Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Post by tZoLe » Wed Mar 10, 2010 9:32 pm

Και μετά απορούμε γιατι δεν τιμωρούνται οι υπεύθυνοι για τα πολιτικά σκάνδαλα...

βέβαια η δικαιοσύνη δεν αποφάνθηκε ακόμα, ας ελπίσουμε να μην είναι πάλι στραβή...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Mar 10, 2010 10:29 pm

Βασικά υπήρχαν 5-6 αυτόπτες μάρτυρες και είχαν πει στην τηλεόραση τότε ότι δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν. Μάλλον ούτε τους πηρανε ποτέ.
Μάλιστα ο ένας είχε δηλώσει ότι είδε τον Κορκονέα να πυροβολά στο ψαχνό, ευθεία με στόχο τον Γρηγορόπουλο.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Thu Mar 11, 2010 12:29 am

Η Κούγιας τρίβεται στη γκλίτσα του τσοπάνη.
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Thu Mar 11, 2010 6:47 am

PASCAL wrote:Η δήθεν δημοκρατική νομιμότητα κλπ κλπ
Ειναι αυτη που επιτρεπει οποτε συλλαμβανονται μπαχαλακηδες που σπανε βιτρινες, πανεπιστημια, αυτοκινητα πολιτων κλπ, να αφηνονται συνηθως ελευθεροι λιγες ωρες μετα, τιποτα για αυτο εχουμε να πουμε; ;)
(ρητορικη ερωτηση)

Επι του θεματος, η αποφαση για τους δυο ειναι προφανης απο τωρα. Θα τιμωρηθουν με καποια ποινη, μερικα χρονια μεσα ισως, αλλα οχι βεβαια στο βαθμο που ελπιζουν μερικοι.
Ο Κουγιας παντως πρεπει να ειναι καλος δικηγορος, δε τον πολυειχα σε εκτιμηση για σοβαρες υποθεσεις περα απο τιποτα μυνησεις για εξυβριση, διαζυγια κλπ, αλλα για να εξοργιζει τοσο πολυ τους αναρχικους, τοτε σιγουρα κατι καλο θα εχει! :-p
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Thu Mar 11, 2010 10:45 pm

jimm wrote:
Ειναι αυτη που επιτρεπει οποτε συλλαμβανονται μπαχαλακηδες που σπανε βιτρινες, πανεπιστημια, αυτοκινητα πολιτων κλπ, να αφηνονται συνηθως ελευθεροι λιγες ωρες μετα,
Κλασσικός ξερόλας που για να υποστηρίξει στο μυαλό του αυτά που σκέφτεται αναφέρεται επιφανειακά σε ένα θέμα.
Αυτοί που συλλαμβάνονται για τις πράξεις που αναφέρεις παραπάνω, αφού περάσουν από ανακριτή-εισαγγελέα τους αποδίδονται κατηγορίες και κρίνεται αν θα είναι προφυλακιστέοι ή αν θα έχουν περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη τους. Πράγμα που σημαίνει ότι αν έχει κάποιος περιοριστικούς όρους και προβεί ξανα σε ίδια ενέργεια θα μπει φυαλκή. Δεν αφήνονται ελεύθεροι και κυκλοφορούν στην κοινωνια κανονικά. Περνάν από δίκες που επιβάλλουν ποινές και πρόστιμα διόλου ευκαταφρόνητα(πέρα από τα έξοδα της δικης). Αυτή την πιπίλα για αναρχικούς που συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθεροι επειδή έχουν μπαμπά εφοπλιστή κλπ κλπ, σταματήστε να την πιπιλάτε μερικοί εδώ μέσα, γιατί έχει σαπίσει εδώ και καιρό. Και είναι ιδιαίτερα προσβλητικό και προκλητικό κάποιοι καναπεδάκηδες -τηλεορασάκηδες -ιντερνετάκηδες εδώ πέρα να μας μοστράρουν τις συνομοσιωλογικές τους απόψεις ειδικά τη στιγμή που τόσα άτομα διώκονται ποινικά , με κάποιους από αυτούς να μην έχουν προβεί σε παράνομη ενέργεια αλλά να έχουν πέσει θύμα της κατασταλτικής μανίας του κράτους απέναντι σε κοινωνικά κινήματα.
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nikolas17 » Thu Mar 11, 2010 10:52 pm

Aυτοί που συλλαμβάνονται για τις πράξεις που αναφέρεις παραπάνω, αφού περάσουν από ανακριτή-εισαγγελέα τους αποδίδονται κατηγορίες και κρίνεται αν θα είναι προφυλακιστέοι ή αν θα έχουν περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη τους.
Αλήθεια? Εγώ γιατί ακούω τότε, 10 αφέθηκαν ελεύθεροι και σε 1 θα αποδοθούν κατηγορίες πχ? :roll:
Image
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Thu Mar 11, 2010 11:01 pm

nikolas17 wrote:
Aυτοί που συλλαμβάνονται για τις πράξεις που αναφέρεις παραπάνω, αφού περάσουν από ανακριτή-εισαγγελέα τους αποδίδονται κατηγορίες και κρίνεται αν θα είναι προφυλακιστέοι ή αν θα έχουν περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη τους.
Αλήθεια? Εγώ γιατί ακούω τότε, 10 αφέθηκαν ελεύθεροι και σε 1 θα αποδοθούν κατηγορίες πχ? :roll:
στη συγκεκριμενη περιπτωση σημαινει οτι δεν αποδωθηκαν κατηγοριες στους 10.Αλλα γενικα, οταν τα καναλια λενε για καποιους που πηγαινουν δικαστηρια-ξαναλεω δικαστηρια οχι γαδα- οτι αφεθηκαν ελευθεροι κατα 99,99% σημαινει οτι απλα δεν προφυλακιστηκαν αλλα εκρεμει δικη.
Εδω δεν εχουν γινει ακομα οι δικες των συλληφθεντων των καλοκαιρινων φοιτητικων.Απο αναβολη σε αναβολη, και δωσε χρημα για παραβολα, δωσε περιορισμο στους διωκομενους για δουλειες κλπ
Οταν καποιος προσαγαγεται στη γαδα, εκει αποφασιζεται αν θα γινει η προσαγωγη συλληψη, δηλαδη αν βρεθει οτι εκανε κατι εκνομο, οποτε και παραπεμπεται σε εισαγγελεα. Προσαγωγη μπορει να γινει για οποιονδηποτε λογο, οπως και εξακριβωση στοιχειων
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri Mar 12, 2010 6:42 am

wolfen nic, απο που τα ξερεις τοσο καλα αυτα τα ποινικά;
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Mar 12, 2010 9:16 am

jimm wrote:wolfen nic, απο που τα ξερεις τοσο καλα αυτα τα ποινικά;
ειμαι εισαγγελεας
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri Mar 12, 2010 4:31 pm

WoLfeN Ilic wrote:
ειμαι εισαγγελεας
Α οκ, για μια στιγμη νομισα οτι ειχες ιδια πειρα ή φιλους με αντιστοιχη εμπειρία. (ή απλως διαβαζεις Indymedia ;) ).
:smt023
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Mar 12, 2010 7:58 pm

jimm wrote:
WoLfeN Ilic wrote:
ειμαι εισαγγελεας
Α οκ, για μια στιγμη νομισα οτι ειχες ιδια πειρα ή φιλους με αντιστοιχη εμπειρία. (ή απλως διαβαζεις Indymedia ;) ).
:smt023
οχι απλα ειμαι εισαγγελεας
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun May 30, 2010 1:04 pm

Ταινία ο φόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο Χόλιγουντ
Την ταινία σκηνοθετεί ο Δημήτρης Βόρρης
Το αίμα του 15χρονου Αλέξη συγκίνησε κινηματογραφική βιομηχανία. Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 στην Αθήνα και ο θάνατος του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα πυρά αστυνομικών είναι το θέμα μια νέας ταινίας με τίτλο «December riots» («Μαχητές του Δεκέμβρη») του σκηνοθέτη Δημήτρη Βόρρη που ζει και εργάζεται στο Λος Αντζελες. Tο κινηματογραφικό project είναι σχεδόν έτοιμο και πολλά από τα γυρίσματα θα γίνουν στα τέλη Ιουνίου στην Αθήνα, στον τόπο όπου έλαβε χώρα η δολοφονία του άτυχου νεαρού αλλά και οι διαδηλώσεις που επακολούθησαν, με τα οργισμένη πλήθη να σπάνε βιτρίνες στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η ταινία αναφέρεται μεν σε αληθινά γεγονότα, περιλαμβάνει όμως και πολλά στοιχεία μυθοπλασίας από το σκηνοθέτη που έχει γράψει και το σενάριο μαζί με τον Μιχάλη Κοκκινάρη.
«Ο Δημήτρης Βόρρης έζησε από πρώτο χέρι όλα τα συμβάντα, αφού στις 8 Δεκεμβρίου του 2008 βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα... εγκλωβίστηκε σε έναν κεντρικό κινηματογράφο, όπου είχε πάει με την παρέα του. Το σκηνικό με τα καπνογόνα και τους μαινόμενους διαδηλωτές ανάγκασε όλους του θεατές του σινεμά - ανάμεσά τους και κάποιοι ξένοι που βρίσκονταν στη χώρα μας- να παραμείνουν για πολλή ώρα στο εσωτερικό του, με τον φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους... Κάπως έτσι θα ξεκινάει και η ιστορία της ταινίας, αποτυπώνοντας δραματικές εικόνες ανθρώπων με κλειστοφοβία. Ενα έντονο και... σκοτεινό ύφος θα κυριαρχεί σε όλη την ταινία, αφού εντάσσεται στην κατηγορία του θρίλερ» αποκάλυψε στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη.
Την παραγωγή του «December riots» έχει αναλάβει η εταιρεία Metaphor Entertainment, με παραγωγό τον ίδιο τον σκηνοθέτη και ελληνομερικανούς επιχειρηματίες που είναι σινεφίλ. Το μότο που θα χρησιμοποιηθεί στη διαφημιστική αφίσα του φιλμ είναι παρμένο από την αρχαία ελληνική ρήση που ανήκει στον στρατηγό Ιφικράτη: «Η ιστορία της γενιάς μου ξεκινάει με εμένα, η δική σου τελειώνει με εσένα» («The story of my generation begins with me. Yours ends with you»).
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/17790
:smt090
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun May 30, 2010 1:07 pm

sandra wrote: «Ο Δημήτρης Βόρρης έζησε από πρώτο χέρι όλα τα συμβάντα, αφού στις 8 Δεκεμβρίου του 2008 βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα... εγκλωβίστηκε σε έναν κεντρικό κινηματογράφο, όπου είχε πάει με την παρέα του. Το σκηνικό με τα καπνογόνα και τους μαινόμενους διαδηλωτές ανάγκασε όλους του θεατές του σινεμά - ανάμεσά τους και κάποιοι ξένοι που βρίσκονταν στη χώρα μας- να παραμείνουν για πολλή ώρα στο εσωτερικό του, με τον φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους.
Kαταλαβαίνεις το πνεύμα που θα έχει η ταινία. Παρεμπιπτόντως, η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω είναι ήδη αποτυπωμένη ως εξής: Bad Riots - Good Police Guys. Η ελάχιστη δοκιμή που μπορείτε να κάνετε είναι να μιλήσετε σε κανένα chat room με άτομα ηλικίας >17

Δεν πρέπει να'χει την έγκριση των γονιών του Γρηγορόπουλου αυτή η ταινία?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun May 30, 2010 1:12 pm

Δε νομίζω, είναι ιστορικό, υπαρκτό πρόσωπο ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, δεν έχει copyright η ιστορία του.
Απλά μου τη δίνει γιατί θα εκμεταλλευθεί εμπορικά μια τόσο φρέσκια ιστορία. Δε θέλω να είμαι προκατειλημμένη για το τι θα δείξουν, αλλά μου άφησε μια δυσαρέσκεια η είδηση.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sun May 30, 2010 1:31 pm

Εγώ νομίζω ότι θα φάνε πολύ ξύλο όταν θα έρθουν για τα γυρίσματα.
maria nefeli
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by maria nefeli » Sun May 30, 2010 1:52 pm

Καλησπέρα ,

διαβάζοντας την παραπάνω είδηση , θυμήθηκα και πάλι αυτό τον κλασικό στίχο του Νίκου Γκάτσου :
"Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ ,
καληνύχτα "

Για ακόμα μία φόρα όλο αυτό που αποκαλούμε "σύστημα" , "κινηματογραφική βιομηχανία" κτλ θα χρησιμοποιήσει κάτι που συνέβη και προκάλεσε /συζητήθηκε (δε θα επιχειρήσω να πω τί ακριβώς συνέβη τον Δεκέμβρη του 2008 στην Ελλάδα , διότι γνωρίζω καλά πως ούτε αρμόδια είμαι ούτε μπορώ να έχω γενική εικόνα του τί στα αλήθεια διαδραματιζόταν στο κάθε Α.Τ. και στο κάθε δρόμο) για να βγάλει παχυλότατα κέρδη και να χειραγωγήσει μέρος της κοινής γνώμης .

Ίσως και να έχει καταντήσει λίγο γραφικό όλο αυτό το σκηνικό: όπως , για παράδειγμα , έχουμε δει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν να γίνονται χολυγουντιανές παραγωγές για να "αποδώσουν" τη ζωή του Che Guevara (που - σύμφωνα με τη δική μου λογική , τουλάχιστον - Hollywood και Che Guevara δε συνάδουν) ...

Από την άλλη , βέβαια , πως προεξοφλούμε κάτι που δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα ;

Δεν ξέρω...
Ωφελείν ή μη βλάπτειν (Ιπποκράτης)
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sun May 30, 2010 2:04 pm

PASCAL wrote:Εγώ νομίζω ότι θα φάνε πολύ ξύλο όταν θα έρθουν για τα γυρίσματα.
δεν αναφέρει πουθενά ότι θα γυριστούν εδώ..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
και σιγά μην κατασκηνώσει συνεργείο στα εξάρχεια για τόσα γυρίσματα.. :smt018 προσβολή.. :smt013
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sun May 30, 2010 2:14 pm

dexter wrote:
PASCAL wrote:Εγώ νομίζω ότι θα φάνε πολύ ξύλο όταν θα έρθουν για τα γυρίσματα.
δεν αναφέρει πουθενά ότι θα γυριστούν εδώ..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
και σιγά μην κατασκηνώσει συνεργείο στα εξάρχεια για τόσα γυρίσματα.. :smt018 προσβολή.. :smt013
Tο κινηματογραφικό project είναι σχεδόν έτοιμο και πολλά από τα γυρίσματα θα γίνουν στα τέλη Ιουνίου στην Αθήνα, στον τόπο όπου έλαβε χώρα η δολοφονία του άτυχου νεαρού αλλά και οι διαδηλώσεις που επακολούθησαν, με τα οργισμένη πλήθη να σπάνε βιτρίνες στο κέντρο της πρωτεύουσας.
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sun May 30, 2010 2:15 pm

Fail!!! δεν το πρόσεξα.. :roll:

καλά με συνοδεία διμοιριών και αν θα γίνουν τα γυρίσματα..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun May 30, 2010 2:20 pm

Τοτε ειναι που θα πεσει ξυλο.Ισα που θα εχουμε προλαβει να τελειωσουμε. :smt021
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Sun May 30, 2010 2:25 pm

Ωραιο θεμα με ιστορική αξια.
που θα πάει θα το δουμε...
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sun May 30, 2010 5:28 pm

Όσο βλέπεις αξιες να χάνονται τόσο λιγότερο έχεις όρεξη να συζητήσεις κάποια πράγματα...
Image
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”