Πέτρες από μικροπωλητές σε αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Deykalionas17
byte level
byte level
Academic status: N>4
Re: Πέτρες από μικροπωλητές σε αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ

Post by Deykalionas17 » Fri Sep 27, 2013 2:29 pm

Ίσως δεν είναι το κατάλληλο thread για να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις, αλλά μιας και βρισκόμαστε στην playground πιστεύω τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και θα το επιτρέψουν οι moderatros.
michalis wrote:Ε, σ'αυτόν δε βλέπω το λόγο να του προσφέρεται βήμα, απτόμενος από διάφορα θέματα για να προπαγανδίσει εκεί που θέλει αυτός. Και το ίδιο συμβαίνει με τον οποιονδήποτε αποπροσανατολίζει συζητήσεις.
Μέχρι αυτό το σημείο θεωρώ ότι μιλάς καθαρά, ευγενικά που ενώ διαφωνώ ας πούμε με αυτό που είπες για εργαζόμενο εργοδότη, το post σου είναι σε τέτοιο επίπεδο (υψηλό εννοώ) που πραγματικά το σεβάστηκα απόλυτα. Από εκεί και κάτω όμως αρχίζεις και το χάνεις το επίπεδο. Πολύ.
michalis wrote:Κι ενώ θερμοκέφαλοι υπάρχουν και αριστεροί και δεξιοί, συμβαίνει συχνότερα οι δεξιοί, τουλάχιστον στην Ελλάδα, να έχουν τρόπο σκέψης καφενείου και υπόβαθρο χωριάτη, με το μέσο δεξιό να είναι αρκετά πιο χωμένος σε προκαταλήψεις, ιδεοληψίες και απαρχαιωμένες ιδέες.
Αυτό που λες μπορείς να το στηρίξεις κάπου; Έχεις μετρήσει τους δεξιούς και τους αριστερούς της χώρας και απεφάνθεις ότι οι καφενετζήδες οι χωριάτες, οι οπισθοδρομικοί είναι κατά πλειοψηφία δεξιοί; Έχεις κάποιο τρόπο να το μετρήσεις/αποδείξεις; Είναι μία προσωπική εκτίμηση, την οποία έχεις αποκομίσει προφανώς λόγω προσωπικών σου πολιτικών απόψεων και δεν μπορεί να γίνει δεκτή ως αληθινή ή ως αξίωμα. Γιατί δεν μπορεί να αποδειχθεί. Το να τσουβαλιάζεις εκατομμύρια ανθρώπων με βάση τις πολιτικές τους απόψεις και να τους προσάπτεις όλα αυτά τα επίθετα είναι πιο κοντά στην αστρολογία παρά στην υγειή πολιτική ανάλυση. Κατ'εμέ αυτή η άποψη που εκφράζεις εδώ είναι μία απαρχαιωμένη αριστερή άποψη που σιγά σιγά χάνεται, αλλά όχι με τους ρυθμούς που θα έπρεπε.
michalis wrote: Δεν ξέρω, αλλά πιθανολογώ ότι αυτό συνέβη επειδή στην ουσία η Δεξιά στην Ελλάδα δεν ανέκυψε από κάποια μορφωμένη αστική τάξη με διεθνείς επιρροές αλλά στην ουσία ο Καραμανλής δημιούργησε μία δεξιά βάση που αποτελείτο κυρίως από "φιλήσυχους" μικρομεσαίους/επαρχιώτες των προηγουμένων δεκαετιών, εξ'ου και το "λαική δεξιά". Οι δεξιοί στην Ελλάδα μοιάζουν περισσότερο με το ρεπουμπλικάνο υδραυλικό στην Αμερική παρά με τον αστό με οικονομική επιφάνεια στις μεγάλες χώρες της Ευρώπης. Ανάλογη θα είναι και η ικανότητά του να συμμετέχει σε πολιτική συζήτηση ποιότητας.
Τουλάχιστον εδώ πιθανολογείς δεν εκφράζεις βεβαιότητα, αλλά και πάλι αναφέρεσαι στους δεξιούς ως αμόρφωτους. Ίσως γιατί θεωρείς δεξιούς τους Χρυσαυγίτες ή αυτούς που ψήφιζαν ΛΑΟΣ ξέρω΄γω. Αλλά δυστυχώς η πλειονότητα των δεξιών ή κεντρώων αυτή τη στιγμή δεν έχουν κόμμα που να τους εκφράζει. Όσοι λίγησαν υπό το φόβο της χρεοκοπίας και του εμφυλίου με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και ΧΑ αντιπολίτευση ψήφισαν Σαμαρά. Οι υπόλοιποι; Ή ψήφισαν μικρά κόμμα ή δεν ψήφισαν τίποτε. Και αυτοί αποτελούν την αποχή. Το 40% των Ελλήνων δηλαδή. Που αρνήθηκε να πεισθεί από την προπαγάνδα της κυβέρνησης, αλλά σιχαίνεται και τους λαικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ κλπ... Αυτοί όχι μόνο δεν είναι αμόρφωτοι, αλλά είναι οι πιο σωστοί από όλους. Και δεν είναι ανάγκη να προέρχονται από την "λαική δεξιά" όπως λες.

Το be continued. Θα κάνω edit αργότερα καθώς τώρα πρέπει να φύγω. :shock:
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Fri Sep 27, 2013 2:54 pm

@Χ-ray Λέω τα πράγματα όπως έχουν απ'την δικιά μου οπτική πλευρά. Έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Εσύ τα βλέπεις αλλιώς. Δεκτόν. Είναι άποψη σου. :-p
ImageImage
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Sep 27, 2013 5:53 pm

michalis αν και βλέπω τι θες να πεις, θα ψιλο-συμφωνήσω με τον Deykalionas. Γενικεύεις αρκετά χωρίς στοιχεία. Δε λέω ότι δεν ισχύει τίποτα και στο συλλογισμό σου πιστεύω πως έχεις δίκιο γενικότερα, απλά ανά σημεία γενικεύεις κάπως αυθαίρετα.

Και το σχόλιο του Aitoulas δε νομίζω ότι αφορούσε τους δεξιούς και τους αριστερούς της κοινωνίας ολόκληρης. Μίλησε για το Venus και τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά εδώ. :smt002
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
m4ver1ck
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by m4ver1ck » Fri Sep 27, 2013 6:36 pm

michalis wrote:Κι ενώ θερμοκέφαλοι υπάρχουν και αριστεροί και δεξιοί, συμβαίνει συχνότερα οι δεξιοί, τουλάχιστον στην Ελλάδα, να έχουν τρόπο σκέψης καφενείου και υπόβαθρο χωριάτη, με το μέσο δεξιό να είναι αρκετά πιο χωμένος σε προκαταλήψεις, ιδεοληψίες και απαρχαιωμένες ιδέες.
Αυτό που λες μπορείς να το στηρίξεις κάπου; Έχεις μετρήσει τους δεξιούς και τους αριστερούς της χώρας και απεφάνθεις ότι οι καφενετζήδες οι χωριάτες, οι οπισθοδρομικοί είναι κατά πλειοψηφία δεξιοί; Έχεις κάποιο τρόπο να το μετρήσεις/αποδείξεις; Είναι μία προσωπική εκτίμηση, την οποία έχεις αποκομίσει προφανώς λόγω προσωπικών σου πολιτικών απόψεων και δεν μπορεί να γίνει δεκτή ως αληθινή ή ως αξίωμα. Γιατί δεν μπορεί να αποδειχθεί. Το να τσουβαλιάζεις εκατομμύρια ανθρώπων με βάση τις πολιτικές τους απόψεις και να τους προσάπτεις όλα αυτά τα επίθετα είναι πιο κοντά στην αστρολογία παρά στην υγειή πολιτική ανάλυση. Κατ'εμέ αυτή η άποψη που εκφράζεις εδώ είναι μία απαρχαιωμένη αριστερή άποψη που σιγά σιγά χάνεται, αλλά όχι με τους ρυθμούς που θα έπρεπε.
Βεβαίως και μπορεί να το στηρίξει κάπου. Σύμφωνα με την post-modern, "προχώ" αντίληψη, οι διάφορες αντιλήψεις που συνθέτουν την κοσμοεικόνα της κοινωνίας μας σήμερα (κοσμοπολιτισμός, πλουραλιστική αρχή, tolerance κ.ο.κ) αποτελούν την conditio sine qua non του πραγματικού "φωτισμένου" πολίτη και του αληθώς "μορφωμένου". Έτσι με μια ομολογία πίστεως προς τις άνω "προοδευτικές" αρχές, ακόμα και ένα σούργελο των thrash καναλιών μπορεί να αναβαθμιστεί σε "τιτάνα της ανοιχτόμυαλης σκέψης" δίχως περιττό κόπο, παριστάνωντας τον/η υπερασπιστή/τρια "υψηλών ιδανικών" και καλλιεργώντας την ψευδαισθηση οτι συναρωγεί σε μια εδραία κατάκτηση της ανθρωπότητας, και όχι στην διαιώνιση ενός συγκεκριμένου status quo. Είναι αλήθεια πως ο μέσος δεξιός έχει πολιτική σκέψη καφενείου και είναι σε αποχαύνωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει και κάτι για τους "αντιθέτους", μιας και παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά τα οποία καταγγέλουν. Αποχαύνωση, προσκόλληση σε ανεδαφικές και ανιστορικές ιδεοληψίες ("πρόοδος" κλπ). Η διαφορά στην ποιότητα της σκέψης των διάφορων "μοντέρνων" με τους "οπισθοδρομικούς δεξιούς" είναι οτι η μεν ανταποκρίνεται σε καφετερία με πρεστίζ και freddo από κόκκο βραζιλίας, ενω του μέσου δέξιου αρκείται στο καφενείου του μπαρμπα-Μήτσου.
michalis wrote: Δεν ξέρω, αλλά πιθανολογώ ότι αυτό συνέβη επειδή στην ουσία η Δεξιά στην Ελλάδα δεν ανέκυψε από κάποια μορφωμένη αστική τάξη με διεθνείς επιρροές αλλά στην ουσία ο Καραμανλής δημιούργησε μία δεξιά βάση που αποτελείτο κυρίως από "φιλήσυχους" μικρομεσαίους/επαρχιώτες των προηγουμένων δεκαετιών, εξ'ου και το "λαική δεξιά". Οι δεξιοί στην Ελλάδα μοιάζουν περισσότερο με το ρεπουμπλικάνο υδραυλικό στην Αμερική παρά με τον αστό με οικονομική επιφάνεια στις μεγάλες χώρες της Ευρώπης. Ανάλογη θα είναι και η ικανότητά του να συμμετέχει σε πολιτική συζήτηση ποιότητας.
Το πρόβλημα με τους δεξιούς είναι οτι από την Μεταπολίτευση και εντεύθεν, μπήκαν σε ένα καθεστώς αυτο-λογοκρισίας και σε μια κατάσταση άμυνας απέναντι στην αριστερά, ακόμα και για πράγματα τα οποία δεν είχαν ευθύνη σαν ιδεολογικός "χώρος" (οι διώξεις των κομμουνιστών εντάθηκαν από το κέντρο και όχι την δεξιά όπως πιστεύεται). Ειδικά με την έλευση του ΠΑΣΟΚ και την χυδαία συγκρητιστική αριστερόστροφη υποκουλτούρα που επέβαλλε, οπού οι ομολογίες πίστεως "στην αριστερά και στην πρόοδο" σήμαιναν άμεση ανέλιξη στον κόσμο της διανόησης και της τέχνης, δόθηκε η ευκαιρία σε διάφορες μετριότητες να παριστάνουν την πρωτοπορία της "σκέψης" και του "πνεύματος". Έτσι απέναντι στις στρατιές διάφορων διαννουμενίσκων ελαφρών βαρών και καλλιτεχνικών μετριοτήτων(Καστοριαδήδες κλπ κλπ) κάθε σοβαρός αντίλογος εκ δεξιών έμενε στο περιθώριο και στο προσκήνιο έμεναν οι αυτο-ενοχικοί ανάλογοι με ύφος "συγχωρήστε με και αν υπάρχω" είτε γραφικά παρτάλια και που οι ελάχιστοι που ασκήσαν σθεναρό αντίλογο, "λιντσαρίστηκαν" ανηλεώς στον Τύπο (περίπτωση Κονδύλη- Σωμερίτη στα 90ς). Κάτι που δεν συνέβαινε προ Χούντας μιας και μεγάλες προσωπικότητες του πνεύματος (Συκουτρής, Σεφέρης, Ελύτης, Τσάτσος για να πω ορισμένους) ανήκαν στην "δεξιά".

Έτσι είναι λογικό, όταν η πλασαρόμενη "αφρόκρεμα" της δεξιάς να είναι τοσο χαμηλού επιπέδου, ο μέσος άνθρωπος της βάσης να είναι ακόμα πιο χαμηλού.

ΥΓ Αν και δεν πιστεύω στους όρους "αριστερά"-"δεξιά" για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι, ότι όταν μιλάμε για την ελληνική πολιτική σκηνή, πρόκειται για ασαφείς και θολές ορολογίες που ο καθείς ερμηνεύει όπως του κατέβει, τις χρησιμοποιώ χάριν ευκολίας στην συζήτηση.
Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!
Deykalionas17
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by Deykalionas17 » Fri Sep 27, 2013 6:55 pm

m4ver1ck wrote:ΥΓ Αν και δεν πιστεύω στους όρους "αριστερά"-"δεξιά" για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι, ότι όταν μιλάμε για την ελληνική πολιτική σκηνή, πρόκειται για ασαφείς και θολές ορολογίες που ο καθείς ερμηνεύει όπως του κατέβει, τις χρησιμοποιώ χάριν ευκολίας στην συζήτηση.
+1 σε αυτό και σε όλο το post γενικά. Αναβάλλω τελικά το edit μου καθώς καλύφθηκα σε ένα βαθμό από το m4veri1ck και δεν έχω κάτι να προσθέσω :-p

Μόνο να πω ότι όποιος δεν είναι αριστερός δλδ παλιό-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ δεν σημαίνει ότι είναι χαζός, αμόρφωτος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Και το ότι η ελληνική αριστερά το υποστηρίζει αυτό με τόσο σθένος σε κάθε της κουβέντα δείχνει το επίπεδό της σε μεγάλο βαθμό.
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Fri Sep 27, 2013 7:27 pm

Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by michalis » Fri Sep 27, 2013 9:55 pm

Deykalionas17 wrote: Μέχρι αυτό το σημείο θεωρώ ότι μιλάς καθαρά, ευγενικά που ενώ διαφωνώ ας πούμε με αυτό που είπες για εργαζόμενο εργοδότη, το post σου είναι σε τέτοιο επίπεδο (υψηλό εννοώ) που πραγματικά το σεβάστηκα απόλυτα. Από εκεί και κάτω όμως αρχίζεις και το χάνεις το επίπεδο. Πολύ.

Τουλάχιστον εδώ πιθανολογείς δεν εκφράζεις βεβαιότητα, αλλά και πάλι αναφέρεσαι στους δεξιούς ως αμόρφωτους. Ίσως γιατί θεωρείς δεξιούς τους Χρυσαυγίτες ή αυτούς που ψήφιζαν ΛΑΟΣ ξέρω΄γω. Αλλά δυστυχώς η πλειονότητα των δεξιών ή κεντρώων αυτή τη στιγμή δεν έχουν κόμμα που να τους εκφράζει. Όσοι λίγησαν υπό το φόβο της χρεοκοπίας και του εμφυλίου με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και ΧΑ αντιπολίτευση ψήφισαν Σαμαρά. Οι υπόλοιποι; Ή ψήφισαν μικρά κόμμα ή δεν ψήφισαν τίποτε. Και αυτοί αποτελούν την αποχή. Το 40% των Ελλήνων δηλαδή. Που αρνήθηκε να πεισθεί από την προπαγάνδα της κυβέρνησης, αλλά σιχαίνεται και τους λαικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ κλπ... Αυτοί όχι μόνο δεν είναι αμόρφωτοι, αλλά είναι οι πιο σωστοί από όλους. Και δεν είναι ανάγκη να προέρχονται από την "λαική δεξιά" όπως λες.

Το be continued. Θα κάνω edit αργότερα καθώς τώρα πρέπει να φύγω. :shock:

Κοίτα, να ξεκαθαρίσω αρχικά ότι αυτό που λέω για τους δεξιούς δεν εμπίπτει σε αυτό που είπα στην πρώτη παράγραφο. Συγκεκριμένα είναι άποψη που έχω αποκομίσει απ'όταν ακόμα ήμουν στο ψάξιμο σχετικά με τα πολιτικά οπότε δεν είναι "άποψη ενός αριστερού για τη Δεξιά". Εξ'άλλου δεν αποδέχομαι ούτε την ταμπέλα του "αριστερού" για μένα. Θα δεχτώ ότι είναι άποψή μου, όπως είναι το οτιδήποτε που εκφράζω και θα προσπαθήσω να την εξηγήσω καλύτερα.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η αστική τάξη, απ'την οποία προέρχεται και το pool των φιλελεύθερων δεξιών ήταν μία τάξη που δημιουργήθηκε από ανεξάρτητους ανθρώπους της αγοράς και της σκέψης που δεν είχαν αριστοκρατικά ερείσματα, αλλά είχαν και λεφτά και μόρφωση. Ενόσω αυτό γινόταν στην Ευρώπη, η Ελλάδα ήταν μια φεουδαρχία μεσανατολικού τύπου, με μία τεράστια μάζα αμόρφωτου λαού κι απο πάνω μία άρχουσα τάξη, πιστή στο Σουλτάνο, τους δημογέροντες. Η τάξη που θα μπορούσε να αποτελέσει την αστική τάξη της Ελλάδας ζούσε από χρόνια στη Δύση και δεν είχε, ούτε απέκτησε ποτέ, επιρροή πάνω στην Ελλάδα. Γιατί αυτό που άλλαξε μετά την Τουρκοκρατία ήταν ότι ο Τούρκος αντικαταστάθηκε από ένα Γερμανό. Η κοινωνική σύνθεση παρέμεινε ίδια σχεδόν μέχρι τη Μεταπολίτευση. Απλά στη συνέχεια δίπλα στην άρχουσα τάξη προστέθηκαν και διάφοροι "αυλικοί" που έδιναν την εντύπωση ότι υπάρχει μία αστική τάξη αλλά επί της ουσίας δεν υπήρχε.

Αυτό που έγινε ήταν ότι η Δεξιά στην Ελλάδα για να κρατηθεί επεκτάθηκε στην πλατιά λαική μάζα που παρέμενε κατά βάση αγροτική και προσπάθησε να δημιουργήσει μία τάξη σε 30 χρόνια που στην υπόλοιπη Ευρώπη δημιουργήθηκε σε δύο αιώνες. Νομίζω ο καθένας μας έχει μέσα στην οικογένειά του να διηγηθεί μία ιστορία κάποιου αμόρφωτου παππού που κάποια στιγμή ήρθε στην Αθήνα κι έμεινε σε διαμέρισμα-αντιπαροχή, ενώ στην πορεία οι απόγονοί του έγιναν Αθηναίοι. Τα αποτελέσματα λίγο πολυ φαίνονται σε διάφορα επίπεδα. Δεν θα πω ότι η Αριστερά άρχισε από κάποια βάση ανώτερης σκέψης, απλά η διαφορά με την Αριστερά είναι εξ'ορισμού απευθύνεται σε εργατικές τάξεις. Τέτοιες τάξεις υπήρχαν στην Ελλάδα ήδη απ'τις αρχές του 20ου αιώνα. Άλλωστε το παλαιότερο κόμμα στην Ελλάδα είναι το ΚΚΕ. Δεν έχω κάποια σχέση με το κόμμα, ούτε και υπονοώ κάτι για το σημερινό ΚΚΕ, οπότε μην πιαστείς απ'αυτό. Απλά παραθέτω facts.

Anyway, το ζήτημα είναι ότι η Αριστερά στην Ελλάδα έχει εκφραστεί με πολύ γνησιότερο τρόπο απ'ότι η Δεξιά, καθαρά λόγω περιστάσεων και καθαρά λόγω κοινωνικής σύνθεσης. Όχι ότι είναι πιο "σωστή" ή whatever μπορεί να κατάλαβες απ'αυτό που είπα. Κι εκτός αυτού δε μπορώ να παραβλέψω τη διαφορά ότι το κύριο κόμμα έκφρασης της Δεξιάς στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία-και παλιότερα ΕΡΕ-δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια σχέση με τη δημοκρατική διακυβέρνηση, όπως είχαν τα υπόλοιπα δεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Αν μελετήσει λίγο κανείς την πορεία των στελεχών της, συμπεριλαμβανομένου του Καραμανλή, θα διαπιστώσει ότι δε μιλάμε ακριβώς για τον Έλληνα Adenauer ή κάτι τέτοιο....η Δεξιά στην Ελλάδα άρχισε να γουστάρει τη Δημοκρατία μόνο όταν αυτή άρχισε να "πουλάει". Κάτι που, αν υπήρχε μία γνήσια αστική, φιλελεύθερη τάξη, δεν θα είχε συμβεί ποτέ. Άλλωστε και σήμερα, το γεγονός ότι οι δεξιές παρατάξεις έχουν την ανάγκη να κάνουν εκπτώσεις στη Δημοκρατία και να υιοθετούν ιδέες των άκρων είναι καθαρή απόδειξη του ότι δεν εκφράζουν την ύπαρξη μιας γνήσιας αστικής τάξης. Εκφράζουν την ύπαρξη μιας "λαικής" δεξιάς, με το "λαική" εδώ να έχει αρνητικό connotation. Τέλος, δεν αρνούμαι την ύπαρξη των ανθρώπων που αναφέρεις, που σήμερα δεν τους εκφράζει τίποτα, απλά δε μπορώ να τους χαρακτηρίσω "δεξιούς". Δεξιά στα πλαίσια του ελληνικού πολιτικού συστήματος σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο, δεν είναι "ό,τι δεν είναι Αριστερά". Οπότε μάλλον το μπαλάκι πρέπει να πεταχτεί σε όσους βγαίνουν και δηλώνουν δεξιοί μόνο και μόνο για να πειστούν ότι δεν είναι αριστεροί. Το οποίο κατα τ'άλλα είναι μία απολύτως σεβαστή επιλογή.

Αυτός είναι ο συλλογισμός μου και τον εξέφρασα όσο καλύτερα γινόταν. Ελπίζω να σας κάλυψα όλους.
@m4ver1ck θα προτιμούσα να μη βγάζεις πορίσματα για τις δικές μου σκέψεις χωρίς πρώτα να έχω απαντήσει. Αν έχεις την καλοσύνη δηλαδή....Γιατί απ'αυτά που λες, χωρίς να μπαίνω στον κόπο να τα απαντήσω ένα-ένα, γενικά δεν υιοθετώ σχεδόν τίποτα. Σε πράγματα που έχω πει εγώ, είμαι μάλλον ο μόνος που μπορώ να δίνω περαιτέρω εξηγήσεις....
Deykalionas17 wrote:
m4ver1ck wrote:ΥΓ Αν και δεν πιστεύω στους όρους "αριστερά"-"δεξιά" για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι, ότι όταν μιλάμε για την ελληνική πολιτική σκηνή, πρόκειται για ασαφείς και θολές ορολογίες που ο καθείς ερμηνεύει όπως του κατέβει, τις χρησιμοποιώ χάριν ευκολίας στην συζήτηση.
+1 σε αυτό και σε όλο το post γενικά. Αναβάλλω τελικά το edit μου καθώς καλύφθηκα σε ένα βαθμό από το m4veri1ck και δεν έχω κάτι να προσθέσω :-p

Μόνο να πω ότι όποιος δεν είναι αριστερός δλδ παλιό-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ δεν σημαίνει ότι είναι χαζός, αμόρφωτος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Και το ότι η ελληνική αριστερά το υποστηρίζει αυτό με τόσο σθένος σε κάθε της κουβέντα δείχνει το επίπεδό της σε μεγάλο βαθμό.
Αν και το quote που παραθέτεις έχει μία δόση αλήθειας, σίγουρα δεν είναι απόλυτο.
Κατα τ'αλλα εγώ μίλησα για το πως δημιουργήθηκε η Δεξιά παράταξη στην Ελλάδα, δεν είπα ότι κάθε μη-αριστερός είναι βλάκας. Για την ακρίβεια, μιλάω σχετικά με την ακριβώς αντίστροφη υπόθεση, οπότε οκ, συμφωνώ με αυτό που λες αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το λες ως απάντηση σ'αυτό που είπα. Εντέλει, πάντως, να ξανατονίσω ότι δεν εκπροσωπώ καμία "ελληνική αριστερά". Είναι πολύ βολικό για κάποιο δεξιό να το πιστεύει αυτό (δεν αναφέρομαι σε σένα), αλλά δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά λιγότερο "αριστερός" απ'όσο φαίνεται.
m4ver1ck
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by m4ver1ck » Fri Sep 27, 2013 11:01 pm

Πολύ ενδιαφέρον post. Αν και σε κάποια σημεία κάνει αναχρονισμούς, η γενική ιδέα είναι σωστή. Θα γράψω αργότερα μια εκτενή απάντηση, (θα βοηθήσει να γίνω πιο αντιληπτός σε αυτό που εγραψα παραπάνω)!

Για αρχή όμως, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Υπο ποιο πρίσμα ερμηνεύεις τους όρους "Δημοκρατία" και "δημοκρατική διακυβέρνηση", Μιχάλη?
Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by michalis » Fri Sep 27, 2013 11:12 pm

Οκ, περιμένω με ενδιαφέρον.
Για να διευκρινίσω και λίγο αυτό που είπα παραπάνω σχετικά με σένα, δεν έχω κάποιο θέμα με συζήτηση, διαφωνία κλπ. απλά με την απάντηση που έδωσες έδωσες μια εξήγηση (σε ειρωνικό τόνο αλλά δε στέκομαι σ'αυτό γιατί έτσι είναι το στυλ σου) που δεν ισχύει. Ποτέ δεν είπα ότι υιοθετώ τις φιλοσοφίες κάποιου μουσάτου δήθεν που διαβάζει Αυγή και...τυλίγεται με burberry ( :-D ) αλλά αφ'ενός δεν θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εικόνα εκφράζει την Αριστερά, καθ'ότι έχω βρεθεί κι έχω συζητήσει με αρκετούς αριστερούς (όπως και με δεξιούς), αφ'ετέρου δε μιλάω ως "αριστερός" (γιατί δεν είμαι, μάλλον), μιλάω ατομικά, όπως βλέπω τα πράγματα.
Για αρχή όμως, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Υπο ποιο πρίσμα ερμηνεύεις τους όρους "Δημοκρατία" και "δημοκρατική διακυβέρνηση", Μιχάλη?
http://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_democracy

Κάτι που στην Ελλάδα άργησε γύρω στον ενάμισι με δύο αιώνες.
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Tue Oct 22, 2013 10:58 pm

Déjà vu!
ImageImage
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Tue Oct 22, 2013 11:00 pm

Αριωνας wrote:Déjà vu!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[align=center][img]http://31.media.tumblr.com/tumblr_meh5udtuR01rmvqb2o1_500.gif[/img][/align]
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Tue Oct 22, 2013 11:01 pm

Αριωνας wrote:Déjà vu!
>op said "no trolling"
>op trolls
>22/10 never trust op again
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
chriskin