Βιβλιοδιανομή ΤΕΛΟΣ!

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Sun Sep 30, 2007 10:38 pm

mikem4600 wrote:*estrngd έγραψε:
Τέτοιες καταλήψεις μπορούν να φτάσουν ως το τέλος, όσο μακριά και να είναι.

...το οποίο είναι; Η κατάργηση του νόμου; Η πτώση της κυβέρνησης; Η αλλαγή του πολιτεύματος; Rolling Eyes Έλα, πες μας κι εσύ τώρα που γυρίζει... (...)
Μην κουράζεσαι. Το τέλος ορίζεται από το ζητούμενο των καταληψιών. Κατάληψη που δεν γίνεται, δεν έχει και ζητούμενο, μην προλέγεις τόσο βιαστικά, και τίποτα δεν γυρίζει τώρα πια.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Sun Sep 30, 2007 11:07 pm

Εγώ διαπιστώνω με θλίψη ότι το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με την ανούσια αντίδραση της κατάληψης είναι αποτέλεσμα του πολιτικού χώρου στον οποίο κινείται. Αντί να κοιτάμε τι πρόβλημα έχουμε και πώς θα το λύσουμε, οι αριστεροί λένε "ας κάνουμε κατάληψη" και οι υπόλοιποι "ας κάτσουμε στα αυγά μας".
Για να έμεναν κλειστά τα πανεπιστήμια για ένα χρόνο συνεχόμενα και θα βλέπαμε αν η κυβέρνηση θα ήταν τόσο άνετη...
Δεν έχεις το δικαίωμα αυτό. Ο σκοπός ίδρυσης του κάθε Πανεπιστημίου περιγράφεται στο εκάστοτε καταστατικό ή προεδρικό διάταγμα ιδρύσεως. Η χρήση του ως μέσο για ταξικούς αγώνες λυπάμαι αλλά δεν περιγράφεται στα έγγραφα αυτά.

Όσο δίκιο και αν έχω, δεν έχω το δικαίωμα να σκοτώσω κάποιον. Γιατί αυτό είναι λογικό ενώ το καταπατώ τα δικαιώματα του άλλου για σπουδές όχι; Θεωρώ ότι όποιος πιστεύει πως έχει το δικαίωμα να αναστείλει τη λειτουργία πανεπιστημίου που ΔΕΝ του ανήκει, δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού του και του αξιακού του συστήματος. Ό,τι και αν ισχυρίζεται κανείς, όσο δίκιο και αν έχει, το δικαίωμα είναι δικαίωμα και η υποχρέωση υποχρέωση, όπως αυτά ορίζονται από τις αξίες της κοινωνίας μας. Δηλαδή πραγματικά πιστεύετε πως μπορείτε να πατάτε επί πτωμάτων για να πετύχετε αυτό που θεωρείτε σωστό;

@StormRider, επειδή βλέπω ότι συμφωνείς με το να κλείσει η σχολή ένα χρόνο:

Όταν λοιπόν ερωτήθης για τη σχολή της επιλογής σου, σου θυμίζω πως κανείς δε σε ρώτησε αν θες να αλλάξεις τον τρόπο λειτουργίας της. Σου είπανε ότι τα μαθήματα είναι αυτά, τα φροντιστήρια αυτά κτλ. ΔΕΝ σε ρωτήσανε για να έχουμε το δικαίωμα οι υπόλοιποι να σπουδάζουμε σε αυτό.

Προφανώς έχεις το δικαίωμα να διεκδικείς το καλύτερο. Προφανώς έχεις το δικαίωμα να εκφράζεις την άποψή σου κτλ. Όμως, ας διεκδικήσει ο καθένας τα δικαιώματά του χωρίς να βλάπτει τους γύρω του. Το να διεκδικώ εγώ αλλά με κόστος για τους άλλους δεν είναι υποχώρηση και θυσία δική μου, είναι του διπλανού μου.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sun Sep 30, 2007 11:22 pm

DogOfWar προφανώς και οι καταληψίες επί Χούντας στο πολυτεχνείο είχαν περάσει σε μια σχολή με αυτά τα μαθήματα κτλ κτλ, και τι σημαίνει αυτό; Με την άποψή σου, ήταν παράνομοι και καταχρηστικοί, αλλά, ευτυχώς, δεν σε ρώτησαν!
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Sun Sep 30, 2007 11:30 pm

Όχι, δεν είναι έτσι... η χούντα δεν ήταν κάτι νόμιμο. Εδώ μιλάμε για αντίδραση για την αντίδραση και το ξέρεις πολύ καλά. Κοίτα γύρω σου για να διαπιστώσεις πόσοι και ποιοι ξέρουν για ποιο πράγμα αντιδρούν.

Επίσης, αυτοί δεν έκαναν κατάληψη του πολυτεχνείου για να αντιδράσουν. Αυτοί χρησιμοποίησαν το πολυτεχνείο ως άμυνα ενάντια στις δυνάμεις της χούντας. Επρόκειτο για μόνη και αναγκαία λύση. Μη συγκρίνεις τις τωρινές χαζομάρες με το μεγαλείο του 1973.

Τότε δεν υπήρχε ζήτημα "συμφωνείς ή όχι με τη χούντα". Τώρα όμως πολύ μεγάλη μερίδα φοιτητών στηρίζει συγκεκριμένες αλλαγές και οι υπόλοιποι μας επιβάλλετε κατάληψη χωρίς να μας ρωτήσετε. Εγώ πχ συμφωνώ με τη δυνατότητα επιλογής του συγγράμματος. Εσύ όχι και γι' αυτό δε με αφήνεις να σπουδάσω. Πόσο λογικό σου φαίνεται αυτό;
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Post by barbarosa » Sun Sep 30, 2007 11:57 pm

Πιστεύω ότι αν η κυβέρνηση πάει να μου χαλάσει το πανεπιστήμιο πρέπει να αγωνιστώ ενάντιά της... επειδή δεν γίνονται εκλογές κάθε χρόνο οι λύσεις είναι κατάληψη και πορεία. Αφού λοιπόν συμφωνούν πολλοί γιατί να μην γίνουν?

Και κατι άλλο...
Dog of war δεν σε εμποδίζω να σπουδάσεις... απλώς προσπαθώ να κάνω τις σπουδές σου και τις δικές μου καλύτερες. Και για να σε προλάβω... αυτό δεν θα γίνει με την κατάληψη. Αλλά από αυτά που θα έρθουν μετά τους αγώνες αν αυτοί είναι μαζικοί, μακροχρόνιοι και αποφασιστικοί
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by alberta » Mon Oct 01, 2007 12:05 am

Παρατήρηση...Μήπως από αλλού ξεκίνησε το τοπικ και αλλού έχει καταλήξει?
Image
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Mon Oct 01, 2007 12:07 am

Μαζί σου! Προφανώς έχεις το δικαίωμα να παλεύεις για να κάνεις τις σπουδές σου καλύτερες, όπως το έχω κι εγώ. Είναι όμως ανήθικο να θυσιάζεις πράγματα που δε σου ανήκουν για να πετύχεις τους δικούς σου σκοπούς. Δεν εννοώ τίποτα παραπάνω από το απλό αυτό πράγμα.

Εγώ πχ ψάχνω το θέμα με τα προεδρικά διατάγματα που αφορούν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Διαφωνώ με τα όσα περιγράφονται εκεί. Εσύ μπορεί να συμφωνείς (ουτοπικό, αλλά θα μπορούσες ρε παιδί μου!). Πρέπει επομένως να βρω έναν τρόπο να πολεμήσω, χωρίς να καταδυναστεύσω τους υπόλοιπους...

[off] Κάποια στιγμή θα ανοίξω το θέμα εδώ, γιατί θέλω να κάνω κάτι, μόνος μου όμως δύσκολο. [/off]

Friedrich Nietzsche
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Mon Oct 01, 2007 12:08 am

Παρατήρηση...Μήπως από αλλού ξεκίνησε το τοπικ και αλλού έχει καταλήξει?
Όντως. Αλλά δε βλέπω κανέναν να εκθέτει γνώμη σε σχέση με το δικαίωμα της επιλογής συγγράμματος... ΟΚ ακούστηκε η άποψη "ένα δεν είναι αρκετό". Οι υπόλοιποι συμφωνείτε 100% μαζί μου; Περίεργο... :P

Friedrich Nietzsche
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Mon Oct 01, 2007 12:21 am

[off]
@Dog of war
Όχι βέβαια τότε δεν μπορούσες να πεις "συμφωνώ ή όχι" με τη χούντα...

Σήμερα μπορείς να το πεις βέβαια, αλλά δε θα σε ακούσει κανείς... και οι καταλήψεις πλέον μοιάζουν εκτονώσεις που τις επιτρέπει το ίδιο το σύστημα, μέχρι που τις προβάλει το ίδιο το σύστημα για να δείξει τη δημοκρατικότητά του...

Όμως όπως είδαμε όταν τέθηκε το ζήτημα της απώλειας του εξαμήνου από τα κυβερνητικά όργανα και από τις τηλεοράσεις άνοιξαν όλες οι σχολές.
Βέβαια ο καπιταλισμός στην Ελλάδα ίσως να μην είναι ακόμα στο εξουσιαστικό επίπεδο που βρισκεται στα άλλα κράτη. Είδαμε ότι τα όργανά του δεν μπορούσαν να φιμώσουν αυτά τα αγωνιστικά 35 χιλιάρικα κόσμου και αποφάσισαν να τα ξεσκίσουν με τρόπο που θυμίσε εποχές χούντας.
[/off]
Image
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Mon Oct 01, 2007 12:25 am

[off]Είναι η 2η φορά που σου το λέω: Απέφυγε τους λαϊκισμούς. Ούτε είμαι υπέρ της χούντας (αν είναι ποτέ δυνατόν) ούτε είπα ότι συμφωνώ με αυτήν. Επομένως τι καινούριο μου είπες με το post σου; Μάλλον δεν κατάλαβες γρι από αυτά που είπα. Δεν εννοώ ότι τώρα έχεις το δικαίωμα να πεις "συμφωνώ με τη χούντα" (αν και βασικά το έχεις, αλλά όντως δε θα σε ακούσει κανείς και καλά θα κάνει). Εννοώ πως τώρα το ζήτημα είναι η αναβάθμιση της παιδείας. Έχω/έχεις το δικαίωμα να εκφέρω γνώμη επί των ρυθμίσεων του νόμου. Εγώ θεωρώ ότι ο νέος νόμος πλαίσιο αναβαθμίζει τις σπουδές μου με διάφορους τρόπους, εσύ θεωρείς ότι τις υποβαθμίζει (για λόγους που ακόμα δε μου έχεις εξηγήσει). Δόξα τω Θεώ, ΠΟΛΥΣ κόσμος συμφωνεί με την άποψή μου - άρα αυτό το "δε θα σε ακούσει κανεί" μάλλον δεν κολλάει και πολύ. Άρα ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση υπάρχει με τα της χούντας. Δεν ετίθετο θέμα άποψης, όπως και να το κάνουμε - είχαμε χούντα και έπρεπε να τη ρίξουμε. Τώρα έχουμε ένα νόμο με τον οποίο συμφωνούμε/διαφωνούμε 50-50.[/off]

Friedrich Nietzsche
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Mon Oct 01, 2007 12:34 am

Είναι λαϊκισμός ρε να μιλάς για τις "μειοψηφίες" που η Δημοκρατία σας έσπασε στο ξύλο επειδή τις χαρακτήρισε μειοψηφίες???

Είναι όλα τόσο εύκολα πίσω από την οθόνη, από τη χειραγώγηση μέχρι τις απειλές...

edit: κάνω edit για να δηλώσω ότι έκανες edit και τη μία πρόταση που είχες την έκανες παράγραφο, φιλικά, και συγνώμη για το "ρε", αν είμασταν face2face δε θα είχα ασχοληθεί, αλλά παρεμβαίνω εδώ μπας και προβληματίσω και κάποιον που μεταγενέστερα θα διαβάσει.
Last edited by StormRider on Mon Oct 01, 2007 12:46 am, edited 1 time in total.
Image
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Mon Oct 01, 2007 12:39 am

Είναι όλα τόσο εύκολα πίσω από την οθόνη, από τη χειραγώγηση μέχρι τις απειλές...
Όντως. Αν ήμαστε face to face δε θα μου απηύθυνες το λόγο έτσι. Σε καλώ πολιτισμένα να πάρεις το "ρε" πίσω.

Άκου, το forum εδώ υπάρχει για να διαβάζουμε και τις απόψεις των άλλων. Εσύ προφανώς διαβάζεις την 1η πρόταση από ένα post μου, κοιτάς αν σου αρέσει και απαντάς εκτός θέματος.

Αν θες να μιλήσεις "για τις μειοψηφίες που η δημοκρατία μας ( ;;; ) μπλα μπλα μπλα" να ανοίξεις άλλο θέμα και να postάρεις εκεί. Εδώ όπως βλέπεις το θέμα είναι το σύγγραμμα.

Friedrich Nietzsche
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Mon Oct 01, 2007 12:57 am

edit: κάνω edit για να δηλώσω ότι έκανες edit και τη μία πρόταση που είχες την έκανες παράγραφο, φιλικά, και συγνώμη για το "ρε", αν είμασταν face2face δε θα είχα ασχοληθεί, αλλά παρεμβαίνω εδώ μπας και προβληματίσω και κάποιον που μεταγενέστερα θα διαβάσει.
Ωραίος. Το edit μου όντως ισχύει, αλλά διόρθωσα 1-2 μικροπράγματα (ήταν παράγραφος εξ αρχής). Ωραίος και πάλι.

Friedrich Nietzsche
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Oct 01, 2007 1:36 am

Όλοι οι λογικοί άνθρωποι εδώ μέσα θα συμφωνήσουν οτι θέλουν το καλύτερο για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο..
Προφανώς αυτό το καλύτερο είναι ένα σύνολο από διάφορα επι μέρους καλά.. Ένα εκ των οποίων είναι η διανομή σημειώσεων και η διανομή 1 , 2 ακόμα και 3 καλύτερων βιβλίων όταν και αφού το κρίνουν οι καθηγητές με σοβαρά κριτήρια.. Με το να το στερηθούμε αυτό το προνόμιο εκουσίως ή ακουσίως προφανώς και καταλαβαίνετε οτι χάνουμε κάτι.. Άρα είναι κάτι που ΔΕΝ βοηθάει το δημόσιο πανεπιστήμιο να γίνει καλύτερο..

Είναι πραγματικά παράλογο κάποιος να πιστεύει το αντίθετο..

Τέλος μια ατάκα "εχει πλακα που καποια ατομα πιστευουν οτι εχουν δικιο και οτι ολοι οι αλλοι λενε μαλακιες.." πιστεύω οτι ισχύει για όλους εδώ μέσα ακόμα και για τον mei που το είπε.. :-p
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Oct 01, 2007 2:27 am

για όποιον ψάχνει εναλλακτικό τρόπο να διαμαρτυρηθεί εγώ διαθέτω 2 σκηνές camping των 3 ατόμων, 2 sleeping bags, 2 υποστρώματα, πτυσόμενο πικνικ, 2 ξαπλώστρες παραλίας και αρκετές δάδες. επίσης, τους μήνες Νοέμβριο με Γενάρη η πλατεία Συντάγματος είναι πραγματικά ένα υπέροχο μέρος για να κατασκηνώσεις, ειδικά αν κατέβουν παρέα μερικές χιλιάδες φοιτητές. θα κάνουμε και γνωριμίες και θα μας δουν και τα κανάλια...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Mon Oct 01, 2007 3:12 am

Για το θεμα του βιβλιου.
Εγω πιστευω οτι επρεπε να σου λενε αφου περασες σε τμημα με 36 μαθηματα δικαιουσαι 36 βιβλια. Διαλεξε ποια θες να ειναι. Θες 10 βιβλια java? παρτα. κτλ.
Εγω π.χ. Στα μισα μας μαθηματα δεν θα επαιρνα βιβλιο (σε κανενα απο τα μαθηματικα π.χ.)

Εγινε μια προσπαθεια με το νεο νομο ( αποτυχημενη) να σταματησει μια ασυδοσια που υπαρχει στο θεμα βιβλια. Ειμαι 5ο ετος και εχω παρει πανω απο 50 βιβλια. Ζητημα να εχω διαβασει πραγματικα 10-15. Τα παραπανω αυτα βιβλια, δυστηχως για μερικους, δεν ειναι τσαμπα, καποιος(ολοι μας) τα πληρωνει(και πολυ ακριβα μαλιστα), και αυτα τα λεφτα θα μπορουσαν να εχουν γινει κατι πιο χρησιμο για το πανεπιστημιο.

π.χ. Ποσοι δεν δηλωσαν φετος ΤΕχνητη νουμοσυνη μονο και μονο για το βιβλιο??? (και δεν θα δωσουν ποτε ουτε το μαθημα, ενω οι μισοι δεν θα το ανοιξουν ποτε το βιβλιο)

Αυτο που λεω, δε σημαινει οτι πρεπει να πληρωνουμε τα βιβλια μας προφανως! Για να εξηγουμαστε δλδ...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Oct 01, 2007 10:13 am

Ganther wrote:Για το θεμα του βιβλιου.
Εγω πιστευω οτι επρεπε να σου λενε αφου περασες σε τμημα με 36 μαθηματα δικαιουσαι 36 βιβλια. Διαλεξε ποια θες να ειναι. Θες 10 βιβλια java? παρτα. κτλ.
Εγω π.χ. Στα μισα μας μαθηματα δεν θα επαιρνα βιβλιο (σε κανενα απο τα μαθηματικα π.χ.)
Αυτό ακριβώς λένε. Δες λίγες σελίδες πίσω που παρέθεσα το άρθρο του νόμου για βιβλία.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Oct 01, 2007 10:23 am

2. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται κατόπιν πρότασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθορίζεται ο τρόπος, με τον οποίο παρέχεται στους φοιτητές ή σπουδαστές το δικαίωμα δωρεάν προμήθειας και επιλογής αριθμού συγγραμμάτων ίσου με τον αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, από τον κατάλογο συγγραμμάτων της προηγούμενης παραγράφου.
Δηλαδή εγώ τα βιβλία των αγγλικών πχ θα μπορούσα να τα αντικαταστήσω με κάποιο για προγραμματισμο?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Mon Oct 01, 2007 10:23 am

Εισαι σωστος.
Ειχα την εντυπωση οτι σε υποχρεωνε να ειναι ενα καθε μαθημα αναγκαστικα. π.χ. αν πηρες C++ Δεν ξαναπαιρνεις κ.ο.κ.
και οτι πρεπει να διαλεξεις πχ. ενα αγγλικα, αλλιως σου μενουν 35 κ.οκ.

Το προβλημα ειναι οτι δεν μας λενε πως θα αντιμετωπισθει το οτι παλι ο καθηγητης θα μπορει να σε "κατευθυνει" ποιο βιβλιο να παρεις ωστε να περασεις το μαθημα (π.χ. θεμματα παπαγαλια μονο απο το δικο του)

*Sandra
ναι, και εγω νομιζα οτι δεν το περσαν τελικα κατ'αυτον τον τροπο
Last edited by Ganther on Mon Oct 01, 2007 10:26 am, edited 1 time in total.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Oct 01, 2007 10:25 am

Ε αντικαθιστάς μαθήματα που δεν θες το βιβλίο με αυτό που σου υποδεικνύει ο καθηγητής και παίρνεις και το βιβλίο που θέλεις εσύ για προσωπικό διάβασμα.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Oct 01, 2007 11:48 am

1. Στο πλαίσιο του συστήματος της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων, οι Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων των Α.Ε.Ι. συντάσσουν κατ’ έτος κατάλογο συγγραμμάτων ανά υποχρεωτικό ή επιλεγόμενο μάθημα που ανταποκρίνεται κατά τρόπο ολοκληρωμένο στο γνωστικό αντικείμενο κάθε μαθήματος. Ο κατάλογος συγγραμμάτων καταχωρίζεται κάθε φορά ως σύνολο, αμέσως μετά τη σύνταξή του, στο διαδικτυακό τόπο των Τμημάτων κάθε Α.Ε.Ι..
Πως θα εξασφαλιστεί ότι τα προτεινόμενα θα είναι και τα καλύτερα, και δε θα είναι κατάσταση "βάλε εσύ το δικό μου και θα βάλω το δικό σου και κάποια άχρηστα για να πάρουν το δικό σου" ?
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Mon Oct 01, 2007 11:58 am

DogOfWar wrote:Όχι, δεν είναι έτσι... η χούντα δεν ήταν κάτι νόμιμο. Εδώ μιλάμε για αντίδραση για την αντίδραση και το ξέρεις πολύ καλά. Κοίτα γύρω σου για να διαπιστώσεις πόσοι και ποιοι ξέρουν για ποιο πράγμα αντιδρούν.
Το νόμιμο μπορεί να είναι και χουντικό. Η δυνατότητα επικοινωνίας υπάρχει μονάχα από τα μεγάλα συμφέροντα. Η επικοινωνία είναι μαζική. Η δημοκρατία έχει καταλυθεί εδώ και χρόνια. Η χούντα συνεχίζεται κεκαλυμμένη υπό το προσωπείο της βουλής και των καταστατικών γραμμένων από 300 πρίγκηπες.

Η αντίδραση υπάρχει και για αυτήν την χούντα. Όχι μόνο στο νόμο πλαίσιο. Αυτός είναι το αποτέλεσμα. Η αιτίες είναι που πρέπει να αποκαλυφθούν και να απαλειφθούν.

Με αυτήν την λογική, θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση για τα βιβλία φανερώνει πόσο δεν υπάρχει ευθύνη και αγωνιστικότητα αλλά αντίθετα ατομικισμός και πυροσβεστικές πράξεις.

Φυσικά έπονται και τα χειρότερα, αλλά εδώ δεν έχουμε ακόμα καταλάβει ότι οι μεδοθεύσεις, οι μαζικές κυριαρχίες και διάφορα άλλα είναι τα σημάδια της χούντας.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”