που κατα μεγαλο ποσοστο καθρεπτιζει και την οικογενεια του..marios wrote: P.S.2: Η οικογένεια προφανώς και έχει μεγάλες ευθύνες, αλλά στα 16 έχεις δική σου προσωπικότητα...

που κατα μεγαλο ποσοστο καθρεπτιζει και την οικογενεια του..marios wrote: P.S.2: Η οικογένεια προφανώς και έχει μεγάλες ευθύνες, αλλά στα 16 έχεις δική σου προσωπικότητα...
Και θα επαναλάβω, η οικογένεια έχει ευθύνες και μεγάλες. Αλλά δεν είναι η μόνη που έχει ευθύνες και δεν είναι αυτή που έχει τις κύριες ευθύνες. Όταν γεννιέσαι είσαι tabula rasa, αλλά δεν σε διαμορφώνει μόνο η οικογένεια και αυτό φαίνεται από το ότι δεν έχουν όλα τα αδέρφια την ίδια κατάληξη και τις ίδιες αντιδράσεις.Xrhstos_kiP wrote:που κατα μεγαλο ποσοστο καθρεπτιζει και την οικογενεια του..
Ναι, προφανώς ένας 30άρης είναι ακόμα χειρότερος, αλλά δεν θα δώσω σε καμία περίπτωση ελαφρυντικό λόγω ηλικίας, σε ένα τέτοιο θέμα.ja_the_invincible wrote:Ηρεμήστε λίγο.Κατά τα άλλα stoupeace , emperor , marios κλπ σταματήστε να κάνετε σαν υστερικές φεμινίστριες ,έχετε περάσει από αυτή την ηλικία άλλωστε και (λογικά???) θα βλέπατε ότι σε σχέση με άλλες περιπτώσεις αυτή είναι η λιγότερο ακραία.
ουγκ.δεν μίλησα καν για την τιμωρία του δράστη.είπα για κάποια ελαφρυντικά του δράστη.ΚΑΙ τώρα ακούγεσαι σαν υστερική φεμινίστρια.ξαναδιάβασε το σχόλιο σου απλά.marios wrote:τότε θα θέλω να ακούσω την άποψη σου, αν κάνεις ποτέ κόρη.
έχεις κάποιου είδους απόδειξη βασισμένη στην ψυχολογία ότι η προδιάθεση για βίαιη συμπεριφορά συμπίπτει με την συμπεριφορά ενός βιαστή?δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είστε όλοι προδιαθετειμένοι πάνω στο ζήτημα.."χμμμ αυτός ήταν ο τραμπούκος του σχολείου , την έσυρε στις τουαλέττες και την βίασε-θάνατος".η δικαιοσύνη ερευνά σε κάθε περίπτωση όλες τις παραμέτρους μιας υπόθεσης δεν βγαίνουν έτσι αυθαίρετα συμπεράσματα.Δηλαδή για να καταλάβω με βάση την λογική σας , αν κάποιος σκοτώσει είναι π.χ ψυχασθενής δολοφόνος ή μέλος της μαφίας.Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν παράγοντες όπως η αντίδραση εν θερμώ , η αφορμή και οι σχέσεις του θύματος με τον δράστη.Εκτός και αν κάποιος γνωρίζει προσωπικά το θύμα ή το δράστη..Ουσιαστικά παίρνετε την εικόνα του πιο αντιπαθητικού βίαιου τραμπούκου του σχολείου σας και την ταυτίζετε με την υπόθεση,συνεπώς κρίνετε με το συναίσθημα και όχι με την λογική.Αν θυμάμαι καλά σε περίπτωση αντίστοιχη πριν κάτι χρόνια ο δράστης είχε αθωωθεί γιατί όπως προέκυψε από την δίκη είχε σχέση με το θύμαchriskin wrote:το οτι μπορει να το καταλαβαν καποια αλλα παιδια και να μην μιλησε κανενας γιατι ειχαν χεστει απο το φοβο τους δεν το σκεφτηκε κανεις; για να βιαζει παιδακια ο τυπος σιγουρα δεν ειναι ο πιο ηρεμος στην ταξη του, Λεω εγω τωρα
ja_the_invincible wrote:αγόρι μου που είδες να απαντάω θετικά?
marios wrote:Αν εσύ απαντάς θετικά(και άρα δεν είσαι υστερική φεμινίστρια), τότε θα θέλω να ακούσω την άποψη σου, αν κάνεις ποτέ κόρη.
Αρχικά μάλλον και εσύ πρέπει να διαβάζεις αυτά που γράφω. Και επίσης η τελευταία φράση μου, μιλάει για την άποψη σου και όχι για την τιμωρία.freedictionary wrote:αν
σύνδ αν, εάν [an, e'an]
1 δηλώνει υπόθεση ή προϋπόθεση
Αν γυρίσεις νωρίς, θα πάμε σινεμά.
2 δηλώνει αμφιβολία
Δεν ξέρω αν θα έρθει τελικά.
3 σε περίπτωση που
Συγχώρεσέ με, αν σου έκανα κακό.
Anyway, δεν έχει και νόημα να το συνεχίζουμε. Σύμφωνα με το κείμενο, δεν υπήρχε συγκατάθεση, ούτε στην αρχή, ούτε κατά την διάρκεια.Το μεσημέρι της Πέμπτης η παθούσα , κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ότι ο 16χρονος συλληφθέντας σε χρόνο διαλείμματος, την οδήγησε με χρήση βίας, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (13/10), στις ανδρικές τουαλέτες του σχολείου και τη βίασε..
Μα ποιος ζήτησε κάτι τέτοιο;PASCAL wrote:Και τα ζητάμε όλα αυτά από ένα 16 -χρόνο; Έλεος!
ja_the_invincible wrote:έχεις κάποιου είδους απόδειξη βασισμένη στην ψυχολογία ότι η προδιάθεση για βίαιη συμπεριφορά συμπίπτει με την συμπεριφορά ενός βιαστή?δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είστε όλοι προδιαθετειμένοι πάνω στο ζήτημα.."χμμμ αυτός ήταν ο τραμπούκος του σχολείου , την έσυρε στις τουαλέττες και την βίασε-θάνατος".η δικαιοσύνη ερευνά σε κάθε περίπτωση όλες τις παραμέτρους μιας υπόθεσης δεν βγαίνουν έτσι αυθαίρετα συμπεράσματα.Δηλαδή για να καταλάβω με βάση την λογική σας , αν κάποιος σκοτώσει είναι π.χ ψυχασθενής δολοφόνος ή μέλος της μαφίας.Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν παράγοντες όπως η αντίδραση εν θερμώ , η αφορμή και οι σχέσεις του θύματος με τον δράστη.Εκτός και αν κάποιος γνωρίζει προσωπικά το θύμα ή το δράστη..Ουσιαστικά παίρνετε την εικόνα του πιο αντιπαθητικού βίαιου τραμπούκου του σχολείου σας και την ταυτίζετε με την υπόθεση,συνεπώς κρίνετε με το συναίσθημα και όχι με την λογική.Αν θυμάμαι καλά σε περίπτωση αντίστοιχη πριν κάτι χρόνια ο δράστης είχε αθωωθεί γιατί όπως προέκυψε από την δίκη είχε σχέση με το θύμαchriskin wrote:το οτι μπορει να το καταλαβαν καποια αλλα παιδια και να μην μιλησε κανενας γιατι ειχαν χεστει απο το φοβο τους δεν το σκεφτηκε κανεις; για να βιαζει παιδακια ο τυπος σιγουρα δεν ειναι ο πιο ηρεμος στην ταξη του, Λεω εγω τωρα.Αν δεν ξέρετε τις παραμέτρους μιας υπόθεσης ποινικού δικαίου είναι άστοχο και επικίνδυνο να κρίνετε..
PASCAL wrote:Ρε παιδιά ηρεμήστε λίγο. Στα 16 χρόνια του ένα παιδί δεν ξέρει απλά τι του γίνεται. Δεν μπορεί να γράψει μια σοβαρή έκθεση, να εκτελέσει σύνθετες μαθηματικές πράξεις, δεν έχει πολλές γνώσεις ιστορίας, πολιτικής, δεν έχει σαφή εικόνα του κόσμου, της επικαιρότητας και εν τέλει δεν έχει φιλοσοφήσει τη ζωή. Αν θεωρήσουμε το στάδιο τπου αρχίζει δειλα δειλά η συνειδητοποιήση της ζωής και του κόσμου τα 13 χρόνια δηλαδή την αρχή του Γυμνασίου, τα 16 είναι απλά 3 χρόνια επιπλέον. Αν είναι δυνατόν σε 3 χρόνια, 16 χρονών(!) άτομο να έχει συνειδητοποιήσει τον εαυτό του, την κοινωνία, να έχει φιλοσοφήσει πάνω σε ζητήματα ηθικής και συμπεριφοράς και αν έχει καταλήξει και κάπου! Εδώ βλέπουμε μαντράχαλους μέσα στα πανεπιστήμια να είναι σε γενική αφασία, να μην έχουν μια σωστή σχέση με το άλλο φύλο, τον εαυτό τους, με τους συμφοιτητές τους, με την κοινωνία, με την πολιτική, με χίλια δυο. Και τα ζητάμε όλα αυτά από ένα 16 -χρόνο; Έλεος!
ΑΥΤΟ ακριβως.marios wrote: P.S.2:Μα ποιος ζήτησε κάτι τέτοιο;PASCAL wrote:Και τα ζητάμε όλα αυτά από ένα 16 -χρόνο; Έλεος!
Το να μην βιάζεις ή σκοτώνεις όμως, στα 16 σου πρέπει να το έχεις ξεκαθαρίσει
αν και έχεις ένα point εδώ, το "προφίλ" του θα μπορούσε να ταιριάξει με μια τέτοια περιγραφή (αν και γενικά δε μου αρέσει να "κόβω προφίλ")ja_the_invincible wrote:Ουσιαστικά παίρνετε την εικόνα του πιο αντιπαθητικού βίαιου τραμπούκου του σχολείου σας και την ταυτίζετε με την υπόθεση,συνεπώς κρίνετε με το συναίσθημα και όχι με την λογική.
Το αναφέρω σε περίπτωση που διαβάσατε γρήγορα το πρώτο post και σας σόκαρε το υπόλοιπο κείμενοένας 16χρονος, μαθητής Γυμνασίου, κατηγορούμενος για βιασμό 15χρονης, μαθήτριας Λυκείου.
θα στο εξηγήσω.ένας αδύναμος σωματικά φλωράκος μπορεί εύκολα να επιβληθεί σε δύναμη σε μία εξίσου αδύναμη κοπέλα..δεύτερον μίλησα για ψυχολογική προδιάθεση αλλά μάλλον δεν το έπιασες καν.το ότι κάποιος μπορεί να γίνει βιαστής δεν σημαίνει ότι γενικά έχει βίαιη προδιάθεση ούτε το αντίστροφο.είναι απλή λογική σκέψη.ο καθένας έχει δύναμη να καταβάλλει μία κοπέλα δεν χρειάζεται να είσαι ο mic tyson.chriskin wrote: εξηγησε μου πως θα μπορουσε ενας αδυναμος σωματικα και ψυχικα φλωρακος να ειναι ο βιαστης και Μπορει να πω οτι αυτο π ειπες ειχε εστω και ελαχιστη λογικη.
μεχρι τοτε μου φαινεται απλα κενο επιχειρημα. γιατι ο βιασμος θελει πολλη κακια και αρκετη σωματικη δυναμη, αυτο ειναι προφανες νομιζω. και νομιζω οτι αυτο εχει βαση στη λογικη και οχι στο συναισθημα.
ξέρω μπάχαλα που είναι στα πανεπιστήμια..η προδιάθεση στην βία είναι ψυχικό όχι πνευματικό ζήτημα.The Punisher wrote:ναι ρε παιδί μου, απλά λέω ότι ένα τέτοιο προφιλ έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι μπάχαλος απ'ότι ο τυχαίος μαθητής. Ακόμη κι έτσι, άλλο μπάχαλος κι άλλο ανήθικος, όπως το θέτεις. Αλλά θα μπορούσε κανείς σχετικά εύκολα να γίνει από μπάχαλος ανήθικος, αν μπει στη μέση η μαγκιά, κανα στοίχημα, απόρριψη ή άλλα αντίστοιχα.
επιβεβαιώνει ότι η μαθήτρια έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και φέρει ίχνη βιασμού " Τα μέχρι σήμερα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για βιασμό," δήλωσε ο κ Μπελιβανης
δικαιωθηκαν!«Τι περιμένατε να κάνει η κόρη με το ποιον της μητέρας! Από ό,τι γονείς βγεις τέτοιος θα γίνεις!» δηλώνει κατηγορηματικά μια κοπέλα και όλοι γύρω - αγόρια και κορίτσια , συμφωνούν και υπερθεματίζουν
δεν δειχνει πως η κοπελα το ηθελε και τοσο«Τους έθιγε συνέχεια τον ανδρισμό τους. Τι θέλατε να κάνουν τα παιδιά;» λέει ένας νεαρός από τη στενή παρέα των τεσσάρων.
Όχι ότι έχει πολλή σημασία για την συνέχεια της συζήτησης αλλά αυτό που λες εδώ είναι λίγο γενικό και αόριστο νομίζω....ja_the_invincible wrote: ο καθένας έχει δύναμη να καταβάλλει μία κοπέλα δεν χρειάζεται να είσαι ο mic tyson.
chriskin wrote:diabazontas το αρθρο που εστειλες δεν βλεπω να φταιει η κοπελα.
τη θυμαμαι την ιστορια, και δεν μου φαινεται πως ηθελε να γινει οτι εγινε
αυτο που βλεπω μαλιστα εκει ειναι πως καποιοι ελληνες βιασαν μια ξενη, και με επιχειρηματα της φασης«Τι περιμένατε να κάνει η κόρη με το ποιον της μητέρας! Από ό,τι γονείς βγεις τέτοιος θα γίνεις!» δηλώνει κατηγορηματικά μια κοπέλα και όλοι γύρω - αγόρια και κορίτσια , συμφωνούν και υπερθεματίζουν
Λοιπόν άκου τι ισχύει.όταν κάποιος μιλάει για ελαφρυντικά στην ελληνική αναφέρεται σε κάποιον ένοχο.εκτός και αν δεν ξέρεις τι σημαίνει ελαφρυντικό οπότε ψάξε να μάθεις.Δεύτερον είσαι προκατειλημένος γιατί όσο λογικά και να σου μιλάει κάποιος προσπαθείς να τον βγάλεις λάθος.Μίλησα για την συγκεκριμένη υπόθεση και είπα πως γενικά δεν ξέρετε τι έγινε , τις παραμέτρους τις υπόθεσεις κλπ.Το να φωνάζεις σαν όχλος για τιμωρία πριν καν εξεταστεί μία υπόθεση δείχνει πολλά πράγματα αλλά τεσπα δεν θα κάτσω να τα αναλύσω.Και επανέρχομαι στο θέμα της λογικής σκέψης γιατί εδώ μέσα θα μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που διαβάζω.Κάθε υπόθεση έχει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζετε οπότε κάθε άποψη είναι απλά υπόθεση..το αν ο ένοχος είναι για "λιθοβολισμό" , ψυχιατρείο ή αναμορφωτήριο είναι προσωπική άποψη του καθενός την οποία μάλλον δεν έχετε μάθει να δέχεστε?chriskin wrote: επισης στο αρχικο αρθρο γραφει οτι ο ιατροδικαστης βρηκε οτι ολα τα στοιχεια δειχνουν βιασμο
Αυτο πως ακριβως το εξηγεις; να φανταστω οτι κι αυτος ειναι προκατελειμενος;επιβεβαιώνει ότι η μαθήτρια έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και φέρει ίχνη βιασμού " Τα μέχρι σήμερα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για βιασμό," δήλωσε ο κ Μπελιβανης
αν θυμάμαι καλά στις ειδήσεις είχα δει πως αθωώθηκαν με βάση το βίντεο..τώρα τα άλλα που λέει μέσα δεν τα ξέρω , άλλα έτσι και αλλιώς άλλο θέλω να τονίσω.ότι π.χ τα πράγματα να είναι διαφορετικά από ότι νομίζει ο καθένας..The Punisher wrote: σε αυτό αναφέρεται
ναι είναι αόριστο αλλά θέλω να πω ρε παιδί μου ότι -γενικά- ένας άνδρας μπορεί να επιβληθεί σωματικά σε μια γυναίκα.. με βάση την βιολογια ένας μέτριος σωματικά άνδρας υπερνικάει σε δύναμη τις περισσότερες γυναίκες..XaviannNJ wrote: Όχι ότι έχει πολλή σημασία για την συνέχεια της συζήτησης αλλά αυτό που λες εδώ είναι λίγο γενικό και αόριστο νομίζω....
ε γενικά είχε γίνει ένας ντόρος τότε οπότε θα βρεις διάφορα..έτσι και αλλιώς ήταν εντελώς διαφορετική υπόθεση οπότε δεν νομίζω να έχει νόημα να ψάξεις για άκρη..The Punisher wrote:ήταν το πρώτο link που βρήκα, και βαριόμουν να ψάχνω κι άλλο ...![]()
τα μηνυματα σου ειναι καπου αναμεσα στο αθωος και στο ενοχος με απειρα ελαφρυντικα. δεν ειναι μονιμα στο "ενοχος" οποτε μην το παιζεις "μα ενοχος ειπα οτι ειναι απλα εχει ελαφρυντικα" . απλη λογικη. δεν ειναι πως εγω δεν ξερω τι ειναι η λεξη, ειναι πως αρκετες φορες εσυ ειπες οτι μπορει να ειναι και ψεμα η ολη φαση.Άλλωστε θα μπορούσε η ίδια να τον προκαλεί και μετά να του είπε όχι..ε ορμόνες είναι αυτές