Μικρής έκτασης επεισόδια στον Αγιο Παντελεήμονα και το οικ.π

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Re: Μικρής έκτασης επεισόδια στον Αγιο Παντελεήμονα και το οικ.π

Post by vincent » Thu Jun 11, 2009 3:05 pm

Η μετανάστες δεν φταίνε που ήρθαν σε μια ζούγκλα χώρα που δεν μπορεί να τους αφομοιώσει... Και ναι ο αστικός Έλληνας είναι ρατσιστής, ας το παραδεχτούμε.

Ο ένας πιο πάνω λέει ότι κάνουν μονοπώλιο στα πλαστά cd και με το συνάλλαγμα αγοράζουν όπλα στην Νηγιρία.... Ναι μόλις ανακάλυψες το μεγάλο σχέδιο των Νιγηριανών να κατακτήσουν τον κόσμο.
Μετά προσθέτει ότι δεν τους υποσχεθήκαμε την γη της Ευαγγελίας... Ναι ρε σιγά μην είδαν και brochure οι άνθρωποι για το ποια χώρα θα επιλέξουν και τι παροχές προσφέρει... (Φήμες θέλουν την Μύκονο να είναι ο μεγάλος λόγος που προτιμούν οι μετανάστες την χώρα μας)

Ο άλλος πιο κάτω συγκρίνει τους μετανάστες με τους Έλληνες άνεργους... Δεν λέει όμως ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βρει ξανά δουλεία και να ταίσει την οικογενειά του. Ο μετανάστης ΠΕΙΝΑΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΗ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ, ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ. Το ίδιο θά πάθει και ο άνεργος αν δεν βρει δουλειά, με τον μεν δεύτερο όμως να μπορεί να βρει μια δουλεια των 800 ευρών να καλύψει τις βιωτικές του ανάγκες και τις οικογένειας του. Εννοείτε πως και στον άνεργο πρέπει να συμπαρασταθούμε και εμείς και το κράτος αλλά την ίδια συμπόνια θα πρέπει να δείξουμε και στον μετανάστη.

Για τα γεγονότα στον Αγιο Παντελεήμονα έχω ν πω το εξής: Δείξαμε μίσος θά πάρουμε μίσος...(Δίκαιο)

Και ρωτώ εγώ αν κάθε μήνα κάθε σπίτι στον Αγιο Παντελεήμονα έδεινε 30 ευρώ όχι για την δόση της τρίτης HD Full τηλεόρασης αλλά για το σισίτιο των μεταναστών για την δημιουργεία χώρων που θα μπορούν να κοιμούνται και να κάνουν μπάνιο οι λαθρομετανάστες, αυτοί θα κλέβαν και θα κάναν εγκλήματα ή θα ήταν υπόχρεοι των κατοίκων???? Βέβαια θα μους πείτε, και δίκαια, γιατί να κάνουν οι κάτοικοι την δουλειά του κράτους... Μα γιατί εμείς φταίμε που δεν έχουμε κράτος..

Η λύση πλέον είναι μία,, ελεγμένη είσοδο μεταναστών στην χώρα και αφομοίωση των ήδη υπάρχων. Μειώση των χρημάτων και της γραφειοκρατίας για άδεια παραμονής, Ελληνική υποκοότητα στα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ και φυσικά να μπορεσουν να πάνε σε Ελληνικό σχολείο. Και πάνω από όλα χαρτιά στους μετανάστες να μπορούν να λαμβάνουν μερική πρόνοια στο σύστημα υγείας όπως εμβόλια, διάφορα φάρμακα για γρίπη και κλπ, αλλά και μικρές εγχειρήσεις όπως σκωληκοειδίτιδα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, να σταματήσει το παραμυθάκι της παγκόσμιας κρίσης και να πέσουν λεφτά στην ανάπτυξη του τρίτου κόσμου. Τόσα λεφτά όμως πουν α μην μένει ο τρίτος κόσμοσ εξαρτημένος από εμας αλλά να μπορεί να αναπτυχθεί μόνος του.
Image
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by aguero88 » Fri Jun 12, 2009 11:00 pm

Ας πούμε μερικές αλήθειες.:

1η Αλήθεια
Οι μετανάστες είναι άνθρωποι σαν και εμάς.

2η Αλήθεια
Υπάρχει πρόβλημα με τους μετανάστες. Με τους λαθρομετανάστες και τους μετανάστες....

3η Αλήθεια
Επί χρόνια δεν βλέπαμε το πρόβλημα

4η Αλήθεια
Η στάση μας απέναντι στους μετανάστες καθορίζεται λίγο πολύ από την γενικότερη ιδεολογία μας.

5η Αλήθεια
Πολλοί εδώ μέσα μιλάμε εκ του ασφαλώς γιατί δεν έχουμε βιώσει το πρόβλημα.

6η Αλήθεια
Ο Καρατζαφέρης-ακροδεξιά πήραν στις περιοχές του Αγ. Παντελαιήμονα υψηλά ποσοστά. Η αριστερά πήρε χαμηλά ποσοστά εκεί(νομίζω δηλαδή)

Και υπάρχουν και πολλές άλλες αλήθειες. Από αυτές πρέπει να ξεκινήσουμε πριν αρχίσουμε να αναθεματίζουμε ο ένας ενάντια στον άλλον. Γιατί το θέμα έχει αναχθεί μεταξύ αναρχικών και ακροδεξιών έξω....Μην γίνει και εδώ το ίδιο....

Παίρνω την 5η και την 6η Αλήθεια και την αναλύω...Τα υπόλοιπα έχουν αναλυθεί προηγουμένως...

Στον Αγ. Παντελεήμονα μένουν σχετικά φτωχοί Αθηναίοι. Η περιοχή έχει υποβαθμιστεί εδώ και καιρό και κανένας δεν νοιάζεται για αυτό. Οι Έλληνες κάτοικοι έχουν πάρα πολλά προβλήματα. Το κράτος τους έχει αφήσει στην μοίρα τους.....

Πιο συγκεκριμένα: Οκ είναι unfair να κλείνουν την παιδική χαρά π.χ. Αλλά, εσείς θα πηγαίνατε το παιδί σας, το αδερφάκι σας να παίξει σε ένα χώρο που είναι εστία κινδύνου για την δημόσια υγεία;
Όχι!

Το θέμα όμως δεν είναι ότι φταίνε οι μετανάστες που κάνουν χρήση ναρκωτικών ή τα ανεμβολίαστα παιδάκια των μεταναστών που και αυτά θέλουν να παίξουν....Το κράτος φταίει που έχει αφήσει την κατάσταση αυτή να υφίσταται....

Τυγχάνει να έχω ένα φίλο από την περιοχή του Αγ. Παντελαιήμονα και να έχω δει και εγώ κάποια πράγματα. Τυγχάνει να έχω μιλήσει με παιδιά που έχουν μεγαλώσει εκεί....Τα παιδιά αυτά οδηγούνται από το κράτος στο να υποστηρίζουν Χρύση αυγή και ΛΑΟΣ....

Όποια ιδεολογία και αν έχεις, ότι και αν πάει να τους πει ο καθένας αξιόλογος άνθρωπος του Συριζα π.χ αυτοί οι κάτοικοι έχουν υποστεί πολλά για αυτό αντιδρούν έτσι..

Οκ. Οι κυράτζες της Κηφισιάς βγάζουν τον αγαπητό Σύριζα με 12 τις εκατό....Επειδή έχουν ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος και των μεταναστών....Και οι αχρείοι του Κέντρου της Αθήνας ψηφίζουν Καρατζαφέρη.....Έχουν πάει οι κυράτζες να ζήσουν στον Αγ. Παντελεήμονα; ¨Έχουν πάει τα “αναρχικά” παιδιά τους στα σχολεία που πήγαν τα παιδιά του Αγ. Παντελεήμονα;
Όχι!

Δεν λέω ότι κάθε αναρχικός ή κάθε αντιεξουσιαστής η καθένας εδώ μέσα που έχει μια παρόμοια στάση είναι λεφτάς....Υπάρχουν και αναρχικοί και αντιεξιουσιαστές από τον Αγ. Παντελεήμονα....Αλλά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το παιδί από την Κηφισιά(τυχαία η περιοχή) που βάζει την κουκούλα του και αποκαλεί όλους τους κατοίκους εκεί Φασίστες....

Δεν είναι έτσι φίλοι μου δυστυχώς....Η αλήθεια είναι πικρή τι να κάνουμε.....

Επειδή πάλι θα ξεκινήσουν οι αφορισμοί εγώ θα πω το εξής κλείνοντας. Δεν χωρούν ακρότητες στο ζήτημα. Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να λυθεί με κάποιο τρόπο....Οι ακρότητες δεν οδηγούν πουθενά....Η αριστερά οφείλει να προτείνει λύση....Αν δεν το κάνει στο φόβο του ότι η φράση “μεταναστευτική πολιτική “ ακούγεται δεξιίστικη τότε μετά να μην παραπονιούνται αν ο κόσμος συντηριτικοποιηθεί και γίνουμε Γαλλία αλλά Λεπέν(και Σαρκοζ'ι)....

Οι καλύτεροι αριστεροί ρήτορες να πάνε στην Περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα θα κλείσουν το στόμα τους....Γιατί πολλές φορές τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου ξεπερνάνε τις ιδεολογίες...

Εγώ πάντως δεν είχα τι να πω στον ιδιοκτήτη εστιατορίου στα κ. Πατήσια (λίγο πιο πέρα) που μου έλεγε πως έχει η κατάσταση....Και θέλω να νομίζω ότι είμαι και αριστερός....

Επίσης δεν είχα τι να πω στον κολλητό του φίλου μου που μου είπε πριν λίγο καιρό ότι “μεγάλωσα με τον φόβο αν θα ζω αύριο, με την μητέρα μου να τρέμει κάθε φορά που έβγαινε από το σπίτι, με τον πατέρα μου να κλαίει κρυφά γιατί δεν μπορούσε να μας πάει σε ένα άλλο σπίτι....Πήγα σχολείο στο πιο υποβαθμισμένο σχολείο της Αθήνας....ήμασταν μόνοι μας απέναντι σε όλους.....Ένιωθα λες και ήμουν εγώ ο μετανάστης μέσα στην ίδια μου την χώρα....Αλλά δεν μεν πείραζε αυτό...Αυτό που με πείραζε ήταν ότι δεν είχα ελπίδα και έξοδο διαφυγής....”

Άντε πείτε του εσείς αυτού του παιδιού ότι κακώς (που κακώς ψήφισε ΛΑΟΣ) θεωρεί τους μετανάστες εχθρούς του....Και τους Έλληνες εχθρούς του τους θεωρεί....
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by rapadder » Sat Jun 13, 2009 10:10 am

aguero88++
aguero88 wrote:Οκ. Οι κυράτζες της Κηφισιάς βγάζουν τον αγαπητό Σύριζα με 12 τις εκατό....Επειδή έχουν ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος και των μεταναστών....Και οι αχρείοι του Κέντρου της Αθήνας ψηφίζουν Καρατζαφέρη.....Έχουν πάει οι κυράτζες να ζήσουν στον Αγ. Παντελεήμονα; ¨Έχουν πάει τα “αναρχικά” παιδιά τους στα σχολεία που πήγαν τα παιδιά του Αγ. Παντελεήμονα;
Όχι!
Δεν ξέρεις πόσο με εκνευρίζουν οι υποκριτές αριστερό-μπαρούφες ***/ *** προαστείων.
Γενικότερο σχόλιο: Έχουμε το κράτος και τους πολιτικούς που μας αξίζει...
Last edited by rapadder on Sat Jun 13, 2009 12:14 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sat Jun 13, 2009 10:33 am

Μπορούμε κι εμείς σαν απλοί κάτοικοι της Αθήνας να προτείνουμε λύσεις και να μην περιμένουμε πρώτα τα κόμματα και το κράτος να δράσουν γιατί μάλλον δεν θα δράσουν ή θα δράσουν σε λάθος κατεύθυσνη. Σίγουρα κάποιοι θα ήθελαν η λύση να είναι οι απελάσεις, τα πογκρόμ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι θάλαμοι αερίων - ήδη κράτος και η ακροδεξιά εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση- αλλά υπάρχουν και πιο ανθρώπινες προτάσεις για τους μετανάστες.

Πρώτα απ' όλα όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να καταγραφούν. Να υπάρξει μια καταγραφή να δούμε ποιοί είναι και ποιά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό που πρέπει να κάνουμε σαν κοινωνία για να έχουμε μια εικόνα επί αυτών τον ανθρώπων και να μην οδηγούμαστε σε πολιτικές "τσουβαλιάσματος". Δεύτερον, πρέπει να γίνει ένας υγιεινομικός έλεγχος τόσο στους ίδιους όσα και στα σημεία διαμονής τους. Έτσι και αυτοί θα γνωρίζουν αν πάσχουν από κάποια ασθένια αλλά και εμείς θα είμαστε σε θέση να παράσχουμε την αντίστοιχη ιατροφαρμακευτική βοήθεια και τα αναγκαία μέσα για την υγιεινή τους. Ειδικά κλιμάκια από γιατρούς και νοσηλευτές μπορούν να συσταθούν για την απαραίτητη βοήθεια σε αυτό το θέμα. Τρίτον, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι του δήμου Αθηναίων θα πρέπει να δεσμευτούν ώστε η οικία τους να μην αποτελεί κάποιο ετοιμόροπο και βρώμικο κτήριο αλλά ένα κατάλληλο οίκημα. Οποσδήποτε κάποιοι μετανάστες πρέπει να μεταφερθούν και στα προάστια της Αθήνας αλλά και σε επαρχειακές πόλεις. Σε καμία περίπτωση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Τέταρτον πρέπει συντονισμένα και με έλεγχο να οργανωθούν συσσίτια και προσφορές ειδών πρώτης ανάγκης. Για μερικούς μετανάστες ακόμη και η τροφή και το καθαρό νερό αποτελούν είδη καθημερινού αγώνα ενώ ο ρουχισμός τους είναι στοιχειώδης. Επιτακτική είναι και η ανάγκη για μέσα καθαριότητας και απολύμανσης τόσων τον ιδίων όσο και τον χώρων διαβίωσής τους. Πέμπτον, σε επίπεδο εκπαίδευσης, πρέπει να υπάρξει διοχέτευση σε σχολεία μεταναστών όπως αυτά που προς το παρόν λειτουργούν εθελοντικά από δασκάλους και καθηγητές. Η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας θα είναι κομβικό σημείο για να ενσωματωθούν στον Ελληνικό κοινωνικό ιστό χωρίς δυσκολίες συνενόησης. Έκτον, πρέπει με αυτόνομες οργανώσεις και νομικές επιτροπές να καταοχυρωθούν τα διάφορα δικαιώματα τους όπως αυτά ορίζονται από το σύνταγμά μας και τις διεθνής συνθήκες. Επίσης, ίσως έτσι μπορέσουν να καταπολεμήσουν και το τέρας της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν με το Ελληνικό δημόσιο. Τέλος, όλοι μπορούμε να οργανώσουμε και να οργανωθούμε σε ομάδες και δίκτυα προστασίας μεταναστών όχι μόνο για ανθρωπιστική αλλά και αντιρατσιστική δράση και αντιπροπαγάνδα.

Αν όλα τα παραπάνω σε κάποιους ακούγονται υποθέσεις που θα έπρεπε να έχουν φροντίσει οι μετανάστες από μόνοι τους ή χώρα από την οποία πρήλθαν, τότε πραγματικά δεν γνωρίζει την φτώχεια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τρίτος κόσμος. Αν στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι δεν απαντήσουμε σήμερα με ανθρωπιστική βοήθεια και αντιρατσιστική δράση τότε αύριο οι νεοναζί του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής θα δημιουργήσουν καινούργιους Άγ(ρ)ιους Παντελεήμονες με τη συναίνεση της ΝΔ και μέρους της κοινωνίας. Μπορούμε να διαλέξουμε αν θα αποπροσανατολιστεί η κοινωνία προς το μίσος και το ρατσισμό ή προς λύσεις ανθρωπιάς ώστε να επανέλθει και πάλι στα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα.

Για όποιον ενδιαφέρεται: 14o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ 2009
Last edited by PASCAL on Sat Jun 13, 2009 6:28 pm, edited 6 times in total.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Jun 13, 2009 10:47 am

rapadder wrote:
aguero88 wrote:Οκ. Οι κυράτζες της Κηφισιάς βγάζουν τον αγαπητό Σύριζα με 12 τις εκατό....Επειδή έχουν ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος και των μεταναστών....Και οι αχρείοι του Κέντρου της Αθήνας ψηφίζουν Καρατζαφέρη.....Έχουν πάει οι κυράτζες να ζήσουν στον Αγ. Παντελεήμονα; ¨Έχουν πάει τα “αναρχικά” παιδιά τους στα σχολεία που πήγαν τα παιδιά του Αγ. Παντελεήμονα;
Όχι!
Δεν ξέρεις πόσο με εκνευρίζουν οι υποκριτές αριστερό-μπαρούφες βορείων/ νοτίων προαστείων.
Με άλλα λόγια όσοι είναι αριστεροί και μένουν σε αυτές τις περιοχές είναι υποκριτές;

Να θυμίσω ότι ο λόρδος Byron ήταν Άγγλος προεστός, ο οποίος (πέρα από όλα τα άλλα) ήρθε στην Ελλάδα και πολέμισε στην Ελληνική Επανάσταση(και πέθανε στο Μεσσολόγγι από πυρετό). Αυτό τον κάνει(με την ίδια λογική) υποκριτή σε σχέση με τους υπόλοιπους εθελοντές που πολέμησαν στην Ελλάδα επειδή δεν είχε νιώσει καταπίεση;

Υ.Γ.: Η γνώμη μου για τα περισσότερα παιδιά από ΒΠ είναι γνωστή(παιδιά χωρίς προσωπικότητα). Αλλά διαφωνώ στο ότι μπορείς να τσουβαλιάζεις άτομα λόγω του που μένουν!
rapadder wrote:Γενικότερο σχόλιο: Έχουμε το κράτος και τους πολιτικούς που μας αξίζει...
++
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sat Jun 13, 2009 12:13 pm

Έχεις δίκιο, παρασύρθηκα... Απλά θέλω να πώ ότι κάποιοι κρίνουν εκ του ασφαλούς :).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
kostas_naxos
byte level
byte level

Post by kostas_naxos » Sat Jun 13, 2009 2:15 pm

Ενα περιστατικο θελω να αναφερω σχετικα με ολα αυτα. Ακουσα χτες στο λεωφορειο εναν ηλικιωμενο να αναφερεται στους μεταναστες στο κεντρο. Λεει λοιπον ο παππους σχεδον κατα γραμμα "Εμας εκει περα που μενω ηρθαν με κατι ροπαλα του μπειζμπολ και τους στειλανε ολους στο νοσοκομειο και καθαρισε η γειτονια... Δε μπορουν να το κανουν αυτο και εδω κατω?? Τοσα παλικαρια εχουμε... "
τι να του πεις που ειναι και σε κρισιμη ηλικια...
for one moment
i wish you'd hold your stage
with no feelings at all
open minded
i'm sure i used to be so free

http://steelfm.gr
Feel The Steel
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Sat Jun 13, 2009 5:34 pm

Ο Pascal διατύπωσε μια μεστή και ρεαλιστική πρόταση, που διακρίνεται για την ανθρωπιά και το σεβασμό της στον αδύνατο και στον κατατρεγμένο συνάνθρωπό μας. Ελπίζω η "συντεταγμένη Πολιτεία" να βαδίσει σε ένα τέτοιο δρόμο, αν και οι καιροί φοβούμαι ότι για άλλα μας προειδοποιούν...

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Αλήθεια, πόσοι από εμάς είμαστε παιδιά/εγγόνια μεταναστών; Ο παππούς μου, ο μπαρμπα-Μήτσος Γκρίτζαλης, έστρωνε γραμμές για τον αμερικάνικο σιδηρόδρομο στο Σικάγο τη δεκαετία του 1910-20. Να το ξεχάσω επειδή σήμερα έτυχε να ανήκω στους "ευνοημένους" της Ιστορίας;
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Wed Jun 17, 2009 1:48 am

PASCAL wrote:Σίγουρα κάποιοι θα ήθελαν η λύση να είναι οι απελάσεις, τα πογκρόμ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι θάλαμοι αερίων
Επιβεβαιωνομαι οταν λεω πως οι αναρχικοι εχουν φαντασιωσεις οτι ζουν στον Β' Π.Π., με Ναζι, SS κλπ κλπ :-D :lol:

Για να λεμε την αληθεια ομως, η πλειοψηφια του ελληνικου πληθυσμου, ολα τα παραπανω που γραφει ο pascal θα τα εβλεπε θετικα για τους αναρχικους, και οχι για τους μεταναστες που στο κατω κατω αυτοι ειναι χρησιμοι. ;)
Ενα καλο παραδειγμα ειναι το πετροβολημα που εφαγαν αυθορμητα και ενστικτωδως οι αναρχικοι απο τους κατοικους ενος χωριου στην Ευβοια, οπου οι αναρχικοι πηγαν (βγαινοντας απο το ασυλο τους) να "διαδηλωσουν" εναντια στους "κακους φαλλοκρατες" ντοπιους!
Last edited by jimm on Wed Jun 17, 2009 10:47 am, edited 1 time in total.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed Jun 17, 2009 3:18 am

jimm wrote:
PASCAL wrote:Σίγουρα κάποιοι θα ήθελαν η λύση να είναι οι απελάσεις, τα πογκρόμ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι θάλαμοι αερίων
Επιβεβαιωνομαι οταν λεω πως οι αναρχικοι εχουν φαντασιωσεις οτι ζουν στον Β' Π.Π., με Ναζι, SS κλπ κλπ :-D :lol:

Για να λεμε την αληθεια ομως, η πλειοψηφια του ελληνικου πληθυσμου, ολα τα παραπανω που γραφει ο pascal θα τα εβλεπε θετικα για τους αναρχικους, και οχι για τους μεταναστες που στο κατω κατω αυτοι ειναι χρησιμοι. ;)
Ενα καλο παραδειγμα ειναι το πετροβολημα που εφαγαν αυθορμητα και ενστικτωδως οι αναρχικοι απο τους κατοικους ενος χωριου στην Ευβοια, οπου οι αναρχικοι πηγαν (βγαινοντας απο το ασυλο τους) να "διαδηλωσουν" εναντια στους "κακους φαλλοκρατες" ντοπιους!
Μπράβο το βρήκες! Το θέμα του topic είναι "10 τρόποι για να εξοντόσουμε έναν αναρχικό"!! :smt023

Με τα της ουσίας τώρα.

Η γενική μου άποψη είναι μηδενιστική στο συγκεκριμένο θέμα.Ασχέτως με το τι πιστεύω για τους μετανάστες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους ή ένταξης τους, πιστεύω ότι είναι κατά κάποιο τρόπο επιδεικτική αδιαφορία να πάμε να λύσουμε το θέμα των μεταναστών, όταν δεν έχουμε λύσει καν τα βασικά προβλήματα των Ελλήνων (Ελλήνων πολιτών για την ακρίβεια).

Όταν για τον Έλληνα πολίτη δεν υπάρχουν λεφτά για να πάρει την σύνταξή του, όταν δεν υπάρχουν δουλειές για να μεγαλώσει την οικογένειά του, όταν ακόμα και οι δουλειές που υπάρχουν δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές υποχρεώσεις μιας οικογένειας, όταν η παιδεία που τους δίνεται είναι ελλιπής και άκρως αποπροσανατολισμένη,όταν δεν υπάρχει η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη με νοσοκομεία τρώγλες και γιατρούς που δεν πληρώνονται, όταν δεν μπορεί να νιώσει ασφαλής σε αυτή τη χώρα όπου η αστυνομία υπολειτουργεί και το έγλημα ανθίζει (ημεδαπό και αλλοδαπό), όταν δεν υπάρχει ένα κράτος που να το νοιάζει ο πολίτης και όχι μόνο το πως θα οικονομίσουν οι υμέτεροι της εκάστοτε κυβερνούσας παράταξης, τότε πώς είναι δυνατόν να διαχειριστούμε τους ήδη υπάρχοντες μετανάστες και ακόμα περισσότερο πώς να δεχτούμε παρισσότερους??

Δεν είμαι υπέρ ή κατά των μεταναστών γιατί απλούστατα για μένα είναι όλοι άνθρωποι και δεν τους ξεχωρίζω.

Αλλά το λέω και το πιστεύω ότι δεν μπορούμε να τους διαχειριστούμε όταν δεν μπορούμε να κάνουμε τα στοιχειώδη για τους Έλληνες πολίτες.

Ξέρουμε ότι το κράτος φταίει για αυτό, αλλά γεγονός είναι ότι αυτό το κράτος αξίζουμε βάση της συμπεριφοράς μας, της νοοτροπίας και της αδιαφορίας μας.

Επίσης γεγονός είναι ότι αυτό το κράτος έχουμε και πρέπει να δουλέψουμε με ότι έχουμε, όσο παράλληλα θα δουλεύουμε για να καλυτερέψουμε αυτό που έχουμε.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τους μετανάστες και να προλάβουμε την επερχόμενη έκρηξη και την διαφαινόμενη δημιουργία γκέτο, είναι να αντιμετωπίσουμε τη βάση του προβλήματος , που έιναι η έλλειψη κράτους.
Μετά πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος για τον Έλληνα πολίτη, και όταν μπορεί να δώσει σε αυτόν τα στοιχειώδη, να ασχοληθούμε με τους μετανάστες.

Μεχρι τότε δεν ξέρω τι μπορούμε να τους κάνουμε, αλλά σίγουρα με αυτό το κράτος δεν μπορούμε να τους κάνουμε τίποτα.

Στο κάτω κάτω αυτή είναι η βασική ιδεολογία του μετανάστη.Πηγαίνω σε μια χώρα που χρειάζονται παραπάνω εργατικά χέρια από αυτά που μπορεί να προσφέρει ο γηγενής πληθυσμός. Όταν εδώ δεν έχουμε δουλειές ούτε για τους Έλληνες πολίτες, πώς θα ενσωματώσουμε τους μετανάστες?

Κακά τα ψέματα, αυτή είναι η κατάσταση.Συμπεράσματα δικά σας.Όποια όμως από τις λύσεις που προτείνεται παραπάνω και να δούμε, αυτομάτως σκέφτομαι μια ταμπελίτσα ''ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"............................. :smt011
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Thu Jun 18, 2009 11:13 am

jimm wrote: Ενα καλο παραδειγμα ειναι το πετροβολημα που εφαγαν αυθορμητα και ενστικτωδως οι αναρχικοι απο τους κατοικους ενος χωριου στην Ευβοια, οπου οι αναρχικοι πηγαν (βγαινοντας απο το ασυλο τους) να "διαδηλωσουν" εναντια στους "κακους φαλλοκρατες" ντοπιους!
εννοεις το χωριο που μαθητες ειχαν βιασει μια 15 χρονη μεταναστρια και οι κατοικοι του χωριου ελαγαν "καλα της εκαναν" ?

Εσυ οταν ακους για στρατοπεδα υποδοχης μεταναστων φανταζεσαι οτι τους κερνανε πιτσες, μπυρες και τους προσφερουν και 1 δωματιο 150 τετραγωνικων στον καθενα για να αραξουν την αφεντια τους?
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Thu Jun 18, 2009 1:17 pm

Wolfen αν δεν κάνω λάθος στο συγκεκριμένο χωριό δεν είχαν πάει αναρχικοί αλλά αυτόνομοι, δεν θυμάμαι καλά να σου πω την αλήθεια. Επίσης με τον jimm γενικά μην ασχολήσε! Γιος αφεντικού, αφεντικό και ο ίδιος, που απλά γράφει για να τσατίσει και να του δώσουν σημασία. Troll και δεν αξίζει καν να απαντάς..
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Thu Jun 18, 2009 1:20 pm

giak wrote:Wolfen αν δεν κάνω λάθος στο συγκεκριμένο χωριό δεν είχαν πάει αναρχικοί αλλά αυτόνομοι, δεν θυμάμαι καλά να σου πω την αλήθεια.
Και τα 2 βασικα αν και κυριως αν δεν κανω λαθος ηταν αυτονομοι οπως λες
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Thu Jun 18, 2009 3:54 pm

IMHO για το θέμα το μεταναστών η λύση είναι η εξής. Να σταματήσει να δέχεται νέους μετανάστες η Ελλάδα (a.k.a. καλύτερη φύλαξη των συνόρων) , να αντιμετωπησει το κράτος και με τη σειρά της η Ελληνική κοινωνία τους μετανάστες ώς Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα ΚΑΙ υποχρεώσεις και τέλος να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την αύξηση του επιπέδου ζωής του Έλληνα πολίτη. Επειδή όλα αυτά όμως στοιχίζουν σε ψήφους, δεν υπάρχουν ικανοί πολιτικοί κ.τ.λ. κ.τ.λ. μου δημιουργείται μεγάλη περιέργια για την κατάσταση αυτού του τόπου σε 10 χρόνια...
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
kostas_naxos
byte level
byte level

Post by kostas_naxos » Thu Jun 18, 2009 3:58 pm

Master_ex wrote:IMHO για το θέμα το μεταναστών η λύση είναι η εξής. Να σταματήσει να δέχεται νέους μετανάστες η Ελλάδα (a.k.a. καλύτερη φύλαξη των συνόρων) , να αντιμετωπησει το κράτος και με τη σειρά της η Ελληνική κοινωνία τους μετανάστες ώς Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα ΚΑΙ υποχρεώσεις και τέλος να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την αύξηση του επιπέδου ζωής του Έλληνα πολίτη. Επειδή όλα αυτά όμως στοιχίζουν σε ψήφους, δεν υπάρχουν ικανοί πολιτικοί κ.τ.λ. κ.τ.λ. μου δημιουργείται μεγάλη περιέργια για την κατάσταση αυτού του τόπου σε 10 χρόνια...
και γω σε δεκα χρονια θα θελω να δω τι θα γινεται εδω, απο ενα μικρο χωριο στη ναξο ή απο δανια :-p :-p
for one moment
i wish you'd hold your stage
with no feelings at all
open minded
i'm sure i used to be so free

http://steelfm.gr
Feel The Steel
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Thu Jun 18, 2009 5:27 pm

Την καλύτερη λύση για το θέμα των μεταναστών την προτείνει το ακροδεξιό κόμμα της αγγλίας.
1ον. Να μην δεχτεί η χώρα τους άλλους μετανάστες.
2ον. Να αποχωρήσουν οικειοθελώς όλοι οι παράνομοι...

...sarcasm...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Jun 18, 2009 5:39 pm

Επειδη γενικα δεν μου αρεσει το "εξω απο το χορο ολοι πολλα τραγουδια ξερουν" τα δικα μας 5 κομματα τη θεση εχουν παρει επι αυτου?Γιατι εχω την εντυπωση οτι ρητη θεση εχει παρει μονο το ΛΑΟΣ...
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Thu Jun 18, 2009 10:57 pm

ultimate_aektzis wrote:Επειδη γενικα δεν μου αρεσει το "εξω απο το χορο ολοι πολλα τραγουδια ξερουν" τα δικα μας 5 κομματα τη θεση εχουν παρει επι αυτου?Γιατι εχω την εντυπωση οτι ρητη θεση εχει παρει μονο το ΛΑΟΣ...
όντως παρόλο που δεν συμφωνώ με τις θέσεις του ΛΑΟΣ τις εκφράζει καθαρά και τις υποστηρίζει..δεν κάνει την πάπια συνέχεια για να μην χάσει ψήφους όπως τα άλλα κόμματα..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
gkaueb
byte level
byte level

Post by gkaueb » Thu Jun 18, 2009 11:50 pm

dexter wrote:
ultimate_aektzis wrote:Επειδη γενικα δεν μου αρεσει το "εξω απο το χορο ολοι πολλα τραγουδια ξερουν" τα δικα μας 5 κομματα τη θεση εχουν παρει επι αυτου?Γιατι εχω την εντυπωση οτι ρητη θεση εχει παρει μονο το ΛΑΟΣ...
όντως παρόλο που δεν συμφωνώ με τις θέσεις του ΛΑΟΣ τις εκφράζει καθαρά και τις υποστηρίζει..δεν κάνει την πάπια συνέχεια για να μην χάσει ψήφους όπως τα άλλα κόμματα..
Σου θυμίζω ότι ο Καρατζαφέρης υποστήριζε ότι έχει στο γραφείο του φωτογραφία του Che Guevara :lol:

Πιο λαικιστής καίγεσαι !!!
Crab
Mbyte level
Mbyte level

Post by Crab » Fri Jun 19, 2009 12:03 am

[img]http://www.pasok.gr/content-api/f/binaryChannel/newpasokportal/datastore/f9/2a/91/f92a912bdef3e7b0d14e94b3ddf4cffa45691a7d/image/jpeg/gap7.jpg[/img] ΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ «ΟΚΤΩ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» Η ασφάλεια του πολίτη είναι πρώτιστο αγαθό για την δημοκρατική παράταξη. Ασφάλεια για μας σημαίνει προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Της ζωής του, της ελευθερίας του, της περιουσίας του, του δημόσιου και ιδιωτικού του χώρου, της υποστήριξής του από την πολιτεία όταν έχει ανάγκη. Στο παρελθόν καταφέραμε, ένα κράτος κομματικού αυταρχισμού, να το μετατρέψουμε σε κράτος που εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη, της γειτονιάς, της πόλης και της επαρχίας. Καταφέραμε να συμφιλιώσουμε τα σώματα ασφαλείας με τον πολίτη και να αποκαταστήσουμε το κύρος τους στην κοινωνία. Υπενθυμίζουμε την εικόνα αλλά και την πραγματικότητα της Αθήνας και της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα πήρε διεθνώς συγχαρητήρια. Σήμερα, η χώρα μας μαστίζεται από την ανομία, την ατιμωρησία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία. Σήμερα, η χώρα μας μαστίζεται από την έλλειψη πολιτικής και την κυριαρχία της πελατειακής μικροπολιτικής. Αυτό έχει φέρει το κράτος στα όρια της αποσύνθεσης. Βουλιάζει και βρίσκεται αμήχανο μπροστά στις προκλήσεις της εποχής. Αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Αυτή η κατάσταση αποτυπώνεται και στη βία και ανομία που ζει ο πολίτης της πόλης. Έξαρση εγκληματικότητας, έξαρση βίας, ένταση της κοινωνικής περιθωριοποίησης για μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας. Το ζούμε πια καθημερινά στις πόλεις μας. Η έλλειψη σχεδίου, η έλλειψη πολιτικής, η ανομία και η απουσία κράτους αφορά και στο ζήτημα της μετανάστευσης. Πέντε χρόνια τώρα, είναι ανύπαρκτη η πολιτική της ΝΔ για την μετανάστευση, τον πολιτικό πρόσφυγα και την παράνομη μετανάστευση. Tην ίδια ανυπαρξία πολιτικής παρουσίασε η ΝΔ και το ‘90-‘93, με ανάλογα τα προβλήματα ανομίας στην χώρα. Η διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ και στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, είναι μία ακόμα απόδειξη της κατάρρευσης μιας ευνομούμενης πολιτείας στη χώρα μας, που να εγγυάται αρχές, κανόνες, διαδικασίες διαφανείς για όλους. Η σημερινή κυβέρνηση απουσίασε εκκωφαντικά από διεκδικήσεις στην ΕΕ για το ζήτημα της φύλαξης των συνόρων μας, των κοινών συνόρων της Ευρώπης. Αγνόησε και υποβάθμισε σημαντικές μας επιτυχίες, πχ. την πρακτική της επανεισδοχής λαθρομεταναστών που ακολουθήσαμε και που είχε πάρει και την μορφή επίσημης συμφωνίας με την Τουρκία. Απαξίωσε το Λιμενικό Σώμα και την συνοριοφυλακή, που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πελατειακές μεταθέσεις, και την υποβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού και των μέσων μεταφοράς, ενώ δεν εξασφάλισε και νέα σύγχρονα μέσα που χρειάζεται η χώρα για την φύλαξη των συνόρων μας. Αντί για αγροφύλακες και την αιχμαλωσία των νέων στα stage - θα έπρεπε να υπήρχε σοβαρή πολιτική αξιοκρατικών προσλήψεων στο Δημόσιο, εκεί όπου πράγματι υπάρχουν ανάγκες. Από την ασφάλεια, μέχρι την πρόνοια και την υγεία. Δεν αξιοποιεί σημαντικά κονδύλια της ΕΕ για τα θέματα μεταναστών και πολιτικών προσφύγων. Δεν έχει καμιά πολιτική για αυτούς που ζητούν πολιτικό άσυλο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μια γκρίζα ζώνη, από νομικής πλευράς, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, που περιφέρονται στις πόλεις και στα λιμάνια μας και μπαινοβγαίνουν στα κρατητήρια και τις φυλακές. Ξένοι στη χώρα μας, που ωθούνται εκ των πραγμάτων - από την έλλειψη υπεύθυνης πολιτικής της πολιτείας - στην εγκληματικότητα. Ξένοι πολίτες, που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης παράνομων κυκλωμάτων. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική ένταξης των νομίμων μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία. Με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση της δεύτερης γενιάς νέων μεταναστών, που μόνη πατρίδα που γνωρίζουν είναι η Ελλάδα. Η απουσία πολιτικής της ΝΔ έχει κάνει την κοινωνία μας ξέφραγο αμπέλι. Και αυτή την ανομία την ζούμε όλοι. Την ζούμε στην Ομόνοια, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη και την Πάτρα, από το Αγαθονήσι μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα και τόσες άλλες περιοχές της χώρας μας. Και εδώ δεν πάει άλλο. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Τον κρούσαμε και παλαιότερα. Αντί σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής, αντί μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής που μας προστατεύει, που προστατεύει το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για σιγουριά και ελευθερία, που αντιμετωπίζει τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, τον παράνομο μετανάστη μέσα από την εφαρμογή κανόνων ενός κράτους Δικαίου, Διεθνούς Δικαίου και υποχρεώσεων, αποφάσισε να στραφεί σε σπασμωδικές επικοινωνιακές πολιτικές. Επικοινωνιακές πολιτικές που προσπαθούν να ανταποκριθούν σε ψηφοθηρικές στοχεύσεις και όχι να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα που ζει η κοινωνία. Πολιτικές που νομοτελειακά δημιουργούν πολώσεις χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Που θα δημιουργούν πληγές που θα πληρώσει η Ελλάδα, η ελληνική κοινωνία, ο Έλληνας πολίτης, οι παλλινοστούντες, καθώς και ο νόμιμος μετανάστης και ο ξένος υπήκοος στην χώρα μας. Πολιτικές που βασίζονται στη μισαλλοδοξία και στον ρατσισμό, αντί μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας που εγγυάται το κράτος Δικαίου για κάθε άνθρωπο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τη στάση της, αγνοεί ακόμη και την ιστορική μνήμη και τις παραδόσεις του Ελληνισμού, που βρέθηκε πρόσφυγας ή μετανάστης σε κάθε γωνιά της γης. Το ΠΑΣΟΚ, και ως κυβέρνηση, και σήμερα ως αντιπολίτευση, έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου της μετανάστευσης, της πολιτικής προσφυγιάς και της λαθρομετανάστευσης. Σχέδιο που εξασφαλίζει ότι ο μετανάστης στην χώρα μας, ο πολιτικός πρόσφυγας, θα συμβάλει δημιουργικά στην ανάπτυξη, την ευημερία, τον πολιτισμό και την παρουσία της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι. Σχέδιο που αγνοεί η σημερινή κυβέρνηση. Το σχέδιό μας συνοψίζεται στα ακόλουθα σημεία: 1) Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες. 2) Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων. 3) Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία. 4) Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της ΕΕ, που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων. Ειδικότερα, με την αναθεώρηση της Σύμβασης του Δουβλίνου ΙΙ. 5) Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες. Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν. 6) Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς. 7) Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα Υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες. 8) Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται - με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας. Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του στον τομέα αυτό. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, και τις ΜΚΟ, καθώς και με τις οργανώσεις των ίδιων των μεταναστών. Ειδικότερα θα ξεκινήσουμε διάλογο και με την Εκκλησία της Ελλάδας, που ήδη έχει παίξει σοβαρό ρόλο σε πολλές γειτονιές για την ειρηνική συμβίωση και αλληλοκατανόηση των διαφορετικών θρησκειών, ώστε να αποφευχθούν άκαιρες συγκρούσεις με θρησκευτικό ή πολιτιστικό χαρακτήρα, που θα τραυματίσουν την Ελληνική κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει σήμερα ως αντιπολίτευση την παρουσία του διεθνώς, στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και στην Σοσιαλιστική Διεθνή, με θέσεις που αντιμετωπίζουν τις αιτίες, τις ρίζες του μεταναστευτικού και προσφυγικού κινήματος. Τη φτώχεια, τις πολεμικές συγκρούσεις, την πολιτική καταπίεση, την κατάρρευση οικοσυστημάτων. Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να ξεδιπλώνει τις πολιτικές του για τα θέματα της Ελληνικής κοινωνίας, με στόχο μια ευνομούμενη πολιτεία και την ασφάλεια και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών μας.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Fri Jun 19, 2009 12:19 am

Ελάχιστο ενδεικτικό συμπλήρωμα:
[b]Προγραμματική θέση ΣΥΡΙΖΑ για μεταναστευτική πολιτική:[/b] • Κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» (Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών). • Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία ανοικτών κέντρων διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους. • Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο. Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης των ανηλίκων. • Νομιμοποίηση και ένταξη στην κοινωνική ασφάλιση όλων των εργαζομένων μεταναστών. Κατοχύρωση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, αποδέσμευση της νομιμοποίησης από ασφαλιστικές προϋποθέσεις, έκδοση πιστοποιητικού γέννησης των παιδιών τους, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις τοπικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή παραμονή στην Ελλάδα, ένταξη των μεταναστών στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. • Δημιουργία δομών εκμάθησης ελληνική γλώσσας σε όλους τους ενήλικους μετανάστες πρώτης γενιάς, από επαρκώς στελεχωμένα Κέντρα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας, που θα λειτουργούν σε Δημοτικό επίπεδο. • Μαθήματα μητρικής γλώσσας και πολιτισμού για μαθητές μετανάστες στα δημόσια σχολεία, όταν το πλήθος τους υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό (π.χ. 8%). • Χορήγηση πολιτικού άσυλου στους πρόσφυγες. Ιθαγένεια σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα ή έρχονται σε μικρή ηλικία. Χορήγηση υπηκοότητας στους μετανάστες-μετανάστριες ύστερα από 7 χρόνια παραμονής στη χώρα. http://www.syriza.gr/dialogos-gia-to-programma/to-programma-toy-syriza/ [b]Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τους μετανάστες[/b] Ταξική ενότητα Ελλήνων και Αλλοδαπών εργαζομένων Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απευθύνει μήνυμα αγώνα και αλληλεγγύης στους οικονομικούς μετανάστες και τις μετανάστριες και τους καλεί σε δράση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεταναστευτική οικογένεια. Δίνουμε συνέχεια σε μια προσπάθεια χρόνων, στην οποία οι κομμουνιστές και οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα συμβάλλουν αποφασιστικά στην πάλη ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παλεύοντας για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, για το δικαίωμα στη δουλιά, στη μόρφωση, στη σύνταξη, στην Υγεία, στην Πρόνοια, για τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως ένα σημαντικό τμήμα της εργατικής τάξης και προσπαθεί να δυναμώσει η ταξική ενότητα Ελλήνων και Αλλοδαπών εργαζομένων. Γιατί μέσα από την ενότητα και την κοινή πάλη θα ενισχυθεί ο αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των εκμεταλλευτών, κατά του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Τα προβλήματα είναι πολλά. Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την άρνηση της νομιμότητας και την πολύχρονη ταλαιπωρία των μεταναστών, για να τους κρατούν ομήρους και να προσφέρουν φτηνότατη εργατική δύναμη στους επιχειρηματίες. Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα χαμηλά μεροκάματα, την ανασφάλιστη εργασία, την εντατικοποίηση της δουλιάς, τα εργατικά ατυχήματα - εγκλήματα που χτυπούν ιδιαίτερα τους ξένους εργάτες. Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εκδίδει εγκυκλίους με ρατσιστικό περιεχόμενο και αρνείται στους μετανάστες και στις οικογένειές τους το δικαίωμα στην πρόληψη και την προστασία της Υγείας (Εγκύκλιος 13/7/2000 με την οποία απαγορεύεται η νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία των μεταναστών που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα. Εγκύκλιος 2/2/2005 με το ίδιο περιεχόμενο). Αυτή η πολιτική στερεί από πολλά παιδιά των μεταναστών το δικαίωμα στη μόρφωση, δεν παίρνει μέτρα για την εκμάθηση της ελληνικής αλλά και της μητρικής γλώσσας, δε σέβεται τις πολιτιστικές παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα των ξένων εργατών και εργατριών. Αυτή η πολιτική χτυπάει τις μετανάστριες που βιώνουν καθημερινά την πιο βάρβαρη κοινωνική και φυλετική εκμετάλλευση - καταπίεση, δουλεύοντας, όταν έχουν μεροκάματο, σε άθλιες συνθήκες δουλιάς, χωρίς κοινωνικές παροχές, χωρίς ιατρική παρακολούθηση ακόμα και την περίοδο της κύησης, τις αφήνει εκτεθειμένες στα κυκλώματα πορνείας. Ο καπιταλισμός δεν είναι λύση.. Το κίνητρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το κέρδος που βγαίνει από το μόχθο των εργαζομένων. Η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντά της σε όλες τις χώρες είναι αντίπαλοι των εργατών και των εργατριών, δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα δυναμώνει, γεννάει πολέμους, επεμβάσεις, καλλιεργεί τον εθνικισμό και το ρατσισμό, το «διαίρει και βασίλευε» για να εκμεταλλεύεται τους λαούς. Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αντεργατική, προβλέπει σκληρά κατασταλτικά μέτρα, ετοιμάζει ακόμα και «στρατόπεδα συγκέντρωσης» κατά των μεταναστών. Μαζί με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα. Μαζί Έλληνες και μετανάστες μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαιώματα και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το Σοσιαλισμό, αξιοποιώντας την πλούσια θετική πείρα, βγάζοντας συμπεράσματα από λάθη, παραλείψεις, παρεκκλίσεις που οδήγησαν στην ανατροπή του νέου συστήματος, στην επικράτηση της αντεπανάστασης. Οργάνωση στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς, ανάπτυξη της πάλης για κάθε πρόβλημα. Σ' αυτό το δρόμο θα γίνει πιο δυνατός και αποτελεσματικός ο αγώνας. Μαζί με το ταξικό κίνημα, με συλλογική δράση μπορούν να αντιμετωπιστούν οι μηχανισμοί της χειραγώγησης, της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να διεκδικηθούν αποφασιστικά: Νομιμοποίηση των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών παραμονής και εργασίας, με κατάργηση κάθε οικονομικής επιβάρυνσης και γραφειοκρατίας. Επανένωση των οικογενειών. Πλήρη - σταθερή εργασία, ίσα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Κατάργηση των αντιδραστικών εγκυκλίων που βάζουν εμπόδια στη νοσηλεία μεταναστών στα νοσοκομεία. Αποκλειστικά δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας. Στελέχωση όλων των ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών με διερμηνείς. Ειδικά μέτρα στήριξης των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, με ειδική μέριμνα για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των παιδιών των μεταναστών και την ιστορία της πρώτης πατρίδας τους. Εξασφάλιση δωρεάν όλων των προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη φοίτησή τους, όπως σίτιση, παροχή βιβλίων και άλλων εκπαιδευτικών μέσων, χώρους διαβάσματος. Πολύγλωσσα δημόσια κέντρα στήριξης των μεταναστών που θα συμβάλλουν και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Δημόσιοι - Δωρεάν βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί. Δημιουργία δημόσιων οργανωμένων - ανθρώπινων χώρων υποδοχής των μεταναστών, με υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και πλήρη υγειονομική και ψυχολογική στήριξη για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, καταπολέμηση - κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας. Δικαίωμα μεταφοράς των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, στα 50 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Αποζημίωση των θυμάτων των εργατικών ατυχημάτων. Άμεση δωρεάν περίθαλψη και αποκατάστασή τους, στήριξη των οικογενειών τους. Σεβασμό των πολιτιστικών παραδόσεων των μεταναστών. Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, κατάργηση του φακελώματος, των τρομονόμων, των αντιδραστικών μέτρων και διώξεων σε βάρος των μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων. Μέτρα ενάντια στα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες. Κρατική στήριξη των γυναικών θυμάτων της δουλεμπορίας και πορνείας (περίθαλψη, οικονομική και ψυχολογική στήριξη). http://www.kke.gr/metanastes/gia_toys_metanastes_-_anakoinosh_toy_pg_ths_ke_toy_kke?act=2&morf=1&tab=1
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Fri Jun 19, 2009 12:59 am

Παίδες παρακαλώ να σταματήσουν ανάλογες (ανα)δημοσιεύσεις για να μην καταλήξουμε σε κομματική συζήτηση.
Πήρε απάντηση πιστεύω ο ultimate_aektzis στην ερώτησή του ;)
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”