Bill Gates: Μια χαρά πάνε τα Vista

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Bill Gates: Μια χαρά πάνε τα Vista

Post by ultimate_aektzis » Sun Jun 15, 2008 2:43 pm

Στην εικονα της υπογραφης αλλα λεει ομως :smt020 :smt020
Παντως και εμενα στο λαπτοπ δν εχει κατεβει ακομα,εκτος και αν δν το πηρα πρεφα :oops:
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jun 15, 2008 4:00 pm

mikem4600 wrote:καμία σοβαρή εμπορική εφαρμογή με σκοπό να γίνει cross-platform με χρήση του Win
Τι εννοείς σοβαρή εμπορική εφαρμογή?
Αφού έχει γίνει implement το μεγαλύτερο κομμάτι του Win32API , παίζουν ακόμα και παιχνίδια που θέλουν directx , ολα τα δικα μου projects δουλεύουν.. τι πιο σοβαρό να περιμένω ? :) Αφού δουλεύει!
rose wrote:implementation independent,οπως τα EJB που εκτός απο platform independent , μπορούν να τρέξουν σε οποιονδήποτε
application server υλοποιει το EJB specification
Μπορούν να γίνουν implement δηλαδή από οτιδήποτε κάνει implement το EJB ? :-D

Σε κάποια φάση πρέπει να γράψω ενα videακι και να το ανεβάσω στο Youtube από ένα innovator laptop (3 μηνών) που τρέχει Vista Ultimate x64 , να δείτε τι φρίκες τρώει!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Sun Jun 15, 2008 4:26 pm

AmmarkoV wrote:ολα τα δικα μου projects δουλεύουν.. τι πιο σοβαρό να περιμένω ? :) Αφού δουλεύει!
A, οκ. Ε, αφού δουλεύουν τα δικά σου projects, έχεις δίκιο. :smt025 :lol: :smt030

Τι να πουν και τίποτα άλλες εφαρμογές, από το ταπεινό Azureus μέχρι το "βαρύ-πυροβολικό" Photoshop... :smt016
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jun 15, 2008 4:32 pm

Εεε ναι..
Το Azureus είναι ούτως ή άλλως και για linux..
Αντί για Photoshop , έχω GIMP
Τι με ενδιαφέρουν ? :)
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Jun 15, 2008 4:37 pm

AmmarkoV wrote:Εεε ναι..
Το Azureus είναι ούτως ή άλλως και για linux..
Αντί για Photoshop , έχω GIMP
Τι με ενδιαφέρουν ? :)
Βλέπεις τις apps ως user, όχι ως developer. :roll: Το (cross-platform) Azureus είναι σε Java και το Photoshop, που αποτελεί αναμφίβολα εμπορική επιτυχία εδώ και δεκαετίες (δηλαδή, συγκριτικά, το GIMP δεν υπάρχει καν στο χάρτη τoυ image editing), χρησιμοποιεί το compatibility layer της Adobe. Κανένα από τα 2 δεν χρησιμοποιούν Win32 άμεσα. :smt002
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jun 15, 2008 4:42 pm

mikem4600 wrote:Το (cross-platform) Azureus είναι σε Java
Still , θα μπορούσες να στήσεις JVM στο Wine και να το τρέξεις έτσι ( είναι ηλίθιο Ι know.. )

Το GIMP μια χαρά υπάρχει και ιδιαίτερα για WebDevelopment χρησιμοποιείται ευρύτατα..!
Τώρα αν είσαι κολλημένος με το Photoshop ακολούθα τις παρακάτω οδηγίες -> http://luiscosio.com/how-to-adobe-photo ... u-10-steps

Το πρόβλημα από οτι καταλαβαίνω είναι ο μηχανισμός ασφαλείας του και όχι το ίδιο το πρόγραμμα.. :)
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Jun 15, 2008 4:55 pm

ΟΚ, μέχρι τώρα μιλάγαμε για developer platforms και τώρα προσπαθείς να με προσηλυτίσεις στο GIMP; :smt017 Sorry αλλά είμαι ήδη ικανοποιημένος με το iPhoto και το Paint.NET. Δεν επικοινωνούμε πάντως... :smt018
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Sun Jun 15, 2008 5:01 pm

Μπορούν να γίνουν implement δηλαδή από οτιδήποτε κάνει implement το EJB ? :-D
Αλήθεια, απο το ύφος σου δεν ξέρω αν θες να κάνεις συζήτηση η απλα χαβαλέ έστω και με σοφιστικέ τρόπο.κάνω ενα σχετικό σχόλιο για vendor-independent solutions ,που απλα είναι ενα απο τα πιο σοβαρά requirements σε business επίπεδο και το γελιοποιεις γιατί?
που θα πάει θα το δουμε...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jun 15, 2008 5:21 pm

LoL
Προσωπικά , επειδή έχω χρησιμοποιήσει πολυυυυυυυυυυύ το GIMP , ενώ αντίθετα η τελευταία έκδοση Photoshop που είχα είναι η 6 .. (btw μολις κοίταξα και υπάρχει ακόμα στον σκληρό μου , :-D ) μια χαρά με κάλυπτει , από πριν από την 2.0.0 έκδοση..
Και by the way λειτουργεί και σε windows.! Οπότε είναι και cross-platform.. ( που είναι πιασάρικη λέξη.. :lol: )

Για χρήση σε mainstream web apps δεν είναι απλά καλό , σου λύνει τα χέρια ..!
Έχει και ένα εκατομμύριο add-ons και μια σχετικά απλή scripting γλώσσα για να μηχανοποιήσεις δουλειές , ακόμα και τα παραθυράκια του τα οποία δεν είναι ένα (photoshop) αλλά ξεχωριστά (όχι MDI -> http://en.wikipedia.org/wiki/Multiple_d ... _interface ) συνηθίζοντας τα βολεύουν..!

Πράγματα τα οποία δεν κάνει έχουν να κάνουν κυρίως με HDR φωτογραφίες και συνδυασμούς πολλών τοπίων και κάτι τέτοια , το GIMP έχει αντίστοιχα αλλά τα οποία ναι.. οκ.. δεν είναι σαν του photoshop.. ( αλλά δεν με ενδιαφέρουν )

Το πρόβλημα του GIMP ( κ καλά ) είναι οτι δεν υποστηρίζει CMYK και Pantone παλέτες για τέλεια εκτύπωση.. ( αλλά guess what πάλι δεν με ενδιαφέρει.. :) )

Για RGB , web development layers , tranparency , ακόμα και για integration του με προγράμματα για image acquisition είναι τέλειο!
Οπότε είμαι ένας χαρούμενος GIMP user :smt024
mikem4600 wrote:Δεν επικοινωνούμε πάντως...
Αυτή είναι η ομορφιά , γιαυτό και σου απαντάω..! :smt005 :) :smt023
rose wrote:Αλήθεια, απο το ύφος σου δεν ξέρω αν θες να κάνεις συζήτηση η απλα χαβαλέ έστω και με σοφιστικέ τρόπο.κάνω ενα σχετικό σχόλιο για vendor-independent solutions ,που απλα είναι ενα απο τα πιο σοβαρά requirements σε business επίπεδο και το γελιοποιεις γιατί?
Δεν το γελιοποιώ.. απλά οταν διαβάζω "έννοια implementation independent" δεν μπορώ να μην σκεφτώ την αντίφαση..
Και Relax.. μην αρπάζεσαι.. ;)
Αν νιώθεις οτι σε προσβάλω στείλε μου pm και πες μου κ δν ξανασχολιάζω τπτ από οσα λές από κει και εμπρός..
Image
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Sun Jun 15, 2008 6:02 pm

Δεν το γελιοποιώ.. απλά οταν διαβάζω "έννοια implementation independent" δεν μπορώ να μην σκεφτώ την αντίφαση..
Και Relax.. μην αρπάζεσαι.. ;)
Αν νιώθεις οτι σε προσβάλω στείλε μου pm και πες μου κ δν ξανασχολιάζω τπτ από οσα λές από κει και εμπρός..
Φυσικά και δεν αρπάζομαι AmmarkoV,να ξέρεις οτι μου είναι ευχάριστο να λέμε την γνώμη μας , έτσι οι συζητήσεις δεν εξαντλούνται σε ενα δυο post. ;) , αυτο κάνει το forum πιο χρήσιμο για όλους.Αν ήθελα να αποφύγω τις αμφισβητήσεις , προφανώς δεν θα ήμουν εδώ.

Τώρα αν το σκεφτείς λιγο θα διαπιστώσεις οτι αυτη την έννοια την έχεις χρησιμοποιήσει,ΤΟ JDBC API είναι ενα και μοναδικό και δεν αλλάζει ανάλογα με την βάση(oracle,mysql...) που εσυ χρησιμοποιείς.... ;)
που θα πάει θα το δουμε...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Jun 16, 2008 10:05 pm

rose wrote:αν το σκεφτείς λιγο θα διαπιστώσεις οτι αυτη την έννοια την έχεις χρησιμοποιήσει,ΤΟ JDBC API είναι ενα και μοναδικό και δεν αλλάζει ανάλογα με την βάση(oracle,mysql...)
Δεν διαφωνώ αλλά ούτε JDBC χρησιμοποιώ :-D

http://studio.suse.com/ <- Online tool για να δημιουργήσει κανείς την ιδανική διανομή για τις ανάγκες του online και να την κατεβάσει σε iso!
(πχ μια commandline διανομή με php - apache2 και mysql μόνο..)

Διαζύγιο με τα Windows - http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=4411307

και προπαγανδιστικό αρθράκι - http://www.freesoftwaremagazine.com/col ... _microsoft

Image
Image
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”