Η Ελλάδα αντιστέκεται

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Locked
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Η Ελλάδα αντιστέκεται

Post by PASCAL » Fri Oct 28, 2011 9:49 pm

chriskin wrote:ξεχνας οτι μελη της αντιστασης, οπως ο γλεζος πχ, μιλησαν υπερ της συγκεκριμενης κινησης.
πως ειναι ασεβεια προς αυτους οταν οι ιδιοι λενε πως τους αρεσε;
Ακριβώς. Και μην ξεχνάμε ότι σήμερα ο Γλέζος ζήτησε να παρέμβει στο Mega και οι μουλάδες της ενημέρωσης του αρνήθηκαν...
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Sat Oct 29, 2011 3:19 am

PASCAL wrote:
chriskin wrote:ξεχνας οτι μελη της αντιστασης, οπως ο γλεζος πχ, μιλησαν υπερ της συγκεκριμενης κινησης.
πως ειναι ασεβεια προς αυτους οταν οι ιδιοι λενε πως τους αρεσε;
Ακριβώς. Και μην ξεχνάμε ότι σήμερα ο Γλέζος ζήτησε να παρέμβει στο Mega και οι μουλάδες της ενημέρωσης του αρνήθηκαν...
Από όσο όμως μπορεί να καταλάβει κανείς, ο Γλέζος δεν εκφράζει όλα τα μέλη της αντίστασης, μιας ΚΑΙ γιατί δεν ήταν όλοι οι αντιστασιακοί κομμουνιστές αλλά ΚΑΙ γιατί δεν είναι εκπρόσωπός τους, και εκτός των άλλων, μπορεί ο Γλέζος να είναι μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα για το παρελθόν του, όμως πλέον ανήκει στις γραμμές συγκεκριμένου κόμματος και σαν συνέπεια εκφράζει τις απόψεις του κόμματός του. Οπότε σήμερα δεν είμαι σίγουρος αν ακούω τον Γλέζο ή την γραμμή του ΚΚΕ.

Από την άλλη, το ότι κάποιος πολέμησε για την πατρίδα, δεν του δίνει αυτόματα 100% δίκιο στις πολιτικές του τοποθετήσεις. Μην μπλέκουμε τα αυγά με τα πασχάλια.

Εγώ συμφωνώ ότι την παρέλαση δεν την κάνουμε για το ΠΑΣΟΚ ή για τη ΝΔ ούτε για κανένα κόμμα. Την κάνουμε για τους ανθρώπους που πολεμήσαν και σκοτώθηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθερο κράτος. Οπότε αμαυρώνοντας την παρέλαση αμαυρώνεις μια εκδήλωση προς τιμήν τους.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Και επειδή ειπώθηκε πιο πριν, η παρέλαση δεν είναι ακροδεξιός/φασιστικός/χουντικός θεσμός. Παρέλαση κάναν και οι ναζί, κάναν και οι Γάλλοι για την Γαλλική Επανάσταση, κάναν και οι Σοβιετικοί. Φαστιστοκανόνας είναι μόνο αυτός που απαιτεί να στρέφεις το κεφάλι σου προς τους επισήμους, λες και αξίζουν κάποιο σεβασμό ή κάτι τέτοιο μόνο κ μόνο λόγω της θέσης τους.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Oct 29, 2011 3:32 am

μιας ΚΑΙ γιατί δεν ήταν όλοι οι αντιστασιακοί κομμουνιστές αλλά ΚΑΙ γιατί δεν είναι εκπρόσωπός τους
LoL μου θυμίζει αυτό .. :lol:
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 29, 2011 3:59 am

nickpro wrote: Οπότε σήμερα δεν είμαι σίγουρος αν ακούω τον Γλέζο ή την γραμμή του ΚΚΕ.

αυτο δεν ειμαι σιγουρος οτι το καταλαβα - φανταζομαι πως δεν εννοεις οτι ο γλεζος ειναι στο κκε.
εκτος αμα δεν μιλαμε για τωρα αλλα για κααααποτε. τοτε μπορεις να τον βαλεις και σε αρκετα αλλα κομματα ομως οποτε καπου μπαζει αυτο το σκεπτικο
---

για τα αλλα:

1)ενας βγηκε και μιλησε, αμα εχεις το παραδειγμα καποιου εκεινης της εποχης που να ειπε αρνητικα σχολια, πες το.
γενικοτερα (πιστευω πως) η πλειοψηφια οσων αγωνιστηκαν δεν θα ηθελαν να δουν τη χωρα τους να ξεπουλιεται χωρις πραγματικο λογο - αλλιως γιατι νομιζεις οτι αγωνιστηκαν;

2)δεν ειπα οτι εχει δικιο, το σχολιο σου δεν βγαζει νοημα . εγω ειπα οτι το "αυτα που εγιναν στις παρελασεις προσβαλουν τους αγωνιστες της αντιστασης" ειναι λαθος γιατι ενας απο αυτους βγηκε και ειπε οτι του αρεσε. αρα σιγουρα δεν προσβληθηκε. δεν σχολιασα πανω στο αμα εχει δικιο η οχι

3)στο μερος με τις παρελασεις ξεχνας οτι μιλαμε για τις μαθητικες, οχι για τις παρελασεις γενικοτερα - το ιδιο λαθος ειχε γινει και απο καποιον αλλον παραπανω.
οι μαθητες δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ λογο να περπατανε σαν ρομποτακια σε στρατιωτικη παρελαση. ειναι παιδια, οχι στρατιωτες (!)
(χωρις αυτο να δικαιολογει τις στρατιωτικες παρελασεις, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)
----------
btw: πεσατε ολοι πανω στο τι εκαναν τα παιδια η οι εργαζομενοι στις παρελασεις και δεν ειδα ιδιαιτερους σχολιασμους στο οτι ο καρατζαφερης εξυμνουσε ολη μερα τον μεταξα αυτο δεν προσβαλει τους αγωνιστες της αντιστασης;
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sat Oct 29, 2011 5:31 am

Τι στο...Στο ΚΚΕ δεν είναι ο Γλεζός?? Τόσο άσχημα εξαπατημένος είμαι ?? :cry:
chriskin wrote:το σχολιο σου δεν βγαζει νοημα
Τα δικά σου σχόλια για μένα έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να βγάζουν νόημα, αλλά γενικότερα στο ποστ μου έχω quote και λόγια του PASCAL. Τέλος πάντων αν έχω τόσο άδικο για τον Γλέζο τότε καλύτερα να συρθώ στην τρυπα μου και να μην το ξανανοίξω ποτέ το ρημάδι.

Όσο για τον Καρατζαφύρερ, γιατί να ασχοληθούμε μαζί του ?? Φασίστες δεν είμαστε, χριστιανοί δεν είμαστε, Λιακόπουλο δεν διαβάζουμε, ηλικιωμένοι δεν είματε...οπότε τι μας νοιάζει ?

EDIT: Διάβασα λίγο στην Wiki για τον Γλέζο...Πάω να συρθώ στην τρύπα μου....
Watchman
byte level
byte level

Post by Watchman » Sat Oct 29, 2011 9:59 am

Ο Μανόλης Γλέζος δεν είναι μόνο ένας αξιοσέβαστος πολίτης. Είναι μια **εμβληματική** προσωπικότητα. Ένας άνθρωπος με θάρρος, αυταπάρνηση, αυτοθυσία, συνέπεια, αρχές, ήθος και αξιοπρέπεια.
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Re: Η Ελλάδα αντιστέκεται (Το κανάλι των εργαζομένων?)

Post by barbarosa » Fri Jan 20, 2012 2:05 pm

Μπράβο στο Άλτερ για αυτά που δείχνει. Παρακολούθησα από τη μία μέχρι τις δύο και έδειξε μια συνέντευξη από εργαζόμενο χαλυβουργίας, στη συνέχεια μηνύματα από διάφορα σωματεία εργαζομένων και μερικές ειδήσεις από απεργίες σε διάφορες επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες.

Δεν ξέρω αν τα προβάλει συνεχώς ή μόνο σαν δελτίο ειδήσεων τις αντίστοιχες ώρες αλλά πραγματικά είναι το μόνο κανάλι που αξίζει να βλέπει κάποιος αυτή τη στιγμή.

Υ.Γ. Δεν ξέρω πόσες μέρες το κάνει αυτό αλλά δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός (σύμφωνα με μήνυμα που περνούσε στο πάνω μέρος της οθόνης) ότι υπάρχει νέα διοίκηση και τους καλεί στις 23/1 για συζήτηση σχετικά με τα δεδουλευμένα 10 μηνών που τους χρωστάνε ενώ τόσο καιρό τους γράφαν κανονικά. Είναι πιθανόν ολόκληρη η εργοδοσία της Ελλάδας να άρχισε να φοβάται αυτά που προβάλονται εκεί.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Jan 20, 2012 3:50 pm

Τώρα που είναι απλήρωτοι - συμπαράσταση στους υπόλοιπους εργαζόμενους.Όταν πληρώνονταν δουλειά τους ήταν να ρίχνουν λάσπη σε κάθε συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα.Καμία αλληλεγγύη στους ρουφιάνους.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Jan 20, 2012 4:13 pm

Εχεις ενα δικιο ja αλλα μην ξεχνας πως δεν μιλαμε μονο για τους δημοσιογραφους του καναλιου ;)
Οι δημοσιογραφοι αλλωστε φροντισαν και βρηκαν ευκολα δουλεια.
Αλλωστε τα σκυλακια και οι γλυφτες του καθε εξουσιαστη θα ειναι οι τελευταιοι που θα μεινουν χωρις δουλεια
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Jan 20, 2012 4:26 pm

Ναι έχεις δίκιο , έπρεπε να κάνω εξαρχής τον διαχωρισμό.Απλά δεν κράζω μόνο τους αρχιρουφιάνους του κεντρικού δελτίου , βάζω μέσα στην συνάρτηση και κάτι συντάκτες που γράφαν τα ρουφιανοκείμενα , διάφορους πανελίστες της πνευματικής σαπίλας κλπ κλπ.Οι εικονολήπτες/ρεπόρτερ δεν μου φταίνε σε τίποτα προφανώς ;) .
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Thu Feb 09, 2012 6:19 pm

Είναι πολύ σημαντικό να κατέβουμε όλοι στο δρόμο αυτές τις μέρες. Πείστε και όσους ξέρετε να έρθουν κι αυτοί και να συμμετάσχουν στην απεργία.

Πάρτε εδώ μια ματιά από τα νέα μέτρα.
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 23&catid=3

Δεν πρέπει να τους τα χαρίσουμε!
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Feb 09, 2012 7:21 pm

barbarosa wrote:Είναι πολύ σημαντικό να κατέβουμε όλοι στο δρόμο αυτές τις μέρες. Πείστε και όσους ξέρετε να έρθουν κι αυτοί και να συμμετάσχουν στην απεργία.

Από αυτά που μου "χτύπησαν" πιο πολύ στο μάτι: Επιπλέον 10% μείωση του βασικού μισθού για νέους έως 25 ετών.

Επίσης, σύμφωνα και με ένα σχόλιο που βλέπω από κάτω: Με τις αμοιβές βουλευτών και μεγαλοστελέχων τι γίνεται?

Και με όλα αυτά το μόνο που έχω να πω είναι: ΓΙΑΤΙ?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Polkiller13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Polkiller13 » Thu Feb 09, 2012 7:32 pm

Να μειωσουν τους δικούς τους μισθούς?
Μπα!!!!! των αλλων τουσ μειώνουν μεχρι να πανε και 300 ευρω οι δικοι του; ομως δεν θα μειωθουν γιατι απλα ειναι <δικοι τους>
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Feb 09, 2012 8:33 pm

Link

Btw το σάββατο (11/2) μάλλον θα κατέβουμε με τους dudes από FOSS-Aueb κατά της 17:00 και για την διαμαρτυρία σχετικά με το νομοσχέδιο ACTA , το οποίο ούτε που ακούγεται :-p και βέβαια είναι ψιλά γράμματα σε σχέση με αυτά που γίνονται αλλά αν δεν κατεβούμε εμείς δεν θα κατέβει κανείς .. :-D
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
zaveti
Mbyte level
Mbyte level

Post by zaveti » Thu Feb 09, 2012 8:49 pm

MpoMp wrote:
barbarosa wrote:Είναι πολύ σημαντικό να κατέβουμε όλοι στο δρόμο αυτές τις μέρες. Πείστε και όσους ξέρετε να έρθουν κι αυτοί και να συμμετάσχουν στην απεργία.

Από αυτά που μου "χτύπησαν" πιο πολύ στο μάτι: Επιπλέον 10% μείωση του βασικού μισθού για νέους έως 25 ετών.

Επίσης, σύμφωνα και με ένα σχόλιο που βλέπω από κάτω: Με τις αμοιβές βουλευτών και μεγαλοστελέχων τι γίνεται?

Και με όλα αυτά το μόνο που έχω να πω είναι: ΓΙΑΤΙ?
Διοτι αγαπητε,τα λιμναζοντα και υπερσυσσωρευμενα κεφαλαια που υπαρχουν στα χερια καποιων λιγων(προφανως),πρεπει καποια στιγμη να αρχισουν να επενδυονται στον τοπο μας. Και οταν επανεκκινησει η φαση της αναπτυξης του καπιταλισμου,θα πρεπει να ειναι εξασφαλισμενο για το κεφαλαιο οτι θα συνεχισει να εχει κερδοφορια.Και τι καλυτερο για αυτους τους κυριους απο το να δουλευουν οι νεες στρατιες εργαζομενων,με 400-600ευρω μαξιμουμ. Εκει ειναι το ζουμι. Οτι εσυ και γω και οι υπολοιποι συνομιληκοι μας,θα καταντησουμε εξαθλιωμενοι μεταναστες μεσα στην ιδια μας τη χωρα.
Καιρος κυριοι συναδελφοι,να αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του.
Stayrakas
Mbyte level
Mbyte level

Post by Stayrakas » Thu Feb 09, 2012 8:50 pm

Eγω προτινω να μπει το βιντεακι σε γιγαντοοθονη στο συνταγμα αυτες τις μερες...
Εκει να δεις νευρα και κακο..(απο οσους σηκωθουν δηλαδη απο καναπε και πανε..)
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Thu Feb 09, 2012 8:55 pm

AmmarkoV wrote:
Link

Btw το σάββατο (11/2) μάλλον θα κατέβουμε με τους dudes από FOSS-Aueb κατά της 17:00 και για την διαμαρτυρία σχετικά με το νομοσχέδιο ACTA , το οποίο ούτε που ακούγεται :-p και βέβαια είναι ψιλά γράμματα σε σχέση με αυτά που γίνονται αλλά αν δεν κατεβούμε εμείς δεν θα κατέβει κανείς .. :-D
Μη λες μάλλον. Να κατεβείτε. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για διαμαρτυρηθείς και ούτε ένας να μείνεις απαθής σε ένα κόσμο που αλλαζει προς το χειρότερο.

ΥΓ. Διαφωνώ με το Νο1 ΠΑΣΟΚΟ. Νο1 είναι αυτός με το αγροτικό.
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu Feb 09, 2012 9:02 pm

PASCAL wrote:ΥΓ. Διαφωνώ με το Νο1 ΠΑΣΟΚΟ. Νο1 είναι αυτός με το αγροτικό.
Δηλαδή ποιο από όλα τα νούμερα? Εγώ και το 4 θα έκανα Νο1.
Απλά αναρωτιέμαι όταν το βλέπω.. σήμερα τι θα νιώθουν όλοι αυτοί όταν βλέπουν το βίντεο?
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Thu Feb 09, 2012 9:12 pm

enum21 wrote:Απλά αναρωτιέμαι όταν το βλέπω.. σήμερα τι θα νιώθουν όλοι αυτοί όταν βλέπουν το βίντεο?

Διασημοι! :lol:
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Thu Feb 09, 2012 9:37 pm

Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι αλλά διέκοψαν την προβολή του Alter και από το αναλογικό σήμα. Μετά την υποβάθμιση της Digea και την άρνηση της Nova να συνεχίσει να το προβάλει δεν ξέρω αν μπορούμε να το δούμε κάπου. Τουλάχιστον εγώ που το έπιανα από τον Υμηττό δεν βλέπω τίποτα πλέον και μέσω nova έχει κοπεί εδω και μερικές βδομάδες. Το τι ακριβώς είναι η υποβάθμιση της Digea στην οποία αναφέρονται δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν έχω ψηφιακό δέκτη.

Κρίμα και είχε γίνει το αγαπημένο μου κανάλι.

Ενοχλούσαν προφανώς όλα αυτά που έλεγε, όχι μόνο για τον Κουρή αλλά και για την κατάσταση στη χώρα γενικότερα.
zaveti
Mbyte level
Mbyte level

Post by zaveti » Thu Feb 09, 2012 9:53 pm

Καλα για τον Κουρη,και λιγα λεγανε.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Feb 09, 2012 11:04 pm

Image
Locked

Return to “Αναδημοσιεύσεις”