Βιβλιοδιανομή ΤΕΛΟΣ!

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
mei
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by mei » Sun Sep 30, 2007 5:07 pm

εχει πλακα που καποια ατομα πιστευουν οτι εχουν δικιο και οτι ολοι οι αλλοι λενε μ@λ@κιες,"ειναι προβατα,χειραγωγημενοι,ηλιθιοι κλπ".
:smt033
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Sun Sep 30, 2007 5:27 pm

Η γνώμη μου είναι ότι ο αγώνας - ο όποιος αγώνας, κάθε δίκαιος αγώνας - δεν πρέπει και δεν μπορεί νάναι αυτοσκοπός. Μέσο είναι, έτσι πιστεύω, μέσο για να πετύχουμε μια κατάκτηση.

Από το αποτέλεσμα του αγώνα, από το αν πετύχαμε την κατάκτηση που επιδιώκαμε ή όχι, κρίνεται σε μεγάλο βαθμό και η ορθότητα της επιλογής του μέσου που χρησιμοποιήσαμε.

Με άλλα λόγια, γιατί να μην ωφεληθούμε και από τις εμπειρίες μας και να γίνουμε αποτελεσματικότεροι στις διεκδικήσεις μας; Αυτό δεν μας ενώνει;

Δ. Γκρ.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Sun Sep 30, 2007 5:59 pm

mei wrote:εχει πλακα που καποια ατομα πιστευουν οτι εχουν δικιο και οτι ολοι οι αλλοι λενε μαλακιες,"ειναι προβατα,χειραγωγημενοι,ηλιθιοι κλπ".
:smt033
Με πρόλαβε ο mei... :-D

Επί του θέματος τώρα: Αν πράγματι ο νέος νόμος λέει ότι δεν θα δίνονται σημειώσεις, αυτό είναι πράγματι ένα πρόβλημα. Ίσως όχι λόγος για την επόμενη Οκτωβριανή Επανάσταση :roll:, αλλά θέλει σίγουρα ρύθμιση. Μέχρι στιγμής μου μοιάζει περισσότερο γραφειοκρατικό (περιμένουν ερμηνευτικές εγκυκλίους κλπ.). Άλλωστε το δικό μας τυπογραφείο είχε εξοπλισμό που αγοράστηκε σχετικά πρόσφατα νομίζω (γι' αυτό και τα βιβλία στο πίσω μέρος έχουν λογότυπο του Γ΄ ΚΠΣ) και δεν νομίζω ότι θα περάσει απλώς στην αχρηστία. Πάντως για την ώρα είμαι σε wait-and-see mode.

ΒΤW, το άρθρο στο οποίο αναφέρονται είναι το εξής:
Άρθρο 15
Δωρεάν διανομή συγγραμμάτων − Βιβλιοθήκες

1. Στο πλαίσιο του συστήματος της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων, οι Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων των Α.Ε.Ι. συντάσσουν κατ’ έτος κατάλογο συγγραμμάτων ανά υποχρεωτικό ή επιλεγόμενο μάθημα που ανταποκρίνεται κατά τρόπο ολοκληρωμένο στο γνωστικό αντικείμενο κάθε μαθήματος. Ο κατάλογος συγγραμμάτων καταχωρίζεται κάθε φορά ως σύνολο, αμέσως μετά τη σύνταξή του, στο διαδικτυακό τόπο των Τμημάτων κάθε Α.Ε.Ι..
2. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται κατόπιν πρότασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθορίζεται ο τρόπος, με τον οποίο παρέχεται στους φοιτητές ή σπουδαστές το δικαίωμα δωρεάν προμήθειας και επιλογής αριθμού συγγραμμάτων ίσου με τον αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, από τον κατάλογο συγγραμμάτων της προηγούμενης παραγράφου.
3. Η κοστολόγηση των συγγραμμάτων γίνεται από επιτροπή, σύμφωνα με σχετική κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται το αργότερο εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων εγγράφει σε ειδικό κωδικό αριθμό κάθε ιδρύματος την απαιτούμενη για την πληρωμή δαπάνη και διενεργεί δειγματοληπτικό έλεγχο με ειδικό όργανο, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση του προηγούμενου εδαφίου. Μέχρι την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, εφαρμόζεται η ισχύουσα διαδικασία κοστολόγησης και διανομής συγγραμμάτων.
4. Κάθε διδάσκων οφείλει να διανέμει, σε όλους τους φοιτητές ή σπουδαστές που έχουν εγγραφεί στο μάθημα, κατά την πρώτη εβδομάδα των μαθημάτων με δαπάνες του Α.Ε.Ι. στο οποίο ανήκει, αναλυτικό διάγραμμα μελέτης το οποίο περιλαμβάνει τη διάρθρωση της ύλης του μαθήματος, σχετική βιβλιογραφία, άλλη τεκμηρίωση και συναφή πληροφόρηση.
5. Το ένα δέκατο (1/10) του συνολικού αριθμού κάθε διανεμόμενου συγγράμματος σε κάθε Α.Ε.Ι. παραχωρείται από το Κράτος στη Βιβλιοθήκη του οικείου Α.Ε.Ι., εκτός εάν ήδη υπάρχει σε αυτή ικανός αριθμός αντιτύπων των εν λόγω συγγραμμάτων.
Last edited by mikem4600 on Sun Sep 30, 2007 6:00 pm, edited 1 time in total.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sun Sep 30, 2007 6:00 pm

Ganther wrote:@Stormrider
Όσο για τη δημοκρατικότητα των γενικών συνελεύσεων (που θέση δν θυμάμαι να είχα πάρει γιατί όπως φαίνεται είναι σαν να μιλάς στον τοίχο):
- Πότε οι αποφάσεις ενός κοινωνικού συνόλου ήταν περισσότερο αμεσοδημοκρατικότερες?
Νομιζα οτι θελετε κατι παραπανω απο το κατεστημενο και κατι καλυτερο. Κατι πιο δημοκρατικο. Τωρα που δεν σας συμφερει(??) κανετε μια -αστοχη- συγκριση με την δημοκρατικοτητα στις εκλογες??

Αν θελεις να κανεις -την ατυχη- αυτη συγκριση θα πρεπει να θεωρησεις οτι τωρα πχ που βγηκε η ΝΔ να σου πει, κλεινω τα πανεπιστημια για 6 μηνες, γιατι ετσι θελω. Αυτο ειναι το ακριβως αναλογο παραδειγμα.
Ειλικρινά -χωρίς τόνο ειρωνείας- δεν καταλαβαίνω τί θες να πεις...
Εγώ πιστεύω οτι οι γενικές συνελεύσεις λειτουργούσαν ως όφειλαν και γιατί να μην συγκρίνω τις διαδικασίες αποφάσης των ΓΣ με τις εκλογές?
Ότι μπορεί να γίνουν και καλύτερες είναι σίγουρο.

Ας πεί ότι θέλει οποιαδήποτε κυβέρνηση... Αν είναι ενάντια στα δικαιώματά μας ή αν νιώθουμε ότι αυτά καταπατούνται (καλή ώρα) οφείλουμε να κινητοποιηθούμε.

Αυτό που κατάλαβα πάντως είναι ότι απευθύνεσαι σε ένα "εμείς"... ποιοι εμείς? Ένας είμαι.
Ganther wrote: Θελω να προσυπογραψω το ποστ του κυριου Γκριτζαλη δεν το εκανα προηγουμενως.
Στην χωρα οπου καθε μορφη διαμαρτυριας (αποχη-καταληψη-απεργια) εχει ξεφτιλιστει απο τους απανταχου συνδικαλιστες για μικροκομματικες -και αλλες- σκοπιμοτητες, ειναι φυσικο να υπαρχει αυτη η αντιμετωπιση απο ολη την κοινη γνωμη και να μην κανει καμμια αισθηση ακομα και οταν χρειαζεται να υπαρξει αντιδραση ή/και ειναι δικαιολογημενη. Αυτο πληρωσε το φοιτητικο κινημα και δεν μπορεσε να καταφερει τιποτα.
Συγνώμη πού είδες εσύ στο φοιτητικό κίνημα εντονη κομματικοποίηση??? Κόμματα μπορεί να ήταν, αλλά πόσοι πήραν ξεκάθαρα θέση???

Και πάνω από όλα ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
? Πάμε καλά?...

Εσείς (ΝΑΙ δεν αναφέρομαι μόνο σε εσένα αναφέρομαι και στο φίλο Mei που μάλλον συμφωνεί με τα λεγόμενά σου, αφού επιχειρήματα δεν βλέπω) όχι μόνο θεωρείτε χαμένα τα δικαιώματα μας (καλή ώρα βιβλιοδιανομή) αλλά πάτε στο "πώς θα τη βολέψουμε με τις σημειώσεις" και για αντίδραση στη καταπάτηση των δικαιωμάτων σου, ούτε λόγος.

redlabel wrote: Η γνώμη μου είναι ότι ο αγώνας - ο όποιος αγώνας, κάθε δίκαιος αγώνας - δεν πρέπει και δεν μπορεί νάναι αυτοσκοπός. Μέσο είναι, έτσι πιστεύω, μέσο για να πετύχουμε μια κατάκτηση.

Από το αποτέλεσμα του αγώνα, από το αν πετύχαμε την κατάκτηση που επιδιώκαμε ή όχι, κρίνεται σε μεγάλο βαθμό και η ορθότητα της επιλογής του μέσου που χρησιμοποιήσαμε.

Με άλλα λόγια, γιατί να μην ωφεληθούμε και από τις εμπειρίες μας και να γίνουμε αποτελεσματικότεροι στις διεκδικήσεις μας; Αυτό δεν μας ενώνει;

Δ. Γκρ.
Πιστεύω ότι πετύχαμε απέναντι στην αναθεώρηση του Α16...
Όσο για τα άλλα μέσα, μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο, ο οποίος σίγουρα μας ενώνει.

Προσωπικά όπως είπα και πριν, μέσα από την πραγματικά μαζική συγκέντρωση στους δρόμους θα υπάρξει άμεση αντίδραση (μη-εφαρμογή του νόμου)...
Μαζική δεν είναι τα 35.000 μαθητών και καθηγητών μόνο.
Οι γονείς που είναι?
Δεν τους ενδιαφέρει τα παιδιά τους πώς θα σπουδάσουν/πώς σπουδάζουν?

--Η αναφορά μου Δρ.Γκρ και το ζήτημα που θίξατε είναι ίσως το επόμενο βήμα. ΕΔΩ μερικοί δεν έχουν καταλάβει ΤΙ γίνεται, απλά ξεκίνησαν ψάχνουν σημειώσεις για το νέο 6μηνο...
Image
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Sep 30, 2007 6:06 pm

? Πάμε καλά?...
επειδή έχω χάσει λίγο την μπάλα, εντελώς φιλικά, μπορείς να αριθμήσεις τι πέτυχε το κίνημα αυτό? (εννοώ ανακλήσεις, βελτιώσεις κλπ)
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sun Sep 30, 2007 6:16 pm

Το "εσεις" παει σε ατομα που ειναι υπερ καταληψεων κ.λ.π και οσους εχουν παρομοια αποψη με εσενα. Εαν σε ενοχλει μπορω ειτε να το αλλαξω, ειτε να το θεωρησεις πλυθηντικο ευγενειας(όπως λεμε "Εσεις τι πιστευτε κυριε Stormrider", δεν το θεωρω ουσιοδες και δεν καταλαβαινω γιατι το εθιξες(??)

Την ειδα την εντονη κομματικοποιηση οπως την ειδαμε ολοι μας πιστευω. Τωρα εαν εσυ δεν παιρνεις πρεφα τα "τηλεφωνακια" που πεφτουνε για το τι γραμμη θα ακολουθηθει μαλλον εισαι σε αλλο πανεπιστημιο.

Το οτι εγω εδειξα να με απασχολει το τι θα γινει με τις σημειωσεις δεν καταλαβα που το βρηκες. Αφενος τελειωνω και αφετερου επειδη αφιερωνω πολυ χρονο στο να παρακολουθω, τα 20 περιπου απο τα 30 μαθηματα που εχω περασει δεν διαβασα απο βιβλια-σημειωσεις που μας δωθηκαν.

Θελω να μου πεις μια κατακτηση ολης αυτης της αλοφροσυνης που επικρατησε τα τελευταια 2 ετη, και μη μου πεις οτι απο ν+2 πηγε 2ν γιατι αυτο θα γινοτανε και με λιγοτερες κινητοποιησεις μαλλον και μονο μεσω διαλογου. Εγω νομιζα οτι το κινημα ηταν κατα του Νομου πλαισιου ο οποιος δεν αποσυρθηκε...

Αν αποσυροταν να μιλαγες(προσεξε τον ενικο για να μη σε θιξω) για νικη.

ΥΓ. Οσων αφορα τα διαφορα σχολια περι σημειωσεων, προσωπικα εχω δειξει ενδιαφερον στο να βοηθησω και απο πριν υπαρξουν τετοια μετρα, και αυτο μπορουν να το επιβαιβεωσουν -αγνωστα σε εμενα μεχρι τοτε- παιδια που εχουν παρρει σημειωσεις απο εμενα.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sun Sep 30, 2007 6:25 pm

Δεν είμαι εκπρόσωπος του κινήματος, αλλά ας το προσπαθήσω εν συντομία...

-Χαμένες εξεταστικές, χαμένος χρόνος διδασκαλίας, χαμένα εξάμηνα για όσους είναι στο πτυχίο.
-Επίθεση του κράτους προς τους φοιτητές, "εξαφάνιση" της φοιτητικής φωνής από τον πόλεμο που ξέσπασε σε ορισμένες πορείες.

-Μη αναθεώρηση του Άρθρου 16.

Οι προτάσεις για την αναθεώρηση του Α16 για ένα σύνταγμα που δεν προοθεί στερεότυπα τύπου "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια" αλλά αφήνει την επιλογή στον εκκολαπτόμενο πολίτη, πέσαν στο κενό.
Η προσπάθεια για την μεγιστοποίηση των δαπανών για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, έπεσε στο κενό.

Αποτράπηκαν τα χειρότερα
δηλαδή... Αν έχει ο οποιοσδήποτε την απαίτηση για κάτι παραπάνω, η συμμετοχή στο κίνημα είναι ο δρόμος προς την πραγματοποίηση της.
Μαζική δεν είναι τα 35.000 μαθητών και καθηγητών μόνο.
Οι γονείς που είναι?
Δεν τους ενδιαφέρει τα παιδιά τους πώς θα σπουδάσουν/πώς σπουδάζουν?
Μπορεί κάποιος να μου πει ότι μόνο αυτοί έχουν ανάγκη το δωρεάν πανεπιστήμιο.

Αλλά κάπου εδώ πρέπει να ρίξουμε τις μάσκες, γιατί προχθές βγήκε η έρευνα περί τραπεζών και δανείων, όπου φαίνεται ότι οι έλληνες πολίτες χρωστάνε ποσό ίσο με το 50% ΑΕΠ.

-----edit-----
@Ganther: Πήγα να σε προλάβω με το "'σείς" και τά "μας" :-)

Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, χωρίς να θεωρώ ότι η συμμετοχή σε κάποιο ή στο συνδικαλισμό είναι κατάρα.
Η όλη , ωστόσο, απολιτίκ διάθεση που βγαίνει από τους νέους σήμερα είναι θετικότερη της αδράνειας στην οποία είχαν επέλθει...

"Γραμμή", πολύ καλά το έθιξες το ζήτημα. (τώρα είμαστε όντως οφφ)

Όσο υπάρχουν κόμματα θα υπάρχουν και "γραμμές". Το πόσο ακολουθεί τη "γραμμή" ένα στέλεχος ή οι φοιτητικοί εκπρόσωποι που πρόσκεινται στη νεολαία κάποιου κόμματος είναι προσωπική επιλογή, αλλά και κομματική.

Θες να πείς πως αν δεν είχε πέσει "γραμμή" δεν θα υπήρχε κινητοποίηση?...
Αμφιβάλλω και πιστεύω ότι όλοι οι ανένταχτοι και αυτόνομοι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
Το ότι δεν υπήρχε έντονη κομματικοποίηση φαίνεται από τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στη ΓΣ, από την ενότητα που επέδειξε ο Φοιτητικός Σύλλογος Σωτήρης Πέτρουλας και συνολικά την ενότητα των φοιτητών, που φάνηκε στις πορείες (βλ. από πανώ, μέχρι και τα συντονιστικά που γίνονται μετά το τέλος της πορείας).
Last edited by StormRider on Sun Sep 30, 2007 7:11 pm, edited 2 times in total.
Image
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Sun Sep 30, 2007 6:35 pm

Ένα σχόλιο και από μένα. Κατ' αρχήν για να ξέρετε και εσείς ως συνομιλητές πώς τοποθετείται η γνώμη μου, δηλώνω εξαρχής ότι είμαι γενικά θετικά προσκείμενος προς το νέο νόμο πλαίσιο.

Από κει και πέρα, η διανομή ενός και μόνο συγγράμματος ανά μάθημα είναι όντως ένα πρόβλημα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν πιστεύω ότι στην πράξη θα αντιμετωπίσουμε τόσο έντονες δυσκολίες όσο διαβλέπουν κάποιοι, είναι η δυνατότητα επιλογής που έχουμε πλέον. Εγώ προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές να παίρνω ένα βιβλίο και να είναι καλό, παρά 3 και να μη μου φτάνουν.
Μπορεί κάποιος να μου πει ότι μόνο αυτοί έχουν ανάγκη το δωρεάν πανεπιστήμιο.
Καμία σχέση με το νόμο πλαίσιο. Ούτε με το άρθρο 16. Κανείς δεν είπε ότι θα κλείσουν τα δημόσια Πανεπιστήμια, ούτε ότι θα πληρώνουμε δίδακτρα στα ήδη υπάρχοντα ΑΕΙ. Το επιχείρημα στέκει μόνο όσον αφορά το μοναδικό σύγγραμμα.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sun Sep 30, 2007 6:42 pm

Να αγοράσεις εννοείς Dog oF wAr...
Image
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Sun Sep 30, 2007 6:44 pm

Όχι, μια απλή ανάγνωση στο αντίστοιχο άρθρο θα σε πείσει. Ρε StormRider, απορώ για τη στάση σου αυτή, διότι βλέπω ότι τα posts σου έχουν μια ροή αν και διαφωνώ κάθετα με πολλά από αυτά που λες. Πώς γίνεται στο συγκεκριμένο σημείο να λες τέτοιες ανακρίβειες;;; Δηλαδή ΟΚ, ο νόμος είναι γραμμένος στα ελληνικά θαρρώ.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sun Sep 30, 2007 7:05 pm

Φυσικό είναι να απορείς αλλά είμαι κάποιες ώρες που berylάρομαι και δεν στέκω πολύ. Επίσης ευχαριστώ για την αναγνώριση σου, περί της ροής του λόγου μου.

Να το διορθώσω λοιπόν. Θα παίρνεις δωρεάν το κύριο σύγγραμμα του καθηγητή και τα άλλα δύο-τρία θα τα πληρώνεις...
Ή κάτσε -μή μου πείς ξέχασα κάτι. Οι καθηγητές ξαφνικά θα γράψουν ένα σύγγραμμα που θα μας/τους καλύπτει... (αλλά βέβαια θα βγώ εγώ τώρα μηδενιστής/τεμπέλης/επαναστάτης και θα προσβάλλω και καθηγητές που κάνουν σωστά τη δουλεία τους, ας είναι)
Image
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Sun Sep 30, 2007 7:20 pm

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλές (αν όχι όλες) περιπτώσεις στις οποίες αυτό που ισχυρίζεσαι δεν ισχύει τελικά.

Μεταγλωττιστές λοιπόν... ένα μάθημα με πολύ μεγάλη και δύσκολη ύλη. Αν είχα το προηγούμενο εξάμηνο τη δυνατότητα να διαλέξω, θα έπαιρνα δωρεάν την τελευταία έκδοση του βιβλίου "Compilers - principles, techniques & tools". Ο ίδιος ο καθηγητής, Κος Βενέρης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι η ύλη του μαθήματος περιλαμβάνεται σε αυτό το βιβλίο, το οποίο όμως δε μας μοιράστηκε. Με τις τρέχουσες συνθήκες λοιπόν, αναγκάστηκα να το αγοράσω, προς περίπου $90.

Επομένως, αγαπητέ, για εμένα πότε είναι δωρεάν το σύγγραμμα; Με τον παλιό νόμο ή με τον καινούριο;

Αυτό που προσπαθώ να αποδείξω είναι ότι για πάρα πολλούς φοιτητές, ΤΩΡΑ θα είναι δωρεάν τα βιβλία. Πριν πληρώναμε συνάδελφε, πληρώναμε γιατί θέλουμε να μάθουμε και όπως πολύ καλά γνωρίζεις τα βιβλία που μας δίνουν δεν είναι πάντα τα καλύτερα. Μπορώ να σου φέρω και άλλα παραδείγματα ακόμα, όποτε θες.

Αυτό που μάλλον αγνοείς συνάδελφε είναι ότι ο νόμος γράφει ξεκάθαρα ότι ο φοιτητής μπορεί πλέον να διαλέξει αυτό που εσύ αποκαλείς "κύριο σύγγραμμα".

Friedrich Nietzsche
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sun Sep 30, 2007 7:29 pm

σε μερικές περιπτώσεις "κυριο σύγγραμμα"="συνδεση με συγκεκριμένο καθηγητή"=???καλύτερα να βάλουμε τη λογική κάτω....
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Sep 30, 2007 7:39 pm

η επίσης κύριο σύγγραμα = το πιο φτηνό σύγγραμα
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Sep 30, 2007 7:43 pm

Λύσεις για το δωρεάν σύγγραμμα υπάρχουν πολλές όπως το να το διαλέγει ελεύθερα ο κάθε φοιτητής μόνος του ή να το διαλέγει η ΓΣ του τμήματος ή μια ομάδα πτυχιούχων φοιτητών ή να αποφασίζει επιτροπή καθηγητών κτλ. Αυτό που έχει σημασία είναι, όποιος κι αν το διαλέξει, να είναι τουλάχιστον ένα και δωρεάν ώστε να ικανοποιείται και η διαφορετικότητα της άποψης και η δωρεάν παιδεία. Με τα σημερινά έξοδα της μέσης ελληνικής οικογένειας αυτές τις δυνατότητες μόνο ένα δημόσιο κοινωνικό πανεπιστήμιο να προσφέρει. Κάθε άλλη λύση έξω από αυτή απλά απευθύνεται σε μια πολύ συγκεκριμένη μπουρζουαζία φοιτητών και γονιών.

ΥΓ. Δεν μου αρέσει να μιλάω με συνθήματα αλλά για τα μέσα αντίδρασης έχω να δηλώσω το εξής: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sun Sep 30, 2007 8:03 pm

Έχοντας τελείωσει μόλις το 1ο έτος της σχολής, είδα μαθήματα που απαιτούνταν άνω του ενός βιβλίου, σημειώσεων ή και συμπληρωματικών συγγραμμάτων. Πήρε το μάτι μου και μαθήματα του δεύτερου έτους με την ίδια λογική π.χ βάσεις δεδομένων.

Δεν αμφιβάλλω σε αυτό που λες και όντως επείγεται λύσης, που μεταφράζεται σε κίνηση σύμπραξης του πανεπιστημίου/πολιτείας με τον εκδότη για δωρεάν διανομή...
Δεν ξέρω πόσα είναι τα μαθήματα του τμήματός μας που ισχύει αυτό, βλέπω όμως τμήματα άλλων σχολών και την αντίστοιχη βιβλιογραφεία για κάθε μάθημά τους π.χ Νομική.

Επειδή ο νόμος-πλαίσιο ΔΕΝ είναι μόνο αυτό και επειδή
DoW wrote: Πριν πληρώναμε συνάδελφε, πληρώναμε γιατί θέλουμε να μάθουμε
Πρέπει να δεις αν πραγματικά είσαι υπερ του νόμου-πλαισίου ή υπερ ενός νόμου πλαισίου που Ελευθερώνει τη γνώση και το πανεπιστήμιο.

Εδώ θα πω -σε αντίθεση με το Α16 που είπα πάραπάνω- ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποτρέψει τα χειρότερα αφού κάθε μέρα "σκάνε" περιπτώσεις εφαρμογής του νόμου άσυλο, αιώνιοι, συγγράμματα κτλ...

Έτσι για να φτάσουμε στην Ελευθερία της Γνώσης και του Πανεπιστημίου, όπως δήλωσες ότι επιθυμείς, πρέπει όχι μόνο να κινητοποιηθούμε για την απόσυρσή του αλλά και για την στροφή του προς τις πραγματικές ανάγκες μας.

@pascal: άρωμα πορείας μου έφερες :)
θα έλεγα, το κίνημα δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο δρόμο... :)
Image
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Post by elsupreme » Sun Sep 30, 2007 8:39 pm

(παρένθεση)στο σημείο αυτό, έχω πάψει πλέον να διαβάζω τα posts και διαβάζω μονάχα τα nicknames για να δω τι γίνεται. Απλώς για να καταλαβαίνουμε τι συζητήσεις ανοίγουν ώρες - ώρες...(παρένθεση κλείνει)
Stormrider, φιλική συμβουλή : δώσε λίγο τόπο στην οργή, αν μη τι άλλο, η ορθότητα των επιχειρημάτων μας δεν εξαρτάται από την συναισθηματική φόρτιση που τους δίνουμε (εκτός εαν δεν επικαλούμαστε την λογική άλλα το συναίσθημα, οπότε χρειαζόμαστε καλύτερα επιχειρήματα). Αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους βέβαια...
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Sun Sep 30, 2007 9:07 pm

χμ? Γιατί να κοιτάς τα nicknames και όχι τα ποστ :?:
Και εγω διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποψεις. Νομίζω καλό είναι να ακούγεται και ο αντιλογος, να ακούμε κάποια πράγματα που ίσως οι καλοί ανθρωποι στα κανάλια δεν μας τα λένε...Γιατί άραγε? Εγώ δεν είδα σε κάποιο σημείο συναισθηματικά επιχειρήματα.
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Sun Sep 30, 2007 9:32 pm

Επειδή ο νόμος-πλαίσιο ΔΕΝ είναι μόνο αυτό
Άρα συμφωνείς με αυτό που λέω; Αν εστιάσουμε ΜΟΝΟ στο ζήτημα του συγγράμματος. Επειδή λοιπόν εγώ έχω δει αρκετά περισσότερα μαθήματα από όσα εσύ, επέτρεψέ μου να σου πω StormRider ότι για κάθε μάθημα ΑΝΕΞΕΡΑΙΤΩΣ έχω βρει βιβλίο που περιλαμβάνει ΟΛΗ την ύλη. Αν είχα τη δυνατότητα που μας δίνεται τώρα, θα έπαιρνα αυτά τα βιβλία και όχι αυτά που μας μοιράσανε. Αυτό που προσπαθώ να αποδείξω είναι ότι στην πράξη ένα καλό βιβλίο αρκεί, άρα δεν τίθεται θέμα για το σύγγραμμα - τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ.

Τώρα αν θέλεις να συζητήσουμε για τις υπόλοιπες διατάξεις του νόμου, πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε. Προφανώς δε συμφωνώ με το νέο νόμο μόνο και μόνο για το ζήτημα του συγγράμματος. Θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλες καλές ρυθμίσεις σε αυτόν. Μπορώ να σου αναφέρω πληθώρα αν μου το ζητήσεις.
Πρέπει να δεις αν πραγματικά είσαι υπερ του νόμου-πλαισίου ή υπερ ενός νόμου πλαισίου που Ελευθερώνει τη γνώση και το πανεπιστήμιο.
Συνάδελφε είμαι πιο μεγάλος από σένα και έχω σκεφτεί αρκετά για να καταλήξω στην άποψή μου. Για να σου λέω ότι συμφωνώ με το νέο νόμο, θα πει ότι είμαι όντως υπέρ νόμων που ελευθερώνουν τη γνώση στο πανεπιστήμιο. Μη χρησιμοποιείς τέτοιου είδους φράσεις - τα θεωρώ λαϊκισμούς. Τα τρώμε στη μάπα στην τηλεόραση, ας μην τα αναπαράγουμε εδώ μέσα.

Περιμένω να μου πεις ποιο άλλο άρθρο του νόμου σου κάθεται βαρύ. Γιατί για το ζήτημα των συγγραμμάτων και να μη συμφωνείς τώρα, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η επιστήμη που μελετάς, θα συμφωνήσεις σε 1-2 χρόνια που θα αναγνωρίσεις την αξία του καλύτερου συγγράμματος έναντι των πολλών συγγραμμάτων.
Last edited by Dog oF wAr on Sun Sep 30, 2007 9:34 pm, edited 1 time in total.

Friedrich Nietzsche
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Post by barbarosa » Sun Sep 30, 2007 9:33 pm

Λοιπόν... Τώρα πρόσεξα το θέμα και επειδή δεν έχω μιλήσει και ποτέ γι αυτό θα πω μερικά πράγματα...

Λοιπόν... Τον τελευταίο καιρό τα πανεπιστήμια είναι σε αναβρασμό λόγω των 'μεταρυθμίσεων'. Εγώ είμαι αντίθετος σε αυτές και την κυβέρνηση που τις υποστηρίζει. Οι φοιτητές πρέπει να αντισταθούμε κάπως...

Το πως όμως θα γίνει αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Η περσινή χρονιά για μένα ήταν μια αποτυχία.Το όλο κίνημα κινήθηκε λάθος. Όλοι ξέρουμε ότι οι αγώνες χωρίς θυσίες δεν γίνονται. Άρα πρέπει να χάσουμε και μεις κάτι αν θέλουμε να κερδίσουμε στο τέλος. Το να κάνουμε κατάληψη πολυ καιρό και μετά να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μην χαθεί η εξεταστική είναι λάθος για μένα! Για να έμεναν κλειστά τα πανεπιστήμια για ένα χρόνο συνεχόμενα και θα βλέπαμε αν η κυβέρνηση θα ήταν τόσο άνετη...
Βέβαια τώρα που πήρε και τις εκλογές είναι μια χαρά. (γειά σου ρε έλληνα που ψήφισες σωστά πάλι!)

Ίσως βγαίνω λίγο offtopic αλλά έχω να πω και κάτι άλλο...
Που ήταν οι αγωνιστές μες το καλοκαίρι? Έχω απογοητευτεί από την δράση των λεγόμενων αριστερών παρατάξεων από τότε που σταμάτησαν οι καταλήψεις... ήταν σχεδόν ανύπαρκτες...

Και τώρα για το θέμα της βιβλιοδιανομής... ΕΛΕΟΣ!
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Sun Sep 30, 2007 9:38 pm

Ναι πρεπει να μάθουμε από τα λάθη μας και πρέπει ότι γίνει αν γίνει απο όλους και οχι από λίγους
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sun Sep 30, 2007 10:05 pm

barbarosa wrote: Το να κάνουμε κατάληψη πολυ καιρό και μετά να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μην χαθεί η εξεταστική είναι λάθος για μένα! Για να έμεναν κλειστά τα πανεπιστήμια για ένα χρόνο συνεχόμενα και θα βλέπαμε αν η κυβέρνηση θα ήταν τόσο άνετη...

... Έτσι απλά. Image
Image
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”