Συνελήφθησαν 6 απο τους 11 καταζητούμενους του gamato.info
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Συνελήφθησαν 6 απο τους 11 καταζητούμενους του gamato.in
με το δάκτυλο στο pause και την κασέτα να γράφει ; 

βασικα δεν υπαρχει μονο ενας, εγω με ενα γρηγορο google βρηκα καμια 10αρια μικρους (μαζι με τον ενα μεγαλο) , και οι μισοι δεν θελουν προσκληση η εγγραφη τυχαιας ωραςnikolas17 wrote:Μην ξεχνάς όμως ότι σχεδόν μόνο σε ελληνικούς trackers μπορείς να βρεις ελληνικές ταινίες/σειρές/μουσική κτλ. Οπότε που θα στραφεί όλος αυτός ο κόσμος? Εάν δεν κάνω λάθος, μόνο ένας ελληνικός τρακερ παραμένει ανοιχτός και εάν θυμάμαι καλά, εάν δεν είσαι ήδη μέλος, είναι δύσκολο να γίνειςΑλλά αυτό δεν εμποδίζει τους 800.000 να πάνε σε άλλο tracker ή ακόμα χειρότερα να αρχίσουν να πουλάνε "παράνομα" το περιεχόμενο που κατέβασαν!
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Αν μας διαβάζεςι κάποιος από αυτούς, μπορεί να δει ιδέες για το πώς να αποφεύγει τις ...κακοτοπιές.
Δ. Γκρ.

Δ. Γκρ.
- Esteban
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Και πώς θα συντηρούνταν χωρίς διαφημίσεις; Με donates; Πάλι θα τους την έλεγαν. Το όλο ζήτημα είναι αντιφατικό
-
- Wow! Terabyte level
Αν κάποιος θέλει να κάνει εμπόριο, δικαίωμά του και ας αναλάβει το ρίσκο των επιπτώσεων. Όταν βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, στις τρέχουσες συνθήκες φαίνεται ότι θα κριθεί με αυστηρότητα.Esteban wrote:Και πώς θα συντηρούνταν χωρίς διαφημίσεις; Με donates; Πάλι θα τους την έλεγαν. Το όλο ζήτημα είναι αντιφατικό
Αν κάποιος θέλει να διευκολύνει την ελεύθερη διανομή ψηφιακού περιεχομένου, τότε πρέπει να διαθέσει πόρους γιαυτό (και όχι για την "κονόμα" του...). Όταν βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, στις τρέχουσες συνθήκες φαίνεται ότι θα κριθεί με επιείκεια.
Υπάρχει, βεβαίως, το ενδεχόμενο κάποιος να αδιαφορεί ενσυνείδητα για τις συνέπειες - περιλαμβανομένου του ενδεχομένου να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Είναι και αυτό μια επιλογή.
Τελικά, σε κάθε ενδιαφερόμενο εναπόκειται να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει...
Δ. Γκρ.
-
Το δεδικασμένο της Ισπανίας μπορεί να αποτελέσει "ελλαφρυντικό" ; Ή επειδή είναι άλλου κράτους αλλάζει το νομοθετικό περιβάλλον;
-
- Wow! Terabyte level
Ακόμη κι αν υποθέσoυμε ότι οι δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς "ίδιες" (όχι "παρόμοιες"), ακόμη και τότε oι αποφάσεις που θα ληφθούν από τα Δικαστήρια θάναι απολύτως legal-context-dependent.The Punisher wrote:Το δεδικασμένο της Ισπανίας μπορεί να αποτελέσει "ελλαφρυντικό" ; Ή επειδή είναι άλλου κράτους αλλάζει το νομοθετικό περιβάλλον;
Δ. Γκρ.
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Λογικα ομως μπορει και θα χρησιμοποιηθει απο την υπερασπισηredlabel wrote:Ακόμη κι αν υποθέσoυμε ότι οι δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς "ίδιες" (όχι "παρόμοιες"), ακόμη και τότε oι αποφάσεις που θα ληφθούν από τα Δικαστήρια θάναι απολύτως legal-context-dependent.The Punisher wrote:Το δεδικασμένο της Ισπανίας μπορεί να αποτελέσει "ελλαφρυντικό" ; Ή επειδή είναι άλλου κράτους αλλάζει το νομοθετικό περιβάλλον;
Δ. Γκρ.
-
- Wow! Terabyte level
Αν είχα την ευθύνη της υπεράσπισης θα προσπαθούσα, όντως, να το αξιοποιήσω βασιζόμενος σε μια ευρεία αντίληψη του ευρωπαϊκού "κεκτημένου". Εκτιμώ ότι μπορεί κάποιοι δικαστές να το λάμβαναν υποψή τους υποσυνείδητα, γιατί αυστηρά δικανικά είναι αδύναμο επιχείρημα.WoLfeN Ilic wrote:Λογικα ομως μπορει και θα χρησιμοποιηθει απο την υπερασπισηredlabel wrote:Ακόμη κι αν υποθέσoυμε ότι οι δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς "ίδιες" (όχι "παρόμοιες"), ακόμη και τότε oι αποφάσεις που θα ληφθούν από τα Δικαστήρια θάναι απολύτως legal-context-dependent.The Punisher wrote:Το δεδικασμένο της Ισπανίας μπορεί να αποτελέσει "ελλαφρυντικό" ; Ή επειδή είναι άλλου κράτους αλλάζει το νομοθετικό περιβάλλον;
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
καλα τωρα ανοιξες μεγαλο θεμαredlabel wrote:Αν είχα την ευθύνη της υπεράσπισης θα προσπαθούσα, όντως, να το αξιοποιήσω βασιζόμενος σε μια ευρεία αντίληψη του ευρωπαϊκού "κεκτημένου". Εκτιμώ ότι μπορεί κάποιοι δικαστές να το λάμβαναν υποψή τους υποσυνείδητα, γιατί αυστηρά δικανικά είναι αδύναμο επιχείρημα.WoLfeN Ilic wrote:Λογικα ομως μπορει και θα χρησιμοποιηθει απο την υπερασπισηredlabel wrote: Ακόμη κι αν υποθέσoυμε ότι οι δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς "ίδιες" (όχι "παρόμοιες"), ακόμη και τότε oι αποφάσεις που θα ληφθούν από τα Δικαστήρια θάναι απολύτως legal-context-dependent.
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.

κατα ποσον οι δικηγοροι εχουν γνωση του τι παιζει με νομους για διαδικτυο, εξελιξεις σε τετοιες υποθεσεις, αλλα το πιο βασικο ειναι τι γνωσεις εχουν οι δικαστες και οι εισαγγελεις πανω σε αυτα τα θεματα.
Να τρεχει κανενας για τιποτα sql injections ή για τιποτα phising και ο δικαστης να νομιζει οτι ο κατηγορουμενος ειναι μπλεγμενος σε σκανδαλο παρανομων εμβολιασμων και ιχθυοκαλλιεργιων

-
- Wow! Terabyte level
Στη νέα γενιά δικαστών και δικηγόρων - χωρίς να εξαιρώ ορισμένους παλαιότερους, με σημαντικές γνώσεις - έχω γνωρίσει αρκετούς οι οποίοι και την τεχνολογία αντιλαμβάνονται επαρκώς και τις δυνητικές επιπτώσεις της μπορούν να αναλύσουν. Είμαι αισιόδοξος ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί σημαντικά, μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, ειδικά λόγω των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούν.
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Μην ξεχναμε βεβαια και τις πολιτικες πιεσεις που ασκουνται σε διαφορες υποθεσεις. Η συγκεκριμενη περιπτωση ειναι η πρωτη φορα που κλεινει ενας tracker με συλληψη των διαχειριστων του στην ελλαδα.redlabel wrote:Στη νέα γενιά δικαστών και δικηγόρων - χωρίς να εξαιρώ ορισμένους παλαιότερους, με σημαντικές γνώσεις - έχω γνωρίσει αρκετούς οι οποίοι και την τεχνολογία αντιλαμβάνονται επαρκώς και τις δυνητικές επιπτώσεις της μπορούν να αναλύσουν. Είμαι αισιόδοξος ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί σημαντικά, μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, ειδικά λόγω των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούν.
Δ. Γκρ.
Να κανω μια υποθετικη ερωτηση. 1 ατομο ας πουμε εχει εναν tracker μεσα σε ενα πανεπιστημιο. Στο site δεν υπαρχει καποια διαφημιση ουτε vip members, με λιγα λογια δεν υπαρχει κατι που να δινει λεφτα στον διαχειριστη. Ο ιδιος ο διαχειριστης δεν εχει ανεβασει καποιο torrent που να εχει copyright και στην ιστοσελιδα υπαρχει η κλασσικη ανακοινωση που λεει οτι η διαχειριστικη ομαδα δεν ευθυνεται για το περιεχομενο των torrents που ανεβαινουν στον tracker.
1) Αυτη η ανακοινωση εχει καποια βαρυτητα?
2) Σε αυτο το υποθετικο σεναριο, μπορουν να υπαρξουν καποιες κατηγοριες που να μπορουν να βαρυνουν το διαχειριστη?
Ρωταω εσας μιας και φανταζομαι θα εχετε καλυτερη γνωση της νομοθεσιας πανω σε τετοιου ειδους θεματα
Επισης θα ηθελα κι εγω με τη σειρα μου να ρωτησω τον redlabel να μας δωσει λιγες παραπανω πληροφοριες για το περιστατικο που εγραψα παραπανω.
Δε θυμαμαι ακριβως τι ειχε γινει γιατι πανε καμποσα χρονια απο τοτε, αλλα αν δε κανω λαθος αυτος πρεπει να ηταν ακομα τοτε υπευθυνος των labs, αρα μπορει να θυμαται καλυτερα και να με διορθωσει.
Δε θυμαμαι ακριβως τι ειχε γινει γιατι πανε καμποσα χρονια απο τοτε, αλλα αν δε κανω λαθος αυτος πρεπει να ηταν ακομα τοτε υπευθυνος των labs, αρα μπορει να θυμαται καλυτερα και να με διορθωσει.
-
- Wow! Terabyte level
Σε ποιό ακριβώς θέμα αναφέρεσαι, jimm; (το ανέφερες σε αυτό το topic;)jimm wrote:Επισης θα ηθελα κι εγω με τη σειρα μου να ρωτησω τον redlabel να μας δωσει λιγες παραπανω πληροφοριες για το περιστατικο που εγραψα παραπανω.
Δ. Γκρ.
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
redlabel wrote:Σε ποιό ακριβώς θέμα αναφέρεσαι, jimm; (το ανέφερες σε αυτό το topic;)jimm wrote:Επισης θα ηθελα κι εγω με τη σειρα μου να ρωτησω τον redlabel να μας δωσει λιγες παραπανω πληροφοριες για το περιστατικο που εγραψα παραπανω.
Δ. Γκρ.
jimm wrote:
Μεσα σε κανενα πανεπιστημιο ας πουμε;
edit: αν θυμαμαι καλα, καποτε ειχαν φαει καποια καμπανα στο cs.aueb (τους κοψαν το internet για ενα διαστημα ή κατι τετοιο) επειδη καποιοι κατεβαζαν αβερτα ταινιες μεσα απο τα labs, αντε τωρα να στησουν και torrentαδικο τι εχει να γινει!
Ηθικο διδαγμα: Αν ο πιο "φιλοξενος χωρος" ειναι ο χωρος του ασυλου (λεω αν), think again. Το ασυλο ισχυει για το κρατος και τα οργανα του (ουτως ή αλλως το κρατος το συντηρει), αλλα αν αποφασισουν καποιες μεγαλες εταιρειες πως γινεται κατι εντος του παν/μιου που τις θιγει οικονομικα, τοτε το πραγμα αλλαζει...
-
- Wow! Terabyte level
Δεν το γνωρίζω επαρκώς το θέμα αυτό (υπηρέτησα, επί 5ετία, ως Διευθυντής του Κέντρου Υπολογιστών του ΟΠΑ, αλλά δεν νομίζω ότι αναφέρεστε σε αυτό το "Lab").
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Δεν έγινε ποτε αυτό. Ήμουν πρώτο έτος όταν βγήκε η φήμη.jimm wrote:
Μεσα σε κανενα πανεπιστημιο ας πουμε;
edit: αν θυμαμαι καλα, καποτε ειχαν φαει καποια καμπανα στο cs.aueb (τους κοψαν το internet για ενα διαστημα ή κατι τετοιο) επειδη καποιοι κατεβαζαν αβερτα ταινιες μεσα απο τα labs, αντε τωρα να στησουν και torrentαδικο τι εχει να γινει!
Ηθικο διδαγμα: Αν ο πιο "φιλοξενος χωρος" ειναι ο χωρος του ασυλου (λεω αν), think again. Το ασυλο ισχυει για το κρατος και τα οργανα του (ουτως ή αλλως το κρατος το συντηρει), αλλα αν αποφασισουν καποιες μεγαλες εταιρειες πως γινεται κατι εντος του παν/μιου που τις θιγει οικονομικα, τοτε το πραγμα αλλαζει...
Ήταν για εκφοβισμό, αυτό που πραγματικά έγινε είναι ότι υπήρχαν παράπονα για τον τρόπο εκμετάλλευσης του bandwidth και κάποια παιδιά έφαγαν ban.

Εισαι σιγουρος; Εγω δεν ειμαι, γιἀυτο ρωταω.zweistein wrote: Δεν έγινε ποτε αυτό. Ήμουν πρώτο έτος όταν βγήκε η φήμη.
Ήταν για εκφοβισμό, αυτό που πραγματικά έγινε είναι ότι υπήρχαν παράπονα για τον τρόπο εκμετάλλευσης του bandwidth και κάποια παιδιά έφαγαν ban.

Θυμαμαι ομως οτι ηταν καλοκαιρι αυτο το σκηνικο, και ειχα παει στo lab για μια δουλεια και ηταν ανενεργο εκεινη την περιοδο, πληροφορηθηκα δε οτι ηταν εξαιτιας αυτου του λογου.
- tZoLe
Νομίζω και εγώ, αν και ήμουν πρώτο έτος, πως ήταν απλά μία φήμη.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Εμενα ο κολλητός μου έφαγε ban στα cslabs.
Πήγα μαζί του να μάθουμε τον λόγο. Και μας είπαν ότι επειδή τον είδαν να κατεβάζει torrents του έκαναν ban.
Ρώτησα γιατί είναι τόσο σημαντικό και μου είπαν ότι "τους κάνουν παράπονα για το bandwith".
Αυτή ήταν αρχή 2005. Μέσα στην χρονια εκείνη (εντός εξαμηνων) δεν έκλεισαν καθόλου τα cslabs.
Όσο για το κλείσιμο του καλοκαιριού εγώ θυμάμαι ότι έγινε, γιατί τότε είναι που άλλαξαν όλα τα pc.
Τα αρχαία με τα linux έφυγαν (ήμασταν οι τελευταίοι που τα ζήσαμε) και έβαλαν τις επίπεδες οθόνες (που τότε είχαν και ήχο).
Η επίσημη ανακοίνωση τότε είχε πει ότι το εργαστήριο θα έκλεινε για λόγους συντήρηση ή κάτι τέτοιο.
Τον επόμενο Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε η φήμη ότι το έκλεισαν γιατί πολλοί κατέβαζαν torrents.
Η φήμη ήταν ελεεινή σαν αιτιολογία για να κλείσει το εργαστήριο.
Ο dias λειτουργούσε κανονικά όλο το καλοκαίρι και το θυμάμαι γιατί έκανα το καλοκαίρι την εργασία το site του Κουρκου για το επόμενο χρόνο και είχα ζητήσει από τους διαχειριστές λίγα mb παραπάνω (νομίζω 5) για να χωρέσει το site του Kουρκου. που το έφτιαχνα από τότε για αν το έχω έτοιμο.
Επίσης το να κλείσεις ένα εργαστήριο σε περίοδο εξεταστικής "γιατί κατεβάζουν torrents" θα ήταν τουλάχιστον ηλίθιο.
Εν τέλη το μονο που μπορούσαν να κάνουν τα παιδιά στα cslabs ήταν να παρακολουθούν συνεχεια τα download rates των συνδεδεμένων.
Κάτι που σιγά σιγά έχασε το νόημα του καθώς το κατέβασμα torrents έγινε πλέον παιχνιδάκι με την χρήση portable apps από "στικακι" τα οποια είχαν την ιδιότητα να μην φαινόνατε στα icons της γραμμής εργαλείων. Μετά ήρθαν και τα laptops που χρησιμοποιούσαν wifi.
Θυμάμαι πολύ καθαρά ένα pc στο cslab2 το (το μοναδικό) οποιο είχε πρόσβαση σε όλα τα local αρχεία (και των άλλων) και εκεί μέσα ο σκληρός γέμιζε με ταινίες, παιχνίδια, τσόντες και ότι άσχετο μπορεί να σκεφτεί κανεις... κάθε τρις και λίγο ήταν εκτος δικτύου για να δουν τι έχει :P
Εν ολίγοις αν ποτε έκλεισε το εργαστήριο δεν θα ήταν επειδή ο κόσμος κατέβαζε torrents. Μου ακούγεται χαζό και καθαρά εκφοβιστικό για να ψαρώσουμε τότε που ήμασταν πρώτα έτη.
Πήγα μαζί του να μάθουμε τον λόγο. Και μας είπαν ότι επειδή τον είδαν να κατεβάζει torrents του έκαναν ban.
Ρώτησα γιατί είναι τόσο σημαντικό και μου είπαν ότι "τους κάνουν παράπονα για το bandwith".
Αυτή ήταν αρχή 2005. Μέσα στην χρονια εκείνη (εντός εξαμηνων) δεν έκλεισαν καθόλου τα cslabs.
Όσο για το κλείσιμο του καλοκαιριού εγώ θυμάμαι ότι έγινε, γιατί τότε είναι που άλλαξαν όλα τα pc.
Τα αρχαία με τα linux έφυγαν (ήμασταν οι τελευταίοι που τα ζήσαμε) και έβαλαν τις επίπεδες οθόνες (που τότε είχαν και ήχο).
Η επίσημη ανακοίνωση τότε είχε πει ότι το εργαστήριο θα έκλεινε για λόγους συντήρηση ή κάτι τέτοιο.
Τον επόμενο Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε η φήμη ότι το έκλεισαν γιατί πολλοί κατέβαζαν torrents.
Η φήμη ήταν ελεεινή σαν αιτιολογία για να κλείσει το εργαστήριο.
Ο dias λειτουργούσε κανονικά όλο το καλοκαίρι και το θυμάμαι γιατί έκανα το καλοκαίρι την εργασία το site του Κουρκου για το επόμενο χρόνο και είχα ζητήσει από τους διαχειριστές λίγα mb παραπάνω (νομίζω 5) για να χωρέσει το site του Kουρκου. που το έφτιαχνα από τότε για αν το έχω έτοιμο.
Επίσης το να κλείσεις ένα εργαστήριο σε περίοδο εξεταστικής "γιατί κατεβάζουν torrents" θα ήταν τουλάχιστον ηλίθιο.
Εν τέλη το μονο που μπορούσαν να κάνουν τα παιδιά στα cslabs ήταν να παρακολουθούν συνεχεια τα download rates των συνδεδεμένων.
Κάτι που σιγά σιγά έχασε το νόημα του καθώς το κατέβασμα torrents έγινε πλέον παιχνιδάκι με την χρήση portable apps από "στικακι" τα οποια είχαν την ιδιότητα να μην φαινόνατε στα icons της γραμμής εργαλείων. Μετά ήρθαν και τα laptops που χρησιμοποιούσαν wifi.
Θυμάμαι πολύ καθαρά ένα pc στο cslab2 το (το μοναδικό) οποιο είχε πρόσβαση σε όλα τα local αρχεία (και των άλλων) και εκεί μέσα ο σκληρός γέμιζε με ταινίες, παιχνίδια, τσόντες και ότι άσχετο μπορεί να σκεφτεί κανεις... κάθε τρις και λίγο ήταν εκτος δικτύου για να δουν τι έχει :P
Εν ολίγοις αν ποτε έκλεισε το εργαστήριο δεν θα ήταν επειδή ο κόσμος κατέβαζε torrents. Μου ακούγεται χαζό και καθαρά εκφοβιστικό για να ψαρώσουμε τότε που ήμασταν πρώτα έτη.
Last edited by zweistein on Sat Apr 03, 2010 4:20 am, edited 1 time in total.

μου φαινεται χαζο να παρακολουθουσαν με τι ταχυτητα κατεβαζει κανεις γιατι μπορει να κανει κατι τελειως νομιμο, θα φαει ban και τοτε; η θα υποχρεωθει να δειξει προσωπικα αρχεια για να πειστουν οτι δεν κατεβαζει αρχεια που περιοριζονται ως πνευματικη ιδιοκτησια αλλου;
εγω πχ ειχα κατεβασει μια φορα περιμενοντας γυρω στα 4-5 gb απολυτα νομιμα, θα θεωρουσαν οτι κατεβαζα ταινιες και θα με εκλειναν;
εγω πχ ειχα κατεβασει μια φορα περιμενοντας γυρω στα 4-5 gb απολυτα νομιμα, θα θεωρουσαν οτι κατεβαζα ταινιες και θα με εκλειναν;