Mat in da aueb
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
Re: Mat in da aueb
Η πλάνη είναι ότι ο φασίστας στοχεύει μόνο τον αριστερό/μετανάστη κλπ.Άρα αν δεν υπάρχουν αριστεροί και μετανάστες στο πανεπιστήμιο τότε δεν θα υπάρχει και πρόβλημα με τους φασίστες.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- X-ray
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Μα δεν είπα να μην υπάρχουν αριστεροί ή μετανάστες στο Πανεπιστήμιο... Είναι δικαίωμα του καθενός να είναι αριστερός, δεξιός ή ότι θέλει και να υπάρχει και να βρίσκεται όπου θέλει (συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου). Είπα ότι ίσως να ήταν καλό περιορίσουν (όλοι - δεξιοί και αριστεροί) την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ομαδοποίηση τους εκτός του Πανεπιστημίου.ja_the_invincible wrote:Η πλάνη είναι ότι ο φασίστας στοχεύει μόνο τον αριστερό/μετανάστη κλπ.Άρα αν δεν υπάρχουν αριστεροί και μετανάστες στο πανεπιστήμιο τότε δεν θα υπάρχει και πρόβλημα με τους φασίστες.
Δεν νομίζω ότι θα τους εμποδίσει αυτό να λένε την άποψή τους εντός ή εκτός της σχολής. Το να έχουν "πολιτικό γραφείο" μέσα στη σχολή που ακριβώς εξυπηρετεί εκτός από το να γλυτώνουν ίσως χρόνο στο πήγαινε έλα - και ταυτόχρονα να αποτελούν "στόχο" αντίπαλων "πυρών";
Βασικά με ενδιαφέρει να ακούσω ποιοι ακριβώς είναι οι λόγοι που τα γραφεία των παρατάξεων Πρεπει να είναι μέσα στη σχολή και όχι π.χ. σε ένα μικρό γραφειάκι στην Δεριγνύ η οποιαδήποτε άλλη γειτονική οδό.
Το γραφείο διασύνδεσης αν δεν κάνω λάθος είναι έξω από τη σχολή... Δεν νομίζω ότι τα παιδιά που απασχολούνται εκεί έχουν πρακτικά προβλήματα.
EDIT: Και στο κάτω κάτω όσο αφορά τους φασίστες: Πιστεύουν σε διαφορετικό πολίτευμα. Όχι στη Δημοκρατία. Όμως είτε θέλουν είτε όχι έχουμε Δημοκρατία. Που σημαίνει ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν αλλά αν κάνουν κάτι που παραβιάζει τους Δημοκρατικούς Νόμους θα έπρεπε να τιμορούνται.
Δεν πρέπει εσύ και ο καθένας να χαλάς το ίδιο σου το πολίτευμα φιμόνοντας τους ή καταπιέζοντας τους επειδή θέλεις να το Προστατέψεις.
Είναι δουλειά της Δημοκρατικά Εκλεγμένης Κυβέρνησης να το κάνει αυτό και αν δεν σου αρέσει η δουλειά της θα το αλλάξεις με την ψήφο σου. Αυτό είναι η Δημοκρατία. Και το να αλλάζουμε τους κανόνες όποτε μας συμφέρει στο όνομα της "Προστασίας" της Δημοκρατίας είναι άτοπο.
Last edited by X-ray on Wed Jan 02, 2013 4:03 pm, edited 1 time in total.
- mosquito110
- Mbyte level
Χωρίς καμιά ουσία εσύ θα τα τινάξεις
Είσαι θύμα του νόμου και της τάξης
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
- X-ray
- Mbyte level
http://www.asimos.gr/asimos_lyrics12.htmlmosquito110 wrote:Χωρίς καμιά ουσία εσύ θα τα τινάξεις
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE% ... E%BF%CF%82
Λέω αυτά που σκέφτομαι σύμφωνα με όσα μου έβαλαν στο κεφάλι.
Λες αυτά που σκέφτεσαι σύμφωνα με αυτά που σου έβαλαν στο κεφάλι.
Πίστεψε με, είσαι το ίδιο θύμα με μένα.
Και αν θες τη γνώμη μου, όλοι θα τα τινάξουμε χωρίς "ουσία".
Βρες κάτι να αγαπήσεις και κοιμήσου ήσυχος.
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Και όταν δεν το κάνει εσύ τι κάνεις;X-ray wrote: Είναι δουλειά της Δημοκρατικά Εκλεγμένης Κυβέρνησης να το κάνει αυτό και αν δεν σου αρέσει η δουλειά της θα το αλλάξεις με την ψήφο σου. Αυτό είναι η Δημοκρατία. Και το να αλλάζουμε τους κανόνες όποτε μας συμφέρει στο όνομα της "Προστασίας" της Δημοκρατίας είναι άτοπο.
κάθεσαι στο σπίτι σου και κλαις για τον καήμενο τον μετανάστη που μαχαιρώθηκε και αναρωτιέσαι που ήταν η αστυνομία;
Επίσης η αντιφαστική δράση είναι πολιτική δράση. Και διαπαιδαγώγηση που πρέπει να προσφέρεται σε ένα πανεπιστήμιο (και όχι απλή εκπαίδευση που δεν έχει σχέση με την έννοια παιδεία) είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτική σκέψη (και όχι κομματική) από την στιγμή που ζεις σε ένα πολίτευμα. Και όταν λέμε πολιτική σκέψη δεν εννοούμε το πασόκ και τη νδ όπως δεν εννοούσε το πασόκ και τη νδ ο αριστοτέλης όταν έλεγε ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον. Είναι κατάντια και μόνο το γεγονός ότι ο σημερινός έλληνας έχει μάθει να ταυτίζει τη λέξη πολιτική με λέξεις όπως εκλογές και κόμματα. Και επειδή το πανεπιστημίο λειτουργεί μέσα σε μια κοινωνία και αποτελεί μια κοινότητα, αυτή η κοινότητα είναι αναπόφευκτα μια μικρογραφία της κοινωνίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι το άγιο όρος μέσα βουνά στου διαόλου το κέρατο αποκομμένο από αυτό τον κόσμο. Είναι απλά αστείο να νομίζει κάποιος ότι οι χρυσαυγήτες έχουν τολμήσει να πατήσουν στη σχολή μόνο επειδή έχει παρατάξεις, όπως είναι αστείο να νομίζει κανείς ότι η τρέχουσα κυβέρνηση θα σταματήσει τους χρυσαυγήτες επειδή είναι αντιδημοκρατικοί. Δυστυχώς τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα και απαιτούν μια κάποια πολιτική σκέψη και επεξεργασία για να τα αναλύσει κανείς....
- mosquito110
- Mbyte level
Δεν πήγαινε σε σένα- ή τουλάχιστον όχι μόνο σε σένα...X-ray wrote:http://www.asimos.gr/asimos_lyrics12.htmlmosquito110 wrote:Χωρίς καμιά ουσία εσύ θα τα τινάξεις
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE% ... E%BF%CF%82
Λέω αυτά που σκέφτομαι σύμφωνα με όσα μου έβαλαν στο κεφάλι.
Λες αυτά που σκέφτεσαι σύμφωνα με αυτά που σου έβαλαν στο κεφάλι.
Πίστεψε με, είσαι το ίδιο θύμα με μένα.
Και αν θες τη γνώμη μου, όλοι θα τα τινάξουμε χωρίς "ουσία".
Βρες κάτι να αγαπήσεις και κοιμήσου ήσυχος.
Η ουσία της ζωής του καθενός διαφέρει. Για άλλους μπορεί να είναι να κάνουν μια οικογένεια, 2 παιδιά κ να ζήσουν έτσι και για άλλους να αλλάξουν κάποια πράγματα. Διαλέγεις κ παίρνεις.
Εγώ δέχομαι ότι είμαι θύμα. Θύμα μιας ζωης κ μιας κατάστασης την οποία δεν τη διάλεξα εγώ.
Εσύ δέχεσε ότι είσαι θύμα?
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
- X-ray
- Mbyte level
Συμφωνώ ρε συ... Με έχεις λίγο παρεξηγήσει. Και βλέπω γενικά ότι πάει να γίνει η κουβέντα που είπα με το ζόρι αντιαριστερή. Κατ'αρχάς εγώ δεν μίλησα ούτε για κόμματα (είπα παρατάξεις) ούτε για αριστερούς ή δεξιούς συγκεκριμένα. Και ακόμα περισσότερο δεν μίλησα για μετανάστες...πως χώθηκαν οι μετανάστες μέσα μαζί με τους αριστερούς ούτε ξέρω...Μάλλον φταίνε οι ειδήσεις που τους έχουν κάνει ένα..WoLfeN Ilic wrote:Και όταν δεν το κάνει εσύ τι κάνεις;X-ray wrote: Είναι δουλειά της Δημοκρατικά Εκλεγμένης Κυβέρνησης να το κάνει αυτό και αν δεν σου αρέσει η δουλειά της θα το αλλάξεις με την ψήφο σου. Αυτό είναι η Δημοκρατία. Και το να αλλάζουμε τους κανόνες όποτε μας συμφέρει στο όνομα της "Προστασίας" της Δημοκρατίας είναι άτοπο.
κάθεσαι στο σπίτι σου και κλαις για τον καήμενο τον μετανάστη που μαχαιρώθηκε και αναρωτιέσαι που ήταν η αστυνομία;
Επίσης η αντιφαστική δράση είναι πολιτική δράση. Και διαπαιδαγώγηση που πρέπει να προσφέρεται σε ένα πανεπιστήμιο (και όχι απλή εκπαίδευση που δεν έχει σχέση με την έννοια παιδεία) είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτική σκέψη (και όχι κομματική) από την στιγμή που ζεις σε ένα πολίτευμα. Και όταν λέμε πολιτική σκέψη δεν εννοούμε το πασόκ και τη νδ όπως δεν εννοούσε το πασόκ και τη νδ ο αριστοτέλης όταν έλεγε ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον. Είναι κατάντια και μόνο το γεγονός ότι ο σημερινός έλληνας έχει μάθει να ταυτίζει τη λέξη πολιτική με λέξεις όπως εκλογές και κόμματα. Και επειδή το πανεπιστημίο λειτουργεί μέσα σε μια κοινωνία και αποτελεί μια κοινότητα, αυτή η κοινότητα είναι αναπόφευκτα μια μικρογραφία της κοινωνίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι το άγιο όρος μέσα βουνά στου διαόλου το κέρατο αποκομμένο από αυτό τον κόσμο. Είναι απλά αστείο να νομίζει κάποιος ότι οι χρυσαυγήτες έχουν τολμήσει να πατήσουν στη σχολή μόνο επειδή έχει παρατάξεις, όπως είναι αστείο να νομίζει κανείς ότι η τρέχουσα κυβέρνηση θα σταματήσει τους χρυσαυγήτες επειδή είναι αντιδημοκρατικοί. Δυστυχώς τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα και απαιτούν μια κάποια πολιτική σκέψη και επεξεργασία για να τα αναλύσει κανείς....
Προφανώς το σημαντικό ζήτημα που βλέπω ότι διαφωνούμε οι περισσότεροι είναι το εξής:
Η Δημοκρατία από τη φύση της είναι αυτοκαταστροφική με την έννοια ότι αν αφήσεις αυτούς που θέλουν να τη βλάψουν ελεύθερους να κάνουν ότι θέλουν μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας τότε κινδυνεύει να ανατραπεί.
Το ερώτημα είναι βασικά που τελειώνει η Δημοκρατία και που τελειώνει η ελευθερία των απόψεων. Και προφανώς για σένα τελειώνει εκεί που αρχίζει ο φασισμός. Σεβαστό.
Και δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί ο Άσημος (που σύμφωνα με το wiki - δεν του άρεσαν οι ταμπέλες) μου κολλάει ταμπελάκια...

Sorry mosquito αλλά με χαλάει να μου λένε, έχω αυτό το μειονέκτημα!
Φιλικά τα είπα όλα και στο κάτω κάτω σύμφωνα με τα πιστεύω μου δεν θα αναγκάσω κανέναν να φύγει από τη σχολή οπότε no worries!
EDIT: Όχι δεν είμαι θύμα. Είμαι άνθρωπος. Την έννοια του θύματος τη δημιουργήσαν άλλοι και δεν ξέρω τι είναι... Ακόμα και όταν λές ψέμματα για κάτι, μέσα σου ξέρεις την αλήθεια που πιστεύεις. Το μυαλό σου είναι ελεύθερο να επηρεάζεται και να σκέφτεται ότι νομίζει. Γενήθηκες άνθρωπος σε κόσμο φτιαγμένο από ανθρώπους.
Απλα επιλέγω να ζω με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Το επιλέγω κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Και έχω μάθει να ζω με τις επιλογές μου.
Και επίσης πιστεύω ότι η φιλοσοφία είναι πιο low level από την πολιτική. Για να ζήσεις πολιτικά πρέπει πρώτα να δεχτείς μια δεδομένη αντίληψη της ζωής. Που ξέρεις; Ίσως να μην την δέχομαι.
Είναι κατάντια και μόνο το γεγονός ότι ο σημερινός έλληνας έχει μάθει να ταυτίζει τη λέξη πολιτική με λέξεις όπως εκλογές και κόμματα.

πολιτική είναι οτι γίνεται γύρω μας και όχι κατι ξένο και περίεργο με το οποια θα αναλάβει καποιος ειδικός.
επίσης κατ επεκταση έχει ταυτιστεί η πολιτική στο πανεπιστήμιο με τις φοιτητικές παρατάξεις και τις φοιτητικές εκλογές! και κυριώς με τη ΠΑΣΠαρα λες και αυτοί είναι το πρότυπο (αρνητικό για καποιους, θετικο για αλλους) της πολιτικής το πανεπιστήμιο. Αυτό από μονο του προμοτάρει τον ατομισμό και τη σιχασιά για οτιδήποτε συλλογικό. Γι αυτό και σαπίζουμε σα κοινότητα συνεχώς.
αν αυτό ειναι δημοκρατία που έχουμε εγώ ειμαι η lady gaga. Με πληρωμένα χουντοκάναλα, ρουσφέτια, σύστημα που στην ουσία διαλέγουμε δικτάτορα καθε 4 χρόνια. Χέσε με αυτό δν ειναι δημοκρατία. Η εκλεγμένη κυβέρνηση από την άλλη όχι απλά δεν κυνηγάει τους φασίστες αλλά τους στηρίζει και τους καλύπτει συνεχώς! Και όσοι στέκονται απέναντι τους (και βίαια) πολύ καλά κάνουν για μενα.Είναι δουλειά της Δημοκρατικά Εκλεγμένης Κυβέρνησης να το κάνει αυτό και αν δεν σου αρέσει η δουλειά της θα το αλλάξεις με την ψήφο σου. Αυτό είναι η Δημοκρατία.
Ένα άλλο πράγμα που μου κάνει αίσθηση. Λέτε κάποιοι οτι μπήκανε στις παρατάξεις (και τους πηραν τα παιχνίδια - lol ) γενικά αλλά δεν έγινε έτσι. Η αστυνομία στοχευμένα πήγε στα δυο αριστερά σχήματα που έχει ο σύλλογος (ΑΡΕΝΑ,ΕΑΑΚ) και στο Α/Σ στέκι. Στην ""αντιπολιτευση"" δηλαδή. Μερικές φορές τρελένομαι γι'αυτό μιλάω ετσι. Μου φαίνεται τελειώς ξεκάθαρο ότι μιλάμε για δίωξη της αντίθετης άποψης και όλα τ'αλλα περι παλουκιών ή μη μου φαίνονται κουραφέξαλα.
Όπως και να χει. Στο δια ταύτα δεν πιστεύετε ότι πρέπει κάτι να κάνουμε γι'αυτο που έγινε; Τουλάχιστον να το συζητήσουμε ;
Αρχικά δεν ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΑΣΟΕΕ, ήταν του στεκιού. Και μπορεί να ειπώθηκε ότι ο καθένας μπορούσε να κάνει εκπομπή αν ήθελε, αλλά ξέρεις ότι αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές, γιατί θα έπρεπε να πεις πράγματα που στην πλειοψηφία τους εκφράζουν τις απόψεις του στεκιού.(φαντάσου να βγω εγώ να πώ ότι δεν συμπαθώ τους αναρχικούς που εκφράζονται μέσω της βίας και να αρχίζω να τους κράζω).ja_the_invincible wrote:@Nickpro και στην περίπτωση του Pirate bay και του Megaupload οι ιδιοκτήτες δεν ακολουθούν την " νόμιμη διαδικασία ".Μερικοί νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι την κοινωνία.Καλύτερα θα ήταν να έλεγες " στα @@ μου ο ραδιοφωνικός σταθμός της ασοεε " , πιο ειλικρινής θα ήσουν πιστεύω.
Συμφωνώ ότι κάποιοι νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν συγκεκριμένα συμφέροντα.Όσο για το αν θα πω "στα @@ μου" , γενικά εκφράζω τις απόψεις μου πάντα με την παράμετρο ότι αυτός ο σταθμός ήταν μέσα στην ΑΣΟΕΕ. Αν ήταν σε κάποιον ιδιωτικό χώρο, δεν θα μου έπεφτε λόγος, ας είχε οποιαδήποτε δράση/χρησιμότητα ο σταθμός. Αλλά δεν νομίζω ότι τάχθηκα κατά του σταθμού του στεκιού συγκεκριμένα, αλλά κατά αντίστοιχου εγχειρήματος από οποιαδήποτε παράταξη (ή κίνημα πολιτικού περιεχομένου).
Το νόμιμο για εμένα πιο πολύ τείνει στο περιεχόμενο, παρά στην άδεια και στην τζίφρα. Μπορεί να λέει κάποιος ότι θέλει, να υποστηρίζει τον εαυτό του και τις απόψεις του λέγοντας ότι θέλει, ας ενημερώνει και τον κόσμο στις πορείες. Αλλά αν είναι προσβλητικός/υβριστικός προς κάποιον, ακόμα και φασίστα, ξεφεύγει από το νόμιμο.bstrds wrote:btw, ο σταθμος δεν ειναι παραταξιακος απο καμια αποψη.
ειναι ενας κινηματικος σταθμος αντιπληροφορησης στον οποιο ο καθ'ενας μπορει να κανει εκπομπη αν το θελει, και το αν ειναι νομιμο να υπαρχει νομιζω ειναι ατοπο για τον σκοπο που προσπαθει να πετυχει.
Εγώ είμαι υπέρ του στοχευμένου. Πιστεύω ότι δεν έχω το δικαίωμα να καπελώνω κάποιον άλλον για να ακουστούν οι δικές μου απόψεις, και να του τις μεταφέρω ύπουλα. Θέλω να του δώσω την επιλογή να με ακούσει μόνο αν το θέλει, και ας κρίνει.The Heart Collector wrote:To να εκπέμπεις στα FM και να μην εκπέμπεις μόνο στο internet έχει τεράστια διαφορά. Το internet είναι στοχευμένο. (εγώ που ξέρω το σταθμό θα βάλω το url και θα τον ακούσω). Στα FM παρεμβάλλεσαι ανάμεσα στα καθεστωτικά ΜΜΕ και ακούγονται διαφορετικές φωνές.
Συμφωνώ ότι γενικά και οι "νόμιμοι" παίκτες των media είναι λίγο πολύ παράνομοι (ή ήταν μέχρι να δημιουργήσουν νόμους που νομιμοποιούν μόνο τις δικές τους παρανομίες). Αλλά δεν είμαι υπέρ του να κάνω κάτι παράνομο επειδή αυτοί που με πολεμούν είναι παράνομοι. Δεν μου έχει τύχει όμως και δεν ξέρω τι θα έκανα αν ένιωθα αδικημένος/εξοργισμένος, αν έβλεπα ότι νόμιμα δεν μπορώ να καταφέρω αυτό που θέλω. Αλλά μέχρι τότε πιστεύω σε αυτό, και ότι κάποιοι είναι παράνομοι/λαμόγια δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνω και εγώ, ακόμα και στο σχετικά αθώο θέμα του παράνομου ραδιοφώνου.Ίσως τελικά να είμαι εγώ ο ρομαντικός που θέλει να πιστεύει στην τήρηση του νόμιμου και του δίκαιου εκατέρωθεν.
- The Heart Collector
- Kilobyte level
Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά που γνωρίζω αλλά και την ανακοίνωση του σταθμού , το στούντιο του σταθμού απλώς φιλοξενούνταν στο στέκι λόγω συντροφικών σχέσεων. Ο σταθμός έχει άλλη συνέλευση δική του καθώς και άλλο σημείο βασικής εκπομπής αφού εκπέμπει στο Internet και στους 93.8.
Όσον αφορά το στοχευμένο, θεωρώ ότι είναι ατομικίστικος τρόπος συλλογισμού στη βάση του ότι "εγώ απευθύνομαι σε αυτούς που έχουν τα δικά μου μυαλά και θέλω να συναναστρέφομαι με αυτούς". Το θεωρώ αντικοινωνικό. Το ότι κάποιοι επιλέγουν να διαθέσουν άπειρες ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο αλλά και από την τσέπη τους(μιλάμε για χιλιάδες ευρώ) , για να μιλήσουν, να αλληλεπιδράσουν με την κοινωνία αλλά και να ακουστεί η ίδια η κοινωνία μέσα από αυτό , το θεωρώ αξιότιμο και αξιοσέβαστο.
Όσον αφορά το στοχευμένο, θεωρώ ότι είναι ατομικίστικος τρόπος συλλογισμού στη βάση του ότι "εγώ απευθύνομαι σε αυτούς που έχουν τα δικά μου μυαλά και θέλω να συναναστρέφομαι με αυτούς". Το θεωρώ αντικοινωνικό. Το ότι κάποιοι επιλέγουν να διαθέσουν άπειρες ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο αλλά και από την τσέπη τους(μιλάμε για χιλιάδες ευρώ) , για να μιλήσουν, να αλληλεπιδράσουν με την κοινωνία αλλά και να ακουστεί η ίδια η κοινωνία μέσα από αυτό , το θεωρώ αξιότιμο και αξιοσέβαστο.
Βία στη βία λοιπόν. Και πού θα οδηγήσει αυτό ρε μάγκες? ΠΟΥΘΕΝΑ. Σε κανένα εμφύλιο ίσως. Ο κίνδυνος δεν είναι οι φασίστες. Είναι ο αδαής και βλαμμένος λαός που τους έβαλε στη βουλή. Και ο οποίος όχλος αυξάνεται. Το να έρθει ο φασίστας να με δείρει στην ΑΣΟΕΕ και να είμαι προετοιμασμένος να τον δείρω κι εγώ, σε τι θα ωφελήσει? Να παίξουμε βρωμόξυλο, να κλάψουμε και κανα παλικάρι στην τελική από καμιά μαχαιριά/ροπαλιά, και μετά? Περιμένω να ακούσω, πραγματικά.moody wrote:Επίσης να σημειωθεί ότι μπήκαν με τσεκούρια μέσα στο μαθηματικό-φυσικό και σε ένα άλλο τμήμα,οι φασίστες.Ευτυχώς όμως στο μαθηματικό,συσπειρώθηκαν οι φοιτητές,και τους κυνήγησαν με χάρακες και πετώντας κιμωλίες.................................Οπότε κάτι αντίστοιχο θα κάνουμε και μεις με τα keyboards από τα cslabs,ε ;ja_the_invincible wrote:Πριν μερικούς μήνες στο καποδιστριακό έγινε εισβολή χρυσαυγιτών και παραλίγο να υπάρξουν θύματα.Κάποιος που κάνει αντιφασιστική δράση πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για την φασιστική αντίδραση , και καταλαβαίνεις για τι αντίδραση μιλάμε.Εκτός και αν πιστεύετε ότι η αντιφασιστική δράση δεν χωράει στα πανεπιστήμια οπότε εκεί διαφωνούμε κάθετα και δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε την κουβέντα.
Και επειδή πολύ κουράσαμε το θέμα με την ελευθερία έκφρασης,τι ακριβώς σημαίνει για σας φασισμός ;
Αν γουστάρεις ελευθερία έκφρασης στο πανεπιστήμιο,πρέπει να κρατήσεις τους φασίστες έξω από αυτό.
Εκεί θα καταλήξουμε? Σε επίδειξη δύναμης? Στο πολυτεχνείο οι φοιτητές πήραν καλάζνικοφ για να αντισταθούν στη χούντα?
Δεν υπάρχει καμία τέτοια πλάνη (τουλάχιστον όχι για μένα). Προφανώς οι χρυσαυγίτες σήμερα στοχοποιούν τους μετανάστες αλλά αύριο μπορεί εγώ κι εσύ να είμαστε οι νέοι στόχοι τους για οποιονδήποτε λόγο. Αυτό που λέμε είναι ότι έτσι κι αλλιώς δεν έχουν θέση τα γραφειάκια και τα οπλοστάσια παρατάξεων εντός του πανεπιστημίου επειδή εκμεταλλεύονται το (ανύπαρκτο?) άσυλο του χώρου. Μπορούν να το κάνουν οπουδήποτε κοντά στο σχολή. Απλά το αναφέρουμε, εσείς σκαλώνετε εκεί και το υπερ-αναλύουμε.ja_the_invincible wrote:Η πλάνη είναι ότι ο φασίστας στοχεύει μόνο τον αριστερό/μετανάστη κλπ.Άρα αν δεν υπάρχουν αριστεροί και μετανάστες στο πανεπιστήμιο τότε δεν θα υπάρχει και πρόβλημα με τους φασίστες.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
έβαζε βόμβες ο σημίτηςΕκεί θα καταλήξουμε? Σε επίδειξη δύναμης? Στο πολυτεχνείο οι φοιτητές πήραν καλάζνικοφ για να αντισταθούν στη χούντα?

όπως και να χει τα μέσα που θα χρησιμοποιούν κρίνονται κατα περίπτωση και κατα συγκυρία αν είναι καταλληλα ή όχι.
στα πλαίσα μια ηθικής βεβαίως. δεν θα συμφωνούσα στο να πηγαίνεις να ξεκληρίζεις οικογένιες σαν τον Πολ Ποτ και το καλύτερο σκοπό και να'χεις.
αλλά η αντιφασιστική βία ειδικα (και στο μικρός εύρος που υπάρχει - δεν πυροβολούνται) είναι απαραίτητη κατα τη γνώμη μου. ο φασισμός ιστορικά δε σταμάτησε με λουλούδια. είναι ετσι η φύση του. πρέπει να τσακιστεί αλλιως δεν σταματάει. δεν είναι σαν τις κεντρώες κυβερνησεις που αναζητούν τη συναίνεση και μπορεί αμα διαδηλωσεις και αμα φας και λιγο ξύλο να συγκινηθούν. δεν καταλαβαίνει από τετοια. θελει και το ξύλο του. Μαζι βεβαια με όλα τ αλλα φυσικά (συζήτηση, λυση των κοινωνικων προβληματων πανω στα οποια πατάει, αλληλεγγυη κοκ)
Γύρω γύρω από την ασοεέ σε κάθε πόρτα υπάρχουν ματ και αστυνομικοί σαν να έχουμε νέο καθεστώς σεκιούριτι...
I wanna heal, i wanna feel
σημερα ειχανε στηθει με τη κλούβα δίπλα στη πορτα της σχολής τρεις ΜΑΤατζίδες και όποιον δε τους γούσταρε η φάτσα τους τον ρωταγαν τι θέλει εδώ. από μερικούς ζητήσαν και αστυνομική ταυτότητα με κριτήρια ενδυματολογικά φυσικά. ακόμα και σε κάποιους από τους υπαλληλους του φωτοτυπικου της σχολής έκαναν ερωτήσεις. ενώ απείλησαν ενα παιδι που τους ρωτουσε τι θέλουν εδώ με προσαγωγή....
επίσης υπάλληλος της σχολης μας ειπε οτι ειδε τη σημανση τη Παρασκευή να παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα από τους χώρους των πολιτικών στεκιών!!
επίσης υπάλληλος της σχολης μας ειπε οτι ειδε τη σημανση τη Παρασκευή να παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα από τους χώρους των πολιτικών στεκιών!!
Α αυτοί έχουν ξεφύγει τελείως.Greg wrote:σημερα ειχανε στηθει με τη κλούβα δίπλα στη πορτα της σχολής τρεις ΜΑΤατζίδες και όποιον δε τους γούσταρε η φάτσα τους τον ρωταγαν τι θέλει εδώ. από μερικούς ζητήσαν και αστυνομική ταυτότητα με κριτήρια ενδυματολογικά φυσικά. ακόμα και σε κάποιους από τους υπαλληλους του φωτοτυπικου της σχολής έκαναν ερωτήσεις. ενώ απείλησαν ενα παιδι που τους ρωτουσε τι θέλουν εδώ με προσαγωγή....
MpoMp @ Discord
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Εδώ οι άλλοι πήραν πούλμαν να πάνε να χειροκροτήσουν τον πρεζέμπορο.
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
?this is where you enter explanation.PASCAL wrote:Εδώ οι άλλοι πήραν πούλμαν να πάνε να χειροκροτήσουν τον πρεζέμπορο.
για τους μπάτσους που χειροκροτούσαν το πρεζεμπορο: http://tvxs.gr/news/ellada/astynomikon- ... narkotikon
ενημέρωση για τη μαζική πορεία που έγινε χθες ενάντια στην εισβολή στην ΑΣΟΕΕ: https://athens.indymedia.org/front.php3 ... id=1446635
ενημέρωση για τη μαζική πορεία που έγινε χθες ενάντια στην εισβολή στην ΑΣΟΕΕ: https://athens.indymedia.org/front.php3 ... id=1446635
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Ααα thanks δεν το είχα τσεκάρει.Greg wrote:για τους μπάτσους που χειροκροτούσαν το πρεζεμπορο: http://tvxs.gr/news/ellada/astynomikon- ... narkotikon
- nachos
- Gbyte level
Μου θυμίζει λίγο κάτι χαϊβάνια, που όταν ένας πολιτικός εμπλέκεται σε σκάνδαλο, πιστεύουν πως ό,τι ακούγεται έχει σαν στόχο την πολιτική εξόντωσή του.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Δεν ήθελα να ασχοληθώ καθόλου με αυτό το θέμα, μιας και ποιος λέει και πράττει την αλήθεια είναι κάτι το οποίο συμφωνούμε ότι διαφωνούμε όλοι μας.
Σήμερα όμως είδα μπροστά στα μάτια μου το εξής περιστατικό:
Είχα μάθημα στη 13:00 στο αμφιθέατρο Β , η σχολή ήταν περικυκλωμένη με Ματ (πιο συγκεκριμένα στην Δεριγνύ, Μαυροματαίων και Αντωνιάδου) οι οποίοι όμως είχαν κάνει πηγαδάκια, άλλοι κάπνιζαν άλλοι καθόντουσαν, γενικά δεν το χαρακτήριζα και εμπόλεμο το κλίμα) κανείς από δαύτους δεν με εμπόδισε να μπω στη σχολή ούτε με σταμάτησε να με ρωτήσει το οτιδήποτε. Μπροστά στα μάτια των Ματ περνούσαν άτομα άσχετα με το πανεπιστήμιο με λοστούς (σουρεάλ κατασταση) , και μαζεύονταν με άλλα ήδη υπάρχοντα άτομα στο προαύλιο της σχολής. Λοιπόν αφού φτάνω στο αμφιθέατρο Β συναντώ δύο συμφοιτήτριες και αναρωτιόμασταν τι γίνεται ... εκείνη τη στιγμή κατεβαίνει από τον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου ο κ. Γιακουμμάκης μαζί με πάλι άσχετα μέλη του πανεπιστημίου, ίσως και κάποιους φοιτητές που έχω ξαναδεί στη σχολή οι οποίοι των έσπρωχναν τον έβριζαν , π****η μ*****κα και άλλα σχετικά... "Κοίτα τι έκανες... δίωξε τους μπάτσους από τη σχολή αν πάθει κάτι κάποιος φοιτητής κάτι από μπάτσο θα γίνει χαμός κτλ κτλ..."
Μαζί με τις άλλες κοπέλες τους φωνάζαμε τι γίνεται και να σταματήσουν να φωνάζουν έτσι ... λοιπόν έρχεται μια κοπέλα και μας ζητάει το λόγο, εμείς προσπαθούμε να συζητήσουμε μαζί της και τη ρωτάμε γιατί το κάνουν αυτό και μου λέει "Ο πρύτανης της σχολής ΣΟΥ άφησε τους μπάτσους να μπουν εδώ μέσα" τη στιγμή που της εξηγώ περί εντολή εισαγγελέα και ότι δεν φταίει απλά ένας πρύτανης...της λέει μια κοπέλα δίπλα ότι "ναι αν είναι να μπαίνει όποιος να'ναι εδώ μέσα (εννοώντας τους μικροπωλητές) τι να κάνει" και τη ρωτάει "Έχεις πρόβλημα με τους μαύρους;" και της απαντάει η κοπέλα "Οταν μπαίνουν στη σχολή έχω πρόβλημα" και αφού της απαντάει "Αντε μη σου χώσω καμία " φωνάζει δύο φίλους της που συμμετείχαν στον προηγούμενο τραμπουκισμό και τους λέει το εξής " Εδώ οι κοπέλες έχουν πρόβλημα με τους μαύρους"
Τέλος πάντων αφού της λέω ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τους μαύρους, κάτι πήγε να μου πεί και της απάντησα "Καλά καλά", μου απαντάει "Μη μου γελάς εμένα !!" και φεύγει.
Επαναλαμβάνω ότι το θέμα εδώ δεν είναι ποιος έχει δίκιο και τι έχει γίνει κτλ... αλλά είναι δυνατόν να υπάρχουν άτομα που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο , ελεύθερα σκεπτόμενα και μπλα μπλα μπλα και να φέρονται έτσι σε φοιτητές και καθηγητές επειδή έτσι γουστάρουν ή έτσι πιστεύουν. Συγγνώμη, αλλά η συμπεριφορά τους προς τον κ. Γιακουμμάκη και σε εμάς δεν διαφέρει καθόλου από τη συμπεριφορά των αντίστοιχων αμόρφωτων Ματατζήδων στις πορείες. Όχι τίποτα άλλο, αν έχουν έστω και λίγο δίκιο σίγουρα έτσι το χάνουν!!
Προσωπικά , προσβλήθηκα και σαν άτομο και σαν φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ βλέποντας ότι έχουμε επιτρέψει παράλογες ενέργειες και από τους ΜΕΝ και από τους δε.Και ναι το πανεπιστήμιο είναι δημόσιο περιούσια και χώρος ιδεών αλλά προτεραιότητα έχουν οι φοιτητές και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Ότι συμβαίνει εναντίον του πανεπιστήμιου εμείς το πληρώνουμε, είτε με χαμένες μέρες μαθημάτων είτε με τέτοια περιστατικά. Ίσως κάποιοι πουν ότι σε τέτοιες μέρες που ζούμε σαν χώρα το τελευταίο που έπρεπε να σε νοιάζει είναι το μάθημα και η σχολή αλλά αλίμονο αν δεν είχαμε και αυτό.
Σήμερα όμως είδα μπροστά στα μάτια μου το εξής περιστατικό:
Είχα μάθημα στη 13:00 στο αμφιθέατρο Β , η σχολή ήταν περικυκλωμένη με Ματ (πιο συγκεκριμένα στην Δεριγνύ, Μαυροματαίων και Αντωνιάδου) οι οποίοι όμως είχαν κάνει πηγαδάκια, άλλοι κάπνιζαν άλλοι καθόντουσαν, γενικά δεν το χαρακτήριζα και εμπόλεμο το κλίμα) κανείς από δαύτους δεν με εμπόδισε να μπω στη σχολή ούτε με σταμάτησε να με ρωτήσει το οτιδήποτε. Μπροστά στα μάτια των Ματ περνούσαν άτομα άσχετα με το πανεπιστήμιο με λοστούς (σουρεάλ κατασταση) , και μαζεύονταν με άλλα ήδη υπάρχοντα άτομα στο προαύλιο της σχολής. Λοιπόν αφού φτάνω στο αμφιθέατρο Β συναντώ δύο συμφοιτήτριες και αναρωτιόμασταν τι γίνεται ... εκείνη τη στιγμή κατεβαίνει από τον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου ο κ. Γιακουμμάκης μαζί με πάλι άσχετα μέλη του πανεπιστημίου, ίσως και κάποιους φοιτητές που έχω ξαναδεί στη σχολή οι οποίοι των έσπρωχναν τον έβριζαν , π****η μ*****κα και άλλα σχετικά... "Κοίτα τι έκανες... δίωξε τους μπάτσους από τη σχολή αν πάθει κάτι κάποιος φοιτητής κάτι από μπάτσο θα γίνει χαμός κτλ κτλ..."
Μαζί με τις άλλες κοπέλες τους φωνάζαμε τι γίνεται και να σταματήσουν να φωνάζουν έτσι ... λοιπόν έρχεται μια κοπέλα και μας ζητάει το λόγο, εμείς προσπαθούμε να συζητήσουμε μαζί της και τη ρωτάμε γιατί το κάνουν αυτό και μου λέει "Ο πρύτανης της σχολής ΣΟΥ άφησε τους μπάτσους να μπουν εδώ μέσα" τη στιγμή που της εξηγώ περί εντολή εισαγγελέα και ότι δεν φταίει απλά ένας πρύτανης...της λέει μια κοπέλα δίπλα ότι "ναι αν είναι να μπαίνει όποιος να'ναι εδώ μέσα (εννοώντας τους μικροπωλητές) τι να κάνει" και τη ρωτάει "Έχεις πρόβλημα με τους μαύρους;" και της απαντάει η κοπέλα "Οταν μπαίνουν στη σχολή έχω πρόβλημα" και αφού της απαντάει "Αντε μη σου χώσω καμία " φωνάζει δύο φίλους της που συμμετείχαν στον προηγούμενο τραμπουκισμό και τους λέει το εξής " Εδώ οι κοπέλες έχουν πρόβλημα με τους μαύρους"

Τέλος πάντων αφού της λέω ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τους μαύρους, κάτι πήγε να μου πεί και της απάντησα "Καλά καλά", μου απαντάει "Μη μου γελάς εμένα !!" και φεύγει.

Επαναλαμβάνω ότι το θέμα εδώ δεν είναι ποιος έχει δίκιο και τι έχει γίνει κτλ... αλλά είναι δυνατόν να υπάρχουν άτομα που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο , ελεύθερα σκεπτόμενα και μπλα μπλα μπλα και να φέρονται έτσι σε φοιτητές και καθηγητές επειδή έτσι γουστάρουν ή έτσι πιστεύουν. Συγγνώμη, αλλά η συμπεριφορά τους προς τον κ. Γιακουμμάκη και σε εμάς δεν διαφέρει καθόλου από τη συμπεριφορά των αντίστοιχων αμόρφωτων Ματατζήδων στις πορείες. Όχι τίποτα άλλο, αν έχουν έστω και λίγο δίκιο σίγουρα έτσι το χάνουν!!
Προσωπικά , προσβλήθηκα και σαν άτομο και σαν φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ βλέποντας ότι έχουμε επιτρέψει παράλογες ενέργειες και από τους ΜΕΝ και από τους δε.Και ναι το πανεπιστήμιο είναι δημόσιο περιούσια και χώρος ιδεών αλλά προτεραιότητα έχουν οι φοιτητές και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Ότι συμβαίνει εναντίον του πανεπιστήμιου εμείς το πληρώνουμε, είτε με χαμένες μέρες μαθημάτων είτε με τέτοια περιστατικά. Ίσως κάποιοι πουν ότι σε τέτοιες μέρες που ζούμε σαν χώρα το τελευταίο που έπρεπε να σε νοιάζει είναι το μάθημα και η σχολή αλλά αλίμονο αν δεν είχαμε και αυτό.
Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι και αυτά τα αριστερά και/ή αναρχικά αποβράσματα, φασισταριό είναι.
MpoMp @ Discord