X-ray wrote: ....
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στη "Δημοκρατία". Αν θέλουμε να έχουμε δηλαδή. Όλες οι απόψεις χωράνε...
Γι' αυτό είπα για 3η φορά. Το 1) ήταν λάθος τρόπος για να πω πρώτον χαχα!X-ray wrote: ......
Το θέμα είναι, και γι αυτό το τόνισα με Caps, ΑΝ θες πραγματικά δημοκρατία ποιος είσαι εσύ να κρίνεις ποιες απόψεις είναι σωστές και ποιες λάθος;
Με ποιες ηθικές αξίες κρίνεις τις απόψεις άλλων ανθρώπων;
.....
Παμε μια 3η φορα: ΑΝ θες πραγματική Δημοκρατία.
Εγώ δεν έχω πειστεί ότι δουλεύει σίγουρα. Όσο αξιοθαύμαστες και αν είναι οι αρχές της.
....
Και επίσης όταν είπα ποιος είσαι εσύ να κρίνεις και γενικά το ότι μίλησα στο δεύτερο ενικό ήταν λίγο περίεργο.

Κυρίως γιατί δεν μιλούσα για σένα συγκεκριμένα. Αλλιώς ακούγεται λίγο επιθετικό. Μιλούσα γενικά...
Όσο για το παράδειγμα με την Αυστραλία: Ξέρω τι θέλεις να πεις και συμφωνώ μαζί σου. Απλά εγώ είπα για εθνιστές με την έννοια που ανέφερε ο Mpomp. Το ότι θέλεις το καλό για το κράτος σου και δεν πιστεύεις ίσως στην παγκοσμιοποίηση σαν κάτι θετικό δεν σημαίνει ότι είσαι ρατσιστής, απάνθρωπος και φασίστας. Δεν με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ τέτοια άτομα. Μιλούσα πάντα στα πλαίσια της Δημοκρατίας που ανέφερα που έχει σαν βασική αρχή να μην καταπατάς τα δικαιώματα κανενός..
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι φαινόμενα ρατσισμού, βίας κλπ δεν είναι Δημοκρατικά και δεν ταιριάζουν, όχι μόνο στο σήμερα, άλλα ούτε καν στο χθες.