Μαθήματα κυνηγιού κεφαλών από ελεγκτές του ΟΑΣΑ…

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school
Μαθήματα κυνηγιού κεφαλών από ελεγκτές του ΟΑΣΑ…

Post by stoupeace » Tue Sep 11, 2012 8:15 pm

[...]Μπαίνω λοιπόν στο 813 για να φτάσω Κεραμεικό. Κρατήστε το νούμερο. Είναι το λεωφορείο που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με τα δυτικά προάστια. Μέσα αρχικά ήμουν εγώ και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν άλλα 4-5 άτομα. Κάποιοι μετανάστες,και μια ηλικιωμένη κυρία. Κάπου στην Ομόνοια λίγο πριν τον Κεραμεικό μπαίνουν δύο άντρες για να κάνουν έλεγχο εισιτηρίων. Ο ένας μεσήλικας,και ο άλλος νέος. Βία 35 ετών…αφού λοιπόν έλεγξαν τους υπόλοιπους επιβάτες, κάποια στιγμή ήρθε και η σειρά μου… «Δεν έχω εισιτήριο,ούτε ταυτότητα» τους λέω. Μου απάντησαν ότι θα πρέπει να πληρώσω το ποσό επιτόπου. «Ούτε αυτό γίνεται»,τους απάντησα…

Τότε μου απάντησαν με ύφος 1000 μπάτσων των αμερικανικών SWAT, ότι θα πρέπει να με πάνε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα,γιατί αυτό λέει ο νόμος. Στη δική μου απάντηση ότι κι εγώ γνωρίζω πολύ καλά το νόμο, και ξέρω ότι δεν έχουν δικαίωμα να με πάνε πουθενά, αν δεν συναινέσω, και ούτε έχουν δικαίωμα να με κρατάνε μέσα στο λεωφορείο, θεώρησαν σωστό να με στριμώξουν στο διάδρομο του λεωφορείου, και να φωνάζουν στον οδηγό να μην ανοίξει τις πόρτες.

Υποχώρησαν λίγο μετά τη δήλωσή μου ότι θα τους μηνύσω για σεξουαλική παρενόχληση, επειδή η αλήθεια είναι ότι με είχαν πλησιάσει αρκετά και οι δύο…δεν έχεις εισιτήριο,δεν έχεις και αξιοπρέπεια…
[...]

Ο οδηγός ασάλευτος.. «’Ό,τι πει ο έλεγχος…» Μα κύριε οδηγέ,στις μεγάλες περσινές απεργίες το σωματείο μου,και το δικό σου στεκόντουσαν δίπλα δίπλα όλο δύναμη και περηφάνια στο Σύνταγμα,και φωνάζαμε τα ίδια συνθήματα…
http://pitsirikos.net/2012/09/%CE%BC%CE ... %BA%CF%84/
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Μαθήματα κυνηγιού κεφαλών από ελεγκτές του ΟΑΣΑ…

Post by nachos » Tue Sep 11, 2012 9:02 pm

Άλλη μια συνιστώσα ένδειξη ότι ο μέσος λαθρεπιβάτης εξασκεί το "άθλημα" από άποψη. Πολλή "κουλτούρα"...
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Tue Sep 11, 2012 11:09 pm

Ναι, όσο έχεις 1.40€ στην τσέπη σου είσαι λαθρεπιβάτης από άποψη.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Wed Sep 12, 2012 9:53 am

Έλα που δεν είχε τώρα ο Συριζαίος 1.40.Άμα δεν έχεις , δεν βγαίνεις βόλτα.Από κει κρίνεται η όλη μούφα του περιεχομένου.Το να μην έχεις την δυνατότητα να πληρώνεις εισιτήριο το κατανοώ και προσωπικά επίσης θεωρώ πως τα μμμ έπρεπε να αποτελούν κοινωνική παροχή , ωστόσο εδώ μου φαίνεται ότι η ιδεολογία χρησιμοποιείται ως άλλοθι στην γυφτιά του καθενός.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Wed Sep 12, 2012 10:22 am

pitsirikos uber ales wrote:Πέρασα γρήγορα απέναντι και τους αποχαιρέτισα…the show was over…

Πήρα το πρώτο ταξί για να φτάσω στον προορισμό μου, από τον οποίο είχα απομακρυνθεί αρκετά, και ήταν και αρκετά σκοτεινάπροσπαθούσα να καταλάβω τι από όλα έχει αποκτηνώσει τόσο την κοινωνία, και τι φταίει για την σημερινή μας κατάντια….πάντα υπήρχαν καταδότες με κουκούλες σκεφτόμουν…
Με τη σημαία του ταρίφα πάνω από 1 euro και ελάχιστη χρέωση γύρω στα 2 euro, είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσουμε ότι ο "αγωνιστής" διέθετε το αντίτιμο για την αστική συγκοινωνία. Όταν όμως φοβάσαι τον πραγματικό κίνδυνο της σεξουαλικής παρενόχλησης, τα σκας κανονικά και με το νόμο για να μεταφερθείς με ασφάλεια, και στον ταρίφα δεν έχει λαλακίες του στυλ "δεν πληρώνω", γιατί εκεί ο τσεγκεβαρισμός έχει συνέπειες. Οπότε και η μαγκιά-κλ@νιά που επιδεικνύουμε στη δημόσια συγκοινωνία πάει περίπατο.
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Wed Sep 12, 2012 11:17 am

nachos wrote:Άλλη μια συνιστώσα ένδειξη ότι ο μέσος λαθρεπιβάτης εξασκεί το "άθλημα" από άποψη. Πολλή "κουλτούρα"...
Ναι γιατί η οικονομική του δυνατότητα είναι ίση με του μέσου ... :smt021
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Wed Sep 12, 2012 11:19 am

moody wrote:Ναι γιατί η οικονομική του δυνατότητα είναι ίση με του μέσου ... :smt021
Ναι
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Sep 12, 2012 12:02 pm

Κρίμα. Νόμιζα ότι ο pitsirikos δεν ήταν πόζερος με προβοκατορικές διαθέσεις. Τελικά η βιτρίνα του καλού κομμουνιστή δουλεύει μια χαρά. Γιατί όπως είπε ο ja "εδώ μου φαίνεται ότι η ιδεολογία χρησιμοποιείται ως άλλοθι στην γυφτιά του καθενός"...

nachos +++
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Wed Sep 12, 2012 12:43 pm

@stoupeace
Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ wrote: Σημειώνουμε ότι ομάδα εργαζομένων από τους μεταταγμένους είχε εκπαιδευτεί από την Ελληνική Αστυνομία για τη φύλαξη, σταθμών, συρμών, εγκαταστάσεων και την προστασία των επιβατών. Γι΄ αυτό ζητάμε την άμεση επαναφορά τους στους ΗΣΑΠ, όχι μόνο γιατί ήταν άδικη, απαράδεκτη και αδικαιολόγητη η μετάταξή τους αλλά γιατί οι ίδιες οι λειτουργικές ανάγκες της Εταιρίας και τα τεράστια κενά σε έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό το επιβάλουν.
url
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
nookie
Mbyte level
Mbyte level

Post by nookie » Wed Sep 12, 2012 1:05 pm

Η αξιοπρεπεια δεν κρινεται μονο απο την τσεπη..αλλα και απο τις πραξεις..
Αν εχεις τα λεφτα και ειναι λογικο να μπορεις να πληρωσεις (δεν μιλαμε να σου απαγορευσει κατι κρισιμοτερο οπως το να φας) τοτε γιατι να μην του το τροψεις στη μουρη το τικετ και να μη σου πει κανεις τπτ?
Η οπως ειχε πει σε παλαιοτερο συγγενικο τοπικ εδω..κατεβα με τους ελεγκτες μαζι..κανε οοοο,τι σου λενε..ας φερουν μπατσους,κομμαντο,εισαγγελεις και αφρικανους ανταρτες..και οταν πανε να σου απαγγειλουν κατηγοριες δειχνεις το εισιτηριο και μετα ''αλλαζει το τροπαρι'' ενωπιων ολων..!

Τα quotes Nachos & ja ειναι ολα τα λεφτα!
Image
Internal Imperfectness makes it sooo trickier than it should be..
http://www.youtube.com/watch?v=VPWi-OrMzV4
http://www.youtube.com/watch?v=ZOgBtI8Q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtf8ypY ... re=related
Ακομα και στο μεταπτυχιακο...Siranai..
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed Sep 12, 2012 1:27 pm

Αυτό ακριβώς είναι το νόημα και το μήνυμα του κειμένου. Και το κεντρικό ερώτημα στην τελική. Αν ο πιτσιρίκος είχε εισιτήριο, κι αν είχε λεφτά να το πληρώσει.

Το "χάσαμε το δάσος" αποκτά άλλο νόημα.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Sep 12, 2012 1:34 pm

nookie wrote:Η αξιοπρεπεια δεν κρινεται μονο απο την τσεπη..αλλα και απο τις πραξεις..
Αν εχεις τα λεφτα και ειναι λογικο να μπορεις να πληρωσεις (δεν μιλαμε να σου απαγορευσει κατι κρισιμοτερο οπως το να φας) τοτε γιατι να μην του το τροψεις στη μουρη το τικετ και να μη σου πει κανεις τπτ?
Η οπως ειχε πει σε παλαιοτερο συγγενικο τοπικ εδω..κατεβα με τους ελεγκτες μαζι..κανε οοοο,τι σου λενε..ας φερουν μπατσους,κομμαντο,εισαγγελεις και αφρικανους ανταρτες..και οταν πανε να σου απαγγειλουν κατηγοριες δειχνεις το εισιτηριο και μετα ''αλλαζει το τροπαρι'' ενωπιων ολων..!

Τα quotes Nachos & ja ειναι ολα τα λεφτα!
Εγώ κάνω το άλλο... έχω μαζί μου παλιά εισιτήρια και κάνω πως ψάχνω να το βρω. Του αραδιάζω 15 παλιοχτυπημένα εισιτήρια και όταν αρχίσει να γίνεται μ@λ@κ@ς και είναι έτοιμος να αρχίσει τις ιστορίες του το δείχνω το κανονικό και του λέω και κανένα γαλλικό.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Wed Sep 12, 2012 2:06 pm

Δεν έχουμε χάσει κανένα δασος. Απλά έχουμε διαφορετική οπτική των πραγμάτων προφανώς. Εγώ αρνούμαι να δεχτώ ως "νόμιμα" δικαιώματά μου τα εξής:
  • 1. Λαθρεπιβίβαση
    2. Άρνηση πληρωμής προστίμου σε περίπτωση λαθρεπιβίβασης
    3. Χρήση ειρωνίας και τσάμπα μαγκιάς προς υποστήριξη της άνωθι άρνησης
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Sep 12, 2012 2:09 pm

nachos wrote:Δεν έχουμε χάσει κανένα δασος. Απλά έχουμε διαφορετική οπτική των πραγμάτων προφανώς. Εγώ αρνούμαι να δεχτώ ως "νόμιμα" δικαιώματά μου τα εξής:
  • 1. Λαθρεπιβίβαση
    2. Άρνηση πληρωμής προστίμου σε περίπτωση λαθρεπιβίβασης
    3. Χρήση ειρωνίας και τσάμπα μαγκιάς προς υποστήριξη της άνωθι άρνησης
Συμφωνώ με αυτά που λες. Απλά οι ελεγκτές επειδή παίρνουν ποσοστά επί των κερδών φέρονται πολύ άσχημα(υπάρχουν και εξαιρέσεις) οπότε την ειρωνεία τουλάχιστον την αξίζουν.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed Sep 12, 2012 2:53 pm

Δεν χάνουμε κανένα δάσος , εδώ ο τύπος κοροιδεύει.Όταν υπάρχει ανάγκη το κατανοώ και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δώσει εισιτήριο.Τα άλλοθι στην τσιγκουνιά ενός τύπου που στριμώχτηκε όχι γιατί δεν έχει , αλλά γιατί πιθανόν δεν του φτάνουν για το ταξί της επιστροφής ή γιατί το χιπστερομάγαζο που θα βγει βραδυνή βολτούλα χρεώνει την μπύρα 6-7 ευρώ μου προκαλούνε αναγούλα.Θα ταυτιστώ με κάποιον που έχει όντως ανάγκη , που δεν κοροιδεύει.Στον ταρίφα βέβαια το παιδί τα έσκασε κανονικά γιατί σκιάχτηκε από τα σκοτάδια :smt005 και βέβαια στους ταρίφες δεν σε παίρνει να το παίξεις τσάκαλος.Αυτά από εμένα , το κειμενάκι και ο αρθρογράφος είναι γτπ , τις απόψεις μου για τα μέσα και την αύξηση της τιμής τις έχω διατυπώσει σε άλλο thread.
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Sep 12, 2012 3:00 pm

Μια απορία: Πώς ξέρουμε ότι δεν είναι κατασκευασμένη η ιστορία;
"With soap, baptism is a good thing"
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed Sep 12, 2012 3:02 pm

Έχει σημασία?
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Sep 12, 2012 3:04 pm

Συζητήσιμο αλλά άλλη ήταν η ερώτηση
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Sep 12, 2012 3:06 pm

fo@ wrote:Συζητήσιμο αλλά άλλη ήταν η ερώτηση
Δεν είναι συζητήσιμο, τα έχουμε ξαναδεί πολλές φορές τέτοια περιστατικά. Οπότε και ψεύτικο να είναι, ακόμα χειρότερα για τον αρθρογράφο. Εδώ συζητάμε για εκείνον και το άρθρο του και πώς τα άσχημα του κράτους μας τα εκμεταλλεύονται πλέον σχεδόν όλοι οι "επαναστάτες" και οι "καλοπροαίρετοι" για να δείξουν κάτι.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Βάλε και την Χρυσή Αυγή μέσα.
MpoMp @ Discord
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Sep 12, 2012 3:16 pm

Έχει σημασία γιατί εδώ κρίνονται και ιδεολογίες που είναι ανεξάρτητες από εξατομικευμένες καφρίλες. Επίσης υπάρχει και το θέμα της αυθαιρεσίας των ελεγκτών και ποια είναι τα δικαιωματά μας όσον αφορά την ακεραιότητα μας και σε σχέση και με τη σημαντικότητα του μη κοψίματος εισιτήριου. Δε θέλω να κάθομαι να πιστεύω κατασκευσμένες ιστορίες που εκθέτουν όλες τις πλευρές.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Sep 12, 2012 3:20 pm

Ξαναλέω ότι σχεδόν όμοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί, οπότε μη φοβάσαι ότι παραπληροφορείσαι για κάποιον καλό άνθρωπο. Τα δικαιώματά μας νομίζω τα ορίζει ο νόμος(?). Και η συζήτηση για τα εισιτήρια και τις τιμές τους είναι εδώ: http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic ... 45&t=10393
MpoMp @ Discord
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Sep 12, 2012 3:27 pm

MpoMp wrote:Ξαναλέω ότι σχεδόν όμοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί, οπότε μη φοβάσαι ότι παραπληροφορείσαι για κάποιον καλό άνθρωπο. Τα δικαιώματά μας νομίζω τα ορίζει ο νόμος(?). Και η συζήτηση για τα εισιτήρια και τις τιμές τους είναι εδώ: http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic ... 45&t=10393
Παραπληροφορούμαι αν είναι για ένα συγκεκριμένο άτομο που δεν έκοψε εισιτήριο και για τους συγκεκριμένους ελεγκτές. Και ενώ ξέρουμε ότι ένα ποσοστό δε κόβει εισιτήριο, από ότι φαίνεται κανείς (ούτε εσύ με βάση το ?) δε γνωρίζει τα νόμιμα δικαιωματά μας. Οπότε αν κάποιος έχει μια καλή πηγή ας μας βοηθήσει. Και αφού υπάρχει σχετική συζήτηση και πρόκειται για αναδημοσίευση τότε είναι πιο ορθό κατά τη γνώμη μου να συζητήσουμε σε αυτό το thread για την αξιοπιστία της ιστορίας και στο άλλο για το κομμάτι που αφορά τη νοοτροπία ορισμένων να μη κόβουν εισιτήριο.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”