Η Ελλάδα αντιστέκεται

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Locked
MpoMp
Venus Former Team Member

Re: Η Ελλάδα αντιστέκεται

Post by MpoMp » Fri Feb 17, 2012 3:32 pm

vasilaros69 wrote: Εν μερει ναι...αλλα δεν συμφωνω στο οτι οι ελληνες ντρεπονται και θα ηθελαν να γεννηθουν καπου αλλου. Κι αυτοι που το νιωθουν, κανονικα δεν θα επρεπε...
Ο Ja βρήκε την κατάλληλη έννοια να παραθέσει οπότε να δηλώσω και εγώ πως ντρέπομαι που είμαι Έλληνας λόγω των νεοελλήνων αλλά υπερήφανος λόγω των "αρχαιοελλήνων".
Δεν υπάρχει "πρέπει/δε πρέπει". Υπάρχει "ισχύει/δεν ισχύει" πλέον. Και ναι αυτό:
Οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τις μηχανορραφίες, δολοπλοκίες και κολακείες αυτών των Ελλήνων σαν χαρακτηριστικό τους
ισχύει σε μεγάλο βαθμό.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by michalis » Fri Feb 17, 2012 3:38 pm

vasilaros69 wrote:
MpoMp wrote:Πιτσιρίκος: Δεν θα γίνετε Έλληνες ποτέ!

Ένα δίκιο, το έχει...

Εν μερει ναι...αλλα δεν συμφωνω στο οτι οι ελληνες ντρεπονται και θα ηθελαν να γεννηθουν καπου αλλου. Κι αυτοι που το νιωθουν, κανονικα δεν θα επρεπε...

Κοίταξε, ο μόνος λόγος να ντρέπεται κανείς που είναι Έλληνας είναι να έχει τη συναίσθηση ότι έχει συμβάλλει στο χάλι που ζούμε τώρα ή ότι άφησε αδιαμαρτύρητα να γίνονται τόσο καιρό πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Και ναι, δε διαφωνώ, χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες συμβάλλουν καθημερινά στη νεοελληνική παρακμή, με διάφορους τρόπους, απ'το μικρότερο στο μεγαλύτερο. Αλλά αυτός που θέλει να είναι εντάξει με τον εαυτό του αρχικά κοιτάει που έφταιξε και κατόπιν κοιτάει να το διορθώσει. Δεν αλλάζει όνομα, αλλάζει χαρακτήρα. Γιατί μάλλον ο τύπος αυτός και ως Γερμανός, την ίδια παρακμή θα εκπροσωπούσε, δε φταίει το ότι είναι Έλληνας, φταίει το ότι είναι αυτό που είναι. Είναι πολύ εύκολο να λες ότι "στην Ελλάδα ζούμε, τι να κάνουμε τώρα", αντί να πεις "καιρός να διορθώσω όσα έκανα μέχρι τώρα, ως άτομο". Και πολύ αναποτελεσματικό. Να μην κρύβει, λοιπόν, ο καθένας τη δική του ανεπάρκεια και το δικό του ωχαδερφισμό κάτω απ'το χαλί του "στην Ελλάδα ζούμε". Γιατί κι άλλοι κάποτε στην Ελλάδα ζούσαν (ή και αλλού, αλλά δήλωναν Έλληνες) αλλά έκαναν άλλα πράγματα απ'αυτά που κάνουμε εμείς τώρα...Στο χέρι του καθενός να αποδείξει, με τη συμπεριφορά του, ότι οι Έλληνες δεν είναι αυτό που νομίζουν κάποιοι στο Focus και σε διάφορα άλλα έντυπα. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by vasilaros69 » Fri Feb 17, 2012 3:42 pm

Απο αυτη την αποψη ναι... εχετε δικιο
αλλα κατι τετοια μου θυμιζουν κι αυτον εδω και αλλους που χρησιμοποιουν το:
αλλαγή της ονομασίας της Ελλάδας στις άλλες γλώσσες, σε «Hellas», προκειμένου η χώρα να κάνει, όπως λέει, μια νέα αρχή με καινούργια εικόνα.
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Feb 17, 2012 3:43 pm

Η αλήθεια είναι πως η σύγχρονη Ελλάδα το χρειάζεται ένα γερό lifting στη μούρη.
MpoMp @ Discord
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Fri Feb 17, 2012 3:45 pm

Το Hellas είναι και το σωστό κιόλας. Δεν είμαστε Γραικοί, αλλά Έλληνες.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Fri Feb 17, 2012 3:49 pm

MpoMp wrote:αλλά υπερήφανος λόγω των "αρχαιοελλήνων".
Είσαι περήφανος για έναν λαό που έζησε πριν 2300 χρόνια. Και τι σχέση έχουμε εμείς με αυτό το λαό ??

Πέρα του ότι κατοικούμε στην περιοχή που κατοίκησε και αυτός και πέρα του ότι έχουμε για γλώσσα μια απλοποιημένη και φτωχότερη έκδοση της δικής του, μόνο κ μόνο γιατί κάποτε έφτασε ολοκληρος ο κόσμος να μιλάει αρχαία ελληνικά, πιστεύω πως δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με αυτό τον λαό. Τα αρχαία μνημία δεν είναι ο πολιτισμος μας, είναι τα απομεινάρια ενός πολιτισμού που δεν υπάρχει πια, τα οποία σφετεριζόμαστε σαν πολιτισμό μας για να μπαλώσουμε το πραγματικό κενό πολιτισμού που έχουμε ως νεοέλληνες, και για να μαζέψουμε τουρίστες προφανώς. Το ότι μαθαίνουμε άλλα πράγματα στα σχολεία είναι καθαρά σκόπιμη πλύση εγκεφάλου, για τη δημιουργία ενός "πατριοτικού" φρονήματος.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου απόγονο/συνεχιστή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, και γιατί όντως πιστέυω ότι έχει κοπεί η συγγένεια εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά και γιατί θεωρώ ότι προσβάλω έναν ένδοξο πολιτισμό και έναν ένδοξο λαό με το να τον θεωρώ πρόγονό μου. Ακόμα και η αναφορά μας σε αυτούς χαλάει την υστεροφημία τους.

Άποψή μου πάντα.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Feb 17, 2012 3:52 pm

@nickpro
Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη και έχεις ένα δίκιο, αλλά με την ίδια λογική κανένας λαός δεν έχει σύνδεση με τους προγόνους του λόγω παλαιότητας.
Και επίσης αυτό ακριβώς:
nickpro wrote: Πέρα του ότι κατοικούμε στην περιοχή που κατοίκησε και αυτός και πέρα του ότι έχουμε για γλώσσα μια απλοποιημένη και φτωχότερη έκδοση της δικής του, μόνο κ μόνο γιατί κάποτε έφτασε ολοκληρος ο κόσμος να μιλάει αρχαία ελληνικά, πιστεύω πως δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με αυτό τον λαό. Τα αρχαία μνημία δεν είναι ο πολιτισμος μας, είναι τα απομεινάρια ενός πολιτισμού που δεν υπάρχει πια, τα οποία σφετεριζόμαστε σαν πολιτισμό μας για να μπαλώσουμε το πραγματικό κενό πολιτισμού που έχουμε ως νεοέλληνες, και για να μαζέψουμε τουρίστες προφανώς. Το ότι μαθαίνουμε άλλα πράγματα στα σχολεία είναι καθαρά σκόπιμη πλύση εγκεφάλου, για τη δημιουργία ενός "πατριοτικού" φρονήματος.
είναι που με κάνει να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας τώρα.
MpoMp @ Discord
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Fri Feb 17, 2012 3:54 pm

Ειναι το σωστο δεν αντιλεγω...Απλα αυτο που χρειαζομαστε τωρα ειναι κατι περισσοτερο απο την αλλαγη του ονοματος μονο. Το lifting που λεει ο mpomp δεν πρεπει να γινει μονο στη μουρη. Κι ο ψινακης με lifting στη μουρη παραμενει ηλικιωμενος. αυτο δεν αλλαζει...κι αυτο θα πρεπει να φοβομαστε οτι μπορει να περασουμε απο κρισεις και 1002 αλλα, ομως στο τελος θα παραμεινουμε ιδιοι και θα λεμε "Α ειμαι Ελληνας κι οχι γραικος -ασχετως αν ακομα συνεχιζω να ληστευω τον κοσμο".
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Feb 17, 2012 3:56 pm

vasilaros69 wrote:Απο αυτη την αποψη ναι... εχετε δικιο
αλλα κατι τετοια μου θυμιζουν κι αυτον εδω και αλλους που χρησιμοποιουν το:
αλλαγή της ονομασίας της Ελλάδας στις άλλες γλώσσες, σε «Hellas», προκειμένου η χώρα να κάνει, όπως λέει, μια νέα αρχή με καινούργια εικόνα.
Δεν είναι το όνομα το πρόβλημα, ούτε το lifting....και lifting έγινε το 2004 και ευκαιρίες να δείξουμε ότι αυτή η χώρα είναι κάτι παραπάνω από διακοπές στην παραλία, καμάκια και σουβλάκι, είχαμε....Το θέμα είναι ότι το βάθος έμεινε το ίδιο. Ίδιες νοοτροπίες, ίδιες επιδιώξεις, ίδιος ωχαδερφισμός, ίδια αποχαύνωση (ίσως και περισσότερη), ίδιοι ψηφοφόροι, ίδιοι υποψήφιοι, ίδιοι θεσμοί....Υποτίθεται ότι η χώρα θα έκανε "αλλαγή" το '79 με την ένταξη στην ΕΕ, το '81 με τον Αντρέα και τους δικούς του, το '96 με το μεταρρυθμιστή Σημίτη, το 2004 με τους Ολυμπιακούς....Αλλά φαίνεται ότι ο καθένας την αλλαγή την αντιλαμβάνεται ως τρόπο να περάσει αυτός, η οικογένεια και οι φίλοι του καλύτερα, γι'αυτό και στο τέλος είναι πάντα αλλαγή προς το χειρότερο....Κλασική νοοτροπία Μεσσία που, ως "αφεντικό", θα τα...αλλάξει όλα προς την κατεύθυνση που αυτός γουστάρει. Από το "αφεντικό" Καραμανλή που πούλησε τη μισή Ελλάδα για αντιπαροχή, λες και ήταν κληρονομιά του παππού του, μέχρι τα "αφεντικά" της ΠΑΣΠ στο υπόγειο που 100 παραπάνω ψήφοι λαμβάνονται ως δικαίωμα απόλυτης εξουσίας στα πάντα όλα. Στα κοινά και τα δημόσια, όμως, υπάρχουν διαχειριστές με ευθύνες, δεν υπάρχουν αφεντικά με εξουσίες, οι οποίοι διαχειριστές μάλιστα στη Δημοκρατία είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτούν. Όταν το καταλάβουμε αυτό, τότε κάτι παίζει και ν'αλλάξει.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Feb 17, 2012 4:00 pm

michalis wrote: Δεν είναι το όνομα το πρόβλημα, ούτε το lifting....και lifting έγινε το 2004 και ευκαιρίες να δείξουμε ότι αυτή η χώρα είναι κάτι παραπάνω από διακοπές στην παραλία, καμάκια και σουβλάκι, είχαμε....Το θέμα είναι ότι το βάθος έμεινε το ίδιο. Ίδιες νοοτροπίες, ίδιες επιδιώξεις, ίδιος ωχαδερφισμός, ίδια αποχαύνωση (ίσως και περισσότερη), ίδιοι ψηφοφόροι, ίδιοι υποψήφιοι, ίδιοι θεσμοί....Υποτίθεται ότι η χώρα θα έκανε "αλλαγή" το '79 με την ένταξη στην ΕΕ, το '81 με τον Αντρέα και τους δικούς του, το '96 με το μεταρρυθμιστή Σημίτη, το 2004 με τους Ολυμπιακούς....Αλλά φαίνεται ότι ο καθένας την αλλαγή την αντιλαμβάνεται ως τρόπο να περάσει αυτός, η οικογένεια και οι φίλοι του καλύτερα, γι'αυτό και στο τέλος είναι πάντα αλλαγή προς το χειρότερο....Κλασική νοοτροπία Μεσσία που, ως "αφεντικό", θα τα...αλλάξει όλα προς την κατεύθυνση που αυτός γουστάρει. Από το "αφεντικό" Καραμανλή που πούλησε τη μισή Ελλάδα για αντιπαροχή, λες και ήταν κληρονομιά του παππού του, μέχρι τα "αφεντικά" της ΠΑΣΠ στο υπόγειο που 100 παραπάνω ψήφοι λαμβάνονται ως δικαίωμα απόλυτης εξουσίας στα πάντα όλα. Στα κοινά και τα δημόσια, όμως, υπάρχουν διαχειριστές με ευθύνες, δεν υπάρχουν αφεντικά με εξουσίες, οι οποίοι διαχειριστές μάλιστα στη Δημοκρατία είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτούν. Όταν το καταλάβουμε αυτό, τότε κάτι παίζει και ν'αλλάξει.
++
Και πρόσθεσε "μέχρι τα κορόιδα/πελάτες, τους Έλληνες πολίτες".
MpoMp @ Discord
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Fri Feb 17, 2012 4:06 pm

MpoMp wrote:@nickpro
Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη και έχεις ένα δίκιο, αλλά με την ίδια λογική κανένας λαός δεν έχει σύνδεση με τους προγόνους του λόγω παλαιότητας.
Σωστό, όμως δεν βλέπω κανέναν άλλον λαό να μας τα πρίζει για το αρχαίο alter ego του, που "όταν εσείς ζούσατε σε σπηλιές εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες". Μόνο εμείς κοκορευόματε για ένα παρελθόν που δεν είναι καν δικό μας. Ούτε καν οι Ιταλοί δεν κοκορεύονται.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Feb 17, 2012 4:07 pm

Δεν είναι πάντα κορόιδα. Κι αυτοί παρόμοια κόμπλεξ ή επιδιώξεις συνήθως καλύπτουν, μ'εκείνους που δεν έχουν τίποτα καλύτερο στη ζωή τους απ'το να το παίζουν αφεντικά σε κάτι που δεν τους ανήκει. Αν μιλήσεις με φανατικό ψηφοφόρο κόμματος, καταλαβαίνεις αμέσως ότι είτε κάτι σκοπεύει να βγάλει απ'την υποστήριξή του αυτή (φράση-κλειδί "ξέρω το βουλευτή τάδε, είναι φίλος του θείου μου οπότε δαγκωτό"), είτε να καλύψει διάφορα κενά που μπορεί να έχει ως άτομο (φράση κλειδί "ότι και να λες φίλε μου, τώρα είμαστε εμείς επάνω"). Και μόνο που χρησιμοποιεί τη λέξη εμείς για να περιγράψει μία εξουσία στην οποία δε συμμετέχει παρά μόνο ως βιτρίνα, λέει πολλά. Τα παραπάνω είναι συμπεράσματα από πραγματικές συζητήσεις που έκανα με φανατικούς ψηφοφόρους στις εκλογές του 2009. Είμαι περίεργος να δω στις ερχόμενες εκλογές αν έχει αλλάξει κάτι απ'αυτή την παρακμή.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Feb 17, 2012 4:10 pm

michalis wrote:Δεν είναι πάντα κορόιδα. Κι αυτοί παρόμοια κόμπλεξ ή επιδιώξεις συνήθως καλύπτουν, μ'εκείνους που δεν έχουν τίποτα καλύτερο στη ζωή τους απ'το να το παίζουν αφεντικά σε κάτι που δεν τους ανήκει. Αν μιλήσεις με φανατικό ψηφοφόρο κόμματος, καταλαβαίνεις αμέσως ότι είτε κάτι σκοπεύει να βγάλει απ'την υποστήριξή του αυτή (φράση-κλειδί "ξέρω το βουλευτή τάδε, είναι φίλος του θείου μου οπότε δαγκωτό"), είτε να καλύψει διάφορα κενά που μπορεί να έχει ως άτομο (φράση κλειδί "ότι και να λες φίλε μου, τώρα είμαστε εμείς επάνω"). Και μόνο που χρησιμοποιεί τη λέξη εμείς για να περιγράψει μία εξουσία στην οποία δε συμμετέχει παρά μόνο ως βιτρίνα, λέει πολλά. Τα παραπάνω είναι συμπεράσματα από πραγματικές συζητήσεις που έκανα με φανατικούς ψηφοφόρους στις εκλογές του 2009. Είμαι περίεργος να δω στις ερχόμενες εκλογές αν έχει αλλάξει κάτι απ'αυτή την παρακμή.
Άρα κορόιδο/πελάτης/υποχείριο που ψάχνει κοινωνική ένταξη/συν-λαμόγιο? :-p
MpoMp @ Discord
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Fri Feb 17, 2012 4:12 pm

Σωστα ολα αυτα που λες michali αλλα επιστρεφω παλι στο προηγουμενο με την ντροπη. αυτα τα ατομα που ατομικα εκμεταλευτηκαν τη θεση τους επαιρναν μιζες, ξεπουλουσαν οτι εβρισκαν κτλ. ξαφνικα οταν ολα πανε στραβα και μας γιουχαρουν ολοι ειναι αυτοι που λενε "εεε εμεις οι Ελληνες ειμαστε παλιολαος".
Ξαφνικα απο το εγω πηγαμε στο εμεις. Κι αυτο το εμεις το παιρνανε και σε μας που εμεις δεν φερουμε τετοιο μεριδιο ευθυνης. Και να σου που κι εμεις οι υπολοιποι νιωθουμε ευθυνη για ολα αυτα και το αποδεχομαστε χωρις να προσπαθουμε να το αλλαξουμε... Κι αυτο φαινεται οτι εχουμε παραμεινει ιδιοι κι απο τις δημοσκοπησεις που γινονται τωρα. Το top 20 των ψηφοφορων του πασοκ θα γινει top 100 και λιγο λεω.

Και σαυτο που ειπε ο nickpro προσθετω οτι οταν ο Ελληνας δεν γνωριζει την ιστορια του, αυτη τοτε θα του επαναλαμβανεται...
Αν βλεπαμε λαθη του παρελθοντος θα αποφευγαμε πολλα τωρινα.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Fri Feb 17, 2012 4:13 pm

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αλλάξουμε λίγο την νοοτροπία μας, αν και από τα αρχαία χρόνια την π0υστιά την είχαμε μέσα μας για αυτό και δεν διαφέρουμε καθόλου από τους αρχαίους "Έλληνες". Και τότε "παράγαμε" πολιτισμό και τώρα "παράγουμε", και τότε φερόμασταν πονηρά και τώρα φερόμαστε πονηρά, και τότε πολεμάγαμε τον διπλανό μας και τώρα τον πολεμάμε. Όποτε ενώθηκαν οι Έλληνες κατατρόπωσαν τον "αντίπαλο", άλλο που μετά σφαζόντουσαν για το ποιος θα κυριαρχήσει σε τούτη τη χώρα. Και το τελευταίο είναι αυτό που πρέπει να αλλάξουμε. Βάζουμε το εγώ μας πάνω από την κοινωνία και την χώρα μας, για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και σε άλλες χώρες γίνεται αυτό, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό κι όχι τόσο εξόφθαλμα. Καιρός λοιπόν να μην κοιτάμε μόνο το προσωπικό μας συμφέρον.

ΥΓ0: Πάντως για το μέγεθος της χώρας μας έχουμε προσφέρει πάρα πολλά στην ανθρωπότητα κι ακόμα προσφέρουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε.
ΥΓ1: Όποιος ντρέπεται που είναι Έλληνας (τον έχουν πετύχει τον σκοπό τους τα παπαγαλάκια) μπορεί κάλλιστα να αλλάξει εθνικότητα (να γίνει ας πούμε Γερμανός, ή Φινλανδός), να αλλάξει όνομα, να μην ξαναγράφει και να ξαναμιλήσει ελληνικά (τα οποία παραμένουν ως μία από τις δυσκολότερες γλώσσες στον κόσμο).
Last edited by gasparosoft on Fri Feb 17, 2012 4:13 pm, edited 1 time in total.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Feb 17, 2012 4:13 pm

Κάπως έτσι Mpomp. Btw, η λέξη "αφεντικό" που χρησιμοποίησα δεν είναι ούτε τυχαίο παράδειγμα, ούτε δική μου εφεύρεση. Ευτυχώς όλοι αυτοί που περιγράφω πιο πάνω μου δίνουν άφθονη τροφή για σχόλια. Η λέξη "αφεντικό" είναι από γνωστό σύνθημα του τύπου "Κόλλησα και τα φάρμακα δεν κάνουνε τίποτα, κόλλησα, εγώ είμαι το αφεντικό". Ευτυχώς στα πάρτυ νίκης ξεσκεπάζεται πάντα η αντίληψη που έχει μία πολιτική συλλογικότητα για τον τρόπο που πρέπει κανείς να μετέχει στα κοινά. :-D

vasilaros69 wrote:Σωστα ολα αυτα που λες michali αλλα επιστρεφω παλι στο προηγουμενο με την ντροπη. αυτα τα ατομα που ατομικα εκμεταλευτηκαν τη θεση τους επαιρναν μιζες, ξεπουλουσαν οτι εβρισκαν κτλ. ξαφνικα οταν ολα πανε στραβα και μας γιουχαρουν ολοι ειναι αυτοι που λενε "εεε εμεις οι Ελληνες ειμαστε παλιολαος".
Ξαφνικα απο το εγω πηγαμε στο εμεις. Κι αυτο το εμεις το παιρνανε και σε μας που εμεις δεν φερουμε τετοιο μεριδιο ευθυνης. Και να σου που κι εμεις οι υπολοιποι νιωθουμε ευθυνη για ολα αυτα και το αποδεχομαστε χωρις να προσπαθουμε να το αλλαξουμε... Κι αυτο φαινεται οτι εχουμε παραμεινει ιδιοι κι απο τις δημοσκοπησεις που γινονται τωρα. Το top 20 των ψηφοφορων του πασοκ θα γινει top 100 και λιγο λεω.

Και σαυτο που ειπε ο nickpro προσθετω οτι οταν ο Ελληνας δεν γνωριζει την ιστορια του, αυτη τοτε θα του επαναλαμβανεται...
Αν βλεπαμε λαθη του παρελθοντος θα αποφευγαμε πολλα τωρινα.

Κοίτα να δεις, το ότι ορισμένοι έχουν στο αίμα τους το ρατσισμό και την αντίληψη της συλλογικής ευθύνης ενός έθνους δε σημαίνει ότι πρέπει εγώ, ως Έλληνας, να νιώσω κάποιο κόμπλεξ κατωτερότητας. Ο παππούς μου μέχρι που πέθανε έβλεπε εφιάλτες με φαντάρους να τον πυροβολούν στην Πίνδο. Δε μίλησα ποτέ για "τους ξεφτιλισμένους τους Γερμανούς", αν και ο Χίτλερ είχε τεράστια απήχηση στη χώρα του. Προτιμώ να μιλάω για το Χίτλερ. Όσο τραγικό είναι για κάποιον να γνωρίσει ένα καλά σκεπτόμενο Έλληνα και να συμπεράνει ότι "οι Έλληνες είναι το πιο σωστό έθνος στον κόσμο", άλλο τόσο είναι να βλέπει συνέχεια τα αρνητικά παραδείγματα στα κανάλια του και να βγάζει τα αντίστοιχα συμπεράσματα.
Last edited by michalis on Fri Feb 17, 2012 4:20 pm, edited 2 times in total.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Feb 17, 2012 4:15 pm

gasparosoft wrote: ΥΓ1: Όποιος ντρέπεται που είναι Έλληνας (τον έχουν πετύχει τον σκοπό τους τα παπαγαλάκια) μπορεί κάλλιστα να αλλάξει εθνικότητα (να γίνει ας πούμε Γερμανός, ή Φινλανδός), να αλλάξει όνομα, να μην ξαναγράφει και να ξαναμιλήσει ελληνικά (τα οποία παραμένουν ως μία από τις δυσκολότερες γλώσσες στον κόσμο).
Ντρέπομαι γιατί όταν κάποιος απευθύνεται στους Έλληνες ως σύνολο και βρίζει, βρίζει αυτούς που φταίνε αλλά με παίρνει και μένα η μπάλα.
Δε με πολυνοιάζει κιόλας όμως, ούτε θέλω να αλλάξω εθνικότητα. Στην τελική, όλοι άνθρωποι είμαστε, όχι Έλληνες, Γερμανοί, Φινλανδοί.
MpoMp @ Discord
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Fri Feb 17, 2012 4:16 pm

++gasparosoft
gasparosoft wrote:Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αλλάξουμε λίγο την νοοτροπία μας, αν και από τα αρχαία χρόνια την π0υστιά την είχαμε μέσα μας για αυτό και δεν διαφέρουμε καθόλου από τους αρχαίους "Έλληνες". Και τότε "παράγαμε" πολιτισμό και τώρα "παράγουμε", και τότε φερόμασταν πονηρά και τώρα φερόμαστε πονηρά, και τότε πολεμάγαμε τον διπλανό μας και τώρα τον πολεμάμε. Όποτε ενώθηκαν οι Έλληνες κατατρόπωσαν τον "αντίπαλο", άλλο που μετά σφαζόντουσαν για το ποιος θα κυριαρχήσει σε τούτη τη χώρα. Και το τελευταίο είναι αυτό που πρέπει να αλλάξουμε. Βάζουμε το εγώ μας πάνω από την κοινωνία και την χώρα μας, για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και σε άλλες χώρες γίνεται αυτό, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό κι όχι τόσο εξόφθαλμα. Καιρός λοιπόν να μην κοιτάμε μόνο το προσωπικό μας συμφέρον.

ΥΓ0: Πάντως για το μέγεθος της χώρας μας έχουμε προσφέρει πάρα πολλά στην ανθρωπότητα κι ακόμα προσφέρουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε.
ΥΓ1: Όποιος ντρέπεται που είναι Έλληνας (τον έχουν πετύχει τον σκοπό τους τα παπαγαλάκια) μπορεί κάλλιστα να αλλάξει εθνικότητα (να γίνει ας πούμε Γερμανός, ή Φινλανδός), να αλλάξει όνομα, να μην ξαναγράφει και να ξαναμιλήσει ελληνικά (τα οποία παραμένουν ως μία από τις δυσκολότερες γλώσσες στον κόσμο).
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Fri Feb 17, 2012 4:21 pm

MpoMp wrote:Ντρέπομαι γιατί όταν κάποιος απευθύνεται στους Έλληνες ως σύνολο και βρίζει, βρίζει αυτούς που φταίνε αλλά με παίρνει και μένα η μπάλα.
Δε με πολυνοιάζει κιόλας όμως, ούτε θέλω να αλλάξω εθνικότητα. Στην τελική, όλοι άνθρωποι είμαστε, όχι Έλληνες, Γερμανοί, Φινλανδοί.
Α, αφού το θέτεις έτσι, τότε συμφωνώ κι εγώ μαζί σου. Και πολλά ++ για το την τελευταία πρόταση. Αυτό να το πεις σε αυτούς τους λαούς που μας βλέπουν λες και είμαστε εμείς οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτό που επικρατεί στην Ευρώπη αυτή την στιγμή.(για το εμείς εννοώ το 60-80% των Ελλήνων (μαζί κι όλοι εμείς της γενιάς αυτής) που δεν έχει φταίξει σε κάτι και είμαστε και οι χαμένοι της υπόθεσης)
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Feb 17, 2012 4:24 pm

gasparosoft wrote: Α, αφού το θέτεις έτσι, τότε συμφωνώ κι εγώ μαζί σου. Και πολλά ++ για το την τελευταία πρόταση. Αυτό να το πεις σε αυτούς τους λαούς που μας βλέπουν λες και είμαστε εμείς οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτό που επικρατεί στην Ευρώπη αυτή την στιγμή.(για το εμείς εννοώ το 60-80% των Ελλήνων (μαζί κι όλοι εμείς της γενιάς αυτής) που δεν έχει φταίξει σε κάτι και είμαστε και οι χαμένοι της υπόθεσης)
Μωρέ το λέω... Εδώ στα ξαδέρφια μου στην Αυστραλία έκατσα και εξήγησα πως έχουν τα πράγματα με αφορμή συζητήσεις τους στο facebook περί τεμπέληδων και παραπονιάρηδων Ελλήνων που επιτέλους έκαναν κάτι καλό (μνημόνιο 2) και κάθονται και κλαίνε για τις μπαγαποντιές τους.
Η προπαγάνδα δεν έχει σύνορα, μεταφορικά και κυριολεκτικά...
MpoMp @ Discord
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Fri Feb 17, 2012 4:31 pm

Για το πως μας βλεπουν οι ξενοι και πως μας κατηγορουν μην σκας.φαινεται απο τον τροπο που απαντανε στο οτιδηποτε οτι εχουν ποτιστει τα μυαλα τους με τα σκ@τα των ΜΜΕ...Σε οποιο forum και να μπεις θα δεις τα εξης : "you greeks don't pay your taxes", "we gave you our hard-worked money and you keep asking for more"...............................................

Αν εχετε χρονο δειτε ενα post στο 9gag που εκανε ενας Ελληνας για το πως μας αντιμετωπιζουν γενικοτερα (ειναι λιγο μεγαλο)
http://9gag.com/gag/2681884

Εντυπωση μου προκαλει κι η απαντηση του Pablo Stanley (γνωστος κι απο τον Captain Obvious {or not?δεν ειμαι σιγουρος})...
Last edited by vasilaros69 on Fri Feb 17, 2012 4:38 pm, edited 1 time in total.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Feb 17, 2012 4:33 pm

Πάντως η έλλειψη γνώσης είναι μεγάλο vulnerability για προπαγανδιστικό ιομορφικό λογισμικό... :-D
Όσο λιγότερα ξέρεις, όσο λιγότερο ενδιαφέρεσαι να μάθεις κι όσο λιγότερη αυτόνομη κριτική ικανότητα έχεις, τόσο πιο εύκολα δέχεσαι την ανακρίβεια του καθενός. Είναι τραγικό να μιλάς με άτομα που δε νοούνται να σκεφτούν ότι ίσως αυτό που είπε η TV ή η κυβέρνηση να είναι και ψέμα....Θα ήθελα να δω καθηγητές, ειδικά σε οικονομικά πανεπιστήμια, να ασχολούνται λίγο περισσότερο στη διάλεξη με αυτό που συμβαίνει γύρω μας, αντί να μιλάνε μόνο για νούμερα και συναρτήσεις.
Locked

Return to “Αναδημοσιεύσεις”