Οι επίκαιρες προφητείες του γέροντα Παΐσιου..

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
photisd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Οι επίκαιρες προφητείες του γέροντα Παΐσιου..

Post by photisd » Sat Feb 05, 2011 9:31 pm

zweistein wrote:
photisd wrote:Τότε προφανώς ζεις σε άλλο κόσμο γιατί αυτές οι στιγμές θα έρθουν σύντομα... Και είτε το θες είτε όχι υπάρχουν και άνθρωποι που δε στηρίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις και τη λογική...

δεν μπορείς να λέει "ο καθένας πιστεύει ότι θέλει"
και μετά να θέτεις την δικη σου λογική και πιστεύω ως απόλυτη γενική αλήθεια.
το ελάχιστο που μπορώ να πω είναι ότι κάτι τέτοιο είναι ειρωνικό.
εάν επιλεγεις όντως να αφήνεις τον καθένα να πιστεύει ότι θέλει και να ακολουθεί το πιστεύω του, τότε σεβάσου και την γνώμη του.
dεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσεις, να δεχτείς ή να υιοθετήσεις την γνώμη του αλλου προκειμενου να την σεβαστείς.
αρκεί να τον αποδεχτείς ότι υπάρχει και αυτός ως μια άλλη οπτική γωνια ενός γεγονότος.
πάνω σε αυτή την κόκκο άμμου που ονομάζουμε Γη πρέπει να χωνέψεις ότι υπάρχουν και περίπου 6,897,900,000 άλλες οπτικές γωνιές, δηλαδή περίπου 6,897,900,000 πιστεύω am8rwpwn από διαφορετικές ή κοινές θρησκείες, δηλαδή περίπου 6,897,900,000 αλήθειες.
και από όλο αυτό είσαι ένας από αυτούς.
και το όλο σύνολο δεν είναι παρα το 1/∞ του συνόλου τις ηλικίας και τις μάζας του σύμπαντος.
και καθώς τα λέω αυτά, edn παύουν να ισχύουν και για μένα, και για όλους εδώ μέσα.
εφόσον υπάρχουν άτομα που μπορούν να θιχτούν, let it be και ότι μέλει γενέσθαι, θα έρθει.
αυτά λοιπόν και άντε να περάσουμε κάνα μάθημα μέρες που είναι.
Ακριβώς αυτό, καθένας πιστεύει ό,τι θέλει και δεν είμαι καθόλου ειρωνικός!!
Το να θες όμως να προσβάλεις εμένα, τον άλλο και αυτό που πιστεύω εγώ ή κάποιος άλλος δε μου αρέσει και δεν το ανέχομαι... Δεν μπορείς να λες ότι το δικό μου πιστεύω είναι προπαγάνδα κλπ κλπ...Κι εγώ μπορεί να θεωρώ τον άλλο εδώ μέσα και τον άθεο και τον οποιονδήποτε π@π...ρα, με βλέπεις να το λέω ή να το γράφω?? Δεν το γράφω γιατί σέβομαι την άποψή του και τη διαφορετικότητα του!!
Όπως δεν μπορώ να ανέχομαι ένα σοβαρό post που έφτιαξε ένα παιδί να του το g@...te με ειρωνικά σχόλια κλπ... Αυτό νομίζω μπορείς να το σεβαστείς κι εσύ κι εγώ κι όλοι οι υπόλοιποι... Έτσι δεν είναι?? Αν είναι να γίνει μια σοβαρή συζήτηση ok...
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat Feb 05, 2011 9:41 pm

photisd wrote: Ακριβώς αυτό, καθένας πιστεύει ό,τι θέλει και δεν είμαι καθόλου ειρωνικός!!
Το να θες όμως να προσβάλεις εμένα, τον άλλο και αυτό που πιστεύω εγώ ή κάποιος άλλος δε μου αρέσει και δεν το ανέχομαι... Δεν μπορείς να λες ότι το δικό μου πιστεύω είναι προπαγάνδα κλπ κλπ...Κι εγώ μπορεί να θεωρώ τον άλλο εδώ μέσα και τον άθεο και τον οποιονδήποτε π@π...ρα, με βλέπεις να το λέω ή να το γράφω?? Δεν το γράφω γιατί σέβομαι την άποψή του και τη διαφορετικότητα του!!
Όπως δεν μπορώ να ανέχομαι ένα σοβαρό post που έφτιαξε ένα παιδί να του το g@...te με ειρωνικά σχόλια κλπ... Αυτό νομίζω μπορείς να το σεβαστείς κι εσύ κι εγώ κι όλοι οι υπόλοιποι... Έτσι δεν είναι?? Αν είναι να γίνει μια σοβαρή συζήτηση ok...

φιλε μου δεν ξέρω τι γνώμη έχεις σχηματίσει απέναντι στην έννοια της προπαγάνδας, αν το ψάξεις το τι είναι σαν έννοια θα καταλάβεις ξεκάθαρα γιατί το λέω, και επίσης θα καταλάβεις ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητo να είναι προσβλητικό.
εφόσον βλέπεις κάποιον να περνάει την δικη του γραμμή έχεις και εσύ την επιλογή να μην ασχοληθείς.
διαφορετικά αν πιαστείς μαζί του θα περάσεις και εσύ την δικη σου γραμμή.
και με αυτόν τον τρόπο παύεις και εσύ να σέβεσαι την άποψη του.
πολύ απλά τότε σε αυτό το thread είναι πολύ ειρωνικό από την μια να προσπαθείς να επιβάλεις το ποσο σωστό είναι αυτό που πιστεύεις (που και προφανώς θα είναι από την δικης ου οπτική πλευρά) και μετά να λες ok ο καθένας πιστεύει ότι θέλει.
απλά το παρατάς και τελειώνει η υπόθεση.
δεν μπορείς να κανεις κάποιον να αλλάξει αυτό που πιστεύει, ούτε μπορείς να τον κανεις να πάψει να κοροϊδεύει αυτό που δεν πιστεύει με το να έρθεις σε ρήξη μαζί του.
peace out
Image
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Sat Feb 05, 2011 9:48 pm

Μα με βλέπεις να προσπαθώ να σε πείσω για τη γνώμη μου??? Το είδες πουθενά?? Ή απλά παρακαλώ να αφήστε τις βλασφημίες, τις ειρωνείες κλπ(τόση ώρα δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά και μην το παίρνεις έτσι!) και να αφήστε απλά να υπάρχει μια σοβαρή συζήτηση αν είναι??
Και ναι δε θα του αλλάξω το τι πιστεύει, αλλά δε θα δεχτώ να το κοροϊδεύει μπροστά μου και εδώ μέσα!!! Δεν το κατάλαβα δηλαδή εσύ ανέχεσαι να αποκαλώ αυτά που πιστεύεις εσύ p@...ries?? Ok πείτε τη γνώμη σας αλλά δίχως προσβολή και βλασφημία σε αυτά που πιστεύω εγώ και άλλοι!
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sat Feb 05, 2011 9:49 pm

Λίγη ηρεμία παρακαλώ. Stay on topic.
ImageImageImageImageImageImageImage
Lifer
Mbyte level
Mbyte level

Post by Lifer » Sat Feb 05, 2011 10:06 pm

1oν να συμφωνησω να μην βριζουμε!
Τωρα απο εκει και περα , εδω δεν συζηταμε και δεν πιστευω οτι μας απασχολει τα πιστευω σου και του καθενος δηλαδη.
Αλλωστε ο "γεροντας" Παισιος δεν ειναι συμβολο ουτε του Χριστιανισμου ουτε του Ορθοδοξου Δογματος αρα δεν βλεπω γιατι ειναι βλασφημια το να τον κριτικαρουμε.

Τελος να πω 2 πραγματα.Αποψεις σαν αυτες του γεροντα Παισου δεν πιστευω οτι ειναι αποδεκτες απο την επισημη ορθοδοξη εκκλησια της Ελλαδας
και δευτερον ο καθενας ειναι ελευθερος να πει οτι θελει αλλα πρεπει να ξερει οτι θα δεχτει την αντιστοιχη κριτικη οσο σκληρη και αν ειναι αυτη
thefreak
Mbyte level
Mbyte level

Post by thefreak » Sat Feb 05, 2011 10:19 pm

Συμφωνώ με τον προαναφερθέντα.
aquila non captat muscas. numero 5
samiwinch
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by samiwinch » Sat Feb 05, 2011 10:25 pm

φιλε Lifer,αλλο η καλοπροαιρετη κριτικη με ομορφο τροπο και αλλο η ειρωνεια...εχει τεραστια διαφορα...

δεν ηθελα να ξαναποσταρω μετα απο ολα αυτα που διαβασα,αλλα αυτο το σχολιο επρεπε να το κανω...τελος το τοπικ απο μενα,γιατι δεν εχει νοημα...
When you walk through a storm Hold your chin up high And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm Is a golden sky And the sweet, silver song of a lark.

Walk on, through the wind Walk on, through the rain, Though your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart, And YOU'LL NEVER WALK ALONE, YOU'LL NEVER WALK ALONE...
http://www.youtube.com/watch?v=lR4n_Ttx ... re=related
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Sun Feb 06, 2011 1:43 am

Lifer wrote:1oν να συμφωνησω να μην βριζουμε!
++++++++++
Lifer wrote:Αλλωστε ο "γεροντας" Παισιος δεν ειναι συμβολο ουτε του Χριστιανισμου ουτε του Ορθοδοξου Δογματος αρα δεν βλεπω γιατι ειναι βλασφημια το να τον κριτικαρουμε.
Δηλαδή επειδή δεν είναι ο Χριστός και η Παναγία μπορεί κάποιος να λέει ότι λέει p@...ries??
Lifer wrote:Τελος να πω 2 πραγματα.Αποψεις σαν αυτες του γεροντα Παισου δεν πιστευω οτι ειναι αποδεκτες απο την επισημη ορθοδοξη εκκλησια της Ελλαδας
Αυτό το συμπέρασμα πώς το έβγαλες??
samiwinch wrote:φιλε Lifer,αλλο η καλοπροαιρετη κριτικη με ομορφο τροπο και αλλο η ειρωνεια...εχει τεραστια διαφορα...
δεν ηθελα να ξαναποσταρω μετα απο ολα αυτα που διαβασα,αλλα αυτο το σχολιο επρεπε να το κανω...τελος το τοπικ απο μενα,γιατι δεν εχει νοημα...
Τέλος και από μένα (τουλάχιστον όσο βλέπω ειρωνείες, βλασφημιες και προσβολές).
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Sun Feb 06, 2011 12:48 pm

Λοιπόν τώρα που ηρέμησε το thread να πω και εγώ την γνώμη μου :-p .Αν το δει κανείς ιστορικά/στατιστικά ένας πόλεμος μεταξεί Ελλάδας και Τουρκίας ή ένας νέος ψυχρός πόλεμος δεν είναι κάτι πιθανοτικά αδύνατο , μάλλον στα πιθανά μπορεί να το εντάξει κανείς.Γιατί ως γνωστόν η ιστορία κάνει κύκλους .Τώρα αν τα λεγόμενα του μοναχού είναι "εκτιμήσεις" ή "προφητείες" είναι θέμα του καθενός και πώς το βλέπει.
Πάντως για τους διάφορους άθεους του internet πάρτε εδώ ένα λινκ : http://faeenamalaka.blogspot.com/2009/1 ... st_12.html
Προσπαθώντας να δω σοβαρά το thread προσωπικά πιστεύω ότι είναι ακραίο να πιστεύει κανείς ότι θα εξαφανιστεί μία ράτσα από προσώπου γης και ότι θα πάρουμε την Πόλη(που ουσιαστικά δεν θα την πάρουμε αλλά θα μας την δώσουν οι ρώσοι σύμφωνα με την προφητεία).Βέβαια το να θεωρείς κάτι αντικειμενικά απίθανο ως δυνατό επειδή το προφήτεψε κάποιος είναι πάλι θέμα πίστης και θέμα του καθενός πώς θα το δει.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Feb 06, 2011 1:36 pm

Είτε είσαι άθεος από αποστροφή στην οργανωμένη θρησκεία, είτε από καθαρό φιλοσοφικό ψάξιμο, ειλικρινά χεστήκαμε και η βάρκα γέρνει! Το ξέρω πως το θεωρείς κατόρθωμα που αποτίναξες τη θρησκεία από πάνω σου, αλλά δεν είναι. Απλά έφτασες σε ένα συμπέρασμα χρησιμοποιώντας τη λογική σου. Το ίδιο έκανες όταν σταμάτησες να πιστεύεις στον Άη-Βασίλη και το ίδιο κάνει ο εγκέφαλός σου κάθε λεπτό που είσαι ξύπνιος. Αν γουστάρεις να το γιορτάσεις κάνοντας online κήρυγμα, υπάρχουν πολλές θρησκείες που ψάχνουν υπαλλήλους.
Εγραψε.Δεν το θυμομουν το συγκεκριμενο. :smt025
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sun Feb 06, 2011 2:02 pm

Η αλήθεια δεν είναι ότι έγραψε αλλά ότι χέ...κε. Χέ...κε που υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν το εγκέφαλο τους. Ελπίζω να φτάσει σε νέα επίπεδα ευκοιλιότητας.

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Αλλά ας μη γελιόμαστε μας χαρακτηρίζουν αυτά που πιστεύουμε και η αντίσταση που προβάλλουμε να μη τα απορρίψουμε όσο ηλί...α και αστήρικτα και αν ακούγονται. Μας χαρακτηρίζει ακόμα και όταν ανθρώπους που κάνουν το αυτονόητο (να σκεφτούν) τους χλευάζουμε και τους ισοπεδώνουμε με ηλιθιουργήματα. Αν εσείς βλέπατε έναν ενήλικο να συνεχίζει να πιστεύει στον Αη Βασίλη όλοι θα ξέρατε ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν επέμενε χωρίς να προβάλει κανένα επιχείρημα θα τον θεωρούσατε γραφικό. Αν εγώ σας έλεγα ότι κοιμήθηκα χθες με τη Σκαρλετ και την Αντζελίνα δε θα μπορούσατε να συγκρατηθείτε από το να μη σκεφτείτε ότι λέω π@...ριες. Και θα δικαιολογούσασταν όσο δε προβάλω τίποτα.
Αλλά όσοι δέχεστε τέτοια θέματα ως ζητήματα πίστης νομίζετε απλά θα ξεφύγετε από τη μεστή κριτική; Απλά όχι. Είναι σαφής δείγμα πνευματικής ανωριμότητας και ο μόνος τρόπος να βελτιωθείτε είναι να χρησιμοποιείτε με συνέπεια το μυαλό σας.
Last edited by cypher on Sun Feb 06, 2011 2:09 pm, edited 1 time in total.
Reason: Bad language
"With soap, baptism is a good thing"
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Feb 06, 2011 2:05 pm

Ρε φιλε δεν ειπε πουθενα οτι ειναι κ@..μενος Χριστιανος.Ελεος που οσοι ειναι αθεοι ειναι και σκεπτομενοι. Αυτο και αν ειναι π@....ρια.
Last edited by cypher on Sun Feb 06, 2011 2:09 pm, edited 1 time in total.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Feb 06, 2011 2:13 pm

fo@ wrote: Αν εσείς βλέπατε έναν ενήλικο να συνεχίζει να πιστεύει στον Αη Βασίλη όλοι θα ξέρατε ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν επέμενε χωρίς να προβάλει κανένα επιχείρημα θα τον θεωρούσατε γραφικό.
Και συ αν έβλεπες έναν επίσης ενήλικα να βρίζει και να κοροιδεύει την γραφικότητα του άλλου για να πουλήσει εξυπνάδα ή πνεύμα θα τον θεωρούσες μ@...κ@ ή κοπλεξικό.Κάνω λάθος?
Last edited by cypher on Sun Feb 06, 2011 2:15 pm, edited 1 time in total.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Feb 06, 2011 2:17 pm

Μήπως να ρίξουμε λίγο τους τόνους; Θρησκευτικός πόλεμος θα καταντήσει το άμοιρο το thread.

On-topic, σχετικά με τις πηγές, την αυθεντικότητα και την πιστότητά τους τι ξέρουμε; Εννοώ πολλοί έχουν "βάλει" λόγια σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία ποτέ δεν ειπώθηκαν.
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sun Feb 06, 2011 2:22 pm

Όσοι είναι άθεοι, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να σκέφτονται σωστά και να μη δέχονται αερολογίες. Όμως δεν είναι αναγκαίο. Αυτό που είναι λογικά αναγκαίο είναι ότι οι θεϊστές διαθέτουν "τυφλά" σημεία (στην καλύτερη περίπτωση) στην κριτική τους σκέψη αποτέλεσμα της πλύσης εγκεφάλου που θέλει το μυαλό να είναι διακοσμητικό στοιχείο και ότι απλά δε μπορούμε να υποστηρίξουμε να το ανάγουμε σε ζήτημα πίστης.

==============
ja_the_invincible wrote:
fo@ wrote: Αν εσείς βλέπατε έναν ενήλικο να συνεχίζει να πιστεύει στον Αη Βασίλη όλοι θα ξέρατε ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν επέμενε χωρίς να προβάλει κανένα επιχείρημα θα τον θεωρούσατε γραφικό.
Και συ αν έβλεπες έναν επίσης ενήλικα να βρίζει και να κοροιδεύει την γραφικότητα του άλλου για να πουλήσει εξυπνάδα ή πνεύμα θα τον θεωρούσες μ@...κ@ ή κοπλεξικό.Κάνω λάθος?
Σε κάποιες περιπτώσεις αλλά όχι όταν αναφέρονται σε άτομα που έχουν θεωρητικά μορφωθεί και δεν υπάρχει φαινομενικά κανένας λόγος για το να μην έχουν απαλλαγεί από τις αερολογίες τους.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Feb 06, 2011 2:28 pm

Αυτό που γράφεις δεν πολυ-στέκει ως επιχείρημα. Εκφράζεις ως ground truth ("αερολογίες") κάτι που έχει να κάνει με τα προσωπικά σου πιστεύω ("αθεΐα") και χτίζεις και σκεπτικό εκεί πάνω.

Ακόμη κι έτσι, αυτό έχει να κάνει με τις προσωπικές θρησκευτικές απόψεις. Άθεος ή θρησκευόμενος, ο σεβασμός στις απόψεις του άλλου είναι τουλάχιστον προτεινόμενος.

Να επανέρθουμε;
On-topic, σχετικά με τις πηγές, την αυθεντικότητα και την πιστότητά τους τι ξέρουμε; Εννοώ πολλοί έχουν "βάλει" λόγια σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία ποτέ δεν ειπώθηκαν.
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sun Feb 06, 2011 2:32 pm

The Punisher wrote:Αυτό που γράφεις δεν πολυ-στέκει ως επιχείρημα. Εκφράζεις ως ground truth ("αερολογίες") κάτι που έχει να κάνει με τα προσωπικά σου πιστεύω ("αθεΐα") και χτίζεις και σκεπτικό εκεί πάνω.
Η αθεϊα δεν είναι πιστεύω. Είναι να μην έχεις πειστεί για την ύπαρξη του θεού. Μπορεί να μην έχει πειστεί ούτε για τη μην ύπαρξη του θεού. Δηλαδή είναι αντικειμενικό γεγονός. Εγώ δεν έχω πειστεί ότι υπάρχει θεός και επομένως είμαι άθεος. Ο πιο συνηθισμένος λόγος να μην έχει πειστεί κάποιο σκεπτόμενο ον είναι γιατί είναι λιγουλάκι δύσκολο να καταπίνεις αμάσητες αστήρικτες αερολογίες.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Feb 06, 2011 2:33 pm

Κοίτα δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει.Οκ και εγώ προσωπικά το βρίσκω παράλογο κάποιος να ερμηνεύει τα σημεία των καιρών με βάσει τις προφητείες κάποιου που δεν ξέρουμε καν αν τις είπε , αλλά αν κάποιος το κάνει είναι δικό του θέμα.Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να προσβάλλεις αυτό που πιστεύει ο άλλος.Όπως επίσης δεν κάνεις και κάτι ιδιαίτερο που να αξίζει συγχαρητηρίων - δεν καταρρίπτεις και καμιά φυσικο-μαθηματική θεωρία.thats what i am saying.... :cool:

@punisher , σίγουρα δεν είναι καταγραμμένες από τον ίδιο και δημοσιεύτηκαν μετά τον θάνατό του από διάφορους γραφικούς.Αυτό λέει από μόνο του πολλά..
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Feb 06, 2011 2:39 pm

ja_the_invincible wrote:@punisher , σίγουρα δεν είναι καταγραμμένες από τον ίδιο και δημοσιεύτηκαν μετά τον θάνατό του από διάφορους γραφικούς.Αυτό λέει από μόνο του πολλά..
ακόμη κι έτσι, υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες αναφέρονται σε πολλά βιβλία (όπως συμβαίνει και με τις βιογραφίες ανθρώπων που έχουν πεθάνει) από διαφορετικούς συγγραφείς, οπότε μπορείς να κάνεις ένα cross-validation των όσων λέγονται και του τρόπου που παρουσιάζονται. Κυρίως ρωτάω τον πρωτεργάτη του thread, αν ξέρει κάτι παραπάνω ή αν απλά βρήκε κάτι κι έτρεξε να το μοιραστεί.
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Sun Feb 06, 2011 2:46 pm

Παιδια η αποψη ειναι σαν την κ...τρυπιδα, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ.
Πραγματικα ειναι της μοδας να εισαι αθεος και να μην πιστευεις πουθενα. Πιστευεις μονο στην επιστημη και το τι λενε οι ανθρωποι της.
Λπν δειτε ενα λινκ για την θρησκεια:
http://nostou-algos.pblogs.gr/2009/08/o ... -theo.html

Οσοι χρησιμοποιουν τη "λογικη" τους για να εξηγησουν πραγματα δεν εχουν καταφερει και πολλα. Η λογικη ειναι αντιστοιχη της εξελιξης του πολιτισμου του ανθρωπου. Πχ: με λογικη πηγε ο ανθρωπος να εξηγησει το φαινομενο του κεραυνου και οταν δεν τα καταφερε ειπε "ο θεος του κεραυνου" τελικα.
Εδω δλδ τι εγινε? Μηπως η λογικη δεν τα βρισκει ολα? Οπως λογικο μπορει να ειναι για εναν σχιζοφρενη να αρχιζει να θεριζει κοσμο, για εναν πασοκτζη να ψηφιζει πασοκ, για εναν νεοδημοκρατη να ψηφιζει νδ κτλ.
Γι αυτο η λογικη πρεπει να συνδιαζεται με την ηθικη για να κρινουμε καλυτερα. Κι οι περισσοτεροι αθεοι δεν εχουν απο αυτο (ισως γτ η ηθικη δεν ειναι σαν την κ...τρυπιδα). Αν ειχαν δεν θα κατεκριναν αμεσως το ποστ του παιδιου και θα το ονομαζαν "προπαγανδα του χριστιανισμου"...Δλδ οσα παιδια εδω μεσα ποσταρουν καποια τεχνολογικη καινοτομια που αφορα τη microsoft παει να πει πως προωθουν τη microsoft γενικοτερα??

Εκτος των παραπανω να επιστρεψουμε και στο θεμα μας.
Στα λογια του γεροντα Παισιου αναφερεται πολυ το ονομα "Κοσμας Αιτωλος". Οσοι εχουν διαβασει "προφητειες" του θα εχουν δει πολλα κοινα σημεια στα λεγομενα με την πραγματικοτητα. Κι οσον αφορα τον ιδιο τον Παισιο δεν πιστευω πως ηταν καποιος τυχαιος, τουλαχιστον οσοι προσωπικοι μου ανθρωποι τον γνωρισαν δεν μου ειπαν οτι ηταν ενας "γραφικος γερος" οπως τον παρουσιαζετε μερικοι....Το τι λεει ο καθενας, αλλος το δεχεται κι αλλος οχι κι αλλος απλα μενει ουδετερος.
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Feb 06, 2011 2:54 pm

vasilaros69 wrote: Εκτος των παραπανω να επιστρεψουμε και στο θεμα μας.
Στα λογια του γεροντα Παισιου αναφερεται πολυ το ονομα "Κοσμας Αιτωλος". Οσοι εχουν διαβασει "προφητειες" του θα εχουν δει πολλα κοινα σημεια στα λεγομενα με την πραγματικοτητα. Κι οσον αφορα τον ιδιο τον Παισιο δεν πιστευω πως ηταν καποιος τυχαιος, τουλαχιστον οσοι προσωπικοι μου ανθρωποι τον γνωρισαν δεν μου ειπαν οτι ηταν ενας "γραφικος γερος" οπως τον παρουσιαζετε μερικοι....Το τι λεει ο καθενας, αλλος το δεχεται κι αλλος οχι κι αλλος απλα μενει ουδετερος.
++ Βασικά για να καταλάβουν και οι περισσότεροι ο συγκεκριμένος μοναχός προσπάθησε να ερμηνεύσει προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού , δεν έβγαλε δικές του.Μία από αυτές ήταν " πουλιά που θα πετάνε φωτιά " την οποία συσχέτισε με τα πολεμικά αεροσκάφη ας πούμε.
το γραφικοί το λέω για τον λιακόπουλο ε μην παρεξηγηθώ :-p
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sun Feb 06, 2011 3:01 pm

Όπως είπα είναι δικαίωμα του καθενός αλλά τον χαρακτηρίζει. Με το τι πιστεύει ο ίδιος προσβάλλει τον εαυτό του αν προσβάλλεται. Αν θεωρήσει ότι η αλήθεια είναι ζήτημα πίστης, οπότε κάθε άποψη/προφητεία είναι εξίσου πιθανή, τότε διαπράττει ύψιστη προσβολή απέναντι σε κάθε υγιή μορφή διαλόγου και αναζήτησης της αλήθειας.

Προσωπικά μη ξεχνάς έδωσες ως link μια μεγάλη κουταμάρα (που το διασώζουν κάποια ψήγματα χιούμορ) που προσβάλλει/απαξιώνει ουσιαστικά όσους σκέφτονται και ένας άλλος συνάδελφος προσπάθησε να δημιουργήσει το συνειρμικό συσχετισμό των άθεων με τις κατσαρίδες.

Τώρα ένας τρίτος θέλει να πει ότι είναι μόδα. Μπορεί κάποιοι να ακολουθήσουν από μόδα. Αλλά τι είναι μόδα; Αν είναι μόδα η άκριτη αποδοχή προτύπων τότε προφανώς οι θρησκείες είναι ή μόδα. Για την παρούσα χιλιετία θα φορέσουμε ένα αγαπάτε αλλήλους με μια άμωμο σύλληψη μη φορώντας το αξεσουαρ του τιμωρού πατέρα 1 σε 3 της παλιάς διαθήκης. Αν είσαι άθεος ως αποτελέσμα κριτικής σκέψης (που είναι το σύνηθες) τότε η αθεϊα δεν είναι μόδα. Έιναι διαδικασία κοινωνικής ωρίμανσης.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”