Η νοημοσύνη του νεοέλληνα...

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Tue Sep 18, 2007 2:29 am

xrokos wrote:Για να ευθυμήσουμε:
[youtube]http://youtube.com/watch?v=TiD79GBazMw[/youtube]
Φοβερή προσοχή: Ακολουθεί τρελό και wow post!:lol:

συβαρίτες...τι μου θύμισε τώρα ο μπάρμπας....
και λέμε τώρα:

α) θυμήθηκα τη Συβαρίτισσα του Μ.Πασχαλίδη, καταπληκτικό τραγούδι αλλά αυτό είναι offtopic

β) παραδώξως ο μπάρμπας λέει κάτι που έχει νόημα και ξεκινάμε:
Συβαρις: αρχαία ελληνική πόλη της Κάτω Ιταλίας, αποικία Αχαιών και Τριζηινών. ΟΙ κάτοικοι αυτής υπεπλουτίσαντες εξετράπησαν εις κάθε υπερβολήν τρύφηλον βίον. Από αυτούς δε, προήλθε ο παροιμιώδης όρος συβαριτισμός=τρυφιλότητα=μαλθακότητα
Η Σίβαρις καταλήφθηκε και κατεστράφηκε το 510πΧ απο τους Κροτωνιατες. (aka Κρότωνας)

plus

Κρότων ή Κροτώνη: Αρχαία πόλη τη Κάτω Ιταλίας μπλα μπλα μπλα που το 510πΧ νίκησε και κατέσκαψε την Σύβαριν

γράνα: τάφρος, αυλάκι
πηγή: η εγκυκλοπαίδεια μου:-D(ναι έχει και λεξικό και ok, είναι στην καθαρεύουσα)

Μετα την αποκρυπτογράφηση
(ήταν και χιλιο μπλεγμένο--πιωμένος ήταν std)
(επιτέλους μία πρόκληση που απλά ήθελε να λίωσω το κεφάλι μου:lol:):

"Σας ζητώ να εκιμήσετε οτι πάσχουμε από δήθεν ειδικούς-εργάτες που δεν θα μπορόυν να δούν τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθούν οι καταστροφές από τις πλυμήρες".(αυλάκι, το (νερο, εννοείται:lol:) καταστρέφει το υπέδαφος και γλύφει τη άσφαλτο) (φαντάζομαι λεει για τα καμμένα βουνά οπου η βροχή θα παρασύρει κάθε συστατικό του εδάφους στη ρίζα βουνού) και θα μείνουν γυμνα τα βουνά(ένας από τους δύο λόγους που βάζουν ξύλινα φράγματα οι ντόπιοι). Και λέει ότι θα πάνε μετά οι πολιτικοί που είναι μαλθακοί απο την καλοπέραση (εμείς οι Συββαρήτες πολιτικοί, της μαλθακότητας και τρυφιλότητας και των σχεδιασμάτων) και θα πουν "μάγκες εδώ να βάλουμε τα λεφτα για εργα", τα οποία θα είναι ανούσια γιατι δεν θα παρθούν σωστες απόφάσεις(οι δηθεν εργάτες που λέγαμε)

ξανά εν ολοίγοις:

---Πολύδωρας speaking(σκύψτε!...μη σας "πάρει" και τπτ αδέσποτο...!)
---"Στην Ελλάδα πάσχουμε από ανθρώπους που το παίζουν εργάτες. Παίρνουν λάθος αποφάσεις για λύσεις σε προβλήματα. Πάμε εμείς οι μαλθακοί πολιτικοί που ζουμε στην καλοπέραση, εμπιστευόμαστε και δίνουμε τα λεφτα(σ.τ.μ: του κράτους φαντάζομαι) σε αυτές τις "λύσεις"---

σ.τ.μ : το χωριό Τσακώνα(:shock:) και η Μαλακάσσα είναι παραδείγματα, δεν τα έβαλα στο λόγο, πήρα το ζουμί για να καταλάβουμε και τπτ.

πάντα μ'άρεσε η ανάλυση κειμένου στο γυμνάσιο -λύκειο:)

τελική ιδέα:

Μ'αρέσει πολύ ο Διάολος! :lol:
γιατί μπορώ τον νικάω/σφάζω και να έχω τίτλο: devilslayer
μπορώ να τον υπερασπίζομαι και να έχω τίτλο: devil's loyer
και το ζητούμενο από τα δύο: αν τις προφέρετε και βήξετε στο ενδιάμεσο τότε ακούγονται το ίδιο! :lol:

ΥΓ: Ελπίζω να μη μου κολλήσει κανείς τη στάμπα του νδ-ίτη, αλλά έχω στο αίμα το δικηγόρο του διαβόλου...όταν η κρτική ειδικά δεν έχει αποτέλεσμα...(θα ναι κρίμα πάντως γιατί νδ-ίτης δεν είμαι)

@xrokos
προφανώς δεν επιτίθεμαι. Έτυχε και έκανες εσύ το post και έτυχε να με πιάσουν οι εγκυκλοπαιδικές αναζητήσεις μου βραδυάτικα....
laikedelic !
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Post by elsupreme » Tue Sep 18, 2007 3:41 am

Και δεν προβληματίστηκε κανείς μέσα στην βουλή από την έλλειψη επαφής - όχι με την πραγματικότητα - αλλά με το νόημα του λόγου του ?
Εκτός αν είχαν μαζευτεί να αποφασίσουν για τις επισκευές στους εθνικούς δρόμους, όπου και πάλι δεν βλέπω που κολλά ο υπ.Δημόσιας Τάξης να κάνει τέτοια "παρέμβαση". Εδώ την δουλειά του δεν μπορεί να κάνει επιτυχώς (εκτός αν ως επιτυχία θεωρούμε το βόλεμα μπλε παιδιών), θέλει και... υπερωρίες ?
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Sep 18, 2007 4:22 am

χοχο τελικά δεν άργησε να αρχίσει ο χαβαλές, μάλλον γιατί είναι για τα γέλια ε?

Link
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Tue Sep 18, 2007 10:39 am

Με καταμετρημένους τους σταυρούς από το 96% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Β. Πολύδωρας λαμβάνει 40.222 ψήφους και βρίσκεται στη 13η θέση (το κόμμα του εκλέγει 17 βουλευτές στη Β' Αθηνών). Δεν ξέρω αν η επίδοσή του αυτή (μαζί με τις γνωστές άλλες "επιδόσεις" του) μπορεί να του εγγυηθεί ...υπουργικό θώκο, πάντως βουλευτική έδρα του εγγυάται. Τα σχόλια δικά σας.

Δ. Γκρ.
Last edited by redlabel on Wed Sep 19, 2007 6:03 pm, edited 2 times in total.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Proxenos » Tue Sep 18, 2007 11:27 am

tsilochr wrote:χοχο τελικά δεν άργησε να αρχίσει ο χαβαλές, μάλλον γιατί είναι για τα γέλια ε?

Link
Πολύ καλό... έλιωσα...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Sep 18, 2007 2:13 pm

Θυμάμαι είχε έρθει ένας θείος από την Αυστραλία πριν από κάτι χρόνια και είχε τύχει σε απεργίες αγροτών, τότε που ζούσε ο Γιαννόπουλος. Αγαπημένη του ασχολία στην Ελλάδα ήταν να βλέπει ειδήσεις και έλιωνε στο γέλιο κάθε φορά. Οι must εκφράσεις του Γιαννόπουλου όπως: "Τενεκές ξεγάνωτος" και "γαϊδούρια" ήταν και οι αγαπημένες του. Τότε μου είχε πει με παράπονο πως δυστυχώς η πολιτική στην Αυστραλία δεν είναι όπως στην Ελλάδα, εδώ λέει είναι άκρως διασκεδαστική.
Πάρτε λίγο Γιαννόπουλο.

Link
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Sep 18, 2007 2:17 pm

Πολύ γέλιο με τον "πραίτορα". Η κομμέηνη γράνα έγινε φέτος αγαπημένη ατάκα.
Για το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θεωρώ ότι φταίει η νοημοσύνη του Έλληνα αλλά η μεταδικτατορική πολιτική του παιδεία και τα ατελείωτα "Θα" που κατάπιε ο λαός από την δεκαετία του 80 όταν και κατά την λαϊκή ρήση "λίγδωσε τ'αντεράκι του". Το "θα" συμβίβασε τον 'Ελληνα ψηφοφόρο με την σκοτεινή του μοίρα. Συνειδητοποίησε ότι η πολιτική κινείται σε ένα παράλληλο μαυρογιαλουρικό σύμπαν και ότι ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης παίζουν κάτι σαν RPG. Όποιος δώσει τα περισσότερα βγαίνει και έτσι ψηφίζουμε τον πιο έξυπνο τον πιο μουράτο τον πιο μάγκα κλπ. Όχι βάση των αναγκών μας μιας και αυτές δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν ποτέ.
Τώρα το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι επειδή τσίμπησε μύγα τον Έλληνα αλλά επειδή ο μάδερ(mohter πότε θα γίνω πρωθυπουργός mother σαν τον father) όποτε άνοιξε το στόμα του με ευφράδεια 12χρονου το μόνο που ξεστόμισε ήταν για το "το κράτος της δεξάς", για την Ν.Δ, τον νονό, τον τζάμπα μάγκα κλπ. Στον μέσο πολίτη έβγαζε μια λύπηση αυτή η εικόνα. Ο μέσος πολίτης περιμένει τις εκλογές να ψυχαγωγηθεί να δει ατσαλάκωτες εικόνες, πληρωμένες ατάκες από τους ποδηγέτες του, να θυμηθεί συνθήματα, εικονικές "ιδεολογίες", να πολωθεί, να ανάψουν τα αίματα, να βριστεί με τον φίλο του υπό την συνοδεία σκοτοπλέμονων και κρασιού και έτσι να θυμηθεί πως είναι να ζεις μετά από καιρό κλπ κλπ. Ε λοιπόν ο Γ.Π του στέρησε αυτήν την δυνατότητα μιας και το παιδί δεν μπορεί που θα λεγε και ο Γεωργίου. Έτσι ο λαός τον τιμώρησε γιατί δεν ξεπέρασε το "είμαι γιος του μπαμπά μου" ποτέ.
Από default η νοημοσήνη του Έλληνα άμα το πάμε έτσι πάσχει. Τώρα η άνοδος των αριστερών κομμάτων έγινε εις βάρος του ΠΑΣΟΚ προφανέστατα μιας και το τελευταίο κόμμα μεταπολεμικά απορρόφησε μάζες και μάζες πρώην αριστερών. Οι οποίοι ενώ παλιά λέγαν ΠΑΣΟΚ και στρίβαν το τσιγκελωτό μουστάκι ξεστομίζοντας με περηφάνια "κόμμα μοντέλο" σήμερα δεν σηκώνουν το βλέμμα από το πάτωμα. Λογικό είναι σήμερα να ψαχτούν οι εν λόγω στα μικρότερα κόμματα της αριστεράς μιας και το κόμμα τους είναι σαν τον Τοροσίδη "δεν ξέρει που παίζει". Ας δούμε λίγο και τα ποσοστά στον νομό Αττικής 10% ο ΣΥΝ 10% το ΚΚΕ 30% το ΠΑΣΟΚ.. Πολλαπλό το μήνυμα (χε χε)..
Ζούμε όχι μόνο κρίση ιδεών αλλά και κρίση προσώπων.
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Tue Sep 18, 2007 3:14 pm

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας κυβέρνησης:
Πρόεδρος της κυβέρνησης: Κώστας Καραμανλής

Υπουργός Επικρατείας: Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Υπουργός Εξωτερικών: Ντόρα Μπακογιάννη

Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης: Προκόπης Παυλόπουλος

Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ευ.Μεϊμαράκης

Υπουργός Απασχόλησης: Βασίλης Μαγγίνας

Υπουργός Οικονομίας: Γιώργος Αλογοσκούφης

Υπουργός Ανάπτυξης: Χρήστος Φώλιας

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Αλέκος Κοντός

Υπουργός Δικαιοσύνης: Σωτήρης Χατζηγάκης

Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Γιώργος Βουλγαράκης

Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών: Κώστας Χατζηδάκης

Υπουργός Εθνικής Παιδείας: Ευριπίδης Στυλιανίδης*

Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Γιώργος Σουφλιάς

Υπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαργαρίτης Τζήμας

Υπουργός Υγείας: Δημήτρης Αβραμόπουλος

Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης: Αρης Σπηλιωτόπουλος
in.gr

*Ποιός είναι αυτός;;
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Sep 18, 2007 3:23 pm

Ήταν υφυπουργός εξωτερικών, υπεύθυνος για την οικονομική διπλωματία!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Tue Sep 18, 2007 3:33 pm

Ναι νομικος ηταν. Κ αποτι βλεπω ηταν και σε παραταξη (ποια αραγε) στο πανεπ. Ελπιζω να κανει κατι καλο.
Image
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Tue Sep 18, 2007 4:39 pm

Υπήρξε αιρετός εκπρόσωπος των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Δ.Α.Π.- Ν.Δ.Φ.Κ. (1984-1989). Το ίδιο διάστημα ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε.
Διετέλεσε πρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (1994-1995) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (1987-1995).
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πυροβολικό.
Εκτελεστικό... στέλεχος μας διάλεξαν.

Περισσότερα για τον λαμπρό αυτό 40άρι εδώ

-Όσο για τις εκλογές, δεν ξέρω αν έχει νοημοσύνη ή όχι ο "Έλληνας" αλλά σίγουρα αξιοπρέπεια δεν έχει όταν η -άλλοτε περίφανη- εργατιά ρίχνει δεξιά.

Και αν -ελπίζω- αυτή η ενίσχυση της Αριστεράς (συνειδητή ή όχι) αξιοποιηθεί κατάλληλα ιδιαίτερα από το κοινοβουλευτικό της μέρος, πέρα από μικρότητες χαρακτηρισμών, με κοινή δράση, τότε μόνο κερδισμένοι θα βγούμε...

Δεν έκανα λόγο για καμία ένωση, μόνο κοινή δράση κινημάτων από όλους τους αντικαπιταλιστικούς χώρους (από τον α/α μέχρι το ΚΚΕ)
Image
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Tue Sep 18, 2007 4:59 pm

Υπουργείο Παιδείας: Ευ. Στυλιανίδης, υφυπουργοί: Σπ. Ταλιαδούρος, Α. Λυκουρέζος

Ο γνωστός ;; :shock: :evil:
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Tue Sep 18, 2007 5:05 pm

alexo wrote:Υπουργείο Παιδείας: Ευ. Στυλιανίδης, υφυπουργοί: Σπ. Ταλιαδούρος, Α. Λυκουρέζος

Όχι. Ο νέος Υφυπουργός λέγεται Λυκουρέντζος.

Δ. Γκρ.
Joanna
Mbyte level
Mbyte level
Post by Joanna » Tue Sep 18, 2007 5:09 pm

[off]
redlabel wrote:
alexo wrote:Υπουργείο Παιδείας: Ευ. Στυλιανίδης, υφυπουργοί: Σπ. Ταλιαδούρος, Α. Λυκουρέζος

Όχι. Ο νέος Υφυπουργός λέγεται Λυκουρέντζος.

Δ. Γκρ.
Thank you!
Μου τον ζητούσαν στον οτε ως Αντρέα Λυκουρέζο και δεν μπορούσα να τον βρω με τίποτα! Τώρα εξηγούνται όλα![/off]
Le vent nous portera...
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Tue Sep 18, 2007 5:10 pm

Τι είχε γράψει λάθος και το site, είδα και το Α. μπροστά και τρόμαξα..
Οντως στο in.gr το λέει σωστά:Ανδρέας Λυκουρέντζος.

(Μετά την εκλογή Τσιτουρίδη, έχει φοβηθεί το μάτι μου.)
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Wed Sep 19, 2007 2:06 am

PASCAL wrote:Αφέθηκε να εννοηθεί ότι όσοι ψήφισαν αριστερά κόμματα(μικρά ή μεγάλα) περιμένουν από αυτά να τους λύσουν όλα τα προβλήματα και κυρίως να χτυπήσουν το δικομματισμό. Μέγα λάθος σαν αντίληψη.
O_o
Μέγα λάθος το αυτονόητο;;; Ρίξη του δικομματισμού δεν πετυχαίνεται με ψήφιση κομμάτων (αριστερών ή δεξιών) πέραν των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ;

Όσο για τα προβλήματα τους, από ποιους να περιμένουν να τα λύσουν; Κόμματα είναι όλα και όλα πρέπει να κρίνονται με τα ίδια κριτήρια.
PASCAL wrote:Ο "αμάντρωτος" κόσμος της αριστεράς δεν περιμένει από κανένα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ(μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΑΚΕΕ και ότι άλλο υπάρχει να πάρει γραμμή από τη Γενική Γραμματεία για να δράσει. Σκέφτεται, μιλάει, κατεβαίνει στις συνελεύσεις και στις πορείες αυθόρμητα, χωρίς σημαίες και τυμπανοκρουσίες. Και αν χρειαστεί μπορεί και αυτοοργανώνεται και αντιτίθεται ακόμα και στο αριστερό κατεστημένο. Αλλά φαίνεται ότι τέτοιοι άνθρωποι μάλλον δε χωράνε στην αστικο-αφοριστική λογική.
Δηλαδή κάνει αυτά που λες και στις εκλογές πάει και ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Ο κόσμος δεν ψηφίζει για πλάκα αυτά τα κόμματα. Είναι η φωνή στη βουλή του κόσμου που έχει αυτές τις αντιλήψεις. Και τώρα θα μου πεις αφού αυτό κι αυτό δεν μπήκαν.. ε, αν δεν το ψηφίσεις πως θα μπει; Καλά όλα αυτά που κάνει ο κόσμος της αριστεράς αλλά πρέπει να το δείχνει και την ώρα της κρίσης. Γιατί τα υπόλοιπα που είπες είναι απλά ανεπίσημα.. και δεν έχουν τέτοιο αντίκτυπο όπως το αποτέλεσμα των εκλογών.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Wed Sep 19, 2007 9:08 am

para wrote:Και τώρα θα μου πεις αφού αυτό κι αυτό δεν μπήκαν.. ε, αν δεν το ψηφίσεις πως θα μπει; Καλά όλα αυτά που κάνει ο κόσμος της αριστεράς αλλά πρέπει να το δείχνει και την ώρα της κρίσης. Γιατί τα υπόλοιπα που είπες είναι απλά ανεπίσημα.. και δεν έχουν τέτοιο αντίκτυπο όπως το αποτέλεσμα των εκλογών.
:smt038

O para με καλύπτει πλήρως...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Sep 20, 2007 2:05 pm

tsilochr wrote:θα ζήσουμε έντονο χειμώνα. Πολύ σύντομα θα ανοίξει το ασφαλιστικό και ταυτόχρονα θα προωθηθεί η μεταρύθμιση στη παιδεία...
Άρχισαν τα όργανα για το ασφαλιστικό:
kathimerini.gr wrote:Περισσότερο από τέσσερις φορές το ΑΕΠ της χώρας θα φτάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2050 -και συγκεκριμένα στο 436% του ΑΕΠ- αν δεν γίνει μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με χθεσινή έκθεση του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, που μελετά τις δημοσιονομικές επιπτώσεις από τη δημογραφική γήρανση σε 32 χώρες.
πηγή

Το θέμα παίζει σήμερα στα ελληνικά news sites. Μάλλον τα δημοσιεύματα είναι "μαξιλάρια" για το τι θα επακολουθήσει. Στο μεταξύ οι άλλοι καφεδιάζονται μεταξύ τους...
Image
να μας πουν τουλάχιστον αν ήταν φίλτρου, φραπέ ή φρέντο ο καφές :-P
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”