Η “Greek Hacking Scene” ξετίναξε 850 σκοπιανά sites

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Η “Greek Hacking Scene” ξετίναξε 850 σκοπιανά sites

Post by chriskin » Tue Nov 23, 2010 12:45 am

δεν χρειαζεται να ειναι κανεις ζογκλερ για να καταλαβει οτι το να πετας δυο μπαλες στον αερα δεν ειναι κατι φοβερο.

υπαρχουν πραγματικοι χακερς που μονοι τους μπαινουν σε πολυ καλυτερα προστατευμενα site, οχι σε μικροsite ενος παρακμιακου κρατους που ισα που εχει καταφερει να μπει online
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Tue Nov 23, 2010 1:16 am

chriskin wrote:δεν χρειαζεται να ειναι κανεις ζογκλερ για να καταλαβει οτι το να πετας δυο μπαλες στον αερα δεν ειναι κατι φοβερο.

υπαρχουν πραγματικοι χακερς που μονοι τους μπαινουν σε πολυ καλυτερα προστατευμενα site, οχι σε μικροsite ενος παρακμιακου κρατους που ισα που εχει καταφερει να μπει online
ναι αφού προφανώς όπως κάνεις και στα περισσότερα θέματα δεν διάβασες ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ.Όταν διαβάζεις για κάποιον ότι έκανε deface (αν ξέρεις τι είναι ) σε 850 sites όποια και αν είναι αυτά πρώτον τον θαυμάζεις και δεύτερον κοιτάζεις να δεις εσύ τι μπορείς να κάνεις..το να κριτικάρεις όπως κάποιον χακερ/κρακερ για το ότι δεν γράφει καλά αγγλικά , ή να λες εύκολο site έριξε λες και μπήκες μέσα και διαπίστωσες ότι το site ήταν όντως τρύπιο δείχνει το επίπεδο σου σαν επιστήμονα..Και όσον αφορά τους υπόλοιπους περιμένω να μπείτε σε έστω ένα site από αυτά και να μου πείτε "να εδώ έχει την τάδε αδυναμία , εύκολο είναι να κάνεις deface".Μπορείτε?
Επίσης για το κατά πόσον εύκολο είναι να κάνεις deface στο Cern έχω τις αμφιβολίες μου...Εκτός και αν είμαι σε καμιά σχολή χακεράδων και δεν το ξέρω
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Nov 23, 2010 1:34 am

ja_the_invincible wrote:
chriskin wrote:δεν χρειαζεται να ειναι κανεις ζογκλερ για να καταλαβει οτι το να πετας δυο μπαλες στον αερα δεν ειναι κατι φοβερο.

ναι αφού προφανώς όπως κάνεις και στα περισσότερα θέματα δεν διάβασες ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ.Όταν διαβάζεις για κάποιον ότι έκανε deface (αν ξέρεις τι είναι ) σε 850 sites όποια και αν είναι αυτά πρώτον τον θαυμάζεις και δεύτερον κοιτάζεις να δεις εσύ τι μπορείς να κάνεις..το να κριτικάρεις όπως κάποιον χακερ/κρακερ για το ότι δεν γράφει καλά αγγλικά , ή να λες εύκολο site έριξε λες και μπήκες μέσα και διαπίστωσες ότι το site ήταν όντως τρύπιο δείχνει το επίπεδο σου σαν επιστήμονα..Και όσον αφορά τους υπόλοιπους περιμένω να μπείτε σε έστω ένα site από αυτά και να μου πείτε "να εδώ έχει την τάδε αδυναμία , εύκολο είναι να κάνεις deface".Μπορείτε?
Επίσης για το κατά πόσον εύκολο είναι να κάνεις deface στο Cern έχω τις αμφιβολίες μου...Εκτός και αν είμαι σε καμιά σχολή χακεράδων και δεν το ξέρω
σαν πολλα νευρα δεν εχεις σημερα;
ολοκληρο το διαβασα, δεν εχει νοημα αυτο που λες. παντα διαβαζω ολοκληρα τα θεματα, δεν ξερω που βασιζεις αυτο που λες. (και ναι, ξερω τι ειναι το deface, οπως καταλαβαινω με βασικη λογικη πως δεν ισχυει το "οποια και αν ειναι αυτα" που λες εσυ - αμα προσεχαν οι admins τους, δεν θα ειχαμε αυτα τα αποτελεσματα ουτε σε 5 απο τα 850)

δεν ειναι ενας για να μου προκαλεσει εντυπωση, ειναι ολοκληρη ομαδα . και φανταζομαι πως αμα κανεις καποια μετα τα υπολοιπα πρεπει να ειναι πρακτικα τα ιδια βηματα
επισης, δεν μ'ενδιαφερουν τα αγγλικα τους, ποτε δεν τα σχολιασα - κι εγω που εχω παρει το proficiency συχνα κανω λαθη (ενταξει, δεν κανω τοσο αστεια λαθη αλλα κανω - σιγουρα δεν ειμαι σε θεση να τους κρινω)

ξεκαθαρισα και οτι δεν ξερω πως γινεται, ειναι ομως τοσο συχνο που μην κοροιδευομαστε, δεν μπορει να ειναι τοσο δυσκολο. το οτι δεν μπορουν οι περισσοτεροι (η και ολοι; δεν ξερω ) εδω μεσα να το κανουν δεν σημαινει οτι ειναι και τοσο φοβερο

αυτο που λες ειναι το ιδιο χαζο με το "αφου δεν ξερω να κανω skate, το skate ειναι μια φοβερη επιστημη και πρεπει να θαυμαζω οποιονδηποτε τα καταφερνει" η "αφου δεν μιλαω κινεζικα ολοι οσοι μιλανε ειναι γαματοι" - δεν εχει καμια βαση

** ΥΓ : αμα ηθελα να κοροιδεψω τη γνωση τους σε καποια γλωσσα θα ηταν στην Ελληνικη : αμα δεις το κειμενο στου cern εχουν τρελα λαθη - το παιζουν και λατρεις της Ελλαδας τρομαρα τους
BlackDream
bit level
bit level
Academic status: 4th year

Post by BlackDream » Tue Nov 23, 2010 1:51 am

ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει η GST aka Greek Security Team με την GHS aka Greek Hacking Scene

Η 1η ευθύνεται για την είσοδο σε διακομιστή του CERN (και μόνο σε αυτό) και η 2η για ένα σωρό μαλα*** defaces άνευ λόγου και αιτίας.
Τα Defaces τους τείνουν σιγά σιγά να φτάσουν και τους Τούρκους. Ξέρεις... Public Web Appliaction Exploit, Public Kernel Root Exploit, Deface ! So simple.

Όλα τα defaces που κάνουν οι 2οι, δεν έχουν ουδεμία σχέση με πραγματικό Hacking αφού ποτέ το Hacking δεν ήταν η φιλοσοφία που έλεγε μπαίνω σε ένα site και τα κάνω όλα λίμπα. Τα Defaces τους αφορούν συνήθως(αν όχι πάντοτε δηλαδή) πολλές ιστοσελίδες που όμως τυγχάνει :-) (ΝΑΙ τυγχάνει :) :) ) να βρίσκονται όλα στον ίδιο Server γι αυτό άλλωστε και οι ιστοσελίδες στις οποίες γίνετε το deface είναι εντελώς ασχέτου περιεχομένου. Αυτό μπορείτε να το ελέγξετε με τις IP/Nameservers. Θα δείτε πως όλες οι σχεδόν οι σελίδες έχουν την ίδια IP.

Μη σας ξεγελάνε αυτά που βλέπεται, είναι απλά ένας πολύ φτηνός εντυπωσιασμός....
netharis
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by netharis » Tue Nov 23, 2010 2:13 am

BlackDream wrote:ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει η GST aka Greek Security Team με την GHS aka Greek Hacking Scene

Η 1η ευθύνεται για την είσοδο σε διακομιστή του CERN (και μόνο σε αυτό) και η 2η για ένα σωρό μαλα*** defaces άνευ λόγου και αιτίας.
Τα Defaces τους τείνουν σιγά σιγά να φτάσουν και τους Τούρκους. Ξέρεις... Public Web Appliaction Exploit, Public Kernel Root Exploit, Deface ! So simple.

Όλα τα defaces που κάνουν οι 2οι, δεν έχουν ουδεμία σχέση με πραγματικό Hacking αφού ποτέ το Hacking δεν ήταν η φιλοσοφία που έλεγε μπαίνω σε ένα site και τα κάνω όλα λίμπα. Τα Defaces τους αφορούν συνήθως(αν όχι πάντοτε δηλαδή) πολλές ιστοσελίδες που όμως τυγχάνει :-) (ΝΑΙ τυγχάνει :) :) ) να βρίσκονται όλα στον ίδιο Server γι αυτό άλλωστε και οι ιστοσελίδες στις οποίες γίνετε το deface είναι εντελώς ασχέτου περιεχομένου. Αυτό μπορείτε να το ελέγξετε με τις IP/Nameservers. Θα δείτε πως όλες οι σχεδόν οι σελίδες έχουν την ίδια IP.

Μη σας ξεγελάνε αυτά που βλέπεται, είναι απλά ένας πολύ φτηνός εντυπωσιασμός....
++

Αρκετοί servers που φαγώθηκαν ήταν .gov.X (χωρίς αυτό να σημαίνει οτι έχουν περαιτέρω επίπεδο ασφάλειας).
Το περίεργο ήταν ότι η επίθεση δεν ήταν στοχευμένη σε Σκοπιανά site, αλλά γενικά σε κάτι άκυρα του στυλ Κίνα-Ταϊβάν που ανάθεμα και αν ξέρουν που πέφτουν τα Σκόπια :-)
Το πιο πιθανό ήταν ότι άρχισαν να σκανάρουν ranges και τα δοκίμαζαν με γνωστά vulnerabilities, δεδομένου οτι έτρεχε κάποιος httpd.
Τώρα να έγραψαν κανα 0-day exploit πολύ δύσκολο (ειδικά οι τυπάδες από το GHS).
Πιστεύω πως γενικά το scene πλέον στην Ελλάδα είχε πέσει σε inactivity και το όλο θέμα ήταν cry for attention.
Άν κάτσει κάποιος και κάνει δειγματοληπτικά σε μερικά απο τα sites και κάνει scan θα καταλάβει :-)
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Tue Nov 23, 2010 2:14 am

jack δεν ξέρω για πιο λόγο το παίρνεις τόσο σοβαρά.
Aπό κάθε άποψη η ενέργεια που έγινε είναι απλά ηλίθια.
Kαι όσο για το defacing υπάρχουν αρκετά hacker forums που δίνουν και step by step για το πως να το κανεις (που για κινεζικο site σχολης οδηγών ΔΕΝ νομίζω να είναι και τόσο δύσκολο).
Image
thefreak
Mbyte level
Mbyte level

Post by thefreak » Tue Nov 23, 2010 2:57 am

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
aquila non captat muscas. numero 5
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue Nov 23, 2010 9:35 am

Δεν παίρνω κάτι στα σοβαρά..ούτε καν με με τραβάει το θέμα της ασφάλειας.Αλλά θεωρώ εντελώς αντιεπιστημονικό η κριτική να είναι άσχετη με το αντικείμενο.Τώρα αν είναι όντως διαφορετικές ομάδες και απλά το μπέρδεψε ο dex οκ καλώς , αλλά προφανώς και η δεύτερη ομάδα έχει τρελές γνώσεις.Το να κράζεις επίσης τον σκοπό του defacing επειδή είναι και καλά εθνικιστικός είναι εξίσου τραγικό.Δηλαδή αν σου φτιάξω εγώ ένα hack/slash game που κατά τα άλλα είναι τέλειο αλλά έχει ένα τσολιά να σφάζει τούρκους θα με βγάλεις άσχετο λόγω του θέματος?Δεν είδα σοβαρά comments (εκτός λίγων εξαιρέσεων) που να λένε γιατί το defacing αυτό είναι ανούσιο , εύκολο κλπ.Όσο για αυτούς που λένε για τους Τούρκους και λοιπούς Hackers απλά μην νομίζετε ότι τα δικά μας δημόσια sites είναι πιο προστατευμένα.Για παράδειγμα του ΗΣΑΠ είναι vulnerable σε sql injection :-p .
BlackDream
bit level
bit level
Academic status: 4th year

Post by BlackDream » Tue Nov 23, 2010 10:17 am

Δεν παίρνω κάτι στα σοβαρά..ούτε καν με με τραβάει το θέμα της ασφάλειας
Tότε προφανώς και τα σχόλια σου δε θα τα πάρω στα σοβαρά
αλλά προφανώς και η δεύτερη ομάδα έχει τρελές γνώσεις
Τρελές σου λέω. Public Exploit & ROOT!
Δηλαδή αν σου φτιάξω εγώ ένα hack/slash game που κατά τα άλλα είναι τέλειο αλλά έχει ένα τσολιά να σφάζει τούρκους θα με βγάλεις άσχετο λόγω του θέματος
Ουδέν σχόλιο. Εντελώς άσχετο...
Όσο για αυτούς που λένε για τους Τούρκους και λοιπούς Hackers απλά μην νομίζετε ότι τα δικά μας δημόσια sites είναι πιο προστατευμένα.

Οι Τούρκοι είναι οι μεγαλύτεροι νουμπάδες που υπάρχουν στον χώρο του Internet. Επειδή ξέρω κάποια πράγματα, κανεις δεν έχει καμία επαφή με το αντικείμενο. Όλα είναι κάτι 15χρονα που χαίρονται να κάνουν Deface χρησιμοποιώντας μόνο public exploit... Τα έχω μελετήσει και το γνωρίζω το θέμα πολύ καλά για να μπορώ να μιλάω. Κανείς δεν μίλησε για προστασία όμως περί των ελληνικών ιστοσελίδων. Απλά έγινε λόγος για τα κατορθώματα της GHS. (Greek Hacking Scene)
Για παράδειγμα του ΗΣΑΠ είναι vulnerable σε sql injection :-p

Και που σε ακόμα... Αν ήταν μόνο αυτά θα είμασταν οκ....
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue Nov 23, 2010 11:44 am

BlackDream wrote:
Δεν παίρνω κάτι στα σοβαρά..ούτε καν με με τραβάει το θέμα της ασφάλειας
Tότε προφανώς και τα σχόλια σου δε θα τα πάρω στα σοβαρά
αλλά προφανώς και η δεύτερη ομάδα έχει τρελές γνώσεις
Τρελές σου λέω. Public Exploit & ROOT!
Πρώτον μιλάω για την ομάδα που έκανε το deface στο Cern(Δεύτερη ομάδα γιατί στο θέμα αναφέρονται μετά την GHC μάλλον αυτό δεν κατάλαβες).Δεύτερον αναφερόμουνα σε σχόλια τύπου "χαχα δεν ξέρουν αγγλικά" οπότε δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να πάρεις κάτι στα σοβαρά..Άλλο να κριτικάρεις το επίπεδο γνώσεων ενός χακερ/κράκερ και άλλο να κριτικάρεις το επίπεδο των αγγλικών του.Εκεί κολλάει το παράδειγμα ;) .Το ότι δεν με τραβάει το θέμα της ασφάλειας δεν μου απαγορεύει να εκφράσω γνώμη.Έσενα π.χ μπορεί να μην σε τραβάει να αναπτύσσεις μικροεφαρμογές , αυτό δεν σε εμποδίζει να εκφράσεις γνώμη για ένα παιχνιδάκι , πρόγραμμα κλπ..Δηλαδή αν σου φέρω ένα bugαρισμένο πρόγραμμα εσύ θα κοιτάξεις τα αγγλικά που έχω μέσα ή τα bugs?Αυτό λέω :cool:
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Tue Nov 23, 2010 1:16 pm

ja_the_invincible wrote:Δεν παίρνω κάτι στα σοβαρά..ούτε καν με με τραβάει το θέμα της ασφάλειας.Αλλά θεωρώ εντελώς αντιεπιστημονικό η κριτική να είναι άσχετη με το αντικείμενο.Τώρα αν είναι όντως διαφορετικές ομάδες και απλά το μπέρδεψε ο dex οκ καλώς , αλλά προφανώς και η δεύτερη ομάδα έχει τρελές γνώσεις.Το να κράζεις επίσης τον σκοπό του defacing επειδή είναι και καλά εθνικιστικός είναι εξίσου τραγικό.Δηλαδή αν σου φτιάξω εγώ ένα hack/slash game που κατά τα άλλα είναι τέλειο αλλά έχει ένα τσολιά να σφάζει τούρκους θα με βγάλεις άσχετο λόγω του θέματος?Δεν είδα σοβαρά comments (εκτός λίγων εξαιρέσεων) που να λένε γιατί το defacing αυτό είναι ανούσιο , εύκολο κλπ.Όσο για αυτούς που λένε για τους Τούρκους και λοιπούς Hackers απλά μην νομίζετε ότι τα δικά μας δημόσια sites είναι πιο προστατευμένα.Για παράδειγμα του ΗΣΑΠ είναι vulnerable σε sql injection :-p .
Μαζί σου σε όλα, αλλα εδώ τίθεται ένα άλλο θέμα. Το έργο ενός άτομοu ή μιας ομάδας μπορεί επιστημονικά να είναι καταπληκτικό, αλλα εάν η ιδεολογία του ή η λίπη κοινωνική,πολιτική,οικονομική νοημοσύνη του είναι επιπεδου πατάτας τότε τι να την κανεις την επιστημονική καταξίωση ως κατόρθωμα?
Κάτι τέτοια μου θυμίζουν διαλογους που αφορούσαν τα επιστημονικά επιτεύγματα των nazi, Η άλλη άκρη είναι να φτιάχνει κάποιος κβαντικούς επιταχυντές για να ζεσταίνει την τροφή της γάτας του ξέρω γω. (όσο και ακραίο αν ακούγεται, αλλα νομίζω με καταλαβαίνεις ως προς τον τρόπο σκέψης).
Image
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Thu Nov 25, 2010 2:25 am

Όπως πια υπάρχει όλο και μεγαλύτερη απαίτηση για εμπορικότητα, ανταγωνιστικότητα, innovation (σικ) και κανείς μπορεί να θεωρείται προγραμματιστής παίζοντας με τις visual γλώσσες, ή και γενικότερα, πετώντας μέσα βιβλιοθήκες αχρήστων πραγμάτων φτιάχνει στα γρήγορα κάτι που 'κάνει την δουλειά'... Ή αντιγράφοντας στα γρήγορα έναν αλγόριθμο που έμαθε κάποια στιγμή χωρίς και πολύ σκέψη και τίποτα παραπάνω...

Έτσι και σπεύδει κανείς να βρει το καλό σκριπτάκι / προγραμματάκι στο ίντερνετ για να κάνει την εντύπωση. Είτε στην γκόμενα, είτε στους φίλους είτε στον εργοδότη, είτε στον προφέσορα, είτε...

Κατά την γνώμη μου, hacking δεν σημαίνει ιδιαίτερα να μπαίνεις κάπου σε μια ιστοσελίδα, αλλά μάλλον αναφέρεται στο τεράστιο και πρακτικά/καθημερινά εκδηλωμένο (σε σένα/από τον χρόνο σου/από το χρήμα σου (χαχαχα)) ενδιαφέρον σου να εντρυφήσεις σε μια επιστήμη, να την φέρεις στα πρώτα όρια μιας μικρής τέχνης. Προγραμματίζεις και μαθαίνεις τα διάφορα "μυστικά" της επιστήμης των υπολογιστών και τα κάνεις και πράξη. Πχ προγραμματίζοντας όχι με χοντροκομμένα τμήματα κώδικα από πολλές βιβλιοθήκες. Πρόκειται για επίπονη λεπτοδουλειά νομίζω.

Επίσης έχω την εντύπωση, ότι το να σπας κωδικούς και να μπαίνεις σε σελίδες ονομάζεται κυρίως cracking.

Από κει και πέρα τα πολιτικά ζητήματα σηκώνουν και μεγάλες συζητήσεις, αλλά όλα αυτά τα defaces δεν είναι hacking. Έτσι το καταλαβαίνω τουλάχιστον.
---
Για τα πολιτικά ζητήματα, ας το θίξω και αυτό αλλά πολύ λίγο, καταρχήν ένας hacker δεν θα τεθεί στην υπηρεσία κανενός. Δεν θα δεχθεί χρήματα, δεν θα υποκλιθεί στην εταιρεία που θα τον εξυμνήσει, δεν θα αγκαλιάσει τον αρχηγό του οργανισμού που θα τον εκθειάσει/μισήσει. Πως λοιπόν λέγεται hacking, που είπα πως ούτως ή άλλως ότι δεν είναι, το να υπηρετείς την κρατική προπαγάνδα, είτε από την πλευρά την Τουρκίας, της Βουλγαρίας της Ελλάδας, ή της όποιας "χώρας"; Γιατί μην μου πει κανείς ότι το ελληνικό / βουλγαρικό / αμερικανικό κράτος είναι πλάσματα με ανιδιοτελή/αφιλοκερδή σκοπό........ :roll:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Αντίθετα το κβαντικό (γουάου) μηχάνημα για την τροφή της γάτας "ΣΟΥ" το βρίσκω πολύ συμπαθητικό. Έρευνα για την κατασκευή, και το γατάκι σου χαρούμενο καθώς τρώει. (Αν το θυμηθείς βέβαια).
abujafar
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by abujafar » Fri Nov 26, 2010 3:34 pm

netharis wrote:Πιστεύω πως γενικά το scene πλέον στην Ελλάδα είχε πέσει σε inactivity και το όλο θέμα ήταν cry for attention.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”