On-topic:
Η Canonical δεν έχει επιτυχημένο "μαζικό" μοντέλο διότι το market share της είναι μικρότερο από το συνολικό market share του Λίνουξ, που με τη σειρά του είναι μικρότερο από το market share της Apple. Άρα, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ.
Off-topic:
Η συζήτηση έχασε το νόημά της από τη στιγμή που σχολιάζεις άλλα αντί άλλων.
Για αρχή, μάθε βασικούς όρους: "επιχείρηση", "εταιρία", "κοινότητα", "market share", "στρατηγική". Προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις τη διαφορά της πραγματικής έννοιας από την έννοια που τους δίνεις εσύ.
Στη συνέχεια, προσπάθησε να διαβάζεις ολόκληρα τα post των συνομιλητών σου και όχι τμηματικά. Έχω απαντήσει σε όλα τα (λογικά, παράλογα και ελλιπούς γνώσης) επιχειρήματά σου.
Όσο για το θρασύδειλα απαράδεκτο spoiler που έγραψες, ένας σωστός συνομιλητής επισημαίνει τυχόν λογικά άλματα ή λάθη στη σκέψη του άλλου και τα αναφέρει. Τι θες να κάνω για να καταλάβω τι εννοείς; Να ρίξω τα χαρτιά ή να μυρίσω τα νύχια μου;
Αυτά από μένα. Θεωρώ ότι με αγνοείς και με προσβάλλεις επιδεικτικά προκειμένου να ασχοληθώ περαιτέρω.
Russia to create Windows rival
Re: Russia to create Windows rival
το σποιλερ ηταν εμφανως για να Μην ειναι προσβλητικο - για να μειωσει το υφος του κειμενου. δεν φταιω εγω αμα το πηρες για θρασυδειλη επιθεση οταν ηταν ενα δικαιολογημενο σχολιο στον παραλογισμο των μηνυματων σου.
τι θες να σου επισημανω; οτι λεω πχ πως ειμαι απογοητευμενος πελατης της microsoft και εσυ απαντας για ενα προηγουμενο θεμα με ενα bug report , ενω εγω εχω αναφερει αρκετα προβληματα; διαβασε τις απαντησεις σου, δεν στεκουν, δεν χρειαζεται επιστημονας να στις εξηγησει, απλα να ενδιαφερθεις για το τι λεει ο αλλος.
αλλος παραλογισμος ειναι που με εβριζες για τα μηνυματα μου, λεγοντας πως πεταω εμετικες απαντησεις σαν να ειμαι bot χωρις σκεψη, οταν ολα οσα ειπα ειναι προσωπικες αποψεις βασισμενες σε επιχειρηματα που , κατα την αποψη μου, στεκουν.
οσο για το market share , προσπαθησε να σκεφτεις λογικα λιγακι
η apple υπαρχει απο το 1976 και η canonical απο το 2004, και παρ'ολα αυτα καταφερε να στησει ενα λειτουργικο που εχει σχεδον ιδια ποσοστα και συνεχομενη ανοδική ταση.
χρησιμοποιησα καπου λαθος καποιον ορο και δεν το προσεξα; η απλα προσβαλεις το συνομιλητη σου ενω τον κατηγορεις οτι σε προσβαλει αυτος; (που δεν το κανει, με την ευκαιρια..αυτος ηταν ενας αλλος απο τους παραλογισμους σου)
και οχι, δεν εχεις απαντησει σε αυτα που ειπα. απαντας συνηθως σε κοντινα θεματα - η και σε τελειως ασχετα - αντι για αυτα. μερικα quotes που κανεις φαινονται τυχαια.
για να καταλαβεις τι λεω δεν χρειαζεται να ριξεις τα χαρτια, αν και συνηθως βοηθαει , αλλα να διαβασεις τι γραφω. παλια καλη τεχνικη - συνηθως πιανει.
περιεργο να πιστευεις οτι σε αγνοω αφου καθομαι και σου απανταω.
περιεργο να πιστευεις οτι σε προσβαλω, επισης , αφου δεν ειπα κατι προσβλητικο για εσενα(η γενικοτερα κατι για σενα...), μονο σχολια για τις αποψεις που εγραψες και προσωπικες αποψεις. πες μου που σε προσεβαλα ομως (για να εξηγησω τι παρεξηγησες)- αν και δεν νομιζω οτι το εκανα πουθενα. (και τελος παντων, αμα πραγματικα προσβληθηκες απο κατι - και φιλε μου, σοβαρεψου, στο ιντερνετ ειμαστε, προσβαλλεσαι απο μηνυμα αλλου; - τι να πω, συγγνωμη, δεν ειχα καποια τετοια προθεση)
(προφανως, οτι αλλο θελησεις, εκτος απο αυτα που ειναι εντος θεματος, καλυτερα να προτιμησεις τα προσωπικα μηνυματα. θα δεις οτι δεν ειμαι τοσο εχθρικος οσο περιεργως πιστευεις οτι ειμαι. αντιθετως νομιζω)
τι θες να σου επισημανω; οτι λεω πχ πως ειμαι απογοητευμενος πελατης της microsoft και εσυ απαντας για ενα προηγουμενο θεμα με ενα bug report , ενω εγω εχω αναφερει αρκετα προβληματα; διαβασε τις απαντησεις σου, δεν στεκουν, δεν χρειαζεται επιστημονας να στις εξηγησει, απλα να ενδιαφερθεις για το τι λεει ο αλλος.
αλλος παραλογισμος ειναι που με εβριζες για τα μηνυματα μου, λεγοντας πως πεταω εμετικες απαντησεις σαν να ειμαι bot χωρις σκεψη, οταν ολα οσα ειπα ειναι προσωπικες αποψεις βασισμενες σε επιχειρηματα που , κατα την αποψη μου, στεκουν.
οσο για το market share , προσπαθησε να σκεφτεις λογικα λιγακι
η apple υπαρχει απο το 1976 και η canonical απο το 2004, και παρ'ολα αυτα καταφερε να στησει ενα λειτουργικο που εχει σχεδον ιδια ποσοστα και συνεχομενη ανοδική ταση.
χρησιμοποιησα καπου λαθος καποιον ορο και δεν το προσεξα; η απλα προσβαλεις το συνομιλητη σου ενω τον κατηγορεις οτι σε προσβαλει αυτος; (που δεν το κανει, με την ευκαιρια..αυτος ηταν ενας αλλος απο τους παραλογισμους σου)
και οχι, δεν εχεις απαντησει σε αυτα που ειπα. απαντας συνηθως σε κοντινα θεματα - η και σε τελειως ασχετα - αντι για αυτα. μερικα quotes που κανεις φαινονται τυχαια.
για να καταλαβεις τι λεω δεν χρειαζεται να ριξεις τα χαρτια, αν και συνηθως βοηθαει , αλλα να διαβασεις τι γραφω. παλια καλη τεχνικη - συνηθως πιανει.
περιεργο να πιστευεις οτι σε αγνοω αφου καθομαι και σου απανταω.
περιεργο να πιστευεις οτι σε προσβαλω, επισης , αφου δεν ειπα κατι προσβλητικο για εσενα(η γενικοτερα κατι για σενα...), μονο σχολια για τις αποψεις που εγραψες και προσωπικες αποψεις. πες μου που σε προσεβαλα ομως (για να εξηγησω τι παρεξηγησες)- αν και δεν νομιζω οτι το εκανα πουθενα. (και τελος παντων, αμα πραγματικα προσβληθηκες απο κατι - και φιλε μου, σοβαρεψου, στο ιντερνετ ειμαστε, προσβαλλεσαι απο μηνυμα αλλου; - τι να πω, συγγνωμη, δεν ειχα καποια τετοια προθεση)
(προφανως, οτι αλλο θελησεις, εκτος απο αυτα που ειναι εντος θεματος, καλυτερα να προτιμησεις τα προσωπικα μηνυματα. θα δεις οτι δεν ειμαι τοσο εχθρικος οσο περιεργως πιστευεις οτι ειμαι. αντιθετως νομιζω)
- Ισοβίτης
- Venus Former Team Member
Είπες "τέλος", τήρησέ το. Θες να έχεις και τον τελευταίο λόγο στη συζήτηση για να μην φανεί ότι δήθεν "έχασες"; Εκτίθεσαι...
Έχω απαντήσει σε όλα, εσύ ο ίδιος έγραφες παραπάνω ότι ίσως σου διαφεύγει κάτι από όσα έγραψα, κλπ κλπ. Ε, δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά ούτε να απαντάω τα ίδια και τα ίδια επ' άπειρον. Έχω και δουλειές.
Έχω απαντήσει σε όλα, εσύ ο ίδιος έγραφες παραπάνω ότι ίσως σου διαφεύγει κάτι από όσα έγραψα, κλπ κλπ. Ε, δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά ούτε να απαντάω τα ίδια και τα ίδια επ' άπειρον. Έχω και δουλειές.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- netharis
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
δεν αναιρειται πραγματι, δεν ειπα κατι τετοιο (!)Ισοβίτης wrote:Είπες "τέλος", τήρησέ το. Θες να έχεις και τον τελευταίο λόγο στη συζήτηση για να μην φανεί ότι δήθεν "έχασες"; Εκτίθεσαι...
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
και δεν ειπα τελος για να το τηρησω, ουτε θελω να εχω τον τελευταιο λογο, απλα απαντησα , προτιμας να σε αγνοω;
καθομαι και ενδιαφερομαι για την αποψη σου, λες οτι σε βριζω. καθομαι και ασχολουμαι να σου απαντησω, λες οτι το κανω απο εγωισμο. τι θελεις να κανω;
αμα αρχισω να σε βριζω η να σε αγνοω τι θα πεις οτι κανω, πως ασχολουμαι και ενδιαφερομαι; Ας παρει η καθε σταση το ονομα της (!)
(οχι παντως, δεν εχεις απαντησει σε ολα, το εξηγησα ηδη αυτο. οπως και δεν ειπα οτι μου διαφευγει κατι, οχι οπως το χρησιμοποιεις εσυ)
πηγαινε στις δουλειες σου, δεν σε κραταει κανεις - δεν χρειαζεται να κανεις θεαματικη εξοδο. δεν ειμαστε σε θεατρο, σε ενα φορουμ στο ιντερνετ ειμαστε (!)
συγγνωμη απο την πλευρα μου - αν και δεν προσεξα καποιο απο τα μηνυματα μου να ηταν εχθρικο (εκτος απο το παραπανω που εχει καποιες ερωτησεις που μπορει να τις παρει κανεις ως ειρωνικες, αν και ειναι γραμμενες με απολυτη ειλικρινεια )netharis wrote:
μερικοι εδω μεσα εχουν αρχισει να φερονται σαν υπαλληλοι επιχειρησεων - αμα πληγωσουμε την μαμα microsoft (η/και τον αφεντη apple) ξινιζουν αμεσως και φερονται λες και ειναι σε γηπεδο - νομιζω οι απαντησεις μου δεν ηταν αυτου του στυλ.
----------
και τωρα για να χαρη και ο φιλακισμενος συμφορουμιτης μας : "τελος"

netharis FTW.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord