Ο άνθρωπος εκφράζει μια άποψη από την δίκια του οπτική ματια που έχει πολλές αλήθειες.
Αλλα ο βιασμός δεν είναι αυτό που περιγραφει. Νομίζω ότι ο τύπος το μπερδεύει με την σεξουαλική παρενόχληση.
Είμαι σίγουρος ότι αν πχ η κόρη του έπεφτε θύμα βιασμού δεν θα είχε την ίδια άποψη την επομενη μέρα.
Και για να είμαι σωστόs στα λεγόμενα μου, ο Κώστας Τσόκλης δεν είναι ούτε ψυχίατρος, ούτε ψυχολόγος. Και είναι μεγάλο του λάθος που βγαίνει στα media να εκφράσει άποψη για κάτι στου οποιου τον τομέα δεν έχει απολύτως καμια γνώση.
Η απελευθέρωση της σεξουαλικότητας των εφηβων σήμερα και η προκλητικότητα των θηλυκών χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες είναι ένα φαινόμενο, και η πράξη του sex μπορεί να διαφέρει από την μεριά που την αντιλαμβάνεται ο καθένας στο γούστο του ή στο φετίχ του, στην όρεξη του, την φαντασία του, την ψυχολογία της στιγμής, ή την επιρροή ουσιώνπου επηρεάζουν κριτικές ικανότητες και συναισθήματα. Aλλα το θέμα του βιασμού είναι κάτι που ξεφεύγει πέρα από τα όρια της προκλητικότητας και των σεξουαλικών αναγκών ή συνηθειών των ανθρώπων.
that's all, και ας πάει να πει και ο κάθε Τσόκλης την άποψη του για ότι θέλει. Εφόσον η δημοσιότητα δίνει δικαίωμα να τον κρίνει το κοινό, αυτός θα φέρει τον εαυτό του στην δύσκολη θέση του να γίνει ρεζίλι με τις μπαρούφες που λέει.
ja_the_invincible wrote:
XaviannNJ wrote:
Όχι ότι έχει πολλή σημασία για την συνέχεια της συζήτησης αλλά αυτό που λες εδώ είναι λίγο γενικό και αόριστο νομίζω....

ναι είναι αόριστο αλλά θέλω να πω ρε παιδί μου ότι -γενικά- ένας άνδρας μπορεί να επιβληθεί σωματικά σε μια γυναίκα.. με βάση την βιολογια ένας μέτριος σωματικά άνδρας υπερνικάει σε δύναμη τις περισσότερες γυναίκες..
*ahemm* Εγώ απόσο ξέρω και με βάση την βιολογία με 2 απλές κινήσεις μπορείς να καταστήσεις έναν άντρα "ανίκανο να κάνει οικογένεια" και μάλιστα χωρίς να θέλει πολύ σκέψη για το πως να τα καταφέρεις.
michailangelo wrote:
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Έστω ότι τον 16χρονο τον βίαζε ο θείος του στο παρελθόν. Τότε δε θα του το έδινες το ελαφρυντικό; Πρόσεξε δεν λέω να τον αθωώσεις αλλά δεν μπορείς να του δώσεις την ίδια ποινή με αυτήν που θα έδινες σε έναν ενήλικα κατασυρροή βιαστή, έτσι δεν είναι;
Βάση μιας απόλυτα αντικειμενικής σχεδόν "θείας" δικαιοσύνης θα μπορούσες να πεις ότι κανένας εγκληματίας δεν φταίει ποτε για αυτά που κάνει γιατί πολύ απλά τόσο δουλεύει το μυαλό του και τόσο κάνει, εφόσον δεν μπορεί να πράξει ως ώριμος ή ανώτερος πνευματικά άνθρωπος.
Οι νομοι όμως δεν λειτουργούν έτσι, γιατί πολύ απλά κανένας δεν είναι τελειoς και ταυτόχρονα ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.
Το τι ελαφρυντικά υπάρχουν σε κάθε υπόθεση είναι θέμα καθαρά της ερευνας που γίνεται γύρο από την υπόθεση, και νομίζω το καλύτερο είναι να το αφήσουμε το θέμα εκεί (με την ιδανική προϋπόθεση ότι τα όργανα της δικαιοσύνης και της αστυνομίας λειτουργούν χωρίς δωροδοκίες και άλλους παράγοντες που θα επηρέαζαν τα αποτελέσματα της εκτέλεσης των υποχρεώσεων τους).