Η Ελλάδα αντιστέκεται

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Locked
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Re: Η Ελλάδα αντιστέκεται

Post by dexter » Sat Oct 22, 2011 10:45 pm

nickpro wrote:Ελάτε ας τσακωθούμε λίγο ακόμα για μ@λ@κίες. Ελάτε να δούμε αν το ΚΚΕ ειναι βαλτοί-ρουφιάνοι ή καλοί σαμαρίτες, Ελάτε να δούμε αν οι κουκουλοφόροι είναι αναρχικοί, ασφαλίτες, συριζαιοι, γαυροι, βαζελοι. Ας τσακωθούμε μπας και βρούμε ποιος ξεκίνισε προχθές το ξύλο. Μπορεί και να ήταν ο Λουκάνικος που του πάτησε την ουρά κάποιος και θίχτικαν οι ΠΑΜΕτζήδες......

Σταματήστε να ασχολήστε με μικροπολιτικές μ@λ@κίες και να κάνετε σαν Τατιάνες τις μικροκομματικής σκηνής και ασχοληθείτε με την ουσία των πραγμάτων. Για ακόμα μια φορά οι μικροί πολιτικάντηδες αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα θέματα που πραγματικά θα έπρεπε να ασχολείται, και δίνουν και πάτημα στα ΜΜΕ να αποπροσανατολίσουν ακόμα περισσότερο. Συνέλθετε επιτέλους από το κομματικό ντελίριο και κοιτάξτε το δάσος.

Υ.Γ. Με τη "μικροκομματική σκηνή" αναφέρομαι σε όλα τα κόμματα της χώρας, γιατί όλα κατάντησαν να είναι μικρά..
++
καλά τα λέει ο τσάρλι
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nR0ZRMZ9y_I&feature=player_embedded[/youtube]
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 22, 2011 10:49 pm

εισαι σιγουρος οτι το κειμενο που βαζεις στο quote και το βιντεο συμφωνουν σε αυτα που λενε;

εξηγω γιατι ρωταω : το βιντεο λεει οτι ο ανθρωπος δεν πρεπει να ακολουθει δικτατορες και αφυσικα οντα που του ζητανε να στραφει στη βια
δεν πρεπει πρωτα να δει κανεις ποιοι ειναι αυτοι για να μπορεσει να ακολουθησει τη συμβουλη; αμα δεν δεις το τι εκανε η καθε πλευρα δεν μπορεις να βρεις ποιος ειναι ποιος
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sat Oct 22, 2011 11:02 pm

chriskin wrote:δεν γινεται να ασχοληθεις με την πολιτικη στην εμμεση δημοκρατια χωρις να ασχοληθεις με τις κοινοβουλευτικες - και μη - ομαδες

ειναι αλλο πραγμα οι "μικροπολιτικες μ***κιες" (<--hey που πηγε το auto-censor?) και αλλο η κριτικη στις πολιτικες ομαδες της χωρας και η επιλογη της "καλυτερης"

επισης : σε 9 στις 10 περιπτωσεις τα κομματα ΕΙΝΑΙ το δασος, τα αιτηματα ειναι το δεντρο καθε φορα
Το μόνο που ξέρω είναι ότι αντί να συζητάμε για τα αισχη του νομοσχεδίου, αναλωνόμαστε 3 μέρες τώρα με τα ίδια πράγματα, χωρίς να καταλήγουμε πουθενά προφανώς, βρίζονται οι αριστεροί μεταξύ τους, οι κομμουνιστες με τους αριστερούς, οι κομμουνιστές με τους κομμουνιστές, οι κομμουνιστές με τους αναρχικούς, οι κομμουνιστές με τους φασίστες, οι αναρχικοι με όλους, λέγοντας συνέχεια το ίδιο μακρύ και κοντό του ο καθένας παίζοντας την κολοκυθιά.

Δηλαδή νισάφι πια, για αυτό ποτέ δεν θα πάμε μπροστά, γιατί πάντα τρωγόμαστε μεταξύ μας και δεν ασχολούμαστε με τα περισσότερο σημαντικά πράγματα.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 22, 2011 11:16 pm

εγω δεν βλεπω αυτα που λες παντως. βλεπω μια μικρη μειοψηφια κουκουλοφορων (50/50 μπαχαλων-ασφαλιτων) και μια τεραστια πλειοψηφια με ολα τα κομματα της κοινοβουλευτικης - και οχι μονο - αριστερας και τεραστιο μερος των εργαζομενων (δεν ξερω αμα προσεξες τη σταση της παπαρηγα για το συριζα αυτη τη φορα και τη σταση του συριζα στην πορεια πχ) να εχουν καποια διαφωνια (με ψιλοεμφανες το ποιος εχει το δικιο) για τον τροπο αντιδρασης σε ενα νομοσχεδιο για το οποιο ολοι εχουν κοινη αποψη για το αμα ειναι σωστο η οχι.

σκεψου το απλοικο : αμα εισαι σε μια παρεα οπου ΟΛΟΙ εχουν κοινη αποψη για το αμα ειναι σωστο η οχι κατι καθεστε και κουβεντιαζετε το αμα ειναι σωστο η για το τι θα κανετε γι αυτο; αυτος ειναι και ο λογος που δεν βλεπεις στις περισσοτερες συζητησεις για την πορεια να μιλανε για το νομοσχεδιο - το μονο σιγουρο ειναι παντως πως δεν υπαρει ελλειψη συζητησεων για το νομοσχεδιο, απλα αυτες θα τις δεις στο καταλληλο αρθρο εφημεριδας/thread forum/κτλ που θα εχει αυτο το θεμα

------------------------------
η παπα ρηγα γιατι εφαγε αυτοματη λογοκρισια παραπανω; :lol:
επειδη φαινεται οτι εγιναν μερικες περιεργες - και ψιλοαστειες - αλλαγες στο τι λογοκρινεται και τι οχι, μπορει να με παραπεμψει καποιος σε καποιο post που να λεει τι μπορουμε να γραψουμε;
gsgfdf
byte level
byte level

Post by gsgfdf » Sun Oct 23, 2011 1:06 am

Καλά τώρα αυτό τι είναι? Χίλιες φορές έχουν γίνει τα πάντα όλα στα γήπεδα και κανέναν δεν συνέλαβαν και κάνουν έτσι γι'αυτό? Και ο διαιτητής για ποιο λόγο το διέκοψε αφού το πανό δεν ήταν υβριστικό?...

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Supe ... 21842.html
Aν ο εγκέφαλος ήταν τόσο απλός ώστε να μπορούμε να τον κατανοήσουμε, τότε θα ήμασταν τόσο απλοί που δεν θα καταφέρναμε να τον κατανοήσουμε.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Oct 23, 2011 4:34 am

Θύμιος Καλαμούκης wrote:
Image

Τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, τον ξέρω από τα φοιτητικά μας χρόνια, στη Θεσσαλονίκη. Ανήκαμε στην ίδια φοιτητική παράταξη Στην «Προοδευτική Παράταξη Νέων, Σαρλ Ντε Γκόλ». Μετά το πανεπιστήμιο χαθήκαμε. Τον ξαναβρήκα μια μέρα, τυχαία, όταν είχε βγει από την φυλακή.
Είχε συλληφθεί, στο τέταρτο έτος, γιατί είχε στήσει έναν παράνομο μηχανισμό, με μικρόφωνα και μικροκάμερες, προκειμένου να κλέβει, τα θέματα και να γράφει άριστα σε κάποιες εξετάσεις, του πανεπιστημίου. Επίσης με ένα δεύτερο κύκλωμα πουλούσε τα θέματα. Ήταν αρκετά δραστήριος.Θεωρήθηκε ο εγκέφαλος του φοιτητικού κυκλώματος και οδηγήθηκε για 1,5 χρόνο στον Κορυδαλλό. Του έκανε καλό η φυλακή. Τον ωρίμασε, του λείανε τις γωνίες της σκέψης του, και του πρόσθεσε και μερικά κιλά, ώστε να φτάσει στο φυσιολογικό βάρος της ηλικίας του. «Στύλος», ήταν το παρατσούκλι του, στα χρόνια του πανεπιστημίου, λόγω του ελλιπούς βάρους του.

Αργότερα μέσα στην φυλακή απέκτησε και άλλα προσωνύμια. «Πρόκας» γιατί πάντα κουβαλούσε μια πρόκα πάνω του. «Τανάλιας», γιατί μια μέρα σε έναν καυγά έσφιξε κάποιον τόσο σφιχτά που τον έπνιξε. Και «ρέγκας», γιατί φοβότανε τις ρέγκες.

«Βαγγέλη, χαθήκαμε. Τι κάνεις; Πως είσαι;», του είπα με χαρά, μόλις τον είδα, ένα πρωί του Μάρτη, στα Εξάρχεια. «Αποφυλακίστηκα, πριν 20 μέρες και ετοιμάζομαι, να κάνω το μεταπτυχιακό μου», μου είπε, σφίγγοντάς μου το χέρι. «Έβαλες μυαλό δηλαδή», συμπλήρωσα, κοιτώντας τον στα μάτια. «Δεν χρειάζεται», μου απάντησε, με τρομερή σιγουριά, «αν δεν με είχαν καρφώσει στο πανεπιστήμιο, τώρα θα ήμουν καθηγητής», είπε με κάποιο παράπονο στη φωνή. «Ας είναι, δεν πειράζει ποτέ δεν είναι αργά». Ανταλλάξαμε αριθμούς τηλεφώνων, είπαμε να ξαναβρεθούμε και μετά χαθήκαμε στη βουή του πλήθους.

Μετά από έξι μήνες, άκουσα το όνομά του, να σχετίζεται με το ΠΑΣΟΚ, και τον τότε πρόεδρό του, Ανδρέα Παπανδρέου. «Μεγαλύτερη φυλακή και από τον Κορυδαλλό, είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου», μου είπε σε μια συνάντηση, και πάλι τυχαία, αυτή τη φορά, στον Κολωνό. Η φράση αυτή με εντυπωσίασε, γιατί δυο χρόνια μετά την ξανάκουσα, από τα χείλη, του Γιώργου. Ελαφρώς παραλλαγμένη: «μεγαλύτερη φυλακή και από το Γιεντι κουλε, είναι οι ψευδαισθήσεις μας».

Κάποια μέρα είδα τον Βαγγέλη και στην τηλεόραση, ως εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. «Τα κατάφερα. Δεν ήταν δύσκολο για μένα», μου είπε σε μια τυχαία συνάντησή που είχαμε, μια Παρασκευή, στο Κερατσίνι. «Είμαι στον κλειστό πυρήνα της εξουσίας.», πρόσθεσε φουσκώνοντας από περηφάνια. «Μα καλά», του λέω, «πως τα κατάφερες, πως έκρυψες τα χρόνια της φυλακής;»

Ταραγμένος μου έκλεισε το στόμα, με τράβηξε κάτω από την καμινάδα της ΔΕΗ, και μου είπε, χαμηλόφωνα: «δεν το ξέρει κανείς. Έχω σβήσει όλες τις αποδείξεις. Όποιος τολμήσει να μιλήσει θα πεθάνει», και ένιωθα τα χέρια του σαν τανάλιες να σφίγγουν τον λαιμό μου. Αν δεν πέρναγε τυχαία, από το σημείο, η περιφορά του επιταφίου, δεν ξέρω αν θα επικοινωνούσαμε τώρα.

Είναι η πρώτη φορά που σπάω τη σιωπή μου για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί τώρα είμαι σίγουρος πως δεν κινδυνεύω, για το απλό λόγο, ότι ο Βαγγέλης δεν θα υλοποιήσει την απειλή του. Και δεν θα το κάνει γιατί πια είναι σε άλλη διάσταση. Αφήστε που περισσότερο κινδυνεύω, εγώ να χαρακτηριστώ ως μυθομανής, παρά να πιστέψει ο κόσμος, ότι ένας συνταγματολόγος, ήταν κάποτε στην ψειρού.

Άλλωστε με έχει διαβεβαιώσει και ο ίδιος: «έχω κλείσει τους λογαριασμούς μου με το παρελθόν», μου είπε σε μια τυχαία συνάντησή μας, στο Πικέρμι, «τώρα πια κοιτάω μπροστά».

Η εκτίμησή μου προς το πρόσωπο του υπουργού τώρα και συμφοιτητή μου κάποτε, Βαγγέλη Βενιζέλου είναι γνωστή. Νομίζω μαζί μου ταυτίζεται σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού. Και μαζί με εμάς ο πρόεδρος Γιώργος, που στην τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα, τον επέλεξε για τιμονιέρη της οικονομική πολιτικής.

Πάντα θαύμαζα την αυτοπειθαρχία του, τον αυτοέλεγχό του και κυρίως την ικανότητα του, να προσαρμόζεται στις καταστάσεις, αν όχι να τις καθορίζει. «Πρέπει στη ζωή πάντα να είσαι έτοιμος να κάνεις το ντου», μου έλεγε σε μια τυχαία συνάντηση που είχαμε ένα απόγευμα, στο Γαλάτσι. Εγώ δεν άκουσα καλά, και νόμισα ότι, αντί για «ντου», είπε «ντους», και τον αποχαιρέτησα, με απορημένο ύφος.

Πάντα μου δημιουργούσε μια απορία ο Βαγγέλης. Θυμάμαι όταν φοιτητές στην Θεσσαλονίκη, δουλεύαμε όπως όλα τα φτωχόπαιδα, σε ένα φαστ φούντ, για να καλύπτουμε τις βασικές ανάγκες μας. Εγώ ήμουν μέσα από τον πάγκο και ετοίμαζα τα μπέργκερ. Ο Βαγγέλης ήταν στο ταμείο, έπαιρνε τις παραγγελίες και ήταν αυτός που φώναζε, «ένα κλαμπ, μια σίζαρ και μια πατάτες, για τον κύριο που είναι μπροστά». Και τόνιζε αυτό το «μπροστά», τόσο που αναγκαζόσουνα να κοιτάξεις ποιος είναι ο κύριος μπροστά. Είχε μια αγάπη στην λέξη «μπροστά», το συνειδητοποίησα και τις προάλλες, όταν τον άκουσα να λέει ότι, η χώρα θα πάει και αυτή μπροστά μπροστά, μάλλον χωρίς μπέργκερ.

Το ταλέντο ενός ανθρώπου, δεν μπορεί να κρυφτεί. Έτσι και το ταλέντο του Βαγγέλη, δεν μπόρεσε να κρυφτεί, ούτε στο μπεργκεράδικο. Σάντουιτς με ληγμένο μπέικον, σαλάτα με κομμένες μισές τις ντομάτες, μπιφτέκι από κιμά, ανακατεμένο με αλεύρι και ελάχιστο γύψο «για να βγάζουμε περισσότερα μπιφτέκια», αυτοσχέδια κέτσαπ με μελάνι, ήταν μερικές από τις ιδέες του, τις οποίες, μας έπεισε να υλοποιήσουμε, χωρίς να γνωρίζει το αφεντικό. Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την σύσταση του λαδιού τηγανίσματος, που χρησιμοποιούσαμε. Ούτε σε τρακτέρ δεν θα το έβαζες.

«Μα δεν είναι σωστό. Τρώνε και μικρά παιδιά», τόλμησα να ψελλίσω μια φορά. «Γιατί είδες κανέναν να πεθαίνει;» με ρώτησε χωρίς να μπορώ να απαντήσω, και συμπλήρωσε, τρώγοντας μια φούχτα πατάτες: «αν είναι γραφτό να πεθάνει κάποιος, δεν θα φταίει το δικό μας λάδι, αλλά το λάδι στο καντήλι του, που έχει τελειώσει. Τα παράπονα σας στον Άγιο Πέτρο».

Στο ταμείο πάντως, ήταν άψογος. Έβαζε τα μπέργκερ μπροστά, στους πελάτες, και τους πελάτες μπροστά από τα μπέργκερ, με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία. Όλοι τον θαυμάζαμε, ακόμη και όταν μάθαμε ότι είναι στην φυλακή, για μια νεανική επιπόλαιη κομπίνα. Θυμάμαι, έλεγε γι αυτή του την απερισκεψία: «κιρσοί της λησμονιάς, περικοκλάδες της φυγής, στον ατέρμονα ουρανό», μια φορά που είχαμε συναντηθεί τυχαία, στην παλαιά Φώκαια.

Μετά το φάστ φούντ τον ξαναείδα σαν κυβερνητικό εκπρόσωπο, του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον έβλεπα μπροστά στο μικρόφωνο και νόμιζα ότι θα τον ακούσω να λέει: «δυο πατάτες και δυο μπέργκερ χωρίς μαρούλι, το ένα με διπλό μπέικον». Και να συμπλήρωνε επιτακτικά, «περάστε κύριε μπροστά». Εκείνος έλεγε, διαφορετικά πράγματα, για την πορεία της χώρας, την ανάπτυξη, την προοπτική και την ανάγκη να πάμε μπροστά. Εγώ παρόλα αυτά, που δεν μπορούσα να τον συνηθίσω, άκουγα για μαρούλια και μπέικον. «Τα σημάδια της νιότης, είναι ανεξίτηλα», μου είχε πει σε μια τυχαία συνάντησή μας, στο Πολύγωνο, «ούτε με τον διαβολάκο του λεκέ δεν καθαρίζουν», συμπλήρωσε, με νόημα.

Προχτές που τον έβλεπα, επί μισή ώρα να μιλάει χωρίς κείμενο, και να τονίζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πάμε μπροστά, συγκινήθηκα. Προχώρησε αρκετά στην ζωή του, έκανε σημαντικά βήματα. Από την φυλακή, στο μπεργκεράδικο, και από εκεί δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, και τώρα δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας, να θέλει η μοίρα να παίξει με αυτόν το παιχνίδι της. Δεν είναι και λίγο.

«Η ζωή είναι ένα φαστ φούντ, και ο κόσμος θέλει να φάει γρήγορα και φτηνά», μου είπε, μια φορά, που τον είδα τυχαία στο Ξυλόκαστρο, αποκαλύπτοντας το επιστέγασμα της σκέψης του. «Εγώ του το πακετάρω γρήγορα», είπε με νόημα και συμπλήρωσε: «όλα τα άλλα εξαρτώνται από τον Άγιο Πέτρο».
http://www.eviorama.gr/proswpa/4714?t=% ... eia.net%29
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sun Oct 23, 2011 5:04 am

Κυκλοφορούν και άλλα τέτοια παραμυθάκια ?? Αυτό εδώ παραμυθιάζει τον Βενιζέλο με τον Τζέσε Τζέημς . :-p
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by enum21 » Sun Oct 23, 2011 10:35 am

nickpro wrote:Κυκλοφορούν και άλλα τέτοια παραμυθάκια ??
Μπορεί. Αλλά σίγουρα θα βγουν κι άλλα.

Ο συγγραφέας έχει συναντήσει "τυχαία" τον Βενιζέλο σε όλη την Αττική.. Εξάρχεια,Κολωνό,Κερατσίνι,Πικέρμι,Γαλάτσι,Ξυλόκαστρο. Εγώ πάντως στο κέντρο δεν τον έχω δει ούτε μια. :-p
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Oct 23, 2011 11:34 am

Και δεν είναι και τόσο μικρόσωμος που δεν θα τον προσεχαμε
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Oct 23, 2011 4:00 pm

Ο καλαμούκης είναι από την Ελληνοφρένεια ..
Τώρα το κατα πόσο ισχύει ( κατα 90% όχι :P ) είναι καλή ερώτηση :-p
http://www.ellinofreneia.net/details.php?id=578
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Oct 23, 2011 4:26 pm

και μονο απο το ονομα της παραταξης που "ηταν" γραμμενοι βρωμαει κατι περιεργο
πιθανως οχι το σωστο μερος να το γραψω:
btw σημερα εσκασαν στη σχολη καμια 20αρια-30αρια αστυνομικοι με ασπιδες κρανη κτλ και κυνηγαγαν τους μεταναστες. απο οσους ηταν εκει ελαχιστοι αντεδρασαν και αυτοι μονο για το βιαιο της ολης φασης (επεσαν κανα δυο σπρωξιδια, ενα γκλοπ και αρκετο βρισιδι απο 2-3 αστυνομικους που ηταν μπροστα απο τους υπολοιπους - οι οπλισμενοι ηταν σε αποσταση), οχι για το ιδιο το γεγονος του οτι τους κυνηγανε χωρις λογο. (γιατι μην κοροιδευομαστε, το να τους διωξεις για 2-3 λεπτα για να τους τρομαξεις δεν εχει κανενα νοημα)
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sun Oct 23, 2011 5:11 pm

Εγώ κάτι άλλο θέλω να σχολιάσω πάνω στο άρθρο. Ο Βενιζέλος σήμερα είναι 54 χρονών. Στο φαστφουντάδικο πρέπει να δούλευε στα 20? (πάνω-κάτω)
Πριν από 30+ χρόνια υπήρχαν
«ένα κλαμπ, μια σίζαρ και μια πατάτες, για τον κύριο που είναι μπροστά»
? :lol:
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Oct 23, 2011 5:18 pm

enum21 wrote:Εγώ κάτι άλλο θέλω να σχολιάσω πάνω στο άρθρο. Ο Βενιζέλος σήμερα είναι 54 χρονών. Στο φαστφουντάδικο πρέπει να δούλευε στα 20? (πάνω-κάτω)
Πριν από 30+ χρόνια υπήρχαν
«ένα κλαμπ, μια σίζαρ και μια πατάτες, για τον κύριο που είναι μπροστά»
? :lol:

προφανως οχι :lol:
γιατι το μερος που λεει για τις αλλαγες στα υλικα; :smt016
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sun Oct 23, 2011 7:09 pm

Μια περιεκτική ανάλυση του Άρη Χατζηστεφάνου:
Είσαι σκέτο παρακράτος... ή μήπως σκέτο κράτος;
Του Άρη Χατζηστεφάνου

Ο θάνατος του οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη στο κέντρο της Αθήνας ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει θύελλα συζητήσεων. Το ερώτημα είναι για ποιο θέμα.

Έχει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου την ευθύνη μιας «πολιτικής δολοφονίας», δεδομένου ότι ένας υγιής άνθρωπος πέφτει νεκρός - κατά τα φαινόμενα ύστερα από τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία; Ή μήπως η ουσία του ζητήματος είναι η αντιπαράθεση ενός τμήματος της Αριστεράς με άλλα τμήματα της Αριστεράς, με τον αναρχικό χώρο και με παρακρατικές ομάδες που παρεισφρέουν σε αυτόν;

Αν δεχθούμε την πρώτη εκδοχή, θα έπρεπε να θρηνούμε το πρώτο θύμα της κρατικής καταστολής στη μνημονιακή περίοδο. Όχι μόνο με θλίψη αλλά και με οργή. Απέναντί μας έχουμε πλέον μια κυβέρνηση η οποία δεν θα διστάσει να αιματοκυλίσει τη χώρα για να παραμείνει στην εξουσία και να ολοκληρώσει τις εντολές που έχει λάβει από Έλληνες και ξένους δανειστές. Όσο περισσότερο αισθάνεται απομονωμένη (και η εγκατάλειψή της ακόμη και από τα παραδοσιακά στηρίγματά της στο εκδοτικό κατεστημένο, αυτό μαρτυρά) τόσο πιο κτηνώδεις θα είναι οι αντιδράσεις της. Μετά τις απειλές Βενιζέλου προς τους δημοσιογράφους, ήρθε ο ξυλοδαρμός τους. Μετά τις απειλές κυβερνητικών στελεχών προς τους συνδικαλιστές ήρθε ο... ψεκασμός τους.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διστάζει να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές με χημικές ουσίες, η χρήση των οποίων θα συνιστούσε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σε καιρό πολέμου. Τα επίπεδα κρατικής και παρακρατικής βίας δεν έχουν προηγούμενο στη μεταδικτατορική Ελλάδα, ενώ αρχίζουν να θυμίζουν στιγμές της μετεμφυλιακής καραμανλικής Ελλάδας.

Η τελευταία συγκέντρωση όμως αντί να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής θα μετατραπεί τελικά σε εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης. Με τη βοήθεια των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης κατάφερε να παρουσιάσει τα γεγονότα όχι σαν μια ολομέτωπη σύγκρουση του κρατικού μηχανισμού με τους πολίτες αλλά σαν μια εμφύλια διαμάχη της Αριστεράς. Και δείχνει να τα καταφέρνει, ακριβώς επειδή ένα πολύ μικρό αλλά ηχηρό τμήμα της Αριστεράς αλλά και του αντιεξουσιαστικού χώρου έχει μεγαλύτερη όρεξη να χτυπήσει ό,τι βρίσκεται δίπλα του και όχι ό,τι βρίσκεται απέναντί του.

Ευθύνες έχουν φυσικά όλες οι πλευρές, αλλά στην πραγματικότητα είναι ασήμαντες. Το ΚΚΕ μπορεί να λειτούργησε με τη λογική των ΚΝΑΤ, περιφρουρώντας όπως το ίδιο καταλαβαίνει την πορεία του, αλλά ήταν εκεί όταν έπρεπε και στις τελευταίες ανακοινώσεις του εστίασε την προσοχή του στην κρατική τρομοκρατία και ζήτησε την ανατροπή της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε αρχικά στην παγίδα της αντιπαράθεσης, αλλά ήταν και αυτός εκεί, όπως ήταν και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τα υγιή κομμάτια του αντιεξουσιαστικού χώρου. Και μαζί τους ήταν και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι - αυτοί που πάντα κινούσαν τα νήματα της ιστορίας δημιουργώντας τις συνθήκες για την Αριστερά να ανασυνταχθεί και να προσφέρει το θεωρητικό και το οργανωτικό πλαίσιο.

Κυρίες και κύριοι, δεν έχουμε εμφύλιο - έχουμε πόλεμο.
http://thepressproject.gr/theme.php?id=6225
zaveti
Mbyte level
Mbyte level

Post by zaveti » Sun Oct 23, 2011 9:22 pm

Και μια αναλυση απο το Νικο Μπογιοπουλο:
Καθείς εφ' ω ετάχθη
Ο «οίστρος» ορισμένων συντακτών της χτεσινής «Ελευθεροτυπίας» είναι αξιομνημόνευτος.
Ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψαν τα γεγονότα στο Σύνταγμα «υποδειγματικός»...

*

Αντιγράφουμε:
«Οσα διαδραματίστηκαν χτες το απόγευμα έξω από το Κοινοβούλιο, με συντεταγμένες ομάδες του ΠΑΜΕ που φορούσαν προστατευτικά κράνη να συγκρούονται με ομάδες κουκουλοφόρων και μη, φαίνεται πως είχαν εν μέρει προβλεφθεί από τα μέρη που διαπραγματεύτηκαν την τακτική που θα κρατήσουν».
Τι καταλαβαίνει από αυτό το απόσπασμα ο (προφανώς λιγότερο ευφυής από τον συντάκτη του) αναγνώστης; Μα ότι το ΠΑΜΕ δεν δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Ηταν δεν ήταν το ΠΑΜΕ που αμύνθηκε. Αλλά ότι γενικώς και αορίστως (ίσως και με δική του υπαιτιότητα!) το ΠΑΜΕ... «συγκρούστηκε».
Τι μας λέει αυτό το θαυμάσιο κειμενάκι; Οτι μέσα στη μανία της «σύγκρουσης» (και του ΠΑΜΕ!) έπεσαν θύματα (από το ΠΑΜΕ!) «και μη» κουκουλοφόροι... Οτι έγινε μια «σύγκρουση» στην οποία το ΠΑΜΕ προσήλθε προετοιμασμένο, «συντεταγμένο» και μάλιστα κατόπιν... «διαπραγμάτευσης» (!) με ποιους άραγε, με τους κουκουλοφόρους; (!!!)...
«Από τη μια, η σκληρή περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και, από την άλλη τα οργανωμένα μπλοκ των αντιεξουσιαστών (...). Η δυσαρέσκεια των υπόλοιπων διαδηλωτών για την αυστηρή περιφρούρηση των μελών του ΠΑΜΕ ήταν έντονη από νωρίς το μεσημέρι, καθώς ουδείς άλλος μπορούσε να προσεγγίσει το δρόμο μπροστά από τη Βουλή...».
Ιδού η αιτία: Η πέτρα του σκανδάλου ήταν αυτή η «σκληρή», η «αυστηρή» περιφρούρηση του ΠΑΜΕ! Να, επομένως, τι... δυσαρέστησε, να τι ευερέθισε, να τι εκνεύρισε αυτά τα καλά παιδιά, τους «αντιεξουσιαστές» (σ.σ.: όχι κουκουλοφόροι, «αντιεξουσιαστές» παρακαλώ...).
Να πώς έγινε, λοιπόν, το κακό: Ηταν η «δυσαρέσκεια» των «υπόλοιπων διαδηλωτών» (μεταξύ αυτών και οι «διαδηλωτές» - κουκουλοφόροι!)... Μια «δυσαρέσκεια» που κατέστη «έντονη» λόγω της περιφρούρησης από το ΠΑΜΕ της διαδήλωσης. Τι του ήρθε του ΠΑΜΕ να περιφρουρήσει τη διαδήλωση και να «δυσαρεστήσει» τα παιδιά που - με τα «οργανωμένα μπλοκ» τους - είχαν κατέβει για να «διαδηλώσουν» με τον πασίγνωστο τρόπο τους;...
«Νωρίτερα, τα εκατοντάδες "όχι" δεν μπορούσαν να πλησιάσουν κοντά στη Βουλή. Οι διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων όσων κατεβαίνουν μόνο για να τα σπάσουν και να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ισχυρές ανθρώπινες "αλυσίδες" περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, που είχαν αποκλείσει κάθε κοντινή πρόσβαση προς το Κοινοβούλιο. Αρκετοί διαφώνησαν με τον αποκλεισμό και οι συγκρούσεις με τους κρίκους της "αλυσίδας" του ΠΑΜΕ δεν άργησαν»...
Εδώ πια οι ευθύνες του ΠΑΜΕ αναδεικνύονται περίτρανα: Το ΠΑΜΕ δεν εννοεί να αντιληφθεί ότι μεταξύ των διαδηλωτών «συμπεριλαμβάνονται» (!!!) και όσοι «κατεβαίνουν μόνο για να τα σπάσουν και να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ»... Ως εκ τούτου το ΠΑΜΕ καταπάτησε τα δικαιώματα των «διαδηλωτών» (σ.σ.: αυτών «που κατεβαίνουν μόνο για να τα σπάσουν...»).
Τίποτα, λοιπόν, δεν θα είχε συμβεί αν το ΠΑΜΕ είχε αντιληφθεί και είχε σεβαστεί τη «διαφωνία» των κουκουλοφόρων... Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν το ΠΑΜΕ, αντί να αποκλείσει «όσους ήθελαν να τα σπάσουν», αντί να περιφρουρήσει τη διαδήλωση, τους άνοιγε το δρόμο για να επιτελέσουν το θεάρεστο έργο τους...
«"Αυτός ο μίνι εμφύλιος, που ξέσπασε μεταξύ των μελών του ΠΑΜΕ και των γνωστών - αγνώστων ήταν που κατέστρεψε την κινητοποίηση" έλεγε κάποιος...»
«Εμφύλιος», λοιπόν... Που «ξέσπασε» (στα καλά καθούμενα, μάλλον)... Αλλά ο «κάποιος» που φέρεται να είπε την παραπάνω ατάκα στον συντάκτη της «Ελευθεροτυπίας» πώς και δεν καταλαβαίνει (τόσο αυτός που την είπε, όσο κι αυτός που την έγραψε) ότι «εμφύλιος» υπάρχει μόνο μεταξύ ατόμων της ιδίας «φυλής»;
Αλλά, από πού κι ως πού ανήκουν στην ίδια «φυλή», ιδεολογική, πολιτική, κοινωνική, ταξική, ο αγωνιστής με τον προβοκάτορα; Από πότε ανήκουν στην ίδια «φυλή» ο διαδηλωτής με το καθαρό πρόσωπο με τον κουκουλοφόρο; Ο εργάτης απεργός με το «αναρχοφασιστοειδές» - υποχείριο των κάθε λογής υπηρεσιών; Ο κομμουνιστής, ο αριστερός, ο δημοκράτης, με τον εξ αντικειμένου συνοδοιπόρο της κρατικής καταστολής; Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο νεολαίος που βγαίνει στο δρόμο να φωνάξει «φτάνει πια» με τον εντεταλμένο «ασφαλίτη» ή ασφαλίτη σε διατεταγμένη αποστολή;
*
Κανένας «εμφύλιος» κύριοι.
Ταξική αναμέτρηση.
Στην οποία καθείς εφ' ω ετάχθη.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Oct 23, 2011 9:37 pm

αυτη η μανια με την ελευθεροτυπια εχει καταντησει καπως γελοια πια
με το να αλλαζει κανεις το νοημα απο καποιες φρασεις βγαλμενες μεσα απο το κειμενο και να αγνοει τα περισσοτερα αρθρα της δεν ξερω τι περιμενει να δειξει.

με εξαιρεση την παραθεση μιας ανακοινωσης της αντιεξουαστικης <κατι> αθηνας - παραθεση που εγινε απλα copy paste χωρις κανενα σχολιασμο - η ελευθεροτυπια ηταν υπερ του παμε (οοοοπου εβαζε αποψη) και ηταν απο τις λιγες που συνεχισε να τονιζει το πληθος της συγκεντρωσης και μετα τα επεισοδια.

τωρα μπορει ο καθενας να παρει κομματια απο κειμενα, να αλλαξει το νοημα και να βγαλει οτι εκραζαν το παμε αλλα δεν νομιζω οτι θα εχει ιδιαιτερο νοημα. ok μερικες φορες το παιζει λιγο θολα και "ας δουμε και τις δυο πλευρες" αλλα σιγουρα δεν ειναι η χειροτερη απο τις εφημεριδες εκει εξω(!) - προς τι το μονιμο κραξιμο αποκλειστικα προς αυτην;

*στα περι "εμφυλιου", με την ευκαιρια : η ελευθεροτυπια δεν ηταν η εφημεριδα που ειχε τον ιο και εκανε συνεχεια ερευνες πανω στη σχεση αστυνομιας-κουκουλοφορων κτλ; δεν νομιζω να αλλαξαν ξαφνικα αποψη
-----------
κριτικη για τα γκραφιτι στην ασοεε απο οσους κατεβηκαν δεν εχω ακουσει ακομα :smt017
zaveti
Mbyte level
Mbyte level

Post by zaveti » Sun Oct 23, 2011 11:06 pm

σορρυ ρε χρηστο..αλλα το αρθρο της enet.gr(ηλεκτρονικης εκδοσης της εφημεριδας)ειχε το αρθρο ΚΡΑΝΗ-ου τοπος το οποιο ειχε σε αρκετα σημεια φαουλ σε σχεση με τα γεγονοτα της Πεμπτης.Τωρα για οσα γραφτηκαν στους τοιχους της ΑΣΟΕΕ απο μενα τι περιμενεις να σχολιασω?
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Oct 23, 2011 11:24 pm

ναι μωρε μερικα αρθρα της ελευθεροτυπιας τρωνε αρκετα φαουλ με αυτα που λενε (κυριως με το πως τα λενε, οχι με το τι λενε) - απλα δεν δικαιολογει το γιατι ειναι μονιμα στοχος για τα αρνητικα της και ποτε δεν την αναφερει κανεις για τα θετικα της
πχ δεν γινεται να ακουω συνεχεια το κλασικο "η ελευθεροτυπια δεν ανεφερε το φεστιβαλ της κνε" η "δεν εδωσε σημασια στην πορεια του παμε" οταν ειχε ενα τεραστιο αρθρο για το φεστιβαλ και πρωτοσελιδο σχεδον καθε φορα (καθε φορα που γινεται πορεια η καποια αλλη διαμαρτυρια εννοω) για το παμε.
ειναι λογικο (τονιζω, λογικο - οχι σωστο) μερικες φορες να λεει και καμια βλακεια παντως, εχει να ικανοποιησει ενα μεγαλου πολιτικου ευρους κοινο.
---------

πιο σημαντικα μου φανηκαν τα συνθηματα στην ασοεε εμενα - αηδιασα σημερα με τα συνθηματα που διαβασα πανω απο τα τραπεζακια της πκς (και στις σκαλες) (και στο υπογειο) (και στο δευτερο οροφο) (και κολλημενα σε αφισες σε ολη τη σχολη). θα τα εβγαζα φωτογραφιες αλλα ειχε ερθει ενας τυπας να βαψει τους τοιχους και ηταν καπως αβολη φαση, αυτος να δουλευει κι εγω να το παιζω τουριστας.
(για οποιον δεν τα ειδε: υπηρχαν - πιθανως να υπαρχουν ακομα - διαφορα συνθηματα σχεδον παντου στην ασοεε εναντια στο κκε και αρκετα απο αυτα απειλουσαν ανοιχτα τα μελη της πκς. wtf δηλαδη...)
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Oct 24, 2011 2:23 am

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (Ι.Σ.Α) wrote:Δελτίο Τύπου – Θέμα: Απαγόρευση χρήσης χημικών ουσιών απο τις Δυνάμεις Δημόσιας Τάξης
Posted on Οκτωβρίου 21, 2011 by isathens

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το θλιβερό γεγονός του θανάτου διαδηλωτή στη διάρκεια των κινητοποιήσεων της 20-10-2011, επανήλθε στο προσκήνιο η επικινδυνότητα της χρήσης χημικών ουσιών – δακρυγόνων από τις δυνάμεις επιβολής της Δημόσιας Τάξης.

Ο ΙΣΑ τον Ιούνιο του 2011 πάρων στο Ιατρείο Πρώτων Βοηθειών στη Πλατειά Συντάγματος στη διάρκεια ανάλογων κινητοποιήσεων, έθεσε το θέμα της επικινδυνότητας από τη χρήση χημικών ουσιών από τις Δυνάμεις Τάξεις και μάλιστα απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς ανάλυση χρησιμοποιηθέντα φιαλίδια χημικών.

Τα αποτελέσματα ανάλυσης έδειξαν μεταξύ άλλων την ύπαρξη της χημικής ουσίας CS, η όποια σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα, με σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επισημαίνεται ότι με απόφαση του ΟΗΕ (2603/16-12-1969) απαγορεύεται η χρήση αυτού του τύπου των χημικών ουσιών από τα κράτη μέλη για πολεμικούς σκοπούς.

Ακόμη η σύμβαση του Παρισιού του 1993, που έχει επικυρωθεί και από την Ελλάδα, προβλέπει την απαγόρευση παραγωγής χημικών ουσιών για στρατιωτικούς σκοπούς και εμείς προσθέτουμε ποσό μάλλον για ειρηνικά διαδηλώνοντες πολίτες.

Ο ΙΣΑ προειδοποιεί για μια φόρα ακόμη την Επίσημη Πολιτεία και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλλουν τέλος στη χρήση χημικών ουσιών κατά των διαδηλωτών, που μπορούν να οδηγήσουν από παροδικές βλάβες της υγείας μέχρι το χειρότερο, πριν να είναι πολύ αργά.

Τέλος εκτιμούμε ότι τους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα, μόνο η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και ο σεβασμός των δεινοπαθούντων πολιτών, μπορούν να μας εμπνεύσουν την ελπίδα για έξοδο από το αδιέξοδο και όχι η καλλιέργεια ενός κλίματος αντιπαράθεσης της πολιτικής εξουσίας με τους πολίτες.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
http://isathens.wordpress.com/2011/10/2 ... 82-%cf%87/
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Mon Oct 24, 2011 12:52 pm

Κι εδώ ένα ντοκουμέντο περιφρούρησης των ΜΑΤ:
Image
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Mon Oct 24, 2011 4:42 pm

Πάρε δω και μερικά ντοκουμέντα με το συνάφι σου.

Image

Image

Image

Για αυτούς είναι η περιφρούρηση. Για τους αναρχικούς με πολιτικά.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Mon Oct 24, 2011 5:27 pm

μμμ ξέχασες τη γιαγιά... πήρε και προαγωγή ξέρεις... έγινε ταξίαρχος(κουκουλοφόρων):

Link
Locked

Return to “Αναδημοσιεύσεις”