Στον ουρανό αυτές τις μέρες...

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Wed Jul 11, 2007 2:58 pm

έρχονται οι Περσίδες
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Jul 11, 2007 3:00 pm

WOWWWWWWWW!!! Θα είμαι και Κρήτη με καθαρό ουρανό! Θα χορτάσουμε να κάνουμε ευχές :-D
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Jul 12, 2007 10:20 am

Λονδίνο

Αστρονόμοι εντόπισαν τις πλέον σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη νερού έξω από το Ηλιακό Σύστημα, στην ατμόσφαιρα ενός γιγάντιου πλανήτη, 60 έτη φωτός από τη Γη. Ο πλανήτης HD 189733b δεν φαίνεται πάντως να φιλοξενεί ζωή και έχει ένα μάλλον εχθρικό περιβάλλον.

Η ανακάλυψη έγινε με το ισχυρό διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer της NASA και έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τις σελίδες της επιστημονικής επιθεώρησης Nature. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που εντοπίζεται νερό σε πλανήτη εκτός του Ηλιακού Συστήματος, τονίζει το BBC.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο ίδιος ο πλανήτης HD 189733b δεν φαίνεται να φιλοξενεί κάποιο είδος ζωής, αλλά οι ενδείξεις που έχουν για την ύπαρξη νερού ενισχύουν την έρευνα για την αναζήτηση ζωής σε άλλα ηλιακά συστήματα.

«Έχουμε ενθουσιαστεί από το ότι εντοπίσαμε σαφείς ενδείξεις νερού σε ένα πλανήτη που βρίσκεται τρισεκατομμύρια μίλια μακρυά» δήλωσε η Τζιοβάνα Τινέτι, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του Παρισιού, που ήταν επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας.

«Παρόλο που ο πλανήτης HD 189733b απέχει από το να θεωρηθεί κατοικήσιμος, και στην πραγματικότητα έχει ένα μάλλον εχθρικό περιβάλλον, η ανακάλυψή μας δείχνει ότι το νερό ίσως να είναι πιο κοινό απ΄ό,τι νομίζαμε έως τώρα και η μέθοδός μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να μελετηθούν περιβάλλοντα που θεωρούνται πιο φιλικά για ζωή» δήλωσε η Τινέτι.

Ο πλανήτης HD 189733 b είναι γνωστός ως ο «καυτός Δίας», καθώς μοιάζει με τον πλανήτη Δία που υπάρχει στο δικό μας Ηλιακό Σύστημα, αλλά είναι πολύ πιο ζεστός.

Με τη μέθοδο που ακολούθησαν οι ερευνητές για να εντοπίσουν ενδείξεις για την ύπαρξη νερού «μακροπρόθεσμα μπορούμε να εκτιμήσουμε άλλους πλανήτες, που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή και να έχουν νερό στην ατμόσφαιρά τους» δήλωσε η Χίδερ Κνούτσον, αστρονόμος στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Πηγή
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jul 24, 2007 11:43 pm

Μάθετε να "κινείστε" στον νυκτερινό ουρανό ... ένα απλό how-to για Orion, μεγάλη άρκτο, κασσιόπη, betelguese, polaris και Δία
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Aug 09, 2007 7:01 pm

Πλησιάζουν οι Περσίδες! Αστεράκια θα πέφτουν βροχή :-) Άντε άντε αράξτε σε καμιά παραλία και αρχίστε τις ευχές :-D
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Aug 10, 2007 1:03 pm

Ορίστε και οδηγίες παρατήρησης, αλλά και επιπλέον πληροφορίες για τις Περσίδες ...
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Tue Aug 14, 2007 2:23 am

Θυμάμαι πριν 4(ή μήπως 6?) χρόνια που ήμουν σε ένα χωριό λίγο έξω απ την Πάτρα. Είχαμε βγάλει όλα τα ξαδέρφια καρέκλες στο δρόμο και καθόμασταν και κοιτούσαμε ψηλά. Ευτυχώς ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος κ βλέπαμε κάθε δυο λεπτά και μία πτώση! Ήταν πολύ ωραία..
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Sat Nov 03, 2007 11:07 am

Image
This is worth waking up for...
On Monday morning, Nov. 5th, space shuttle Discovery is scheduled to undock from the ISS while the pair are gliding over many US towns and cities. The two spaceships will cut across a glittering expanse of morning stars dotted by bright planets and a Venus-Moon conjunction. And don't forget the exploding comet! It all adds up to "A Fantastic Monday Morning Sky Show."
more...
spiretos
Kilobyte level
Kilobyte level
Re: Στον ουρανό αυτές τις μέρες...

Post by spiretos » Fri Mar 14, 2008 1:57 am

Meteor Videotaped Plunging to Earth
και το βιντεάκι.

πηγή: space.com

Υ.Γ.: είπα να μην ανοίξω νέο thread...
debbie