Εξαρθρώνεται η Χρυσή Αυγή

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
X-ray
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Εξαρθρώνεται η Χρυσή Αυγή

Post by X-ray » Fri Oct 04, 2013 2:38 pm

X-ray wrote: ....
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στη "Δημοκρατία". Αν θέλουμε να έχουμε δηλαδή. Όλες οι απόψεις χωράνε...
X-ray wrote: ......
Το θέμα είναι, και γι αυτό το τόνισα με Caps, ΑΝ θες πραγματικά δημοκρατία ποιος είσαι εσύ να κρίνεις ποιες απόψεις είναι σωστές και ποιες λάθος;
Με ποιες ηθικές αξίες κρίνεις τις απόψεις άλλων ανθρώπων;
.....
Παμε μια 3η φορα: ΑΝ θες πραγματική Δημοκρατία.
Εγώ δεν έχω πειστεί ότι δουλεύει σίγουρα. Όσο αξιοθαύμαστες και αν είναι οι αρχές της.
....
Γι' αυτό είπα για 3η φορά. Το 1) ήταν λάθος τρόπος για να πω πρώτον χαχα!

Και επίσης όταν είπα ποιος είσαι εσύ να κρίνεις και γενικά το ότι μίλησα στο δεύτερο ενικό ήταν λίγο περίεργο. :???:
Κυρίως γιατί δεν μιλούσα για σένα συγκεκριμένα. Αλλιώς ακούγεται λίγο επιθετικό. Μιλούσα γενικά...

Όσο για το παράδειγμα με την Αυστραλία: Ξέρω τι θέλεις να πεις και συμφωνώ μαζί σου. Απλά εγώ είπα για εθνιστές με την έννοια που ανέφερε ο Mpomp. Το ότι θέλεις το καλό για το κράτος σου και δεν πιστεύεις ίσως στην παγκοσμιοποίηση σαν κάτι θετικό δεν σημαίνει ότι είσαι ρατσιστής, απάνθρωπος και φασίστας. Δεν με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ τέτοια άτομα. Μιλούσα πάντα στα πλαίσια της Δημοκρατίας που ανέφερα που έχει σαν βασική αρχή να μην καταπατάς τα δικαιώματα κανενός..
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι φαινόμενα ρατσισμού, βίας κλπ δεν είναι Δημοκρατικά και δεν ταιριάζουν, όχι μόνο στο σήμερα, άλλα ούτε καν στο χθες.
shrinked image
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Fri Oct 04, 2013 5:44 pm

Συγνωμη μια,

Ολοι μιλατε για τον Εθνισμο, το Εθνικισμο και τον Ναζισμο λες και ειναι levels του ιδιου πραγματος... Δεν ειναι...

Μεχρι και πριν απο λιγα χρονια θυμαμαι, μας εξηγουσαν οι καθηγιτες μας (οι δικοι μου τουλαχιστον) τι τεραστια διαφορα εχει ο Εθνισμος, (το να εισαι περιφανος για την πατριδα σου) απο τον Εθνικισμο (το να εισαι περιφανος για την πατριδα σου εναντι των αλλων), και το πως απο αυτες τις 3 λεξεις "εναντι των αλλων" εχουν γινει καποια απο τα χειροτερα εγκληματα της ανθρωποτητας. Επισης ο Ναζισμος η αλλιως Εθνικοσοσιαλισμος (που ειναι η πραγματικη του ορολογια) ειναι μια ακραια πολιτικη του Εθνικισμου. Οπωσδηποτε οχι η μοναδικη, ο Φασισμος ειναι μια αλλη ας πουμε. Νομιζω οτι εχουμε χασει λιγο την εννοια των λεξεων. Τους ακουμε τοσον καιρο να λενε οτι ειναι περιφανοι εθνικιστες και εχουμε ξεχασει το τι σημαινει πραγματικα αυτο, το ποσο κακο εχει κανει στην ανθρωποτητα.

Εχουμε χωρο για οποιαδηποτε απο αυτα τα πραγματα στην σημερινη κοινωνια? Σαφως και οχι. Αλλα για δες που εχουμε!

Γιατι τους εχουμε λοιπον? Well...

Ας δουμε ως reference μια ποια ειναι τα αιτια του δευτερου παγκοσμιου πολεμου. (not really αλλα τουλαχιστον στην Ευρωπη)
α) Ο Χιτλερ παραβιασε τα συνορα της Πολωνιας, για να εξαπλωσει την αρεια φυλη στην Ευρωπη!
β) Οι Εθνικιστικες δυναμεις της ευρωπης ηθελαν να εξαπλωσουν την ιδεολογια τους.
γ) Ο πληθυσμος των Γερμανων ειχε μαγαλωσει τοσο πολυ, που δεν υπηρχε αρκετη γη στην γρεμανια για να τους θρεψει ολους!

Η σωστη απαντηση ειναι το γ

Ναι θα ηταν πολυ ωραια αν ολοι οι Ενθικιστες του κοσμου ειχαν μια ιδεολογια αλλα διστυχως δεν εχουν.
Ειναι απλα το αποτελεσμα μιας κοινωνικης καταστασης... Και αυτη ειναι τελικα αυτη που τους τρεφει...
Elementary OS
X-ray
Mbyte level
Mbyte level

Post by X-ray » Fri Oct 04, 2013 7:37 pm

X-ray wrote: ....
θυμάμαι καλά, κάτι μας έλεγε μια φιλόλογος στο λύκειο σχετικά με την ρίζα αυτής της κατάληξης ότι δηλώνει κάτι με αρνητική έννοια (εθνικιστής, λαϊκιστής κλπ), αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω recover από τη μνήμη το full lecture.. :lol:
Τώρα πως καταλήξαμε σήμερα να λέμε "είμαι εθνικιστής" και να υπερηφανευόμαστε κιόλας δεν ξέρω. Ξέρω δηλαδή, μάλλον αυτοί που το λένε δεν πρόσεχαν και πολύ στο μάθημα εκείνο χαχαχ!

Εθνιστής μάλλον είναι αυτό που θα ήθελαν να πουν όλοι αυτοί αλλά δεν τους βγαίνει.
....
ThOdOr1s wrote:Συγνωμη μια,

Ολοι μιλατε για τον Εθνισμο, το Εθνικισμο και τον Ναζισμο λες και ειναι levels του ιδιου πραγματος... Δεν ειναι...

Μεχρι και πριν απο λιγα χρονια θυμαμαι, μας εξηγουσαν οι καθηγιτες μας (οι δικοι μου τουλαχιστον) τι τεραστια διαφορα εχει ο Εθνισμος, (το να εισαι περιφανος για την πατριδα σου) απο τον Εθνικισμο (το να εισαι περιφανος για την πατριδα σου εναντι των αλλων), και το πως απο αυτες τις 3 λεξεις "εναντι των αλλων" εχουν γινει καποια απο τα χειροτερα εγκληματα της ανθρωποτητας. Επισης ο Ναζισμος η αλλιως Εθνικοσοσιαλισμος (που ειναι η πραγματικη του ορολογια) ειναι μια ακραια πολιτικη του Εθνικισμου. Οπωσδηποτε οχι η μοναδικη, ο Φασισμος ειναι μια αλλη ας πουμε. Νομιζω οτι εχουμε χασει λιγο την εννοια των λεξεων. Τους ακουμε τοσον καιρο να λενε οτι ειναι περιφανοι εθνικιστες και εχουμε ξεχασει το τι σημαινει πραγματικα αυτο, το ποσο κακο εχει κανει στην ανθρωποτητα.
Μπράβο, πρόσεχες και εσύ στο μάθημα! :lol:
shrinked image
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Fri Oct 04, 2013 7:52 pm

ThOdOr1s wrote: Ναι θα ηταν πολυ ωραια αν ολοι οι Ενθικιστες του κοσμου ειχαν μια ιδεολογια αλλα διστυχως δεν εχουν.
haha, το προβλημα ειναι ακριβώς αυτό, ο εθνικισμός υποτιμά την δυναμη των γειτονικων εθνικισμών...
που θα πάει θα το δουμε...
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Fri Oct 04, 2013 10:55 pm

X-ray wrote: Μπράβο, πρόσεχες και εσύ στο μάθημα! :lol:
Χαχαχαχαχαχαχαχα... always! :lol:
Elementary OS
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Fri Oct 04, 2013 10:59 pm

X-ray wrote:Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στη "Δημοκρατία". Αν θέλουμε να έχουμε δηλαδή. Όλες οι απόψεις χωράνε και πρέπει να ακούγονται εφόσον δεν καταπατούν τα δικαιώματα των άλλων και δεν ακυρώνουν την ίδια τη Δημοκρατία.
Ο εθνισμός που είπε ο Mpomp χωράει και παρά χωράει. Άσχετο που οι Χρυσαυγίτες ΔΕΝ είναι εθνιστές / εθνικιστές (όπως θες πες τους). Είναι απλά φασίστες. Και ο φασισμός ΔΕΝ χωράει σε μια Δημοκρατία.
Σωστά τα λες, αλλά κάνεις ένα βασικό λάθος. Δημοκρατία δεν είχαμε ποτέ στην Ελλάδα. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται αν το κοιτάξεις σφαιρικά το θέμα. Αυτό που ζούμε τώρα, πριν, και μετά την χούντα του '73 δεν λέγεται δημοκρατία. Όλα αυτά τα χρόνια, οι βασικές αρχές της δημοκρατίας καταρρίπονται, όπως η ελευθεροτυπία, η πολυφωνία, η σωστή και πλουραστική ενημέρωση απ'τα ΜΜΕ, η αξιοκρατία, οι σωστοί νόμοι (και όχι απάνθρωπα μέτρα) και η αντίστοιχη εφάρμογή τους, η ομαλή κοινωνική ζωή, ο σεβασμός στους θεσμούς, κ.ο.κ. Το μόνο που ισχύει, τώρα, πλέον, είναι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλαίγεσθαι, αλλά ακόμα και για αυτό επέτρεψε μου να κρατώ κάποιες επιφυλάξεις.
ImageImage
student
bit level
bit level

Post by student » Sat Oct 05, 2013 3:03 am

Αριωνας wrote:
X-ray wrote:Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στη "Δημοκρατία". Αν θέλουμε να έχουμε δηλαδή. Όλες οι απόψεις χωράνε και πρέπει να ακούγονται εφόσον δεν καταπατούν τα δικαιώματα των άλλων και δεν ακυρώνουν την ίδια τη Δημοκρατία.
Ο εθνισμός που είπε ο Mpomp χωράει και παρά χωράει. Άσχετο που οι Χρυσαυγίτες ΔΕΝ είναι εθνιστές / εθνικιστές (όπως θες πες τους). Είναι απλά φασίστες. Και ο φασισμός ΔΕΝ χωράει σε μια Δημοκρατία.
Σωστά τα λες, αλλά κάνεις ένα βασικό λάθος. Δημοκρατία δεν είχαμε ποτέ στην Ελλάδα. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται αν το κοιτάξεις σφαιρικά το θέμα. Αυτό που ζούμε τώρα, πριν, και μετά την χούντα του '73 δεν λέγεται δημοκρατία. Όλα αυτά τα χρόνια, οι βασικές αρχές της δημοκρατίας καταρρίπονται, όπως η ελευθεροτυπία, η πολυφωνία, η σωστή και πλουραστική ενημέρωση απ'τα ΜΜΕ, η αξιοκρατία, οι σωστοί νόμοι (και όχι απάνθρωπα μέτρα) και η αντίστοιχη εφάρμογή τους, η ομαλή κοινωνική ζωή, ο σεβασμός στους θεσμούς, κ.ο.κ. Το μόνο που ισχύει, τώρα, πλέον, είναι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλαίγεσθαι, αλλά ακόμα και για αυτό επέτρεψε μου να κρατώ κάποιες επιφυλάξεις.
Όταν λέμε δημοκρατία εννοούμε να προσεγγίσουμε τη δημοκρατία. Αν νομίζεις πως στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία μπορείς να δεις δεκάδες άλλα κράτη που δεν έχουν τα δικαιώματα και τα καλά που απολαμβάνουμε σε αυτή τη χώρα. Το θέμα είναι πόσο ισχυρή είναι η δημοκρατία μας και αυτό έχει να κάνει καθαρά από το επίπεδο της παιδείας των πολιτών. Και ως γνωστόν το επίπεδο παιδείας του μέσου Έλληνα είναι χαμηλό. Η δημοκρατία υπάρχει σε αυτή τη χώρα κατά την ταπεινή μου γνώμη αλλά πιστεύω ότι οι ίδιοι οι έλληνες δεν είναι αρκετά δημοκράτες και μισούν ο,τιδήποτε έχει να κάνει με το κοινό καλό. Ο κάθε πολίτης σκέφτεται τόσο εγωιστικά και τελικά το σημείο ισσοροπιας που επιτυγχάνεται δε μεγιστοποιεί το συνολικό κοινωνικό όφελος. Και Σύνταγμα και νόμοι και τα πάντα υπάρχουν απλώς δεν τα σεβόμαστε. Ας αφήσουμε την καημένη τη δημοκρατία που τόσο την έχουμε κρίνει και ας σκεφτούμε αν ο καθένας μας μπορεί και θέλει να την αντέξει.
Τώρα το φαινόμενο ΧΑ είναι απότοκος της σήψης της κοινωνίας μας σε πολλούς τομείς. Άρχισε η κοινωνική κρίση, πολιτική, οικονομική και τέλος φάνηκε και η ΧΑ. Η ΧΑ δε γεννήθηκε από την κρίση αλλά βρήκε αφορμή την οικονομική κρίση. Η ΧΑ υπήρχε μέσα μας και γιγαντώθηκε όλα αυτά τα χρόνια της ευμάρειας και βρήκε δικαιολογία να ξεπηδήσει όταν μείναμε άνεργοι. Πριν δεν ήταν chic, τότε chic ήταν ο φραπές,το σκυλάδικο. Τώρα η ΧΑ είναι πολύ in, είναι το συστημικό αντισυστημικό κόμμα που το θρέφουν σχεδόν όλα τα άλλα κόμματα. Στη βουλή αντί να συζητάνε για το ποια θα είναι η θέση της χώρας στη σύγχρονη παγκόσμια οικονομία, συζητάνε λες και τσακώνονται οπαδοί σε καφενέ. Μηδέν κατάρτιση, μόρφωση, παιδεία, όραμα, ευφυία. Ένα μάτσο γερασμένα και φανατισμένα μυαλά. Και μαζί με αυτούς η ΧΑ, οι μπράβοι της νύχτας που ζήτησαν και αυτοί το μερίδιο τους από αυτή την έρμη τη δημοκρατία. Η μόνη σωτηρία είναι τα νέα μυαλά που θα τσακίσουν όλες τις παλιές άκαμπτες αντιλήψεις, άνθρωποι που θα μπουν εκεί αξιοκρατικά. Θα γίνει αυτό ποτέ; Αν γίνει, τότε κερδίσαμε το παιχνίδι!
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Sat Oct 05, 2013 4:12 am

student wrote:Όταν λέμε δημοκρατία εννοούμε να προσεγγίσουμε τη δημοκρατία. Το θέμα είναι πόσο ισχυρή είναι η δημοκρατία μας και αυτό έχει να κάνει καθαρά από το επίπεδο της παιδείας των πολιτών. Και ως γνωστόν το επίπεδο παιδείας του μέσου Έλληνα είναι χαμηλό. Η δημοκρατία υπάρχει σε αυτή τη χώρα κατά την ταπεινή μου γνώμη αλλά πιστεύω ότι οι ίδιοι οι έλληνες δεν είναι αρκετά δημοκράτες και μισούν ο,τιδήποτε έχει να κάνει με το κοινό καλό. Ο κάθε πολίτης σκέφτεται τόσο εγωιστικά και τελικά το σημείο ισσοροπιας που επιτυγχάνεται δε μεγιστοποιεί το συνολικό κοινωνικό όφελος. Και Σύνταγμα και νόμοι και τα πάντα υπάρχουν απλώς δεν τα σεβόμαστε. Ας αφήσουμε την καημένη τη δημοκρατία που τόσο την έχουμε κρίνει και ας σκεφτούμε αν ο καθένας μας μπορεί και θέλει να την αντέξει.
Η δημοκρατία, όπως την ξέρουμε. υπήρχε στην Αρχαία Ελλάδα και πλέον μόνο στα χαρτιά. Συμφωνούμε όλοι μας ότι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης που είναι ανίκανοι και δεν μπορούν να εφαρμόσουν τόσα χρόνια το απλό δημοκρατικό καθεστώς όπως το ξέρουμε. Το Σύνταγμα και οι νόμοι καταπαντώνται και αυτό που σου λέω έχει γίνει επανελλειμμένα στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Αν έχει τύχει να παρακολουθήσει το κουκλοθέατρο με τους 300 ψεύτες, θα πρέπει να το έχεις παρατηρήσει και εσύ αυτό που σου λέω. Θα πρότεινα να μην βιαστείς να κατηγορήσεις τους απλούς Έλληνες πολίτες εν γένει για το αν είναι αυτοί καθ'αυτοί όντως δημοκράτες ή οχι, συμπεριλαβανομένου και εμένα, αλλά να κρίνεις πρώτα τους 300, καθώς αυτοί είναι που καθορίζουν κάθε φορά για τη θέσπιση ή μη του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ότι ο καθένας μπορεί να σκέφτεται εγωιστικά, δεν είναι απαραίτητα κακό. Επίσης, το "χαμηλό", όπως λες, μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων είναι πάντα σχετικό, γιατί μην ξεχνάμε ότι και η ελληνική νοοτροπία αλλά και η σχετική επικοινωνία και κατανόηση καθηγητή-μαθητή παίζει ουσιώδες ρόλο στην επιτυχία του Έλληνα μαθητή σε επιμορφωτικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Και φίλε μου, όσο υπάρχουν νόμοι και ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, ακόμα και οι ίδιοι οι νομοθέτες που έχουν συντελέσει στην πραγματοποίηση τους, τότε δεν νοείται να λέμε ότι υπάρχει δημοκρατία για κανένα λόγο.
student wrote:Αν νομίζεις πως στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία μπορείς να δεις δεκάδες άλλα κράτη που δεν έχουν τα δικαιώματα και τα καλά που απολαμβάνουμε σε αυτή τη χώρα.
Δε νομίζω. Είμαι σίγουρος. Είναι γνωστό σχεδόν από όλους τους Έλληνες. Δεν είναι τίποτα καινούριο. Δηλαδή, εσύ μου λες ότι αυτό που ζούμε τώρα λέγεται δημοκρατία;;; :smt018 :smt018 Και αν ναι, με ποια κριτήρια; Επίσης, ποια καλά βλέπεις εσύ που απολαμβάνουμε σ'αυτή τη χώρα που δεν τα βλέπουμε όλοι εμείς;;; Και τέλος, με ποια χώρα ακριβώς μας συγκρίνεις; Tην Ζιμπάμπουε;
ImageImage
X-ray
Mbyte level
Mbyte level

Post by X-ray » Sat Oct 05, 2013 12:56 pm

Αριωνας wrote: Η δημοκρατία, όπως την ξέρουμε. υπήρχε στην Αρχαία Ελλάδα και πλέον μόνο στα χαρτιά.
Από τη στιγμή που υπάρχει έστω και στα χαρτιά, δικαιούμαστε να αξιώνουμε ότι αυτή συνεπάγεται.
Παραφράζοντας τον student - Αν δεν μπορούμε να έχουμε 100% Δημοκρατία, το 50% είναι καλύτερο από το 20% (if you know what i mean :-D )
shrinked image
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Sat Oct 05, 2013 1:48 pm

Αριωνας wrote:Η δημοκρατία, όπως την ξέρουμε. υπήρχε στην Αρχαία Ελλάδα και πλέον μόνο στα χαρτιά.
Δημοκρατια δεν υπηρχε ποτε στην αρχαια Ελλαδα, η στην αρχαια Αθηνα ya know. Ειναι ενας ελληνικος μυθος! Ο Δημος της αρχαιας Αθηνας, ηταν λιγοτερος απο το 30% των κατοικων της, κυριως επειδη οι υπολοιποι ηταν δουλοι και γυναικες. Και εδω αναθεωρομε λιγο τι σημαινει δημοκρατια.
Αριωνας wrote: Δε νομίζω. Είμαι σίγουρος. Είναι γνωστό σχεδόν από όλους τους Έλληνες. Δεν είναι τίποτα καινούριο. Δηλαδή, εσύ μου λες ότι αυτό που ζούμε τώρα λέγεται δημοκρατία;;; :smt018 :smt018 Και αν ναι, με ποια κριτήρια; Επίσης, ποια καλά βλέπεις εσύ που απολαμβάνουμε σ'αυτή τη χώρα που δεν τα βλέπουμε όλοι εμείς;;; Και τέλος, με ποια χώρα ακριβώς μας συγκρίνεις; Tην Ζιμπάμπουε;
Δημοκρατια ειναι 3 πραγματα: ελευθερια, ισοτητα, σημμετοχη στη ληψη αποφασεων. Ελευθερια δηλαδη οτι μπορω να εκφραζομαι, να πρατω οπως νομιζω, και να εχω οποιαδηποτε αποψη επιθυμω, αλλα χωρις να αναιρω το δικαιωμα στην ελευθερια οποιουδηποτε αλλου ανθρωπου. Ισοτητα οτι εγω ειμαι ισος με καθε αλλον ανθρωπο στα ματια της πολιτιας (true οτι εχουμε παραδειγματα στην ελλαδα που αυτο δεν συμβαινει) και σημμετοχη στη ληψη αποφασεων. Αυτο λιγοι το εχουν καταλαβει διστυχως. Ολους αυτους, καπιοιος τους ψηφησε, και καποιος εξακολουθει να τους ψηφηζει. Εσυ εχεις καθε δικαιωμα να μην το κανεις...
Αυτο σημαινει δημοκρατια. ειναι και τα 3 πραγματα οχι μονο το 3ο. Εκει τελειωνει ο μυθος της αρχαιας Αθηνας.

Επισης, ναι με την Ζιμπαμπουε μας συγκρινει. BTW, η Ζιμπαμπουε, Προεδρικη Δημοκρατια. Εχουν ενα θεμα με τα δικαιωματα εκει κατω, αλλα την εχουν προστατεψει τη δημοκρατια τους απο 1 πολυ μεγαλο πραξικοπημα το 2007. Μην συγκρινεις... Μακαρι να ειχαμε και εμεις τετοια μυαλα στα 30 μας πρωτα χρονια σαν ανεξαρτητο κρατος...
Elementary OS
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Sat Oct 05, 2013 3:47 pm

Γεια σου ρε Θοδωρή, που είσαι στο μυαλό όλων. Θα προτιμούσα όμως να ακούσω απάντηση απ'τον ίδιο τον student άμα δεν σε πειράζει σχετικά με την ερώτηση μου. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης θέμα με την Ζιμπάμπουε. Αστειολογόντας την ανέφερα ενδεικτικά.
ThOdOr1s wrote:Δημοκρατια δεν υπηρχε ποτε στην αρχαια Ελλαδα, η στην αρχαια Αθηνα ya know. Ειναι ενας ελληνικος μυθος! Ο Δημος της αρχαιας Αθηνας, ηταν λιγοτερος απο το 30% των κατοικων της, κυριως επειδη οι υπολοιποι ηταν δουλοι και γυναικες. Και εδω αναθεωρομε λιγο τι σημαινει δημοκρατια.
Ξεχνάς μάλλον πολύ εύκολα σε ποια χώρα πρωτοθεσπίστηκε ο θεσμός του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αθηναϊκή Δημοκρατία

Δημοκρατία υπήρχε ανέκαθεν στην Αρχαία Ελλάδα, απ'όπου και ξεκίνησε. Αμφισβητείς την ιστορία της ίδιας της χώρας σου; Oι ξένοι το πιστεύουν. Εσύ γιατί όχι; lol
ImageImage
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD

Post by Gewitter » Sat Oct 05, 2013 3:53 pm

Αριωνας wrote:Γεια σου ρε Θοδωρή, που είσαι στο μυαλό όλων. Θα προτιμούσα όμως να ακούσω απάντηση απ'τον ίδιο τον student άμα δεν σε πειράζει σχετικά με την ερώτηση μου. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης θέμα με την Ζιμπάμπουε. Αστειολογόντας την ανέφερα ενδεικτικά.
ThOdOr1s wrote:Δημοκρατια δεν υπηρχε ποτε στην αρχαια Ελλαδα, η στην αρχαια Αθηνα ya know. Ειναι ενας ελληνικος μυθος! Ο Δημος της αρχαιας Αθηνας, ηταν λιγοτερος απο το 30% των κατοικων της, κυριως επειδη οι υπολοιποι ηταν δουλοι και γυναικες. Και εδω αναθεωρομε λιγο τι σημαινει δημοκρατια.
Ξεχνάς μάλλον πολύ εύκολα σε ποια χώρα πρωτοθεσπίστηκε ο θεσμός του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αθηναϊκή Δημοκρατία

Δημοκρατία υπήρχε ανέκαθεν στην Αρχαία Ελλάδα, απ'όπου και ξεκίνησε. Αμφισβητείς την ιστορία της ίδιας της χώρας σου; Oι ξένοι το πιστεύουν. Εσύ γιατί όχι; lol
Αν διαβάσεις θα δεις ότι ψήφιζαν μόνο οι άνδρες. Επίσης υπήρχε ο θεσμός της δουλείας..Πολύ "δημοκρατικό"... Μην τα θεοποιούμε όλα. Άλλες εποχές, άλλες ανάγκες, άλλοι θεσμοί κτλ. Τώρα τι γίνεται είναι το θέμα..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Sat Oct 05, 2013 4:08 pm

Gewitter wrote:Αν διαβάσεις θα δεις ότι ψήφιζαν μόνο οι άνδρες. Επίσης υπήρχε ο θεσμός της δουλείας..Πολύ "δημοκρατικό"... Μην τα θεοποιούμε όλα. Άλλες εποχές, άλλες ανάγκες, άλλοι θεσμοί κτλ. Τώρα τι γίνεται είναι το θέμα..
Συμφωνώ για το θέμα της δουλείας, αλλά δούλοι υπήρχαν παντού και σε άλλες χώρες στις παλαιότερες εποχές, εξ'ού μάλλον και το μέτρο σύγκρισης της τότε αρχαίας Ελλάδας. Μπορεί η δημοκρατία να μην εφαρμοζόταν 100% λόγω της καταπάτησης της ισότητας των 2 φύλων και της ίσης αντιμετώπισης των γυναικών, σε σύγκριση με τα τωρινά μας σταθμά, αλλά και πάλι από εκεί πρωτοξεκίνησε η δημοκρατία. Πάντως, ούτε στο ελάχιστο δεν βλέπουμε πλέον στις μέρες μας, τη δημοκρατία όπως την ξέρουμε.
ImageImage
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Sat Oct 05, 2013 5:13 pm

Αριωνας wrote:

Αθηναϊκή Δημοκρατία

Ειπαμε, η Δημοκρατια ειναι 3 πραγματα, ελευθερια, ισοτητα και...

... I won't even bother!
Elementary OS
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Sat Oct 05, 2013 5:51 pm

ThOdOr1s wrote:Ειπαμε, η Δημοκρατια ειναι 3 πραγματα, ελευθερια, ισοτητα και...

... I won't even bother!
Μπερδεύεις την δημοκρατία με τα κηρύγματα των Διαφωτιστών στη Γαλλική Επανάσταση. "Liberté, égalité, fraternité." (Ελευθερία,ισότητα,αδελοφσύνη). Η δημοκρατία είναι κάτι παραπάνω απ'αυτά 3 που λες, αλλά ΟΚ.
ImageImage
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Sat Oct 05, 2013 6:54 pm

Αριωνας wrote:
ThOdOr1s wrote:Ειπαμε, η Δημοκρατια ειναι 3 πραγματα, ελευθερια, ισοτητα και...

... I won't even bother!
Μπερδεύεις την δημοκρατία με τα κηρύγματα των Διαφωτιστών στη Γαλλική Επανάσταση. "Liberté, égalité, fraternité." (Ελευθερία,ισότητα,αδελοφσύνη). Η δημοκρατία είναι κάτι παραπάνω απ'αυτά 3 που λες, αλλά ΟΚ.
Dude seriously, δεν εχω μπερδεψει τιποτα...

Παρε εδω, αφου δεν προσεχες σαν εμενα και τον xray: Πολιτικη και Δικαιο
Διαβασε ολο το κεφαλαιο 3!

Αυριο θα σε εξετασω! :smt016
Elementary OS
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Sat Oct 05, 2013 7:05 pm

Σοβαρά τώρα μου παραθέτεις link από μάθημα Β' Λυκείου; Αυτά τα μαθαίναμε εμείς απ΄την ιστορία του δημοτικού. lol Όπως και να έχει, αυτό που λες, απλά δεν ισχύει.
Ορίστε και κάτι για να μαθαίνεις και εσύ.
http://www.hellasontheweb.org/2010-04-0 ... 1-22-41-22
Θεμελιώδη χαρακτηριστικά της αθηναϊκής δημοκρατίας των κλασικών χρόνων είναι η ελευθερία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ισοπολιτεία. Και βασικό όργανο για τη διαφύλαξή τους, η δυνατότητα ελέγχου του κάθε πολίτη από το σύνολο των πολιτών, όπως και του συνόλου από τον οποιοδήποτε πολίτη. Με την ελευθερία που παρέχει το πολίτευμα (ελευθερία, όμως, προσδιορισμένη από το νόμο), ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη να ελέγχονται οι πάντες από τους πάντες, ώστε αφ' ενός διαμορφώθηκε ένα πλέγμα θεσμών για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της δημόσιας ζωής και των προσώπων που συμμετείχαν σ' αυτήν, αφ' ετέρου μεταβιβάστηκε η δικαστική εξουσία εξ ολοκλήρου στο λαό και αυξήθηκαν οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων.
Είχαμε δηλαδή ελευθερία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια,ισοπολιτεία και όχι μόνο..
Αυτό που λες εσύ δεν υπάρχει πουθενά... :-)
Είναι τραγικό,πάντως, κάποιος που σε προηγούμενο σχόλιο του έκανε τραγικά ορθογραφικά λάθη σε εύκολες λέξεις, να μου την λέει για ιστορία, και όπου προφανώς είναι λάθος. lol
ImageImage
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Sat Oct 05, 2013 7:13 pm

Image
Noooooooooo You didn't read it! Why wont it read!?

Ayway, I am out...
Θα σου προτεινω την εξης πριν φυγω. διαβασε τον "πλουτο" του αριστοφανη. Το θιγει παρα πολυ ευστοχα αυτο το θεμα... Σε καποια φαση λεει μαλιστα κιολας: Αν ημουν στρατηγος, θα μοιραζα την γη σε ολους τους ανθρωπους. Δεν θα ειχε κανενας παραπανω απο τον αλλον. Μονο ετσι θα υπαρξει πραγματικη ισοτητα στην αθηνα. (Ερωτηση) Και τοτε ποιος θα καλιεργει τη γη? (Απαντηση) Μα οι δουλοι φυσικα...
Last edited by ThOdOr1s on Sat Oct 05, 2013 7:27 pm, edited 2 times in total.
Elementary OS
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Sat Oct 05, 2013 7:19 pm

Η επιμονή και το θράσσος που έχετε μερικοί για να αποδείξετε κάτι που δεν ισχύει είναι για γέλια, πραγματικά. χαχα

Εσύ διάβασε το link που πόσταρα άμα θελήσεις ποτέ και μετά ξαναμιλάμε.
ImageImage
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Sat Oct 05, 2013 9:59 pm

shrinked image
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 05, 2013 10:02 pm

Αριωνας wrote: Είχαμε δηλαδή ελευθερία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια,ισοπολιτεία και όχι μόνο..
Αυτό που λες εσύ δεν υπάρχει πουθενά... :-)
Και σου εξήγησαν τα παιδιά ότι δεν υπήρχε ελευθερία, αξιοπρέπεια και ισοπολιτεία για τις γυναίκες και τους δούλους. Ποια δημοκρατία λοιπόν? Η Δημοκρατία των λίγων, των προεστών, των δυνατών ανδρών, όπως και σήμερα. Άσε που σήμερα έχουμε κάνει κάποια βήματα παραπάνω σε κάποιους τομείς, οι γυναίκες ψηφίζουν και δουλεία (όπως τότε) δεν υπάρχει, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Το θεωρώ κάπως αστείο να λέμε ότι έχουμε "50, 80, 100% δημοκρατία". Με ποσοστά πάει? :roll: Η Δημοκρατία είναι μια θεωρία, μια βάση για πολιτεύματα που μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη. Σήμερα μου φαίνεται πως δίνεται ως όνομα σε πολιτεύματα όπου ο λαός ψηφίζει τους ηγέτες του και δεν υπάρχουν απαγορεύσεις που αφορούν τη προσωπική ζωή των ατόμων.
Αριωνας wrote:
Είναι τραγικό,πάντως, κάποιος που σε προηγούμενο σχόλιο του έκανε τραγικά ορθογραφικά λάθη σε εύκολες λέξεις, να μου την λέει για ιστορία, και όπου προφανώς είναι λάθος. lol
Κάνει ορθογραφικά λάθη αλλά φαίνεται πως σκέφτεται πιο ανοιχτά από εσένα. Και αντί να σου πει "προφανώς κάνεις λάθος" όπως εσύ, συζητάει.

@Funk
Είναι όπως και με την "ισότητα των φύλων". Δεν είναι περί ισότητας, είναι περί ισοτιμίας το θέμα. Όπου ισοτιμία σημαίνει δικαιοσύνη.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Sat Oct 05, 2013 10:43 pm

MpoMp wrote:Και σου εξήγησαν τα παιδιά ότι δεν υπήρχε ελευθερία, αξιοπρέπεια και ισοπολιτεία για τις γυναίκες και τους δούλους. Ποια δημοκρατία λοιπόν? Η Δημοκρατία των λίγων, των προεστών, των δυνατών ανδρών, όπως και σήμερα. Άσε που σήμερα έχουμε κάνει κάποια βήματα παραπάνω σε κάποιους τομείς, οι γυναίκες ψηφίζουν και δουλεία (όπως τότε) δεν υπάρχει, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Το θεωρώ κάπως αστείο να λέμε ότι έχουμε "50, 80, 100% δημοκρατία". Με ποσοστά πάει? :roll: Η Δημοκρατία είναι μια θεωρία, μια βάση για πολιτεύματα που μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη. Σήμερα μου φαίνεται πως δίνεται ως όνομα σε πολιτεύματα όπου ο λαός ψηφίζει τους ηγέτες του και δεν υπάρχουν απαγορεύσεις που αφορούν τη προσωπική ζωή των ατόμων.
Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό που ζούμε ΔΕΝ λέγεται ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δημοκρατία, πόσο μάλλον τώρα που η δεξιά είναι στην κυβέρνηση. Δημοσιογράφοι λένε την άποψή τους κατά της κυβέρνησης και αμέσως μετά απολύονται. Παρακολουθούνται διάφορα λεγόμενα διαφόρων χρηστών σε άλλα sites και υπάρχει η αντίστοιχη λογοκρισία. Απολύονται αρκετοί εργαζόμενοι που δούλευαν καθημερινά μέχρι και πάνω από 14 ώρες/24 ωρο. Θεωρείς ότι έχει επιτευχθεί η ισότητα ανάμεσα στα 2 φύλα; Σοβαρά μιλάς τώρα; Το ότι μπορεί να ψηφίζουν και οι γυναίκες είναι γεγονός και πρόοδος για τα ελληνικά πρότυπα, αλλά σε πληροφορώ ότι οι περισσότερες ακόμα και στις μέρες μας αντιμετωπίζονται σαν μέσο ευχαρίστησης για τον άντρα. Υπάρχουν και τα αντίστοιχα στερεότυπα απέναντί τους και ο ρατσισμός.
Αυτό για το ποσοστό πάντως πήγαινε για τον X-ray, ο οποίος πρώτος μίλησε για ποσοστά.
[quote="MpoMp"]Κάνει ορθογραφικά λάθη αλλά φαίνεται πως σκέφτεται πιο ανοιχτά από εσένα. Και αντί να σου πει "προφανώς κάνεις λάθος" όπως εσύ, συζητάει.[/quote] Αφού με παρέπεμψε να πάω να διαβάσω κάτι και θα με εξέταζε και καλά αργότερα, που σημαίνει ότι κατά την άποψη του εμμέσως πλην σαφώς είμαι λάθος. Να διαβάζεις καλά KAI τα σχόλια των άλλων, φίλε MpoMp. Αν σκεφτόταν πιο ανοιχτά, θα δεχόταν και την διαφορετική άποψη, δε νομίζεις; :roll:
ImageImage
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”