταν αποτελεσματική.
Όταν μου λες ότι η θανατική ποινή δεν ήταν αποτελεσματική όταν την εφάρμοσαν Πάπες, τύραννοι, αυτοκράτορες και γενικώς αδίστακτοι καρεκλοκένταυροι σε κοινωνίες με πολιτικά συστήματα σκάρτα και με την δικαιοσύνη να είναι απλά μια ταμπέλα, δε σημαίνει και ότι η ίδια η πρακτική είναι κακή. Όντως δεν πρέπει με τίποτα να εφαρμόζεται στην παρούσα κατάσταση, πόσο μάλλον στην Ελλάδα.
Δεν σου λεω αν εφαρμοστηκε σωστα ή οχι. Οταν λεω οτι ηταν αναποτελεσματικη, εννοω οτι δεν απετρεψε κοσμο απο το διαπραξει εγκληματα. Και για αυτο δε νομιζω πως παιζει ρολο ποιος θα σε δικασει παρα μονο αν εισαι πλουσιος εγκληματιας των οποιων η εγκληματικοτητα δεν υπολογιζεται σε τετοια στατιστικα που δειχνουν την εγκληματικοτητα να καλπαζει.
Εγω δεν ειπα αν ειναι καλη ή κακη πρακτικη, ειπα πως θεωρω μια τετοια κουβεντα ανουσια. Ειπα πως ειναι αναποτελεσματικη, γιατι απο οτι καταλαβαινω υπο αυτο το σκεπτικο προτεινεται απο διαφορους ανθρωπους. Εκτος και αν προτεινεται για προσωπικη ηθικη δικαιωση και μονο οποτε ειναι αλλο θεμα.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Thu Dec 01, 2011 5:57 pm

Το τεκμήριο της αθωότητας καταργείται στην πράξη με την προφυλάκιση, για την οποία εξάλλου υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες για να γίνει.

Απόψεις του τύπου "καλπάζει η εγκληματικότητα λόγω μη προφυλάκισης" είναι επιφανειακές και γελοίες. Η "εγκληματικότητα" είναι ένα κοινωνικό και αμφισμητούμενα οριοθετημένο φαινόμενο. Αν προσθέσουμε την έλλειψη σωστής έρευνας για το ότι "καλπάζει", το όλο θέμα είναι σε εντελώς λάθος βάση, σε εντελώς ανύπαρκτα στοιχεία και γενικότερα για τα σκουπίδια, από τα οποία όμως ευχαρίστως τρώνε οι θιασώτες του φιλελεύθερης μπουρδολογίας.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu Dec 01, 2011 6:48 pm

Ελλάς κράτος δικαιου....
Image
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Dec 01, 2011 11:48 pm

@etrngd: Αναφορικά με την προφυλάκιση έχουν ενδιαφέρον τα γεγονότα της χθεσινής ημέρας.

Μέχρι να συγκληθεί το συμβούλιο εφετών υπάρχει κώλυμα ως προς το αν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι ο Εφραίμ. Ο εισαγγελέας είναι κατά της προφυλάκισης (εγγύηση 200.000), ενώ η ανακρίτρια υπέρ. Οι προφυλακίσεις ορίζονται ώστε κάποιος που έχει τη δυνατότητα να μη μπορέσει να διαφύγει. Πριν την απόφαση ο Εφραίμ είχε ήδη φύγει για τη Ρωσία, όπου μάλιστα είχε και επαφές (και) με τον Πούτιν. Το τελευταίο γεγονός συγκίνησε τους φασίστες του ΛΑΟΣ, ώστε να συντάξουν την ακόλουθη ανακοίνωση. Το ωραίο είναι μετά από την πολιτική πίεση, να μην προφυλακιστεί, κάποιος που στο ενδεχόμενο της προφυλάκισής του ...διέφυγε στο εξωτερικό.

Η τραγική ειρωνεία της χθεσινής μέρας αφορά την αθώωση 4 ατόμων που κατηγορούνταν για ληστεία στα Ψαχνά Ευβοίας. Τα υποκείμενα αυτά είχαν κριθεί ύποπτα φυγής -είχαν δηλώσει αναρχικοί και άρα ανά πάσα στιγμή θα έπαιρναν ιδιωτικό jet για τα νησιά Cayman- ώστε έμειναν προφυλακισμένα για 14 μήνες, μέχρι τη στιγμή της αθώωσής τους. Αν σέβεται τον εαυτό της η αστική δικαιοσύνη, το μοναχικό κελί θα πρέπει να περιμένει τον Εφραίμ στον κορυδαλλό και όχι στο mount athos.
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Fri Dec 02, 2011 12:44 am

Οι *estrngd και StormRider νομίζω έδωσαν το στίγμα για το τι εστί προφυλάκιση στην Ελλάδα. Εγώ απλά θα θυμίσω άλλες δύο περιπτώσεις ειδικής μεταχείρισης απ' το κράτος: Α)Μάκης Ψωμιάδης και Β)φοιτητής με πράσινα παπούτσια.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Dec 02, 2011 1:36 am

Έλεος ρε παίδες τι συζητάμε?Και αν μετά την εκτέλεση ενός ποινικού εγκληματία αποδειχτεί ότι τελικά ήταν αθώος τι γίνεται?
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Dec 02, 2011 1:40 am

ja_the_invincible wrote:Έλεος ρε παίδες τι συζητάμε?Και αν μετά την εκτέλεση ενός ποινικού εγκληματία αποδειχτεί ότι τελικά ήταν αθώος τι γίνεται?
:lol: δεν υπαρχουν αθωοι

αμα ποτε γινοταν κατι τετοιο, ομως, προφανως απλα θα σκοτωνες το δικηγορο, το δικαστη και το δημιο παντως, σιγα
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Dec 02, 2011 1:41 am

ja_the_invincible wrote:Έλεος ρε παίδες τι συζητάμε?Και αν μετά την εκτέλεση ενός ποινικού εγκληματία αποδειχτεί ότι τελικά ήταν αθώος τι γίνεται?
Αν.
Είπαμε. Ιδανικές περιπτώσεις.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Αν ο παππούς μου είχε καρούλια, θα ήταν άραμπας.
MpoMp @ Discord
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Fri Dec 02, 2011 1:48 am

Απορία προς τους τρεις σωματοφύλακες και το Νταρτανιάν:

Επαμεινώνδας Κορκονέας

Σε αυτό το case study, η προφυλάκιση ήταν αποδεκτό μέσο, ή μήπως καταστρατήγησε το τεκμήριο αθωώτητας του υποκειμένου, ειδικά δε λαμβάνοντας υπόψην πως η παραβατική του συμπεριφορά ήταν αμφισβητούμενα οριοθετημένη;

@wolfen

Στο ίδιο case study, η μόνιμη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που επεβλήθει είναι αποδεκτή, ή αντιθέτως θεωρείται αναχρονιστική και μας θυμίζει χούντα;
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Fri Dec 02, 2011 9:54 am

Καταρχάς επειδή είμαι υπέρ της θανατικής ποινής δεν σημαίνει ότι θέλω να εφαρμόζεται σε γυναίκες οδηγούς είτε για μικρά αδικήματα. Προφανώς θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που είμαστε 100% σίγουροι (και η τεχνολογία στις μέρες μας μπορεί να βοηθήσει για αυτό) ή σε περιπτώσεις όπως η πρόσφατη στη Νορβηγία που δεν χρειάζεται καν έρευνα.

Γενικά πιστεύω πως όποιος δεν σέβεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων δεν μπορεί να έχει την απαίτηση η κοινωνία να σεβαστεί τα δικά του δικαιώματα και ελευθερίες. Προφανώς ο δολοφόνος κατα συρροή δεν μπορεί να επικαλείται το δικαίωμά του στη ζωή.

Σχετικά με αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω. Υπάρχουν 2 διαφορετικά θέματα.
1ον) Η δομή των νόμων
2ον)Η εφαρμογή των νόμων.
Στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα και στα δύο κατά την άποψή μου, αλλά δεν πρέπει να μπλέκουμε τα θέματα. Το γενονός ότι δεν μπήκε φυλακή ο αλήτης ο Εφραιμ ή το γεγονός ότι ένας "συναγωνιστής" προφυλακίστηκε άδικα δεν πρέπει να συγχέεται με το αν είμαστε υπερ η κατά της προφυλάκισης γενικά.

Μην ξεχνάτε όλοι ότι ο φόβος φυλάει τα έρμα. Το ότι δεν παίρνει ο καθενας ένα τσεκούρι στο χέρι να σφάζει όποιον βρει οφείλεται στο ότι υπάρχουν νόμοι και συνέπειες για τους παραβάτες, όχι στο ότι οι άνθρωποι είναι καλοί. Δεν μπορούμε να βασιστούμε στο ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις. Τα όνειρα για κοινωνίες που όλοι θα περιφερόμαστε γυμνοί κρατώντας μπάφους στα χέρια και θα λέμε : peeeeaaaceeee duuuude είναι αστεία. Οι νόμοι και μάλιστα οι σκληροί (καθώς και η εφαρμογή τους) είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.
Και όχι αυτό δεν σημαίνει πως θέλω χούντα ή να σφάζω μουσουλμάνες.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Fri Dec 02, 2011 12:25 pm

Η Ευρώπη εχει και εναν ανθρωπισμό στην τελική το κέρατο μου, κριμα ειστε και μορφωμενα παιδιά.
που θα πάει θα το δουμε...
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Dec 02, 2011 12:39 pm

nachos wrote:Απορία προς τους τρεις σωματοφύλακες και το Νταρτανιάν:

Επαμεινώνδας Κορκονέας

Σε αυτό το case study, η προφυλάκιση ήταν αποδεκτό μέσο, ή μήπως καταστρατήγησε το τεκμήριο αθωώτητας του υποκειμένου, ειδικά δε λαμβάνοντας υπόψην πως η παραβατική του συμπεριφορά ήταν αμφισβητούμενα οριοθετημένη;

@wolfen

Στο ίδιο case study, η μόνιμη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που επεβλήθει είναι αποδεκτή, ή αντιθέτως θεωρείται αναχρονιστική και μας θυμίζει χούντα;
Εγω δε νομιζω πως ειπα πουθενα πως ειμαι υπερ των προφυλακισεων ή της στερησης πολιτικων δικαιωματων, οποτε γιατι να ειμαι στην περιπτωση του κορκονεα υπερ?
Ουτε ο stormrider νομιζω υπονοουσε κατι τετοιο. Απλα εθιξε το "αστειο" της υποθεσης και του νομου. Πως αυτοι οι οποιοι διαφεύγουν και ειναι οχι απλα υποπτοι φυγης (εφραιμ και ψωμιαδης) δεν προφυλακιζονται και προφυλακιζονται καποιοι αλλοι.

barbarosa wrote:Καταρχάς επειδή είμαι υπέρ της θανατικής ποινής δεν σημαίνει ότι θέλω να εφαρμόζεται σε γυναίκες οδηγούς είτε για μικρά αδικήματα. Προφανώς θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που είμαστε 100% σίγουροι (και η τεχνολογία στις μέρες μας μπορεί να βοηθήσει για αυτό) ή σε περιπτώσεις όπως η πρόσφατη στη Νορβηγία που δεν χρειάζεται καν έρευνα.

Γενικά πιστεύω πως όποιος δεν σέβεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων δεν μπορεί να έχει την απαίτηση η κοινωνία να σεβαστεί τα δικά του δικαιώματα και ελευθερίες. Προφανώς ο δολοφόνος κατα συρροή δεν μπορεί να επικαλείται το δικαίωμά του στη ζωή.

Σχετικά με αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω. Υπάρχουν 2 διαφορετικά θέματα.
1ον) Η δομή των νόμων
2ον)Η εφαρμογή των νόμων.
Στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα και στα δύο κατά την άποψή μου, αλλά δεν πρέπει να μπλέκουμε τα θέματα. Το γενονός ότι δεν μπήκε φυλακή ο αλήτης ο Εφραιμ ή το γεγονός ότι ένας "συναγωνιστής" προφυλακίστηκε άδικα δεν πρέπει να συγχέεται με το αν είμαστε υπερ η κατά της προφυλάκισης γενικά.

Μην ξεχνάτε όλοι ότι ο φόβος φυλάει τα έρμα. Το ότι δεν παίρνει ο καθενας ένα τσεκούρι στο χέρι να σφάζει όποιον βρει οφείλεται στο ότι υπάρχουν νόμοι και συνέπειες για τους παραβάτες, όχι στο ότι οι άνθρωποι είναι καλοί. Δεν μπορούμε να βασιστούμε στο ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις. Τα όνειρα για κοινωνίες που όλοι θα περιφερόμαστε γυμνοί κρατώντας μπάφους στα χέρια και θα λέμε : peeeeaaaceeee duuuude είναι αστεία. Οι νόμοι και μάλιστα οι σκληροί (καθώς και η εφαρμογή τους) είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.
Και όχι αυτό δεν σημαίνει πως θέλω χούντα ή να σφάζω μουσουλμάνες.
δεν μας απαντας βεβαια για ποιον λογο η θανατικη ποινη απετυχε να μειωσει την εγκληματικοτητα, και τωρα θα επιτυχει.

Εγω δεν εθεσα καν το θεμα των σωστων ή λανθασμενων αποφασεων της δικαιοσυνης. Στη συζητηση για την θανατικη ποινη, νομιζω πως δεν χρειαζεται καν να φτασει καποιος να συζηταει για την ποιοτητα της δικαιοσυνης και των αποφασεων των δικαστων.
Το μονο που φαινεται να εχει επιτυχει η θανατικη ποινη μεχρι στιγμης ειναι η ηθικη δικαιωση καποιων που διψανε για εκδικηση ή εκφοβισμος ενος λαου απο καποιο πολιτικο -ή μη- καθεστως.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Dec 02, 2011 12:49 pm

MpoMp wrote: Είπαμε. Ιδανικές περιπτώσεις.
Τι ιδανικές περιπτώσει?Δεν έχεις ιδέα πόσος κόσμος έχει μπει φυλακή από στημένες κατηγορίες ( σε αυτό αναφέρονται και οι από πάνω ) , από λάθος της δικαιοσύνης ή επειδή τους χρησιμοποίησαν ως εξιλαστήρια θύματα ( πιάνω ένα βαποράκι και του φορτώνω τον τίτλο του μεγαλέμπορου για να δείξω έργο ).
Συγκεκριμένα , πατέρας γνωστού μου καταδικάστηκε για διπλό φόνο εκ προμελέτης και αθωώηκε αφού πρώτα περάσαν 7 χρόνια.Λάθη γίνονται από την δικαιοσύνη πάντα , αλλά τουλάχιστον είναι αναστρέψιμα.Επίσης δεν είναι κακό να σκεφτόμαστε και λίγο πριν μιλήσουμε.
barbarosa wrote: Μην ξεχνάτε όλοι ότι ο φόβος φυλάει τα έρμα. Το ότι δεν παίρνει ο καθενας ένα τσεκούρι στο χέρι να σφάζει όποιον βρει οφείλεται στο ότι υπάρχουν νόμοι και συνέπειες για τους παραβάτες, όχι στο ότι οι άνθρωποι είναι καλοί. Δεν μπορούμε να βασιστούμε στο ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις.
Το ότι δεν παίρνει ο καθένας τσεκούρι να σφάξει τον δίπλα του είναι η στοιχειώδης διαφοροποίηση του υγιούς πνευματικά και ψυχικά ανθρώπου από τον ψυχοπαθή δολοφόνο.Και επίσης η εκτέλεση μερικών ποινικών εγκληματιών δεν καταλαβαίνω που βοηθάει την κοινωνία εκτός από το να την απαλλάξει από την συντήρησή τους.Μπορεί να τους βάλει να δουλεύουν σε δημόσια έργα , νεκροί δεν προσφέρουν τίποτα.
rose wrote:Η Ευρώπη εχει και εναν ανθρωπισμό στην τελική το κέρατο μου, κριμα ειστε και μορφωμενα παιδιά.
++
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Fri Dec 02, 2011 3:01 pm

ja_the_invicible wrote: Τι ιδανικές περιπτώσεις?Δεν έχεις ιδέα πόσος κόσμος έχει μπει φυλακή από στημένες κατηγορίες ( σε αυτό αναφέρονται και οι από πάνω ) , από λάθος της δικαιοσύνης ή επειδή τους χρησιμοποίησαν ως εξιλαστήρια θύματα ( πιάνω ένα βαποράκι και του φορτώνω τον τίτλο του μεγαλέμπορου για να δείξω έργο ).
Αυτό είναι πρόβλημα της δικαιοσύνης όχι της ποινής που εφαρμόζεται. Αν είναι έτσι να μην τιμωρείται κανείς επειδή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχει γίνει λάθος στην ετυμηγορία του δικαστηρίου.
Συμφωνώ πως η θανατική ποινή δεν αντιστρέφεται γι αυτό θα χρησιμοποιείται σε σοβαρές υποθέσεις που έχουν αποδειχθεί σίγουρα. Περιπτώσεις όπως του Νορβηγού δεν χωράνε αμφιβολία.
Επίσης σχετικά με το παράδειγμα των ναρκωτικών το ότι πιάνουνε κατά καιρούς κάποιο μικροβαποράκι και του φορτώνουν τα πάντα δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο πραγματικός μεγαλέμπορος πρέπει να θανατωθεί.
ja_the_invicible wrote: Το ότι δεν παίρνει ο καθένας τσεκούρι να σφάξει τον δίπλα του είναι η στοιχειώδης διαφοροποίηση του υγιούς πνευματικά και ψυχικά ανθρώπου από τον ψυχοπαθή δολοφόνο.Και επίσης η εκτέλεση μερικών ποινικών εγκληματιών δεν καταλαβαίνω που βοηθάει την κοινωνία εκτός από το να την απαλλάξει από την συντήρησή τους.Μπορεί να τους βάλει να δουλεύουν σε δημόσια έργα , νεκροί δεν προσφέρουν τίποτα.
Άσε μια βδομάδα την κοινωνία χωρίς νόμους και τιμωρία και θα δεις πόσοι ψυχοπαθείς δολοφόνοι θα ξεφυτρώσουν ξαφνικά. Πόσοι ληστές, βιαστές και απατεώνες. Έστω ότι εσύ είσαι καλό παιδί και δεν θα διαπράξεις εγκλήματα. Για πόσους μπορείς να το εγγυηθείς αυτό? Εγώ σου λέω πως ούτε καν για τον εαυτό σου αν ήξερες πως δεν θα υπάρξουν συνέπειες.
Η εκτέλεση ποινικών εγκληματιών απαλλάσει την κοινωνία και από αυτούς εκτός από τη συντήρησή τους. Αυτό είναι σημαντικό γιατί έτσι σίγουρα δεν θα το ξανακάνουν όταν βγουν.
Η Ευρώπη εχει και εναν ανθρωπισμό στην τελική το κέρατο μου, κριμα ειστε και μορφωμενα παιδιά.
Συγγνώμη αλλά αδυνατώ να σεβαστώ την ανθρώπινη υπόσταση του εγκληματία.
MpoMp
Venus Former Team Member

Re: Περί θανατικής ποινής

Post by MpoMp » Fri Dec 02, 2011 4:31 pm

ja_the_invincible wrote: Τι ιδανικές περιπτώσεις?Δεν έχεις ιδέα πόσος κόσμος έχει μπει φυλακή από στημένες κατηγορίες ( σε αυτό αναφέρονται και οι από πάνω ) , από λάθος της δικαιοσύνης ή επειδή τους χρησιμοποίησαν ως εξιλαστήρια θύματα ( πιάνω ένα βαποράκι και του φορτώνω τον τίτλο του μεγαλέμπορου για να δείξω έργο ).
Συγκεκριμένα , πατέρας γνωστού μου καταδικάστηκε για διπλό φόνο εκ προμελέτης και αθωώηκε αφού πρώτα περάσαν 7 χρόνια.Λάθη γίνονται από την δικαιοσύνη πάντα , αλλά τουλάχιστον είναι αναστρέψιμα.Επίσης δεν είναι κακό να σκεφτόμαστε και λίγο πριν μιλήσουμε.
Σου απάντησε ο barbarosa. Έχω σκεφτεί πριν μιλήσω, δεν πετάγομαι και λέω στο άκυρο "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ".
Μάλλον δε διάβασες τι έχω γράψει παραπάνω, όσο προσεκτικά θα έπρεπε. Κλασική περίπτωση "ξεφυλλίσματος" των απόψεων που διαφωνούμε και έμφασης μόνο στη προσωπική μας άποψη. Διάβαζε πιο προσεκτικά και σκέψου κι εσύ λίγο παραπάνω την άποψη του άλλου.
ja_the_invincible wrote: Και επίσης η εκτέλεση μερικών ποινικών εγκληματιών δεν καταλαβαίνω που βοηθάει την κοινωνία εκτός από το να την απαλλάξει από την συντήρησή τους.Μπορεί να τους βάλει να δουλεύουν σε δημόσια έργα , νεκροί δεν προσφέρουν τίποτα.
Πέρα από αυτά που είπε ο barbarosa (και συμφωνώ μαζί του), η ιδέα να αξιοποιούνται σαν εργατικά χέρια είναι πολύ καλή γιατί θα προσφέρει και άλλες θέσεις εργασίας (επιπλέον φρουροί και επιτηρητές). Όμως ποτέ δεν ξέρεις αν το ψυχάκι που ξεκοίλιασε 10 παιδιά, θα κάτσει να δουλέψει (ακόμα και με το μαστίγιο) ή αν θα κάνει τη δουλειά σωστά και δε θα προκαλέσει πρόβλημα. Και το σπάσιμο πέτρας το κάνουν τα μηχανήματα πια.
MpoMp @ Discord
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Dec 02, 2011 6:32 pm

Ακομα περιμενω να ακουσω καποια απαντηση στο γιατι απετυχε στο παρελθον η θανατικη ποινη, και ουτε φωνη ουτε ακροαση.
οποτε μαλλον καταληγω οτι ειναι προσωπικο βιτσιο και ηθικη ευχαριστηση/δικαιωση αυτο περι της θανατικης ποινης.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Dec 02, 2011 7:29 pm

@Μπομπ εκτός του ότι η άποψη της θανάτωσης εγκεφαλικά τουλάχιστον παραπέμπει 2 αιώνες πίσω το να flamάρεις threads δεν βοηθάει την θέση σου σαν Moderator.Όσον αφορά τα δημόσια έργα δεν αναφέρομαι σε σπάσιμο πέτρας εκτός και αν η σκέψη σου περιορίζεται στα comics του Λουκυ Λουκ και επίσης η επιτήρηση στις μέρες μας γινεται και με άλλα μέσα (chips , κάμερες ) και δεν χρειάζονται φύλακες με μαστίγια.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Dec 02, 2011 7:51 pm

WoLfeN Ilic wrote:Ακομα περιμενω να ακουσω καποια απαντηση στο γιατι απετυχε στο παρελθον η θανατικη ποινη, και ουτε φωνη ουτε ακροαση.
οποτε μαλλον καταληγω οτι ειναι προσωπικο βιτσιο και ηθικη ευχαριστηση/δικαιωση αυτο περι της θανατικης ποινης.
Μάλλον διαβάζεις μόνο ό,τι θες να διαβάσεις.
ja_the_invincible wrote:@Μπομπ εκτός του ότι η άποψη της θανάτωσης εγκεφαλικά τουλάχιστον παραπέμπει 2 αιώνες πίσω το να flamάρεις threads δεν βοηθάει την θέση σου σαν Moderator.
Ποιος flame-are ποιον? Σοβαρέψου λίγο. :roll:
Για τον δικό σου εγκέφαλο ίσως παραπέμπει εκεί. Προσπαθούμε να συζητήσουμε κάτι και έρχεσαι και τσαμπουνάς συνεχώς τα περί συντηρητικών και άρρωστων απόψεων. Αν δεν θες να συζητήσεις και θες κι εσύ απλά να επιβάλλεις τη γνώμη σου, μπορώ και απλά να σε αγνοώ στο εξής.
ja_the_invincible wrote: Όσον αφορά τα δημόσια έργα δεν αναφέρομαι σε σπάσιμο πέτρας εκτός και αν η σκέψη σου περιορίζεται στα comics του Λουκυ Λουκ και επίσης η επιτήρηση στις μέρες μας γινεται και με άλλα μέσα (chips , κάμερες ) και δεν χρειάζονται φύλακες με μαστίγια.
Άλλη μια:
Ποιος flame-are ποιον? Σοβαρέψου λίγο.
Φαίνεται δε καταλαβαίνεις το νόημα και τον σκοπό των παραλληλισμών και των απλοϊκών παραδειγμάτων. Ναι, έχω μείνει στις φυλακές της Άγριας Δύσης. Άσε μας ρε φίλε. Από άλλους το περίμενα να είναι κολλημένοι, όχι από εσένα.
Άλλο επιτήρηση άλλο φρούρηση. Και να τον επιτηρείς, αν αυτός πάρει ένα μαχαιράκι και βγει παγανιά, θα προλάβεις να τον φτάσεις όταν αρχίσει ο συναγερμός?

Γενικά, ja και wolfen, βλέπω αποφεύγετε να απαντήσετε σε ό,τι γράφουμε και απλά λέτε ό,τι έχετε να πείτε.
MpoMp @ Discord
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”