Ταμιευτήριο ευχών!!!
Ταμιευτήριο ευχών!!!
http://www.ttbank.gr/banner.asp
Ο παίκτης έχει ένα κουμπαρά και μαζεύει τα αστέρια που πέφτουν!Πρέπει να μαζέψετε 10 αστέρια σε 20' κάτι που είναι πανεύκολο και βαρετό αν ήταν ένα απλό παιχνίδι.
Αυτό που κάνει το παιχνίδι να διαφέρει είναι ότι για κάθε παίκτη το ΤΤ θα δωρίσει 0,30Ε στους παρακάτω οργανισμούς:
ΕΛ.Ε.Π.Α.Π
Ε.Ψ.Υ.Π.Ε
Θεοτόκος
Make- Α –Wish (Κάνε- μία- Ευχή Ελλάδος)
Παιδικά Χωριά S.O.S.
Πίστη
UNICEF
Χαμόγελο του Παιδιού
Φλόγα
Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα
Κιβωτός
Αγκαλιά
Ορίζοντας
Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας
Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ
Αφιερώστε 1' για να παίξετε το παιχνίδι ή να το γράψετε σε κάποιο άλλο forum, αξίζει.Κάθε άτομο έχει μόνο ένα δικαίωμα συμμετοχής.
Ο παίκτης έχει ένα κουμπαρά και μαζεύει τα αστέρια που πέφτουν!Πρέπει να μαζέψετε 10 αστέρια σε 20' κάτι που είναι πανεύκολο και βαρετό αν ήταν ένα απλό παιχνίδι.
Αυτό που κάνει το παιχνίδι να διαφέρει είναι ότι για κάθε παίκτη το ΤΤ θα δωρίσει 0,30Ε στους παρακάτω οργανισμούς:
ΕΛ.Ε.Π.Α.Π
Ε.Ψ.Υ.Π.Ε
Θεοτόκος
Make- Α –Wish (Κάνε- μία- Ευχή Ελλάδος)
Παιδικά Χωριά S.O.S.
Πίστη
UNICEF
Χαμόγελο του Παιδιού
Φλόγα
Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα
Κιβωτός
Αγκαλιά
Ορίζοντας
Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας
Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ
Αφιερώστε 1' για να παίξετε το παιχνίδι ή να το γράψετε σε κάποιο άλλο forum, αξίζει.Κάθε άτομο έχει μόνο ένα δικαίωμα συμμετοχής.
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Re: Ταμιευτήριο ευχών!!!
Δηλαδη μονα τους τα ιδρυματα αυτα δεν μπορουν να δωσουν τα λεφτα?Το ποσα λεφτα θα δωσουν γιατι εξαρταται απο το ποσοι θα παιξουν ενα παιχνιδι? Για να νιωσουμε και εμεις οτι δωσαμε λεφτα και καναμε μια καλη πραξη?
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Ναι.WoLfeN Ilic wrote:Δηλαδη μονα τους τα ιδρυματα αυτα δεν μπορουν να δωσουν τα λεφτα?Το ποσα λεφτα θα δωσουν γιατι εξαρταται απο το ποσοι θα παιξουν ενα παιχνιδι? Για να νιωσουμε και εμεις οτι δωσαμε λεφτα και καναμε μια καλη πραξη?
Και επίσης, αν έδινε 50.000 * 0.3 = 15.000€ το ΤΤ από μόνο του, θα έτρωγε κράξιμο γιατί μιλάμε για εξεφτελιστικά μικρό ποσό.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Αϊ σιχτίρ με τις μ***ες σας φιλάνθρωποι Πολεμάτε τον καρκίνο με ασπιρίνες. Ανώδυνα και εύκολα από την οθόνη του υπολιστή ξεπλύνεται και φέτος τις ενοχές σας. Παίξτε κι εσείς στο παιχνίδι της διαφήμισης του ΤΤ. Μη φωνάξετε για κανένα πολιτικό, μη βγείτε στο δρόμο, μη σπάσετε καμιά τράπεζα. Κατανάλωση και μετά φιλανθρωπία. Δεν υποφέρεστε...
- enum21
- Venus Former Team Member
Pascal συγχίστηκες και έχασες και τα λόγια σου. Ήρεμα. Αν δεν θες δεν παίρνεις μέρος και πράττεις όπως νομίζεις, αλλά όχι τέτοιες επιθέσεις. Πιο ήρεμα. Χριστούγεννα έρχονται..PASCAL wrote:Αϊ σιχτίρ με τις μ***ες σας φιλάνθρωποι Πολεμάτε τον καρκίνο με ασπιρίνες. Ανώδυνα και εύκολα από την οθόνη του υπολιστή ξεπλύνεται και φέτος τις ενοχές σας. Παίξτε κι εσείς στο παιχνίδι της διαφήμισης του ΤΤ. Μη φωνάξετε για κανένα πολιτικό, μη βγείτε στο δρόμο, μη σπάσετε καμιά τράπεζα. Κατανάλωση και μετά φιλανθρωπία. Δεν υποφέρεστε...

- nachos
- Gbyte level
Αναμενόμενο
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
ναι ρε παιδια χαλαρωστε.
Εαν θελετε,βοηθηστε.Και δεν ειναι μονο αυτος ο τροπος..Μπορεις να πας μονος σου να δωσεις λεφτα, ή να δωσεις αιμα..
απο το τιποτα,κατι ειναι κ αυτο.
Εαν θελετε,βοηθηστε.Και δεν ειναι μονο αυτος ο τροπος..Μπορεις να πας μονος σου να δωσεις λεφτα, ή να δωσεις αιμα..
απο το τιποτα,κατι ειναι κ αυτο.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Έχει σημασία ο σκοπός της ΤΤ? Για την ΤΤ θα έπαιζες αν έπαιζες? Σημασία έχει να μαζευτεί έστω και ένα ευρώ...
Δεν εχουν σχέση οι προθέσεις με το αποτέλεσμα...
Δεν εχουν σχέση οι προθέσεις με το αποτέλεσμα...
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
Εγώ πιστεύω ότι ο Pascal έχει δίκιο.Ας σπάσουμε καμιά τράπεζα και με αυτό τον τρόπο έχουμε με 1 σμπάρο 2 τρυγόνια :
1) Οι υπάλληλοι της τράπεζας παίρνουν παραπάνω άδεια.
2)Ενισχύουμε τον οικογενειάρχη τζαμά που έχει υποχρεώσεις δίνοντας πνοή στην αγορά εργασίας.

1) Οι υπάλληλοι της τράπεζας παίρνουν παραπάνω άδεια.
2)Ενισχύουμε τον οικογενειάρχη τζαμά που έχει υποχρεώσεις δίνοντας πνοή στην αγορά εργασίας.

f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Δεν νομιζω οτι εχει περισσοτεραstoupeace wrote:Ναι.WoLfeN Ilic wrote:Δηλαδη μονα τους τα ιδρυματα αυτα δεν μπορουν να δωσουν τα λεφτα?Το ποσα λεφτα θα δωσουν γιατι εξαρταται απο το ποσοι θα παιξουν ενα παιχνιδι? Για να νιωσουμε και εμεις οτι δωσαμε λεφτα και καναμε μια καλη πραξη?
Και επίσης, αν έδινε 50.000 * 0.3 = 15.000€ το ΤΤ από μόνο του, θα έτρωγε κράξιμο γιατί μιλάμε για εξεφτελιστικά μικρό ποσό.
που θα πάει θα το δουμε...
Ότι και να λέμε πάντως αυτές οι ενέργειες είναι υποκρισία.
- nachos
- Gbyte level
Πολλές φορές η υποκρισία είναι προτιμότερη από τη στυγνή ειλικρίνεια.
"Κάθε άτομο έχει μόνο ένα δικαίωμα συμμετοχής."

- enum21
- Venus Former Team Member
Εδώ θα διαφωνήσω. Η υποκρισία οδηγεί στο δούλεμα, την κοροϊδία και άλλα συναφή μπάχαλα (βλ. Ελλάδα). Οπότε προτιμότερη η ειλικρίνεια.nachos wrote:Πολλές φορές η υποκρισία είναι προτιμότερη από τη στυγνή ειλικρίνεια.

- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Το πιο αστείο από όλα είναι ότι ενώ ζούμε σε ένα απόλυτα υποκριτικό κόσμο μας πειράζει η υποκρισία όταν καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη ή να δώσουμε 5 λεπτά από τον χρόνο μας ή μια μπουκάλα αίμα.Να φανταστώ ότι είστε και από τους τύπους που ζητάνε να ανοίξουν 100 Ιθάκες στην Αθήνα- με τα λεφτά του κράτους- αλλά όταν σας ζητάει ψιλά ένας χαρμάνης αλλάζετε δρόμο.Ρε ουστ
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Μέσα σε δυο κουβέντες η σάπια ηθική του Ελληναρά.nachos wrote:Πολλές φορές η υποκρισία είναι προτιμότερη από τη στυγνή ειλικρίνεια.
=================================
ja_the_invincible πρέπει να είσαι ή ανόητος ή πολύ κτήνος όταν δίνεις λεφτά σε τοξικομανή. Τον στέλνεις μια ώρα νωρίτερα στον πρεζέμπορο κι από κει μια ώρα νωρίτερα στον τάφο. Γίνεσαι ένας δολοφόνος. Και μάλιστα συνειδητά. Είμαι σίγουρος -επειδή μερικούς τους έχω ακούσει να το λένε και φωναχτά- ότι πολλοί μέσα τους λένε "άντε να πάει να πάρει τη δόση του, να ψοφήσει, να καθαρίσει η κοινωνία". Προφανώς το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν λύνεται με ΟΑΚΑΝΑδες και Ιθάκες. Πιάνεις πρώτα τον πρεζέμπορο υπουργό-αξιωματικό-αστυνομικό και μετά τον "έμπορο ναρκωτικών" και τα βαποράκια του. Και προφανώς δεν βάζεις φυλακή εξαρτημένους ανθρώπους. Ούτε τους κάνεις "φιλανθρωπίες".
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Αγορίνα μου επειδή είσαι μπουλούκος από τους λίγους και προφανώς ούτε έχεις δει σκηνικά ούτε ξέρεις πράγματα μάθε το εξής :Όταν δίνεις ψιλά στο πρεζάκι δεν το στέλνεις στον θάνατο γιατί 99/100 είναι με το ένα πόδι στον τάφο , το βοηθάς απλά να μην πονάει για λίγες ώρες.Εϊναι θέμα φιλανθρωπιάς που εσύ και οποιοσδήποτε άλλος που δεν έχει ζήσει λίγο δρόμο στην ζωούλα του δεν αντιλαμβάνεται και καλά θα κάνει να σωπαίνει όταν η κουβέντα πιάνει τέτοια ζητήματα.PASCAL wrote: ja_the_invincible πρέπει να είσαι ή ανόητος ή πολύ κτήνος όταν δίνεις λεφτά σε τοξικομανή. Τον στέλνεις μια ώρα νωρίτερα στον πρεζέμπορο κι από κει μια ώρα νωρίτερα στον τάφο. Γίνεσαι ένας δολοφόνος. Και μάλιστα συνειδητά. Είμαι σίγουρος -επειδή μερικούς τους έχω ακούσει να το λένε και φωναχτά- ότι πολλοί μέσα τους λένε "άντε να πάει να πάρει τη δόση του, να ψοφήσει, να καθαρίσει η κοινωνία". Προφανώς το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν λύνεται με ΟΑΚΑΝΑδες και Ιθάκες. Πιάνεις πρώτα τον πρεζέμπορο υπουργό-αξιωματικό-αστυνομικό και μετά τον "έμπορο ναρκωτικών" και τα βαποράκια του. Και προφανώς δεν βάζεις φυλακή εξαρτημένους ανθρώπους. Ούτε τους κάνεις "φιλανθρωπίες".
PASCAL wrote:ja_the_invincible πρέπει να είσαι ή ανόητος ή πολύ κτήνος όταν δίνεις λεφτά σε τοξικομανή. Τον στέλνεις μια ώρα νωρίτερα στον πρεζέμπορο κι από κει μια ώρα νωρίτερα στον τάφο. Γίνεσαι ένας δολοφόνος. Και μάλιστα συνειδητά. Είμαι σίγουρος -επειδή μερικούς τους έχω ακούσει να το λένε και φωναχτά- ότι πολλοί μέσα τους λένε "άντε να πάει να πάρει τη δόση του, να ψοφήσει, να καθαρίσει η κοινωνία". Προφανώς το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν λύνεται με ΟΑΚΑΝΑδες και Ιθάκες. Πιάνεις πρώτα τον πρεζέμπορο υπουργό-αξιωματικό-αστυνομικό και μετά τον "έμπορο ναρκωτικών" και τα βαποράκια του. Και προφανώς δεν βάζεις φυλακή εξαρτημένους ανθρώπους. Ούτε τους κάνεις "φιλανθρωπίες".
μεχρι να τον πιασεις τι κανεις;
αφηνεις το ναρκομανη σε μια γωνια να ποναει/πειναει μεχρι να πεθανει; η περιμενεις μεχρι οταν δεν θα αντεχει αλλο και θα αρχισει να κλεβει;
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Άσε το υφάκι ανωτερότητας όμως.ja_the_invincible wrote:Το πιο αστείο από όλα είναι ότι ενώ ζούμε σε ένα απόλυτα υποκριτικό κόσμο μας πειράζει η υποκρισία όταν καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη ή να δώσουμε 5 λεπτά από τον χρόνο μας ή μια μπουκάλα αίμα.Να φανταστώ ότι είστε και από τους τύπους που ζητάνε να ανοίξουν 100 Ιθάκες στην Αθήνα- με τα λεφτά του κράτους- αλλά όταν σας ζητάει ψιλά ένας χαρμάνης αλλάζετε δρόμο.Ρε ουστ
Με πειράζει το κάθε τι υποκριτικό στον κόσμο άρα με πειράζει και όταν ο τραπεζίτης το παίζει φιλάνθρωπος. Τόσο απλά.
Θεωρώ ότι χρειάζεται να αναφέρω και ένα δυο πραγματάκια ακόμα για το θέμα. Καταρχάς είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη η οποία θα έπρεπε να προσφέρεται για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο θεωρείται "δαπάνη" από τις κυβερνήσεις, προσφέρεται έπειτα από αμοιβή και είναι διαθέσιμη σε ένα μόνο υποσύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ υπάρχει η τεχνολογία και η δυνατότητα να προσφερθεί σε όλους. Η έλλειψη αυτή προσπαθεί να καλυφθεί μέσω φιλανθρωπίας μερικών ατόμων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο αλλά φυσικά αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή στο παγκόσμιο σύστημα υγείας ποτέ δεν θα δούμε ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
Επιπλέον αρκετά συχνά επιχειρήσεις και κερδοσκοπικοί οργανισμοί οι οποίοι συμβάλουν με τις πράξεις τους στην επιδείνωση του προβλήματος που περιέγραψα παραπάνω σχετικά με την έλλειψη ιατρικής μέριμνας στον κόσμο προβαίνουν σε κινήσεις εντυπωσιασμού "βοηθώντας" με μικροποσά οργανισμούς όπως η UNICEF και το χαμόγελο του παιδιού.
Ε ναι αυτό μου τη δίνει!
Μου τη δίνει να προσφέρει ο Μαρινάκης με τα 200 τάνκερ 10 χιλιάδες στη unicef.
Μου τη δινει να διοργανώνει η Βαρδινογιάννη τηλεμαραθώνιους και να έχει τη φήμη της φιλανθρώπου τη στιγμή που το σόι της απομυζεί όλη την Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια.
Μου τη δίνει να υπάρχει "κοινωνικό προφίλ" στις επιχειρήσεις οι οποίες ενίοτε εκμεταλεύονται διαφημιστικά την έννοια της φιλανθρωπίας.
Αυτά όλα είναι άσχετα με το αν θα δώσω λεφτά στον τοξικομανή που θα μου ζητήσει στο δρόμο ή το πόσο συχνά θα κάνω δωρεά αίματος.
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Δεν ξέρω που μένεις εσύ, πάντως 7 χρόνια που μένω στο κέντρο της Αθήνας έχω δει πάρα πολλά. Δεν ξέρω εσύ πως τα πέρναγες 1/1/2011 4 τα χαράματα πάντως εμένα με ξύπνησαν ουρλιαχτά βιασμού και μετά οι σειρήνες περιπολικών. Α και πριν δυο βδομάδες μου έφτιαξε τη μέρα ένας ναρκωμανής που έβγαλε μια σάπια σύριγγα από τα σκουπίδια και την κάρφωσε στο χέρι του για όση πρέζα είχε απομείνει. Πραγματικά δεν νοιώθω την ανάγκη να σου εξηγήσω από το venus αυτά που έχω δει, έχω κάνει και έχω φιλοσοφήσει.ja_the_invincible wrote:Αγορίνα μου επειδή είσαι μπουλούκος από τους λίγους και προφανώς ούτε έχεις δει σκηνικά ούτε ξέρεις πράγματα μάθε το εξής :Όταν δίνεις ψιλά στο πρεζάκι δεν το στέλνεις στον θάνατο γιατί 99/100 είναι με το ένα πόδι στον τάφο , το βοηθάς απλά να μην πονάει για λίγες ώρες.Εϊναι θέμα φιλανθρωπιάς που εσύ και οποιοσδήποτε άλλος που δεν έχει ζήσει λίγο δρόμο στην ζωούλα του δεν αντιλαμβάνεται και καλά θα κάνει να σωπαίνει όταν η κουβέντα πιάνει τέτοια ζητήματα.PASCAL wrote: ja_the_invincible πρέπει να είσαι ή ανόητος ή πολύ κτήνος όταν δίνεις λεφτά σε τοξικομανή. Τον στέλνεις μια ώρα νωρίτερα στον πρεζέμπορο κι από κει μια ώρα νωρίτερα στον τάφο. Γίνεσαι ένας δολοφόνος. Και μάλιστα συνειδητά. Είμαι σίγουρος -επειδή μερικούς τους έχω ακούσει να το λένε και φωναχτά- ότι πολλοί μέσα τους λένε "άντε να πάει να πάρει τη δόση του, να ψοφήσει, να καθαρίσει η κοινωνία". Προφανώς το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν λύνεται με ΟΑΚΑΝΑδες και Ιθάκες. Πιάνεις πρώτα τον πρεζέμπορο υπουργό-αξιωματικό-αστυνομικό και μετά τον "έμπορο ναρκωτικών" και τα βαποράκια του. Και προφανώς δεν βάζεις φυλακή εξαρτημένους ανθρώπους. Ούτε τους κάνεις "φιλανθρωπίες".
Όχι. Άμα θες να τον βοήθησεις βόηθα τον κάθε μέρα. Ανέλαβε έναν άνθρωπο και φρόντισέ τον. Το να δίνεις από δω κι από κει ψίχουλα σε ανθρώπους που δεν θα ξαναδείς και να βολεύεις έτσι τη συνείδηση σου είναι ΚΑΙ αναποτελεσματικό ΚΑΙ υποκρισία. Δίνεις μια ατομική λύση σε ένα συλλογικό κοινωνικό πρόβλημα. Δηλαδή δεν δίνεις λύση. Άμα θες λύση πάλεψε για την ανατροπή αυτού του κ**συστήματος που παράγει ναρκομανεις και φτώχεια. Για να ικανοποιηθούν ΟΛΟΙ όχι ο ΕΝΑΣ.chriskin wrote: μεχρι να τον πιασεις τι κανεις;
αφηνεις το ναρκομανη σε μια γωνια να ποναει/πειναει μεχρι να πεθανει; η περιμενεις μεχρι οταν δεν θα αντεχει αλλο και θα αρχισει να κλεβει;
Γι' αυτό υπάρχουν οι συλλογικές κουζίνες και τα σισίτια.Άσε που δεν ζητανε λεφτα μονο πρεζακια
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Last edited by PASCAL on Fri Dec 23, 2011 2:12 am, edited 1 time in total.
ja το να κάτσουμε "να τις μετρήσουμε", είναι απλά παιδιάστικο και δεν έχει νόημα. Επί του θέματος μίλα. Δε μας νοιάζει αν έχεις δει και σκουπιδιάρη να ξερνάει φασολάδες live. Δεν έχεις τις ζωές των υπόλοιπων σε κασετίνα DVD για να συγκρίνεις.
Κι όταν ο άλλος σου μιλάει με επιχειρήματα, έλα και συζήτησε αν θες. Τα υπόλοιπα είναι "ποζεριές" ειδικά όταν γίνονται εντός του thread (και, έστω, όχι σε ΠΜ).
Στην προκειμένη ο PASCAL μιλάει με επιχειρήματα και προτάσεις και σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί του.
Όσο για το αν είναι υποκριτική μια τέτοια κίνηση, είναι κάπως. Είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα, αλλά συγκριτικά με ότι θα έπρεπε/μπορούσε να γίνει, είναι ψίχουλα.
Πέρα από το ότι τους αναξιοπαθούντες και τα καλά μας τα συναισθήματα τα θυμόμαστε μόνο κάθε χριστούγεννα και των Φώτων.
Αυτό. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, δισκογραφικές, πολυεθνικές == δις-τρις-τετρακις-εκατομμυριάκια.
Αλλά όχι. Ας ρίξουμε τις ευθύνες στον μέσο πολίτη για το παιδί που πεινάει, για τον ναρκομανή, για τις τριτοκοσμικές χώρες.
Εγώ φταίω που κατέβηκαν οι άποικοι πριν κάτι αιώνες και τα έκαναν όλα μπάχαλο στην Αφρική. Εγώ φταίω που ο Χρήστος, ο Κώστας, η Ιωάννα έπεσαν στα ναρκωτικά και έμπλεξαν. Εγώ φταίω που το οικονομικό σύστημα είναι στημένο.
Εντούτοις, προφανώς και έχεις ευθύνη αν διαιωνίζεις το πρόβλημα με τον τρόπο σου.
Κι όταν ο άλλος σου μιλάει με επιχειρήματα, έλα και συζήτησε αν θες. Τα υπόλοιπα είναι "ποζεριές" ειδικά όταν γίνονται εντός του thread (και, έστω, όχι σε ΠΜ).
Στην προκειμένη ο PASCAL μιλάει με επιχειρήματα και προτάσεις και σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί του.
Όσο για το αν είναι υποκριτική μια τέτοια κίνηση, είναι κάπως. Είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα, αλλά συγκριτικά με ότι θα έπρεπε/μπορούσε να γίνει, είναι ψίχουλα.
Πέρα από το ότι τους αναξιοπαθούντες και τα καλά μας τα συναισθήματα τα θυμόμαστε μόνο κάθε χριστούγεννα και των Φώτων.
++++barbarosa wrote: Ε ναι αυτό μου τη δίνει!
Μου τη δίνει να προσφέρει ο Μαρινάκης με τα 200 τάνκερ 10 χιλιάδες στη unicef.
Μου τη δινει να διοργανώνει η Βαρδινογιάννη τηλεμαραθώνιους και να έχει τη φήμη της φιλανθρώπου τη στιγμή που το σόι της απομυζεί όλη την Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια.
Μου τη δίνει να υπάρχει "κοινωνικό προφίλ" στις επιχειρήσεις οι οποίες ενίοτε εκμεταλεύονται διαφημιστικά την έννοια της φιλανθρωπίας.
Αυτά όλα είναι άσχετα με το αν θα δώσω λεφτά στον τοξικομανή που θα μου ζητήσει στο δρόμο ή το πόσο συχνά θα κάνω δωρεά αίματος.
Αυτό. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, δισκογραφικές, πολυεθνικές == δις-τρις-τετρακις-εκατομμυριάκια.
Αλλά όχι. Ας ρίξουμε τις ευθύνες στον μέσο πολίτη για το παιδί που πεινάει, για τον ναρκομανή, για τις τριτοκοσμικές χώρες.
Εγώ φταίω που κατέβηκαν οι άποικοι πριν κάτι αιώνες και τα έκαναν όλα μπάχαλο στην Αφρική. Εγώ φταίω που ο Χρήστος, ο Κώστας, η Ιωάννα έπεσαν στα ναρκωτικά και έμπλεξαν. Εγώ φταίω που το οικονομικό σύστημα είναι στημένο.
Εντούτοις, προφανώς και έχεις ευθύνη αν διαιωνίζεις το πρόβλημα με τον τρόπο σου.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- nachos
- Gbyte level
Υποκριτική είναι πρώτη απ' ολές η πεποίθηση του προλεταριάτου πως μόνο χοντροί πλούσιοι σα το Μαρινάκη και τον Βαρδινογιάννη χρωστάνε να δώσουν στους ευπαθείς και εξαθλιωμένους αυτού του κόσμου. Είμαι σίγουρος πως όλοι οι "ευαισθητοποιημένοι" περί υποκρισίας συνάδελφοι, θα ήταν πέρα για πέρα διαθέσιμοι να μειωθεί το βιοτικό τους επίπεδο στο μισό, αν αυτό εξασφάλιζε πως το άλλο μισό θα το λάμβαναν άνθρωποι που σήμερα δε διαθέτουν ΤΙΠΟΤΑ. Είμαι σίγουρος επίσης πως όσοι άνθρωποι βρίσκονται στη θέση του να μη γνωρίζουν αν θα επιβιώσουν την επόμενη μέρα, ταυτίζονται ιδεολογικά μαζί σας, φτύνουν στα μούτρα τους υποκριτές ευεργέτες τους, και βουτάνε ματσούκι και βενζίνη για να κάψουν καμιά τράπεζα και να αλλάξουν τον κόσμο (γεια σου ρε pascal Μagaiver
)
Θα συμφωνίσω λοιπόν απόλυτα με τον Ja στο εξής:

Θα συμφωνίσω λοιπόν απόλυτα με τον Ja στο εξής:
ja_the_invincible wrote:Το πιο αστείο από όλα είναι ότι ενώ ζούμε σε ένα απόλυτα υποκριτικό κόσμο μας πειράζει η υποκρισία όταν καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη ή να δώσουμε 5 λεπτά από τον χρόνο μας ή μια μπουκάλα αίμα.Να φανταστώ ότι είστε και από τους τύπους που ζητάνε να ανοίξουν 100 Ιθάκες στην Αθήνα- με τα λεφτά του κράτους
Δεν είναι θέμα ευθύνης, αλλά "υποκρισίας" την οποία εξάρουμε σε αυτό το thread. Είναι τραγική ειρωνία, όταν οποιοσδήποτε που λαμβάνει στο πιάτο του σε αφθονία τα "πολιτιστικά αγαθά" της δυτικής κοινωνίας που παράγονται στις πλάτες του τρίτου κόσμου εδώ και αιώνες, να κατηγορεί τη φιλανθρωπία για υποκρισία. Γίνεται αυτόματα βασιλικότερος του βασιλέως. Και σε τελική ανάλυση, ο "φιλάνθρωπος" θα δώσει καταληκτικά ένα πιάτο φαί στον πεινασμένο. Ο κατακρίνων της υποκρισίας τι του προσφέρει; Καυστική κριτική και υψηλή διαλεκτική;MpoMp wrote:Αλλά όχι. Ας ρίξουμε τις ευθύνες στον μέσο πολίτη για το παιδί που πεινάει, για τον ναρκομανή, για τις τριτοκοσμικές χώρες.