Σκηνές από το μέλλον του ιδιότυπου «εμφυλίου» μεταξύ εργαζομένων

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
giak
Mbyte level
Mbyte level

Re: Σκηνές από το μέλλον του ιδιότυπου «εμφυλίου» μεταξύ εργαζομένων

Post by giak » Fri May 21, 2010 11:31 pm

εν το μεταξύ τον προβοκατόρικο τίτλο βαλθήκατε να τον επιβεβαιώσετε. ο φοιτητής γ@μ@ει τον σπουδαστή, ο μηχανικός τον πληροφορικάριο, ο μεταπτυχιακός τον απλό πτυχιούχο, κτλ κτλ. ποιοι να τρίβουν τα χέρια τους άραγε;
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri May 21, 2010 11:39 pm

αυτοί που απολαμβάνουν το **** πάνω πάνω :-p

εσύ ποιος πιστεύεις ότι βγάζει κέρδος?
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat May 22, 2010 12:03 am

από τους ηλίθιους διαχωρισμούς ανάμεσα στους εργάτες; wait for it ............. τα αφεντικά :-)
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Erevodifwntas » Sat May 22, 2010 12:39 am

zweistein wrote:
Erevodifwntas wrote: Ξεκάρφωτο κι αυτό? τι σχέση έχει αυτό που λες? πώς υποστηρίζειs ότι
oi ΤΕΙτσιδες ξαφνικά χωρίς λόγο να προκύπτουν οι πιο φιλότιμοι και μελετηροί από μας.
μου λες ότι είμαστε σαν το φιλοσοφικό όπου το σημαντικό είναι το διάβασμα
εγώ σου εκφράζω ότι δεν είναι απαραίτητο καθώς έχουμε και πολύ πρακτικά μαθήματα κατεπιλογή για το πτυχίο μας

το quote δεν ξέρω γιατί το κότσαρες, η απάντηση μου ήταν ξεκάθαρα ως προς αυτό:
Erevodifwntas wrote:Ορίστε? όντως... είμαστε σαν το φιλοσοφικό όπου το σημαντικό είναι το διάβασμα, κι όχι το μεράκι να ασχολείσαι με αυτά που θες...
που το βλέπεις το ξεκάρφωτο.
Οκ.. μάλλον δεν κατάλαβες ότι ήταν ειρωνικό το σχόλιο για τη φιλοσοφική. Προσπαθούσα (ανεπιτυχώς προφανώς) να περάσω το μήνυμα ότι δεν είναι θέμα μελέτης αλλά ενασχόλησης. Και ναι, οι φοιτητές οποιασδήποτε σχολής μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπούν χωρίς να έχουν τρελλούς μέσους όρους.
zweistein wrote:
Erevodifwntas wrote: όπως προείπα δεν απαντάς.
η απάντηση μου ήταν ξεκάθαρη
η προσωπική μου άποψη είναι ότι και ο μέσος απόφοιτος ενός ΤΕΙ δεν ξέρει τόσο καλο προγραμματισμό όσο ενός ΑΕΙ.
δεν μιλάω κινεζικα ελληνικά μιλάω
Το πρόβλημα δεν είναι στη θέση, αλλά στα επιχειρήματα
zweistein wrote:
Erevodifwntas wrote: Απλά LOL!!!! πρέπει κάποια στιγμή να ξεχωρίσεις τις έννοιες επιστήμονας και μηχανικός λογισμικού...

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η δικη σου κοροϊδευτική απάντηση είναι εντελώς ξεκάρφωτη και χωρίς επιχείρημα.
Ψάξε τη διαφορά ανάμεσα στα 2 και θα δεις αν είναι ξεκάρφωτη ή αν δεν είναι επιχείρημα (δε χρειάζεται να σε μεταπείσω)
zweistein wrote:
Erevodifwntas wrote: ίσως θα έπρεπε να πάρεις χαμπάρι, ότι μία σχολή είναι τόσο καλή όσο και οι φοιτητές της... Πάντως, όταν βγεις στην αγορά εργασίας και συνεργαστείς από όλες τις σχολές, θα δεις ποιο πραγματικά είναι το επίπεδο κάθε σχολής.
ναι συμφωνώ, αλλα εσύ βεβαια ξέρεις όλους τους άλλους φοιτητές όλων των άλλων σχολών και απαντάς πάντα με τεκμήριο ε?
Δεν ισχυρίζομαι ότι κάποια σχολή βγάζει θεούς προγραμματιστές. Το αντίθετο μάλιστα. Ότι οι φοιτητές είναι υπεύθυνοι για την ποιότητά τους ανεξαρτήτως της σχολής. Πιστεύω στους ανθρώπους κι όχι στα προγράμματα σπουδών. Και ως δειγματοληψία, έχω το δείγμα των ανθρώπων με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Δεν είναι τεράστιο, αλλά τείνει να είναι στατιστικά σημαντικό.

Και για να επανέλθω στο αρχικό σου επιχείρημα, δες πόσοι φοιτητές παίρνουν στο τμήμα μας, τα προγραμματιστικά μαθήματα...

Τα σχόλια μας σε τόσα posts δεν είναι άσχετα με το θέμα. Ουσιαστικά βλέπουμε πώς ασυνείδητα περιχαρακωνόμαστε σε εμείς κι αυτοί...
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
nookie
Mbyte level
Mbyte level

Post by nookie » Sat May 22, 2010 12:42 am

Επειδή βλέπω πολύς λόγος να γίνεται για προγράμματα σπουδών,μαθήματα "φυλές" φοιτητών κτλ..

Το πρόγραμμα σπουδών μας δίνει επιλογές για ολα τα γούστα..

Απο συνεχή αναβάθμιση του περιεχομένου σε πάμπολλα μαθήματα,αλλου κανοντας τα πιο δυσκολα,αλλου πιο τυπικα/βατά,αλλου για να τελειώσεις πιο γρήγορα με την υποθεση πτυχιου,αλλου για να εμβαθύνεις σε καποιους τομεις που γουσταρεις..

Διαλέγεις και παίρνεις..Και επειδή η μάζα των φοιτητών στο τμήμα της πληροφορικής ειναι αρκουντως μεγάλη..φαινεται ποιοι ειναι οι τυποι που την κανουν στα πρωτα 2 μαθηματα..αυτοι που πανε βρεξει/χιονισει..αυτοι που ειναι φιλοτιμοι και θελουν να μαθουν..αυτοι που φορτωνονται στους αλλους..

Αν θες να μαθεις με τους όρους που σου θετουν οι καθηγητες,βαζεις το κεφαλι κατω,κανεις συμφωνιες με τον εαυτο σου,και κανεις τις αντιστοιχες επιλογες.

Ειναι επιλογη να εισαι 9 το πρωϊ εξω απο καποιο εργαστηριο για να κανεις ενα απαιτητικο προτζεκτ έχοντας φαει ολο το πηξιμο στα ΜΜΜ και να σιχτιριζεις που ειναι κλειστο επειδη ξυνονται..
Ειναι επιλογη να εισαι και 12 το πρωϊ στο κρεββατι σου και να ακους τα πουλακια να τιτιβιζουν απαλα στα αυτια σου..
Ειναι επιλογη να ακολουθησεις το μονοπατι που θα χαρακτηρισει την φοιτητικη σου ζωη..ομως ειναι και υποχρεωση σου να δεις θαρρετά πού σε οδηγει αυτο το μονοπατι,τι σου επιτρεπει σαν ατομο να αναφέρεις με σχετική υπερηφάνια..

Διότι..οταν σε κοιταζει ενας απαιτητικος εργοδοτης και δεν εχεις εμπιστοσυνη ο ιδιος στις δυνατοτητες σου(με βαση τις εμπειριες και οχι με τη γνωμη σου)..γιατι να σου δειξει αυτος..?
Και στο ιδιο μηκος κυματος ειναι και οι οποιοι συναδελφοι στο οποιο περιβαλλον..οταν εσυ δειχνεις αδυναμος θα σε υποβαθμισουν..

Για να μη βγω λοιπον εντελως οφφ(δεν ξερω καν αν ειμαι,αλλα το διασφαλιζω τωρα)..εμφυλιος μεταξυ εργαζομενων υπαρχει παντα λογω της παντα θεμιτης προσδοκιας για ανελιξη..τα (οπως πρεπει)αφεντικα θελουν δυναμικο που να σκιζεται για τη δουλεια του και να κανουν το καλυτερο..και η ανταμοιβη θα ειναι αυτη που πρεπει...
Οταν ομως δεν πιστευεις στον εαυτο σου(βασιμα ξαναλεω) δεν εχεις να αντιταξεις τιποτα απολυτως στον εκαστοτε εργοδοτη..και πολυ απλα θα δεχτεις την οποια προφαση σου σερβιρει..
Η τελευταια προταση πολλαπλασιαζει τη σημασια της στην περιπτωση ανασφαλιστης εργασιας οπου τα παντα ειναι απολυτως ευκαιριακά και χωρις καποια διασφαλιση..

ΥΓ.Θα υιοθετησω την εξης αποψη που ακουσα αυτολεξεί πριν χρόνια απο τα χειλη διδασκοντα: "Οταν παιρνεις πτυχιο νομιζεις οτι τα ξερεις ολα,οταν παρεις το μεταπτυχιακο συνειδητοποιεις ποσο λιγα ξερεις,και οταν παρεις το διδακτορικο συνειδητοποιεις οτι δεν ξερεις τιποτα"
Image
Internal Imperfectness makes it sooo trickier than it should be..
http://www.youtube.com/watch?v=VPWi-OrMzV4
http://www.youtube.com/watch?v=ZOgBtI8Q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtf8ypY ... re=related
Ακομα και στο μεταπτυχιακο...Siranai..
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat May 22, 2010 1:28 am

Erevodifwntas wrote:
zweistein wrote:
Erevodifwntas wrote: όπως προείπα δεν απαντάς.
η απάντηση μου ήταν ξεκάθαρη
η προσωπική μου άποψη είναι ότι και ο μέσος απόφοιτος ενός ΤΕΙ δεν ξέρει τόσο καλο προγραμματισμό όσο ενός ΑΕΙ.
δεν μιλάω κινεζικα ελληνικά μιλάω
Το πρόβλημα δεν είναι στη θέση, αλλά στα επιχειρήματα

Τα επιχειρήματα μου δεν είναι ούτε 100% υποκειμενικά καθώς μιλάω βάση των γνώσεων πάνω στα ΤΕΙ που ήδη ανέφερα (και το 1 από τα 2 είναι συνήθως το πιο ας πούμε υψηλόβαθμο και περιζήτητο στα αλλα του τομέα)
Αλλα ούτε και είναι 100% αντικειμενικά καθώς πολύ απλά δεν γνωρίζω όλα τα ΤΕΙ πληροφορικής στην Ελλάδα.
Παρόλα αυτά όμως βάση αυτών που γνώρισα, σε σύγκριση με τους άλλους φοιτητές ΤΕΙ και ΑΕΙ που έχω συναντήσει έως τώρα, αυτή την γνώμη μου σχημάτισαν, και το βλέπω στην πράξη πολλές φορες.
Εάν έχεις να μου θέσεις αντιπαραδείγματα στον ίδιο τομέα θα τα δεχτώ, αλλα το θέμα είναι να μου τα θέσεις για να καταλάβω και εγώ την άλλη άποψη.
Erevodifwntas wrote:
zweistein wrote:
Erevodifwntas wrote: Απλά LOL!!!! πρέπει κάποια στιγμή να ξεχωρίσεις τις έννοιες επιστήμονας και μηχανικός λογισμικού...

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η δικη σου κοροϊδευτική απάντηση είναι εντελώς ξεκάρφωτη και χωρίς επιχείρημα.
Ψάξε τη διαφορά ανάμεσα στα 2 και θα δεις αν είναι ξεκάρφωτη ή αν δεν είναι επιχείρημα (δε χρειάζεται να σε μεταπείσω)

Την διαφορα την κατανοώ.
Το ότι σε κανέναν από τους 2 τομείς δεν υπερτερεί ο ΤΕΙτζής από μας είναι αυτό που ουσιαστικά λέω.
Εσύ για πιο λόγο βλέπεις το αντίθετο εξήγησε μου.

Erevodifwntas wrote:
zweistein wrote:
Erevodifwntas wrote: ίσως θα έπρεπε να πάρεις χαμπάρι, ότι μία σχολή είναι τόσο καλή όσο και οι φοιτητές της... Πάντως, όταν βγεις στην αγορά εργασίας και συνεργαστείς από όλες τις σχολές, θα δεις ποιο πραγματικά είναι το επίπεδο κάθε σχολής.
ναι συμφωνώ, αλλα εσύ βεβαια ξέρεις όλους τους άλλους φοιτητές όλων των άλλων σχολών και απαντάς πάντα με τεκμήριο ε?
Δεν ισχυρίζομαι ότι κάποια σχολή βγάζει θεούς προγραμματιστές. Το αντίθετο μάλιστα. Ότι οι φοιτητές είναι υπεύθυνοι για την ποιότητά τους ανεξαρτήτως της σχολής. Πιστεύω στους ανθρώπους κι όχι στα προγράμματα σπουδών. Και ως δειγματοληψία, έχω το δείγμα των ανθρώπων με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Δεν είναι τεράστιο, αλλά τείνει να είναι στατιστικά σημαντικό.

Και για να επανέλθω στο αρχικό σου επιχείρημα, δες πόσοι φοιτητές παίρνουν στο τμήμα μας, τα προγραμματιστικά μαθήματα...

Τα σχόλια μας σε τόσα posts δεν είναι άσχετα με το θέμα. Ουσιαστικά βλέπουμε πώς ασυνείδητα περιχαρακωνόμαστε σε εμείς κι αυτοί...
Απορίες:
Από όλα τα άτομα που έχεις συνεργαστεί (με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για σοβαρή ενασχόληση πάνω σε κάποιο project ή κάποια διατριβή)
- Πόσοι σε ποσοστό ήταν απόφοιτοι ΤΕΙ
- Ποιος πιστεύεις ήταν ο συγκρίσιμος μέσος ορος γνώσεων τους σε σχέση με σένα και αυτούς που ήταν από ΑΕΙ
giak wrote:από τους ηλίθιους διαχωρισμούς ανάμεσα στους εργάτες; wait for it ............. τα αφεντικά :-)
Όλων των ειδών τα αφεντικά? Μπορείς να μου διευκρινίσεις κάποιους τομείς που να (αν κατά την γνώμη σου) υπάρχουν εξαιρέσεις?
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat May 22, 2010 1:51 am

όχι δεν μπορώ. όσο πιο διασπασμένοι είναι οι εργάτες τόσο πιο του χεριού τους τους έχουν.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat May 22, 2010 2:01 am

giak wrote:όχι δεν μπορώ. όσο πιο διασπασμένοι είναι οι εργάτες τόσο πιο του χεριού τους τους έχουν.
Και πιο ακριβώς είναι το φαινόμενο της διάσπασης στο οποιο αναφέρεσαι?
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat May 22, 2010 2:19 am

χαχαχαχα ε δεν είναι δυνατόν!
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat May 22, 2010 2:30 am

Όχι είναι, ο μονος τρόπος να κάνω διάλογο μαζί σου είναι μονο αν μου απαντάς σε απλές ερωτήσεις. άλλοι κάθονται και αναλύουν σελίδες και εσύ πάντα θα πετάς είτε μια γραμμή με κάποια προκλητική λαλακια είτε μια γραμμή με κάτι που θεωρείς ως fact χωρίς να θέσεις επιχειρήματα.
Απέδειξε ότι μπορείς να κανεις διάλογο. Πες μου λοιπόν ποιο είναι το φαινόμενο της διάσπασης που θεωρείς εσύ (γιατί ο καθένας προφανώς μπορεί να κάνει μια οποιαδήποτε υπόθεση), και για πιο λόγο τα αφεντικά κάνουν τους εργάτες τους ότι θέλουν.
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat May 22, 2010 2:39 am

δεν καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται να σου εξηγώ συνέχεια ακόμη και τα πιο απλά πράγματα, πράγματα που τα έχω ξαναπεί στο νήμα; ή δεν διαβάζεις ή έχεις πρόβλημα αντίληψης, αλλά σε τίποτα από τα δύο δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat May 22, 2010 3:11 am

Δεν υπάρχουν ούτε αυτονόητα ούτε απλά πράγματα στον τρόπο σκέψης του καθενός.
Ας πάρουμε λοιπόν ότι έχεις αναλύσει ήδη στο νηματιoν αυτο.
βλέπω μονο 1 post, στα υπόλοιπα που προσπαθήσαμε να μιλήσουμε δεν καταλήξαμε σε καμια απολύτως λογική συνεννόηση.
so here it goes:
giak wrote:Αυτό που έκανε λέγετε lockout και εφαρμόζεται χρόνια από τα αφεντικά.
Όταν κάποιοι κάνουν απεργία και κάνουν ζημιά στην παραγωγή τότε το αφεντικό τα βάζει κάτω και λέει, χάνω που χάνω λεφτά, καλύτερα να χάσω κάποια παραπάνω τώρα κλείνοντας τελείως και βγάζω την χασούρα αργότερα με κάποια συν.

ναι ok προφανώς θα κλείσει, από ένα σημείο και μετά ούτε πελατεία θα έχει ούτε τίποτα.
όταν λες "βγάζω την χασούρα αργότερα με κάποια συν" τι εννοείς δηλαδή ότι θα κάνει?
giak wrote:Λέει στους υπόλοιπους εργάτες ότι αν δεν σταματήσουν τις διεκδικήσεις οι συνάδελφοί σας σας απολύω όλους και άρα τους χρησιμοποιεί σαν μοχλό πίεσης.

(παρουσιάζεις ένα γεγονός ως αλήθεια. x1) Αλήθεια? ήσουν εκεί και έχεις ντοκουμέντα ότι όντως έτσι έγινε?
giak wrote:Έτσι σκέφτεται ότι αν επιτύχει η τακτική τότε θα ξανανοίξει το μαγαζί με ακόμα πιο υπάκουο προσωπικό, ακόμα πιο μαύρες σχέσεις εργασίας και όσους αντιδρούσαν απολυμένους μια και καλή.
παρουσιάζεις ένα γεγονός ως αλήθεια. x2)

Μάλλον δεν έχεις ιδέα ποσο αρχικό κεφαλαιο θες για να ξανά ανοίξεις μια ήδη κλεισμένη επιχείρηση.
Εάν και εφόσον η γνώμη σου είναι αυτή, τότε απευθύνεσαι μονο σε αφεντικά που έχουν τεράστιο αποταμιευμένο υπόλοιπο.
Γιατί όχι δεν είναι όλοι έτσι.
Δεν είναι ούτε όλες οι επιχειρήσεις τόσο κερδοφόρες, ούτε βγάζουν όλοι υπερκέρδη.
Διαφορετικά θα ήθελαν όλοι απλά να γίνουν επιχειρηματίες όπως είχα πει στα αλλα posts.
giak wrote:Σε τέτοιες πρακτικές ο κάθε εργάτης πρέπει να πάρει θέση:
υποστηρίζεις το αφεντικό και την μαύρη ελαστική εργασία
προφανώς όχι από την στιγμή που θεωρείς τον εαυτό σου αδικημένο

giak wrote:ή υποστηρίζεις τους συναδέλφους σου και διεκδικείς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τον μισθό και τα ένσημα που δικαιούσαι.

ναι αλλα πως τους υποστηρίζεις, κάνοντας τους και αυτούς ανεργους?
ή παραβιάζοντας την περιουσια του αφεντικού?
ή θα πας να βρείς νόμιμη άκρη?
ή θα πας να προτείνεις καμια λύση στο θέμα?
ή θα πας απλά να ψάξεις άλλη δουλειά που να σε δικαιώνει καλύτερα?
ή θα κατέβεις στον δρόμο ξεσηκωμένος? (αλήθεια όσο είσαι εσύ ο ξεσηκωμένος στον δρόμο εσένα ποιο κεφαλαιο σε ταΐζει? κάνει spawn φαΐ στο σπίτι σου ή στο αγοράζει άλλος για σένα?)

giak wrote:Και μην νομίζεται ότι έχουμε κάποιον δυστυχή ταβερνιάρη που τον κατέστρεψαν οι αιμοδιψείς εργάτες.
Ο τύπος έχει φράγκα και είναι κατά δήλωση του χωμένος σε άλλα 2 τέτοια κυριλοειδή μαγαζιά.
Φράγκα που φυσικά τα έβγαλε εκμεταλλευόμενος ανθρώπους.

παρουσιάζεις ένα γεγονός ως αλήθεια. x3)

που ακριβώς λέει ότι έχει αλλα 2 κυριλοειδή μαγαζιά στο όνομα του - ιδιοκτησία του?
giak wrote:Ακόμα και lockout που έκανε νομίζω ότι να είναι παράνομο, μπορείς απλά να κλείσεις μια επιχείρηση και να πεις δεν σας πληρώνω άλλο;
Δεν πρέπει να δώσεις αποζημιώσεις ή να αποδείξεις ότι χρεοκόπησες;
αυτός τι έδωσε? τίποτα από τα 2? υπάρχει κάτι στο αρχείο που το γνωρίζουμε για να βγάλουμε συμπεράσματα?
giak wrote:Θεσσαλονίκη έχουν αρχίσει να μαζεύουν λεφτά για την ενίσχυση των εργατών και θα γίνει και συναυλία οικονομικής ενίσχυσης.
Λογικά θα ανοίξουν και κάποιον λογαριασμό.

μια χαρά λύση το βλέπω και μάλιστα πολύ πολιτισμένη για πρώτο βήμα.
αλλα τα λεφτά αυτά θα αφομοιωθούν άμεσος. αλήθεια το επόμενο βήμα ποιο θα είναι? τα σπάμε? βγαίνουμε στους δρόμους? ζητάμε και αλλα λεφτά?

PS: το φαινόμενο της διάσπασης δεν είδα να αναλύεις πουθενά συγκεκριμένα όμως. Και η αντιμετώπιση αυτού επίσης πως γίνετai.
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat May 22, 2010 3:29 am

:shock: δεν πιστεύω να θες να ξεκινήσουμε όλη την κουβέντα από την αρχή :shock:

κατά τα άλλα..
zweistein wrote:Και πιο ακριβώς είναι το φαινόμενο της διάσπασης στο οποιο αναφέρεσαι?
giak wrote:εν το μεταξύ τον προβοκατόρικο τίτλο βαλθήκατε να τον επιβεβαιώσετε. ο φοιτητής *** τον σπουδαστή, ο μηχανικός τον πληροφορικάριο, ο μεταπτυχιακός τον απλό πτυχιούχο, κτλ κτλ. ποιοι να τρίβουν τα χέρια τους άραγε;
zweistein wrote: Γενικά οι πτυχιούχοι έχουν και θα έχουν το πόλεμο μεταξύ ανωτερων και κατωτερων βαθμίδων "εκπαίδευσης - γνώσης" κτλ κτλ
και η κουβέντα που συνεχίστηκε για το πόσο πιο άξιος είναι ο ένας από τον άλλον
nookie
Mbyte level
Mbyte level

Post by nookie » Sat May 22, 2010 3:47 am

Δεν μπορεις να θεωρησεις διασπαστικο την συγκριση μεταξυ ατομων.
Διοτι πολυ απλα ακομα και διδυμοι ανθρωποι ειναι διαφορετικοι ανθρωποι..

Επομενως ειναι ο,τι πιο λογικο να ανταγωνιζονται ολοι με τα δικα τους ατου και θετικα εναντι των υπολοιπων..

Γιατι αυτοι που κοπιασαν παραπανω να δεχτουν να μπουν σε ιδια λογικη και μοιρα με αλλους που δεν μοιραζονται ουτε στο κατ'ελαχιστο τα ιδια ονειρα με εμενα?
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat May 22, 2010 4:01 am

γιατί έτσι φτάνουμε σε αντιλήψεις "εγώ έχω βγάλει εμπ και είμαι στο τεε άρα μπορώ να υπογράφω έργα πληροφορικής και ο πληροφορικάριος όχι" ή "εγώ έχω βγάλει ψηφιακά συστήματα άρα έχω περισσότερα μόρια για να γίνω καθηγητής σε σχέση με τον πληροφορικάριο" ή "εγώ είμαι ΑΕΙ και άρα πρέπει να παίρνω περισσότερα λεφτά από τον ΤΕΙ και ας δουλεύουμε τις ίδιες ώρες και στην ίδια δουλειά" και αντί να κοιτάμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον που βράζουμε στο ίδιο καζάνι, τα βάζουμε με τον εμπ τον παπει και τον τει.

μία παράγραφος - μία τελεία :-)
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sat May 22, 2010 8:10 am

Μια αλλη καλη πρακτικη ειναι να στελνει ο ενδιαφερομενος για τη δουλεια, εκτος απο το resume του, και τις οικονομικες απαιτησεις του.
π.χ. εχω αυτα τα προσοντα και θα ηθελα τοσο μισθο για τη δουλεια.

Το ειχα δοκιμασει 1-2 φορες που θελαμε καποιον developer και ειχε επιτυχια.
Γιατι αυτοι που ζητανε πολυ λιγα συνηθως δεν ειναι ικανοι για τη δουλεια και υπαρχουν και μερικοι που ζητανε πολλα για αυτο που τους θες, οποτε καπου στη μεση βρισκεις συνηθως το σωστο ατομο στο σωστο κοστος. ;)
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat May 22, 2010 7:31 pm

Το ειρωνικό του πράγματος είναι ότι παρότι έχουμε κράξει κατ' επανάληψη φοιτητές/απόφοιτους Πολυτεχνικών σχολών για τον τουπέ και το σνομπαριστικό ύφος που επιδεικνύουν σε όλες τις Πανεπιστημιακές σχολές, εφάρμοζουμε την ίδια απαξίωση για φοιτητές που σπουδάζουν σε ΤΕΙ. Ειδικά αυτός ο όρος ΤΕΙτζής τα λέει όλα. Πουθενά δεν έχω δει όμως τον όρο ΑΕΙτζή! Γιατί άραγε;

Τέσπα, ηρεμήστε. Το τι ξέρει ο καθένας, όσο δεινός προγραμματιστής, ερευνητής, εργαζόμενος, επαγγελματίας (προσθέστε ό,τι άλλο θέλετε) δεν θα σας το πιστοποιήσει το πτυχίο σας. Το πτυχίο θα πιστοποίησει ένα μέρος αυτών των πραγμάτων. Για τα υπόλοιπα, θα κριθείτε ατομικά. Ακόμη και αυτοί που το κατάφεραν να πιστοποιούνται μόνο με βάση το πτυχίο τους, το κατάφεραν μέσω διάφορων κοινωνικοπολιτικών τρόπων, και αυτή τη περίοδο αυτές οι συντεχνίες είναι στο επίκεντρο των αλλαγών. Και στο ΤΕΕ έχουν την περιβόητη συλλογική σύμβαση που ορίζει το κατώτατο μισθό των εργαζόμενων μηχανικών στα 1300 ευρώ, αλλά η αγορά τους προσλαμβάνει με μπλοκάκι στα 900/μήνα (και 12 μισθούς, όχι 14, δείτε πρόσφατες μελέτες ΤΕΕ για απασχολησιμότητα μηχανικών).

ΥΓ Κάπου αναφέρθηκε ότι ερευνητικά σκίζουμε γιατί είμαστε καλοί προγραμματιστες. Μέγα σφάλμα. Η υλοποίηση είναι το τελευταίο πράγμα που απαιτείται. Προηγείται η σκέψη, η έμπνευση και η ανάλυση. Και μερικές φορές, 20 γραμμές κώδικα στο matlab αρκούν.

ΥΓ 2 Επίσης, αναμένεται σε μέσο όρο, οι αποφοιτοι ΑΣΟΕΕ να στροφάρουν περισσότερο από απόφοιτο ΤΕΙ, γιατί στην Ελλάδα μπαίνεις ΑΕΙ με βάση την απόδοση στις εξετάσεις και όχι την επιλογή σου. Για τον ίδιο λόγο, οι απόφοιτοι Πολυτεχνικών σχολών αναμένεται να στροφάρουν περισσότερο. Γιατί όταν ήμασταν 18, οι πολύ έξυπνοι/μελετηροί πηγαν Πολυτεχνείο.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sat May 22, 2010 8:06 pm

Συμφώνω σε όλα με τον tsilochr εκτός από το ΥΓ2.
Γράφει καλά στις εξετάσεις το άτομο το οποίο είναι πιο καλά διαβασμένο και ψυχικά προετοιμασμένο. Επίσης υπάρχει και ο παράγοντας τύχη (θα του έδινα ένα 10%). Τέλος υπάρχει και η δομή των θεμάτων. Στα εύκολα θέματα ένας μέτριος μαθητής μπορεί να περάσει άνετα στο ΕΜΠ γράφοντας μια καλή έκθεση. Στα δύσκολα θέματα όμως θα περάσουν μόνο οι καλοί κι αυτοί που έχουν τα μέσα φυσικά. Φυσικά στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας (δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό) ισχύει (για ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών) ότι : καλός μαθητής != έξυπνος.

YΓ: Τώρα που το σκέφτομαι υπήρξε κι ένας Γερμανός ο οποίος παρότι ήταν έξυπνος , δεν τα πήγαινε και καλά με το σχολείο :-p
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat May 22, 2010 10:19 pm

Επειδή έχω διαβάσει την βιογραφία του είναι μύθος οτι δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο ( αν λέμε για τον Einstein ) απλά τότε παίζαν κ θέματα όπως το οτι ήταν Εβραίος πχ..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
nookie
Mbyte level
Mbyte level

Post by nookie » Sat May 22, 2010 10:32 pm

Σε καθε περιπτωση ωστοσο ο κρισιμος παραγοντας ειναι η ατομικη ικανοτητα που ξεδιπλωνεις καθε φορα που δοκιμαζεσαι!
Και αν εισαι καλος,θα τσιμπησεις τη δουλεια που θες και με σχετικα ικανοποιητικο μισθο(το concept του να αξιολογει μισθολογικα τις γνωσεις του ο καθε υποψηφιος sounds fair for me!).

Δεν νομιζω να χρειαστηκε ο μπαμπουλας καποιου συνδικατου για να πεισει για τις ικανοτητες ενος εργαζομενου εναν εργοδοτη..
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat May 22, 2010 10:51 pm

αυτά πες τα σε όσους αγωνίστηκαν κατά καιρούς για κατώτατους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις.
nookie
Mbyte level
Mbyte level

Post by nookie » Sat May 22, 2010 11:24 pm

Γιατι?

Θα εξασφαλισουν τη διαφορετικοτητα μου και την πιστοποιηση των ικανοτητων μου?

Δε δεχομαι να τσουβαλιαστω σε προτασεις που οχι απλα δε με εκφραζουν,αλλα δεν ειναι ουτε κατ'ελαχιστο κοντα στον τροπο σκεψης μου..

Cheers λοιπον για τις φατριες που λες!
Image
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”